fatih kısaparmak balon baskılı balon Ekrem Dumanlı da Aydın Doğan'a sahip çıktı! - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ekrem Dumanlı da Aydın Doğan'a sahip çıktı!

manifesto
03-12-2012, 15:20
Medyanın rolünü bir kişiye indirgemek yanlış. 28 Şubat darbesi, psikolojik harp taktikleriyle yapılan bir korkutma ve sindirme harekâtıdır. O yüzden en görünen aktörü medyadır. O günkü yargı da sivil toplum görünümlü örgütler de askere tam teslim olmuş ve esaretin bedelini ödemiştir. O gün etkili olan medyayı cuntalar rehin almıştır. Manşetleri generaller atmış, basının bir bölümü tamamen tutsak alınmıştır. Bugün medyanın, 28 Şubat'taki günahı yüzünden sorgulanması gayet tabiidir. Ancak buradaki hataları birkaç isme indirgeyerek adeta her şey onların üzerine yıkılmaktadır. Mesela Doğan Grubu yetkilileri, o dönemde yanlış ve üzücü bir yayın politikası izlemiş, pek çok hataya imza atmıştır; lakin bunların faturasını Aydın Doğan'a kesmek ve onu adeta linç etmek de yanlış. Bilinenin tam aksine Aydın Bey kimi zaman büyük bir direniş de göstermiştir. Mesela o dönemin kudretli generali, Doğan Grubu'na gelip yazarları topyekûn aydınlattığında(!) komutana methiye dizenler olmuştu. Şimdi o övgücülerin adı bile zikredilmiyor bugünkü tartışmalarda. Halbuki o malum görüşmelerde hakperest yorum yapan bir düşünce insanına tek destek veren kişi Aydın Doğan'dı; bunu görmezden gelmek hata olur kanısındayım."

Nazlı Ilıcak ile başladı Aydın Doğan hakkında olumlu konuşma süreci şimdi Ekrem Dumanlı ile devam ediyor
28 Şubatın baronu meğer ne sevimliymiş

HaArP
03-12-2012, 15:23
Mesela Doğan Grubu yetkilileri, o dönemde yanlış ve üzücü bir yayın politikası izlemiş, pek çok hataya imza atmıştır; lakin bunların faturasını Aydın Doğan'a kesmek ve onu adeta linç etmek de yanlış. Bilinenin tam aksine Aydın Bey kimi zaman büyük bir direniş de göstermiştir.

Çok talihsiz bir açıklama...!

İntifada
03-12-2012, 15:29
hocasini koruyor...
fethullah gulenin o surecte dogan medyaya yaptigi aciklamalari biliyoruz...

HaArP
03-12-2012, 15:31
hocasini koruyor...

Hak içinde yer aldığı daire adına söylemek belki hakkı ! Lakin Genel Dairede talihsiz...! Elbette O dönemdeki ''saklanmaya çalışılan isimlerin'' işaret etmeye çalışsada genel itibariyle talihsiz ve üzücü...!

_Ednâ_
03-12-2012, 15:33
bence meseleyi duygusallaştırmayalım...
hatta darlaştırmayalım..
o medyanın karşısında dimdik duranlardan biride zaman medyasıydı...
karşılarında mücadele eden bir medya aydın doğanı temize çıkarmıyor..
sadece meseleyi sadece onun üzerinden döndürülmesindeki hatayı vurguluyor...
bence bunda bir talihsizlik ve hata yok...

_Ednâ_
03-12-2012, 15:34
hocasini koruyor...

:) hocasının nesini koruyor?

HaArP
03-12-2012, 15:37
bence bunda bir talihsizlik ve hata yok...

Ben naçizane o kanaatte değilim...!

_Ednâ_
03-12-2012, 15:42
Ben naçizane o kanaatte değilim...!

talihsiz olanı çürütmenizi beklerim, belki bizde tatmin olur talihsizlik olduğunu idrak ederiz..

Terennüm
03-12-2012, 15:43
yazının tamamını neden paylaşmadınız? yazının tamamını okuyun ondan sonra yorumlarınızı değerlendireceğim...

hala daha hocaefendiyi darbecilerle aynı tarafta görmek izahtan yoksun aklı selimden uzak garez hırs ve öfke patlamasının tezahürüdür..

yazıyı paylaşıyorum her cümlesini burada tartışmaya hazırım..

Terennüm
03-12-2012, 15:44
Söylemesi zor ama gerçek...
28 Şubat'a herkes kendi işine gelen pencereden bakıyor. Öyle olunca herkes bir bakıma haklı; çünkü insanlar kendi penceresinden gördüğünü söylüyor.

Ekrem Dumanlı - Söylemesi zor ama gerçek... (http://www.kure.tv/haber/210-sesli-gazete/ekrem-dumanli-soylemesi-zor-ama-gercek/805-Bolum/114017/&embeddedplayer=v1)

