Orijinalini görmek için tıklayınız : Erbakan'ı SUSTURAN YANIT!
Duygu'Seli~
09-25-2009, 00:10
Kendi hükümet döneminde köylüleri tek tek dolaşıp kendi kafasına göre fetva veren,REFAHA OY VERMEYEN PATATES DİNİNDENDİR! diye resmen küfre giren ve haddi dahada aşarak ''fakirlere değil,partiye'' zekat verilmesini talep eden ERBAKAN hoca bakın NASIL SUSMUŞ!:cool:
http://img19.imageshack.us/img19/8889/erbakansusturanyant.jpg
Milliyet 1997
kardeşim birilerine kızıpta bu tür kaynağı ne olduğu belli olmuyan iddiaları koyarsan,sorarlar adama madem Refah partisi bunları yapıyordu genel başkan yardımcıları sayın Bülent arınç,sayın Abdullah gül ve belediye başkanları sayın Tayyip erdoğan ve şuan akpartinin belkemiğini oluşturan bir çok insan değilmiydi?
kaldıki bu yazdıklarım o partide görev yapmamış olsalar bile sizin kaynak diye ortaya koyduğunuz şey sadece bir iddia,hatta iddiadanda öte düşmanca bir yazı,yani belge falan değil..selametle
EpiVaTeS
09-25-2009, 00:41
uleyn siz kaynağı ne idiğü belirsizler itimam gösteriyonuzda
birileri sizin hakkınızda yayınlayınca niye itimam göstermiyonuz
yoksa bize olunca tamamda size olunca tu kaka mı?
EpiVaTeS
09-25-2009, 00:48
hürriyet gazetesinden kanıt gelir birazdan yada milli gazeteden
nede olsa kanka oldular tv5 satışından dolayı
Yoo birilerine kızmadım ve kaynağı belli olmayan diye birşey yok!
Araştırın o yılları.. Bu kanıtın aksini savunuyorsanuz ispatınıda yapacaksınız!
Var mı ispatınız? Bir gazete küpürü koysam AK Parti karşıtı,saldırıya geçerisniz hemen doğrudur diye desteklersiniz..Bakın forumda çok örneği var koyarım o iddia denilen ama sizin destek olduğunuz haberleri şuraya.. :)
Ben belgedir diye koydum ortaya..
Madem belge değil buyrun aksini ispat edin!
Bu lafı söyleyen Arınç,Erdoğan yada diğerleri değil ki!Sizin mücahidiniz ERBAKAN!:hihi2: Kaldı ki başbakanımızın onunla yollarını ayırmasının sebebide Erbakan'ın yanlış yoldan gittiğini anlamasına kanıttır zaten! Bakın oda gördü ki gerçeği,anladı böyle yalanla,halkı kandırmayla bir yere varılamayacağını,ayırdı yolunu!HAMD OLSUN!
Başka bahane?Pardon belge? Bekliyoruz iştiyaklaa..;;)
kardeşim bakın iddia sahibi iddiasını belgelemek zorundadır,hakkında iddia edilen kişi değil..
şimdi siz kalkıp benim birisine hakaret ettiğimi iddia edeceksiniz banada hakaret etmediğini ispat et diyeceksiniz bu olacak şeymi?
kardeşim ben sizinle tartışayımda yeneyim mantığıyla yazmıyorum buna inanın,benim forumlarda bulunma gayem münazara ederek bildiğim doğruları anlatmak bilmediklerimi birilerinden öğrenmek,yanlış bildiklerim var ise onlarıda düzeltmek...
şuna inanın eklediğiniz yazıyı yazan kişi sayın Başbakanada düşman,yazarın başka yazılarını araştırın bakın..ve yazdığı yazı belge falanda değil...
Duygu'Seli~
09-25-2009, 01:05
MaşaAllah berekAllah..Milli görüşlü kardeşler nasılda böyle bir qanda yumuşak,sakin yazmaya başladı..Şaşırdım..Bir önceki konularda nerdeyse döveceklerdi beni.. Süt ve kediii.. MaşAllahh.. :)
Ha doğan medyası ha sizin medya..Fark var mı..? Haberin kaynağı belli ''milliyet'' iddia sahibidie milliyet..Hadi varsa haberin aksi kendinizce yorumlar yerine İSPAT EDİN!
Bir kaç konu öncesinde AK Parti için sallıyordunuz bol keseden ama!Size gelince bize saldırmak mübah,bize değil! Başka?
EpiVaTeS
09-25-2009, 01:14
ben diyorum herzaman
ne kardeşliği ne aynı çizgisi
bunların yeni kankaları doğanlar
ticari işleri var yakında sp reklamları dönmeye başlar tivilerinde doğanların
Hoca öyle birşey demiş olabilir, patates dini diyerek neyi kastettiğini kendisine sormak lazım mantıken mutlaka bir açıklaması vardır ama şunu söyleyebilirim, müslümana çok yakın bir parti varken gidip dine en büyük darbeyi vuran partilere oy verenlerin imanlarında bir eksiklik vardır.
Hocanın konuşma tarzı belli, bazı tabirleri ortam gereği kullanıyor, şundan eminim kesinlikle fakirlere değil refah partisine zekat verin dememiştir.
Ben müslümanım diyen ve gidip chp ye oy veren, camide en ön safta namaz kılıp cebinde sabah gazetesi taşıyan bir müslümanın imanı sizce ne derecededir?
Bence dilinden aşağı inememiştir.
Şurası bir gerçek, hoca malum söylemlerini değiştirmediği sürece iktidara gelse dahi o makamda fazla kalamaz, örnek Refah dönemi, millet çok rahat etti ama millet üstü unsurlar çok rahatsız oldu, bu dönemi karalamak için olmadık entrikalar çevirdiler aczimendiler kalkancılar kadınların camiye gitmesi cenase namazlarında erkekler gibi ve erkeklerle karışık saf tutmaları vesaire sırf bu dönemi karmaşa ortamına çevirmek ve refah partisini halkın gözünde küçük düşürmek için yapılan işlerdi.
Hocamızın hataları yokmuydu?
Elbette vardı, mesela başbakanlığa sarıklı cüppeli hocaları cemaat ileri gelenlerini toplaması bence anlamsız hatta biraz abes bir durumdu, bunu söylememdeki gaye o şahısları dışlamak değil elbette ama senin ülkenin durumu belli, egemen güçler zaten öküz altında buzağı ararken böyle maceralara girişmek niye?
Bazı partililerin düzene muhalif açıklamaları örneğin Hazan mezarcı Şevki yılmaz, ben şevki yılmazı şahsen severim hatta şu an kendisine haksızlık yapıldığını düşünüyorum, ama o dönemler büyük hatalar yaptı.
Bu hatalar elbette islama karşı değil, partinin gelişimini baltalayıcı hatalardı.
Kısacası arkadaşlar, amacınız Erbakan Hoca'mızı kaalamak olmamalı, O bu milletin refah içinde yaşaması için elinden geleni yapmıştır ama ne yazıkki milletimiz tarafından yeterince anlaşılamamıştır.
İsmet İnönü Hocamız hakında ne dedi bilirsiniz, Bu millet bir tane adam yetiştirdi o da dinci çıktı.
Saygılar.
zeynep20
09-25-2009, 10:46
İşbirlikçi diye benim kafamın tasınıda attırmayın.. buraya erbakanın yaptığı işbirlikleri gazete küpürleriyle ortaya koyarsam utancınızdan yerin dibine girersiniz! ;)
Apoyla görüşmeleirni,özelleştirdiği toprakalrın belgelerini koyarsam feleğiniz şaşar!
09-25-2009, 10:57
hürriyet gazetesinden kanıt gelir birazdan yada milli gazeteden
nede olsa kanka oldular tv5 satışından dolayı
Sizin kadar da olmasakta ...
zeynep20
09-25-2009, 11:01
MaşaAllah berekAllah..Milli görüşlü kardeşler nasılda böyle bir qanda yumuşak,sakin yazmaya başladı..Şaşırdım..Bir önceki konularda nerdeyse döveceklerdi beni.. Süt ve kediii.. MaşAllahh.. :)
Ha doğan medyası ha sizin medya..Fark var mı..? Haberin kaynağı belli ''milliyet'' iddia sahibidie milliyet..Hadi varsa haberin aksi kendinizce yorumlar yerine İSPAT EDİN!
Bir kaç konu öncesinde AK Parti için sallıyordunuz bol keseden ama!Size gelince bize saldırmak mübah,bize değil! Başka?
bak kardeşim kızdırma beni ....size insan gibi cevap veriyoruz bundanda anlamıyorsunuz...diğer şekilde de mesajlarımız siliniyo..asıl şu yorumunuzla tahrik ediyorsunuz...sabrımı zorluyorsunuz ama sizin gibi cevap vermiycem...:güzel:
zeynep20
09-25-2009, 11:35
Allah razı olsun :güzel:
ben bu belgeleri istiyorum bana gazate kipürleriyle gelme..bu attığın iftarayı temizle
Tüm konuşmaların detayları var ama yazması çok uzun sürer.
Erbakan APO ile dolaylı olarak görüşmüştür.27 Temmuz 1996 tarihinde RP'nin Balgat'taki Genel Merkezinde Van Milletvekili Fethullah Erbaş ve Araştırmacı Yazar İsmail Nacar ile bir araya gelmiştir.Burada önemli olan İsmail Nacar'dır.Çünkü daha önce Apo ile görüşmeleri olmuştur.Erbakan ona : ''Biz bu işi barışçıl yöntemlerle çözmek istiyoruz.Kendilerine(Abdullah Öcalan'ı kastederek) söyleyin dağdaki arkadaşları ile birlik teslim olsunlar.'' diyerek Öcalan'a mesaj yollamıştır.Daha sonra 29 Temmuz günü Başbakanlıkta yeniden Nacar ile biraraya gelmişlerdir.Orada Genel af konusu konuşulmuştur ancak Erbakan sonra bakarız demiştir.
zeynep20
09-25-2009, 11:57
Tüm konuşmaların detayları var ama yazması çok uzun sürer.
Erbakan APO ile dolaylı olarak görüşmüştür.27 Temmuz 1996 tarihinde RP'nin Balgat'taki Genel Merkezinde Van Milletvekili Fethullah Erbaş ve Araştırmacı Yazar İsmail Nacar ile bir araya gelmiştir.Burada önemli olan İsmail Nacar'dır.Çünkü daha önce Apo ile görüşmeleri olmuştur.Erbakan ona : ''Biz bu işi barışçıl yöntemlerle çözmek istiyoruz.Kendilerine(Abdullah Öcalan'ı kastederek) söyleyin dağdaki arkadaşları ile birlik teslim olsunlar.'' diyerek Öcalan'a mesaj yollamıştır.Daha sonra 29 Temmuz günü Başbakanlıkta yeniden Nacar ile biraraya gelmişlerdir.Orada Genel af konusu konuşulmuştur ancak Erbakan sonra bakarız demiştir.
kardeşim bişeyi söylüyorsanız arkasında durun....mademki böyle bi iddianız var ispatını istiyorum....
kardeşim bişeyi söylüyorsanız arkasında durun....mademki böyle bi iddianız var ispatını istiyorum....
Al işte herşeyini yazdım hala ispat diyor tüm detaylarıyla yazdım.Tarihini,yerini,kişileri daha ne ispatı sen cevap ver bu yazdığıma.
zeynep20
09-25-2009, 12:06
İşbirlikçi diye benim kafamın tasınıda attırmayın.. buraya erbakanın yaptığı işbirlikleri gazete küpürleriyle ortaya koyarsam utancınızdan yerin dibine girersiniz! ;)
Apoyla görüşmeleirni,özelleştirdiği toprakalrın belgelerini koyarsam feleğiniz şaşar!
Öncelikle bu forum ak partimizi yüceltme forumudur Bu forumda ak partiye oy kaybettirecek her agresif tavırdan öncelike yöneticilerin kaçınması gerekir diye düşünüyorum ben şunu kimsenin unutmamasını aklından çıkarmamasını söylemek istiyorum partimize daha önce saadet partisine gönülden bağlı olupta sadece bu ülkeyi bazı şerefsizlere bırakmamak mecliste onlara karşı daha güclü olalım diye Genel Başkanımız RECEP TAYYİP ERDOĞANADA İNANDIKLARI VE GÜVENDİKLERİ İçin saadet partisinden milyonlarca oy gelmektedir Bunlardan biride benim
Bir ak partili olarak her zaman doğruları söylerim adaletli eleştirlerimi yaparım bizim partimizinde zaten diğer partilerden farkı bu biz partizan değiliz
Ülkemize gerçekten çok emeği geçen bir lider olan erbakanı eleştirirken Yukarıya konulan belge (gerçekmi değilmi umrumda bile değil ) aklıma BİZİM LİDERİMİZİN GEÇMİŞTE SÖYLEDİĞİ
YA LAİKSİN YA MÜSLÜMAN LAFINI GETİRDİ
Bu sözleri anlamak için ne üzerine söylendiğini anlamak bilmek gerekir OLDUĞU GİBİ DEĞERLENDİRMEK kesinlikle doğru bir yöntem değildir .
ben bunun belgesini istiyorum kavrayamadınız hala galiba:hmm
arkadaş feleğimizi şaşırtamadı bi türlü....
ayrıca sizin de elle tutulur,gözle görülür bi deliliniz yok.ayrıca Sayın başbakanında 2002'den önce mason localarıyla görüştüğü iddia ediliyor inanalımmı yani...:karizmatik:
Arkadaşım al sana yazdım tüm herşeyi daha hala bana laf kalabalığı yapma.Cevap ver benim yazdıklarıma.
Bu görüşmeden sonra Demirel ''Devlet canilerle pazarlık yapmaz'' diye açıklama yaptı.Bunlar kulaktan dolma değil bizzat gerçeklerdir.Sorabilirsiniz burada ismini yazdıklarıma Erbakan'a da sorun.Daha bunun telefon konuşmları var da var ama çok uzun.Kıvırmıyorum sen kıvırıyorsun daha tekine cevap veremedin.
Hocayı suçlayabilmem için;
gözümle görmem ve itirafını işitmem gerek..
Haber kaynağı Milliyet..Bedava verseler almam..
zeynep20
09-25-2009, 12:25
Hocayı suçlayabilmem için;
gözümle görmem ve itirafını işitmem gerek..
Haber kaynağı Milliyet..Bedava verseler almam..
:güzel:
montenegro
09-25-2009, 12:39
sanki gözünüzle görseniz kulağınızla duysanız inanacaksınız o zamanda bir şeyler bulursunuz
sizde bu taassub oldukça hiçbir şeyi kabul etmessiniz
Haberin kaynağı milliyet olduğu için doğruluğu tartışılır...malum yalan haber ve iftiralarda üstüne yoktur..ama bu erbakan bu sözleri söyemişmidir bence söylemiş de olabilr..."Ak Parti ye oy vermek cehemmene bilet kesmektir"diyen insandan herşeyi söylemiş olması beklenir..
sanki gözünüzle görseniz kulağınızla duysanız inanacaksınız o zamanda bir şeyler bulursunuz
sizde bu taassub oldukça hiçbir şeyi kabul etmessiniz
Nerden vardınız bu kanıya ?!
montenegro
09-25-2009, 12:55
erbakanda 28 şubatta kuyruğu kıstırıp kaçmıştı onada gülsene böyle
28 şubat öncesi Türkiyede müslümanların durumu ile 28 şubat sonrası ne hale geldi bir mukayese yap ve 28 şubata kim vesile oldu kim dik duramadan kaçtı kim imzaladı o kararları bi düşün ve sonra aynen böyle yaptığın gibi gül :w:
Supraliminal
09-25-2009, 12:56
o yüzden duyguseli nickli arkadaş kuyruğu kıstırdı kaçtı :w:
Hocanız'ı iyi örnek almışınız belli ki .
Ne kadarda belli ediyorsunuz yahu.:güzel:
montenegro
09-25-2009, 12:57
Nerden vardınız bu kanıya ?!
