fatih kısaparmak balon baskılı balon DTP""LİLER - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DTP""LİLER

MHAKANM
07-31-2007, 01:23
DTP LİLER MECLİSİ KARIŞTIRABİLİRLER EĞER GÜÇLERİ YETMEZSE DOĞUYU AYAKLANDIRABİLİRLER AMA BUNU ANCAK ESKİDEN YAPABİLİRLERDİ DOĞUDAN ALINAN OYLAR BELLİ HALK BİZİMLE ONUN İÇİN SUSSUNLAR ÇOK KONUŞMASINLAR AYLIKLARINI ALIP PROJELERİNİ ÜLKENİN BÜTÜNLÜĞÜNE SUNSUNLAR

Esra_
07-31-2007, 01:34
bi halt yiyemezler >:(zaten herkesin gözü onlarda çok dikkat etmeleri lazım yoksa yine şutlanırlar ;D

hayataAKartı
07-31-2007, 11:43
BENCE MECLİSTE OLMALARI GÜZEL BİR ŞEY. TABİKİ ÜLKEMİZİN VE VATANIMIZIN BÜTÜNLÜĞÜNE ZARAR VERMEYECEK ŞEKİLDE ÇALIŞTIKLARI SÜRECE.. EĞER AKSİ ŞEKİLDE DAVRANIRLARSA HALKIMIZIN GEREKENİ YAPACAĞINI ONLARDA ÇOK İYİ BİLİYOR. DİKKAT: DTP LİDERİNİN SOYADI TÜRK

pont
07-31-2007, 12:42
BENCE MECLİSTE OLMALARI GÜZEL BİR ŞEY. TABİKİ ÜLKEMİZİN VE VATANIMIZIN BÜTÜNLÜĞÜNE ZARAR VERMEYECEK ŞEKİLDE ÇALIŞTIKLARI SÜRECE.. EĞER AKSİ ŞEKİLDE DAVRANIRLARSA HALKIMIZIN GEREKENİ YAPACAĞINI ONLARDA ÇOK İYİ BİLİYOR. DİKKAT: DTP LİDERİNİN SOYADI TÜRK

sana katılıyorum.bana kalırsa onların mecliste olması,terör olaylarını azaltır(inşallah).ben de pek hoşlanmıyorum bu dtplilerden ama durum bu.inşallah ters hareketlerde bulunup ülkemizi karıştırmazlar,kriz oluşturmazlar

sedef
07-31-2007, 12:43
şimdi gözler onların üstünde her kes bir hata yapmalarını bekliyor onun içinde eskisinden daha uymlu olacaklarını düşünüyorum zaten kılıçlarıımızı kuşanmadık buraya var olan sorunları çözmeye geldik diye yorum yaptılar inşallah dedikleri ile yaptıkları uyuşur

AKmetalci
07-31-2007, 12:46
yanlış yaparlarsa iplerini çekerler zaten.uslu durmak zorundalar. yoksa bi 10 yıl daha beklerler içerde

kardelen007
07-31-2007, 13:42
10 küsür yıl öncesine dönmek istemylarsa kurallara uymak zorundalar hem yapıp hem çekmek istylarsa bilmyz tabi....umarım bi sorun çıkmaz...

Nizamül-Mülk
07-31-2007, 13:55
aktarayım ;

benim kardaşımı öldüren , bacımı dul bırakan, anamı evlat hasretiyle yakıp kavuran , genç daha kundakta olan çocukları yetim bırakan bu pkk destekçisine çok iyi önlemler alınmalı.

resmen pkk ya özerklik kazandırmak için gelmişler.

gerçi tayyip erdoğan söyledi eğer istenilen şekilde gitmezlerse en başta bizden ters tepkiyi alırlar ama ! bu küçümsenecek bir sorun değil.!?

AKmetalci
07-31-2007, 13:56
tekrar diyorum yine diyorum.

göze alamazlar.ters bir hareketi yoksa 10 yıl daha içerde yatarlar.

