fatih kısaparmak balon baskılı balon Doğu'da görev yapan bir doktorun mektubu - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Doğu'da görev yapan bir doktorun mektubu

EZEL
06-24-2010, 00:08
Arkadaşlar bu yazıyı facebookta gördüm bu yazıyı paylaşmamdaki amacım ordaki kurum kuruluşların durumu hizmetteki aksaklıklar birde bölgedeki PKK hegemonyasını tartışalım diyerekten açtım ..
------------------

(S. Hakyemez, elektronik postayla gönderdiği yazısında bir gerçeği ifade ediyor.)

BURAYA ilk gelince insan önce bir şeyler başarmak istiyor ve bütün olanaklarını zorluyor. Ancak bir süre sonra bütün isteğini kaybedip “Ben burada ne arıyorum?” diye sorgulamaya başlıyor. Malzeme temini yerel firmaların kontrolünde (ki hepsi siyasilerin). Hastane yönetimlerine baskı had safhada. Siyasiler hastane üzerinden resmen devleti soyuyorlar. 1'e mal olanı 4'e satıyorlar.
İnsanlar doktorlara karşı büyük bir öfkeye sahip. Geldiğimden beri darp edilmeyen arkadaşım kalmadı.
Burada halk aşırı şımartılmış. İnsanların işini halletmeyince ya kaymakama gidiyor, ya da “Ben PKK'lıyım, seni vururum” diye tehdit ediliyoruz. Can ve mal güvenliğimiz sıfır. Kimse vergi vermiyor, elektrik-su vb. faturalar ödenmiyor.
Herkese ayda 150 TL çocuk parası (ki çocuk başına), çocuk ultrasonda görüldüğü andan itibaren de mama ve bez parası ödeniyor.
Okula giden her çocuğa devlet harçlık veriyor, harçlık gecikince anneler okulu basıp çocukları okuldan almakla tehdit ediyor.
O çocuklar ne yapıyor peki? Üzerlerinde üniformaları, ellerinde PKK bayrakları ile DTP mitingine gidiyor. Herkese, eksin ya da ekmesin, toprak yardımı yapılıyor (ki zaten kimse ekmiyor ya).
Bu yardımda sadece beyana
bakıyorlar. Adam 5'i 50 yazdırabiliyor. Van'da dağıtılan paraya bakınca, göl bile tarım arazisine sayılsa
az gelir. Her cuma kaymakamlık elden nakdi para dağıtıyor.
Buralarda tek vergi verenler devlet memurları... İnsan içinden ve de dışından lanetler okuyor.
(Bu yazıyı herkese dağıtın, bilinsin. Neden terör de bitmiyor daha iyi anlaşılır sanırım. Terör biterse bu insanlar çalışmak zorunda kalabilir, devlet denetimini daha iyi yapabilir... İsterler mi bu rantın bitmesini!)
Sevgiyle kalın!
Yalçın BAYER/Hürriyet

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=15008240&yazarid=42&tarih=2010-06-13

El Emin
06-24-2010, 00:18
Çıkan gazeteden amaç belli.Had safhada sıkmış.Aslında burada doktorlar bıçak parası altında günde ne milyarlar vuruyor bu fakir halktan.Gelene ne muamele yapıyor ne şekillerde aşşağılıyor tanık oluyoruz.Okullar para dağıtıyormuş hadi canım bende okuyorum para alan daha tek bir öğrenci görmedim.Bir kaç burs şekli hariç onların çoğuda koç holding tarafından verilen özel burslar.Elektrik su vermiyormuş kardeşim kanunlar yok mu?Borç birikince süre doldu mu hemen kesiyorlar tamamen gözümle şahit olduğum durumlar....Hepsini Hak tealaya havale ediyorum karalamaya devam etsinler elbet bir gün hakikatin sesi herkese duyurulacak hakikat yankılanacak...

Özgür Çağrı
06-24-2010, 00:43
El Emindiyarbakırda soralım bakalım

Muhammed sizin orda doktorları darp ediyorlarmı . Sana devlet her ay düzenli para ödüyormu Kürt olduğun için ?

El Emin
06-24-2010, 00:49
Muhammed diyarbakırda soralım bakalım

Muhammed sizin orda doktorları darp ediyorlarmı . Sana devlet her ay düzenli para ödüyormu Kürt olduğun için ?

Kürt değil zazayım:).Devletin kimseye para verdiği yok.İlkokullar da böyle bir olay var fakat 3 ayda 75 tl gibi birşey verecekler milletin burunlarından getiriyorlar ki herkese vermiyorlar vermek için ağzının aşırı derecede açlıktan kokması gerekiyor.Doktarları darp ettikleri gördüm kahkaha attım zaten:w:.Doktorlardan işittikleri azarı hayatında herhalde bir tek askeriyede yemiştir o denli ileri düzey.(Çok değerli insanlar var fakat genel durumdan bahsediyorum.)Doktorlar ileri düzeyde para vuruyorlar anlatamam halk zaten hakkını aramayı bilmiyor doğu ve güneydoğuda ameliyata giren bir doktor isen günde 3 milyarın cebindedir neymiş bıçak parası.

Özgür Çağrı
06-24-2010, 00:53
Benim bildiğim Azeriler ne kadar Türkse Zazalarda o kadar Kürttür. 90'larda devlet onlara siz Türksünüz pompalaması yapsada zazalara 360 dereceden baksan köken itibariyle Kürtlerle aynı kökene dayandığını görebilirsin. Neyse bunların bir önemi yok zaten :)

Valla benim bildiğim devlet görevlileri doğuya gidip para kırıyorlar orayı para biriktirme yeri olarak görüyorlar. Birde milleti ötekileştiriyorlar.
Bir kaç tanesi haddini aşıp insanlara hakaret ettiyse ağzını burnunu kırmış olabilirler. 80 senenin birikimi tabi . Darp edilen doktorlarda bunların içinde olabilir.