şimdiye kadar gerek bu forum gerek başka forumlarda milli görüşçülerle yaptığımız münazararlardan vardım daha 2 gün önce bir başlık vardı gerçekleri kabul etmemek için bin dereden su getiriyordunuz başlığı silmişler Allaha çok şükür kimseye taassubum yok yanlışa yanlış demeyi bilirim ben
zeynep20
09-25-2009, 13:02
erbakanda 28 şubatta kuyruğu kıstırıp kaçmıştı onada gülsene böyle
28 şubat öncesi Türkiyede müslümanların durumu ile 28 şubat sonrası ne hale geldi bir mukayese yap ve 28 şubata kim vesile oldu kim dik duramadan kaçtı kim imzaladı o kararları bi düşün ve sonra aynen böyle yaptığın gibi gül :w:
imzalamıdığını RESMİ BELGEYLE ispat edebilirim:) sizin gibi gazete kipürleriylede değil:evet:
elif zeynep
09-25-2009, 13:02
Haber kaynağı Milliyet... bilemedim şimdi. Yapmayın arkadaşlar, güldürmeyin beni. Erbakan Hocam'ı karalamak için yapılmadık iftira bırakmayan 28 şubat zihniyetine mensub bir medyanın ana taşından bahsediyoruz, bu mudur kaynağımız... :)
şimdiye kadar gerek bu forum gerek başka forumlarda milli görüşçülerle yaptığımız münazararlardan vardım daha 2 gün önce bir başlık vardı gerçekleri kabul etmemek için bin dereden su getiriyordunuz başlığı silmişler Allaha çok şükür kimseye taassubum yok yanlışa yanlış demeyi bilirim ben
Benim milli görüşlü olduğumu nereden çıkardınız peki ?
Sırf habere itibar etmediğimden ötürü ise;
maalesef yanıldınız..İyi bir Ak Partili olduğımu bilmeden salladınız..
Fakat Ak Parti'li olmam Hoca'yı suçlamam gerekdiğini göstermez..
Ve'sselam.
zeynep20
09-25-2009, 13:04
bjektif;670870']Hocanız'ı iyi örnek almışınız belli ki .
Ne kadarda belli ediyorsunuz yahu.:güzel:
hamdolsun örneğimiz hz.Muhammed
(sav) 'tir...liderimiz PRF.DR.NECMETTİN ERBAKAN:güzel:
Supraliminal
09-25-2009, 13:05
hamdolsun örneğimiz hz.Muhammed
(sav) 'tir...liderimiz PRF.DR.NECMETTİN ERBAKAN:güzel:
İnsanlar liderlerini de örnek alır :güzel:.
Mesela biz !
ÖNCE MÜSLÜMAN OLARAK HZ.MUHAMMED S.A.V
sonra
RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE ATATÜRK !
Farkımız burdan Fark var :güzel:
bjektif;670883']İnsanlar liderlerini de örnek alır :güzel:.
Mesela biz !
sonra
Ona gelene kadar daha çok örnek almamız gereken kişiler var be objektif (:
anladın sen onu : )))
elif zeynep
09-25-2009, 13:09
Mesela biz !
sonra
Bir müslümanın örnek alamsı gereken tabiki öncelik Hz.Peygamberimiz(s.a.v)...
gel gelelim, sonraki örneklerimizde önemlidir, hüviyetimizi ifşa eder, farkımız bellidir aslına bakarsanız ;1
Supraliminal
09-25-2009, 13:09
Ona gelene kadar daha çok örnek almamız gereken kişiler var be objektif (:
anladın sen onu : )))
Herkesin kişisel tercihi Leyal.;1
zeynep20
09-25-2009, 13:11
Mesela biz !
sonra
:w: onu taklitçiler yapar.benim örneğim paygemberimdir(sav)dir.ben
Erbakan'ının görüşünü benimsiyorum.yoksa Erbakan'ın hayatını örnek almıyorum....evet gerçekten fark var:güzel:
montenegro
09-25-2009, 13:13
kimse bana hikaye anlatmasın erbakan 28 şubatta kaçmıştır dik duramamıştır
milliyet gazetesi 28 şubatçı diye inanmayın diye konuşyor milli görüşçü kardeşler peki haberrtürk cumhuriyet gibi gazetelere çıkıp röportaj yapan milli görüş liderlerine ne diyeceğiz veya tuncay özkanın kanalına çıkıp statükodan yana tavır alan milli görüş liderlerine niye bi şey denilmiyor
Supraliminal
09-25-2009, 13:14
Erbakan'ının görüşünü benimsiyorum.yoksa Erbakan'ın hayatını örnek almıyorum....evet gerçekten fark var:güzel:
Pardon eğer bir liderin izinden yürümek taklitçilikse ??
???
Hakikaten Fark Var Yahu ...
Görüşe bakar mısınız.
Ve şuda çok büyük şanssızlık ....
Erbakan'ı örnek almak(hayatını) , zor durumların karşısında boynunu büküp kaçmaktır.
Kendisinin de aynı kaçtığı gibi Ülkeyi zor durumunda bırakıp gittiği gibi...:güzel:
EpiVaTeS
09-25-2009, 13:15
Bizde Önderde Liderde Peygamberimizdir...
Ben o dururken başka birini örnek almam...
Siyasette aile reisliğinde komşulukta hep onu örnek alırım...
elif zeynep
09-25-2009, 13:18
kimse bana hikaye anlatmasın erbakan 28 şubatta kaçmıştır dik duramamıştır
milliyet gazetesi 28 şubatçı diye inanmayın diye konuşyor milli görüşçü kardeşler peki haberrtürk cumhuriyet gibi gazetelere çıkıp röportaj yapan milli görüş liderlerine ne diyeceğiz veya tuncay özkanın kanalına çıkıp statükodan yana tavır alan milli görüş liderlerine niye bi şey denilmiyor
28 Şubatta ne oyunların döndüğünü bilmeyen burada atıp tutmasın lütfen.. Kim kaçmış, eğer dik duruş sergilemeyip, şer kişilerin isteklerine meyletseydik mevkimizden indirilmezdik.. Kusura bakmayın ama , dik durmayanlar bellidir, alkış toplayıp AB'nin verdiği ev ödevlerini yapmaya çalışanlardan değiliz biz. geçelim bunları. :)
Supraliminal
09-25-2009, 13:20
28 Şubatta ne oyunların döndüğünü bilmeyen burada atıp tutmasın lütfen.. Kim kaçmış, eğer dik duruş sergilemeyip, şer kişilerin isteklerine meyletseydik mevkimizden indirilmezdik.. Kusura bakmayın ama , dik durmayanlar bellidir, alkış toplayıp AB'nin verdiği ev ödevlerini yapmaya çalışanlardan değiliz biz. geçelim bunları. :)
Hmm..Bak şimdi ya merak ettim o dönemin gerçek yanlarını.
Siz belli ki o sırada hükümette idiniz veya milletvekili idiniz ki bu kadar iyi bilmenizde ordan kaynaklanıyor olsa gerek.
Evet şimdi merakımızı giderme açısından lütfen ayrıntısıyla anlatır mısınız neler olmuş o dönemde ?????
Şimdi tüm forumu merak içinde bıraktın .
EpiVaTeS
09-25-2009, 13:21
Sizi doğru söylemeye davet ediyorum...
27 nisanda Memleket tarihinde bir ilk yaşandı noldu bi hatırlayın
böyle kendi cenabımı koruyacam diye komik durumlara düşmeyin
Sonra birileri çıkar mahcup ediverir sizi
Çamur at tutmazsa izi kalır misali.
anlaşıldı bazı arkadaşlar Erbakan Hocaya hakaret etmeyi maharet sayıyor bizde onları kırmayalım..!
helal olsun güven erkayaya nasılda susturmuş Erbakanı,hatta dahada ileri gidip silahını anlına dayamalıydı,oda olmadı yeniden kirazlıdere tutuk evine gönderip idamla yargılamalıydı..!
senmisin imf ile anlaşma yapmayan,senmisin D-8 leri kurupta İslam birliğinin temellerini atan..! senmisin rüşvetle yönetilen belediyeleri alıpta Milligörüşçü temiz insanları başa getirip birilerinin hortumlarını engelleyen! oh olmuş bu yapılan az bile..!
yeterlimi sayın Erbakan düşmanı arkadaşlar..!
zeynep20
09-25-2009, 13:23
bjektif;670898']Pardon eğer bir liderin izinden yürümek taklitçilikse ??
???
Hakikaten Fark Var Yahu ...
Görüşe bakar mısınız.
Ve şuda çok büyük şanssızlık ....
Erbakan'ı örnek almak(hayatını) , zor durumların karşısında boynunu büküp kaçmaktır.
Kendisinin de aynı kaçtığı gibi Ülkeyi zor durumunda bırakıp gittiği gibi...:güzel:
size gülüyorum anca ben örneğim Erbakandır demedim.elhm.benim liderim avrupa sevdalısı değil.D-8 lerin kurucusu ne güzel bir lider :çiçek::çiçek:...
SİZ de bir gün anlarsınız inşAllah...
montenegro
09-25-2009, 13:23
başbakanımızın 27 nisan e-muhtırasında dik durduğu gibi dik dursaydı hiçbir şey olmazdı
asıl ülkeyi dik duramadığından maffetti erbakan
paşaların erbakana özürü Akp yüzünden oldu :) adamlar erbakanı düşürünce her şey bitecek sandı ama daha kötüsü oldu onlara göre erdoğan geldi Allaha çok şükür
AB ödevimizi yapmaya devam etcez hızlı tren duble yollar hastahaneler vs..... ülkemizi kalkındıracaz
Supraliminal
09-25-2009, 13:25
size gülüyorum anca ben örneğim Erbakandır demedim.elhm.benim liderim avrupa sevdalısı değil.D-8 lerin kurucusu ne güzel bir lider :çiçek::çiçek:...
SİZ de bir gün anlarsınız inşAllah...
Gülerek cevap vermek , Aynı Erbakan Hocanın zor durum karşısında boynunu büküp kaçması gibidir.
:güzel:Hemen belli etmek zorun değildin yahu;D
Erbakan 28 Şubatta dik duramamıştır.Ne oyunların döndüğünü biliyoruz.Dindarlara nasıl baskı yapıldığını biliyoruz bu ülkede.Neden çünkü Erbakan'ın saf saf hareketlerinden.Başka zamanda yazmıştım.
Doğru iş doğru zamanda yapılırsa doğrudur.
Erbakan kibirinden vazgeçip biraz Tayyip Erdoğan'ı örnek alsın diyeceğim ama bundan sonra alsa ne olur almasa ne olur.Bakın 2007 seçimlerinden ne oyunlar döndü.Tayyip Erdoğan kaçtı mı?27 Nisan muhtırasına boyun eğdi mi?Bak katsayı sorunu çözüldü.Kavga gürültü oldu mu?Hayır.Çünkü herşeyin zamanı ve ortamı vardır.Siz gidip paldır küldür bir işi yaparsanız 28 Şubattaki gibi zarar verirsiniz çevrenize.
Duygu'Seli~
09-25-2009, 19:27
Bazıları tabi ilk defa duyduğu için doğal olarak inanmak istememişlerdir.. Doğan medyasının kankaları inanmamış ee bizde hakiki DEVLET BELGESİ koyalımda görmeyen gözler görsün,inanmayanlar inansın değil mi?:)
Öncelikle sayın zeynep20.. İşbirlikçi demiştiniz değil mi?
Bakalım kim işbirlikçi hem bu konuda hemde birazdan açacağım konuda hep beraber görücez..;;) merak etmeyin kaçmıyorum..Önce biraz kaşıyorum ki yarayı,sonrasında merheminiz olucam sizin ben az sabır..:evet:
Sayın leyal kardeşim ve diğer milliyet haberi olduğu için inanmak istemeyenler..Haklısınız bende olsam şüphe duyabilirdim ama insanın elinde devlet belgesi olunca o şüphe gidiyor biiznillah.. :karizmatik:
Bu olay;
Zamanın bütün gazetelerinde yer almış,aksi ispatı için tek kanıt konulmamıştır rafeh partisi tarafından..Dileyen 1997 yılı haberlere göz atıp araştırsın..Bu haberi veren sadece milliyet değil çünkü..;)
Erbakan yaptığı bu konuşma için 28şubat toplantısında bu soruya yani bu lafları edip etmediği sorusuna cevap verememiş,sonrasında ''irtica'' tehlikesi adı altında parti kapatılmıştır! 28 şubat olayını herkes biliyor değil mi? Neden darbe yapıldığınıda..?
O geceki toplantı sonrası haberleri içinde ayrıca 97 yılına ait gazete manşetlerine bakın!
http://www.ensonhaber.com/images/news/27844.jpg
Erbakan hükümetinin irtica tehlikesi arz ettiği ortaya atılmış,buna dair belgeler çıkartılmış ve sonuç olarak refah partisi kapatılmış!
Bize yani AK PARTİyede böyle gazete haberleri yüzünden dava açıldı hatırlıyoruz değil mi..? :)
Hükümet ne yaptı?Elinden geleni yapıp üstesinden geldi!
Birde Erbakan hükümetinin bizimle düştüğü benzer durumda yaptıklarına bakalım.. :)
Bu irtica tehlikesi yüzünden parti kapatılsın isteklerine karşılık ERBAKAN NE YAPTI?
Bunun cevabı birazdan koyacağım belgede yatıyor.. :)
Erbakan bu suçlama için hiçbir şey yapmamıştır!Bunun irtica tehlikesi olduğunu savunup ''irticayla mücadele''nin kurulmasını isteyenlere karşılık onay vermiş ve bu belgeye bizzat başbakan olarak İMZA ATMIŞTIR! :)
İşte dostum dediği sınıf arkadaşı demirel'in ortaya çıkardığı belge!
http://img62.imageshack.us/img62/2930/demirelerbakangizlibelg.jpg
Bu belgeye de inanmıyorum diyenler var mı merak ediyorum.. :) Yakınlaştırıp dikkatlice içeriği ve altındaki imzayı okuyun!
Devrilmekten korkup askerle iş birliği yapan(askerinde abd ile işbirliği içinde olduğunu bile bile imzalayan, ki bunuda bu sene itiraf etmiştir ''beni amerika dışişleri düşürdü'' diye) ERBAKAN HOCADAN BAŞKASI DEĞİLDİR!
Üstüne bunun irtica tehlikesi olduğunu savunanlara onay verircesine,irticayla mücadele kurulması için koskoca ERBAKAN imza atmış!
Sırf ''patates dini,bize oy,zekat vermeyen cehenneme gider'' söylemleri için irtica geliyor diye zamanın oramirali tarafından ortaya atılan bu iddia YALAN OLSAYDI, Erbakan bunu onaylarcasına o ''irticayla mücadele''nin altına imzasını ATARMIYDI SORARIM SİZLERE?!!
28 şubat toplantısından korkarak altına imza attığı ve ''irticayla mücadele'' nin kurulmasına olanak sağladığı belge işte!!Evet utanmadan irticanın varolduğunu kabul ettiği BELGE!
Bunları inkar edenlerden ayrıca belge istiyoruz!
Bakın milliyet olmaz dediniz devlet belgesi koyduk!Atıp tutuyordunuz HODRİ MEYDAN!
Madem Erbakan bunları söylememişti ne diye kabyullenip birde irtica kpmisyonu kurulması adına imza atttı?ÜSTELİK BELGEYE BAKIN GİZLİ BELGE!
Niçin açık değilde gizli olarak imzalamak istemiş acaba belgeyi? Gizli belgeler kamaoyuna açıklanmaz devlet sırrıdır!Buna güvenip gizli imzalamak istediği belgeyi yakın dostu demirel sızdırdı!
Bazılarıda ne komiktir ki mahkeme kararlarıyla tekzip edildiğinden,hocanın aklandığından bahsediyor..Ama ortada bahsettikleri mahkemenin adı,tarihi,hukiki maddesi,yasal işlemleri vs yer almıyor! Neden acaba?:)
Hoca şimdi hükümet değil atıp tutar demedim diye tabi..Sıkıyorsa vaktiyle bunu gururuna yedirmeyip hakkını sonu ölümde olsa arasaydı ve o ADİ BELGENİN ALTINA imzasını atıp şimdiye kadar irtica komisyonunun milleitmize çektirmesine sebep olmasaydı!!
Suçsuz olan kendisini suçlu atfeden bir belgeyi kabul edip imzalar mı Allah aşkına?Ona sen bunları dedin irtica tehlikesinden korkuyor insanlar bu komisyonu kur dediler,korkusundan olsa gerek inkar edip,ben demedim diyemeyip belgeyi resmen imzalamış!!
Üstelik askerle işbirliği altında ve gizli olarak!
Şimdi birde hükümetimize bakın?Sırf dini söylemleri yüzünden dava açılan,irticacı hükümet diye adı çıakrtılıp düşürülmek istenilen AK PARTİ hükümetide isteseydi ERBAKAN gibi koltuğunu kurtarmak için gilzi belgeler imzalayamaz mıydı acaba? :)
Ama kendine yakışanı yaptı ve söyledikleirnin arkasında durup AK OLDUĞUNU bir kez daha kanıtladı!!
İŞTE FARK BUDUR!:karizmatik:
Duygu'Seli~
09-26-2009, 01:59
AK PARTİ'YE oy vermek cehenneme bilet almak gibidir diyen birinden refaha oy vermeyen patates dinindendir lafını beklememek hangi mantıkla örtüşüyor bilemiyorum..?
Erbakan mı cennete yada cehhenneme gideceğimize karar veriyor?
AK Partiye oy verenleri cehennemlik etti.. Bunu ondan bekliyorsunuzda,kendisine oy vermeyenlere patates dininden demesini beklemiyorsunuz? İlginç..???
FarukARSLAN.
09-26-2009, 02:18
AK PARTİ'YE oy vermek cehenneme bilet almak gibidir diyen birinden refaha oy vermeyen patates dinindendir lafını beklememek hangi mantıkla örtüşüyor bilemiyorum..?
AK Partiye oy verenleri cehennemlik etti.. Bunu ondan bekliyorsunuzda,kendisine oy vermeyenlere patates dininden demesini beklemiyorsunuz? İlginç..???
Aykırılarının dinlerine ayrı isimler takılıyor, teşkilatlarına ordu deniyor..
AK Parti'ye oy vermek cehenneme bilet almak oluyor..
Ohoo
Onlara oy vermeyen millet DELİ oluyor
http://img41.imageshack.us/img41/9521/26spdenbakasnaoyverende.jpg
MG'YE OY VERENİN (nereden biliyorsa) DÜNYASI VE AHİRETİ KURTULUYOR
http://img18.imageshack.us/img18/8449/19milligreoyverenindnya.jpg
Mübarek insanlar.. Derler ama dememişlerdir..
Çevik bir demiştir Çevik Bir..
onu da o demiştir..
O imzayı da o atmıştır..
Ezber ya, takıl gitsin anasını satim; herkes kendileri gibi devekuşu tabii ya..
ahmetermiş
09-26-2009, 02:30
Erbakan büyük insandır..ama bu büyük insanı basit sözleri vede taraftarları küçültüyor..
hep bi şeyler demişlerdir ve hep inkar edip demedik demişlerdir..tıpkı fasa fiso yu inkar ettikleri gibi..
tıpkı mum söndü sözünü inkar ettikleri gibi..oysa dedim ne olacak dese sorun bitecek ve tartışmada bitecek..
demirelin ilksan yolsuzluğuna adının karışması sonucu ne dedi..? tüm sorumluluk bana aittir dedi ve o yıllarda mevzuu kapandı..
ne demiş mevlana eline beline diline sahip olacaksın..
bir sözü söyleyipte o sözün esiri olmaktansa ...içinde kalsın o söz senin esirin olsun..
teşekkürler duygu seli:
elif zeynep
09-26-2009, 09:31
Bu Zaman Gazeteside Erbakan Hocamı neden sevemedi, anlayamadım... ;1
Neyse, güneş balçıkla sıvanmaz kardeşim...
Abdülhamid Han'a "kızıl sultan" diyenler, onun "ulu hakan" olduğunu artık günümüzde haykırır oldular.. Erbakan hocamında tarihi misyonunu elbet anlayacaklar...
Orta yolu bulmak niyetimde yok zaten, muvazaa kabul etmiyorum. Fark var, gerisi hep boş :)
montenegro
09-26-2009, 09:52
Bu Zaman Gazeteside Erbakan Hocamı neden sevemedi, anlayamadım... ;1
Neyse, güneş balçıkla sıvanmaz kardeşim...
Abdülhamid Han'a "kızıl sultan" diyenler, onun "ulu hakan" olduğunu artık günümüzde haykırır oldular.. Erbakan hocamında tarihi misyonunu elbet anlayacaklar...
Orta yolu bulmak niyetimde yok zaten, muvazaa kabul etmiyorum. Fark var, gerisi hep boş :)
dedim ya sanki belge göstersek inanacaksınız diye sizdeki taassub işte
böyle gerçekleri kabul etmek istemiyorsunuz
belge belge dedin işte belge hadi artık taassubunuzdan sıyrılın :hihi2:
mücahid55
09-26-2009, 11:13
koyduğunuz belgeler neyin belgesi Allah aşkına. mgk kanun yapmaz , okul kapatamaz, yasak getiremez. sadece hükümete tavsiye niteliğinde beyanda bulunur.
Erbakan Hükümetinin milletin inancını yaşamasına engel olacak bir kararı var mı? Erbakan hükümeti okul mu kapttı? başörtüsüne yasağı Erbakan hükümeti mi çıkardı? bir başka parti ikttidarda olsaydı o dönemde ne olacağını nerden biliyorsunuz. işnize geldiği zaman doğan grubu medyası veya diğer medya ayırımı yok, gelmediği zaman var.
katsayısı problemi çözülmüşmüş, kaç yıl sonra? Erbakan Hükümeti döneminde böyle sorunlar hiç yaşanmadı.İmam hatipleri orta kısmıda vardı o okullara kız öğrenciler başörtülü gidiyordu. üniversitelerdede başörtülü öğrenciler vardı. bütün bunlar erbakan hükümeti iktidarda değilken yasaklandı. Bu yasakları getiren ve uygulayanda Erbakan Hükümeti olmadı.
Erbakan hocamızın kartel medyasına dayandırarak söylediğini ideea etiğiniz şeyleri evirip çevirip imani noktalarda eleştiriyorsunuzda, Hocamızın altında imzası olmayan kanunlardan neden sorumlu tutuyorsunuz.Yok efendim iktidarda hızlı gitmiş doğru şeyi doğru zamanda yapmak lazımmış. (Aslında bu sözlerinizle iktidardayken doğru kararlara imza attığını itiraf etmiş oluyorsunuz.) siz hocamızın icraatlarına bakın, onu bahane ederek zulüm estirmişse birileri suç Hocamızda değil. Kaldıki iktidarda başkaları olsaydı çok daha kötü şeyler olabilirdi, bunu sadece Allah bilir.
hocamızın iktidarı bırakıp kaçtığı falanda yok. koalisyon protokolünün gereği yapıldı. hele birde iktidarda kalmaya devam etseydi( demirel rp ve dyp de toplanan imzaları dikkate alıp görevi çillere verseydi) o zaman görürdünüz hizmetleri.
kıtlamaşeker
09-26-2009, 11:24
Bu konu içindeki mesajım niçin silinmiş ?
Çokmu pirelendirdi sizi ?
Hocanın değeri bilinir ama öldüğü zaman.
O günleri görenler hatırlasınlar bu sözümü, göreceksiniz ne methiyeler düzecekler.
http://www.milligorus-forum.com/portal/images/icons/icon26.gif Erbakan Ne Dedi, Gazeteler Ne Yazdı? Chirac’ın Bizans’ın Çocuklarıyız Sözü!
Erbakan Ne Dedi, Gazeteler Ne Yazdı? Chirac’ın Bizans’ın Çocuklarıyız Sözü ve AKP’den Gelmeyen Tepki…
Fransa’nın Eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Türkiye’yi de dahil ederek “Hepimiz Bizans’ın Çocuklarıyız” diye bir ifade kullanmış ve gazeteler bunu yazmıştı. (Bknz: Hürriyet (http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2004/11/16/553991.asp))
Osmanlı’nın mirasçısı Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Erdoğan’dan ise bunu reddetmesi ve “Bizler Osmanlı’nın çocuklarıyız” demesi beklenirdi. İşte Erbakan Hoca da böyle bir açıklama gelmemesinden hareketle “Bunlar kendilerini Bizans’ın çocukları sanıyor” diyerek sitemini dile getirmiştir.
İzleyeceğiniz videoda bu açıkça görülmektedir. AKP’lilere ithafen “Bunlar Bizans’ın çocukları gibi bir ifade kesinlikle yoktur.
Buraya AKP hakkında koyduğumuz gazete küpürlerine AKP militanlarınca akıl almadık mazeretler üretiliyor. Neymiş efendim, “Siz ne zamandan beri Kartel Gazetelerini delil olarak alıyorsunuz?” diyorlar.
Halbuki gazetelerde çıkan bu haberlere AKP yönetiminden bir tekzip gelmediği gibi bu kartel gazeteleri ile AKP’nin arasından su sızmadığı herkesin malumu. Ayrıca 25 Mart 2006 tarihli Yeni Şafak Gazetesinde (http://www.yenisafak.com/arsiv/2006/mart/25/5229.html)çıkan haberde de belirtildiği gibi 4990 sorti ile Irak’ın vurulmasına yardım eden bu AKP yönetimidir.
Ancak aynı arkadaşlar Erbakan Hoca hakkında kartelde çıkan iftiralara hemen aldanıp aynı hassasiyeti Erbakan Hoca’ya göstermiyorlar. Arka Bahçe, imza vb gibi hepsi hukuki olarak da çürütülmüş iftiraları yazan kartel basınının bu tuzağına düşüyorlar.
Duygu'Seli~
09-26-2009, 18:36
Asil25 konu erbakanın SUSUP KALDIĞI ve partisinin kapatılmasına neden olan sözleri!
Konuyu bulandırmakta üstünüze tanımıyorum..
Şaşırmadım..
Ama sizde belliki yalan haberleri taşımaktan utanmıyor ve usanmıyorsunuz! Irak savaşından başbakanımızın savaş sonrası haberi olduğunu kanıtlarsam UTANCINIZDAN BURADAN UZAKLAŞIRMISINIZ?
Konuyu saptırıp yalan haberleri bilmem ne gazetelerinin haberlerin buraya taşıyorsunuz,ben size DEVLET BELGESİ getirdim..
İspatınız varsa buyrun koyun,yoksa TIP!;)
mücahid55
09-26-2009, 19:04
akpartiye oy verenler cehennemliktir demiyor hocamız. demezde, böyle bir şeyi kasttetdiğini düşünüyorsanız hocamızı hiç tanımamışsınız demektir. burada akpartiye oy verilirse liyakatsız yönetim sonucu ülkenin çekeceği zorluklar kastedilmiştir. sonra bu sözü söyledi diye artık belge aramadan hocamız hakkında atılan her iftiraya inanmak asıl hangi mantıkla örtüşüyor.
birde belge koymuşsunuz. nedir o?
irticayla mücadele konusu var. irticayla herkes mücadele etmeli. siz gericilikten yanamısınız.
hocamızın imzası , ihl ler kapatılsın, kuran kursları kapatılsın, başötrüsü yasaklansın gibi bir maddenin altında var mı? yok.ayrıca mgk kararları tavsiye niteliğindedir. bu kararları hükümet isterse uygular istemezse uygulamaz.
bu yasakların hangi biri Erbakan hocamız hükümeti döneminde kanunlaştı? hiçbiri.
akpartiye oy verenler cehennemliktir demiyor hocamız. demezde, böyle bir şeyi kasttetdiğini düşünüyorsanız hocamızı hiç tanımamışsınız demektir. burada akpartiye oy verilirse liyakatsız yönetim sonucu ülkenin çekeceği zorluklar kastedilmiştir. sonra bu sözü söyledi diye artık belge aramadan hocamız hakkında atılan her iftiraya inanmak asıl hangi mantıkla örtüşüyor.
irticayla mücadele konusu var. irticayla herkes mücadele etmeli. siz gericilikten yanamısınız.
hocamızın imzası , ihl ler kapatılsın, kuran kursları kapatılsın, başötrüsü yasaklansın gibi bir maddenin altında var mı? yok.ayrıca mgk kararları tavsiye niteliğindedir. bu kararları hükümet isterse uygular istemezse uygulamaz.
bu yasakların hangi biri Erbakan hocamız hükümeti döneminde kanunlaştı? hiçbiri.
Peki şu sorunun cevabını bulalım kim bunları yasaklayanlar kimi bahane etti?
Tabi ki ERBAKAN.
İrtica ile mücadele edilmiyecek miymiş.Yazında resmen salağa yatmışsın.O dönemde irticacı olarak kim görülüyordu?Erbakan değil mi?Evet.
Erbakan biraz daha planlı programlı davransaydı, dindarlar bu kadar zorluk çekmezdi.Askerlere daha çok ses çıkarsaydı bu olaylar olmazdı.Ama bunun için duruş ve cesaret lazım.Bunlar da Erbakan'da yok.
mücahid55
09-26-2009, 19:22
Peki şu sorunun cevabını bulalım kim bunları yasaklayanlar kimi bahane etti?
Tabi ki ERBAKAN.
İrtica ile mücadele edilmiyecek miymiş.Yazında resmen salağa yatmışsın.O dönemde irticacı olarak kim görülüyordu?Erbakan değil mi?Evet.
Erbakan biraz daha planlı programlı davransaydı, dindarlar bu kadar zorluk çekmezdi.Askerlere daha çok ses çıkarsaydı bu olaylar olmazdı.Ama bunun için duruş ve cesaret lazım.Bunlar da Erbakan'da yok.
öncelikle sizin üslubunuzla cevap verecek değilimterbiyem buna müsait değil, bu bakımdan İnşallah anlarsınız.
Hocamızın yapmadığını sizde biliyorsunuzda nedir bu onu bahane ettiler.başka şeyleride bahane edebilirlerdi. Belki Hocamız 1yıl iktidarda kalmasaydı çok daha kötüsü olaurdu. Bunu biz bilemeyiz Allah bilir.
hocamızı yapmadıklarından değil yaptıklarından sorumlu tutabiliriz.
hocamız iktidarda iken dindarlar bir zorluk çekmedi. ihl lerin orta kısımlarıda , kuran kurslarıda açıktı. baş örtülüler üniversiteye gidiyordu.
Duygu'Seli~
09-26-2009, 19:34
akpartiye oy verenler cehennemliktir demiyor hocamız. demezde, böyle bir şeyi kasttetdiğini düşünüyorsanız hocamızı hiç tanımamışsınız demektir. burada akpartiye oy verilirse liyakatsız yönetim sonucu ülkenin çekeceği zorluklar kastedilmiştir. sonra bu sözü söyledi diye artık belge aramadan hocamız hakkında atılan her iftiraya inanmak asıl hangi mantıkla örtüşüyor..
BEN BİZZAT İZLEDİM!Hoca bize resmen cehennemlik dedi!Ben kendi gözüme inanırım!Kulaklarımla duyduğum o söze!Direk yada ima yoluyla!Neticede ona oy verirseniz akıbetiniz kötü olur diyor adam!NE HAKLA! Peygamberimiz(sav) bile bulunduğu duvarın arkasını görmezken,bir aciz kul mu bize kime oy verirse cennete yada cehenneme gideceğimize karar veriyor? Bunlar daha hiç!97 yılında partsinin kapatılmasına neden olan diğer sözleri asıl meselede işinize gelmiyor!
Bu resmen küfürdür!AK Partiye oy verilmesin diye her türlü örnek verilir ama böyle adi bir örnek verilemez!Bir müslüman din kardeşine şaka yoluyla dahi kafir lafzını kullanırsa küfre girer!AYETLE SABİTTİR!Nerde kalmış sizin din bilginiz birde cihad takımı oalcaklar..Va veylaa..Papucumun cihaderleri!
irticayla mücadele konusu var. irticayla herkes mücadele etmeli. siz gericilikten yanamısınız..
Bu belge sizin için UTANÇ KAYNAĞI olmalı! Yazık..
Bu belgeyi niçin imzalatmışlar erbakana okudunuz mu konuyu?
Erbakan'ın ''refaha oy vermeyenler patates dinindendir,fakire değil refah partisine zekat verin'' gibi küfre giren sözleri üzerine askerler onu uyarmıştır!Bu söylemleri söyledği için İRTİCA BELGESİ İMZALATMIŞLARDIR! Bu sözleri söylememiş olsa o ADİ BELGEYİDE imzalamazdı!
İşte kanıtı ortada ne bekliyorsunuz?
Bu gün ülkemizde her dini konferansta şikayetler yükseliyor,kutlu doğum haftasında ilahi okundu diye irticayla mücadele belgesine güvenerek bizlere saldırılıyor, partimize dava açılıyor! Bunun müsebbibi,yani dinimizii her ağzımıza alışımızıda karşımıza irtica mücadelesi belgesiyle çıkmalarının müsebbibi bu adi belgeyi imzalayan ERBAKANDIR!
İnsan dinini konuşmaktan,savunmaktan korkar mı hiç?Hani sizin cihad sevdanız?! Bu gericilik midir? Erbakan o adi belgeyi imzalamamış olsaydı ben bu gün belkide okuluma başörtüsüyle girerdim!Ama yok her dini söylemimizde o belge gözümüze sokulup bize engel oluyor!
Dinimden bahsettiğim için bana irticacı diyenlerle sizin bu gericisiniz söylemi arasında hiç bir fark yok!Çünkü o irtica belgesi ilerlemek için çıkmamıştır!
Bir genç okulda namaz kılıyor diye hemen göz altına alınıyor!SEBEP!! İrticai SUÇ!! Peki neye dayanılarak yapılıyor bu gözaltı..O ADİ BELGEYE DAYANILARAK! Bu mu sizin ilericilik anlayışınız!?
