fatih kısaparmak balon baskılı balon ERDOĞAN BİLE BAYRAMIN İSMİNİ BİLEMEDi ! ! ! - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ERDOĞAN BİLE BAYRAMIN İSMİNİ BİLEMEDi ! ! !

şeyh şamil
10-02-2008, 00:07
Başbakan Erdoğan'ın başlattığı "Şeker değil Ramazan Bayramı" tartışmasına din otoriteleri noktayı koydu: "Doğrusu Fıtır Bayramı"..

Prof. Dr. Mehmet Keskin (Diyanet Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi): Tüm dini kaynaklara göre bu bayramın adı Fıtır bayramıdır. Zengin ile fakirin dayanışma içinde olmasıdır. Ramazan Bayramı da denebilir. Şeker Bayramı sonradan dilimize oturmuş. Kimsesizlerin, muhtaçların gönlünü almak içindir. Tatil olarak görmemek lazım.

Prof. Dr. Saim Yeprem (Eski Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi): Din literatüründeki adı Fıtır Bayramı'dır. Yani fitre bayramı. Zenginin fakire destek olması. Dayanışma ruhu anlamına gelir. Ama Ramazan ayının sonunda olduğu için Ramazan Bayramı da kullanılabilir. Şeker Bayramı sonradan dilimize oturmuş. İnsanlar bayram tatilini bir dinlenme aracı olarak görüyor. Aslında ziyaretlerin, gönül almaların yapıldığı günlerdir. Anlamını unutmamak lazım.

Prof. Dr. Beyza Bilgin (Türkiye'nin İlk Kadın Vaizi): Bayramın adı Fıtırdır. Yani Arapça "yemeğe dönmek" demektir. Ramazan ayının sonuna geldiği için Ramazan Bayramı demekte de bir sakınca yoktur.

Prof. Dr. Hüseyin Hatemi (İ.Ü.Öğretim Üyesi) : 19 yüzyıl başı, hatta 18. yüzyıl ortalarından beri öyle zannediyorum ki halk arasında Şeker Bayramı deniyor. Dini bakımdan dikkatsizlik, dine önem vermeme değil, halkın kullanmasıdır. Ama Ramazan Bayramı demek daha doğrudur.

Ceyda KARAASLAN / SABAH

şeyh şamil
10-02-2008, 00:10
Sayın başbakan havalandı şeker bayramı değil ramazan bayramı diye kızdı ama gerçeği fıtır bayramı başbakan bile bilmeden atıp tutuyor.Ne demişler bilmediğin konulara girme çünkü rezil olursun.

Katil
10-02-2008, 00:20
Sayın başbakan havalandı şeker bayramı değil ramazan bayramı diye kızdı ama gerçeği fıtır bayramı başbakan bile bilmeden atıp tutuyor.Ne demişler bilmediğin konulara girme çünkü rezil olursun.

Siz çokmu biliyordunuz Fıtır Bayramı olduğunu!

Çok biliyor iseniz olayın kelimeler olmayıp çok daha farklı olduğunu anlardınız!

Ne güzel dediniz. Bilmediğin konulara girme rezil olursun diye!

Bariz bir örneğini yansıttınız bizlere!

şeyh şamil
10-02-2008, 00:25
Olayın kelimeler olmadığını ve daha farklı olduğumu diğer yorumlarımda bahsetmiştim.

Ben sn başbakan gibi havalanarak çıkıp şeker bayramı değil ramazan bayramı demedim.
Yani
Ben elh. sn başbakan gibi bilmediğim konulara girmem bu konuda olduğu gibi...
Herşeyin farkındayım elh.

Mu-Alim
10-02-2008, 00:33
Şeker Bayramı ile Ramazan Bayramı arasında çok fark var; ama Ramazan ile Fıtır Bayramı arasında pek fark yok.

Erdoğan'ın üzerinde durduğu şey kelimeler değil Ramazan Bayramı'nın Şeker Bayramı yapan zihniyet. Şeker Bayramı diyenlerin Ramazan Bayramı'nın özünü yok saydıklarını düşündüğünden yaptı o konuşmayı...

Ama Ramazan Bayramı demek ile Fıtır Bayramı demek arasında hiçbir fark yok; en azından kötü niyet yok!