Scorpio
07-31-2007, 23:18
DTP yi sevmem.Onu sevenide sevmem.Bence onlarin mecliste olmasi dengeleri biraz degistiricektir

ergin
08-02-2007, 01:26

Sana +1
----------------------------------------------------------
Arkadaşlar!!!!!!!!!!! Kendinize gelin lütfen. Bu insanlar 1,5 milyon oyla meclise girdiler. Demokrasi işimize gelince amaç, işimize gelmeyince bir araç değildir. Her bir Türk vatandaşı değerlidir. Onun oyu da değerlidir, seçip meclise gönderdiği temsilci de. Buna Nur Serter de dahil. Biz bu insanları sevmeyebiliriz. Düşünceleri hoşumuza da gitmeyebilir ve hatta bizi rahatsız da edebilir. Ancak düşüncelerini demokratik ortamda söylemelerinin önünü keserseniz esas o zaman dağda PKK meşruluk kazanır.
TBMM,DTP li vekillerin meclise girmesini bir fırsata dönüştürmek mecburiyetindedir.

Onlybullet34
08-02-2007, 14:03
Doğudaki ekonomik ve sosyo kültürel konuları ele alırsalar eyvallah ama Dağdakini savunmaya başlarsa o zaman işte kaos çıkabilir..Ama bi de doğudaki insanımız artık eskisi kadar dtplilerin tuzağına düşmez gibime geliyor Ak parti doğudaki oy oranını çok yükselkti..Neden?Ta hakkarideki bi köyde bilgisayarlı okul açıldı mesela en küçük örnek..Yollar yapıldı elektrik su yani vatandaşlarımız ilgi alaka görmeye başladılar ve Ak parti hiç beklenmedik yerlerden yüksek oylar aldı demekki halk ilgi alaka bekliyor hizmet bekliyor..Dtp li siyasetçiler akıllı olmalılar ayaklarını denk almalılar..Artık doğudaki vatandaşımız kaos ve çatışma istemiyor..

MaLaTYaLi
08-03-2007, 15:45
bence uyum içinde olacaklar

Bayern
08-05-2007, 04:27
Onyargi insanoglunun damarlarinda gezen bir illet gibidir. Onyargi yerine temkinli davranmak ise bir meziyettir. Bu sebeple ben onyargisiz olarak DTP'lilerin meclise girmis olmalarinda hicbir sorun gormuyorum. Bilâkis bu durum demokrasi acisindan Turkiye'nin attigi onemli bir adimdir ve bir firsattir. Turkiye'de adina sorun deyin ya da konu deyin bir Kurt gercegi bulunmaktadir. Bunu goz ardi etmek ve yok saymak hayal dunyasinda yasamak gibidir. Ve bunun cozum yeri dag degil, bir zamanlar Mehmet Agar'in da soyledigi gibi "duz ova"dir.

"Turk milleti soylemez, soylenir" diye bir soz vardir. Artik yavas yavas soylenmeyi ve sizlanmayi birakip, konusmayi, soylemeyi ve dinlemeyi ogrenme, cozum yollarini aramaya baslama zamanimiz geldi. Yeni meclisin bu tarz hassas konulari (hassas konu derken de temkinlilik meziyetine atif yapiyorum) konusup tartisacak ve alternatif cozumleri uretebilecek bir olgunluga sahip oldugunu dusunuyorum.

Son secim de gostermistir ki kurtlerin siyasi olusumu, AKP'nin basarisi ve tum yoreleriyle gelisen bir Turkiye gercegi ile bir darbe yemistir. Bunu DTP lideri Ahmet Turk de secim sonrasi dile getirmistir. O halde sonuc: tum Turkiye'yi kucaklayan politikalar, gelir adaletsizliginin kapatilmaya calisilmasi vb. calismalar ile Dogu'nun kanayan sorunlari teker teker sona erecek ve koyu etnik akimlar da yavas yavas merkeze yaklasmaya baslayacaklardir. Bu kisa vadede gerceklesmeyebilir, ama uzun vadede gerceklesmemesi icin ise hicbir sebep yok. Bunun gerceklesmemesini saglayacak tek engel duz ovaya ineni yine daga kışkış'lamaktir.