O irticayle mücadele kurulu kurulmasa bunlar olurmuydu?? İrticayla mücadele ne demek biliyor musnuz siz?? DİNLE MÜCADELE DEMEK! Hala mı gericiyiz! UTANIN!!
Bu yasakların sebebi o irtica belgesini imzalayan erbakandır!
Hala başörtüsü sorunu diyorsunuz utanmadan! Hükümet nasıl mücadele etti ama, kapatma davası bile açıldı bu yüzden!
Sebebi neydi? İrticai SUÇ! Peki neye dayanarak!Ülkemizde vaktiyle yürürlüğe konulan, İRTİCAYLA MÜCADELEYE dayanarak!!
PEKİ Kim bu mücadele kurulunun kurulmasına onay verdi? ERBAKAN!!
NERDE BELGESİ?
İŞTE BURADA!
BU BELGE GAZETE KÜPÜRÜ MÜ?
HAYIR KAPI GİBİ DEVLET BELGESİ!
Aksi iddianız varsa kanıtlayın! Yorum değil kanıt bekliyoruz!Belge ortada!Hala atıp tutuyorsunuz!
GÖRELİM!!!
Erman İlhan
09-26-2009, 19:37
Başka işiniz gücünüz kalmamıştı kalkıp birbirinize saldırın.Bu mu sizin müslümanlıktan ve islamiyetten anladığınız.Kınıyorum sizi.O kadar çakkal,çukkal dururken kalkmış ak partililerle spliler birbirine girmiş.Sebep?Hiç uğruna.Böyle saçmalık görmedim.Lütfen kendinize çeki düzen veriniz.yoksa milletin ağızına sakız olursunuz.
mücahid55
09-26-2009, 19:41
bir sürü söz varda belgede var ancak saptırmadan başka bir şey değil hiçbiri.
yasayı tbmm yapar ve hükümet uygular. mgk değil.
yasakların sebebi Erbakan Hocamız mış kendi koymadığı koyulmasına katkıda bulunmadığı yasalardan nasıl sorunlu olur?
cehennemlik demedi arada manayı değiştirecek nüans farkı var. kimseyide kafir ilan etmedi. ama siz ona bu isnatta bulunarak hocamıza büyük bir iftira atıyorsunuz. bence bu konuda siz dikkatli olun.
mücahid55
09-26-2009, 19:42
Başka işiniz gücünüz kalmamıştı kalkıp birbirinize saldırın.Bu mu sizin müslümanlıktan ve islamiyetten anladığınız.Kınıyorum sizi.O kadar çakkal,çukkal dururken kalkmış ak partililerle spliler birbirine girmiş.Sebep?Hiç uğruna.Böyle saçmalık görmedim.Lütfen kendinize çeki düzen veriniz.yoksa milletin ağızına sakız olursunuz.
kim kime saldırmış bir tek saldırı niteliğinde cümlemi gösterir misiniz? sadece atılan iftiralara cevap veriyoruz.
Duygu'Seli~
09-26-2009, 19:42
Hocamızın yapmadığını sizde biliyorsunuzda nedir bu onu bahane ettiler.
Hocanız bunu yaptığı için o belgeyi imzaladı zaten be.. :)
Eğer ''hayır ben irticai söz etmedim,bu söylenenler yalandır kimse kanıtlayamaz'' diyip kendisini savunup o belgeyi imzalamasaydı evet haklıydınız!Ama bu söylemleri söyleidği için boynu bükük o belgeyide imzaladı! Madem o sözleri sarfetmedi o hade niye askeirn önübne koyduğu o belgeyi kabul edip imzaladı? Madem haklıydı ben demedim o yüzden imzalamıyorum deseydi! Diyebildi mi? HAYIR!
Erbakan zamanında yok örtüde varmışta,kuran kurslarıda varmışta..Evet varmış ama sonrasında olmamaıs için ona PAŞA PAŞA BU BELGEYİ İMZALATMIŞLAR!!ALIN SİZE İŞBİRLİĞİ!!
Peki o belge olmasa bu gün o kuran kurslarımızda ''irticai tehlike'' diye kapatılabilir miydi be adam?
Başörtüsüytle okula girmek isteyenlere ''irticai eylemciler'' diye göz altı uygulamaları yapılır mıydı??
Kendi hükümet döneminde; kutlu doğum haftasında okullarda ilahi okutturulmasına müsade etti diye ''irticacı hükümet'' şeklinde AK PARTİ'YE dava açılabilir miydi??
O belge olmasaydıu irticayla mücadele de olmaz,dini her ağzına alan kamu görevlisi fişlenmez,kimse dininden imanından böyle öksüz bırakılmazdı!!
Daha bana belgeyi savunuyorlar..Yazıklar olsun!!
mücahid55
09-26-2009, 19:43
bizde kanıt bekliyorsunuz, herşeyden Hocayı sorumlşu tutuyorsunuzda ortada Hocamızın yürürlüğe koyduğu bir yasaklar kanunu yok.
mücahid55
09-26-2009, 19:45
Hocanız bunu yaptığı için o belgeyi imzaladı zaten be.. :)
Eğer ''hayır ben irticai söz etmedim,bu söylenenler yalandır kimse kanıtlayamaz'' diyip kendisini savunup o belgeyi imzalamasaydı evet haklıydınız!Ama bu söylemleri söyleidği için boynu bükük o belgeyide imzaladı! Madem o sözleri sarfetmedi o hade niye askeirn önübne koyduğu o belgeyi kabul edip imzaladı? Madem haklıydı ben demedim o yüzden imzalamıyorum deseydi! Diyebildi mi? HAYIR!
Erbakan zamanında yok örtüde varmışta,kuran kurslarıda varmışta..Evet varmış ama sonrasında olmamaıs için ona PAŞA PAŞA BU BELGEYİ İMZALATMIŞLAR!!ALIN SİZE İŞBİRLİĞİ!!
Peki o belge olmasa bu gün o kuran kurslarımızda ''irticai tehlike'' diye kapatılabilir miydi be adam?
Başörtüsüytle okula girmek isteyenlere ''irticai eylemciler'' diye göz altı uygulamaları yapılır mıydı??
Kendi hükümet döneminde; kutlu doğum haftasında okullarda ilahi okutturulmasına müsade etti diye ''irticacı hükümet'' şeklinde AK PARTİ'YE dava açılabilir miydi??
O belge olmasaydıu irticayla mücadele de olmaz,dini her ağzına alan kamu görevlisi fişlenmez,kimse dininden imanından böyle öksüz bırakılmazdı!!
Daha bana belgeyi savunuyorlar..Yazıklar olsun!!
bunlar varsayım...
Duygu'Seli~
09-26-2009, 19:48
bir sürü söz varda belgede var ancak saptırmadan başka bir şey değil hiçbiri.
yasayı tbmm yapar ve hükümet uygular. mgk değil.
cehennemlik demedi arada manayı değiştirecek nüans farkı var. kimseyide kafir ilan etmedi. ama siz ona bu isnatta bulunarak hocamıza büyük bir iftira atıyorsunuz. bence bu konuda siz dikkatli olun.
İşinize gelince saptırma mı oluyor?
BELGE İSTEDİK BELGE!!
Yasayı elbette mgk yapamaz..Eee o yapamadığı için tbbmnin başına,YANİ BAŞBAKANA YAPTIRMADI MI?
Her şey ortada ne saptırmasından söz ediyorsunuz??
yasakların sebebi Erbakan Hocamız mış kendi koymadığı koyulmasına katkıda bulunmadığı yasalardan nasıl sorunlu olur?.
ERBAKAN KENDİ İMZALADIĞI BELGEDEN SORUMLU DEĞİLDİR DİYORSANIZ AÇIKÇA SÖYLÜYORUM DİLER HAKARET OLARAK ALIN AMA BENCE AKLİ DENGENİZ SİYASET YAPMAYA MÜSAİT DEĞİL.. :)
İNSAN KENDİ İMZALADIĞI BELGEDEN SORUMLU OLMAZ MI? O KENDİ İMZALADIĞI BELGEDEN SORUMLU DEĞİLSE O ZAMAN BEN SORUMLUYUM DİMİ..? (:
KAPI GİBİ DEVLET BELGESİ ÖNLERİNDE HALA O SORUMLU DEĞİL DİYORLAR YA! PİŞKİNLİK BU OLSA GEREK! HAKİKATEN PESS!
Duygu'Seli~
09-26-2009, 19:52
bunlar varsayım...
Koskoca belgede mi varsayım?
Ne oldu işinize gelmeyince kurudunuz? (:
İRTİCAYLA MÜCADELE belgesini imzalayanda,hazırlayanda,bize bunları yaşatanlarada HAKKIMIZ HARAM OLSUN!! Siz devam edin sanaldan klavye kahramanlığı yapıp cihad etmeye(!) ve İşinize gelmeyince de kıvırmaya!
mücahid55
09-26-2009, 19:53
İşinize gelince saptırma mı oluyor?
BELGE İSTEDİK BELGE!!
Yasayı elbette mgk yapamaz..Eee o yapamadığı için tbbmnin başına,YANİ BAŞBAKANA YAPTIRMADI MI?
Her şey ortada ne saptırmasından söz ediyorsunuz??
ERBAKAN KENDİ İMZALADIĞI BELGEDEN SORUMLU DEĞİLDİR DİYORSANIZ AÇIKÇA SÖYLÜYORUM DİLER HAKARET OLARAK ALIN AMA BENCE AKLİ DENGENİZ SİYASET YAPMAYA MÜSAİT DEĞİL.. :)
İNSAN KENDİ İMZALADIĞI BELGEDEN SORUMLU OLMAZ MI? O KENDİ İMZALADIĞI BELGEDEN SORUMLU DEĞİLSE O ZAMAN BEN SORUMLUYUM DİMİ..? (:
KAPI GİBİ DEVLET BELGESİ ÖNLERİNDE HALA O SORUMLU DEĞİL DİYORLAR YA! PİŞKİNLİK BU OLSA GEREK! HAKİKATEN PESS!
bu belge kanun değil bir şey değil yahu. kanunu meclis yapar. hükümet uygular . evet sizde yazdınız aynısını. erbakan hoca zamanında meclisten bu yönde çıkmış karar yok. hükümetin böyle bir uygulaması yok.
attığı imzadan sorumludur tabi. biz ne yadık yapmadıklarından sorumlu değildir dedik. onu bahane ederek başkalarının yaptıklarından onu sorumlu tutamazsınız dedik.
çıkmam lazım, aynı şeyleri yazmazsanız devam ederim gelince.
Duygu'Seli~
09-26-2009, 20:02
bu belge kanun değil bir şey değil yahu. kanunu meclis yapar. hükümet uygular . evet sizde yazdınız aynısını. erbakan hoca zamanında meclisten bu yönde çıkmış karar yok. hükümetin böyle bir uygulaması yok..
Gidin hukuk öğrenin öyle gelin dava savunmaya! KANUNU DİLERSE BİR İMZASIYLA BAŞBAKANDA YAPAR!
O KURULUN KURULMASI İÇİN SADECE TEK KİŞİNİN ONAYI GEREKİYORDU! ODA BAŞBAKANDI! VE BAŞBAKAN ERBAKAN BUNU YAPTI! KAPI GİBİ BELGEYİ HALA YOK SAYIYORSANIZ!NEYE DAYANARAK YAPIYORSUNUZ! SIKIYORSA BUYRUN SİZDE BELGELEYİN DİYORUZ!
attığı imzadan sorumludur tabi. biz ne yadık yapmadıklarından sorumlu değildir dedik. onu bahane ederek başkalarının yaptıklarından onu sorumlu tutamazsınız dedik.
çıkmam lazım, aynı şeyleri yazmazsanız devam ederim gelince.
AMAN AMAN..OY OY OY OYY.. Sap'ların bahanesi her daim müşterek her halde! Kim sıkışsa çıkmam lazım sonra konuşalım diyor.. Olur muhterem randevu defterinize bakın siz..Biz 24 saat açığız! ;)
Aynı şeyler zorunuzda gitse son raddeye kadar devam! Biz davamızı ölene kadar tekrar eder,yinede bıkmayız rahat olun!Bu nedenle üzgünüm!Ben davamın papağanıyım!
mücahid55
09-26-2009, 20:27
Gidin hukuk öğrenin öyle gelin dava savunmaya! KANUNU DİLERSE BİR İMZASIYLA BAŞBAKANDA YAPAR!
O KURULUN KURULMASI İÇİN SADECE TEK KİŞİNİN ONAYI GEREKİYORDU! ODA BAŞBAKANDI! VE BAŞBAKAN ERBAKAN BUNU YAPTI! KAPI GİBİ BELGEYİ HALA YOK SAYIYORSANIZ!NEYE DAYANARAK YAPIYORSUNUZ! SIKIYORSA BUYRUN SİZDE BELGELEYİN DİYORUZ!
AMAN AMAN..OY OY OY OYY.. Sap'ların bahanesi her daim müşterek her halde! Kim sıkışsa çıkmam lazım sonra konuşalım diyor.. Olur muhterem randevu defterinize bakın siz..Biz 24 saat açığız! ;)
Aynı şeyler zorunuzda gitse son raddeye kadar devam! Biz davamızı ölene kadar tekrar eder,yinede bıkmayız rahat olun!Bu nedenle üzgünüm!Ben davamın papağanıyım!
ee şimdi buradayım n'olcak o son cümleleriniz. sıkışınca mı? çıkma sebebimi yazarsam dini siyasete alet ettiğimi söylersiniz.
o gösterdiğiz bir kanun değil. kanunu erbakan hocamız da bir imzayla çıkarır demişsiniz ya . her kanunun belgeside olur onu gösterin.
bu belge bir kanun değil sizde biliyorsunuz. bu belgeye dayanılarak bir kanun çıkarılmadı. hiçbir okul , kuran kursu kapatılmadı, hiçbir şey yapılmadı hocamız döneminde.
Duyguseli seninle tarafsız bir platfromda her konuda münazara etmeye hazırım,sizin burada despotluğunuz var istediğiniz anda konuyu kaldırıp yazılanlarıda siliyorsunuz,yürğiniz yetiyorsa başka bir tarafsız forumda bu konuları konuşalım buyrun gelin,hatta akpartili bir çok arkadaşta var tabi aynı zamanda başka fikirde olan arkadaşlarda,öyle burada hakaret etmeyle ve sonrasında hiç suçsuz yere yasaklamayla yazı ve konuyu kaldırmayla olmuyor...
sizler fikrinize güvenmeyen sadece despot bir yönetim sergileyen bir anlayıştasınız,bu kabuğunuzu kırın sonra milleti foruma çağırın...
he sadece akparti meseleleri konuşacaksınızda akparti li olmuyan arkadaşları foruma kabul etmeyin olsun bitsin...
şu yazdığınız hakaretleri ben ateistlerin forumlarında görmedim,kene,sap ve daha niceleri uleyn diye seslenmeler..ve bakın asil25 olarak size bu şekilde yazdığım bir yazım varmı ama sizler yönetici olarak bunları yazıyorsunuz..
sizin o koyduğunuz belgeye cevap yazsamda yazar yazmaz konuyu kaldırıp cevabı sileceksiniz,sizce hakaret içermeyen yazıları silmek emeğe saygısızlık değilmi?
(bakalım şimdi ne şekilde hakaret edeceksiniz)
öncelikle sizin üslubunuzla cevap verecek değilimterbiyem buna müsait değil, bu bakımdan İnşallah anlarsınız.
Hocamızın yapmadığını sizde biliyorsunuzda nedir bu onu bahane ettiler.başka şeyleride bahane edebilirlerdi. Belki Hocamız 1yıl iktidarda kalmasaydı çok daha kötüsü olaurdu. Bunu biz bilemeyiz Allah bilir.
hocamız iktidarda iken dindarlar bir zorluk çekmedi. ihl lerin orta kısımlarıda , kuran kurslarıda açıktı. baş örtülüler üniversiteye gidiyordu.
Evet arkadaşlar mücahid55 adlı arkadaş Erbakan döneminde dindarların hiç zorluk çekmediğini söylüyor.Bakalım doğru mu söylüyor :
28 Şubattaki MGK'nın üzerinden birkaç gün geçmişti.MGK'da alınan 18 maddelik kararlarda okulları ilgilendiren bölümlerde vardı.Gazetelerde bazı yurtların cemmatlerin kontrolünde olduğu haberleri yapılıyordu.
28 şubatçılar dersaneleri bir gerekçe bularak kapatmalılardı.Bu sebeple dersaneler sıkı bir denetime tutuldu.Denetim için 28 Şubat kararlarını uygulamak üzere her ilde oluşturulan kurullar görevlendirildi.Bu kurullarda İllerde vali, ilçelerde kaymakam başkanlığında askeri temsilci, müftü, emniyet müdürü bulunuyordu.