Ama aynı zamanda herkes meselenin bir kısmını mercek altına yatırdığı için eksik bilgi ile hareket ediyor. Aslında insaf ölçülerini unutmadan herkes kuşatıcı bir ufuk turuyla konuya yaklaşmalı. Aksi takdirde başka haksızlıklara göz yumulmuş olur.
Demokrasiye müdahalenin meşru gerekçesi olamaz
28 Şubat, demokrasiye doğrudan yapılmış bir müdahaledir ve suç işlenmiştir. Tıpkı diğer darbeler gibi 28 Şubat'ın da meşru bir gerekçesi olamaz. Öyle bir gerekçe hazırlayanlar hata yapıyor. Çünkü demokrasilerde yanlışlar süngülerin gölgesinde düzeltilemez. İktidarları halk seçer, halk değiştirir; bu kuralın dışında yapılan her müdahale külhanbeylik ve kabadayılıktır. 28 Şubatçılar bu fütursuzluğu -nasıl olsa bin yıl sürecek- diye yapmışlardır. Hak hukuk gözetilmemiş, kanun çiğnenmiş, psikolojik harbin her metodu uygulanmıştır. 'Ülke elden gidiyor', 'rejim tehdit altında' gibi kara propagandalar darbe teşebbüslerini makul hale getiremez.
Siyasîler daha basiretli davranmalıydı
Maalesef o günlerin siyasî aktörleri (sadece iktidardaki koalisyon partileri değil, muhalifler de) büyük bir hata yaparak darbecilerin işini kolay yapmasını sağlamıştır. Darbecilerin yaptığı meşru değildir, olamaz da! Lakin o günler siyasîlerce kötü yönetilmiştir. Libya'ya gitmeye de, Kaddafi'nin çadırında aşağılanmaya da gerek yoktu mesela. İyi niyetli olunsa bile o günkü ağır şartlar altında Başbakanlık'ta iftar verilmesi de doğru değildi. Sincan'da düzenlenen o malum program, provokasyoncuların ekmeğine yağ sürmüştü. Başbakan'a en galiz hakareti kameralar karşısında yapan bir subaya haddini bildirmemek yanlıştı. 160 küsur subayın irtica suçlaması gibi uyduruk ve iftiraya dayalı mazeretlerle ordumuzdan atılma kararını imzalamak büyük vebaldi. O günün hükümeti bu konularda hata üstüne hata yaptı. Keşke yapmasaydı! O hatalar askerin müdahalesini meşru hale getirmez; ancak 28 Şubat konuşulurken bazı gerçeklerin perdelenmesine de gerek yok..
Halka gitmek, cuntaya ders vermek içindir
Bir hükümet üst üste büyük hatalar yapar; daha kötüsü ipleri cuntacıların eline teslim ederse o hükümete aydınlar neyi tavsiye etmeli? Belli ki adamlar kışlalarından çıkmış gümbür gümbür geliyor; Susurluk hadisesinde suçüstü yakalananlar bile 'fasa fiso' söylemi yüzünden zeytinyağı gibi üste çıkmış. Sekiz saat süren MGK toplantısında korkunç kararlara İslamî hassasiyeti olan bir hükümetin üyeleri bile imza atmış; atmak zorunda kalmış. İşler iyice zıvanadan çıkmış, darbenin siyasî muhatapları gerekli dik duruşu sergileyemiyor; ülkesini seven aydınlar o gün ne önerebilir?
Hükümeti iş yapamaz hale getiren silahlı güçler yetkilerini aşıp demokrasiye adım adım müdahale ediyorsa siyasetçi çıkıp demeli ki: 'Ey halkım, ben seni temsilen icraat yapıyordum; lakin benim görev yapmama müsaade etmiyorlar. Sandığa gidiyorum, şayet bana yapılanları sen de yanlış buluyorsan bana destek ver.' İşte o zaman kahraman olurdunuz... Darbecilerin ödünü koparan ve kirli oyunu bozan hamle erken seçimdir. Merhum Menderes seçime gitseydi onun canına kıyan caniler halktan şamar yiyecekti. 27 Nisan bildirisine karşı gereken cevabı veren AK Parti sadece demokrasinin de onurunu değil; kendi itibarını da korudu. Hükümet 367 kilidini açamayınca halka gitti; oradan yüzde 47'lik bir zafer çıkmasaydı asker kışlasına çekilmezdi.
Hocaefendi'nin tavsiyesini doğru anlamak gerekiyor
Ülke darbe ortamına sürüklenirken cuntacıların sonuç alacağını gören bir kısım aydınlar önemli uyarılarda bulundu. Fethullah Gülen Hocaefendi'nin uyarısı antidemokratik güçleri desteklemek için değil; onların menfur planlarını erken davranıp bozmak içindi. Hocaefendi'nin hükümeti uyarmasını bazı art niyetli yorumcular askere destek ya da askerle işbirliği gibi yorumluyor. Tam tersine! O günkü tavsiyeler demokrasinin ayakta kalabilmesi içindi. O tavsiyeye vaktinde uyulsaydı 'post-modern darbeciler'in hevesi kursağında kalacaktı. Ne var ki o gün de bugün de bu önemli uyarıyı bazı çevreler anlamadı; belki de anlamak istemedi. Hâlbuki perşembenin gelişi çarşambadan belliydi; hükümet erken hamle yapıp halkı hakem haline getirseydi darbecilerin suratında milletin şamarı patlayacaktı. Üstelik yanlış kararlara imza atmak zorunda kalınmayacaktı.
Medyanın rolünü bir kişiye indirgemek yanlış
28 Şubat darbesi, psikolojik harp taktikleriyle yapılan bir korkutma ve sindirme harekâtıdır. O yüzden en görünen aktörü medyadır. O günkü yargı da sivil toplum görünümlü örgütler de askere tam teslim olmuş ve esaretin bedelini ödemiştir. O gün etkili olan medyayı cuntalar rehin almıştır. Manşetleri generaller atmış, basının bir bölümü tamamen tutsak alınmıştır. Bugün medyanın, 28 Şubat'taki günahı yüzünden sorgulanması gayet tabiidir. Ancak buradaki hataları birkaç isme indirgeyerek adeta her şey onların üzerine yıkılmaktadır. Mesela Doğan Grubu yetkilileri, o dönemde yanlış ve üzücü bir yayın politikası izlemiş, pek çok hataya imza atmıştır; lakin bunların faturasını Aydın Doğan'a kesmek ve onu adeta linç etmek de yanlış. Bilinenin tam aksine Aydın Bey kimi zaman büyük bir direniş de göstermiştir. Mesela o dönemin kudretli generali, Doğan Grubu'na gelip yazarları topyekûn aydınlattığında(!) komutana methiye dizenler olmuştu. Şimdi o övgücülerin adı bile zikredilmiyor bugünkü tartışmalarda. Halbuki o malum görüşmelerde hakperest yorum yapan bir düşünce insanına tek destek veren kişi Aydın Doğan'dı; bunu görmezden gelmek hata olur kanısındayım. Harp Akademileri'ne gidip "Siz sarıklı Müslüm'cülerden korkmayın, kravatlı tarikatçılar daha tehlikeli!" diye konuşma yapan ve müdahale edilmesi gerektiğini telkin eden gazetecilerin ismi bile geçmiyor bugünkü tartışmalarda. Neden acaba?
Esas zararı sivil toplum gördü
28 Şubat sadece siyasî partileri mağdur eden gayr-ı meşru bir müdahale değildir. Sivil toplum (özellikle İslamî camia) o korkunç psikolojik harekâttan zarar gördü. Sanki onlar hiç mağdur olmamış gibi meseleyi sadece siyasî mağduriyete hamletmek hatalı bir analizdir. Tarihe yanlış not düşmeye gerek yok ki!..
O günden sonra belini doğrultamayan topluluklar oldu. İmam hatipler kapatıldı. Bazı Kur'an kurslarının kapısına kilit asıldı. Eğitim kurumlarında müfettişler mesken tuttu. Öğretmenlere, öğrencilere hatta velilere baskı yapıldı. Başörtüsü zulmü dayanılmaz boyutlara taşındı. Tabii ki bu hadiselerin yaşanmasından birinci dereceden cuntacılar sorumludur; ancak o günkü basiretsiz politikaları da eleştiriye tabi tutmak boynumuzun borcudur. Doğru hamleler yapılmalı, gereken cesaret gösterilmeliydi. 27 Nisan muhtırası böyle atlatıldı. Darbecilerin doğrudan muhatapları olan hükümet dik duracak ki sivil toplum da işgüzarlık yapıyor pozisyonuna düşmeden onun yanında yer alabilsin. Daha söylenecek çok gerçek var ama bazı dostların tahammül sınırını kestirmek çok da kolay değil. Bu kadar tahammül sınavı yeter sanırım; en azından şimdilik...

HaArP
03-12-2012, 15:44
talihsiz olanı çürütmenizi beklerim, belki bizde tatmin olur talihsizlik olduğunu idrak ederiz..

Bu yazının naçizane siyak ve sibakı ile hangi algı perspektifinde oluşacağını hesap ediniz ve algı perspektifinin nereye varacağına dair müşaade ediniz bu kaygılarla naçizane talihsiz bir açıklama olduğunu düşünüyorum...

Dar bir perspektifte iyi niyetli de olsa ''Korumak'' zırhına büründürüleceği aşikardır...!

_Ednâ_
03-12-2012, 15:54
Maalesef o günlerin siyasî aktörleri (sadece iktidardaki koalisyon partileri değil, muhalifler de) büyük bir hata yaparak darbecilerin işini kolay yapmasını sağlamıştır.
160 küsur subayın irtica suçlaması gibi uyduruk ve iftiraya dayalı mazeretlerle ordumuzdan atılma kararını imzalamak büyük vebaldi.
Sekiz saat süren MGK toplantısında korkunç kararlara İslamî hassasiyeti olan bir hükümetin üyeleri bile imza atmış; atmak zorunda kalmış. İşler iyice zıvanadan çıkmış, darbenin siyasî muhatapları gerekli dik duruşu sergileyemiyor; ülkesini seven aydınlar o gün ne önerebilir?

Merhum Menderes seçime gitseydi onun canına kıyan caniler halktan şamar yiyecekti. 27 Nisan bildirisine karşı gereken cevabı veren AK Parti sadece demokrasinin de onurunu değil; kendi itibarını da korudu. Hükümet 367 kilidini açamayınca halka gitti; oradan yüzde 47'lik bir zafer çıkmasaydı asker kışlasına çekilmezdi.

Ülke darbe ortamına sürüklenirken cuntacıların sonuç alacağını gören bir kısım aydınlar önemli uyarılarda bulundu. Fethullah Gülen Hocaefendi'nin uyarısı antidemokratik güçleri desteklemek için değil; onların menfur planlarını erken davranıp bozmak içindi. Hocaefendi'nin hükümeti uyarmasını bazı art niyetli yorumcular askere destek ya da askerle işbirliği gibi yorumluyor. Tam tersine! O günkü tavsiyeler demokrasinin ayakta kalabilmesi içindi.

mesele asıl bunları idrak edebilmekte...

HaArP
03-12-2012, 15:55
mesele asıl bunları idrak edebilmekte...

Meseleyi Demokrasi Bölümünden alıyorsanız evet !

Lakin Mesele Hükümetler Üstü Dört Aileden biri olduğunda bu kadar dar bir manada değil naçizane...!

