Orijinalini görmek için tıklayınız : En Büyük Eksiğimiz....
Arkadaşlar elbet hepimizin dikkatini çekmiştir..
Bizim gençlerimizi toplayacak ne bir derneğimiz var, nede buna benzer bir yapılanmamız var...
yoksa bizde diğer partiler gibi balonmu olacağız demekten kendimi alamıyorum....
BBP'nin Alperen'leri...
MHP'nin Ülkü Ocakları...
SP'nin Anadolu Gençliği...
Bizim.....
Gençlerimizi toplayacak mekanlarımız olsa, orda onlara yönelik faaliyetler yapsak, ne bilim çay ocağı, bilardo, masatenisi, kütüphane olsa...
yarın öbür gün gençler bayrakları devralırken, acaba bayrak devredebileceğimiz genç bulabilecekmiyiz...
herkes bu konuda ne yapabiliriz, söylerse ona göre proje hazırlayıp, İl yönetimine isteğimizi sunalım...
elbet ki bizleri geri çevirmezler...
EpiVaTeS
07-24-2010, 22:29
Eskiden bende senin gibi düşünüyordum...
Ama bu düşüncemden vazgeçtim...
Gereksiz olur kanımca...
nedeni nedir abim?
önümüzde referandum çalışması var...
şahsımca genç bulmaya zorlanıyorum...
eger mhp nin ülkü ocaklari gibi olacaksa hic olmasin diyebilirim ama sp nin anadolu gencligi bence cok yararli bir dernek..
bende mgv kökenliyim ve o dernekler gercekten cok faydaliydi ki refah partisinin büyük basarisinda etkisi vardir..
ben izinde sunu anladim teskilatlar üzerinde bir rehavet var yani tavandaki hareket, teskilatta yok sanki ak parti omurgasi olmayan bir partiymis izlenimi veriyor o acidan teskilalanmaya söyle güzel bir el atilmalidir..
abim çok büyük eksiğimiz...
bugün adam arasak yok....
koca gençlik kolları toplama adam getiriyor...
teşkilatlanmamız sıfır...
abim çok büyük eksiğimiz...
bugün adam arasak yok....
koca gençlik kolları toplama adam getiriyor...
teşkilatlanmamız sıfır...
kavgaya, samataya adam lazimsa gerek yok ama yerinde organizeler yapilirsa bir ise yarar..
bu acidan agd yi takdir ediyorum partileri küsürat partisi ama ses getiren organizeler yapiyorlar..
abi benim dememde o yüzden...
bir toplantı oluyor...
gençlerin 10 kişiyi geçmiyor...
taze fikirler gerekiyor...
kavga dövüş için istemiyoruz elbet, ama yarın öbür gün böyle gidersek bu balon patlar...
İşin sırrı dernek falan kurmamakta. Kuranlar birşey yapamıyor :)
abi benim dememde o yüzden...
bir toplantı oluyor...
gençlerin 10 kişiyi geçmiyor...
taze fikirler gerekiyor...
kavga dövüş için istemiyoruz elbet, ama yarın öbür gün böyle gidersek bu balon patlar...
sen zaten bu davayi balon olarak görüyorsan genclik kursak ne yazar, kurmasak ne yazar kardesim ;)
Çok haklı bir noktaya değinmişsin kardeşim,
Malesef gençlik kolları adı altındaki çalışmalar partinin miting, seçim vs. işlerinde aktif geride pekde aktif değil.
Bir birlik önemli lakin bunu mhp nin ülkü ocakları ile kıyaslamamak gerekir, onlarınki siyasi bir ortam değil, pislik yuvası kavga dövüş vs. hayalleri olan kurtlar vadisini izleyip böbürlenen gençlerin toplandığı aksiyon aradığı statü göstergesi olarak kullandığı bir ortamdır.
Ama bizim dediğimiz dava adamlığı, hırlaşmak değil bilgilenmek, bilgilendirmek, aktiviteler olusturmak, aynen bu forumda oldugu gibi akparti sevdalıları ile real dede birlikde olmak.