Bu kadar tanıtımdan sonra olaya gelelim ;
Yer İstanbul'un Üsküdar ilçesi.Nisan ayının 2. Cuma günü hem dersane hem de üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin rahat çalışmak için gönüllü olarak kaldığı bir yurt binasıdır.
Akşam üzeri güneş batıyordu.Cuma olduğu için etüt de yoktu.Öğrenciler dağılmış, sadece 15 tane izin kullanmayan öğrenci üst katta yurtta dinleniyordu.
Dersane müdürü Tarık Bey tam çıkmaya hazırlanıken minibüs bahçeye girdi.İlk önce kaymakam indi selamlaştılar.Şimdi diyalogları yazıyorum :
Tarık Bey :
- Sayın Kaymakamım hoşgeldiniz.
Kaymakam :
- ''Müdür bey iyi çalışmalar.Ne yapıyorsunuz?Ne var ne yok?'' gibi laflardan sonra müdürün odasına yöneldiler.
Bekleme odasında yaşı 50'yi geçik yaşlı bir teyze aile bütçesine katkı için çalışıyordu.Temizlik işçisi bu teyze başörtülü idi.Bu konjonktürel duruma tersti.Kaymakam ve Tarık Bey arasındaki diyalog :
- Müdür Bey bu bayan sizde mi çalışıyor?
- Hangi bayan efendim?
- Şu başörtülü olan temizlikçi.
- Efendim biz temizlik işlerini bir şirkete yaptırıyoruz.Bu bayan orada çalışıyor, ama bizim okulda görev yapıyor.
- Niye başörtülü?Bilmiyor musunuz, eğitim kurumlarında kılık kıyafet kuralı diye birşey var?Buna nasıl müsaade ediyorsunuz?
-Efendim, bizim personelimiz değil.Zaman zaman uğruyorlar ve temizliklerini yapıp gidiyorlar.
- Olsun, kim olursa olsun burada başörtülü kimse olmayacak.
Tarık Bey ısrar etmedi :
- Peki efendim.
Öğretmen ve öğrenciler kılık kıyafet kuralına uyuyorlardı.Ama hizmetçinin sorun olacağını düşünmediler.50 yaşında bir teyzeye başörütünü çıkart demek ters geliyordu.
Müdürün odasından sonra hemen binayı gezmek istediler.Tarık Bey dönemin şartlarını göz önüne alrak bunun bir baskın olduğunu anladı.İki sınıfa girdiler.Gerçekten tertemiz ve çağdaş eğitim kurumuna yakışır tüm araç gereçler vardı.Söz söyleyemediler.Birkaç turdan sonra :
- Müdür bey, bir de burada yurt var değil mi?
- Evet efendim.En üst iki kat yurt olarak kullanılıyor.Malum üniversiteye hazırlanmak için şehir dışından gelenler var.Ayrıca ev ortamında başarılı olamayan öğrenciler, disiplinli bir ortamda çalışabilmek için yurdu tercih ediyor.
- Oraya çıkart bizi, dediler.Ve yukarı çıkıldı.
Burası kız yurduydu.Kızlar uygun mu diye düşünmediler her biri bir odaya daldı.Çekmece ve dolapları kontrol ettiler.Kaymakam 3-4 tane kız öğrenciyi yanına çağırdı.Arkasından devam etti :
- Kızım, dershane ve yurtta size çeşitli sebeplerle baskı yapılıyor mu?
Kızlar önce anlamadı.Kaymakam daha net sordu :
- Öğretmenleriniz veya belletmenleriniz size zorla namaz filan kıldırıyor mu?Size çeşitli dini konularda telkinlerde bulunuyorlar mı?Dini kitaplar okutuyorlar mı?
Öğrenciler cevap verdi :
- Hayır efendim.Biz hayatımızdan memnunuz.Buraya üniversiteye hazırlık için çalışmaya geliyoruz.Derslere çalışma dışında birşey görmedik.
Kaymakam mecbur öğrencileri tutmadı.Daha sonra müdürün odasına indiler.Emniyet müdürü katiplik yapıyordu.Konuşulanları yazıyordu.
Kaymakam konuşmaya başladı :
- Bak müdür bey! Güzel imkanlara sahipsiniz.İyi bir yatırım yapıyorsunuz.Sınıflar gayet güzel.Eğitim için gerekli herşey düşünülmüş.Pırıl pırıl çocuklar var.
Kaymakam devam etti :
- Müdür bey, işinizi yapsanız, başka işlerle uğraşmasanız, yanlış yollara girmeseniz daha güzel olmaz mı?
Tarık Bey :
- Özür dilerim sayın kaymakamım.Ailelerin bize teslim ettiği bu güzide yavruları en iyi şekilde üniversiteye hazırlamaya, en iyi şekilde eğitim öğretim yapmaya çalışıyoruz.Yaptığımız yanlış nedir?Lütfen söyler misiniz?
Kaymakam elindeki kitabı müdüre gösterir :
- Hoca!Yahu sizin İran'la miranla ne işiniz var?Neden çocuklara İran ile ilgili şeyler okutuyorsunuz?Öğrencileri İran rejimine yönlendiriyor, özendiriyorsunuz?Hatta bırak İran rejimini, sizin İran ordusu ile ne işiniz var?!!
Müdür hayret içerisindeydi :
- Efendim anlayamadım ne İran'ı, ne ordusu?Bizim İran'la filan işimz olmaz.Nereden çıktı bu?
Kaymakam müdüre kitabın kapağını gösterdi.Müdür şok içerisinde lafa başladı :
- Çok affedersiniz sayın kaymakamım.Ne İran ordusu?Bizim ne İran ne de İran ordusu ile işimiz olur.bu kitap eğitim, öğretim, örf, anane neyse onu anlatan ve ismi İRFAN ORDUSU olan kitaptır.
Kaymakam ve yanındakilerin gözleri faltaşı gibi açıldı.Müdür devam etti :
- Efendim bu kitap Vehbi Yıldız'aait İrfan Ordusu ismini taşıyan kitaptır.
Müdür kitabın ilk sayfasını açtı ve içindekileri bağırarak okumaya başladı:
- ''Eğitim ve öğretim mesleğinin fazileti''
- ''Eğitim öğretimden maksat''
- ''Rehber öğretmenin özellikleri''
- ''Öğretmenin kendini ve dersini sevdirmesi''
- ''Başarılı öğretmen''
- ''Öğretmen öğrenci münasebetleri''
- ''Öğrencinin öğretmenden bekledikleri''
- ''Öğrencinin başarısı ve öğretmen veli münasebetlei''
Müdür Bey fazla uzatmadı :
- Sayın kaymakamım, afferdersiniz öğrencilere bunları okutmayacağız da ne okutacağız?Benim işim bu!Başka ne öğretilebilir ki?
Kaymakam ve yanındakiler şoke oldular.Özür dilemeyi gururuna yediremediler.Kaymakam tutanak kağıdını buruşturup attı.Minibüse binip gittiler.
İşte bu örnekte olduğu gibi daha birçok örnek var dindarlara baskının kanıtı olarak.Çok uzun vaktimi aldı yazmak ama olsun ben yazmaya devam edecem daha örnekler dolu bundan daha dehşet verici olaylar var.Bu olaylar yaşanırken başbakan NECMETTİN ERBAKAN'dı.
Başörütüsü konularına da şimdi değil o konuda örnekerini yazarken belgeli bir şekilde cevap vereceğim.
Evet arkadaşlar mücahid55 adlı arkadaş Erbakan döneminde dindarların hiç zorluk çekmediğini söylüyor.Bakalım doğru mu söylüyor :
28 Şubattaki MGK'nın üzerinden birkaç gün geçmişti.MGK'da alınan 18 maddelik kararlarda okulları ilgilendiren bölümlerde vardı.Gazetelerde bazı yurtların cemmatlerin kontrolünde olduğu haberleri yapılıyordu.
28 şubatçılar dersaneleri bir gerekçe bularak kapatmalılardı.Bu sebeple dersaneler sıkı bir denetime tutuldu.Denetim için 28 Şubat kararlarını uygulamak üzere her ilde oluşturulan kurullar görevlendirildi.Bu kurullarda İllerde vali, ilçelerde kaymakam başkanlığında askeri temsilci, müftü, emniyet müdürü bulunuyordu.
Bu kadar tanıtımdan sonra olaya gelelim ;
Yer İstanbul'un Üsküdar ilçesi.Nisan ayının 2. Cuma günü hem dersane hem de üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin rahat çalışmak için gönüllü olarak kaldığı bir yurt binasıdır.
Akşam üzeri güneş batıyordu.Cuma olduğu için etüt de yoktu.Öğrenciler dağılmış, sadece 15 tane izin kullanmayan öğrenci üst katta yurtta dinleniyordu.
Dersane müdürü Tarık Bey tam çıkmaya hazırlanıken minibüs bahçeye girdi.İlk önce kaymakam indi selamlaştılar.Şimdi diyalogları yazıyorum :
Tarık Bey :
- Sayın Kaymakamım hoşgeldiniz.
Kaymakam :
- ''Müdür bey iyi çalışmalar.Ne yapıyorsunuz?Ne var ne yok?'' gibi laflardan sonra müdürün odasına yöneldiler.
Bekleme odasında yaşı 50'yi geçik yaşlı bir teyze aile bütçesine katkı için çalışıyordu.Temizlik işçisi bu teyze başörtülü idi.Bu konjonktürel duruma tersti.Kaymakam ve Tarık Bey arasındaki diyalog :
- Müdür Bey bu bayan sizde mi çalışıyor?
- Hangi bayan efendim?
- Şu başörtülü olan temizlikçi.
- Efendim biz temizlik işlerini bir şirkete yaptırıyoruz.Bu bayan orada çalışıyor, ama bizim okulda görev yapıyor.
- Niye başörtülü?Bilmiyor musunuz, eğitim kurumlarında kılık kıyafet kuralı diye birşey var?Buna nasıl müsaade ediyorsunuz?
-Efendim, bizim personelimiz değil.Zaman zaman uğruyorlar ve temizliklerini yapıp gidiyorlar.
- Olsun, kim olursa olsun burada başörtülü kimse olmayacak.
Tarık Bey ısrar etmedi :
- Peki efendim.
Öğretmen ve öğrenciler kılık kıyafet kuralına uyuyorlardı.Ama hizmetçinin sorun olacağını düşünmediler.50 yaşında bir teyzeye başörütünü çıkart demek ters geliyordu.
Müdürün odasından sonra hemen binayı gezmek istediler.Tarık Bey dönemin şartlarını göz önüne alrak bunun bir baskın olduğunu anladı.İki sınıfa girdiler.Gerçekten tertemiz ve çağdaş eğitim kurumuna yakışır tüm araç gereçler vardı.Söz söyleyemediler.Birkaç turdan sonra :
- Müdür bey, bir de burada yurt var değil mi?
- Evet efendim.En üst iki kat yurt olarak kullanılıyor.Malum üniversiteye hazırlanmak için şehir dışından gelenler var.Ayrıca ev ortamında başarılı olamayan öğrenciler, disiplinli bir ortamda çalışabilmek için yurdu tercih ediyor.
- Oraya çıkart bizi, dediler.Ve yukarı çıkıldı.
Burası kız yurduydu.Kızlar uygun mu diye düşünmediler her biri bir odaya daldı.Çekmece ve dolapları kontrol ettiler.Kaymakam 3-4 tane kız öğrenciyi yanına çağırdı.Arkasından devam etti :
- Kızım, dershane ve yurtta size çeşitli sebeplerle baskı yapılıyor mu?
Kızlar önce anlamadı.Kaymakam daha net sordu :
- Öğretmenleriniz veya belletmenleriniz size zorla namaz filan kıldırıyor mu?Size çeşitli dini konularda telkinlerde bulunuyorlar mı?Dini kitaplar okutuyorlar mı?
Öğrenciler cevap verdi :
- Hayır efendim.Biz hayatımızdan memnunuz.Buraya üniversiteye hazırlık için çalışmaya geliyoruz.Derslere çalışma dışında birşey görmedik.
Kaymakam mecbur öğrencileri tutmadı.Daha sonra müdürün odasına indiler.Emniyet müdürü katiplik yapıyordu.Konuşulanları yazıyordu.
Kaymakam konuşmaya başladı :
- Bak müdür bey! Güzel imkanlara sahipsiniz.İyi bir yatırım yapıyorsunuz.Sınıflar gayet güzel.Eğitim için gerekli herşey düşünülmüş.Pırıl pırıl çocuklar var.
Kaymakam devam etti :
- Müdür bey, işinizi yapsanız, başka işlerle uğraşmasanız, yanlış yollara girmeseniz daha güzel olmaz mı?
Tarık Bey :
- Özür dilerim sayın kaymakamım.Ailelerin bize teslim ettiği bu güzide yavruları en iyi şekilde üniversiteye hazırlamaya, en iyi şekilde eğitim öğretim yapmaya çalışıyoruz.Yaptığımız yanlış nedir?Lütfen söyler misiniz?
Kaymakam elindeki kitabı müdüre gösterir :
- Hoca!Yahu sizin İran'la miranla ne işiniz var?Neden çocuklara İran ile ilgili şeyler okutuyorsunuz?Öğrencileri İran rejimine yönlendiriyor, özendiriyorsunuz?Hatta bırak İran rejimini, sizin İran ordusu ile ne işiniz var?!!
Müdür hayret içerisindeydi :
- Efendim anlayamadım ne İran'ı, ne ordusu?Bizim İran'la filan işimz olmaz.Nereden çıktı bu?
Kaymakam müdüre kitabın kapağını gösterdi.Müdür şok içerisinde lafa başladı :
- Çok affedersiniz sayın kaymakamım.Ne İran ordusu?Bizim ne İran ne de İran ordusu ile işimiz olur.bu kitap eğitim, öğretim, örf, anane neyse onu anlatan ve ismi İRFAN ORDUSU olan kitaptır.
Kaymakam ve yanındakilerin gözleri faltaşı gibi açıldı.Müdür devam etti :
- Efendim bu kitap Vehbi Yıldız'aait İrfan Ordusu ismini taşıyan kitaptır.
Müdür kitabın ilk sayfasını açtı ve içindekileri bağırarak okumaya başladı:
- ''Eğitim ve öğretim mesleğinin fazileti''
- ''Eğitim öğretimden maksat''
- ''Rehber öğretmenin özellikleri''
- ''Öğretmenin kendini ve dersini sevdirmesi''
- ''Başarılı öğretmen''
- ''Öğretmen öğrenci münasebetleri''
- ''Öğrencinin öğretmenden bekledikleri''
- ''Öğrencinin başarısı ve öğretmen veli münasebetlei''
Müdür Bey fazla uzatmadı :
- Sayın kaymakamım, afferdersiniz öğrencilere bunları okutmayacağız da ne okutacağız?Benim işim bu!Başka ne öğretilebilir ki?
Kaymakam ve yanındakiler şoke oldular.Özür dilemeyi gururuna yediremediler.Kaymakam tutanak kağıdını buruşturup attı.Minibüse binip gittiler.
İşte bu örnekte olduğu gibi daha birçok örnek var dindarlara baskının kanıtı olarak.Çok uzun vaktimi aldı yazmak ama olsun ben yazmaya devam edecem daha örnekler dolu bundan daha dehşet verici olaylar var.Bu olaylar yaşanırken başbakan NECMETTİN ERBAKAN'dı.
Başörütüsü konularına da şimdi değil o konuda örnekerini yazarken belgeli bir şekilde cevap vereceğim.
mücahid55
09-26-2009, 20:56
Duyguseli seninle tarafsız bir platfromda her konuda münazara etmeye hazırım,sizin burada despotluğunuz var istediğiniz anda konuyu kaldırıp yazılanlarıda siliyorsunuz,yürğiniz yetiyorsa başka bir tarafsız forumda bu konuları konuşalım buyrun gelin,hatta akpartili bir çok arkadaşta var tabi aynı zamanda başka fikirde olan arkadaşlarda,öyle burada hakaret etmeyle ve sonrasında hiç suçsuz yere yasaklamayla yazı ve konuyu kaldırmayla olmuyor...
sizler fikrinize güvenmeyen sadece despot bir yönetim sergileyen bir anlayıştasınız,bu kabuğunuzu kırın sonra milleti foruma çağırın...
he sadece akparti meseleleri konuşacaksınızda akparti li olmuyan arkadaşları foruma kabul etmeyin olsun bitsin...
şu yazdığınız hakaretleri ben ateistlerin forumlarında görmedim,kene,sap ve daha niceleri uleyn diye seslenmeler..ve bakın asil25 olarak size bu şekilde yazdığım bir yazım varmı ama sizler yönetici olarak bunları yazıyorsunuz..
sizin o koyduğunuz belgeye cevap yazsamda yazar yazmaz konuyu kaldırıp cevabı sileceksiniz,sizce hakaret içermeyen yazıları silmek emeğe saygısızlık değilmi?