Beylerbeyi
06-24-2010, 01:24
yuh be ne kadar iğrenç, ne kadar mesnetsiz bir yazı. baştan sona yalan dolu.

burda doktorlar el üstünde tutuluyor, değil doktorlara hiçkimseye zerre kadar bir kin beslenmiyor. zaten öyle olsaydı ülkemizin batısından çok sayıda doktor burda özel hastanelerde çalışmak için bulunmazlardı.! "geldiğimden beri darp edilmeyen arkadaşım kalmadı" diyor. emin olun ülkemizde ayrıştırmayı o kadar çok isteyen insan var ki değil darp etmek doğulu olmayan bir insana, doğuda çalışan bir batılıya en ufak bir hakaret dahi hemen bazı medya organlarınca haber olurdu. delikanlı adam erkek olsaydı da nerde çalıştığını söyleseydi? bulunduğu hastaneyi demiyorum kaldığı şehri söyleseydi.

ulan yedi sülalem doğulu hiçbirimiz toprak yardımı görmedik ne zırvalıyor bu herif? çocuk yardımı 150 tl imiş. yuh. çocuğu olanlara çocuk başı 22 TL yardım yapılıyor. bu yardım doğu-batı ayrımı yapılmadan ülkemizin her köşesinde yapılıyor.

ellerinde DTP bayraklarıyla bilmem ne yapılıyormuş. AK Partide 70 Kürt vekil, DTP de 20 Kürt vekil bulunuyor...!! Kürtler olmasaydı partimiz tek başına iktidar olamazdı. Çünkü Kürtler CHP ve MHP ye oy vermiyor. mesela bulunduğum şehirde 2007 de AK Parti %48 oy aldı. CHP %0.2, MHP %0.1 bu da doğulu insanların ırkçı olmadığını gösteriyor.

can ve mal güvenliği sıfırmış. :) ulan bu kadar korksaydın mesleğini bırakır memleketine dönerdin hırbo. her insanın canı paradan kıymetli değil mi? bulunduğun yer böylesine kötü olacak, teröristler ortada cirit atacak, tüm doktorlar dövülecek, can ve mal güvenliğin olmayacak ve sen hala orda olacaksın, öyle mi?

bu tür provokatör yazılarını paylaşanların iyi niyetli olmadığını düşünüyorum. belli ki bu maili paylaşan sahtekar, ülkemizin batısında güzel bir ilimizde hiç doğuyu görmemiş, ülkü ocakları başkanlığında bulunan, kürt düşmanı, ayrıştırıcı, bölücü, yalancı, adi biri. nasıl olur da insanları kürtlerden soğuturum derdine düşmüş zavallı biri. böylelerine inat ülkemizin birlik ve beraberliğine daha çok katkı sağlamamız, ırk, coğrafya, dil ayrımı yapmadan ülkemizin geleceğini sağlam temeller üzerine oturtmamız lazım.

Beylerbeyi
06-24-2010, 01:25
yuh be ne kadar iğrenç, ne kadar mesnetsiz bir yazı. baştan sona yalan dolu.

burda doktorlar el üstünde tutuluyor, değil doktorlara hiçkimseye zerre kadar bir kin beslenmiyor. zaten öyle olsaydı ülkemizin batısından çok sayıda doktor burda özel hastanelerde çalışmak için bulunmazlardı.! "geldiğimden beri darp edilmeyen arkadaşım kalmadı" diyor. emin olun ülkemizde ayrıştırmayı o kadar çok isteyen insan var ki değil darp etmek doğulu olmayan bir insana, doğuda çalışan bir batılıya en ufak bir hakaret dahi hemen bazı medya organlarınca haber olurdu. delikanlı adam erkek olsaydı da nerde çalıştığını söyleseydi? bulunduğu hastaneyi demiyorum kaldığı şehri söyleseydi.

ulan yedi sülalem doğulu hiçbirimiz toprak yardımı görmedik ne zırvalıyor bu herif? çocuk yardımı 150 tl imiş. yuh. çocuğu olanlara çocuk başı 22 TL yardım yapılıyor. bu yardım doğu-batı ayrımı yapılmadan ülkemizin her köşesinde yapılıyor.

ellerinde DTP bayraklarıyla bilmem ne yapılıyormuş. AK Partide 70 Kürt vekil, DTP de 20 Kürt vekil bulunuyor...!! Kürtler olmasaydı partimiz tek başına iktidar olamazdı. Çünkü Kürtler CHP ve MHP ye oy vermiyor. mesela bulunduğum şehirde 2007 de AK Parti %48 oy aldı. CHP %0.2, MHP %0.1 bu da doğulu insanların ırkçı olmadığını gösteriyor.

can ve mal güvenliği sıfırmış. :) ulan bu kadar korksaydın mesleğini bırakır memleketine dönerdin hırbo. her insanın canı paradan kıymetli değil mi? bulunduğun yer böylesine kötü olacak, teröristler ortada cirit atacak, tüm doktorlar dövülecek, can ve mal güvenliğin olmayacak ve sen hala orda olacaksın, öyle mi?

bu tür provokatör yazılarını paylaşanların iyi niyetli olmadığını düşünüyorum. belli ki bu maili paylaşan sahtekar, ülkemizin batısında güzel bir ilimizde hiç doğuyu görmemiş, ülkü ocakları başkanlığında bulunan, kürt düşmanı, ayrıştırıcı, bölücü, yalancı, adi biri. nasıl olur da insanları kürtlerden soğuturum derdine düşmüş zavallı biri. böylelerine inat ülkemizin birlik ve beraberliğine daha çok katkı sağlamamız, ırk, coğrafya, dil ayrımı yapmadan ülkemizin geleceğini sağlam temeller üzerine oturtmamız lazım.