Ebubekir kardeşimin dediği gerçekdende akparti için bir eksikliktir ve giderilmesi lazımdır.
Başbakan ve gül gibiler partide olmasa. İnanın bu parti iktidar olmaz istediğiniz kadar dernek kurun. Bu partiye acil lider lazım kadrosuda yenilenmeli. İş halkın gönlüne girmek. Dernek fayda vermeyecektir. Bu canlığı partiden soyutlarsanız geride canlı dernekler kalacak. Onlarda öyle milyonlarca bir kitle olmayacağından sonuç saadetin durumu gibi olur. Sır kitleleri arkasından sürükleyen adamda gizlidir..
Hüdaverdi
07-24-2010, 22:55
Gençlik kolları var :p
Böylesi daha iyi,şuan ki mhp-ülkü ocağı çekişmesi gibi bir şeyde gerçekleşmez,ünilerde sürtüşmede oluşmaz.
Başkanlıklarla hareket edilmesi daha iyi.
sen zaten bu davayi balon olarak görüyorsan genclik kursak ne yazar, kurmasak ne yazar kardesim ;)
abim bu davayı biz balon olarak görmüyoruz...
sadece benzetme...
lakin temelimizi sağlam atamazsak, sonumuzun hazin olmasından korkuyorum...
abim bu davayı biz balon olarak görmüyoruz...
sadece benzetme...
lakin temelimizi sağlam atamazsak, sonumuzun hazin olmasından korkuyorum...
evet önümüzde anap gibi bir örnek var ama sunu kabul edelim kardes ak partili gencler mhp,bbp ve sp den farkli cünkü onlar ideolojik bir fikir altinda toplanabiliyorlar ve marjinal bir görüsü savunabiliyorlar..
oysaki ak partide o kadar ayri dünyanin, ayri insanlari varki onlari böyle bir teskilatlanma altinda barindirmak belli basina sorunlar teskil edebilir..
birde kardes bu tür yapilanmalar iyi koordine edilemezse cetelesmeye yol acar ve topluma zarar vermeye baslar!
Başbakan ve gül gibiler partide olmasa. İnanın bu parti iktidar olmaz istediğiniz kadar dernek kurun. Bu partiye acil lider lazım kadrosuda yenilenmeli. İş halkın gönlüne girmek. Dernek fayda vermeyecektir. Bu canlığı partiden soyutlarsanız geride canlı dernekler kalacak. Onlarda öyle milyonlarca bir kitle olmayacağından sonuç saadetin durumu gibi olur. Sır kitleleri arkasından sürükleyen adamda gizlidir..
Güzel noktaya değinmişsinde kardeşim, büyük ihtimal başkanlık sistemi veya Cumhurbaşkanlığında Erdoğan olur.
Turgut Özal dönemini hatırlayınız Cumhurbaşkanı olduğu halde ne kadar aktifti Erdoğan'ında liderlik sıfatı yine devam eder resmi olmasa bile.
Başbakan kim olmuş o kadar önemli değil, liderlik konumuna aday olarak Ali Babacanımız, Suat Kılıçımız gibi isimler mevcut zaten.
Velhasıl kelam liderlik bir sorun teşkil etmiyor bence, ama Akpartili gençlik için daha aktif bir birlik şart.
dağınık bir toplumuz...
elbte ki farklı insanlar var...
ama burda ki ortak noktamız neyse, orda da aynısı olur...
Güzel noktaya değinmişsinde kardeşim, büyük ihtimal başkanlık sistemi veya Cumhurbaşkanlığında Erdoğan olur.
Turgut Özal dönemini hatırlayınız Cumhurbaşkanı olduğu halde ne kadar aktifti Erdoğan'ında liderlik sıfatı yine devam eder resmi olmasa bile.
Başbakan kim olmuş o kadar önemli değil, liderlik konumuna aday olarak Ali Babacanımız, Suat Kılıçımız gibi isimler mevcut zaten.
