fatih kısaparmak balon baskılı balon Dünyanın en yoğun pili - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dünyanın en yoğun pili


NS
05-21-2009, 22:13
Dünyanın en yüksek yoğunluklu pili

Hitachi, otomotiv endüstrisinde kullanılmak üzere geliştirdiği dünyanın en yüksek güç yoğunluğuna sahip lityum iyon pili duyurdu.

http://media3.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/ArtAndPhoto-Fronts/Sections-StoryLevel/Teknoloji/Donan%C4%B1m%20ve%20Elektronik/090521-hitachi.widec.jpg (http://www.ntvmsnbc.com/id/24968488/displaymode/1176/rstry/24968487/)



ntvmsnbc


İSTANBUL - Hitachi tarafından duyurulan yeni lityum iyon pil, daha önceki lityum iyon pillerden 1.7 kat daha az alan kaplarken, 4500W/kg yoğunluğuyla aynı zamanda daha hafif.
Günümüzde elektrikli otomobillerin daha geniş kitleler tarafından kullanılmasının önündeki en büyük engel, motorlarına güç veren pillerin otomobilin ağırlığının neredeyse yarısını oluştururken, aynı zamanda oldukça büyük yer kaplıyor olmaları.
Daha küçük ve daha hafif piller, daha geniş kullanım alanı sağlayacağından bu tip otomobillerin daha fazla tüketicinin ilgisini çekmesi ve daha büyük bir pazar yaratılması açısından büyük öneme sahip.



Önümüzdeki sonbaharda üreticilere gönderilmeye başlanacak piller aynı zamanda cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar ve dijital kameralar gibi ürünler için de daha küçük pillerin üretilebilmesinin de yolunu açıyor.

Seyyah
05-21-2009, 22:30
Resmen pilde devrim yapmışlar yakında standart cep telefonlarının şarjları 15 20 gün gider

NS
05-21-2009, 22:36
Resmen pilde devrim yapmışlar yakında standart cep telefonlarının şarjları 15 20 gün gider

ben diyorum uranyum tabletler koyalım sarjları hiç bitmez ;D
ama dinlemiyorlar... :w: ne radyasyonmus kardesim.... ;ı::neki: