Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolgun ücret, ılımlı imam!
Dolgun ücret, ılımlı imam!
İngilizler ülkelerini radikal İslam’dan(!) koruyabilmek için dahiyane bir buluşa imza atmışlar! Aslında buldukları yol öyle iddia ettiğimiz gibi dahiyane falan değil!
Biz biraz gırgır geçmek için öyle söyledik! İngilizler insanoğlunun klasik zaafından istifade ederek sorunu çözmek istemişler, o kadar!
Bütçelerine önemli miktarda sayılabilecek bir ödenek koymuşlar!
Bu ödenekle imam tutacaklarmış. Ve de bu imamlara dolgun ücret ödeyeceklermiş.
Ama öyle önlerine gelen her imama bunu vermeyeceklermiş.
Ufacık(!) bir şartları varmış!
İmamların “Ilımlı” olanlarına bu dolgun ücretleri takdim edeceklermiş.
İngilizler ılımlı imamların cebini sterlin ile doldururken onlardan basit sayılabilecek bir görev bekleyeceklermiş.
Ilımlı imamlar ceplerindeki sterlinlerin hatırına radikal görüşün zararlarını cemaatlerine anlatacaklarmış!
Al gülüm, ver gülüm bir iş yani!
İngilizler insanoğlunun klasik zaafını iyi biliyorlar! Biliniyor ki para pek çok kişiyi bozuyor! Paranın hatırına neler oluyor neler!
İngilizler de bu gerçeği bildikleri için düşman belledikleri İslâm’a karşı doğrudan savaş açmaktansa içlerinden bazılarını satın alarak sorunu kısa yoldan halletmeyi hedeflemişler!
Bunu zaten dünyanın dört bir yanında yapıyorlardı! Şimdi de kendi ülkelerinde deneyecekler demek ki! Dolgun ücret rüşvetinin pek çok ılımlı imam üreteceğinden eminiz! Bunda hiç şüphemiz yok da, ılımlı imamların cemaatlerini iknada pek başarılı olamayacaklarını düşünüyoruz.
Elbette kanca atacakları birkaç kişi bulacaklardır.
Ama cemaatlerinin çoğunluğunu İngilizlerin istediği doğrultuda davranmaya ikna etmeleri çok zor!
Zira bugüne kadar bu işi kimse başaramadı! İslâm’a karşı ne oyunlar, ne tezgahlar kuruldu! Ancak hiçbiri para etmedi!
Satılık imamlar hiçbir yerde prim yapmadı!
İngilizlerin bu projesi üç beş satılık vicdanı, ılımlı imam yaparak ceplerini doldurmaktan başka işe yaramaz!
Cemaat yine gerçekleri öğrenecek ve kendisine öğretilen doğru dini yaşayacaktır.
İngilizler bu yöntemi seçerken kimi örnek aldılar dersiniz?
Amerikalıları örnek almış olmasınlar sakın! Zira Amerikalılar da dolgun ücret yöntemi ile bir hayli ılımlı Müslüman buldular!
Hoşgörücü, diyalogcu, radikalizme karşı! Şimdi aynı yoldan İngiltere gidecek demek ki!
ZEKİ CEYHAN & MİLLİ GAZETE
Hoşgörücü, diyalogcu, radikalizme karşı!
bu zaten bizim dinimiz....
islam adına terör estirenler de müslüman değiller...
zira terörün dini,ırkı,mezhepi,dili olmaz!!!!