DTP'ye gelirsek, tamamen demokratik olarak secildiler, ve suanda bir kredileri var. Bu krediyi dogru kullanmak yine onlarin ellerinde. Krediyi tukettikleri zaman ise gercekten yazik olacaktir (ozellikle Turkiye'nin bu sorunu cozmesi icin olusan bu firsatin kacacak olmasindan dolayi).

Son soz: Bu durumu demokrasinin bi guzelligi olarak gormuyorsak eger, demokratligimizi sorgulamak gerekir.

AKmetalci
08-05-2007, 04:28
chp den daha uzlaşmacılar valla

Benide_Kapatın
08-05-2007, 04:33
"pkk terör örgütüdür" diye söyleyemediler.İstedikleri kadar uzlaşmacı olsunlar.Daha bugün üç şehit verdik...Akıllı olmazlarsa mecliste yüce divandan çıkamazlar...

Bayern
08-05-2007, 05:51
Baska bir basliga yazdigim konuyu buraya da almayi uygun buluyorum, bu bir analizdir sadece:

Ahmet Turk ve ekibinin PKK'yi teror orgutu olarak tanimasini ve bunu ilan etmesini dort gozle beklemekteyim. Ancak bunu hemen-derhal yapabilecekleri sanmiyorum. Uzerlerinde buyuk bir baski var -hem tabandan hem de disaridan- ve bunu iclerinde tartisiyorlardir. Zamanla gelinecek tablo ise şu: Bölünme. Boylece kürt siyaseti parcalanmaya gidecek ve etkinligi azalacaktir. Dolayisiyla hicbir zaman bir kitle partisi olmayi basaramayacak ve secim baraji oldugu surece de asla secimlere parti olarak giremeyeceklerdir. Dolayisiyla her defasinda bagimsiz olarak secime giren bu parti icerisinde bolunme yasadigi an bir sonraki secimde 3-5 kisilik gruplar haline gelecektir ve sonucta parti kurma cogunluguna bile ulasamayacaktir. Bu riski goze alabileceklerini sanmiyorum, bu yuzden de PKK'yi tanimama isi simdilik askiya alinmistir onlarin cephesinde (en azindan disariya karsi). Ama medya ve siyasilerin yogun baskisi sonucunda bu durumun bir zaman geldiginde patlak verecegi asikar. Ama bu bariz olur ama gizli olur. Ben DTP'lilerin %100'ünün de PKK'yi temsil ettigini ya da PKK taraftari/sempatizani oldugunu sanmiyorum. Muhakkak Kürt siyaseti de zamanla kendi muhalefetini yaratacak ve bu muhalefet muhtemelen PKK ve Abdullah Ocalan meselesinden kaynaklanacaktir.

Benide_Kapatın
08-05-2007, 06:02
Muhakkak Kürt siyaseti de zamanla kendi muhalefetini yaratacak ve bu muhalefet muhtemelen PKK ve Abdullah Ocalan meselesinden kaynaklanacaktir.

Zaten AK Partinin oyları bu muhalefet oylarından da geldi güneydoğuda.Ve Kürt siteleri şuan PKK yı iyice dışlamış durumda.Aynı şekilde halkta.Biraz daha zaman tabii ki de..Bekleyip görmek lazım.
Mecliste ayrı konuşup seçmenine ayrı mesaj vermezlerse sorun yok.

Bayern
08-05-2007, 06:29
Muhalefet oylarinin da etkisi vardir tabi, ama seçim sonrası analizlere göre Dogu'da AKP'nin aldigi oylar genelde/temelde 3 hususla açıklanıyor:

-Ekonomik gelişmeler dogrultusunda bu bölgelerin ticari hayatının AKP hukumeti zamaninda canlanmasi (ki aslinda halkin buyuk bir cogunlugu ideolojilerin karin doyurmadigini anladi cok sukur)
-AKP'nin dogru aday secimi (etnik koken faktorunu de dikkate alarak)
-Seçim kampanyalari ve mitingler itibariyle Dogu'nun dislanmamasi/yok sayilmamasi.