Terennüm
03-12-2012, 15:57
itirazın neyedir üstad izah et bizde fikrimizi söyleyelim...madem herşeyi siyak ve sibakına göre değerlendiriyorsunuz bunu en iyi sizin anlayacağınızı düşünüyorum....

HaArP
03-12-2012, 15:59
itirazın neyedir üstad izah et bizde fikrimizi söyleyelim...madem herşeyi siyak ve sibakına göre değerlendiriyorsunuz bunu en iyi sizin anlayacağınızı düşünüyorum....

Bu açıklamalar Demokrasi bağlamında edilmiş sözlerdir... Buraya kadar eyvallah hakkını verdim bir önceki bölümde...! Lakin Talihsiz kısım Koruma zırhına büründürülmesi endişesidir ! Sadece o değil ama oda ! gibi ! Ve En Önemlisi...! Linç edilmesin gibi bir maksat çıkıyor ki daha Lincin L'sinde bile değiliz...!

Terennüm
03-12-2012, 16:01
üstad bunu yazan genel yayın müdür savcı hakim veya adli bir kişi değil ....olaya bakış açınız yanlış yönden...

HaArP
03-12-2012, 16:02
üstad bunu yazan genel yayın müdür savcı hakim veya adli bir kişi değil ....olaya bakış açınız yanlış yönden...

O itibarla diyorum ki iyi niyetli bir yazı ama Talihsiz !!!

manifesto
03-12-2012, 16:04
28 Şubatın askeri bürokratik işbirlikçileri deşifre edilirken medyada ki işbirlikçilerinin deşifre edikmesi kadar doğal bir şey yok.
Ben Can Ataklı'nın düşüncelerini zerre kadar sevmem değer vermem
Ama DOBRA adam ve 28 Şubatta Özkük'ün ne denli şerefszlikler yaptığını açıkça söyledi ve bizler de hatırlıyoruz
Ama sadece Doğan yada Hürriyet değil Sabah gazetesi de aynı kumpasın işbirliğinin içindeydi
Medya desteği olmasaydı 28 Şubat yaşanmazdı
Ve şimdi medyadan destek verenleri korumak gibi bir ifade elbette o dönemden zarar görenleri rencide eder.
Neresinden bakarsak doğru değil
Bu Hocasını koruyor gibi de ifade edilmemeli
Hocasını bu açıklamalar ile nasıl korumuş olsun
Gülen bu tartışmaların dışında tutulmalı

Terennüm
03-12-2012, 16:05
O itibarla diyorum ki iyi niyetli bir yazı ama Talihsiz !!!
yazı doğrumu yanlışmı?
yanlışsa nersi yanlış?

HaArP
03-12-2012, 16:08
yazı doğrumu yanlışmı?
yanlışsa nersi yanlış?

Yazının doğruluğu yahutta yanlışlığı ayrı bir mesele... Belli bir alandan alındığı için iyi niyetli Demokrasi bağlamında doğru kabul edilebilir...!

Koruma Zırhı...!

Hocaefendinin karıştırılması...!

Aklama gibi yahutta O çok önemli değil mesajı verilir ve algılanır ki bu kısım naçizane kabul edilemez...!

Sonuçta yayılacak olan algı Koruma Zırhı olacaktır ki bunu izlemek lazım gelir ! Bu Manada Talihsiz !!!

_Ednâ_
03-12-2012, 16:08
Bu açıklamalar Demokrasi bağlamında edilmiş sözlerdir... Buraya kadar eyvallah hakkını verdim bir önceki bölümde...! Lakin Talihsiz kısım Koruma zırhına büründürülmesi endişesidir ! Sadece o değil ama oda ! gibi ! Ve En Önemlisi...! Linç edilmesin gibi bir maksat çıkıyor ki daha Lincin L'sinde bile değiliz...!

kime karşı koruyor üstadım? ve neden koruyor...

Mesela Doğan Grubu yetkilileri, o dönemde yanlış ve üzücü bir yayın politikası izlemiş, pek çok hataya imza atmıştır; lakin bunların faturasını Aydın Doğan'a kesmek ve onu adeta linç etmek de yanlış. Bilinenin tam aksine Aydın Bey kimi zaman büyük bir direniş de göstermiştir. Mesela o dönemin kudretli generali, Doğan Grubu'na gelip yazarları topyekûn aydınlattığında(!) komutana methiye dizenler olmuştu. Şimdi o övgücülerin adı bile zikredilmiyor bugünkü tartışmalarda.

meselenin merkezine dikkati çekerek asıl vurgu yapılması gereken o dönemin generalleri komutanlarıdır demiş...
ve sitem ettiği kişilerde, sadece aydın doğan üzerinden dönen 28 şubat karşıtlarına...

HaArP
03-12-2012, 16:10
kime karşı koruyor üstadım? ve neden koruyor...

Koruyor demedim Koruma Zırhına Döndürülür dedim naçizane...!

meselenin merkezine dikkati çekerek asıl vurgu yapılması gereken o dönemin generalleri komutanlarıdır demiş...
ve sitem ettiği kişilerde, sadece aydın doğan üzerinden dönen 28 şubat karşıtlarına...

Komutanlar ve Medya yayın politikalarından daha derin bir mesele...! Aydın Doğan bunların üzerindedir !

_Ednâ_
03-12-2012, 16:12
28 Şubatın askeri bürokratik işbirlikçileri deşifre edilirken medyada ki işbirlikçilerinin deşifre edikmesi kadar doğal bir şey yok.
Ama DOBRA adam ve 28 Şubatta Özkük'ün ne denli şerefszlikler yaptığını açıkça söyledi ve bizler de hatırlıyoruz
Ama sadece Doğan yada Hürriyet değil Sabah gazetesi de aynı kumpasın işbirliğinin içindeydi
Ve şimdi medyadan destek verenleri korumak gibi bir ifade elbette o dönemden zarar görenleri rencide eder.

bu yazıyı medya korumacılığı olarakmı görüyorsunuz?..
ben asıl medya korumacılığı paranoyasını başlatan nazlı ılıcağın ifadelerinden çok çok farklı buldum Ekrem Dumanlının ifadelerini...

Terennüm
03-12-2012, 16:14
Neresinden bakarsak doğru değil
Bu Hocasını koruyor gibi de ifade edilmemeli
Hocasını bu açıklamalar ile nasıl korumuş olsun
Gülen bu tartışmaların dışında tutulmalı

konuyu açan sensin benhur lakin yazıyı tamamını paylaşmamn yanlış ve hatalısın..kimse 28 şubatta yaptığı yanlışı kabul etmiyor..aksine herkes o yaptı diyoır..sonuç?fatura millete kesildi daha ağırını ise müsbet insanlar yaşadı..bu ülkeden iki değer yurt dışına çıkmak zorunda kaldı..biri fethullah gülen diğeri m.Esad coşan hocaefendi.

_Ednâ_
03-12-2012, 16:15
Koruyor demedim Koruma Zırhına Döndürülür dedim naçizane...!

Komutanlar ve Medya yayın politikalarından daha derin bir mesele...! Aydın Doğan bunların üzerindedir !

aydın doğanında bir maşa haline getirildiği ve doğan medyayı haddini aşacak seviyede kullanıldığına katılmıyormusunuz?
Ekrem Dumanlı bunu ifşa etmiş...

HaArP
03-12-2012, 16:16
aydın doğanında bir maşa haline getirildiği ve doğan medyayı haddini aşacak seviyede kullanıldığına katılmıyormusunuz?
Ekrem Dumanlı bunu ifşa etmiş...

Katılmıyorum... Aydın Doğan Hükümetler üstü bir projenin ürünüdür...!

_Ednâ_
03-12-2012, 16:18

o dönemin generalleri komutanları da aynı projenin ürünü değilmi?

HaArP
03-12-2012, 16:19
o dönemin generalleri komutanları da aynı projenin ürünü değilmi?

Elbette Lakin onlar daha aşağı sınıftadır ! Bu itibar ile Fitnenin Kökünden bahsetmek ve Hedef almak daha hakikatlidir...!

Maşa kısmından alabiliyorsak bu yanlış değildir ! Ama Naçizane kanaatime göre Talihsizdir...! Koruma Zırhı için bir erteleme gibi sonuçlar doğurabilir !!!