Delilin NuR
06-24-2010, 01:33
Bu yazıyı yazının amacı nedir bilinmez ama yayınlanan gazete pek tekin bir gazete değil...
Yazan kişi yazdığı yazısında ne kadar samimi orası tartışılır...
Fakat bu şahıs olayları baya bir abartmış... ( Hatta yalan konuşmuş diyebilirim )
Demişki " Burada halk aşırı şımartılmış " ...
Bir kere vicdanı olan dğuyu bilen hiçbir insan bu lafı kullanamaz...
Eğer doğudaki insanlara şımarık deniliyorsa: batıdaki insanlara o zaman ne demek lazım bilemiyorum...
Doğu insanı nerde, şımartılmak nerde? ...
Hepimiz biliyoruzki ...
Yıllardır oranın halki sömürüldü, ezildi, insandan sayılmadı, 2. insan muamelesi gördü...
Hiç bir yatırım yapılmadı ...
Doğru dürüst Ne bir iş vardı ne bir aş vardı...
Ne zamanki Ak parti iktidara geldi ...
Adı üstünde adaletli davrandı doğunun içler açısı halini ördü ve oraya yöneldi...
Ama bu yöneliş birilerinin nedense zoruna gidiyor...
Doğunun şımardığına varana dek binbir türlü yalan yanlış haberde bulunabiliyorlar...
Doktor bey demişki :
İnsanların işini halletmeyince ya kaymakama gidiyor, ya da “Ben PKK'lıyım, seni vururum” diye tehdit ediliyoruz.

Sana para verip oraya yollayan devlet insanların işini hallet mağdur etme diye yolluyor ...
Niye insanların işini halletmiyorsun niye mağdur ediyorsun ? ...
" Yapana değil yaptırana bak " demişler ...
Oradaki çocuklar PKK bayraklarıyla DTP mitinglerine gidiyorsa bu yine sizin gibi insanlar yüzündendir...
Doğuda batıda yeri önemli değil, haksızlığa uğrayan bir insanın hakkını aramak kadar doğal bir şey yok...
Burda insanlar mağdur oluyordur yasal yollardan hakkını arıyor Kaymakama gidiyor suçlu oluyor ...
Yasal olmayan yolları seçiyor zaten suçlu oluyor...
Eeee bu insanlar ne yapsın ? ...
Yaşamasınmı ? ...

Delilin NuR
06-24-2010, 01:33
Bu yazıyı yazının amacı nedir bilinmez ama yayınlanan gazete pek tekin bir gazete değil...
Yazan kişi yazdığı yazısında ne kadar samimi orası tartışılır...
Fakat bu şahıs olayları baya bir abartmış... ( Hatta yalan konuşmuş diyebilirim )
Demişki " Burada halk aşırı şımartılmış " ...
Bir kere vicdanı olan dğuyu bilen hiçbir insan bu lafı kullanamaz...
Eğer doğudaki insanlara şımarık deniliyorsa: batıdaki insanlara o zaman ne demek lazım bilemiyorum...
Doğu insanı nerde, şımartılmak nerde? ...
Hepimiz biliyoruzki ...
Yıllardır oranın halki sömürüldü, ezildi, insandan sayılmadı, 2. insan muamelesi gördü...
Hiç bir yatırım yapılmadı ...
Doğru dürüst Ne bir iş vardı ne bir aş vardı...
Ne zamanki Ak parti iktidara geldi ...
Adı üstünde adaletli davrandı doğunun içler açısı halini ördü ve oraya yöneldi...
Ama bu yöneliş birilerinin nedense zoruna gidiyor...
Doğunun şımardığına varana dek binbir türlü yalan yanlış haberde bulunabiliyorlar...
Doktor bey demişki :
İnsanların işini halletmeyince ya kaymakama gidiyor, ya da “Ben PKK'lıyım, seni vururum” diye tehdit ediliyoruz.

Sana para verip oraya yollayan devlet insanların işini hallet mağdur etme diye yolluyor ...
Niye insanların işini halletmiyorsun niye mağdur ediyorsun ? ...
" Yapana değil yaptırana bak " demişler ...
Oradaki çocuklar PKK bayraklarıyla DTP mitinglerine gidiyorsa bu yine sizin gibi insanlar yüzündendir...
Doğuda batıda yeri önemli değil, haksızlığa uğrayan bir insanın hakkını aramak kadar doğal bir şey yok...
Burda insanlar mağdur oluyordur yasal yollardan hakkını arıyor Kaymakama gidiyor suçlu oluyor ...
Yasal olmayan yolları seçiyor zaten suçlu oluyor...
Eeee bu insanlar ne yapsın ? ...
Yaşamasınmı ? ...

ALmi´
06-24-2010, 02:11
Bu ne saçma bir yazıdır ya?
Bu yazıyı yazana da şuan burada paylaşan kişiye de yazıklar olsun!
Burada paylaşan arkadas belki bir şeylerden habersiz , iyi niyetiyle eklemiş olabilir foruma ama bu tür hassas konular önceden arastırılmalı.
Doğru mudur değil midir düşünülmeli.
Eğer ben D.bakırlıysam , burada yaşıyorsam , buradaki insanları çok iyi tanıyorsam , sınıfta koyu bdp liler ile tartısabiliyorsam rahat rahat ; kimse bu sekilde saçma sapan söylemlerde bulunamaz!

EZEL
06-24-2010, 09:48
Herkesten özür diliyorum ben ilk kıtasına bakıp ilk kıtasındaki devlet kurum ve kuruluşlarının hastanelerin siyasilere peşkeş çekilip vatandaşa hizmette sorun yaşatılıyormu diyerek açtım açıkcası yazının tümünü okumamıştım benim hatam çok çok özür . Konu ırkçı faşist söylemlere sahip yöneticiler tarafından silinirse sevinirim .

ak sevda
06-24-2010, 10:03
Muhammed diyarbakırda soralım bakalım

buna bir kürd olarak ben cevab vereyim hiç bir doktorun darb edildiğini görmedim duymadım
bu mektubu yazan bir devlet doktoru değil de dağdan inmiş bir doktor olabilir herhalde dağda darb ediyorlar onları
devlet düzenli olarak para veriyormuş verdiğini söylüyorlar ama biz bir şey görmüyoruz.
Benim bildiğim devlet yani başbakanlık öğrencilere yardım olarak ki sigortası olmayanlara aylık
kız 28 tl erkek 20 tl okuması için yardım ettiğini söylüyor. Ve sayın başbakanımız bunu diyarbakıra geldiğindede söylemişti. ama 9 aylık okul eğitimi döneminde sadece 2 defa ödeme yapıldı ve buda çok gülünç bir rakam oldu.