Velhasıl kelam liderlik bir sorun teşkil etmiyor bence, ama Akpartili gençlik için daha aktif bir birlik şart.
Halkı iyi analiz edemesek yanılırız bence. İnanın bana suat kılıç, Bekir bozdağ, Ali babacandan hangisini partinin başına geçirirseniz bu iş yatar. Gül veya Davutoğlu dışında ak partide başbakan olacak olgunlukta biri yok. Bu iki isim dışında diğerleri bize baya bir eksi kazandıracaktır. Normla ılımlı insanlar gözüylede bakmalıyız olaya. Bu gün millyonlarca oy ak partili olamayan insanlardan ak partiye oy geliyor. Bunların karşısına o üç isimden birini koyarsanız. İktidara gelmek baya meşakatli olacaktır.
dağınık bir toplumuz...
elbte ki farklı insanlar var...
ama burda ki ortak noktamız neyse, orda da aynısı olur...
kardes sorun iste tam bu noktada cikiyor.. bu aslinda ak partiden kaynaklanan bir sorun degil türkiyedeki genel bir sorundur..
teskilatlarda cogu zaman isin ehilleri olmaz aksine cikar hesabi olanlar olur ki cogu zaman is yapacaklar köseye atilir..
cünkü teskilatlarda kisiye kac oy getirir gözüyle bakildigi icin herkes tavandan birseyler bekler..
sunu acik ve net söyleyim su parti teskilatlarimiz, basbakanimiza ayak uydursa varya partimiz ucar ucar..
urfa, antalya, eskisehir, manisa gibi illerde secim kaybedilmesini mesela nasil izah edebiliriz?
kardes sorun iste tam bu noktada cikiyor.. bu aslinda ak partiden kaynaklanan bir sorun degil türkiyedeki genel bir sorundur..
teskilatlarda cogu zaman isin ehilleri olmaz aksine cikar hesabi olanlar olur ki cogu zaman is yapacaklar köseye atilir..
cünkü teskilatlarda kisiye kac oy getirir gözüyle bakildigi icin herkes tavandan birseyler bekler..
sunu acik ve net söyleyim su parti teskilatlarimiz, basbakanimiza ayak uydursa varya partimiz ucar ucar..
urfa, antalya, eskisehir, manisa gibi illerde secim kaybedilmesini mesela nasil izah edebiliriz?
Abim geçen seferde böyle bir konumuz olmuştu, çıkar amaçlı hatırlarsın...
abim, ben yönetimde görev yapıyorum...
en basiti yakında seçim çalışmamız başlayacak, burda en fazla olsak olsak 2-3 kişi oluyoruz...
eksikliğin temelide burdan geliyor...
insanları bir araya nasıl toplayacaksın?
onları cezb edici birşeyler koyacaksın...
genç kahvaköşelerinde takılacağına gelip, senin çatının altında duracak...
bugün şu saatte agd ye gidin orda gençler oturmuş, sohbet ediyorlardır...
Halkı iyi analiz edemesek yanılırız bence. İnanın bana suat kılıç, Bekir bozdağ, Ali babacandan hangisini partinin başına geçirirseniz bu iş yatar. Gül veya Davutoğlu dışında ak partide başbakan olacak olgunlukta biri yok. Bu iki isim dışında diğerleri bize baya bir eksi kazandıracaktır. Normla ılımlı insanlar gözüylede bakmalıyız olaya. Bu gün millyonlarca oy ak partili olamayan insanlardan ak partiye oy geliyor. Bunların karşısına o üç isimden birini koyarsanız. İktidara gelmek baya meşakatli olacaktır.