Terennüm
03-12-2012, 16:20

bu bakış açısıyla akparti ve hükümette bu sürecin ürünü olduğuna göre proje devam ediyor demektir...

HaArP
03-12-2012, 16:21
bu bakış açısıyla akparti ve hükümette bu sürecin ürünü olduğuna göre proje devam ediyor demektir...

Derdim burası naçizane...!

manifesto
03-12-2012, 16:23
Nazlı Ilıcak'on Suçlu sadece doğan değildir demesi ayrıdır
Dumanlının "o toplantıda hakkı konuşan bir tek aydın doğandı" demesi farklıdır
Ben şahsen üzüldüm
Dumanlı her nekadar doğru olmasa da vir camiayı temsil ediyor
Gazetede çıkan haber ve yorumlar cemaatin düşüncesi Gülen'in düşüncesi şeklinde algılanıyor
Böyle bir algı yokmuş gibi yazı yazamazsın,bu durumun farkında olarak yazmak gerek.
Evet Aydın Doğan tüm suçlu değil suçlulardan biri
Gazetesi "gerekirse silah bile kullanırız" manşetleri atıyorken
Hoop kardeşim siz ne yapıyorsunuz demediyse
Şimdi biz de aynı şeyi dememiz gerekir
Hop kardeşim durun bakalım siz ne yapıyorsunuz
Millet bedel ödedi de asıl bedelleri ödemesi gerekenler Aydın DOĞANLAR bedel ödemediyse şimdi sırası değilse ne zaman?

_Ednâ_
03-12-2012, 16:24
Elbette Lakin onlar daha aşağı sınıftadır ! Bu itibar ile Fitnenin Kökünden bahsetmek ve Hedef almak daha hakikatlidir...!

Maşa kısmından alabiliyorsak bu yanlış değildir ! Ama Naçizane kanaatime göre Talihsizdir...! Koruma Zırhı için bir erteleme gibi sonuçlar doğurabilir !!!

fitnenin kökünü sadece aydın doğan olarak görenlerdenseniz birşey diyemem..
ama ben hem medyada, hem siyasette, hem parlementoda... ülkenin tüm zirvelerinde kendini göstermiş işlemiş işlettirmiş olanları bence asıl fitne kökeni olarak görmek gerektiğine inanıyorum..

HaArP
03-12-2012, 16:26
fitnenin kökünü sadece aydın doğan olarak görenlerdenseniz birşey diyemem..
ama ben hem medyada, hem siyasette, hem parlementoda... ülkenin tüm zirvelerinde kendini göstermiş işlemiş işlettirmiş olanları bence asıl fitne kökeni olarak görmek gerektiğine inanıyorum..

Aydın Doğan ve Ekibi sadece görünen bir Kılıftır...! Ona darbe vurmadan bir adım ilerlemekten bahseden varsa naçizane o fikirden ayrılırım !!!

Terennüm
03-12-2012, 16:26
Derdim burası naçizane...!
madem o süreçe son sürat yelkenler fora ilerliyoruz bu kesimin derdi büyük israildir o zaman? niye o zaman başımızdakile israille ilişkiler donuk..yada bu kesimler bu süreçten çıkan bu üründen ne kadar memnun?

HaArP
03-12-2012, 16:27
madem o süreçe son sürat yelkenler fora ilerliyoruz bu kesimin derdi büyük israildir o zaman? niye o zaman başımızdakile israille ilişkiler donuk..yada bu kesimler bu süreçten çıkan bu üründen ne kadar memnun?

Çünkü İsraille ilişkiler siyasi düzeyde donuktur ! Ticari düzeyde devam eder ! Bu manayı anladığınızı umuyorum...!

Terennüm
03-12-2012, 16:29
Çünkü İsraille ilişkiler siyasi düzeyde donuktur ! Ticari düzeyde devam eder ! Bu manayı anladığınızı umuyorum...!
israilde kaç tane israil var üstad?

_Ednâ_
03-12-2012, 16:29
Nazlı Ilıcak'on Suçlu sadece doğan değildir demesi ayrıdır
Dumanlının "o toplantıda hakkı konuşan bir tek aydın doğandı" demesi farklıdır
Ben şahsen üzüldüm
Dumanlı her nekadar doğru olmasa da vir camiayı temsil ediyor

Halbuki o malum görüşmelerde hakperest yorum yapan bir düşünce insanına tek destek veren kişi Aydın Doğan'dı; bunu görmezden gelmek hata olur kanısındayım."

denmiş yazıda yanlış algılanmasın...
bence olayı değerlendirmek için orada mevzubahis olan olayı bilmek gerekir...

_Ednâ_
03-12-2012, 16:36
Aydın Doğan ve Ekibi sadece görünen bir Kılıftır...! Ona darbe vurmadan bir adım ilerlemekten bahseden varsa naçizane o fikirden ayrılırım !!!

hocam hem fitne kökeni diyorsunuz, hem sadece görünen kılıftır diyorsunuz...
af buyurun tam manasıyla anlıyamadım...
eğer sadece görünen kılıf diyorsanız Ekrem Dumanlıda bunu savunuyor bundan bahsediyor...

HaArP
03-12-2012, 16:38
hocam hem fitne kökeni diyorsunuz, hem sadece görünen kılıftır diyorsunuz...
af buyurun tam manasıyla anlıyamadım...
eğer sadece görünen kılıf diyorsanız Ekrem Dumanlıda bunu savunuyor bundan bahsediyor...

Aydın Doğan'ın andlaşmalarına ve arkasındakilerine bakmadan anlamanız mümkün olmaz naçizane...!

Terennüm
03-12-2012, 16:44
Aydın Doğan'ın andlaşmalarına ve arkasındakilerine bakmadan anlamanız mümkün olmaz naçizane...!
üstad her yoruma efsun katarak siz bilmiyorsunuza getirmeniz beni rahatsız ediyor..söyleyin o zaman yaptığı anlaşmaları veya arkasındakileri bizde bilelim..

HaArP
03-12-2012, 16:52
üstad her yoruma efsun katarak siz bilmiyorsunuza getirmeniz beni rahatsız ediyor..söyleyin o zaman yaptığı anlaşmaları veya arkasındakileri bizde bilelim..

Küresel Finans'ın Türkiye ayaklarından sadece biri ve İsraille yaptığı andlaşmaları bile yeterlidir...!

Terennüm
03-12-2012, 16:55
aydın doğan israille anlaşmalar yapabilir oferde hükümetle imzalar attı..aynı şekilde iranda israille farklı kanllardan oferle ticari faaliyeti var bunu nasıl izah edeceğiz?

HaArP
03-12-2012, 16:58
aydın doğan israille anlaşmalar yapabilir oferde hükümetle imzalar attı..aynı şekilde iranda israille farklı kanllardan oferle ticari faaliyeti var bunu nasıl izah edeceğiz?

Eğer Daha önce yazdığım gibi naçizane Devletler bu manada bu işi çözemez ! sözüme atfen Talihsiz bir yazı derken kast ettiğim Büyük resimdir ! Lakin duygu kardeşimiz ve siz her yazıyı kendi dairesi dışında olabileceğinide bilmelisiniz kardeşim... Her yazı korunmaz ! Korunması gereken iyi niyetli olduğudur !

Terennüm
03-12-2012, 17:03
aydın doğan bu süreçte tek failmidir? evet diyorsanız ekrem dumanlı yanlış yapmıştır diyor ve sizden özür diliyorum...

HaArP
03-12-2012, 17:07
aydın doğan bu süreçte tek failmidir? evet diyorsanız ekrem dumanlı yanlış yapmıştır diyor ve sizden özür diliyorum...

Est. aynı parelelde sözler ediyoruz... Lakin siyak ve sibakıyla yanlış yada talihsiz bir durum oluşmaz fikrine katılmadım ! Görüşüm naçizane bu bölümün talihsizliğidir !

Bilinenin tam aksine Aydın Bey kimi zaman büyük bir direniş de göstermiştir.

ve biraz bu bölümdür :

Halbuki o malum görüşmelerde hakperest yorum yapan bir düşünce insanına tek destek veren kişi Aydın Doğan'dı;

Bunların talihsiz olduğunu zaman gösterecektir...! İnş... Olmaz...!

