fatih kısaparmak balon baskılı balon Erbakan ve Saadetli Kardeşlerim, size sesleniyorum.... - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erbakan ve Saadetli Kardeşlerim, size sesleniyorum....

ergin
07-18-2007, 01:00
Erbakan Hocam Sana Sesleniyorum!
Allah sana uzun ömür versin. Hepimiz birgün öleceğiz. Sen artık seksen küsür yaşına geldin. Bu yaştan sonra arkadan dua okuyacak adamlara zorla beddua ettirtme! Ve üslübunu bir gözden geçir. Çünkü eminim ki, sana birşey olsa en çok Erdoğan üzülür, en çok Gül'ün canı yanar ama bu söylemlerinden sonra bunu dışlarına vuramazlar.

Siyaset saltanat değildir. En büyük yanlışı Fatih Erbakan'ı siyasete sokmakla yaptın. Bu saatten sonra milli görüş diye bir kavramın yşaması için sen gel Numan Kurtulmuş'a bu partiyi devret. Duam sizinle de. Önünde bakanlıklar varken elinin tersiyle itti senin için. Şimdi de kırdığın çamları toplatma bu insanlara.

Seni seviyoruz, ama ne kednine ne de talebelerine ayıp etme.

Sevgili saadetli kardeşlerim! Hocanın yeri gönlümüzde ayrı ama sandıkta gönlünüzün değilde aklınızın sesini dinleyin. Unutmayın sizin saadet partisine verdiğiniz her oy CHP'nin daha fazla millet vekili çıkarmasına neden olacak. Zannetmiyorum ki Ak mı CHP mi denildiğinde CHP diyeceksiniz. Hepimiz aynı pınardan geliyoruz. Bakmayın ayrı denizlere döküldüğümüze.

Sağlık ve selametle....

pRoff
07-18-2007, 01:44
Güzel yazı ve Numan Kurtuluş hakkında söylediğinin altını çizmek istiyorum.Sn. Numan saadet partisini çoşturur ;)

ergin
07-18-2007, 01:55
Güzel yazı ve Numan Kurtuluş hakkında söylediğinin altını çizmek istiyorum.Sn. Numan saadet partisini çoşturur ;)

Aziz kardeşim!
Siyasetteki marifet hep en üstteki koltukta durmak değildir. Verimli olabildiğin sürece durmaktır. Verim olamadın mı yerine taze kan pompalayacaksın. Taze akyuvar ve alyuvarlara "Sen otur bakayım hocanın eteğinde!" dersen motivasyon, şevk, inanç, istek ve sadakat zamanla azalır.
Saadet partisi cebindekileri önüne koysun ve düşünsün! Neden bu hale geldik? Kasketli Ahmet amcam bile her akşam bu hesabı yapıyor. Ama Erbakan yapmıyor malesef.

akulkem
07-18-2007, 02:01
Bu konuda AK Partililere katılıyorum. Saadet Partisine oy verecek bir seçmen olarak (çünkü 5 yılda hiçbir milli görüş icraatı göstermediniz en azından d-8 i çalıştırabilirdiniz) Partideki Kutan görüntüsünü istemiyorum.

Sn. Recai Kutan'a saygım var ama olmuyor o yapamıyor. Erbakan her zaman muhteşem ama yaş geldi gezemiyor o evinde otursun yönetime taktik versin nasihat etsin.

Pırıl pırıl insanlar var genel başkan olabilecek
Sn. Numan KURTULMUŞ
Sn. Mete GÜNDOĞAN
Sn. Mehmet BEKAROĞLU
...vs

murselyavuz
07-18-2007, 02:05
Bizim yılardır bağırdığımız nokta budur işte!!
Gül'ün haykırışıyda buydu, Arınç'ın haykırışıda buydu!
Ancak maalesef ''siyasette saltanat'' kavramını tamamen içine hapsetmiş insanımız...
Sanırım yılların verdiği bir gelenek olsa, liderin ölmeden değişemiyeceği inancı!
Lider değiştirmemiz için, liderin ölmesini bekleyişimiz getirmedi mi bizi bu noktalara!

murselyavuz
07-18-2007, 02:17
Ertuğrul Günay2ın Erkan Mumcu kadar küçük ve alçak bir insan olduğunu sanmıyorum,
zira eğer zaten öyle bir niyeti olsaydı Türkiye'de şu an gerçek manada kuvvetli bir sol alternatife ihtiyacı var bun u göz önünde bulundurarak SHP'nin başına geçseydi
CHP'nin karşısına çok iyi alternatif olurdu...