Ama burada kötü niyetli insanlar var, o yüzden böyle saçmasapan haberleri "ahan da AKP'yi eleştirecek bir şey buldum" havasında burada paylaşıyorlar...

Duygu'Seli~
10-02-2008, 00:35
Yuhhh..Hemde kocaman bir yuh..Başka bir lafta derdim ama olmayacak.. Başlığa bak yorumun içeriğine bak.. ''BAŞBAKAN BİLE İSMİNİ BİLEMEDİ..'' bu ne cehalet kardeşim.. Dinimizde üç mübarek ay vardır..Recep,Şaban ve RAMAZAN.. Ramazan lafzı Kuran_ı Kerimde bile geçmektedir..Hadisi şeriflerde bile geçmektedir.. Hadisler ve Kuranı kerimde geçen RAMAZAN lafzı nasıl olurda yok diye ortaya atılabilir..Ki başlıkla yorum bile uyuşmuyor..Adam denilebilir demiş.. Elbette denilebilir Kuran-ı Kerimde geçiyor..

Kur'an-ı Kerim'de ismi açık olarak geçen tek ay Ramazan ayıdır.

Alın size kanıt:

Kur’an Ramazan ayında inmiştir. (Bakara 185)
Ramazan ayı oruç ayıdır. (Bakara 185)

Şimdi diyeceksiniz ki ramazan ayı denilir ama Bayramı denilmez(miş).. Buyurun diğer kanıtlara beraber göz atalım..;)

Bureyde (radiyallahu anh) anlatiyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam)http://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif ramazan bayrami namazinda bir seyler yemeden cikmazdi. Kurban bayraminda isehttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif namazdan donunceye kadar bir sey yemezdi." Tirmizihttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif Salat 390http://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif (542).
(Tirmizi dinimizde en güvenilir hadis kaynaklarındandır biliyorsunuz ki):kiss:

Müslümanların iki büyük bayramından biri. Ramazan ayında tutulan bir aylık orucun bitiminde Şevval ayının ilk üç günü müslümanların bayram günleridir. Ramazan bayramına, o gün fıtır sadakası verilmesinden dolayı "Fıtır bayramı" adı da verilmektedir.(kırmızı yazıya dikkat edin efendiler..Açıklamayı yapan adamın dediği gibi asıl adı fıtır değildir..Dileyenler verilen sadakalar yüzünden böylede söylerler)

Buyurun size Kuran-ı Kerim'de ''ramazan bayramı'' diye geçen bir ayet,bir kanıt daha..

"Allahu Teâlâ size, kutladığınız bu iki bayramın yerine, daha hayırlısını, Ramazan bayramı ile Kurban bayramını hediye etti" (Sünen-i Ebû Dâvud, Salat, 239). Bayram, Ramazan çıkıp bayramın başladığı Şevval hilalini görmekle, havanın bulutlu olması durumunda da Ramazan'ı otuz gün tutmakla başlar. Ramazan'ın yirmi dokuzunda hilal görünürse, ertesi gün Şevval'in biridir ve bayram yapılır (Sünen-i Ebû Dâvud, 3/306).

İşkembe-i kübradan atmayın..Kuran-ı Keirmde bile lafzı geçen tek ay olan Ramazan ayına böyle ad yok diyen gafiller umarım bir tövbe istiğfar ederler.. Aksini iddia edenler bana benim gösterdiğim gibi Kuran-ı Kerim ve hadislerden buyursun kanıt göstersinler..Her din yorumu yapan alim değildir cehalete lüzum yok..
Kaynağınızda evlere şenlik muhterem.. (SABAH) va veyle ve va esafe..;)

Duygu'Seli~
10-02-2008, 00:37

Sende havalanma dilersen dostum..Buyur sana Kuran-ı Keirmden ayetli Efendimizin dilinden hadisli cevaplar verdim..SIkıysa aksini ispatla..Bekliyorum..Hodri meydan..Ne biçim müslümansınız siz ya.. Bilmiyormuş..O halde Kuran-ı Kerimde bilmiyor haşa tövbe..