DOUKNizm1925
08-05-2007, 11:34
DTP LİLER MECLİSİ KARIŞTIRABİLİRLER EĞER GÜÇLERİ YETMEZSE DOĞUYU AYAKLANDIRABİLİRLER AMA BUNU ANCAK ESKİDEN YAPABİLİRLERDİ DOĞUDAN ALINAN OYLAR BELLİ HALK BİZİMLE ONUN İÇİN SUSSUNLAR ÇOK KONUŞMASINLAR AYLIKLARINI ALIP PROJELERİNİ ÜLKENİN BÜTÜNLÜĞÜNE SUNSUNLAR

warya görende hakkınızla kazandınz sancak ordaki seçimi arkdaşlarımın hepsi söledi ne olup bittiğini bu seçimde kimse masum diildi ama kimse de akp kadar olamadı... ben artk kimseye inanmıyorum kimse kusra bakmasın ama akp herkes için diil bazı kişilerin çıkarlarıda wardır onu bilemem doğudaki ve batıdaki-varoşlardan gelen oyları topladı neyse inş bn yanlış düşünüorumdurda herşey TÜRKİYE miz için hayırlı olur herkese sevgilerle bb

MHAKANM
08-05-2007, 14:07
bir arkadaş kürt sorunundan bahsetmiş ama kürt sorunu bence kesinlikle yok bu bir dış oyundur kürtler her şeyden istifadeediyorlar hiç bir özgürlük kısıtlamaları yok öğretmenide kürt doktoruda meclisteki vekilide her keze bu ülkede eşit yaklaşılıyor ne yani türklere yapmadığımız özerlikleri kürtleremi yapacaz olmaz türke neyse kürtede o .bırakalım bu olmuyan hayal ürünü sorunları o kürt sorunu var diyenlerin çoğu pkk ile bağlantısı olan kişilerdir ,pkk bu sorunu savunmazsa avrupadan nasıl beslenecek amerika pkk ya babasının hayrına bakmaz bu tür bir kargaşayı çıkarsın diye bakar türkiyeye yapılan en büyük oyundur ama yemezler türk milleti öyle kolay yutulur lokma değil bende bir kürtüm böyle saçma bir şey olamaz bende gidiyorum hastaneye, okula, kültür merkezine ,savcılığa, mahkemeye ,konsere ,hiç bir ayrımla karşılaşmıyorum bazı kendini bilmez istisnalar hariç biz tek milletiz tek bayrak gölgemiz altına girmeyenler sussun yada gitsin femkırın

karaşimşekler
08-05-2007, 14:14
MECLİSTEN ARINMALIDIR BUNLAR DEVLETİ HÜKÜMETİ SATARLAR KALKIP ASKERLERİMİZE SİLAH DOĞRULTUP ONLARI ŞEHİT EDEN KÖPEK SOYLARINI NASIL ANLAYIŞLI OLUNABİLİR BENCE HEPSİ ASILMALI

MHAKANM
08-05-2007, 14:35
haklısın çok doğru söylemişsin hepsini asmak lazım

vakit
08-05-2007, 14:37
bir arkadaş kürt sorunundan bahsetmiş ama kürt sorunu bence kesinlikle yok bu bir dış oyundur kürtler her şeyden istifadeediyorlar hiç bir özgürlük kısıtlamaları yok öğretmenide kürt doktoruda meclisteki vekilide her keze bu ülkede eşit yaklaşılıyor ne yani türklere yapmadığımız özerlikleri kürtleremi yapacaz olmaz türke neyse kürtede o .bırakalım bu olmuyan hayal ürünü sorunları o kürt sorunu var diyenlerin çoğu pkk ile bağlantısı olan kişilerdir ,pkk bu sorunu savunmazsa avrupadan nasıl beslenecek amerika pkk ya babasının hayrına bakmaz bu tür bir kargaşayı çıkarsın diye bakar türkiyeye yapılan en büyük oyundur ama yemezler türk milleti öyle kolay yutulur lokma değil bende bir kürtüm böyle saçma bir şey olamaz bende gidiyorum hastaneye, okula, kültür merkezine ,savcılığa, mahkemeye ,konsere ,hiç bir ayrımla karşılaşmıyorum bazı kendini bilmez istisnalar hariç biz tek milletiz tek bayrak gölgemiz altına girmeyenler sussun yada gitsin femkırın