Kahan
07-18-2007, 12:57
İnsanalrın verimliliği kitleleri arkasından nasıl suruklediği konusmalarındaki anlam ve oneme uyarılara bakmayıp bunları goz ardı edip sadece bir insanın yasıyla ilgilenmek aciz insanların işidir bırakalım bu tur suni gundemleri icraatlarına bakalım. bu sekilde sadece kaybedersiniz..

saltuk şamil
07-18-2007, 15:21
kardeşim bence yanlış düşünüyosun.dava tek.lider tek.lider yaşadıktan sonra değişemez.bu mantığına hiç uyuyomuyo.erbakan hocam yaşadıktan sonra hepimiz onun hizmetindeyiz inş.Allah uzun ömürler versin.vefat ederse yeni liderimize tabii oluruz.bu bir saltanat değil ayrıca.çünkü siyaseten milli görüşün gelmesi;türkiyenin,ümmeti muhammedin kurtulması için herkes çalışıyor.(doğruyu görenlerin)fatih erbakan da bu davaya katkılar sağlıyo.ama gerçeği gördüğü için,kendi isteğiyle:)

tebessüm
07-18-2007, 17:20
Bir arkadaş da Saadet'in Genel Başkanı olabilecek isimler arasında Sn. Mehmet Bekaroğlu abimizi de saymış...
Ama atladığı bir nokta var...
Mehmet Bekaroğlu yıllar önce Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısıyken Saadet Partisi'nden istifa etti.
Bir aralar Ertuğrul Günay'la bir oluşum kurmaya çalıştı ama Ertuğrul Günay AKP'nin pembe vaatlerine uyarak oraya gitti....

Yani Bekaroğlu'nun Saadet Partisi'yle gönül bağı dışında bir alakası, görevi, sorumluluğu yoktur!

Bilginize...

onun başkan olup olmayacağı tartışılır..(zaten olmaz da neyse)

geçenlerde bir haberde okumuştum..oyunu saadet partisine verecekmiş.."vicdanım saadet diyor" diye bir haberdi..

Ömer_Furkan
07-18-2007, 17:42
ERBAKANDIR İYİDİR HERHALDEE :-\

seyid
07-18-2007, 21:02
Allah sana uzun ömür versin. Hepimiz birgün öleceğiz. Sen artık seksen küsür yaşına geldin. Bu yaştan sonra arkadan dua okuyacak adamlara zorla beddua ettirtme! Ve üslübunu bir gözden geçir. Çünkü eminim ki, sana birşey olsa en çok Erdoğan üzülür, en çok Gül'ün canı yanar ama bu söylemlerinden sonra bunu dışlarına vuramazlar.

Siyaset saltanat değildir. En büyük yanlışı Fatih Erbakan'ı siyasete sokmakla yaptın. Bu saatten sonra milli görüş diye bir kavramın yşaması için sen gel Numan Kurtulmuş'a bu partiyi devret. Duam sizinle de. Önünde bakanlıklar varken elinin tersiyle itti senin için. Şimdi de kırdığın çamları toplatma bu insanlara.

Sevgili saadetli kardeşlerim! Hocanın yeri gönlümüzde ayrı ama sandıkta gönlünüzün değilde aklınızın sesini dinleyin. Unutmayın sizin saadet partisine verdiğiniz her oy CHP'nin daha fazla millet vekili çıkarmasına neden olacak. Zannetmiyorum ki Ak mı CHP mi denildiğinde CHP diyeceksiniz. Hepimiz aynı pınardan geliyoruz. Bakmayın ayrı denizlere döküldüğümüze.

Sağlık ve selametle....

KEŞKE HER ÜYEMİZ ERGİN KARDEŞİMİZ GİBİ DÜŞÜNSE DE FORUMDA HAKARET OLMASA VE KARDEŞ GİBİ GEÇİNSEK DEĞİLMİ

sarajevo
07-18-2007, 22:04
ergin saadetli değil ki

KomserCemal
07-18-2007, 22:28
BAYLAR Bişi diyecem ya ; sizler ak gençsinizya hani..nabacaksınız saadetin başına kim qeçcek..kendinize qöre ahkam kesiyosunuz şu qeçsin bu qeçsin...

Biz Liderimizden Memnunuz!!..Anlamadıysanız Bide Tekrar ediyim..Liderimizden Memnunuz..

Ne saçmalıktır yahu..birileri qeliyor.saadetin başına şu qeçsin hoca yaşlı felan?!

bakın kardeşim işinize bakın tamam mı...rica ederim

ergin
07-19-2007, 02:07
BAYLAR Bişi diyecem ya ; sizler ak gençsinizya hani..nabacaksınız saadetin başına kim qeçcek..kendinize qöre ahkam kesiyosunuz şu qeçsin bu qeçsin...