Eee ne demişler ehli olmadığın konulara girme KAPAK olursun..;):shades:

Duygu'Seli~
10-02-2008, 00:40
Müslümanım diye övünüp,müslüman kardeşini ehli olmadan eleştiren karalayan gafiller..Doğru yoldaki kaynağınız SABAH gazetesi mi..? Hiç şaşırmadım.. Bilmeden başbakanı suçlamışsın..Yerinde olsam gider araştırırdım.. Kim rezil oldu beraberce görecek herkes.. Hadi bekliyorum..Başbkan bilmiyor dedin..Peki Kuran-ı Kerimde yalan mı söylüyor.. Aksini ispat edemeyen ADAM DEĞİLDİR ..!!! Buyur bana değil Hadis ve ayetlere göre cevap ver..

Duygu'Seli~
10-02-2008, 00:44
Ne sayın oldu şeyh şamil..? KURUDUNUZ..;) bekliyorum kanıtlayınız lütfen..Madem imamhatip mezunu başbakandan daha ehil bizden daha müslümansınız buyurun kanıtlayın..

Mu-Alim
10-02-2008, 00:46
Arkadaş susma hakkını kullanıyor; baskı yapmayınız lütfen...Bak sonra "AKPliler işkence yapıyorlar!" diye konu açar, benden uyarması...(:

Duygu'Seli~
10-02-2008, 00:47
Tüm dini kaynaklarda fıtır bayramı imiş.. Yok yaa..Kuran-ı keirmden daha güvenilir başka hangi kaynak var buyurun ispat edin..Kuran-ı kerim Ramazan bayramı diyor siz Allah'ın kelamına muhalefet mi ediyorsunuz..? Cehalett...

Duygu'Seli~
10-02-2008, 00:49
Arkadaş susma hakkını kullanıyor; baskı yapmayınız lütfen...Bak sonra "AKPliler işkence yapıyorlar!" diye konu açar, benden uyarması...(:

Yok hocam kanıt bekliyorum..Koskoca imam olan başbakana yalan konuşuyor diyor..Kendini geldiğinden beri bizden daha müslüman sanıyor..Kuran-ı Kerimde geçen Allah'ın kelamına yok diyor.. Buyursun ispat etsin..Tekrar ediyorum..Etmeyen ADAM DEĞİLDİR..

seraptan
10-02-2008, 00:52
tayyip erdogan yada din adamları bişeyler soyleyebilir.. ama diyorumki ramazan bayramınızı kutlar saglık başarı esenlikler dilerim

şeyh şamil
10-02-2008, 00:56
Kuduranlar belli hiç durmadan yorum yapıyorlar.Neoo zorunuza mı gitti yorumlarınızı ard arda sıraladınız ?

Şunuda söyleyeyimki ilk kez yorumları okudum bu forumda her daim kalacak değilim ya ...Susma hakkımı kullanmıyorum.Bazıları kaçtığımızı sanıp kendince hodri meydan diye bağırıyor.Biz söylediğimiz her sözün arkasındayız elh.Sizin gibi laf ebeliği yapıp konuyu başka yere çekmeyiz...

Yorumlar o kadar çokki hangisine cevap vereceğimi bilmiyorum.
Bizde Yorumlara teker teker cevap veririz inş.

Duygu'Seli~
10-02-2008, 01:02
Kuduranlar belli hiç durmadan yorum yapıyorlar.Neoo zorunuza mı gitti yorumlarınızı ard arda sıraladınız ?

Şunuda söyleyeyimki ilk kez yorumları okudum bu forumda her daim kalacak değilim ya ...Susma hakkımı kullanmıyorum.Bazıları kaçtığımızı sanıp kendince hodri meydan diye bağırıyor.Biz söylediğimiz her sözün arkasındayız elh.Sizin gibi laf ebeliği yapıp konuyu başka yere çekmeyiz...

Yorumlar o kadar çokki hangisine cevap vereceğimi bilmiyorum.
Bizde Yorumlara teker teker cevap veririz inş.