Ahmet Yasin
06-24-2010, 10:09
Yalçın BAYER'e

''biliyorsan konus ibret alsinlar bilmiyorsan sus adam sansinlar ... (http://www.birebir.net/goster.asp?d=biliyorsan+konu%C5%9F+ibret+als%C4%B1 nlar+bilmiyorsan+sus+adam+sans%C4%B1nlar)''

rizzelli
06-24-2010, 10:24
Yalçın Bayer yazarlıkta özürlü bir insan.
yalan dolan mektup,email yayınlamaktan,chp nin duyuru bülteni gibi çalışmaktan başka bir işe yaradığı yok.

El Emin
06-24-2010, 13:37
Benim bildiğim Azeriler ne kadar Türkse Zazalarda o kadar Kürttür. 90'larda devlet onlara siz Türksünüz pompalaması yapsada zazalara 360 dereceden baksan köken itibariyle Kürtlerle aynı kökene dayandığını görebilirsin. Neyse bunların bir önemi yok zaten :)

Valla benim bildiğim devlet görevlileri doğuya gidip para kırıyorlar orayı para biriktirme yeri olarak görüyorlar. Birde milleti ötekileştiriyorlar.
Bir kaç tanesi haddini aşıp insanlara hakaret ettiyse ağzını burnunu kırmış olabilirler. 80 senenin birikimi tabi . Darp edilen doktorlarda bunların içinde olabilir.

Kardeşim bu yazıyı oku derim zaza'lar kürt değildir.

http://www.facebook.com/Muhammeticten#!/notes/muhammed-icten/zaza-tarihi-zazalar-kurtlerin-bir-alt-gurubu-felanda-degildir/135300769816594

Farz edelim ki kürtlerin içinde bir alt gurup.Yinede böyle bir dönemde zazalara kürt demek ve onları kürtler ile aynı kefeye koymak aynı etiketi yapıştırmak bizlere (zazalara )hakarettir.İki ufak sebep söyleyeceğim.

1-)Zazaları en azından kullanmış olduğu isimlere (isim kültürlerinde) bakarak kürtlerin kullanmış olduğu isimlere bakarak aradaki o büyük uçurumu göreceksin bu en küçük örnekte.
2-)Zazalar (zaza olduğum için demiyorum yanlış anlaşılmasın.) cumhuriyet tarihinde en vakur ve en tutumu net olan millettir.Türklere baktığımız zaman ikiye ayrıldıkları hatta üçe ayrıldıklarını görebiliriz saymama gerek yok.Kürtler ise yaşamış oldukları olayların sinirine ve kinine kapılarak tamamen dinden uzak olmasına rağmen ulusal kimlikleri için bellirli bir tarafa geçtiler( %90 'ı öyle).Zazalar da cumhuriyet tarihinde tüm milletler gibi kötü olaylara maruz kaldılar(Kürtlerler kadar kaldılar.).Fakat ne bir milletçilik akımına kapıldılar ne bir kimlik tutumu nede bir devlete karşı bir oluşum veya benzeri şeylerde oldular.Sessiz kaldılar vakurluklarını korudular ve tamamen muhafazakar kimliği savundular ümmetçi düşündüler(%90 ı için diyebiliriz bunu).Ki bunun en büyük delili doğu ve güneydoğu anadolu da Ak Partinin milletvekili çıkarabilmesidir.

Böyle büyük bariz uçurum varken zazalar kürtlerin bir alt grubu olsalar dahi zazalara kürt etiketi vurup zaza'lığı yok saymak en azından günümüzde çok büyük hakarettir.

Özgür Çağrı
06-24-2010, 13:47
PKK'da Zaza çatlağı

Terör örgütü PKK’daki Kürt-Zaza kavgası iyice kızıştı. Zaza oldukları için kilit görevlerden alınan onlarca terörist idam edildi. Kavga, sanal ortama da sıçradı. Önemli görevlerden alınan Zazaların yerine Ermeni ve Alevi asıllı teröristler getirildi.

Çözülme süreci devam eden terör örgütü PKK’daki kriz ve çatlaklar her geçen gün derinleşiyor. Son operasyonlarda ağır darbe alan örgüt kendi içinde de ciddi sorunlar yaşıyor. Bu çerçevede, PKK’da eskiden beri devam eden; ancak son dönemlerde iyice gün yüzüne çıkan “Kürt-Zaza kavgası” giderek derinleşiyor. Kürt olduklarını söyleyen bazı teröristlerin Zaza kökenlileri dışlamaya başladığı ve Zazaların kilit noktalara gelmelerini engellediği vurgulanıyor.

Emniyet ve istihbarat kaynaklarına göre hâlihazırda terör örgütü içinde bulunan Zazaların sayısı 250 ila 300 arasında. PKK’daki Zazalarda huzursuzluğun arttığı ve bazıları hakkında idam kararı çıkarıldığı belirtiliyor.

PKK’daki Kürt-Zaza kavgası sadece dağ ile sınırlı kalmadı; çatışma şehirdeki taraflara da yansımış durumda. Güvenlik güçleri internet üzerinden de sürdürülen kavganın sanal ortam dışına taşınması ihtimali üzerinde duruyor. Tartışmalar, Zazaların Kürt olmadığı yönündeki sataşmalarla başlayınca karşı taraf “Zazalar Kürdistan için bedel ödüyor.” çıkışını yaptı. Zaza grubuna karşılık, “Kürdistan Kürtlerindir, kaypak Zazalarla mücadele olmaz” diyen Kürtçüler arasında devam eden mücadelenin dozu her geçen gün artıyor.