Biz Liderimizden Memnunuz!!..Anlamadıysanız Bide Tekrar ediyim..Liderimizden Memnunuz..

Ne saçmalıktır yahu..birileri qeliyor.saadetin başına şu qeçsin hoca yaşlı felan?!

bakın kardeşim işinize bakın tamam mı...rica ederim

Aziz Kardeşim;

Öncelikle gösterdiğin nezaket nedeniyle seni selamlıyorum. Genelde saadetli kardeşlerimiz pek bir asabi oluyorlar.

Aslında farklı bir pencereden bakarsan doğuran büyüyen ve gelişen bir felsefedir milli görüş.Bir zaman'ın Özal'ı, bugünün Erdoğan'ı hep aynı pınardan aktı farklı denizlere. Gerçi Erdoğan ben o gömleği çıkardım diyor; orda kastettiği şey şudur: Kuru kuruya İsrail ve Amerika düşmanlığı, serbest piyasa ekonomisine karşı çıkma (özelleştirme v.b.) Türkiye'ye bir arpa boyu yol aldırmıyor. Farklılığımız sosyal olaylara bakış açımızda değil; temelde ekonomik, siyasi farklılıklar.

Ve ayrıca saadetli arkadaşlarımın Ak partili kardeşleriyle bu denli dalaşmalarının altında da dikkatle araştırın MHP veya CHP provakasyonu çıkar.

Saadetli kardeşlerim biliyor ki; saadete attığım oy CHP'ye yarayacak. Bari MHP'ye atayım da Ak Partiye yaramasın. Mantık budur kardeşlerim. Gaza ve provakasyonlara gelmeyin. Sizden ricam en baştaki yazımı iyi okuyun. Ak mı CHP mi desem Saadetli kardeşlerim Ak der. Gül mü Cumhurbaşkanı olsun, Sezer mi desem Gül derler.

Sizi akli selim'e davet ediyorum. Unutmayın! Hepimiz aynı pınarın damlalarıyız. Tamam, birbirimize kızalım ama lütfen kırmayalım.
Selametle...

ergin
07-19-2007, 02:18
İnsanalrın verimliliği kitleleri arkasından nasıl suruklediği konusmalarındaki anlam ve oneme uyarılara bakmayıp bunları goz ardı edip sadece bir insanın yasıyla ilgilenmek aciz insanların işidir bırakalım bu tur suni gundemleri icraatlarına bakalım. bu sekilde sadece kaybedersiniz..

Pek aziz kardeşim;
Ben Erbakan ve yaşıyla değil verimliliğiyle ilgili yorum yaptım. Verimlilik rakamlarla ölçülür azizim. %25'lerden %2'lere. Bana verimliliği anlatır mısın?

Erbakan'ın yaptığı konuşmalardaki anlam ve önemin pek tabii bilincindeyiz. Refah-yol iktidarında o başarıları kendi başına kazanmadı. O başarının mimarları bugün ak partide yepyeni başarılara imza atıyor.
Saygılarımla...

ergin
07-19-2007, 02:26
Sen BOP Eş Bbaşkanına oy vereceksin ve biz aynı pınarın damlalarıyız diyeceksin. Kusura bakmayın aynı damla felan değiliz.

Sayın kardeşim;
Dediğim gibi bakış açımız siyasi ve ekonomik olaylarda farklılık gösteriyor. Farklılarımızı kaşımaktansa ortk yönlerimizi ön plana çıkarmaya gayret ediyorum.
Ama çok istiyorsan sana açıklayayım. Kuru kuruya Amerika düşmanlığı ahmaklıktır. Amerika bilmem kaç bin askeriyle gelmiş dayanmış Irak'a. Senin mantığınla ya buna seyirci kalacağız ya da süngüleri G3'lere takıp Amerika'yla mı savaşacağız? Siyaset adamlığı şunu gerektirir. Eğer senin etkileyemeceğin değişimler yaşanıyorsa durumu analiz et! Tehditleri ve fırsatları belirle. Ve tehditleri nasıl fırsata dönüştürebileceğinin yollarını ara.
Amerika'ya kafa tutarak batan 22 bankanın borcunu nasıl temizleyeceksin? Türkiye'de ekonomi savaştan ne kadar etkilendi? Ecevit'in öksürüğünden daha az. Önemli olan treni raydan çıkarmamak. Ortada bir büyük ortadoğu projesi varsa, bunu dışarıdan tu kaka yapacağına gir ve süreçleri elinden geldiği kadar etkile, işine gelmeyen şeyleri de baltala. Daha iyisini yapabileceksen, daha iyi bir fikrin varsa (rasyonel, mantıklı ve uygulanabilir). Söyle de dinleyelim muhterem kardeşim.
Biz fikirlere önyargıyla bakmıyoruz. Değer veriyoruz. Sen de söyle fikrini aydınlanalım.