Dam üstünde saksağan gel bize bazı bazı..;)
Siz söyledikleriniz arkasındasınız ona laf yok..Kim laf ebeliği yapacak onuda sizin cevaplardan sonra göreceğiz..Ben gayet açık Kuran-ı Kerim'den ayetler Efendimizin sözlerindende hadisler koydum ve kanıtladım..Ramazan Bayramı lafzı Kuran-ı Kerim'de vardır..Ve RAMAZAN Kuran-ı Kerim'de geçen tek aydır.. Bu sözleri ayetlerle tasdikledim..Buyurun AKSİNİ bana ispat edin..Tekrar ediyorum..Etmeyen adam değildir..:shades:

islam
10-02-2008, 01:06
Duygu Neyi İspat etmeye çalısıyon... Adam diyor ki; Dini Otoriteler diyor bunu yani siyasette olmayanlar diyor... Fıtır bayramı...
Hadi Diyelim senin dediğin doğru Walla alıştırdılar sizi bu lafa hodri meydan... Yazık...
Erbakan Başbakanı Sayn Gülü ne güçlüklerle o meydanlardan içeri soktu ... Tabi bu siyasi boyutu...

Ama duygu unutma Fıtır Bayramı İslam temolojisinin Bir terimidir(yani akademik olarak Ramzan Bayramı diye bir şey demiyolar...)... Ve bu senin vaya Şeyh şamilin düşünmesi veya tartışması gereken bir tatışma değil.. Akademik seviyede ikinizinde bilgisi yok ama Şeyh Şamil bir konuyu açıp bir Hata Yapan Laik Bir ülkenin başbakanın karışmaması gereken bir konuda hata yaptığını söylemiş...Yani Başbakan Koooskoca Bir imam Değil Laik bir Ülkenin başbakanı hatırlatırım...İmam ne demek ?
ayrıca kimsenin imanına laf etmek size düşmez, kendilerini sizden daha fazla müslüman sayan kim ?

"
Sende havalanma dilersen dostum..Buyur sana Kuran-ı Keirmden ayetli Efendimizin dilinden hadisli cevaplar verdim..SIkıysa aksini ispatla..Bekliyorum..Hodri meydan..Ne biçim müslümansınız siz ya.. Bilmiyormuş..O halde Kuran-ı Kerimde bilmiyor haşa tövbe..

Eee ne demişler ehli olmadığın konulara girme KAPAK olursun.."

Bu ne biçim uslup... Din den bahsederken normalde oladığın kadar islam terbiyesi ile konuş Dilin ile uslubun bir olsun...duydu...

şeyh şamil
10-02-2008, 01:23
Yuhhh..Hemde kocaman bir yuh..Başka bir lafta derdim ama olmayacak.. Başlığa bak yorumun içeriğine bak.. ''BAŞBAKAN BİLE İSMİNİ BİLEMEDİ..'' bu ne cehalet kardeşim.. Dinimizde üç mübarek ay vardır..Recep,Şaban ve RAMAZAN.. Ramazan lafzı Kuran_ı Kerimde bile geçmektedir..Hadisi şeriflerde bile geçmektedir.. Hadisler ve Kuranı kerimde geçen RAMAZAN lafzı nasıl olurda yok diye ortaya atılabilir..Ki başlıkla yorum bile uyuşmuyor..Adam denilebilir demiş.. Elbette denilebilir Kuran-ı Kerimde geçiyor..

Kur'an-ı Kerim'de ismi açık olarak geçen tek ay Ramazan ayıdır.

Alın size kanıt:

Kur’an Ramazan ayında inmiştir. (Bakara 185)
Ramazan ayı oruç ayıdır. (Bakara 185)

Şimdi diyeceksiniz ki ramazan ayı denilir ama Bayramı denilmez(miş).. Buyurun diğer kanıtlara beraber göz atalım..;)

Bureyde (radiyallahu anh) anlatiyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam)http://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif ramazan bayrami namazinda bir seyler yemeden cikmazdi. Kurban bayraminda isehttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif namazdan donunceye kadar bir sey yemezdi." Tirmizihttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif Salat 390http://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif (542).