Helal olsun kardeşim

kürt sorunu diye birşey yokur.sadece bölge sorunu vardır.diyarbakırdaki bir kürt ,diyarbakırda rahat olamıyorda başka batı illerde neden rahat olabiliyor.cumhuriyetten bu zamana kadar bir çok kürt yüksek makamlara gelmiştir.

amaç bölgede kürtleri kullanarak tahrik etmek ve o bölgeyi boşaltmak

Bayern
08-05-2007, 17:22
Tamam hadi kürt sorunu demeyelim de meselesi diyelim (zaten yazimda adi her ne olursa olsun demistim). Ama sizlerin de tepki veriyor olmaniz zaten mantiken boyle bir sorunun oldugunu ortaya cikarmiyor mu? Sorun yoksa tepki vermeyin o zaman. Eger varsa, bu ulkenin bazi vatandaslari eger kendilerine bir "ayrim" yapildigini dusunuyorlarsa (ayrim yapiliyor demiyorum) bunu gidermek de yine meclisin ve bizlerin gorevidir.

Tipki, AKP'nin kendisine oy vermeyen kisilerin hassasiyetlerini ve kaygilarini da anladigini dile getiren Erdogan (bknz: secim gunu yaptigi konusma) gibi. Oysa basimiza seriat mi gelecek, bizi zorla kapatacaklar mi diye kaygi duyanlar icin de "yok boyle birsey, ya sev ya terk et" mantigini mi ileri suruyoruz? Hayir! Siz eger boyle bir kaygi duyuyorsaniz, biz bunun boyle olmadigini gostermek icin burdayiz diyoruz (demeyenler varsa ogrensinler). Bu mesele de aynen boyledir. Etnik kokeninden dolayi kaygi duyanlar varsa, onlarin kaygilarini da anlamak ve dinlemek yine basta hukumet olmak uzere meclisin ve devletin gorevidir. Ne var bunda celâllenecek?

Son söz: Bir de artik şu PKK ve kürt meselesini birbirinden ayirarak degerlendirmeyi ogrenelim. Biri terör örgütü, digeri farkli etnik kökenden gelen vatandaslarimizin meseleleri (sorunlari degil).

vakit
08-05-2007, 20:25
Son söz: Bir de artik şu PKK ve kürt meselesini birbirinden ayirarak degerlendirmeyi ogrenelim. Biri terör örgütü, digeri farkli etnik kökenden gelen vatandaslarimizin meseleleri (sorunlari degil).

imzamı atarım.

MHAKANM
08-05-2007, 21:41
pkk lılar kürt sorununu dile getiriyor ve onun için çabaladıklarını söyliyorlar nasıl kürt sorunuyla pkk yı ayrı anlamda kullanalım pkk= özgürlük istiyoruz bölgesellik istiyoruz ,kürt kimliği ,kürt bayrağı istiyoruz diyor nasıl bu iki sorunu ayrı tutalım kürt vatandaşların bir sorunu yok sorunu varmış gibi gösteriliyor
tam bir oyun çarkı ama çark döndükçe su getirmiyor yanlış yere kurulmuş