:güzel:
bütün bu hakaretlere katlanma sebebimi Allah (cc) biliyor buda bana yeter.
mücahid55
09-26-2009, 21:00
...
bu yazdıklarının belgesi var mı?
ama imam hatiplerin orta kısımlarının ve kuran kurslarının o tarihte açık olduğu kesin. üniversitede o yııllarda başörtülü öğrenci olduğuda kesin.
FarukARSLAN.
09-26-2009, 21:21
Şu alttaki vereceğimdekileri 'dindarlar sınıfına' almaz isek ..
Yoktur zorluk
---
hiçbir okul , kuran kursu kapatılmadı, hiçbir şey yapılmadı hocamız döneminde.
Alttaki konuşmayı Devletin Valisi yapıyor: ---
http://img36.imageshack.us/img36/9512/4kurankurslarkapatlyor2.jpg
* http://www.milliyet.com.tr/1997/05/02/t/haber/kuran.html (http://www.milliyet.com.tr/1997/05/02/t/haber/kuran.html)
mücahid55
09-26-2009, 21:25
bu yazılanların belgesi yok. her dönem olan münferit olaylardan biride olabilir , hiç olmamışta olabilir. kanıtlanmayan bir iddea üzerinden tartışmak gereksiz.
FarukARSLAN.
09-26-2009, 21:28
bu yazılanların belgesi yok. her dönem olan münferit olaylardan biride olabilir , hiç olmamışta olabilir. kanıtlanmayan bir iddea üzerinden tartışmak gereksiz.
O salt yazı değil; Haber.
Haberden de öte bir SÖYLEMİ konu edinen bir haber.
Sıkışınca belge diye ağlamayın, üstte belge de konmuş, atmadığınız takla yok.
Desenize yüzsüzüz, kıt kafayla bildiğimiz kadarıyla yetiniriz başka bişe kabul etmezuk istemezuk diye..
Belge de illa resmi kurumlardan çıkmış evraklara denmez.
Bir haber bile arşivlik tadıyla belgeninde belgesi olur.
Hatta salt haliyle, BELGE diye, PARTİ KAPATMAya yani bir kamu kurumunun faaliyetlerine son vermeye bile sebeb olur.
mücahid55
09-26-2009, 21:31
O salt yazı değil Haber.
Haberden de öte bir SÖYLEMİ konu edinen bir haber.
Sıkışınca belge diye ağlamayın, üstte belge de konmuş atmadığınız takla yok.
Desenize yüzsüzüz, kıt kafayla bildiğimiz kadarıyla yetiniriz başka bişe kabul etmezuk istemezuk diye..
o belge dediğiniz şey nedir Allah aşkına. gereken cevabı verdik o konuda.
siz desenize biz sıkışınca cevap bulamayınca hakaret ederiz o da olmazsa banlarız .
AKP iktidarı, milletin alın terini katarak yaptırdığı Kur’ân Kurslarını yıktırmakta bir an bile tereddüt etmediğini dün bir kez daha gösterdi.
Mahkeme kararına rağmen
Büyük Kulüp’ü ‘araç yok’ gerekçesiyle yıktırmayan, Acaristanbul’a yıkım kararı olmasına rağmen dokunamayan AKP iktidarı, açıldığı 1959 yılından bugüne talebe yetiştiren Kasımpaşa Büyük Piyale Kur’an Kursu’nu yürütmeyi durdurma kararına rağmen yerle bir etti.
Yıkım emri Başbakan’dan
Vatandaşların direnişine rağmen yıkılan Kurs için yıkım emrinin Başbakan Erdoğan’dan geldiği öğrenildi. Bir dönem Erdoğan’ın da kapısında nöbet tuttuğu kursun polis eşliğinde zor kullanılarak yıkılması, Başbakan’ın geçirdiği dönüşümün geldiği noktayı gözler önüne serdi.
Gaz bombalı yıkım
Polis ekipleri yıkımı engellemek isteyen vatandaşlara biber gazıyla müdahale etti. Gazdan etkilenen vatandaşlardan bazılarının kendilerini yere attığı gözlendi. Bu arada binanın pencerelerinden sarkan görevliler, yıkımın hukuksuz olduğunu yetkilere anlatmaya çalıştı.
MESUT ACAR / İSTANBUL
Açıldığı 1959 yılından bugüne kadar aralıksız talebe yetiştiren Kasımpaşa Büyük Piyale Kur’an Kursu, İstanbul 5’inci İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararına rağmen yıkıldı. Büyük Kulüp Derneği’nin Kadıköy Fenerbahçe Körfezi’nde denize yaptırdığı kaçak inşaatına dokunmaya korkan AKP hükümeti ve belediyeleri, halkın kendi parasıyla yaptırdığı kurumları yıkma kararında bir an bile tereddüt etmiyor.
‘Gerekli araçlar’ Kur’an Kursu için
Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı dün yıkımı gerçekleştirebilmek için İstanbul’daki tüm yıkım faaliyetlerini durdurarak bu yıkıma odaklandı. Büyük Kulüp’ün kaçak inşaatı için ‘Gerekli araç’ yok bahanesine sığınan Büyükşehir Belediyesi, Kur’an Kursu’nun yıkımı için Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Erol imzasıyla yapılan iç yazışmada birden fazla itfaiye aracı ambulans, kamyon, kaynak makinası, kepçe hazır edilmesi istedi.
Yazıda Anadolu ve Avrupa yakasındaki zabıta görevlilerine Anadolu yakası birimlerinden de takviye güç gönderilmesi talep edildi. Çevik kuvvet ve zabıta ekipleri eşliğinde Kasımpaşa’ya gelen yıkım ekipleri, önce Kur’an Kursu’nun içindeki eşyaları boşalttı. Buldozerler yıkıma başlamak üzereyken Avukat Suat Kaya, İstanbul 5’inci İdare Mahkemesi’nden aldıkları yürütmeyi durdurma kararını yıkım ekiplerine ulaştırdı. Ancak ekipler, ‘Biz karar marar anlamayız. Hesabınızı mahkemede sorarsınız’ diyerek tarihi kursu yerle bir etti.
Yıkım emri Erdoğan’dan
Bu arada, vatandaşların büyük direnişine ve Mahkeme kararına rağmen yıkılan tarihi Kur’an Kursu için yıkım emrinin Başbakan Recep Tayip Erdoğan’dan geldiği öğrenildi. Çocukluğunun geçtiği Kaptan Paşa Mahallesi’nde bulunan Kasımpaşa Büyük Piyale Paşa Kur’an Kursu’nun siyasete tarafsız kalması yüzünden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cephe aldığı ve yaşanan soğukluğun bugüne kadar giderilemediği öne sürüldü.
Kasımpaşa Büyük Piyale Kur’an Kursu dernek üyeleri ile yıkıma karşı çıkan yüzlerce vatandaş yıkımı engellemek için 24 saat kurs çevresinde nöbet tutarken 1959 yılından beri aralıksız faaliyette bulunan Kur’an Kur’sunun yerine gasılhane ve park yapılacağı gibi basit gerekçeyle yıkılmasına büyük tepki gösteriyor.
Öte yandan mahalle halkı Başbakan’ın yıktırdığı bu Kur’an Kursu’nda bir süre eğitim aldığını ifade ediyor.
FarukARSLAN.
09-26-2009, 21:40
o belge dediğiniz şey nedir Allah aşkına. gereken cevabı verdik o konuda.
siz desenize biz sıkışınca cevap bulamayınca hakaret ederiz o da olmazsa banlarız .
Cevap vermek kolay bir şey. Saçmala saçmala dur.
Dediğim gibi üstte, kıt kafayla, işinize gelenleri sorgulamadan şurasına burasına bakmadan "yazıdır" diye daha derinine inmeden kabul edip, işinize gelmeyenleri domates suratlarla CEVAPlayın..
Biz SIKIŞMAYIZ.
Biz doğruya doğru, yanlışa yanlış deriz.
SIKIŞANLAR belli; kendileri hatasız, kendilerindne olmayanlar her türlü pislikten nemalanmış.
E; HADİ ORDAN.
Böyle sıkışır, belgeye yazıya haber küpürüne morarır kıvırırsınız.
Ağlaşırsınız bide ban diye..
Dingonun ahırına değil diyorum..
MG'nin ininine de değil diyorum..
AK Parti Platforumuna gelmişsiniz, AĞIRLIĞINI hissetmeden, taşımadan o diğer yerlerdeki 'çıkıntı'lığınla devam edersen şutu da yersin.
Gider ağlamaların anca o inlerinde kabul görür.
Anladın?
mücahid55
09-26-2009, 21:47
Cevap vermek kolay bir şey. Saçmala saçmala dur.
Dediğim gibi üstte, kıt kafayla, işinize gelenleri sorgulamadan şurasına burasına bakmadan "yazıdır" diye daha derinine inmeden kabul edip, işinize gelmeyenleri domates suratlarla CEVAPlayın..
Biz SIKIŞMAYIZ.
Biz doğruya doğru, yanlışa yanlış deriz.
SIKIŞANLAR belli; kendileri hatasız, kendilerindne olmayanlar her türlü pislikten nemalanmış.
E; HADİ ORDAN.
Böyle sıkışır, belgeye yazıya haber küpürüne morarır kıvırırsınız.
Ağlaşırsınız bide ban diye..
Dingonun ahırına değil diyorum..
MG'nin ininine de değil diyorum..
AK Parti Platforumuna gelmişsiniz, AĞIRLIĞINI hissetmeden, taşımadan o diğer yerlerdeki 'çıkıntı'lığınla devam edersen şutu da yersin.
Gider ağlamaların anca o inlerinde kabul görür.
Anladın?
"ağırlığını" hissediyoruz. sizin şu ifadelerinize bir bakıyorumda bu forumda bunları içine sindiremeyen hiç mi akpartili yok acaba.
sıkışmak şöyle dursun şahsım adıma zerre kadar sıkıntı söz konusu değil. burda egomuzu tatmin için bulunmuyoruz. tutturmuşsunuz bir belge ondan yola çıkarak bir sürü asılsız iddeada bulunmuşsunuz. bizim yanıtlarımıza cevap veremeyincede hakaret.hangimiz sıkışan bir insanın tavırlarını sergiliyor herkesçe malum.
Duygu'Seli~
09-26-2009, 21:53
ee şimdi buradayım n'olcak o son cümleleriniz. sıkışınca mı? çıkma sebebimi yazarsam dini siyasete alet ettiğimi söylersiniz.
o gösterdiğiz bir kanun değil. kanunu erbakan hocamız da bir imzayla çıkarır demişsiniz ya . her kanunun belgeside olur onu gösterin.
bu belge bir kanun değil sizde biliyorsunuz. bu belgeye dayanılarak bir kanun çıkarılmadı. hiçbir okul , kuran kursu kapatılmadı, hiçbir şey yapılmadı hocamız döneminde.
Demek yasal değil öyle mi?:) Baak seen..Şimdi görücez yasal mı değil mi? Buyurun morarmaya!!!ALIŞTINIZ MORARTILMAYA!
Başbakanlığın takibi altında olan bir kuruldur irtica kurulu!
Yani yasaldır!Yani ona dayanarak ''dini söylem ve eylemde bulunanlar'' o kurul kararı ile pekala içeri tıkılabilir!
Bu kurul sadece din açısından değil siyasi tehlike arz eden irticai eylemleride kapsar..Bakın 28 şubat sonrasındaki darbeden sonra bu belge sayesinde adım atılmış ve İRTİCA YASALARI ÇIKARTILMIŞTIR! Siz yasalaştırılmadı diyorsunuz buyrun maddelerle KANITI!
Konu 28 Şubat 1997'de Milli Güvenlik Kurulu'nda görüşülerek bir dizi karar alındı. Alınan kararların takip ve koordinesi amacıyla 28 Kasım 1997 tarihinde Başbakanlık'ta bir uygulama ve takip koordinasyon kurulu oluşturuldu.
Bu kurul halen irticai faaliyeti takip ve kontrolde en etkili kurumdur. :güzel:
" Bu kurul tarafından irtica ile mücadelede tespit edilen mevzuat eksikliğinin giderilmesi için 16 adet yasa tasarısı hazırlanmış ve Meclis'e sevk edilmiştir. Bunlar arasında Anayasa (http://www.porttakal.com/haberleri/anayasa/)nın laiklik ilkesinin korunması için TCK'nin ilgili maddelerinin değiştirilmesi, irticai faaliyetlere bulaşan devlet memurlarının memurluktan uzaklaştırılması vardır.
* Bunlardan devlet memurlarının görevlerine son verilmesi ve irticai faaliyetlerde bulunan kamu işçilerinin iş aktinin feshi henüz yasallaşmamıştır.
• İrtica ile mücadelenin başarıyla yürütülmesi için cumhuriyetin niteliklerinden herhangi birini değiştirmeye çalışanların görevlerine son verilmesi, Milli Güvenlik Kurulu’nun 406 sayılı kararı uyarınca irtica ile mücadele stratejisi ile yarım kalan diğer mevzuat çalışmalarının tamamlanması, vatandaşlardan yasadışı para toplanmasının önlenmesi, sermaye piyasası sistemi dışındaki işlemlerin önlenmesi kaçınılmazdır.
Alın size KANIT!
Hani yasal değildi? Tam 16 adet maddesi bile var yasanın..! Erbakan2ın imzaladığı belgenin maddeleri bunlar efendii!! Var mı daha sözün? Kaldı mı kıvırmadık yer?
Ama şimdiki hükümet ne yaptı onuda öğrenmek istersiniz siz..:evet:
2002deki YAŞ toplantısında Abdullah Gül ordudan irticai eylem üzünden atılanalrın listeisni gördü..
''Disiplinsizlik gerekçesiyle TSK ile ilişkisi kesilen personelin tamamının irticai faaliyetler nedeniyle ordudan atıldığı öğrenildi. İlişiği kesilenlerin 4’ünün astsubay, 3’ünün de subay olduğu kaydedildi. İhraç edilen subaylardan en yüksek rütbelisinin yüzbaşı olduğu bildirildi.”
Evet..Peki bundan sonra ne oldu?
Başbakan Gül ve Milli Savunma Bakanı (MSB) Vecdi Gönül ordudan atılmalara şerh koymuşlardı.(Yani durdurmuşlardı)
Bu bir ilkti.
Peki bundan sonra iki taraf arasındaki yorumlara bakalım :)
Asker: İlk golü yedik;
AK Parti saflarında, Meclis koridorlarında da şu konuşuluyordu:
“İyi başladık.. REFAHYOL gibi olmayacağını gösterdik.”:güzel:
AK Parti’nin şerhine sert tepki
Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök, hükümetin bu adımından duyduğu rahatsızlığı 8 Ocak 2003’te düzenlediği basın kokteylindeki konuşmasında net biçimde vurguladı.
http://www.haberinsitesi.com/yazar_mustafabalbay_2.htm
Bunlar hiç birşey değil.. Sen git birde 2002 yaş toplantısı manşetlerine bak!
ÖĞRENDE GELL!! Bilmeden emeden ''yoktur'' diyip sonrasında morarmayın böyle..;;)
mücahid55
09-26-2009, 21:56
bu kurul yasal değildir demedik. bu belgeye dayanılarak erbakan hükümeti döneminde hangi icraatlar yapılmış?
bu yönde hangi kanunlar çıkmış , müslümanlara ne gibi engeller getirilmiş.
mücahid55
09-26-2009, 21:58
sonra alıntı yaptığınız mesajımın ilk paragrafına cevap vermemişsinmiz. sıkışınca kaçmışım ya...
Duygu'Seli~
09-26-2009, 21:59
EDEBİNİ BİL SENLEDE EDEPLİCE KONUŞALIM!
Niye davamızı savunup,ortaya belge koyup sizi morartınca zorunuza gidiyor!Onca ters laf ettin AK PARTİ'ye despot olsak şu anda şutlanmış olman gerekmez miydi?
HAKARET Mİ GÖRDÜN DUYGUSELİNDEN YOKSA KÜFÜR MÜ İŞİTTİN..?GERÇİ gerçekler size küfür gibi geliyor ORASI AYRI BİR MEVZU FARKINDAYIZ..:)
Konuyu saptırıp her zamanki sap adetiyle ''saygıdan,kibarlıktan'' dem vurmaya getirdiniz! Konumuz saygı sevgi değil!Varsa davanı savunacak alfın konuş yoksa TIP!Burda muhalefet olupta edebiyle tartıştığımız çok kardeşimiz var!