Müslümanların iki büyük bayramından biri. Ramazan ayında tutulan bir aylık orucun bitiminde Şevval ayının ilk üç günü müslümanların bayram günleridir. Ramazan bayramına, o gün fıtır sadakası verilmesinden dolayı "Fıtır bayramı" adı da verilmektedir.(kırmızı yazıya dikkat edin efendiler..Açıklamayı yapan adamın dediği gibi asıl adı fıtır değildir..Dileyenler verilen sadakalar yüzünden böylede söylerler)

Buyurun size Kuran-ı Kerim'de ''ramazan bayramı'' diye geçen bir ayet,bir kanıt daha..

"Allahu Teâlâ size, kutladığınız bu iki bayramın yerine, daha hayırlısını, Ramazan bayramı ile Kurban bayramını hediye etti" (Sünen-i Ebû Dâvud, Salat, 239). Bayram, Ramazan çıkıp bayramın başladığı Şevval hilalini görmekle, havanın bulutlu olması durumunda da Ramazan'ı otuz gün tutmakla başlar. Ramazan'ın yirmi dokuzunda hilal görünürse, ertesi gün Şevval'in biridir ve bayram yapılır (Sünen-i Ebû Dâvud, 3/306).

İşkembe-i kübradan atmayın..Kuran-ı Keirmde bile lafzı geçen tek ay olan Ramazan ayına böyle ad yok diyen gafiller umarım bir tövbe istiğfar ederler.. Aksini iddia edenler bana benim gösterdiğim gibi Kuran-ı Kerim ve hadislerden buyursun kanıt göstersinler..Her din yorumu yapan alim değildir cehalete lüzum yok..
Kaynağınızda evlere şenlik muhterem.. (SABAH) va veyle ve va esafe..;)

Kardeşimiz
Ramazan ayı Kuran'da geçiyor demiş.Tamam bizde biliyoruz geçtiğini geçmedi diyen mi oldu ?
Ramazan ayı ile ilgili ayetler eklemişsin.Konu bayram hala anlamadın mı? Ramazan ayı ile ne alakası var.

Bir kerede şu yorumlarıma alakasız bir cevap vermeyin.Bu adam benim görüşüme karşı yorum yaptı ne olursa olsun yorum yapayım mantığından vazgeçin artık.Alakalı cevap verin bizde faydalanalım.

Bayramın gerçek ismi fıtır bayramıdır.
Bu insanlar arasında fıtır değilde ramazan bayramı diye bilinir.

Başbakan Şeker bayramı değil ramazan bayramıdır diyor.Başbakan konuşmasında gerçek anlamı ramazan bayramıdır bu yüzden ramazan bayramı değilde şeker bayramı olarak değiştirilerek Kültürümüz erozyonlanıyor diyor.Ancak bayramın ismi fıtır bayramıdır.

Verdiğiniz kuranı kerim mealleri kuranın aslında geçen kelimeler değildir.Meal halkın anlaması kolay olan kelimelerle anlatılır.Kuranda fıtır bayramı diye geçen kelimeyi mealde koysa kimse anlamaz.Çünkü halk cahil fıtır bayramını tanımıyor bile.
Milletin kolay anlaması için ramazan bayramı diye geçilmiştir.

Kaynağımız sabah gzt.
Sabah gzt. bilerek aldım çünkü sabah gazetesi ERDOĞANIN DAMADI GAZETEDE GENEL MÜDÜR.Yani AKP en yakın gazetenin başında gelendir.
Gazete akp yandaşıdır neden gazete ismi verdiğimde özü görmüş gibi oldun sen akp yandaşı medyayı görünce özü görmüş gibi mi oluyorsun ? Böyle Akp ilk kez görüyorum

Her saniye cevap vereceğim diye beklemeyin.
Zamanım oldukça cevap vermeye çalışırım.
Vermeyin kaçtı piskolojisine kapılmayın

Duygu'Seli~
10-02-2008, 01:38
Öncelikle İslam,

Benim üslubum hiçkimseyi ilgilendirmez..Herkes edebiyle yorum yapsın eyvAllah diyelim..

Lütfen şeyh şamili korumak adına onun söylemek istediklerini ve yorumlarını çarpıtmayın.. Adam burda çıkmış ne diyor..? ''Ramazan Bayramı değil,başbakan bilmeden konuşuyor..'' diyor..Neye güvenerek bu lafı kullanıyor..Sabah gazatesinden aldığı habere göre mi.. ?