İntifada
03-12-2012, 17:09
camianın başyazarı muhtemelen 28 şubatta fethullah gülenin konuşulmasından rahatsız oldu...
sonra yazısını yazdı...
normal olarak camiada yazarını korudu...
aydın doğanın mesut yılmazı pijamayla karşıladığını hatırlarız...
hangisinde vardı bu cür'et ?

manifesto
03-12-2012, 17:14

Ortada özürlük bir şey yok ki,bu tamamen algılar ile anlaşılır.
Nazlı Ilıcak'ın Aydın Doğan ile ilgili sözleri gündemde iken
Ekrem Dumanlı'nın da benzer tavır alması durumlarını örtüştürdü.
Hiçkimse tek suçlu Aydın Doğan'dır iddiasında değil
Aksine Aydın Doğan anadolulu belki içlerinde en masumlarından biridir
Ancak içlerinde en masumlarından birisi olması onun "masum" olduğu anlamını taşımıyor
Kötüleri daha kötülerle kıyaslamanın neticesi

Ne çabuk unuttuk kurşun gibi kullanılan manşetleri
Suçlu kim
Sadece askeri kullanan siviller mi
Sivilleri kullanan askerler mi
Askeri kullanan medya mı
Yoksa medyayı kullanan askerler mi
Yoksa ŞER için ittifak etmişlerin hepsi mi
Bence hepsi 28 Şubattan ötürü FAİLDİR
Gerektiği ve yeri zamanı geldiğinde de YARGI önüne çıkarılmalıdırlar
Sanki 28 Şubatın medya ayağından başlanacak bir operasyon var
Ancak birileri bunu pek istemiyor gibi bir algı oluşuyor
Bu çok daha vahim bir sonuç doğurur
_duygu_ , hanım bence Aydın DOĞAN'ın o toplantıda söylediklerinin zerre kadar önemi yok.
Çünkü fiiller o kadar fazla ki hiçbir söz bu 28 şubatın çirkin fiillerini temizleyemez

_Ednâ_
03-12-2012, 17:16
camianın başyazarı muhtemelen 28 şubatta fethullah gülenin konuşulmasından rahatsız oldu...
sonra yazısını yazdı...
normal olarak camiada yazarını korudu...
aydın doğanın mesut yılmazı pijamayla karşıladığını hatırlarız...
hangisinde vardı bu cür'et ?

rahatszılık duyup bunu yazmasında bence anormal bir durum yok...
zira yazıda hocaefendinin yanlış anlaşıldığınada dem vurmuş..

yalnız kimse körü körüne hareket etmiyor burda...
ne yapalım yani?
aman camia yazarını korudu demesinler diye
kendimizce hak hakikat olarak gördüklerimzi savunmayalımmı...

her yazı korunmaz evet..
ama bir yazıda eleştirilen bir taraf varsa, yapıcı olarak eleştirilebilir...
belge, kanıt sunarak.. ve mümkünse bilgilendirerek...

_Ednâ_
03-12-2012, 17:27
_duygu_ , hanım bence Aydın DOĞAN'ın o toplantıda söylediklerinin zerre kadar önemi yok.
Çünkü fiiller o kadar fazla ki hiçbir söz bu 28 şubatın çirkin fiillerini temizleyemez

yazıda o fiiler inkar edilseydi dediğinize katılabilirdim...
Ekrem Dumanlı o çirkin fiilerin sebeplerini sonuçlarınıda gayet sunmuş yazıda...
yalnız yazının bütününe bakmak lazım geliyor...
madem aydın doğanın dediğinin bir önemi yok bu yazıyı eleştirmeninde bir anlamı yok diye düşünüyorum...

HaArP
03-12-2012, 17:29
Duygu kardeşim inş... kızmaz ve alınmazsın lakin sizin açıklamalarınız, savunma psikolojisi ve sertleşen ima... daha talihsiz zannediyorum hakkınızı helal ediniz...

_Ednâ_
03-12-2012, 17:38
Duygu kardeşim inş... kızmaz ve alınmazsın lakin sizin açıklamalarınız, savunma psikolojisi ve sertleşen ima... daha talihsiz zannediyorum hakkınızı helal ediniz...

:) yazılarımı yazarken kesinlikle kızgınlık sertleşen imalarla yazdığımı düşünmüyorum
üslubum kırıcıysa sertse kırdığım kişiden özür dilerim...
bence siz benim yazılarımı öyle algılıyorsunuz...
savunma psikolojisine gelincede zaten camiayı camiadan biri savunursa adına hep 'savunma psikolojisi' koyarlar...
yalnız camiada hocasını yazarını savunuyor,savunma psikolojisi diye işin içinden sıyrılanlara nedense 'muhalif olma psikolojisi' denmiyor!

HaArP
03-12-2012, 17:43
:) yazılarımı yazarken kesinlikle kızgınlık sertleşen imalarla yazdığımı düşünmüyorum
üslubum kırıcıysa sertse kırdığım kişiden özür dilerim...
bence siz benim yazılarımı öyle algılıyorsunuz...
savunma psikolojisine gelincede zaten camiayı camiadan biri savunursa adına hep 'savunma psikolojisi' koyarlar...
yalnız camiada hocasını yazarını savunuyor,savunma psikolojisi diye işin içinden sıyrılanlara nedense 'muhalif olma psikolojisi' denmiyor!

Est. öncelikle Meselelerin derinliği mevcut... Bu itibar ile detaya girmek istemiyorum... Lakin Fikirler özgürce ifade edilmelidir... Bazen kaygılar ve endişeler'in ürettiğini belirtmek ''Talihsizlik'' olarak söylenebilir... Bu ifade ile Kanıt, Belgelendirme gibi aksiyonlar bir şey ifade etmez ! Çünkü bunlar altedilecek düzeyle ölçülür ! Ve Maalesef alt edilir...! Buna İmkan müsait değildir...!

Lakin Ekrem Dumanlı'nın yazdığı yazı şahsının yaptığı yanlış değildir...! Eksikliğe binaen kaygı düzeyinde bir ''Talihsizlik''tir...!

Alındığı bağlamda doğrudur ! Lakin yansıması Talihsiz olabilir !!! Bu bir endişedir ! Bu endişe naçizane kanaatime göre çok önemlidir !

_Ednâ_
03-12-2012, 17:50
bu dediklerinizin üzerine daha birsürü soru sorabilirdim, bilgilenmek ve savunduğunuzu idrak edebilmek adına...
yalnız sorduklarım açıklamalarımdaki üslup farklı algılandığı için uzatma gereği duymuyorum...

HaArP
03-12-2012, 17:53
bu dediklerinizin üzerine daha birsürü soru sorabilirdim, bilgilenmek ve savunduğunuzu idrak edebilmek adına...
yalnız sorduklarım açıklamalarımdaki üslup farklı algılandığı için uzatma gereği duymuyorum...

Böylesi daha hayırlı inş... Bağlamından çıkarmamak daha iyi görünüyor şu aşamada naçizane...

_Ednâ_
03-12-2012, 17:55
Böylesi daha hayırlı inş... Bağlamından çıkarmamak daha iyi görünüyor şu aşamada naçizane...

sizin için başkalarının idrak edebilmesi mühim olmadığı için dediğiniz gibi daha hayırlı inşallah...

Özgür Çağrı
03-12-2012, 19:02
yarası olan nasılda belli ediyor kendini. aydın doğan üzerinden kendilerini aklamaya çalışıyorlar bence :)

Terennüm
03-12-2012, 19:05
:)yarası olan nasılda belli ediyor kendini. aydın doğan üzerinden kendilerini aklamaya çalışıyorlar bence :)
:):):)

Terennüm
03-12-2012, 19:42
Aydın Doğan'ın avukatlığı mı? Yazık!
ben her zaman diyorum bu cemaatin ve liderinin bu dünyada yatacak yeri yok diye:)

Özgür Çağrı
03-12-2012, 19:52
ben her zaman diyorum bu cemaatin ve liderinin bu dünyada yatacak yeri yok diye:)

dünyada yatacak yeri var ama türkiyede yok galiba ondan gelmiyor :)

Terennüm
03-12-2012, 19:57
o yüzden marsa yol almışlar:)

http://www.kure.tv/webtv/944-turkce-olimpiyatlari/marsli-ogrenci-basbakani-cok-guldurdu/246-Bolum/92426/

EpiVaTeS
03-12-2012, 20:26
aydın doğan cemaatçimi olmuş...;D

EpiVaTeS
03-12-2012, 20:26
Aydın Doğan'ın avukatlığı mı? Yazık!