ArKaRiZmA
07-19-2007, 02:44
Selamun Aleyküm Değerli kardeşlerim. Ben Milli Görüşçü nün esas temsilcisi olan Saadet Partisinin gönüllü üyesi olarak sizlere bazı konularda sorular sormak istiyorum.

Değerli arkadaşlar bizler Müslümanız ve ilk önce niçin yaratıldığımızı çok iyi bilmemiz ve bu bağlamda çalışmamaız gerektiğini anlamamaız gerekmektedir. Bizler Allah(cc)'a kulluk için yaratıldık. Kulluk yaparken nefsimize uygun olanı değil Allah(cc)'ın rızasına uygun olanı seçmeliyiz. Dinimizde de Allah(cc)'ın kesin olarak yasakladığı emirleri hiç taviz vermeden tabi olmalıyız. Buna şahıs oalrakta yönetim olarakta aynı niyetle bakmalıyız. Devlet ayrı birey ayrı olarak görmemeliyiz. Cenab-ı Allah(cc)'ın sevmediği insan ve toplumları bizlerde sevmemeliyiz. (Sevmemek düşman olmak anlamına gelmez)

Değerli arkadaşlar kısa açıklamalardan sonra sizlere bazı soruları sormak istiyorum.

1- Büyük Ortadoğu Projesi nedir? ve Neden buna AKP olarak eş başkanlık yapılıyor.
2- AB ye uyum gereği Zina suç olamaktan çıkartıldı neden ve doğrumu?
3- Yine AB uyum yasaları gereği Domuz eti kırmızı etler arasına koyuldu.
4- Domuz etinin haram olmasına rağmen domuza teşvik amacıyla kredi verildi. Neden?
5- Homo ve Lezbiyenlere serbestlik getirildi neden?
6- Siyonizmin medyası neden AKP yi destekliyor?
7- Masonlar neden AKP nin desteklenmesini istiyor?
8- Saadet partisi neden Medyadan gizleniyor?
9- Tezkere çıkmadığı halde neden Havaalanları ve limanlar ABD gavuruna açıldı?

Şimdiden Samimi cevaplarınız için teşekkür ederim..

GoKSeL
07-19-2007, 02:48
Tek soru sana...

Kendine Müslümanım diyen birine "Buna oy veren dinsizdir , cehennemliktir" tarzında söylemler ne kadar yakışır?? Böyle söylemleri olan birine ne kadar hoca denebilir??

murselyavuz
07-19-2007, 03:27
Marc Grossman ile toplantıya katılmak için Ankara'ya gittim; ancak onun aksayan programı sonucu Büyükelçi Eric S. Edelman ile masaya oturduk.
Sayın Büyükelçi, Grossman yerine Büyük Ortadoğu Projesi'ni anlattı bizlere. Doğru bir soruyla konuya giren Edelman, BOP'un ne olmadığını açıkladı. Bir plan değil, bir diyalog projesinden söz ettiğinin altını çizdi. Başkan Bush'un "alternatif projeler olabilir mi?" sorusunu arada aktardı. Benim için önemli olan bu sorudan başladım düşünmeye. Alt alternatif projelerden oluşacak bir BOP, diyalog şemsiye projesi olabilir.