Bende ne yaptım.. Kuran-ı Kerimden ayetler koydum,hadisler koydum.. Ramazan Bayramı Kuran-ı Kerimde geçiyor,fıtır lafzını dileyen alimler sadaka verildiği içinde kullanabiliyor dedim..

Bu durumda bilmeden konuşan yorum yapan kim..Evet hodri meydan diyorum..Ehli olmadan hiç kimse din yorumu yapmasın o halde.. Arkadaş ictihad ehli alim mi kendince duyduğu laflara göre yorum yapıyor..Dinimizde her duyduğuna inanmak mı esastır yoksa gidip araştırmak ve öğrenmek mi..?
Kaldı ki senin bu arkadaşında bunu bu zamana kadar bilmiyordu..Bilseydi bu haberler ilk çıktığında çıakr yok öyle değil böyle derdi..

Başbakanın dini konudaki yorumuna gelince.. Başbakan imamhatip mezunu bir hoca.. Koskoca imam olan başbakana yorum yapması hata diyorsunuzda siz kimsiniz yorum yapabilme hakkını kendinizde buluyorsunuz..? Sayın şeyh şamil alim mi..? O halde oda yorum yapmasın kardeşim.. Başbakan kendi kafasına göre fetva mı vermiş..Bu konuda bir çok müslüman hassas..Bende şeker bayramı lafzına güceniyorum..Bende çıkıp rahatsızlığımı anlatırım..

İmam hatip mezunu imam olan Başbakana dini konuda yorum yapamaz diyen gafiller kendileride yorum yapmasınlar lütfen..

Ve Şeyh Şamil.. Sana sadece gülüyorum..Niye..? Yorumumdan bir kısmı yalnız yorumladığın için.. Başbakan Şeker bayramı değil ramazan bayramıdır diyor.. Ve siz de hayır fıtır bayramı esas olanıdır diyorsunuz..Ben bunada kanıt gösterdim buyurun bu kanıtın aksini iddia edin niye lafı çeviriyorsunuz..?

Kuran-Kerimde bu bayramın adının fıtır diye geçtiğini ispat edin sizi bekliyorum..Fıtır sadaka manasına gelir..Ramazan ayında verildiği için kimi alimler hocalar fıtır da diyebilirler isterlerse..Ama hiçkimse Kuran-ı Kerimde RAMAZAN BAYRAMI diye adı geçen bayramı asıl adı bu değildir diyemez..Diyenler Kuran-ı Kerime yani Allah'ın kelamına muhalefetlik etmiş olur ki buda dinimizde şirktir,küfre sokar adamı..Buyurun bu ayeti ve bu hadisi açıklayın..HODRİ MEYDAN diyorum..kanıt bekliyorum..Yalnız kendi yorumlarınız değil..Benim gibi Kuran-ı Kerim ayetleri ve hadislerle ispat edin bir zahmet..

şeyh şamil
10-02-2008, 01:40
Yok hocam kanıt bekliyorum..Koskoca imam olan başbakana yalan konuşuyor diyor..Kendini geldiğinden beri bizden daha müslüman sanıyor..Kuran-ı Kerimde geçen Allah'ın kelamına yok diyor.. Buyursun ispat etsin..Tekrar ediyorum..Etmeyen ADAM DEĞİLDİR..

Başbakan imam yalan konuşuyor demişsiniz.Ben başbakan yalan konuşuyor demedim.İftira atmayın bir tek kelimem yoktur yalan konuşuyor diye.Ben kimseyi benden daha az müslüman diye sanmam.Nerden çıkardın bunu sen anlamış değilim.
HAAAAAAŞAAAAAA ben hiçbir zaman kuranın kelamına yok demedim
Bir insan bu kelimeleri çıkarması için aklını kaçırması lazım.
Yaw sen bu lafları söylüyerek bana iftiraları atıyorsun.
Sana tekrar söylüyorum

YORUMUMA SIRF CEVAP OLSUN DİYE YORUM YAPMA ORTAYA HİÇ ALAKASIZ YORUMLAR ÇIKIYOR.BENİM DEMEDİĞİMİ DEMİŞ GÖSTERİYORSUN.

Birde doktara görün benden tavsiye...