Kişi kendi bildiklerini yanlışta olsa kabul ettiremeyip morartılınca şaşırıp,konuyu karşıdaki muhatabının kişiliğine,ahlağına vs getirirmiiş..Psikolojik bir bozukluktur buda..Biz ona halk dilinde hazımsızlık diyoruz..:evet:
Supraliminal
09-26-2009, 22:04
Size bir soru muhalifler.
Arkadaşlarımızın koyduğu Belgeler'e inanmıyorsunuz doğru değil diyorsunuz.
E zaman neden yalanlamıyorsunuz ??
Ama yalanlamakta o kadar basit değil AK Parti bu sıkıntıyı hep yaşıyor.Her seferindede yediği iftiralara karşı belgeyle cevap veriyor YALANLIYOR ! HEMDE RESMİ BELGE !!!.
EEee sizde bunlara inanmıyorsunuz madem doğruluğıu yok e neden AK Parti gibi belge göstermiyorsunuz ??.
Bende soruyorum ya olmayan belgeyemi göstereceksiniz.Bizde yalan yoktur.Olan şeyleri gösteririz , yalan dolan şeyleri ciddiye alıp , tatmin olmak uğruna sizlerle mücadele etmeyiz.
Yine söylüyorum arkadaşlarımın sunduğu belgeleri , yalanlayın da haydi o zaman görelim boyunuzu.
Duygu'Seli~
09-26-2009, 22:06
ÖNCE==>
Önce kanun yok dediniz cevap verdik!BELGE KOYDUK!TAM 16 KANUNU OLAN BİR KURUL DEDİK!BELGELEDİK!
SONRA==>
bu kurul yasal değildir demedik. bu belgeye dayanılarak erbakan hükümeti döneminde hangi icraatlar yapılmış?
bu yönde hangi kanunlar çıkmış , müslümanlara ne gibi engeller getirilmiş.
Şimdide kıvırıp kurum yasal değil diyorsunuz!EE YASAL OLMAYAN KURULUN KANUNU OLUR MU BE CAHİL!
Kanıt gösteirnce saptırın lafı!
bu yönde hangi kanunlar çıkmış , müslümanlara ne gibi engeller getirilmiş
İMZALANAN BELGE BAŞLI BAŞINA BİR ENGEL! BU BELGE YÜZÜNDEN KAÇ TANE ASKER NAMAZ KILDIĞI İÇİN ORDUDAN ŞERH EDİLMİŞ HABERİNİZ VAR MI? BU BELGE OLMASA İRTİCA KURULU YASALLAŞMASA BU ŞERHLER OLUR MUYDU?
Hala neyin savunmasını yapıyorsun!BU ADİ BELGEYİ Mİ??
KIVIRIN!!İşinize gelmeyince KIVIRIN!!
mücahid55
09-26-2009, 22:07
bjektif;671565']Size bir soru muhalifler.
Arkadaşlarımızın koyduğu Belgeler'e inanmıyorsunuz doğru değil diyorsunuz.
E zaman neden yalanlamıyorsunuz ??
Ama yalanlamakta o kadar basit değil AK Parti bu sıkıntıyı hep yaşıyor.Her seferindede yediği iftiralara karşı belgeyle cevap veriyor YALANLIYOR ! HEMDE RESMİ BELGE !!!.
EEee sizde bunlara inanmıyorsunuz madem doğruluğıu yok e neden AK Parti gibi belge göstermiyorsunuz ??.
Bende soruyorum ya olmayan belgeyemi göstereceksiniz.Bizde yalan yoktur.Olan şeyleri gösteririz , yalan dolan şeyleri ciddiye alıp , tatmin olmak uğruna sizlerle mücadele etmeyiz.
Yine söylüyorum arkadaşlarımın sunduğu belgeleri , yalanlayın da haydi o zaman görelim boyunuzu.
bu belge yoktur demedim. bu belgeye dayanılarak Erbakan Hocamız döneminde atılmış bir adım yok. bu belgeye dayanılarak ne hükümet kanun yaptı yasak getirdi , okul kurs kapadı. ne de meclisin bir çalısması oldu. o belgenin bir yaptırım gücü olmadı .
mücahid55
09-26-2009, 22:09
ÖNCE==>
Önce kanun yok dediniz cevap verdik!BELGE KOYDUK!TAM 16 KANUNU OLAN BİR KURUL DEDİK!BELGELEDİK!
SONRA==>
Şimdide kıvırıp kurum yasal değil diyorsunuz!EE YASAL OLMAYAN KURULUN KANUNU OLUR MU BE CAHİL!
Kanıt gösteirnce saptırın lafı!
İMZALANAN BELGE BAŞLI BAŞINA BİR ENGEL! BU BELGE YÜZÜNDEN KAÇ TANE ASKER NAMAZ KILDIĞI İÇİN ORDUDAN ŞERH EDİLMİŞ HABERİNİZ VAR MI? BU BELGE OLMASA İRTİCA KURULU YASALLAŞMASA BU ŞERHLER OLUR MUYDU?
Hala neyin savunmasını yapıyorsun!BU ADİ BELGEYİ Mİ??
KIVIRIN!!İşinize gelmeyince KIVIRIN!!
alakasız olmuş. sondan başlarsak askerden ihraçlar bu belgeyle olmaz. bu belge kanun falan değil . baştan beri söylüyoruz bu yönde erbakan hükümeti bir yasada çıkarmamıştır. belgedeki ifade yönünde icratte olmamıştır.
mücahid55
09-26-2009, 22:21
BELGEYİ HAZIRLAYAN MGK, BELGEYİ İMZALAYAN ERBAKAN! İMZALANAN BİR TASARI KABUL EİDLMİŞ DEMEKTİR VE YASALLAŞTIRILIR! KAPI GİBİ KANITIMIZ VARRR!! SIKIYORSA SİZ BELGE GETİRİN! KIVIRMAYIN!! SIKIŞINCA LAFI ÇEVİRMEYİN!! ZORUNUZA GİDİNCE LAFI DOLANDIRMAYIN!!
olmayan kanunun belgesini getiremeyiz değilmi?
ama siz olduğunu iddea ediyorsanız getirin. bu 10 tane belge dediğiniz nedir yahu?
bir belgeyi gösterip gösterip duruyorsunuz. meclisin çıkardığ kanun değil, hükümetin değil. bu belge doğrultusunda tek icraatı yok hükümetin.
Supraliminal
09-26-2009, 22:28
ama siz olduğunu iddea ediyorsanız getirin. bu 10 tane belge dediğiniz nedir yahu?
bir belgeyi gösterip gösterip duruyorsunuz. meclisin çıkardığ kanun değil, hükümetin değil. bu belge doğrultusunda tek icraatı yok hükümetin.
:w::w::w::w::w::w::w::w::w::w::w::w::w::w::w::w::w ::w::w::w::w::w::w::w::w::w:
--
???
Duygu'Seli~
09-26-2009, 22:36
Kimse kusura bakmasın algılma konusunda ciddi derecede hasarlı olduğunuz kanısındayım!YANİ ALGILAMANIZ KIT+KIT!
Size erbakanın irticayla mücadele belgesini koydum,o sorumlu değil dediniz..Eee imzası var dedim olsun sonuçta meclisten geçmemiş bir yasal kurul dedniz..Eee size 16 maddelik yasayı gösterdim,yasal kurum dedim kanıtladım! Hala diretiyorsunuz!Eee bu apaçık kıvırdığınızı gösteriyor!SIKIŞTINIZ KIVIRIN!
Hala utanmadan ne belgesi diyorsunuz!O İRTİCAYLA MÜCADELE BELGESİNİ BEN Mİ İMZALADIM? On tane adam gördü ya nasıl yüzsüzsünüz siz? Bunun açıklaması olamaz artık siz ''toplumsal bir problemsiniz'' tedaviniz mümkün değil çünkü kabullenme yetinizi kaybetmişsiniz artık..Robot gibi bir fikre saplanıp ona kurgulanmışsınız resmen! ACIYORUM SİZE! Erbakan gibi 80 yaşına kadar aynı sabit fikirlerle yıllanıp gidersniz artık..Geçmiş olsun..
EDEBİNİ BİL SENLEDE EDEPLİCE KONUŞALIM!
Niye davamızı savunup,ortaya belge koyup sizi morartınca zorunuza gidiyor!Onca ters laf ettin AK PARTİ'ye despot olsak şu anda şutlanmış olman gerekmez miydi?
HAKARET Mİ GÖRDÜN DUYGUSELİNDEN YOKSA KÜFÜR MÜ İŞİTTİN..?GERÇİ gerçekler size küfür gibi geliyor ORASI AYRI BİR MEVZU FARKINDAYIZ..:)
Konuyu saptırıp her zamanki sap adetiyle ''saygıdan,kibarlıktan'' dem vurmaya getirdiniz! Konumuz saygı sevgi değil!Varsa davanı savunacak alfın konuş yoksa TIP!Burda muhalefet olupta edebiyle tartıştığımız çok kardeşimiz var!
Kişi kendi bildiklerini yanlışta olsa kabul ettiremeyip morartılınca şaşırıp,konuyu karşıdaki muhatabının kişiliğine,ahlağına vs getirirmiiş..Psikolojik bir bozukluktur buda..Biz ona halk dilinde hazımsızlık diyoruz..:evet:
Şu yukarıdaki ifadeleriniz sizin kişiliğinizi güzel açıklıyor,işte despotluğunuz bu yazınızdada ortaya çıkıyor,biz her platformda edepliyiz ve edebimizi bozmayada niyetli değiliz...sizin belge diye ortaya koyduğunuz şeylerle moraracakta değiliz... ve ayrıca şahsım olarak kimseyi morartmak gibi bir niyetimde yok...
bizde yukarıda belge koyduk Süleymancıların kuran kurslarının yıktırılması ile ilgili hemde mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdiği halde,ama korkmayın sizi morartmak için falan değil..!
Supraliminal
09-26-2009, 22:41
Yahu değer verip cevap verende suç zaten arkadaşlar.
Baksanıza verilen cevapları görmezden geliyorlar.(Tipik chp zihniyeti).
FarukARSLAN.
09-26-2009, 22:45
AKP iktidarı, milletin alın terini katarak yaptırdığı Kur’ân Kurslarını yıktırmakta bir an bile tereddüt etmediğini dün bir kez daha gösterdi.
Mahkeme kararına rağmen
Büyük Kulüp’ü ‘araç yok’ gerekçesiyle yıktırmayan, Acaristanbul’a yıkım kararı olmasına rağmen dokunamayan AKP iktidarı, açıldığı 1959 yılından bugüne talebe yetiştiren Kasımpaşa Büyük Piyale Kur’an Kursu’nu yürütmeyi durdurma kararına rağmen yerle bir etti.
Yıkım emri Başbakan’dan
Vatandaşların direnişine rağmen yıkılan Kurs için yıkım emrinin Başbakan Erdoğan’dan geldiği öğrenildi. Bir dönem Erdoğan’ın da kapısında nöbet tuttuğu kursun polis eşliğinde zor kullanılarak yıkılması, Başbakan’ın geçirdiği dönüşümün geldiği noktayı gözler önüne serdi.
Gaz bombalı yıkım
Polis ekipleri yıkımı engellemek isteyen vatandaşlara biber gazıyla müdahale etti. Gazdan etkilenen vatandaşlardan bazılarının kendilerini yere attığı gözlendi. Bu arada binanın pencerelerinden sarkan görevliler, yıkımın hukuksuz olduğunu yetkilere anlatmaya çalıştı.
MESUT ACAR / İSTANBUL
Açıldığı 1959 yılından bugüne kadar aralıksız talebe yetiştiren Kasımpaşa Büyük Piyale Kur’an Kursu, İstanbul 5’inci İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararına rağmen yıkıldı. Büyük Kulüp Derneği’nin Kadıköy Fenerbahçe Körfezi’nde denize yaptırdığı kaçak inşaatına dokunmaya korkan AKP hükümeti ve belediyeleri, halkın kendi parasıyla yaptırdığı kurumları yıkma kararında bir an bile tereddüt etmiyor.
‘Gerekli araçlar’ Kur’an Kursu için
Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı dün yıkımı gerçekleştirebilmek için İstanbul’daki tüm yıkım faaliyetlerini durdurarak bu yıkıma odaklandı. Büyük Kulüp’ün kaçak inşaatı için ‘Gerekli araç’ yok bahanesine sığınan Büyükşehir Belediyesi, Kur’an Kursu’nun yıkımı için Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Erol imzasıyla yapılan iç yazışmada birden fazla itfaiye aracı ambulans, kamyon, kaynak makinası, kepçe hazır edilmesi istedi.
Yazıda Anadolu ve Avrupa yakasındaki zabıta görevlilerine Anadolu yakası birimlerinden de takviye güç gönderilmesi talep edildi. Çevik kuvvet ve zabıta ekipleri eşliğinde Kasımpaşa’ya gelen yıkım ekipleri, önce Kur’an Kursu’nun içindeki eşyaları boşalttı. Buldozerler yıkıma başlamak üzereyken Avukat Suat Kaya, İstanbul 5’inci İdare Mahkemesi’nden aldıkları yürütmeyi durdurma kararını yıkım ekiplerine ulaştırdı. Ancak ekipler, ‘Biz karar marar anlamayız. Hesabınızı mahkemede sorarsınız’ diyerek tarihi kursu yerle bir etti.
Yıkım emri Erdoğan’dan
Bu arada, vatandaşların büyük direnişine ve Mahkeme kararına rağmen yıkılan tarihi Kur’an Kursu için yıkım emrinin Başbakan Recep Tayip Erdoğan’dan geldiği öğrenildi. Çocukluğunun geçtiği Kaptan Paşa Mahallesi’nde bulunan Kasımpaşa Büyük Piyale Paşa Kur’an Kursu’nun siyasete tarafsız kalması yüzünden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cephe aldığı ve yaşanan soğukluğun bugüne kadar giderilemediği öne sürüldü.
Kasımpaşa Büyük Piyale Kur’an Kursu dernek üyeleri ile yıkıma karşı çıkan yüzlerce vatandaş yıkımı engellemek için 24 saat kurs çevresinde nöbet tutarken 1959 yılından beri aralıksız faaliyette bulunan Kur’an Kur’sunun yerine gasılhane ve park yapılacağı gibi basit gerekçeyle yıkılmasına büyük tepki gösteriyor.
Öte yandan mahalle halkı Başbakan’ın yıktırdığı bu Kur’an Kursu’nda bir süre eğitim aldığını ifade ediyor.
Bunu babalarınız tutuşturur elinize işte..
Bakın üstte sizin devirde VALİNİN EMRİni bir kabul edin hele..
Tamam mıı?..
AK Parti kuran kursu diye zırlıyorsunuz..
Üstteki küpürü bir hazmet sen..
Sindiiiirrr..
Gel şimdi senin elindekinin DERİNİNE İNELİİİM.
Olur muu??..
İşte, biz üstte koyduğumuzda MGK'ya boyun eğmelerinin sonucu olarak verdik ama İŞTE SİZİN GİBİ ALÇAK VE ADİLER ŞU HABERİN ARASINA O YIKILAN YERİ BAŞBAKAN YIKTIRDI lafını bile yerleştirebiliyor.
Sizin zihniyetiniz bu kadar alçak bu kadar şerefsizce..
Bu hakarette değil bakın, özbeöz ASLINIZ!
Ne ise. Bu çirkefliğinize millet 2007 seçimlerinde cevabını verdi zaten. Biz de burdan verelim de karanlık kafalar azcık aydınlık görsün.
Hani üstte, kendinize batınca çok hassassınız ya.
Hadi hassas olun bakalım; BATIRIYORUM :
CEVAP VERİN.
O VALİ EMRİYLE YIKILAN KURAN KURSLARINDAKİ ÖĞRENCİLER MAĞDUR OLDU MU OLMADI MI??..
Piyale Paşa meselesinde bu cevabı ben alnınızın ortasına çakayım:
http://img32.imageshack.us/img32/2746/stanbulmftlpiyalepaakur.jpg
Nedeni konusuna gelin bakalım..
Buyrun BİZZAT MECLİS TUTANAKLARIYLA CEVABINIZI ALIN VE OTURUN YERİNİZE.
(Bakın biz forumlarda şurda burda ELİMİZE TUTUŞTURULAN çıkıntı yazılarla vermiyoruz cevabımızı)
Önce tutanağın habere yansımış küpürünü verelim.
Konuyla bizzat alakalı, Eski Beyoğlu Başbakanı Nusret Bayraktar'ın bu konuyla ilgili İLK AĞIZDAN açıklamalarına bakalım.