İşte mesele bu...

Özgür Çağrı
03-12-2012, 20:28
saat sekizde meşveret diye bir grubun risale nur sohbetine gideceğim arkadaşın yoğun ısrarıyla :) arkadamdan furkan cemaatçi olmuş diye dedikodular çıkarmayın ;D

EpiVaTeS
03-12-2012, 20:30
saat sekizde meşveret diye bir grubun risale nur sohbetine gideceğim arkadaşın yoğun ısrarıyla :) arkadamdan furkan cemaatçi olmuş diye dedikodular çıkarmayın ;D

sattın bizi olm...
ünide naptılar sana abilerden ayrılmıyon...???
militarist yapını bozdular...
gözüme gözükme...

Özgür Çağrı
03-12-2012, 20:31
sattın bizi olm...
ünide naptılar sana abilerden ayrılmıyon...???
militarist yapını bozdular...
gözüme gözükme...

yok bunlar abilerden değilmiş abi valla sadece risale okuyorlar ayrıca camiayıda pek tasvip etmiyorlar dedi arkadaş. Bakalım gitmeden önyargılı konuşmayalım :)

EpiVaTeS
03-12-2012, 20:33
sen girdiysen bi kere tamamdır olm...
önyargılı değilim amma velakin nurcu furkan derim bundan sonra...
hiç sallama boşa...
bir kere aldın mı bişiler gerisi gelir...
eskişehirde abi yapacaklar seni...;D

Özgür Çağrı
03-12-2012, 20:34
hemen yaz senaryoyu abi ya :) Beni abi yapan camianın vay ki vay haline diyorum ;D

EpiVaTeS
03-12-2012, 20:36
olm bu işler böyle...
bi kaptırdın mı kolunu sonra çıkıyo oyunu...
demedi deme...
Feyizli abi yapcaklar seni...

onurcan
03-12-2012, 20:36
maşaallah sohbet ne güzel.....

İntifada
03-12-2012, 21:03
sen eve çağır meal okuyun olum...

EpiVaTeS
03-12-2012, 21:04
sen eve çağır meal okuyun olum...

ne ima etmek istiyorsun söylesene...:hihi2:

İntifada
03-12-2012, 21:09
yok bi ima cümlede :)
risale okumaya gitmesin bu soğukta...
hep risale,hep risale
bi de arkadaşları gelsin meal okusunlar güzel olur...

EpiVaTeS
03-12-2012, 21:11
risale okuyanlara laf çarptın hissediyorum...;D

İntifada
03-12-2012, 21:13
yok laf çarpmadımda risaleye ayırdıkları vaktin,enerjinin yarısı kurana ayırsalar çok daha hayırlı olur bana göre...

HaArP
03-12-2012, 21:16
yok laf çarpmadımda risaleye ayrılan vaktin,enerjinin yarısı kurana ayrılsa çok daha hayırlı olur bana göre...

Aksi olduğunu düşündüren sebebler mi var ???

Kur'an-ı Kerim baştacıdır... Risaleler bir yönüyle Tefsiri, Bir yönüyle çağa yakıni derecede Meselelerin ele alınışıdır...!

İntifada
03-12-2012, 21:20

Kur'an-ı Kerim baştacıdır... Risaleler bir yönüyle Tefsiri, Bir yönüyle çağa yakıni derecede Meselelerin ele alınışıdır...!

bence var üstad...
birde onu tartışmayalım,onuda bir hizmet için yapıyorlar Allah razı olsun,hiç okumamaktan,boş beleş yaşamaktan evladır...
risalei nurda hangi ayetin tefsiri veya meali var,aksine kendisini anlamak için meale ve tefsir benzeri derslere ihtiyaç var...

Hüdaverdi
03-12-2012, 21:22
Hocanın duasını almışlar sanırım.veya dua kabul olmamış ters tepmiş ;D Olmuş bir cacık işte.Zaten almıyorum saman maman,iyi ki de almamışım şimdiye kadar.

HaArP
03-12-2012, 21:22
bence var üstad...
birde onu tartışmayalım,onuda bir hizmet için yapıyorlar Allah razı olsun,hiç okumamaktan,boş beleş yaşamaktan evladır...
risalei nurda hangi ayetin tefsiri veya meali var,aksine kendisini anlamak için meale ve tefsir benzeri derslere ihtiyaç var...

Elbette Lakin naçizane çok duyduğum ve anlam veremediğim dar bir görüş var ! Bu görüş diyor ki Kur'an varken Risale mi okuyayım ! Karşıt yahutta Muhalif hale getirilmesini dar buluyorum naçizane...

Şahsım açısından söyleyebilirim ki O Risaleler olmasa bu derinliği yakalamam söz konusu değildir...!!!

İntifada
03-12-2012, 21:30
Kuran varken risalemi okuyalım cümle bakımından epey antipatik...
Ben okumuyorum,okuyan okusun diyebilirim...
Tefsir kaynağımızda,tefsir alimlerimizde bol...
Risaleleri tümden reddeden görüşü anlamadığım gibi,Risaleleri islamın temel kaynaklarından biriymiş gibi lanse eden görüşüde anlamıyorum...
Çokça söylediğim gibi...
Risale okumamak benim imanımda bir azalmaya yol açmaz,eğer okuyanların imanında bir artışa yol açıyorsa okusunlar tabii...

HaArP
03-12-2012, 21:31
Risale okumamak benim imanımda bir azalmaya yol açmaz,eğer okuyanların imanında bir artışa yol açıyorsa okusunlar tabii...

İman Telakkisinde eyvallah... Lakin siyasi arenalar için okunması naçizane öğüdümdür... Dileyen okuyabilir... Ama Derinlik bakımından hakkını vermem lazım gelir naçizane...

CeVHeR
03-12-2012, 21:50
YAzıyı yazan kim Ekram Dumanlı, hangi gazetenin mensubu Zaman, Zaman hangi cemaatinin yayın organı Gülen Cemaati...
YApılan yanlış birşey yoktur olamaz, bu insanlar yanlış yapamaz. NE yaparlarsa yapsınlar bir kulp bulup haklı görecek öyle iidrak edeceksiniz. Dağılın...

unnamed
03-12-2012, 22:00

abi yapmayın Allah aşkına..
risale baş tacıdır, lakin Kur-an'ı Kerim'in tefsiri filan değildir...

cartman
03-12-2012, 22:48
Aydın doğan bilenin aksine tam demokrasi hastası bir insanmış =)) El insaf yahu tek sorumlu değil desek anlarım da aksine nası bir direniş gösterdi bu muhterem

BeldeiTAYYIBe
03-12-2012, 22:50

Örnegin avrupanin en önde gelen siyonist bir medya grubunun ortagi olmasi ve ayni medya grubunun dünya capinda israilin hem sözcülügünü yapiyor olmasi ve medya üzerinden cok ama cok etkili propagandanin bas aktörleri olmasi....

Bu minvalden acizane derimki...Aydin Dogan Türkiyede sanildigi gibi kücük degildir...heleki sayin dumanlinin onu bir nevi sanildigindan kücük göstermesi hic uygun olmamis...bilakis bilindiginden cok cok büyük projelerin adamidir....

Sayin Basbakanimiz bile bunun bilinciyle aylarca buldugu ilk firsatta bu adamla ugrasti.