ZAZA ALİ’NİN YERİNE ERMENİ ELEBAŞI

Terör örgütündeki Kürt-Zaza çatlağı en belirgin şekilde yaklaşık bir yıl önce ortaya çıktı. 2007’de yapılan PKK yönetimi sözde seçimlerinde Halkın Savunma Güçleri (HPG) komutanlığı için yapılan oylamayı yüzde 90’la kazanan Zaza kökenli Dr. Ali kod adlı Yusuf Turhallı’ya “Sen Zazasın, bu göreve gelemezsin” denilerek komutanlık verilmediği aktarılıyor. Turhallı’nın yerine Suriyeli Ermeni asıllı Dr. Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin getirildi. Oyların yüzde 10’unu almasına rağmen Fehman Hüseyin’in “derin PKK” tarafından HPG komutanı olarak atanması, örgütteki Zazaları huzursuz etti. Alınan bilgilere göre bu duruma itiraz eden 50 kadar Zaza kökenli terörist, değişik zamanlarda öldürüldü. Bazı kritik görevlerde bulunan Zazaların da tasfiye edilerek operasyon bölgelerine gönderildiği belirtiliyor. Dr. Ali’nin de seçimden sonra bir süreliğine ‘cezaevine’ atıldığı, ardından da operasyon bölgesine gönderildiği vurgulanıyor. Seçim kriziyle görevinden alınan Zazaların yerine ise Suriyeli Ermeni asıllı Kürtler ve Ermeni kökenli Aleviler getirildi.

Zaza olduğu için dışlanan Dr. Ali kod adlı Yusuf Turhallı, Bingöl doğumlu. PKK içinde bazı önemli görevlerde bulundu. Terör örgütünün Şırnak, Siirt, Bingöl, Muş kırsalı sorumluluğunu yaptı. Turhallı’nın adı 13 askerin şehit edildiği Dağlıca baskınını organize eden terörist grubun içinde de geçiyor. Terörist Dr. Ali’nin son olarak Zap bölgesinde görev aldığı belirtiliyor.

İLK BÜYÜK ÇATLAK

PKK’da Kürt-Zaza çatışması devam ederken örgütteki Zazalar can güvenliklerinin olmadığını belirtiyorlar. Bingöl, Tunceli ve Diyarbakırlı Zazalar aslında başından beri PKK için ‘sorun’ oldu. PKK’da Zaza krizi şu anki kadar olmasa da ilk olarak Çürükkaya ailesi ile başladı. Bingöllü Selim Çürükkaya, Dr. Süleyman kod adlı Sait Çürükkaya, Aysel Çürükkaya ve Ömer Çürükkaya Zaza oldukları için örgütten sürekli dışlandılar. PKK’dan ayrılarak “Apo’nun Ayetleri” isimli kitabı yazarak terör örgütünü sert şekilde eleştiren Selim Çürükkaya’dan sonra Aysel ve Sait Çürükkaya örgütten uzaklaştı. Terör örgütünün Tunceli sorumluluğunu yapan Ömer Çürükkaya ise 1987’de bir operasyon sırasında öldürüldü. 1991’de Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisiyken PKK’ya katılan Sait Çürükkaya, 1993’te örgütün Diyarbakır (Amed) sorumlusu oldu. Ancak teröristbaşı Öcalan’ın yakalanmasından sonra örgütün politikalarını eleştirdi. Bunun üzerine başını Sait Çürükkaya ile Zeki Öztürk’ün çektiği 100 kadar Zaza grubu örgütten kaçmayı başardı. Bunların bir kısmı Ermenistan, bir kısmı da Suriye üzerinden Avrupa ülkelerine geçti. PKK’nın haklarında ölüm kararı çıkarttığı bu kişilerin önemli bir kısmı halen Almanya’da yaşıyor.

Bu kaçıştan sonra Kazım kod adlı Hamili Yıldırım ve İsa kod adlı Orhan İlbay PKK’dan koparak Tunceli ve Bingöl kırsalında örgütlendi. Sait Çürükkaya’nın da destek verdiği PKK Devrimci-Çizgi Grubu’nu oluşturan ekip TİKKO ile de temasa geçti. “İsyancı” Zaza grubunun Tunceli kırsalında özgürce dolaşmaları uzun sürmedi. 2000 Mart’ında PKK’nın ihbar ettiği söylenen bir operasyonda aralarında İlbay’ın da bulunduğu 20 Zaza kökenli terörist öldürüldü.

Haklısın zazalar daha çabuk uyandılar bu pkk'nın alçak tutumu karşısında . Ama eğer zazaların teröre bulaşmadıklarını söylüyorsan yanılıyorsun

İlk elebalarından mahsun korkmaz zaza
Dağdaki şu an ki lider murat karayılan elazığa yerleşmiş bir zaza çocuğu
bdp genel başkanı Selahattin Demirtaş Elazığ palu zazalarından

Yani kürtlerle zazaları ayrıştırmak ayrı tutmak isteyen kürtlerin nufus gücünü kırmak isteyen devletin oyunları bunlar. Kurmanclarda Zazalarda aslen Kürttür mezopotamya kaynaklı milletlerdir. Tarihte Med İmparatorluğundan gelirler.

Kam kê aslê ho inkar keno, aqılra hero!' [= Kim ki aslını inkâr ediyor,

akıl yönünden eşektir!]

buda zaza deyimidir :)

Özgür Çağrı
06-24-2010, 13:48
PKK'da Zaza çatlağı

Terör örgütü PKK’daki Kürt-Zaza kavgası iyice kızıştı. Zaza oldukları için kilit görevlerden alınan onlarca terörist idam edildi. Kavga, sanal ortama da sıçradı. Önemli görevlerden alınan Zazaların yerine Ermeni ve Alevi asıllı teröristler getirildi.

Çözülme süreci devam eden terör örgütü PKK’daki kriz ve çatlaklar her geçen gün derinleşiyor. Son operasyonlarda ağır darbe alan örgüt kendi içinde de ciddi sorunlar yaşıyor. Bu çerçevede, PKK’da eskiden beri devam eden; ancak son dönemlerde iyice gün yüzüne çıkan “Kürt-Zaza kavgası” giderek derinleşiyor. Kürt olduklarını söyleyen bazı teröristlerin Zaza kökenlileri dışlamaya başladığı ve Zazaların kilit noktalara gelmelerini engellediği vurgulanıyor.