Hoşgörücü, diyalogcu, radikalizme karşı!
bu zaten bizim dinimiz....
islam adına terör estirenler de müslüman değiller...
zira terörün dini,ırkı,mezhepi,dili olmaz!!!!
biz ona kendi aramızda cihat diyoruz :)
yazarın neyden bahsettiğini anlamadım ben
ingilterenin imam alması zaten sevindirici bir durum
tabi ki radikalleri almayacak ben de olsam öyle yapardım
intihar saldırılarını falan doğru bulan imamları alacak değil ya :)
haklısın zeynep intihar saldırısı ile cihatı birbirine karıştıranları ben olsam ben de almam....
ya başka çareleri kalmazsa sizin o intahar komandosu diye adlandırdığınız kişilerin çeçenistanda filistinde hanımlarına kendi gözleri önünde tecavüz ediyorlar biz burada sıcak yatağımızdan konuşuyoruz. SAYGILARIMLA :-*
intihar saldırılarında kimler ölüyor
sadece masumlar ölüyor
bugün ırakta yapılan hangi intihar saldırısı işe yaradı sadece siviller öldü
tayyipleyiz
07-11-2008, 17:23
Örnek alınan İnsanlığın İftihar tablosu olunca; sevgi, hoşgörü, diyalog ve kimseyi ötekileştirmeyen gönül erleri doğdu. Bu erler, İslam sancağını dünyaya taşıdı, biz osmanlıyız , onlar kadar adil, onlar kadar asil, onlar kadar temsil ruhunu hücrelerine kadar sindirmiş, İnsanların arasında İnsanlardan İnsan olmayı, bunu göstermeyi ilke edinmiş adanmışlarız denildi. Bu adanmışlar adadıkları ruhları Hakk a ram olduğundan kendilerinden geçmişler, herşeyi O' nun için yapmışlar, kimsenin Cehennme ile tanışmasına gönülleri elvermeyerek; Dünya bizim ülkemiz olmaya adaydır diyerek, gönül vermişler bu davaya ...
Evet bizde buna kısaca "CİHAD" diyoruz ... :)
İntihar Saldırıları İslam'la Bağdaşmaz"
Fethullah Gülen Hocaefendi de net bir ifadeyle intihar saldırılarının İslam'la bağdaştırılamayacağını kaydeder. "Filistin halkı her kesimiyle çok sıkıntılı günler geçirse bile intihar saldırıları doğru değildir. Hedefi ve kimin öleceği belli olmayan saldırılara girişmek, sadece öldürmek için üzerine bombalar bağlayarak hiçbir şeyden habersiz, masum çoluk çocuğun da bulunduğu insanlar arasında pimi çekmek Müslümanca bir hareket olamaz. İslam, savaşın en kızıştığı bir noktada bile olsa 'nasıl ölünür, nasıl öldürülür, düşmana karşı nasıl mücadele edilir' meselelerinde bazı kural ve kaideler koymuştur." şeklinde konuşan Gülen, Filistinlilerin çaresizliğini anlamakla birlikte içine düşülen bu mücadele yanlışlığı ve bir kısım insanların tavrıyla İslam'ın ve bütün inananların mahkum edilmesinin üzücü olduğunu söylemektedir.
Ancak Tantavi ve Gülen gibi isimlerin intihar saldırılarını açık bir dille reddeden ifadeleri bugün için İslam dünyasında gerekli yankıyı uyandıramadı. Asrımızın büyük İslam âlimlerinden biri olarak kabul edilen Şeyh Yusuf Kardavi'nin bazı açıklamaları Filistinli intihar
saldırganlarının şehit olduklarını destekler mahiyette. Kardavi hususen Tantavi'nin onursuz ölüm tezine karşı bir cevap olarak Filistinli intihar saldırganlarının zayıflık ve çaresizlik noktasından değil, düşmanın kalbine korku saçmayı hedefleyen bir güçlülük ve isteklilik noktasından hareket ettiklerini iddia ediyor.