Özgür Çağrı
03-12-2012, 23:59
tamam arkadaşlar tartışmanın manası yok sohbet perşembe günü sekize alınmış zaten :)
Reyiz zaten tefsir derslerine gelen bir arkadaş risale sohbetlerinede katılmamızı isteyince kıramadık gelelim dedik. Valla en son risalelere geçen sene bakmıştım pek ilgimi çekmemişti bu sene bir kez daha deneyeyim belki bu sefer ilgimi çeker :)

İntifada
03-13-2012, 00:16
tamam arkadaşlar tartışmanın manası yok sohbet perşembe günü sekize alınmış zaten :)
Reyiz zaten tefsir derslerine gelen bir arkadaş risale sohbetlerinede katılmamızı isteyince kıramadık gelelim dedik. Valla en son risalelere geçen sene bakmıştım pek ilgimi çekmemişti bu sene bir kez daha deneyeyim belki bu sefer ilgimi çeker :)

hadi bakalım...
hayırlısı olsun...
bol bol çay iç,bisküvi ye...

EpiVaTeS
03-13-2012, 01:20
abi yapmayın Allah aşkına..
risale baş tacıdır, lakin Kur-an'ı Kerim'in tefsiri filan değildir...

Kaşınıyon mu olm sen...:hihi2:

Terennüm
03-13-2012, 13:22
YAzıyı yazan kim Ekram Dumanlı, hangi gazetenin mensubu Zaman, Zaman hangi cemaatinin yayın organı Gülen Cemaati...
YApılan yanlış birşey yoktur olamaz, bu insanlar yanlış yapamaz. NE yaparlarsa yapsınlar bir kulp bulup haklı görecek öyle iidrak edeceksiniz. Dağılın...
yazıyı yazan kim ekrem dumanlı hangi gazetenin mensubu zaman zaman hangi cemaatin yayın organı gülen cemaati ..

bu kadar sıralı şeyden sonra illa takılacak kulp buluruzmerak etmeyin (bir cümlede olsa öünüe arkasına bakmadan) hiç bişey bulamazsak hocaefendi madem dini lider neden sakal bırakmıyor diye yorumyapar kendimizi tatmine devam ederiz..

CeVHeR
03-13-2012, 21:53
yazıyı yazan kim ekrem dumanlı hangi gazetenin mensubu zaman zaman hangi cemaatin yayın organı gülen cemaati ..

bu kadar sıralı şeyden sonra illa takılacak kulp buluruzmerak etmeyin (bir cümlede olsa öünüe arkasına bakmadan) hiç bişey bulamazsak hocaefendi madem dini lider neden sakal bırakmıyor diye yorumyapar kendimizi tatmine devam ederiz..

Bir kere bu yanlışdır dediğinizi yada onu geçtim zerre kadar bir eleştirinizi görebiliriz umarım mensupları olarak cemaatinize yada bağlı bulunduğu kurum ve kuruluşlara...

Milli görüşdeki sorgusuz sualsiz biad ile dalga geçerken ondan bin beter bil hal aldınız...

Terennüm
03-14-2012, 12:35
Bir kere bu yanlışdır dediğinizi yada onu geçtim zerre kadar bir eleştirinizi görebiliriz umarım mensupları olarak cemaatinize yada bağlı bulunduğu kurum ve kuruluşlara...

Milli görüşdeki sorgusuz sualsiz biad ile dalga geçerken ondan bin beter bil hal aldınız...
Bir kere iyiye iyi dediğini duymadı ki cevherim..sen iyiyi iyi de ben eleştirecek tarafı bulurum..

unnamed
03-14-2012, 12:58
insanlarin bu kadar ustunuze gelmesinde ki neden belkide sorgusuz sualsiz gulene baglanmis olmanizdir...
buda sonucta insan hata yapar diyemeyisinizdir...

Terennüm
03-14-2012, 13:21
Emin ol her üzerimize gelen hatamızdan dolayı gelmiyor..bunu defaatle tecrübe ettik...

EpiVaTeS
03-14-2012, 18:35
furkan yeni bir feyizli abi olmuş...;D

CeVHeR
03-14-2012, 23:12
Bir kere iyiye iyi dediğini duymadı ki cevherim..sen iyiyi iyi de ben eleştirecek tarafı bulurum..

Benim iyiyiye iyi dediğim çok olmuştur abi emin olabilirsin ;)

Hakan Özkan
03-14-2012, 23:19
insanlarin bu kadar ustunuze gelmesinde ki neden belkide sorgusuz sualsiz gulene baglanmis olmanizdir...

Senin bağlantı zayıfsa ayarlarız :)))

Ekrem bey her zamanki gibi takdir edilir yazı yazmış.

Hakan Özkan
03-14-2012, 23:19

Senin bağlantı zayıfsa ayarlarız :)))

Ekrem bey her zamanki gibi takdir edilir yazı yazmış.

EpiVaTeS
03-14-2012, 23:25
soruyorum müstakbel feyizli abi olarak kimi görmek istersiniz...???

a) Furkanca Bakış...

b) Unahmet Ebubekir Riis...

c) Cevher...

d) İntifada...

;D

EpiVaTeS
03-14-2012, 23:25
Tekrar...

EpiVaTeS
03-15-2012, 00:48
Haha toprağımmm ben istesemde olamıyorum be...;D

HaArP
03-15-2012, 02:22
Emin ol her üzerimize gelen hatamızdan dolayı gelmiyor..bunu defaatle tecrübe ettik...

Terennüm Üstadım bir samanyolutv ''hatası'' bildireyim ''Din nasihattir'' düsturuna uygun olsun;

SamanyoluTv'de son zamanlarda türeyen bir reklam ;

Db5R8yv1PwI

unnamed
03-15-2012, 13:32
ibrahim abi de get ugrasma benle;D
ben sigara iciyorum sabilere kotu ornek olurum diye yapmazlar beni;D

Ammar
03-15-2012, 14:03
o yüzden marsa yol almışlar:)

http://www.kure.tv/webtv/944-turkce-olimpiyatlari/marsli-ogrenci-basbakani-cok-guldurdu/246-Bolum/92426/

evet duyduğumuza göre uzayın bir çok yerinde açılan TÜRK UZAY OKULLARI uzaylıları türk yapacamış :)

orada uzak olimpiyatları düzenlenerek şakrkısıda "yeni bir uzay" olacakmış. :)

orada hazır ABD, Rusya ve diğer gari müslimler varken diyalogta hiç bir sıkıntı yaşanmayacağı ifade edilmektedir. :w::w::w:

ancak uzaydaki müslümanlarla duyalog kurulup kurulmayacağı belsizliğini koruyormuş. ayrıca uzayda irana karşı nasıl bir cepohe lacağı muamalığını koruyor :hihi2::hihi2::hihi2:

kulislerde söylenenler batı uzayda msülümanlarının yeri olmadığını söyleyip müslüman istasyonların uracağı söylenirken Uzay camiası Türk Uzay okullarına bir şey olmaması için müslümanları uzayı terk etmeye çağıracakmış ve batılarla diyaloğun çok önemli oduğu vurgusu yapılıyormuş.

Ammar
03-15-2012, 14:14
Bu arada Aydın Doğanın temize çıkarmakla Medyasını temize çıkarıp tüm süçü bir iki yayın yönetmenine yüklemektir buda Devletin 90 yıllık arkasında bıraktığı pisliği ergenekon çetesi ile temize çıkarmak gibi birşeydir.

devlet hiç bir şey yapmamıştır ne olmuşsa ergenekon yapmıştır ( sanki bu pislikleri yapanların hepi bu devletin yetkilileri değilmiş gibi açık açık yapmamaışlar gibi sanki gizli yapılmış yapılanlar )
aydın doğan ve kartel medyası hiç bir şey yapmamıştır . ne olmuşsa bir iki kendini bilmez yayın yönetmeni yapmıştır.

Aydın doğan gül gibidir. bem beyazdır tertemizder hatta beyaz ötesidir. :)

Ahmet Yasin
03-15-2012, 14:21
Hayırdır Zaman işine son mu verecek kendine yeni işmi arıyor...