Dediğiniz gibi Gül ve Davutoğlu var :) Onlarda olmadı Arınç var :)
Erdoğan Cumhurbaşkanı olunca gerisi gelir.
aslinda bu birazda teskilatlandirma bilincinden kaynaklaniyor sonucta mhp, sp köklü bir gecmise dayaniyor hatta tkp li gencler bile bizim partideki genclerden daha aktif..
ne bileyim piknik olur, futbol turnuvasi olur, bilgi yarismalari olur, konserler olur, konferanslar olur yapilamiyor mu..
kendi adima teskilatciligi ruhuna islemis birisi olarak bunlarin cok önemli oldugunu söyleyebilirim 4 yil ünv liler teskilatinda sekreterlik yaptik ve koca koca derneklerden daha büyük organizeler yaptik..
hele ugur isilak, ibrahim sadri, ömer karaoglu nunda yer aldigi bir etkinlik yaptik ki millet salona sigmamisti..
ve bütce olarakta sifirdik ama koordineli calisma, yerinde sponsor anlasmalari bize yettide, artti bile!..
bunların hiçbiri yok nerdeyse...
bir tek senede bir gençlik şölenleri var...
oda neye yetecekse artık...
bunların hiçbiri yok nerdeyse...
bir tek senede bir gençlik şölenleri var...
oda neye yetecekse artık...
onuda genel merkez yapiyor kardes.. bakiniz normalde organizeler yerelden, genele gider ama biz hep genel merkezden birseyler bekliyoruz ki buda rehavete kapilmamiza neden oluyor..
bence de böyle sosyal mekanların olması çok iyi olur hem yüz yüze fikir alışverisi olur hemde ak gençlik olarak birlik olmuş oluruz....
Özgür Çağrı
07-25-2010, 00:49
Samimi olmayan teşkilatlarla bence samimiyet gerektirecek işlere hiç bulaşılmasın. Önce teşkilatlarda fazlasıyla bulunan torpil rant para bekleyen muhteremleri şutlamak lazım diye düşünüyorum.
Çünkü bu işler samimiyet ister oda benim gördüğüm kadarıyla ak teşkilatlarda fazla yok ha yanlış anlaşılmasın ben kocaeli için konuşuyorum.
Tabi o bahsettiğiniz kurumlar 40 yıllık kurumlar ülkücüsü milli görüşçüsü
bizde inşAllah zaman geçtikçe dava bilincimizi geliştireceğiz :)
9 sene oldu 20 senemiz dolsun kurarız :)
onuda genel merkez yapiyor kardes.. bakiniz normalde organizeler yerelden, genele gider ama biz hep genel merkezden birseyler bekliyoruz ki buda rehavete kapilmamiza neden oluyor..
abi dile getirdik...
piknik yapıldı...
ilçe tarafından...
ama bu bir seferliğe mahsustu...
buna el atılması şart...
bıkmadan, usanmadan söyleyeceğim...
evet önümüzde anap gibi bir örnek var ama sunu kabul edelim kardes ak partili gencler mhp,bbp ve sp den farkli cünkü onlar ideolojik bir fikir altinda toplanabiliyorlar ve marjinal bir görüsü savunabiliyorlar..
oysaki ak partide o kadar ayri dünyanin, ayri insanlari varki onlari böyle bir teskilatlanma altinda barindirmak belli basina sorunlar teskil edebilir..
birde kardes bu tür yapilanmalar iyi koordine edilemezse cetelesmeye yol acar ve topluma zarar vermeye baslar!
Evet dediğin gibi akparti dışındakiler marjinal oldukları için tüm toplumu kucaklamadıkları için asla iktidar olamıyacaklar.
Eğer ayrımcılık yapmazsanız o kadar farklı görüşteki insanı bir arada tutmak zor değildir ve zenginliktir hoşgörüdür ve daha çok katılım olucağından eminim.
Sana katılıyorum abi.
Her daim bende olması gerektiğini söyledim zira gelin sınıfa epey Ak Parti diyen göreceksin fakat her şeyden bir haberler.Başbakanımızdan ötürü bu parti ayakta fakat yarın bir gün kendisi siyaseti bırakacak işte böyle gidersek o zaman bizde yere çakılacağız.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.