BOP'un haritasını Osmanlı haritası üstüne koyduğumda birebir örtüşmesi tesadüf değil elbette. İslam jeopolitiğinin coğrafi alanı Türkler tarafından genişletildi. Türkiye'nin bölgede deneyimi ve Batı ile bölge arasında diyalog oluşturması 80 yıllık değil, 700 yıllık bir kültür, değerler, güvenlik ve siyasi birikimin temelidir. Bölgede güvenliği sağlamak için Vahhabilerle ilk savaşan Osmanlıdır. Kavalalı Mehmet Ali Paşa 1811'de Arabistan içlerine girdi. Vahhabi hareketi ölümcül bir yara aldı; ama ölmedi. Kavalalı bölgeyi ele geçirmek isteyenlere karşılaşacakları güçlükleri anlatmak için anlatılan bir Arap söylentisine göre: "Bir Arap halısının ortasına elma koydum. Bunu kim halıya basmadan alabilirse harekatın komutanı onu yapacağım der. Kimse alamaz. Oğlu İbrahim, halıyı elma kol menziline girinceye kadar sararak elmaya ulaşmayı başarır." Ülkenin derinliklerine nüfuz edecek bir stratejiyi anlatmak isteyen Kavalalı'nın deneyimleri bugüne de ışık tutuyor. Bu birikimin kanat ülke olan Türkiye'de bulunması önemli. Amerika'ya karşı bölgede var olan güvensizlik Türkiye'ye karşı da var. Yıllarca sadece Batı yanlısı politikalar izleyen, kendi özgün birikimini özgün bir politikaya dönüştüremeyen Türkiye'nin bu projede diyalog kuran olabilmesi gerekir. Köprüler inşa edecek ülke Türkiye ise aktif, özgün ve istekli davranmalı proje için. Kendi yerini kendi belirleyen bir Türkiye politikası BOP içinde değerlidir. Ortadoğu'ya modernizmi getiren Osmanlı kültürü, bölgede yatırım yapmıştı. Biz bunun izleyicisi olamadık. Fakat Türkiye, Avrupa içlerinde yüzlerce yıldır var. Türkiye, sıkı bir şekilde 150 yıldır Batı dünyasıyla entegre olma savaşı vermiş ve bunu AB üyeliği ile sonuçlandırmak isteyen bir ülke. BOP içinde Türkiye'nin güçlendirilmesi ve 2. Dünya Savaşı sonrası Avrupa'ya kazandırılan Almanya gibi yatırım yapılması gerektiği ortada. Japonya ve Almanya'ya yapılan desteğin bugün Türkiye için gerekliliği tartışılmaz. Projenin motor gücü Türkiye'dir. Bugünkü savaş kültürler ve değerlerin çarpışması, eski paradigma sahibi iktidarlarla yeni global köy yasalarının çatışmasıdır. İnsanı merkez alan anlayışın totaliter yapılara kafa tutmasının sonucu Atatürk, Cumhuriyeti kurdu. Radikal devrimlerin tek sahibi olan ve bu devrimleri hayata geçiren Türkiye, yeni anlayışın temsilciliğini almalı. Bunun için ilk önce anayasal düzenlemeleri yaparak düşünce özgürlüğünü hayata geçirmelidir. Ardından cinsiyet ayrımcılığını her alanda ortadan kaldırmalıdır. Özgür ve ortak bir Avrupa yaratmak çok uzun bir zaman aldı. Kimse inanmıyordu olacağına da. Ama bugün milli paralardan bile vazgeçildi. Bu irade BOP için de neden geçerli olmasın?

Amerika dağınık ve karışık bir tutumla değil, kararlı bir şekilde Türkiye'yi desteklemelidir. Bu bölgede bağnazlıkla özgürlüğün savaşının zihinsel formlarını kırmak öğrenci okutmak, ders koymakla olacak şeyler değil. Ama Ortadoğu Kalkınma Bankası kurma fikrini olumlu buluyorum. Yeni kurumlar yeni zihniyeti destekleyecek altyapıyı yaratır. Farklı düşünce biçimlerine ortak dil böylece zaman içinde gelişir.

Bunun altyapısını kurmuş bir Türkiye'de önce tam teşekküllü bir başarı göstermek şart. Ayrıca bu altyapı Kafkaslar ve Orta Asya'ya doğru devam etmektedir. Sağlam bir omurga BOP için çok önemli. Birbirimizle önce güven tazeleyen bir diyalog projesi gerekiyor BOP şemsiyenin altında. Sistemleri değil, insanı hedef alan bir kültürel ve sosyal projeler dizisi olarak görülmelidir BOP

Nevval sevindi (zaman)

murselyavuz
07-19-2007, 03:38
zina suçken zina yapılmıyor muydu?
bunun yasak olmakdan çıkması zina yapmayan insanları zina yapar pozisyona mı getirdi?
bence Allahın bildiğini kuldan saklamaya gerek yok
kendini bilen zaten yapmaz
yapanada zaten yasalar engel olamıyuordu?
Refahyol hükümeti zamanında Genelevler yok muydu?

ergin
07-21-2007, 01:11
Selamun Aleyküm Değerli kardeşlerim. Ben Milli Görüşçü nün esas temsilcisi olan Saadet Partisinin gönüllü üyesi olarak sizlere bazı konularda sorular sormak istiyorum.

Değerli arkadaşlar bizler Müslümanız ve ilk önce niçin yaratıldığımızı çok iyi bilmemiz ve bu bağlamda çalışmamaız gerektiğini anlamamaız gerekmektedir. Bizler Allah(cc)'a kulluk için yaratıldık. Kulluk yaparken nefsimize uygun olanı değil Allah(cc)'ın rızasına uygun olanı seçmeliyiz. Dinimizde de Allah(cc)'ın kesin olarak yasakladığı emirleri hiç taviz vermeden tabi olmalıyız. Buna şahıs oalrakta yönetim olarakta aynı niyetle bakmalıyız. Devlet ayrı birey ayrı olarak görmemeliyiz. Cenab-ı Allah(cc)'ın sevmediği insan ve toplumları bizlerde sevmemeliyiz. (Sevmemek düşman olmak anlamına gelmez)

Değerli arkadaşlar kısa açıklamalardan sonra sizlere bazı soruları sormak istiyorum.