Emniyet ve istihbarat kaynaklarına göre hâlihazırda terör örgütü içinde bulunan Zazaların sayısı 250 ila 300 arasında. PKK’daki Zazalarda huzursuzluğun arttığı ve bazıları hakkında idam kararı çıkarıldığı belirtiliyor.

PKK’daki Kürt-Zaza kavgası sadece dağ ile sınırlı kalmadı; çatışma şehirdeki taraflara da yansımış durumda. Güvenlik güçleri internet üzerinden de sürdürülen kavganın sanal ortam dışına taşınması ihtimali üzerinde duruyor. Tartışmalar, Zazaların Kürt olmadığı yönündeki sataşmalarla başlayınca karşı taraf “Zazalar Kürdistan için bedel ödüyor.” çıkışını yaptı. Zaza grubuna karşılık, “Kürdistan Kürtlerindir, kaypak Zazalarla mücadele olmaz” diyen Kürtçüler arasında devam eden mücadelenin dozu her geçen gün artıyor.

ZAZA ALİ’NİN YERİNE ERMENİ ELEBAŞI

Terör örgütündeki Kürt-Zaza çatlağı en belirgin şekilde yaklaşık bir yıl önce ortaya çıktı. 2007’de yapılan PKK yönetimi sözde seçimlerinde Halkın Savunma Güçleri (HPG) komutanlığı için yapılan oylamayı yüzde 90’la kazanan Zaza kökenli Dr. Ali kod adlı Yusuf Turhallı’ya “Sen Zazasın, bu göreve gelemezsin” denilerek komutanlık verilmediği aktarılıyor. Turhallı’nın yerine Suriyeli Ermeni asıllı Dr. Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin getirildi. Oyların yüzde 10’unu almasına rağmen Fehman Hüseyin’in “derin PKK” tarafından HPG komutanı olarak atanması, örgütteki Zazaları huzursuz etti. Alınan bilgilere göre bu duruma itiraz eden 50 kadar Zaza kökenli terörist, değişik zamanlarda öldürüldü. Bazı kritik görevlerde bulunan Zazaların da tasfiye edilerek operasyon bölgelerine gönderildiği belirtiliyor. Dr. Ali’nin de seçimden sonra bir süreliğine ‘cezaevine’ atıldığı, ardından da operasyon bölgesine gönderildiği vurgulanıyor. Seçim kriziyle görevinden alınan Zazaların yerine ise Suriyeli Ermeni asıllı Kürtler ve Ermeni kökenli Aleviler getirildi.

Zaza olduğu için dışlanan Dr. Ali kod adlı Yusuf Turhallı, Bingöl doğumlu. PKK içinde bazı önemli görevlerde bulundu. Terör örgütünün Şırnak, Siirt, Bingöl, Muş kırsalı sorumluluğunu yaptı. Turhallı’nın adı 13 askerin şehit edildiği Dağlıca baskınını organize eden terörist grubun içinde de geçiyor. Terörist Dr. Ali’nin son olarak Zap bölgesinde görev aldığı belirtiliyor.

İLK BÜYÜK ÇATLAK

PKK’da Kürt-Zaza çatışması devam ederken örgütteki Zazalar can güvenliklerinin olmadığını belirtiyorlar. Bingöl, Tunceli ve Diyarbakırlı Zazalar aslında başından beri PKK için ‘sorun’ oldu. PKK’da Zaza krizi şu anki kadar olmasa da ilk olarak Çürükkaya ailesi ile başladı. Bingöllü Selim Çürükkaya, Dr. Süleyman kod adlı Sait Çürükkaya, Aysel Çürükkaya ve Ömer Çürükkaya Zaza oldukları için örgütten sürekli dışlandılar. PKK’dan ayrılarak “Apo’nun Ayetleri” isimli kitabı yazarak terör örgütünü sert şekilde eleştiren Selim Çürükkaya’dan sonra Aysel ve Sait Çürükkaya örgütten uzaklaştı. Terör örgütünün Tunceli sorumluluğunu yapan Ömer Çürükkaya ise 1987’de bir operasyon sırasında öldürüldü. 1991’de Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisiyken PKK’ya katılan Sait Çürükkaya, 1993’te örgütün Diyarbakır (Amed) sorumlusu oldu. Ancak teröristbaşı Öcalan’ın yakalanmasından sonra örgütün politikalarını eleştirdi. Bunun üzerine başını Sait Çürükkaya ile Zeki Öztürk’ün çektiği 100 kadar Zaza grubu örgütten kaçmayı başardı. Bunların bir kısmı Ermenistan, bir kısmı da Suriye üzerinden Avrupa ülkelerine geçti. PKK’nın haklarında ölüm kararı çıkarttığı bu kişilerin önemli bir kısmı halen Almanya’da yaşıyor.

Bu kaçıştan sonra Kazım kod adlı Hamili Yıldırım ve İsa kod adlı Orhan İlbay PKK’dan koparak Tunceli ve Bingöl kırsalında örgütlendi. Sait Çürükkaya’nın da destek verdiği PKK Devrimci-Çizgi Grubu’nu oluşturan ekip TİKKO ile de temasa geçti. “İsyancı” Zaza grubunun Tunceli kırsalında özgürce dolaşmaları uzun sürmedi. 2000 Mart’ında PKK’nın ihbar ettiği söylenen bir operasyonda aralarında İlbay’ın da bulunduğu 20 Zaza kökenli terörist öldürüldü.

Haklısın zazalar daha çabuk uyandılar bu pkk'nın alçak tutumu karşısında . Ama eğer zazaların teröre bulaşmadıklarını söylüyorsan yanılıyorsun

Yani kürtlerle zazaları ayrıştırmak ayrı tutmak isteyen kürtlerin nufus gücünü kırmak isteyen devletin oyunları bunlar. Kurmanclarda Zazalarda aslen Kürttür mezopotamya kaynaklı milletlerdir. Tarihte Med İmparatorluğundan gelirler.

akıl yönünden eşektir!]