Bakalım ve gösterelim, de birleri utansın biraz.
http://img178.imageshack.us/img178/9477/akpartikurankursuyktmya.jpg
--
KAPASİTENİZ YETMESE DE OKUYUN; EŞEKLERİN BİLE EMİNİM Kİ ANLAYACAĞI VE KAVRAYACAĞI BİR AÇIKLAMA, İŞTE ANAP Sözcüsü İbrahim Özdoğan'ın ÇİRKEFLİĞİNE verilen cevabın MECLİS TUTANAĞI:
http://img43.imageshack.us/img43/8506/1aakpartikurankursuyktm.jpg
--
http://img43.imageshack.us/img43/7231/1bakpartikurankursuyktm.jpg
http://img43.imageshack.us/img43/1632/1cakpartikurankursuyktm.jpg
ALDINIZ MI CEVABINIZI BEYLER?!?..
Çakayım mı lafları ben tekrardan?..
Ne imişş??..
/.../tartışma konusu olduğunu, muhtemel bir deprem olduğu takdirde yıkılabileceğini, Mimar Sinan’ın o kültürel, sanatsal eserinin bahçesine bunun yakışmadığını, buranın mutlaka boşaltılarak başka taraflara taşınması gerektiğini o dönemlerde ben başlatmıştım, ve Kur’an kursu yöneticileriyle bir anlaşma yaptık /.../
DEVAM EDELİİM--
Dedik ki: “Size ayrı bir yer gösterelim, oraya sizi taşıyalım, burayı boşaltalım, çevirelim. Büyükşehir Belediye Başkanımız da bize destek verecek. Bu Cami’nin etrafını tamamen boşaltacağız. Vakıflar Genel Müdürlüğüyle birlikte de böyle tarihî eserleri onaracağız.” Onlar, dediler ki: “Nereye taşıyacaksınız? Nereyi istiyorsunuz?” 150 metre hemen aşağısında bir arsaları vardı. Orada imar durumları da müsaitti. “İnşaatları yapın, biz, size, Vakıflar kanalıyla destek vereceğiz…” ve altı katlı binayı yaptılar, oraya taşındılar.
--
Kuran Kursu yöneticileriyle anlaşma ve AYRI YERDE DEVAM ETME İMKANI. HATTA BU SAĞLANIYORDA.
BU BİİİİİR...
--
Dediler ki: “Bize bu yetmeyecek.” Emir Efendi’de, Kulaksız’da, Emir Efendi Camisi’nin hemen arkasında “Beyoğlu İnsan ve Çevre Vakfı” diye benim kurduğum bir vakfın öncülüğünde, 400 metrekare temelli, altı katlı, asansörlü, kaloriferli, sosyal tesisli, modern bir binayı yaptık. Bunu da bunlara tahsis ettik, meşru olarak
--
NEYMİŞ BEYLEEER?..
Piyalepaşa Kuran Kursu'muzun kadrosuna İKİNCİ BİR YER TAHSİSİ VE "6 KATLI, 400 METREKARE, ASANSÖRLÜ, KALORİFERLİ, SOSYAL TESİSLİ" TAHSİS EDİLMİİİŞŞ..
BAKIN BUNLAR YAPILIRKEN KURAN KURSU HALA YIKTIRILMIYOR. Yıktırılmadı.
--
DAHASIDA VAAARR
/../ Benim dönemim bitti, benden sonra Kadir Topbaş Bey aynı şeyi devam ettirdi. Dedi ki: “Artık, siz bunu boşaltmalısınız.” “Tamam, ama, bize yine yetmeyecek” dediler. “Yetmeyecekse, Sinan Paşa Camisi’nin yanında da kaba inşaatı bitmiş bir yer vardır; maliyetine, size, bunu da tahsis edelim, gelin, oraya gelin” denmiş olmasına rağmen, “tamam” dediler söz verdiler /../
Saydınız mıı?..
BU KAÇ OLDUU???..
ÜÇÇÇ!!!...
SONRAAA...
/../ Kültür Bakanlığımız ve Vakıflar Genel Müdürlüğümüzün ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızın, hassasiyetle, tarihî ve kültürel eserleri korumaya matuf atmış oldukları adımların devamına yönelik Piyale Paşa Camisi’nin aslına uygun bir hüviyete kavuşturulması için, o binanın artık yıkılması gerektiğini, daha fazla istismar etmemeniz gerektiğini söyleyerek… “Tamam” dediler, “boşaltıyoruz” dediler. Ne zaman ki, dozerler oraya geldi, bir istismarcı, provokatörler geldiler “efendim, bunlar Kur’an kursu yıkan…” /../
Yıkıma gelmeden Kur'an Kursu yöneticileriyle irtibat kuruluyor ve TAMAM'ları da alınıyor.
Resmen onların çizgisiyle adım atılıyor.
Peki, burada hiç ÇATI KKAŞLA YIKIM, KURAN KURSUNA DÜŞLMANCA YIKIM görüyor musunuz he?..
Bir tane'nin yerine açılanları, İŞİTTİNİZ Mİ??!!..
Şimdi tekrar en başa dönüyorum:
http://img32.imageshack.us/img32/2746/stanbulmftlpiyalepaakur.jpg
İŞTE BU ÖĞRENCİLER; O YÖNETİCİLERE TAHSİS EDİLEN YENİ KURAN KURSLARINA YERLEŞTİRİLMİŞLERDİR.
Bu meclis tutanağına ulaşmak için de buyrun:
http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tutanak_g_sd.birlesim_baslangic?P4=19908&P5=h&page1=38&page2=38 (http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tutanak_g_sd.birlesim_baslangic?P4=19908&P5=h&page1=38&page2=38)
--
ANLADINIZ DEĞİL Mİİ??..
SURATINIZ KIZARACAK MI BEYLER?...
UTANIR MISNIZ HE, UTANIR MISINIZ?...
Sanmıyorum...
Supraliminal
09-26-2009, 22:46
evet chp zihniyeti gibi despot ve fikirlere yasak uygulayan sistem,işte o sizde...
Fikirlerinize yasak uygulasak(!) , cevap vermeyiz .Değersiz bulup siliyor(!) isek neden bu kadar uğraşalım sizinle ??.
Mantığın alıyor mu ?
Siz istediğiniz kadar sayıp-söleyin merak etmeyin biz burdayız cevapları vermeye hazırız.
Ama siz verdiğimiz onca cevaba-belgeye karşın tek bir mantıklı cevap veremediniz.
Her seferinde konuyu saptırdınız neden ??
ÇÜNKÜ İŞİNİZE G E L M E D İ .
YANİ
AYNI CHP GİBİ !!!
mücahid55
09-26-2009, 22:48
Konu 28 Şubat 1997'de Milli Güvenlik Kurulu'nda görüşülerek bir dizi karar alındı. Alınan kararların takip ve koordinesi amacıyla 28 Kasım 1997 tarihinde Başbakanlık'ta bir uygulama ve takip koordinasyon kurulu oluşturuldu.
Bu kurul halen irticai faaliyeti takip ve kontrolde en etkili kurumdur. :güzel:
" Bu kurul tarafından irtica ile mücadelede tespit edilen mevzuat eksikliğinin giderilmesi için 16 adet yasa tasarısı hazırlanmış ve Meclis'e sevk edilmiştir. Bunlar arasında Anayasa (http://www.porttakal.com/haberleri/anayasa/)nın laiklik ilkesinin korunması için TCK'nin ilgili maddelerinin değiştirilmesi, irticai faaliyetlere bulaşan devlet memurlarının memurluktan uzaklaştırılması vardır.
sizin algılamanız yüksek, umarım tekrar etmek zorunda kalmam.
ne yazmışsınız;28 Kasım 1997 tarihinde Başbakanlık'ta bir uygulama ve takip koordinasyon kurulu oluşturuldu.
gerisi almıyorum çünkü gereksiz.
size şunu soruyorum sadece bu yukarıdaverdiğiniz tarihte hükümette kim vardı? doğal olarak bu tarihte kurulan kurulun aldığı kararlar hangi başbakan zamanında alınmış oldu.
cevabı veriyim fazla aramayım o tarihte başbakanlıkta Erbakan hocamız yoktu. erbakan hükümeti 28.06.1996-30.06.1997 tarihleri arasında iktidardı.
yani o kanunlardan sorumlu tutamazsınız.
Size erbakanın irticayla mücadele belgesini koydum,o sorumlu değil dediniz..Eee imzası var dedim olsun sonuçta meclisten geçmemiş bir yasal kurul dedniz..Eee size 16 maddelik yasayı gösterdim,yasal kurum dedim kanıtladım! Hala diretiyorsunuz!Eee bu apaçık kıvırdığınızı gösteriyor!SIKIŞTINIZ KIVIRIN!
imzası olan belgeden sorumlu tabiki. hocamız bahane edilerek kendisinden sonra yapılanlardan onu sorumlu tutamazsınız dedik. sizde çok iyi anlıyorsunuzda işinize gelmiyor.
Duygu'Seli~
09-26-2009, 22:49
Şu yukarıdaki ifadeleriniz sizin kişiliğinizi güzel açıklıyor,işte despotluğunuz bu yazınızdada ortaya çıkıyor,biz her platformda edepliyiz ve edebimizi bozmayada niyetli değiliz...sizin belge diye ortaya koyduğunuz şeylerle moraracakta değiliz... ve ayrıca şahsım olarak kimseyi morartmak gibi bir niyetimde yok...
bizde yukarıda belge koyduk Süleymancıların kuran kurslarının yıktırılması ile ilgili hemde mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdiği halde,ama korkmayın sizi morartmak için falan değil..!
İŞİNİZE GELMEYİNCE AHLAK DİYORSUNUZ! KONU AHLAK DEĞİL ERBAKANIN MORARTILDIĞI BİR GECE MEVZU BAHİS! BUYURUN SİZDE DAHA FAZLA MORARMAK İSTEMİYORSANIZ SAVUNUN DAVANIZI! KONUYLA ALAKASIZ BELGELER DEĞİL KONUN ASLIYLA ALAKALI BELGELER KOYUN BİZDE MORARALIM AZ NASIL OLUYORMUŞ.. ?:karizmatik:
KONUMUZ SÜLAYEMANCILAR DEĞİL! KONUMUZ ERBAKANIN O ADİ BELGEYİ NASIL İMZALADIĞI! ÖNCE KONUYU SAPTIRIN SONRADA AHLAKTAN DEM VURUN! YOK YAA!
İŞİNİZE GELMEYİNCE HEMEN KARŞI TARAFIN AHLAĞINA SALDIRIN! DESPOT OLSAK ŞU ANDA SİZİ BANLAMIŞTIK EMİN OL! SIKIYORSA,İŞİNİZE GELİYORSA ASIL KONUYA CEVAP VERİN FARKLI MEVZUYA DEĞİL!
BEN BURADA FİKRİMLE,BELGEMLE,YÜREĞİMLE DAVAMI SAVUNUYORUM! KİMSEYE DE DAVAMI,DEĞERLERİMİ YEDİRTMEM,ÇİĞNETMEM! KONUYU SAPTIRMAYA DEVAM EDERSENİZ O ZAMAN DESPOTLUĞUMUZUDA GÖSTERİRİZ!
Açıkçası Kuran kursuyla ilgili haberi görünce, kafamda soru işaretleri oluşmuştu. Yalnışsa yalnışı kabul etmek gerekirdi..
Lakin gel gelelim, FarukARSLAN kardeşimizin gösterdiği belgeler neticesinde kalbim mutmain oldu. En azından sadece mekan değişikliği olmuş. O da sanırım, anladığım kadarıyla, güvenlik tedbirlerinden kaynaklanan bir durumdan dolayı..
FarukARSLAN.
09-26-2009, 23:25
DARBE BELGEYLE OLMADI!
Darbeyi aslında kendisi yaptı N.E'nin Duygu..
Hani övünürler ya memura vs yaptıkları zamlarla (tabii enflasyonu %80lere vurdurarak, bilgisizce verdiklerinden bi cebe koyup bi cebpten aldılar o ayrı) ASKERİ BESLEDİLER..
ŞURAYA BAK, GARİBİM MUHSİN YAZICIOĞLU NEYE İSYAN EDİYOR..
BEN DUYMADIM YADA BİLMİYORUM BAŞKA "ASKERE %70 MAAŞ ZAMMI YAPAN BİR KAFA"
İte altta verdiğim; bu MGK'dan bacakları titreyen insanın askeri beslemesi sonucu (...)
http://img17.imageshack.us/img17/1135/9yazcolurefahaarketti6o.jpg
( link: http://www.milliyet.com.tr/1997/01/06/siyaset/yazici.html)
VEE İŞTE O BESLEDİKLERİ, ZAMLADIKLARI ORDUNUN BAŞI, BAKIN YİNE REFAH YOL İKTİDARI ZAMANINDA NASIL BİR DEMÇ VERİYOR:
http://img121.imageshack.us/img121/7527/11orgeneraldktrdsraille.jpg
LİNK: http://www.milliyet.com.tr/1997/02/27/dunya/israil.html (http://www.milliyet.com.tr/1997/02/27/dunya/israil.html)
İsrail israil diye şimdi ağlıyorsunuz, BAKIN BUNLARLA ANLAŞMALARIMIZIN EBEDİ OLMASI İÇİN TEMELLER SENİN ZAMAANINDA ATILMIŞ ERBAKAN NİYE MANİ OLMADIN, NİYE KARŞI ÇIKAMADIN, NİYE LAF EDEMEDİN HE???..
Neredeydiniz canlarım, ballarım SaP'larım heee ??!!..
FarukARSLAN.
09-26-2009, 23:35
asıl eşşşşş ....amerikanın tecavüzcü pi...lerini sırtında ıraka taşıyanlardır....
ve kendi mahkemsinin verdiği kararı görmezden gelip laf ebeliği yapanlardır...
eşşşşşşş ..... sen gitte amerikan askerlerini sırtında taşı..
Ne oldu?
Maymuna döndün dimi?..
Ne o küfürler?..
Çıkıp özür dilesene be..
Başörtüsü itirazı dedin zokaladın, kuran kursu dedin zokaladın.
Adam gibi çıkıp özür dilesene be eşş (:
Amerika askerlerini git sen taşı, yabancı da değilsiniz hani.
İKTİDARDAYKEN BAKANLARLA ABD'YE "BİZDEN KORKMAYIN, SİZLE ÇALIŞMAYA HAZIRIZ" MESAJLAR GÖNDERMEYLE VS. ALIŞKIN Bİ KAFA'NIN ÜRÜNÜSÜNÜZ YA HANİ ÇAKMA ABD DÜŞMANLARI SİZİİİİ:
http://img233.imageshack.us/img233/774/20erbakandanabdyemesajb.jpg
--
http://img43.imageshack.us/img43/6123/20aerbakandanabdyemesaj.jpg
TIKKK - http://arsiv.sabah.com.tr/1997/01/15/f12.html (http://arsiv.sabah.com.tr/1997/01/15/f12.html)
Biraz daha konuşun da AB'YE DÜŞMANIZ, İSTEMEYİZ deyin bakalııım...
FarukARSLAN.
09-27-2009, 00:03
biz parti derdinde olsak..saadette ne işimiz var..saadet partisinin kolay kolay iktidara gelmiceğini bizde biliyoruz..niye peki iktidara gelmicek bir partideyiz..bunu bir düşünün sadece..
Eski çağ kafa yapısına sahibsiniz de o yüzden.
Bu eski çağ kafası dini olarak değil; siyasi olarak.
O kafa yapısı iktidar olsa da yine kapanacak yine kapanacak.
Yani bu AK kadro o kafa yapısında kendisini "refresh"lemese idi, her toplanışta ufacık bir darbeyle yine dağılacak, yine cezalarla boğuşacak yine ÜLKEM KAYBECEK.....
Şimdi ülkem KAZANACAK; KAZANIYOR HAMDOLSUN.
HER ŞEY HALA PİR-İ PAK OLMAYABİLİR ANCAK EN İYİSİNE EN İYİYLE YÜRÜYORUZ HAMDOLSUN.
Malum, biz iktidara "ÇİLE" vaadederek geldik!
Başbakan bizzat seçmenine "çile çekme süresi" vererek TEMİNAT ALDI.
Biz çektiğimiz çilede de, yaşadığımız huzurda da, yürüdüğümüz TAŞLI ÇAKILLI-ÇAKALLI yolda da sonumuzun Aydınlık ve Kutlu Son olduğunu biliyoruz ELHAMDÜLİLLAH.
Tıkanacaksa o yol; kefenlerimizle çıktık bu yola. Yeri gelince de giyeriz.
Çekilmez, susmaz, kabul etmez imzalamaz, BOYUN EĞMEĞİZ.
Bu böyle biline.
Konudan çıkarılacak pay ve paydalar çıkarılmış, gerekli zikir ve fikir tartışmaları yapılmıştır.
Gerekeceklerin gerekli istifadeleri edinmesi için silinmeyip Kilitlenmiştir.
"Dahası"nı isteyen; özelden şahsıma başvurabilir.
"Herkese pay var".
Selametle.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.