Orijinalini görmek için tıklayınız : Edirnede camii yokmu?
Edirneli arkadaşlar varsa kusura bakmasınlar ama bir şey söyleyeceğim.Bundan yaklaşık iki ay önce bir müsabaka için Edirnedeki Mimar Sinan kapalı spor salonuna gittik.Vakit geldi namaz kılacağız önce mescit sorduk salonda varmı diye maalesef yok,dışarı çıktık camiide kılalım diye merkez oldukca uzak belki yakında bir yerlerde camii vardır dedik ama ne gezer kime sorsak bize oldukca uzak olan çarşıyı gösteriyor.Salondan fazlaca ayrı kalma ve uzaklaşabilme şansımızda yok biraz üzüldük tabii.Kendi kendimize dedik acaba Edirne sadece atalarımızın yaptığı camilerlemi kalmış.Ne olursa olsun bu konuda İstanbulun gözünü seveyim adım başı camii ve bu yönden dışar illere göre çok daha rahatız.
İZMİR DE BİLMİYORUM AMA KONYA DA CAMİ ÇOK SADECE İSTANBULDA DEYİL
hakanturkucu
12-19-2008, 21:04
İstanbul doĞumlu edİrnelİyİm.maalesef edİrnelİ olduĞumu sÖyledİĞİm zaman İlk duyduĞum kelİmeler ne kadar alkol alirsin veya İbadetlerİnİ yaparmisin.trakyanin tamami gÖÇmendİr.bende dahİl.ama balkanlarin ve slavlarin bİr aliŞkanliĞi olan alkol tÜketİmİ ve dİnİ eksİklİk mevcut.bunu bİr edİrnelİ olarak kabul etmelİyİm.bİr baŞka Örnek annem uzunkÖprÜlÜdÜr.25 yildir oraya gİderİm.ve gÖzlemİm sol aĞirlikli seÇmen kİtlesİ var.trakyanin genelİ bÖyle.ve uzunkÖprÜ 25 yildir hep aynİ.bunu trakya forum sİtelerİnde yazdiĞimda hakaret boyutunda karŞilik aliyorum.yanİ bu aliŞkanliklar sİyasİ tercİhler pek kolay deĞİŞmez orada.saniyorum bİr takim Şeylerİn bÜtÜn trakyada daha dİkkatlİce anlatilmasi ve sorgulanmasi gerekİr.saygilarimla
recep ucar
01-22-2009, 05:37
arkadaslar yapmayin lutfen edirnede en nadide eserlerden edirnenin simgesi selimiye camiimiz var ve edirne merkezinde 50 merte araliklarla 3 tarihi camiilerimiz vardir ve edirne merkezde 108 tane tarihi camii mevcuttur ve bir cok camide yapilamaktadir.
ayrica edirne halkiyla ilgili yorumlarinizi dogruluk payi var ancak bu yorumlar bizi digeri grubunda degerlendirmek manasina gelebileceginden bu yorumlardan sakinalim ve lutfen kendimizi belli kalip ve dusuncelerle sinirlamayalim. secmen profilimizi daraltmayalim burad ne kadar zor sartlarda calistigimizi anlamaniz acisinda yararli olacagina inaniyorum .
recep ucar
01-22-2009, 05:37
arkadaslar yapmayin lutfen edirnede en nadide eserlerden edirnenin simgesi selimiye camiimiz var ve edirne merkezinde 50 merte araliklarla 3 tarihi camiilerimiz vardir ve edirne merkezde 108 tane tarihi camii mevcuttur ve bir cok camide yapilamaktadir.
ayrica edirne halkiyla ilgili yorumlarinizi dogruluk payi var ancak bu yorumlar bizi digeri grubunda degerlendirmek manasina gelebileceginden bu yorumlardan sakinalim ve lutfen kendimizi belli kalip ve dusuncelerle sinirlamayalim. secmen profilimizi daraltmayalim burad ne kadar zor sartlarda calistigimizi anlamaniz acisinda yararli olacagina inaniyorum .
Ruh-i zar
01-22-2009, 06:12
İZMİR DE BİLMİYORUM AMA KONYA DA CAMİ ÇOK SADECE İSTANBULDA DEYİL
Konya'da çok mu:karasız:
Ankara'da kafamı ne tarafa çevirsem cami vardı...
Çocukken balkondan cami minarelerini saymaya çalışırdık hatta :)
Sabahları birbiri ardına başlıyodu müezzinler...
Öyle olunca buraya ilk geldiğimde Konya :) diye her tarafta cami falan bekliyodum...
Ama yok doğru dürüst hayal kırıklığına uğradım desem yalan olmaz...
Burda duymuyorum bile doğru dürüst ezanı :karasız:
Oraya alışınca kendimi epey yabancı hissettim buraya:neki:
Hatta gördüğüm camilerin bir kaçında da minare yok:neki:
Yada benim bulunduğum yerinde az sayıda bilmiyorum...