1- Büyük Ortadoğu Projesi nedir? ve Neden buna AKP olarak eş başkanlık yapılıyor.
2- AB ye uyum gereği Zina suç olamaktan çıkartıldı neden ve doğrumu?
3- Yine AB uyum yasaları gereği Domuz eti kırmızı etler arasına koyuldu.
4- Domuz etinin haram olmasına rağmen domuza teşvik amacıyla kredi verildi. Neden?
5- Homo ve Lezbiyenlere serbestlik getirildi neden?
6- Siyonizmin medyası neden AKP yi destekliyor?
7- Masonlar neden AKP nin desteklenmesini istiyor?
8- Saadet partisi neden Medyadan gizleniyor?
9- Tezkere çıkmadığı halde neden Havaalanları ve limanlar ABD gavuruna açıldı?

Şimdiden Samimi cevaplarınız için teşekkür ederim..

Gerçek milli görüşçü Şevki Yılmz'ın bugün zaman gazetesinde yayımlanan röpörtjaı sanırım bir çok soruna yanıt vercektir aziz kardeşim.

LotuS
07-21-2007, 01:24
Ergin kardeşim ekliyorum. ben de bu yazıyı bugün zamanda okudum, internet sitesinden copy paste yapıyorum.

Şevki Yılmaz: Bildiklerimi anlatırsam birileri sokağa çıkamaz

Kapatılan Refah Partisi Rize eski milletvekili Şevki Yılmaz, pazar günkü seçimler öncesinde önemli açıklamalarda bulundu.

Eski milletvekili Şevki Yılmaz, Rize'de yayın yapan Çay TV'ye ilginç açıklamalar yaptı.
İlgili Haberler

Yılmaz, başörtülüleri coplattı, şimdi eşarp dağıtıyor

Yılmaz, vatandaşların son döneme kadar sağduyusunu koruduğunu; ancak seçim süreciyle birlikte kavga ve kamplaşmaya sürüklendiğini söyledi. Eski bir siyasetçi ve ilahiyatçı kimliğiyle seçmene bir ölçü vermek istediğini belirten Yılmaz, muhalefet partilerine yüklendi. "Bildiğim çok şey var. Anlatsam birileri sokağa çıkamaz." diyen eski milletvekili, kimsenin "üç paralık dünya koltuğu için yanlış ve yalan bilgilerle insanları birbirine düşürmeye hakkının olmadığını" kaydetti. Bir dönem birlikte çalıştığı siyasilerin söylemini üstü kapalı eleştiren Yılmaz, cumhurbaşkanlığı seçimlerini mahkemelik yaparak bloke eden CHP'ye de göndermede bulundu. Halkın 22 Temmuz'da bu yanlışlığı düzelteceğine inandığını vurgulayan Yılmaz, bu seçimlere sadece 'bir başbakan seçimi' olarak bakmadığını anlattı: "Hükümetin benimle bir hukuku, bağlantısı yok; ama ben pazar günü vatandaş olarak hükümet seçmiyorum. Bu yanlışlığı düzeltecek çoğunluğa destek vermek için sandığa gidiyorum."

Memleketi Rize'de yerel Çay Televizyonu'na konuk olan Şevki Yılmaz, dinî söylemlerle hassas insanların aldatılmaya çalışılmasından şikayetçi. İsim vermeden Saadet Partisi'nin seçim kampanyasında kullandığı konulara değinen Yılmaz, eski arkadaşlarına sert tepki gösterdi: 'Başörtülüler hastanelerde tedavi olamıyor', nerede? Allah'tan korkun ya. '5 yaşındaki çocukları jandarma basmış'. Basmış da, senin Refahyol döneminde imzaladığın, jandarmaya verdiğin yetki ile, kendi imzan ile bu yapılıyor. Bunun hükümetle ne ilgisi var? 3 yıllık yasağı bunlar 1 yıla indirmiş, imamların memuriyeti gitmesin diye paraya çevirmiş. Derneklerin önündeki engelleri kaldırmışlar. 'İsteyen derneği kurar' demiş. Bunun adına 'homoseksüel derneği' demeye hakkınız var mı? 'Domuz eti kesimine izin vermiş', Allah Allah. Canım hem 'Fatih'in torunuyuz' diyeceksin hem buna karşı çıkacaksın. Hıristiyan'a domuz haram mı? Yüz binlerce Hıristiyan var. Fatih Sultan Mehmet'in kararnamelerine bakın bakalım, domuz kesimhanelerine nasıl izin verdiğine, kilise yapmalarına nasıl izin verdiğine. Taksim'de hangi kiliseyi yıkmıştır, Fatih ve diğerleri? İnancımızı istismar etmeye kimsenin hakkı yok. Ve 'millet dinini bilmiyor' diye kimsenin aldatmaya hakkı yok. Yüzlerce azınlık bu ülkede yaşıyorsa, kendine göre helal olan kesimi de bu ülkede yapacaktır. Bunun yasak edilmesi, insan hak ve hürriyetlerine aykırı bir durumdur."