EpiVaTeS
03-15-2012, 15:02
Bu reklamı ilk defa burada görüyorum. Bu reklamı Samanyolu TV yayınlıyorsa yazıklar olsun! Kimse bana "paket halinde alıyoruz da ayıklanmıyor reklamlar" demesin Allah aşkına! Hizmetmiş, neyin hizmeti yahu.

vur vur inlesin samanyolu dinlesin...
helal toprağımmm acıma vur...;D

Terennüm
03-15-2012, 18:33
:) bu reklamı izledikten sonra derby kullanmayacağım ama samanyolu izlemey devam:)

Ammar
03-16-2012, 04:50
Terennüm Üstadım bir samanyolutv ''hatası'' bildireyim ''Din nasihattir'' düsturuna uygun olsun;

SamanyoluTv'de son zamanlarda türeyen bir reklam ;

Db5R8yv1PwI

Bu reklamı ilk defa burada görüyorum. Bu reklamı Samanyolu TV yayınlıyorsa yazıklar olsun! Kimse bana "paket halinde alıyoruz da ayıklanmıyor reklamlar" demesin Allah aşkına! Hizmetmiş, neyin hizmeti yahu.

siz hülya avşar'ın oynadığı selpak reklamını görmediniz belli !

bu arada şakirlere olayı çözmüş reklamı gördüm beğedim ama alamdım öyle ise sorun yok izlemeye devam :)

videoyu buraya koyacaktım ama koymaya cesaret edemedim

dileyen yoube'den şunu aratabilir " hülya avşar papia "

Terennüm
03-16-2012, 13:03
:) ne gördüğün önemli hülya avşar mı papiamı?:) burda iş tamamen kişiye kalmıştır:)

manifesto
03-16-2012, 15:43

:)
Ne var bu reklamda?
Traş Bıçağı reklamı işte
HAyır benim anlamadığın Samanyolu TV yi insanlar ne olarak kurguluyor?
Dini bir kurum değil ki Samanyolu

Genel ahlak kurallarından taviz verilmesin yeterli

HaArP
03-16-2012, 15:47
Ne var bu reklamda?

Tıraştan öte bir sünnetin parapisikolojik imhası mevcut !

Genel ahlak parapisikolojik olarak bir fıtrat olan sakalın sünnete uygun halinden tersine çevirme ve sünnete muhalif bir kavram haline getirilmesi mevcut...!

İntifada
03-16-2012, 15:49
Samanyolu TV yi insanlar ne olarak kurguluyor?
Dini bir kurum değil ki Samanyolu

ne hoş...

manifesto
03-16-2012, 15:54
Tıraştan öte bir sünnetin parapisikolojik imhası mevcut !

Genel ahlak parapisikolojik olarak bir fıtrat olan sakalın sünnete uygun halinden tersine çevirme ve sünnete muhalif bir kavram haline getirilmesi mevcut...!

KEL ALAKA :)
Vay arkadaş ya
Desene biz he gün bir sünneti pararapisikolojik ontolojik ve jinekolojik olarak imha ediyoruz.
Ya bence akıl ve izan çerçevesinde yazmalı
Ne alakası var sakal traşı ile sünnetin
Sünnet üzere peygamberimiz de sakal bıraktı ben de bırakayım demek ayrı bir olaydır koca sakal traşı ayrı bir olaydır.
Çok art niyetlisiniz...
Çocukça tepkiler bunlar

HaArP
03-16-2012, 15:57
Desene biz he gün bir sünneti pararapisikolojik ontolojik ve jinekolojik olarak imha ediyoruz.

Benhur kardeşim Meselenin muhtevasından bahis ediyoruz... Sizden(samanyolundan) bahsetmiyoruz... Eğer siz olarak alacak isek sen zaten Dini bir kurum olmadığını belirttin...

Naçizane bende ''Genel Ahlak'' kavramınada uymadığını belirtiyorum... Saç ile sakal arasındaki fıtratsal fark nedir ???

manifesto
03-16-2012, 16:00
Saç ile sakal arasındaki fıtratsal fark nedir
Bilemedim,nedir :)
Samanyolu DİNİ bir kurum değil,bunu söylemeye bile gerek yok
Ayrıca SAKAL traşı olmamayı bir keramet ve meziyet gibi de sunmayın derim ben
Asgari iki günde bir sakal traşı olmak durumundayım
Ve bu yüzden fıtratımda bir eksiklik hissetmedim.
Müslümanlığı sakalda sarıkta cübbede arama işleri ne zaman biter bilemiyorum.

HaArP
03-16-2012, 16:03
Ve bu yüzden fıtratımda bir eksiklik hissetmedim.

Bu fıtratsal gerçeği değiştirdiğine dair duygularının ifadesi ! Ya biz değiştirmek istemiyor isek sünnete aykırı kesin mi diyeceksin !

"Bıyıkları Çok kısaltın, sakalları ise bırakın"; "Müşriklere muhalefet edin; bıyıkları kısaltın, sakalları çoğaltın"; "Bıyıkları kesin, sakalları bırakın. Böylece Mecusîlere benzemeyin " (Buharî, Libas, 64; Müslim, Tahare, 54)

Hz. Aişe (r.anha)'den rivayet edilen bir hadislerinde "On şey fıtrattandır: Bıyıkları kesmek; sakalı salıvermek; misvak ile ağzı, dişleri temizlemek; su ile burnu temizlemek; tırnakları kesmek; kirlerin barınabileceği yerleri yıkamak; koltuk altındaki kılları gidermek, kasıkları tıraş etmek; necaset yolunu su ile pak eylemektir" (Müslim, Tahare, 56; Ebu Davud Tahare, 29; Nesâî, Zine, I)

manifesto
03-16-2012, 16:09
"On şey fıtrattandır: Bıyıkları kesmek; sakalı salıvermek;

Hani böyle hararetli yazıyorsun da bu sakal ile ilgili
Bir karış sakalın var sanılacak
O devirde misvak kullanmak fıtrattan idi şimdi diş fırçası kullanmak fıtrattan..
O devirde sakal salmak fıtrattan olabilir
Şimdi ben böyle olduğunu düşünmüyorum
Ha bu demek değil ki sünnet üzere iyi niyetle temiz bir şekilde sakal bırakanlar hata ediyor
Allah mubarek etsin

HaArP
03-16-2012, 16:15
Şimdi ben böyle olduğunu düşünmüyorum

Sadece sana ve nefsine ait bir yorum olarak kabul ediyorum naçizane...

BeldeiTAYYIBe
03-16-2012, 17:21
Samanyolu TV' nin dini bir yapisinin olmadigi zaten bellide,
bunu samanyolu tvye dini bir pay bicme cabasinda olan cemaatten reklamini yapan kardeslerimize kabul ettirmek zor....

Buna ragmen hassasiyetleri olan bir yayin grubu olarak biliyoruz.

Benim icin ne samanyolu tv nede zaman gazetesinin dini bir kimligi var...biri ulusal bir tv digeri ulusal bir gazete.
Fakat ben pek izlemesemde evimizde stv izlenir ve uygunluk acisindan olumlu buluyorum. Cünkü hassasiyetlerinin oldugunu kabul ediyorum.

Bu tür reklamlari hafife almamak gerekir.
Nur kardesimin ve Harp üstadin anlatmak istediklerini dikkate almakta fayda görüyorum.
Bu reklamlari almamak ve yayinlamamak sorumluluk geregidir.
Hassasiyeti olan kanallara.
Hangi kanal olursa olsun

Ammar
03-17-2012, 00:47
:) ne gördüğün önemli hülya avşar mı papiamı?:) burda iş tamamen kişiye kalmıştır:)

gülen hocanın pardon gülen cematinin yok gülen camiasının televizyonu bana avşarın şeyini göstersin sonra bana selpağa bak desin değil mi ? ben selpağa bakmıyorum var mı ?? ( bu arada kanal gitti. ikiside yok artık)

binlerce evin hatta mudedeyin dindar zor ble islami yetiştirlen çocukların gözüne sok hülyayı sonra bakması bakana kalmış deyin ! evet bakması bakana kaldığı için zaten karşı çıkıyoruz

-samanyolunu dindarlıktan çıkardılar
-zamanı islami olmaktan çıkardılar.
-cemaati cemaaten çıkardılar.
-islami çalışma yapıyorlar denilen okulları laiklik teminatı gösterdiler.
-hülyanın affedersinin şeyini gösterip sonra biz çıkardık bakması size kalmış dediler
-bakalım daha neler göreceğiz.