MHAKANM
08-06-2007, 22:11
evet bayan sizi bekliyorum hani cevap

murselyavuz
08-06-2007, 23:00
bakın arkadaşlar niyet okuyuculuğunu bir kenara bırakalım ve geçn dönemde partimize yapılan kötü saldırıları bu dönemde biz DTP'ye yapmayalım...
Demokratik bir seçime girdiler ve !.5 milyon oy aldılar...
1.5 milyon kişinin fikirlerini temsil etmek üzere meclise girdiler...
şimdiden adamlara PKK yakıştırması yaparsak onları kazanmak yerine kaybederiz...
ben çok büyük hatalar yapacaklarını düşünmüyorum...
Tabii çok büyük işlere de imza atacaklarına inanmıyorum...
Demokratik bir şekilde (bizim gibi) meclise girdiler ve temsiliyet görevlerini TC Anayasası hükümleri dahilinde sonuna kadar kullanmaları gerektiğini düşünüyorum...

ve konu başlığını ankaetler bölümüne taşıyorum saygılarımla

kayısıkentli44
08-07-2007, 00:21
bunların bir an önce meclisten atılması gerekio..milletvekillikleri düşürülmesi lazım...

MHAKANM
08-07-2007, 00:50
hayır efendim olmaz öyle şey askerimizi öldüren türklüğe kurşun sıkan atatürkün mirasına zarar vermeye çalışan pkk yı terör örgütü saymadıkça biz bu insanlarla uzlaşamayız ,önce pkk yı terör örgütü olarak kabul etsinler ,siz hiç şehit verdinizmiki halden anlayın ,,bu zihniyetler dinlenmek söz sahibi olmak istiyorlarsa pkk yı terör örgütü olarak saysınlar meclise öyle girsinler bende doğuluyum ama olmaz böyle şey

vuslat_19
08-08-2007, 06:54
mecliste pek kale alıncaklarını sanmıyorum

MHAKANM
08-09-2007, 01:10
bilmiyorum ama pkk yı terör örgütü saymamak çok yalnış o meclis şehit kanlarıyla kuruldu şimdi şehidin kanını akıtanları oraya sokuyoruz olmaz pkk terör örgütüdür bunları onlara söyletelim söylemezlerse meclisten çekelim

yasinkirac
08-09-2007, 03:17
dtp 1,5 milyon oy çıkardı bu çok vahim bu şahıslara oy verenlerin ya eğitim düzeyleri araştırılmalı yada etnik kökenleri ve niye oy verdikleri.pkk terör örgütü diyemiyen bir partiye oy verenler bence ciddi bir sorundur.kusura bakmayın kimse demokrasi salatası yapmasın bana.ben bu konuda demokrat degilim.bu ülkeyi bizleri koruyan mehmeçiklerimiz ölüyorsa demokratlık falan filan hikaye

Benide_Kapatın
08-09-2007, 03:23
dtp 1,5 milyon oy çıkardı bu çok vahim bu şahıslara oy verenlerin ya eğitim düzeyleri araştırılmalı yada etnik kökenleri ve niye oy verdikleri.pkk terör örgütü diyemiyen bir partiye oy verenler bence ciddi bir sorundur.kusura bakmayın kimse demokrasi salatası yapmasın bana.ben bu konuda demokrat degilim.bu ülkeyi bizleri koruyan mehmeçiklerimiz ölüyorsa demokratlık falan filan hikaye

Katılıyorum bu konuda bende değilim....

Ama bunları kaşıdıkça büyüyorlar..Çok kaşımadan halletmek lazım...

Türkçülük yapalım derken Kürtçülüğü arttırıp iki kürdün daha kolay kandırılmasını sağlamayalım...

MHAKANM
08-18-2007, 20:21
ARTIK kürtlerde kanmıyor onlarda ne dtp yi takıyor ne pkk yı sadece3 öyle koşullanmış
bende kürtüm biz bile bıktık artık pkk dtp den huzur istiyoruz onuda devletimiz bize sağlıyor allah razı olsun
eşitlik istiyorduk hiç birşeyden eksik kaldığımız yok nereye gidersek türklerden daha çok ilgi çekiyoruz

EpiVaTeS
08-18-2007, 20:24
zaten kaşınmaya başladılar onun için Savcılarla bol bol muhabbet edecekleri kesin.....