BURAYA DİKKAT, BURAYA DİKKAT, BURAYA DİKKAT, (Şevki Yılmaz en canalıcı cümleleri burada sarfediyor)

Papaz mıyız haham mı; yoksa cennet ve cehennem tapulu malımız mı?

"Değmez, dünyada insanları koltuk için aldatabilirsin; ama bunun hesabı toprak altında verilmeye başlanır. Allah'tan korkmak lazım ya. Geçmiş dönemlere bir bakın bakalım; özgürlükler arasındaki farkı fark edemiyor musunuz? Neden 'başkasına oy verenler cehenneme' diyorsun? Başka partiler yok mu bu ülkede? Cennet, cehennem bizim tapulu malımız mı, biz papaz mıyız, biz haham mıyız? Cennete sokmak, cehenneme sokmak ruhban sınıfının işidir. Allah'ın dilediğinin dışında kimse kimsenin cennete ya da cehenneme gideceğini bilemez. Bu gibi şeyler toplumda kavga meydana getirir. Biz kendi amellerimize bakalım. Refahyol döneminde kendi öğrenci yurtlarımızı kapattık. Ben milletvekiliydim. O zaman Rize'de iki tane öğrenci yurdum kapandı. Kurslar kapatıldı. Biz cennete gireceğiz, bunlar cehenneme girecek. Biz bunu bilerek mi kapattık; yok. O günkü şartlarda, 'efendim köprüyü geçelim, şu, bu' birtakım mülahazalar. Biz yaparsak 'helal', bir başkaları yapmadığı halde cehennemlik."

Mesut Yılmaz, başörtülüleri coplattı, şimdi eşarp dağıtıyor "Ben imam-hatip lisesi ve Kur'an kurslarının 8 yıllık eğitimle kapatılmamasından yana oy kullandım, o kapatılmasından yana kullandı. Ben başörtüsü yüzünden ağlayanların yarasını gönlümde hissedenlerdenim, o başörtüsünü yasak edenlerin yanında olmuştur. O imam-hatiplilere 'yarasalar' diyebilmiştir, ben bunu yanlış görmüşümdür. Nasıl benzerliğimiz olsun ki? Şimdi Rize'de fotoğraf çektirerek ve başörtüsü dağıtarak oy toplamaya çalışıyor. Nasıl oy bir fotoğraf karşılığında verilir ya. O kadar ucuz mu bu vatana vatandaşın seçme hakkı? Yanıma gel, fotoğraf çek oy ver, Allah Allah!.. İktidarında imam-hatiplerin bahçesinde kızları polis copu ile okuldan kovacaksın, şimdi gelip Rize'de başörtüsü dağıtacaksın ve oy alacaksın. Bu millet bunları unutmuş mudur? İmam-hatiplilere 'yarasa' diyeceksin, 'siyasi hayatıma da mal olsa 8 yıllık eğitim geçecek' diyeceksin, şimdi fotoğrafla oy alacaksın. Rizeli çok zeki. Böyle bir fotoğrafla vatandaşlık haklarını Rizeli ve Türkiye'deki vatandaşlar sunacak değildir."

murselyavuz
07-21-2007, 06:44
bende bu röportajı arıyordum...
bizlerle paylaştığın için sağol...
+1 beğeni benden helal olsun!!!

gerekli
07-22-2007, 01:10

Sağlık ve selametle....

sen kim oluyorsunda erbakan hocaya sesleniyorsun erbakan hocaya seslenebilmek için önce onunla eşit seviyeye bir gel sonra seslen

ergin
07-22-2007, 02:43

Sağlık ve selametle....

sen kim oluyorsunda erbakan hocaya sesleniyorsun erbakan hocaya seslenebilmek için önce onunla eşit seviyeye bir gel sonra seslen

İnsanlar Allah'ın huzurunda eşittir. Ve bundan dolayı hacca gidince ihrama girilir. Herkes dünyadaki herşeyini bırakır ve iki parça kumaşı kuşanır. Sen kendini Erbakan karşısında küçük görebilirsin. Saygı duymak farklıdır, ona hitap için belli bir seviyeye gelmek farklıdır.
Ben İmam Hatipli olduğu için akademik hayatı sekteye uğrayan biriyim. Onun bilinçsizce söylemlerinden ötürü hem kendisi hem de başörtülü eşi üniversitede bedel ödemiş olan birisiyim.
Ya sen kimsin azizim?