Ama Allah'tan tatillerimiz varda evime gidebiliyorum:)
hakanturkucu
01-24-2009, 09:38
tabiki tamamı demek istemedim .ama ben zaten edirneliyim.istanbul doğumlu olsamda.25 yıldır edirne ve uzunköprüye gider kalırım.izlenimlerim buydu.örneğin seçimlerde CEM UZAN ın partisinin ne kadar çok oy aldığını hatırlayınız.ve şu anda UZUNKÖPRÜ DYP nin elinde.keza EDİRNE başka bir partinin.yani bu konu seçmen profili ile ilgili.İZMİRdeki duruma benziyor.yada çalıştığım semt olanBAKIRKÖY gibi.buralarda AKPARTİye karşı ciddi bir antipati vardır.işiniz gerçekten zor çok çalışmak gerek anlatmak gerek ama zor.ALLAH yardımcınız olsun
İzmirde Cami az değil, Az diyen kim? Tabiki İstanbul gibi değil ama Burdada yeterince cami var. Edirneyi pek bilmiyorum ama arkadaşta açıklamış.
Bayrak İnmez,Ezan Dinmez.
Öyle olunca buraya ilk geldiğimde Konya :) diye her tarafta cami falan bekliyodum...
nasıl cami yok ya:D:Dizmirde cuma için 30 dk cami ararsın bulabilmek için konyada ezanı duyduğun zaman ilk sokağa girsen cami bulursun...derste hoca ödev konusu vermişti memleketinizdeki tarihi camiler ben sadece 10 cami bulabilmiştim izmirden ama konyalılar şov yaptı 50 tane cami getiren bile wardı..:D:D
Konya'daki Camii sayısı İstanbul'a çok yakın
İstanbul Nufüsü:15 milyona yakın iken
Konya:Tam bilmiyorum ama 1.5 milyondan fazla değil
İstanbul'un nüfusu 15 Milyon, Edirne'nin nüfusu 150 bin. Bu iki şehrin cami sayılarını birbine hangi mantıkla mukayese edebilirsin? Siz Selimiye Camii'ni göreseniz diye size orayı tarif etmişlerdir, yoksa spor salonunun beş dakika ilerisinde iki camii karşı karşıyadır. "Göz var görmeli, kul var göstermeli." Önyargılarından arındığınız vakit sizleri tekrar Fatih'in memleketinde görmek ümidiyle. Allah'a emanet olunuz.
Özgür Çağrı
02-22-2009, 12:32
Konyada cami yokmu :D:D yok artık arkadaşım sen hiç konyaya gelmedin galiba her sokakta bir cami var nerdeyse :)
Ertuğrul ÖZGÜL
02-22-2009, 12:34
nadir olan bazı yerler hariç her anadolu toprağında bolbol bulursunuz elhamdülillah
hakanturkucu
03-05-2009, 00:09
boşverin arakadaşlar bende edirneliyim ama muhabet memleket olayına sardı.bundanda tatsızlık çıkar.edirnede cami var ha dersenizki cemaat fazla değil katılırım en azından memleketim uzunköprüde öyle.ama dediğim gibi iş konya edirne veya başka şehir konularına girerse bence gereksiz bir huzursuzluk ortamı doğmuş olur haksızmıyım sizce?
Konyada cami yokmu :D:D yok artık arkadaşım sen hiç konyaya gelmedin galiba her sokakta bir cami var nerdeyse :)
Bi tam okusanız ...........
BlueMoon
09-03-2009, 15:05
Edirne pek muhafazakar bir ilimiz değil ne yazıkki. genelde tarihi camiler vardır yeni esere pek rastlamazsınız Edirne de. zaten edirne gençliği pek camiye hevesli değil. adım başı meyhane vardır. cuma veya bayram namazlarına giden sayılıdır trakyada. ben de edirneliyim uzunköprü. memleketimi sorduklarında söylemeye utanıyorum. şarapçımıısn diye soruyorlar. eğlenceyi sever trakya halkı. maneviyata önem vermez. seçmen profili de cumhuriyetin kuruluşundan itibaren chp dir. Zaten 29 martta chp % olarak en çok oyu türkiyede edirneden almıştır. Ak partimize karşı ciddi bir düşmanlık vardır. ben oralı olmama rağmen muhafazakar olduğum için dışlandım. "ne biçim trakyalısın" diyorlardı bana.
BlueMoon
09-03-2009, 15:10
onurgun
zaten sana yönelik birşey söylememişki hakan arkadaşım. trakyanın genel durumundan bahsetmiş. çok da doğru kaç tane vakit namazı kılan var edirne de ? camiler vakit namazında kaç saf oluyor hiç baktın mı ? ben bir tek imamın namaz kıldığını biliyorum edirne de.
eğer anadolu ile farkı görmek istiyorsan biraz samsun, kayseri, konya gibi muhafazakar illere git bakalım vakit namazlarına kaç kişi gidiyor gözlerinle gör. sanki bayram namazından çıkıyormuş zannedersin insanları o kadar kalabalık
bir de trakya kızlarının giyim tarzı, yaşayış tarzı ve ahlakı ile anadolu kızlarınınkini bir karşılaştır bakalım ne kadar fark var ?
BlueMoon
09-03-2009, 15:11
edirneyi bana anlatma yıllarım geçti orada Edirnelilerin ciğerini bilirim ben
Ruh-i zar
09-03-2009, 15:36
1 yılımın 9 ayı Konya'da geçiyo benim.(:
Ne gördüysem onu söylüyorum.
Ayrıca ben Konya'da camii yok demedim.
Ankara'ya kıyasla oldukça az dedim.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.