El Emin
06-24-2010, 13:55

akıl yönünden eşektir!]

Kardeş ben pkkya bulaşmamışlar demedim bulaşanları var fakat bu yüzde on gibi bir kısımdır.Eğer buna binaen zazaları pkk cı ilan ediyorsan.Dağda zazalar kadar türk asıllısıda var.Fransızıda var ermeniside var aleviside var.Ben sana diyorum ki sandıktan çıkan oylara bak o herşeyi gayet iyi gösterecektir.
Biz ne kürdüz nede türk şakşakçısı biz ümmetçi düşünen bir milletiz tarihte ortadadır.Aynı imparatorluktan gelmeleri onları aynı millet yapmaz.Yapıyorsa hepimiz türküz o zaman osmanlıdan geldik.

Güzel bir söz eyvALLAH.Bizde aslımızı inkar ettirmeye çalışanlarla cebelleşiyoruz yani eşşekler utansın....

El Emin
06-24-2010, 13:57
Bu arada selahattin demirtaş'ın göreve gelmesi vs. özellikle bu yıl bdp incelenirse bir zaza çalışması var osman baydemir'in facebook sayfasında bile zazalar kürttür benzeri yazılar paylaşılıyor.Zazalar olarak bu kirli oyunun içinde olmayacağız inşaALLAH.

Delilin NuR
06-24-2010, 15:46
Farz edelim ki kürtlerin içinde bir alt gurup.Yinede böyle bir dönemde zazalara kürt demek ve onları kürtler ile aynı kefeye koymak aynı etiketi yapıştırmak bizlere (zazalara )hakarettir.İki ufak sebep söyleyeceğim.

1-)Zazaları en azından kullanmış olduğu isimlere (isim kültürlerinde) bakarak kürtlerin kullanmış olduğu isimlere bakarak aradaki o büyük uçurumu göreceksin bu en küçük örnekte.
2-)Zazalar (zaza olduğum için demiyorum yanlış anlaşılmasın.) cumhuriyet tarihinde en vakur ve en tutumu net olan millettir.Türklere baktığımız zaman ikiye ayrıldıkları hatta üçe ayrıldıklarını görebiliriz saymama gerek yok.Kürtler ise yaşamış oldukları olayların sinirine ve kinine kapılarak tamamen dinden uzak olmasına rağmen ulusal kimlikleri için bellirli bir tarafa geçtiler( %90 'ı öyle).Zazalar da cumhuriyet tarihinde tüm milletler gibi kötü olaylara maruz kaldılar(Kürtlerler kadar kaldılar.).Fakat ne bir milletçilik akımına kapıldılar ne bir kimlik tutumu nede bir devlete karşı bir oluşum veya benzeri şeylerde oldular.Sessiz kaldılar vakurluklarını korudular ve tamamen muhafazakar kimliği savundular ümmetçi düşündüler(%90 ı için diyebiliriz bunu).Ki bunun en büyük delili doğu ve güneydoğu anadolu da Ak Partinin milletvekili çıkarabilmesidir.

Böyle büyük bariz uçurum varken zazalar kürtlerin bir alt grubu olsalar dahi zazalara kürt etiketi vurup zaza'lığı yok saymak en azından günümüzde çok büyük hakarettir.

Bazen kullandığımız kelimeleri düşünmeden kullanıyoruz...
Sizin bu yazdıklarınızıda ben kürtlere bir hakaret olarak kabul ediyorum...
Ben her zaman şuna karşı çıkmışımdır...
Kimse kalkıpta benim ırkım şöyledir ben bundan dolayı üstün bir varlığım diyemez deme lüksüne sahip değildir ...
Her ırkta bulunan insanların iyiside var kötüsüde var...
Bir ırkı küçümseyecek tarzda konuşmak, onu naletlercesine sözleri sarfetmek çok çirkin bir davranıştır, kabul edilemez...
Üstünlüğün takvada olabileceğine inanan insanların bu tarz ( ırkçılıkla ilgili ) konularda daha dikkatlı konuşmalı ...

El Emin
06-24-2010, 16:00
Kimse kalkıpta benim ırkım şöyledir ben bundan dolayı üstün bir varlığım diyemez deme lüksüne sahip değildir ...
Bir ırkı küçümseyecek tarzda konuşmak, onu naletlercesine sözleri sarfetmek çok çirkin bir davranıştır, kabul edilemez...
Üstünlüğün takvada olabileceğine inanan insanların bu tarz ( ırkçılıkla ilgili ) konularda daha dikkatlı konuşmalı ...

Söylediğim yanlış anlaşıldı.Ben biz üstünüz demedim veya bizim savunduğumuz doğrudur demedim.Sadece zazaların kürtler ile çok farklı olmalarına rağmen onları aynı kefeye koymak zazalara hakarettir dedim ki haklıyımda.Ben kalkıp çeçenler ile rusları aynı kefeye koysam ve hepsine rus desem veya vb. bir birşey diyip bir milleti yok saysam bu o millete hakaret değil midir.

ak sevda
06-24-2010, 17:30
Alıntı:
Ak-Fırtınası Nickli Üyeden Alıntı http://www.akpartiforum.com/hoiquantinhoc/pig/emu/buttons/viewpost.gif (http://www.akpartiforum.com/showthread.php?p=758572#post758572)

Söylediğim yanlış anlaşıldı.Ben biz üstünüz demedim veya bizim savunduğumuz doğrudur demedim.Sadece zazaların kürtler ile çok farklı olmalarına rağmen onları aynı kefeye koymak zazalara hakarettir dedim ki haklıyımda.Ben kalkıp çeçenler ile rusları aynı kefeye koysam ve hepsine rus desem veya vb. bir birşey diyip bir milleti yok saysam bu o millete hakaret değil midir.

