fatih kısaparmak balon baskılı balon ELAZIĞ MİLLETVEKİLLERİ - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ELAZIĞ MİLLETVEKİLLERİ

asdfg
05-10-2009, 04:00
Mehmet Necati Çetinkaya
1943 Kadıköy/Baskil/ElAZIG doğumlu. Evli ve 4 çocuk babasıdır. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olup İngilizce,Arapça ve Farsça bilmektedir. Mülki idare Amirliği, Kaymakamlık, Çalışma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı ve Vekilliği, Hatay, Giresun İl Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı, Ordu, Konya, Olağanüstü Hal Bölge, Bursa ve Manisa Valiliği görevlerinde bulunmuştur.
TBMM'nde 20.Dönem Konya ve 21.Dönem Manisa Milletvekilliği yapmış olup, halen 22. Dönem Elazığ Milletvekili olarak görevini sürdürmektedir. TBMM'nde Adalet Komisyonu ve İçişleri Komisyonu Başkanlıkları, Dışişleri Komisyonu üyeliğinin yanı sıra Güney Afrika - Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Başkan vekilliği görevlerinde bulunmuştur. AK Parti Kurucusu olup MKYK ve MYK üyeliklerinin yanı sıra halen AK Parti Genel Başkan yardımcısı olup Seçim İşleri Başkanıdır.

Hamza Yanılmaz
Hamza Yanılmaz, 3 Ocak 1963'te Elazığ Palu'da doğdu. Babasının adı Nuri, annesinin adı Güllü'dür.
Eğitimci ve İş Adamı; Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi.
Kamu görevlisi olarak çalıştı. Sportif ve sosyal faaliyetlerde bulunan özel okulların kuruculuğu, işletme ve yönetiminde bulundu. Elazığ Belediye Başkanlığına seçildi ve bu görevi yürüttü. Elazığspor Kulübü Başkanlığı yaptı. Tarihi Kentler Birliği'nin Kurucu Üyesi oldu. Özel sektörde bir yapı firmasının Genel Koordinatörü olarak çalıştı.
Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Yanılmaz, evli ve 3 çocuk babasıdır.

FARUK SEPTİOĞLU
Faruk Septioğlu, 2 Şubat 1961'de Elazığ Palu'da doğdu. Babasının adı Ali Rıza, annesinin adı Naciye'dir.
Ticaret; Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümü'nü bitirdi.
Bayındırlık Bakanlığı'nda çalıştı. 1991-1995 yılları arasında Adıyaman Çimento Fabrikası Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Septioğlu İnşaat Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Müdürlüğü, Fur-Sel Madencilik Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu.
Az düzeyde İngilizce bilen Septioğlu, evli ve 5 çocuk babasıdır.

FEYZİ İŞBAŞARAN
Feyzi İşbaşaran, 29 Mayıs 1956 Elazığ. Baba adı Mehmet Sait, anne adı Fatma.
İşletmeci ve İş Adamı; Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi'ni bitirdi.
Özel sektörde yöneticilik yaptı. Başbakan Başdanışmanlığı ve Başbakan Özel Kalem Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Halkla İlişkiler Başdanışmanlığı görevlerinde bulundu. Türkiye Ereğli Demir-Çelik Fabrikaları Yönetim Kurulu Üyeliği, Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği, Turban Turizm AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttü.
19. Dönem İstanbul Milletvekili.
Orta düzeyde İngilizce bilen İşbaşaran, evli ve 2 çocuk babası.

TAHİR ÖZTÜRK

Tahir Öztürk, 2 Haziran 1950'de Elazığ Etminik köyünde doğdu. Babasının adı Fethi, annesinin adı Tahire'dir.
Sanayici ve İş Adamı; Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü'nü bitirdi.
ŞARKGAZİ AŞ'yi kurarak, Elazığ, Malatya ve Sivas'ta LPG döküm tesisi, tüp imalatı ve işletmeciliği yaptı. Mermer ve iplik iş kollarında faaliyet gösteren şirketlerin kuruluşunda ve yönetim kurulu üyeliklerinde görev aldı. Elazığ Genç İş Adamları Derneği (ELGİAD), İhsaniye Cami Derneği ve Balak Gazi Vakfı üyeliklerinde bulundu.
Öztürk, evli ve 3 çocuk babasıdır.