Fahrenheit
07-22-2007, 03:36
birbildiği vardır demek onun birbildiğinin olduğunu göstermez

Ecevitte bırakmamıştı acaba onundamı bir bildiği vardı ?

gülsima
07-22-2007, 03:43
illa bi yerlere gelebilmek için başkalarını karalamaya veya sui zanda bulunmaya gerek yok.ya şuraya bak daha müslümanlar bir araya gelememişlerki.önce insanlar kendi pisliklerini temizlicek ondan sonra konuşucak.ve ayrıca saadeetli kardeşlerimizin soledikleri artık çok ağır olmaya başladı.düşünüp konuşurlarsa çok daha ii olur.hem tövbe etsinde gelsin o artık kafir damgasını vurmakta ne demek asıl bunu soleyenlerin tövbe etmesi gerekio.

Fahrenheit
07-22-2007, 03:47
zaten herhangi birisine kafir demek caiz değil kafir olsa bile caiz değil çünkü kafir olan o insan ileride belki müslüman olacak belki çok imanlı olacak bunu bilmek bize düşmez kimin ne olduğunu söylemek çok ayıp ,, ayrıca müslümana kafir demek ise hiç caiz değil ...

yildirimdelikanli
07-25-2007, 12:31
böylesi güzel ve yapili elestiri yaptigin icin size tesekkür ediyor, bulunmus oldugunuz konumun aciklamasini anlama konusunda bu yazinizi faydali görüyorum.

ben milli görüscü bir kardesinizim, ve saadet partisi ni destekledim, ve bu secim sonuclari konumumda zerre bir etken oynamadi.

güzel kardesim, siz akp nin basarisi sebebiyle sizleri tebrik ediyor, ve bu sonucun ülke ve dünya müslümanlarin refahi icin hayirlara vesile olmasini diliyorum.

erbakan hocanin sizlerinde bildigi üzre, yapmis oldugu aciklamalar cok kez carptirilmisdir.
dikkatinizi cekerek ifade etmem gerekirki, hocanin yaptigi yapili ülke menfaatlerini gözeten elstirilerine hicbir lider ayni uslupla cevap verme yetenegine sahip degildir.
hocamizin yapmis oldugu 90 dakikalik konusmadan bir satirin manasi carptirilarak aktariliyor olusu kasit tasimaktadir.
sizinde buyurdugu gibi, ben bir chp liden bu sagduyuyu beklemez iken, sizlerin bu olay üzre arastirma yaptiktan sonra haberlere kanmadan bir degerlendirme yapmasini dilerim.

gercekleri 4konferanslik bir calisma ile ilmi izahini yapmis olan hocamiza, cevap verme ve bu aciklamalari degerlendirme durumunu yadirgayan medya, yine yillardir tecrübesini ettigimiz gibi tek bir kelime üzerine haber yapma, ve bu cümleyi hocamizin aktardigi gibi degil, sahsi yorumlar ile sekillendirmektedirler.

38 yil önce anlatilanlar, bugün kapimiz irakta gercek olmakta iken, politikayi bukadar mükemmel bir sekilde okuma yetenegine sahip olan bu liderin yasina ithaen bir degerlendirme yapmak ne kadar bir acziyet vaziyetidirki, haricindeki tek bir ikazina cevap verilememistir.

önyargilar ile yaklasmak kisinin zahmetsiz ikna olusuna sebep olacagi bakimindan, arastirmak ve degerlendirmek gerekmektedir.

amerika, israil gibi ülkelerin ülkemize menfaat sebebi olabileceklerini düsünmek, ne zavalli bir düsüncedirki, bu sekilde ilerleme saglanabilecegine inanmak, kardeslerimizin cesetlerinin üzerinden gecmemeli.
iste erbakanin ifade buyurdugu nice gercekler icerisinden sadece bir söz bu.

daha neleri var sizlere ulasmamis, dileginiz ile sizlerle paylasabilecegim.
rabbim bizi her ayrima düstügümüz konuda, imanimizda bulustursun

tolay
07-25-2007, 15:34
bu konu artık kapanmıştır... lütfen birbirimize karşı daha saygılı olalım.