burda çeçen ve rusları örnek göstermeniz yanlış bence.
çünkü çeçenler müslüman ruslar ise ne dinden oldukarını bilmiyorum ama zaza ve kürdler ikiside müslüman onun için kim ile kimleri aynı kefeye koyuyorsunuz anlamadım

El Emin
06-24-2010, 17:39
Alıntı:
Ak-Fırtınası Nickli Üyeden Alıntı http://www.akpartiforum.com/hoiquantinhoc/pig/emu/buttons/viewpost.gif (http://www.akpartiforum.com/showthread.php?p=758572#post758572)

burda çeçen ve rusları örnek göstermeniz yanlış bence.
çünkü çeçenler müslüman ruslar ise ne dinden oldukarını bilmiyorum ama zaza ve kürdler ikiside müslüman onun için kim ile kimleri aynı kefeye koyuyorsunuz anlamadım

Orada farklı olan dinler burada farklı olan ise düşünceler.Sonuçta arada farklılıklar var.Her ne ise konuyu kapatalım çünkü muhalefet olma yarışı var hiç uğraşamam bu genç yaşta da yargısız infaza gitmeyeyim aman diyim uğraşamam hiç.Konu öyle bir çekildi ki Kürtlere hakaret etmişim gibi gösterildi uzaktan yakından alakası yokken.Birileri unuttu galiba ama kısa bir hatırlatma yapayım kürtler ile ilgili konuları açsınlar baksınlar bakayım yorumlarıma ve kürtleri savunanlara aralarında ben var mıyım yok muyum.

ALmi´
06-24-2010, 18:18
Kardeşim bu yazıyı oku derim zaza'lar kürt değildir.

http://www.facebook.com/Muhammeticten#!/notes/muhammed-icten/zaza-tarihi-zazalar-kurtlerin-bir-alt-gurubu-felanda-degildir/135300769816594

Benim bildiğim kadarıyla da zaza ayrı kürt ayrı. Fakat bu yazıda ilgimi çeken , hatta beni daha da kızdıran başka sözler oldu. Misal:

Farz edelim ki kürtlerin içinde bir alt gurup.Yinede böyle bir dönemde zazalara kürt demek ve onları kürtler ile aynı kefeye koymak aynı etiketi yapıştırmak bizlere (zazalara )hakarettir.

Sizin beyninizdeki 'kürt insan' nasıldır acaba?
Hani onlara benzemenin kötü bir durum oldugunu söylemişsiniz ya , merak ettim! Nedir sizdeki 'kürt insan' tanımı?

Sonra :

Kürtler ise yaşamış oldukları olayların sinirine ve kinine kapılarak tamamen dinden uzak olmasına rağmen ulusal kimlikleri için bellirli bir tarafa geçtiler( %90 'ı öyle)

Bunu düşündüğünüze gerçekten inanamıyorum kardeşim!
o verdiğiniz % lik ancak dinini bilip , uygulayan kürtler için söylenmiş bir % lik olur.
% 90 ' ı dininden bihaber ise kürtlerin o zaman siz kürtlere kafir deyin daha iyi !

--

Bu yazıyı yazan için dedik ya , saçmalıyor diye. Yalan yanlış şeyler söyledi diye. Bu sebepten susması gerekir diye ;
İşte aynı şeyi size de söylüyorum. Bilginiz yok ise fikriniz de olmasın lütfen!

EZEL
06-24-2010, 18:23
Yaw bundan sonra Türk -Kürt kardeştir lafının yanına Zazalarıda ekliyeceğim :w:

El Emin
06-24-2010, 18:27
Benim bildiğim kadarıyla da zaza ayrı kürt ayrı. Fakat bu yazıda ilgimi çeken , hatta beni daha da kızdıran başka sözler oldu. Misal:

Sizin beyninizdeki 'kürt insan' nasıldır acaba?
Hani onlara benzemenin kötü bir durum oldugunu söylemişsiniz ya , merak ettim! Nedir sizdeki 'kürt insan' tanımı?

Sonra :

Bunu düşündüğünüze gerçekten inanamıyorum kardeşim!
o verdiğiniz % lik ancak dinini bilip , uygulayan kürtler için söylenmiş bir % lik olur.
% 90 ' ı dininden bihaber ise kürtlerin o zaman siz kürtlere kafir deyin daha iyi !

--

Bu yazıyı yazan için dedik ya , saçmalıyor diye. Yalan yanlış şeyler söyledi diye. Bu sebepten susması gerekir diye ;
İşte aynı şeyi size de söylüyorum. Bilginiz yok ise fikriniz de olmasın lütfen!

Bu son cevap verişim olacak ve artık bu konuda yazmayacağım.Ben orada kürtlere dinden uzak demedim.Kürtler(%80-90 ı ) dinden uzak olmasına rağmen bdp yi destekliyor dedim(DİNDEN UZAK OLAN KÜRTLER DEĞİL.).Bakın bu forumda kürtler ile ilgili konularda konuşup savunan kişilerden biriyim.

Bu konuyu iyice baştan okuyun dikkat ederseniz burada da savunuyorum.
" http://www.akpartiforum.com/tas-atan-cocuklar-yasasi-kabul-edildi-t130526.html?p=757555#post757555 " bu linkte ayrı bir örnek.

Demek istediğim bir milleti ayrı bir milletin alt unsuru görmek insanlara öyle kabul ettirmenin ne denli haksızca olduğu ve demek istediğim zazalar kürtlerin alt bir grubu olsalar dahi günümüzde düşünceleri ve duruşlarından ötürü ayrı tutmak gerekir tutmamak ayrı bir haksızlık olur.

Bu mesajım bu konuda ki son mesajım.Forum böyle giderse anlaşılan bize de yol açılıyor.

Birşey daha ekleyeyim Kürtler neden direnişe geçtiler.Kürtlere Türk diyince Kürtler kabul ediyor mu.O zaman ben neden zazayken bana kürt denilmesini kabul edeyim.

ALmi´
06-24-2010, 18:39
Kötü niyetli söylemediniz belki bir şeyleri ama öyle anlaşıldı.
Tamam açıklama yapıldıysa sorun yok kardeşim.