İslam, intiharı ve terörü 'ama'sı ve 'şayet'i olmayan bir dille reddediyor. İki reddedilmişin bir araya geldiği intihar terörünün İslam dini açısından kabullenilebilir addedilmesi mümkün değil. Ancak İslam dünyası kendi evlatlarını intihar saldırganı olarak yetiştiren kültür yozlaşmasını durdurmaz ve bu saldırıları destekleyen din adamlarını susturmayı başaramazsa intihar saldırıları İslam'ın evrensel çağrısına darbe vuran ve kalplerin İslam'a ısınmasına engel olan bir gaile olarak varlığını devam ettirecektir.
tayyipleyiz
07-11-2008, 17:26
Eyvallah Zeynep ... :)
ya ben merak ediyorum (not: kimse üzerine alınmasın bu soru kendime) ne demiş Hz. Ali zulme göz yuman zulmu yapmış gibidir. şimdi ahirette ıraktaki filistindeki çeçenistandaki kardeşlerimiz benim yakama yapışıp ben orada zulm gördüm biz aynı dini paylaşıyorduk sen niye birşey yapmadın diye hesap sorunca ne diyeceğim heralde şöyle cevap veririm ben o sırada diyolog kurmaya çalışıyordum. SAYGILARIMLA... :-*
yapman gereken nedir peki?
intihar saldırısı mı?
milli mücahide orada ölen bir masumun hesabını verebileceksen öbür dünyada buyur istersen git intihar saldırısı yap...
intihar saldırısı mı?
milli mücahide orada ölen bir masumun hesabını verebileceksen öbür dünyada buyur istersen git intihar saldırısı yap...
ah ah nerede bende o yürek :-*
tayyipleyiz
07-11-2008, 17:34
Kendine sorduysanız cevabını kendiniz verin isterseniz, bize niçin saygı duyuyorsunuz veya niçin yazıyorsunuz diye ben kendime değil de size sorayım ne dersiniz ?
RDönmezs
07-11-2008, 17:34
ya başka çareleri kalmazsa sizin o intahar komandosu diye adlandırdığınız kişilerin çeçenistanda filistinde hanımlarına kendi gözleri önünde tecavüz ediyorlar biz burada sıcak yatağımızdan konuşuyoruz. SAYGILARIMLA :-*
Demogoji yapmakta üstüne yok ;)
tayyipleyiz
07-11-2008, 17:39
intihar saldırısı mı?
Size katılıyorum. :)
intihar saldırısı mı?
evet bende ve birçok gençte cihat edecek yürek yok içimizdeki cihat duygusu yerine başka duygular yerleştirenlere selam olsun... :-*
tayyipleyiz
07-11-2008, 17:46
intihar saldırısı mı?
evet bende ve birçok gençte cihat edecek yürek yok içimizdeki cihat duygusu yerine başka duygular yerleştirenlere selam olsun... :-*
Hoşgörü yerine, fitne ve fesad ... Konuşma yerine, üstü kapalı sözler ... Uhuvvet yerine, provokasyonu Ram edinmiş sinelere de selam olsun. :)
RDönmezs
07-11-2008, 17:57
intihar saldırısı mı?
Hoşgörü yerine, fitne ve fesad ... Konuşma yerine, üstü kapalı sözler ... Uhuvvet yerine, provokasyonu Ram edinmiş sinelere de selam olsun. :)
:D :-*
provakason :) provakote etmek kavga çıkarmak demektir ben ortada kavga görmüyorum sakin sakin konuşuyoruz :)
tayyipleyiz
07-11-2008, 18:03
İyi ki sizin gibi görmüyoruz. Her şeyi bir başka anlıyorsunuz. :)
provakason :) provakote etmek kavga çıkarmak demektir ben ortada kavga görmüyorum sakin sakin konuşuyoruz :)
sanırım levent abi daha geniş bir perspektiften değerlendiriyor...
kişiyi değil,konuyu yorumluyor...
tayyipleyiz
07-11-2008, 18:05
"Sizin gibi değiliz" olmayacağımda ... Uğur abime selam olsun!. :)
Ya Rabbi! bize barış dini İslam'ı getiren kutlu Peygamber'in hürmetine, onun mecbur kalıp savaştığı zaman titizlikle sadık kaldığı vuruşma hukuk ve ahlakından ayırma Ya Rabbi!
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.