Bir insan demediği halde kuranın kelimesini yok sayıyor demesi doktorluk değilde nedir ? ? ?

senin adam değilsin demenlemi adam olmayacağım sen kimsin yaw sen kendini ne sanıyorsun ? ? ?

şeyh şamil
10-02-2008, 01:42
Benim uslüp kimseyi ilgilendirmez demek te nedir.Bu forumda hiçmi Ahlak kuralları yok.Sen dokunulmazlık içindemisin.Nedersen diyeceksin bizde söz çıkaramıyacakmıyız.Ne biçm dar anlayışınız var

şeyh şamil
10-02-2008, 01:48
Şunuda belirteyim....

Ben başlığı bir haber sitesinde gördüm ve o siteden ekledim.Ancak hangi siteden olduğunu kayybettim araştırıyorum.Haber başlığı bana ait değildir ...

Duygu'Seli~
10-02-2008, 02:26
Şunuda belirteyim....
''Sayın başbakan havalandı şeker bayramı değil ramazan bayramı diye kızdı ama gerçeği fıtır bayramı başbakan bile bilmeden atıp tutuyor.Ne demişler bilmediğin konulara girme çünkü rezil olursun.''

Şimdi bunu söyleyip başbakanı resmen yalancılıkla itham ediyorsunuz..Bilip bilmeden atıp tutmak yalancılıktır değil mi..? Şimdide kalkmış ben bu haberi bir siteden aldım araştırıyorum diyorsunuz..Araştırmak için geç kalmadınız mı..? Niye haberi okur okumaz ''Allah Allah ben bunu araştırayım doğru mu acaba..?'' deme düşüncesini göstermediniz..?

İlk mesajınızla sondakilere bakın ve kendinizden utanın..Hangisi birbiriyle örtüşüyor bu yorumların..Önce kalk başbakana''havalandı bilip bilmeden atıp tutuyor..'' diyorsunuz ben size ayet ile kanıt gösterince seksen derece dönüyorsunuz.. Adam lafıma alındınız öyle mi..? Lafının arkasında duran adamdır,durmayan adam değildir..Bu hakaret değil ki bir gerçek..Laf atıp sonrada onu evirip çeviren adam mıdır sizce..? Peki siz söyleyin mertçe,ilk mesajınızla son mesaj aynı mı..? Ama elinizi sol yanınıza koyup cevap verin..Benzer bile değil değil mi.?;)

Evet üslubuma kızmış destekçiniz islam..Birincisi herks yorumunu yapar kime kimsenin avukatı değil burda..Benim üslubum gayet yerinde..Hiç kimse benim üslubumu eleştiremez..Bu dokunulmazlık yada haksızlık değildir..Duygu sömürsü yapmayın..

Foruma geldiğiniz günden beri yalan yanlış tezlerle yorumlarla hükümeti kötüleyip durdunuz..Size provakatörlük yapmayıın dedim hemen savunmaya geçip ''bu forumda özgürlük yokbiz istediğimizi diyemiyoruz,hemen ceza alıyoruz..'' diye duygu sömürüsü yaptınız..Ses etmedik ama boru değiliz..Bizim değerlerimize hakaret edeceksiniz bizde susacağız öyle mi..? Boşuna uğraşmayın kim kimin burda ne amaçla olduğunu gayet iyi biliyor..Yorumlarınız takiyye kokuyor..İftira ve kin kokuyor..Her yorumunuzda dini örnek gösterip,güya ben sizden dindarım tavırıları takınıyorsunuz..

Daha kendi ağzınızla söylüyorsunuz araştırmadığınız bir haber hakkında hemen başbakana havalandı rezil oldu diyorsunuz.. Bu ayetlerden sonra acaba yüznünüz kızardı mı..? Madem araştırmadınız niye başbakanı bu şekilde suçladınız..? Kendinize bir müslüman olarak başka müslüman hakkında yorum yapmayıda yakıştırıyorumusnuz..?

Ben Kuran'a muhalefet etmiyorum diyorsunuz ama Kuran'da adı geçtiği halde kaynağından emin olmadığınız yorumlara inanıyorsunuz..Yalan mı..? Kuran-Kerimde adı net şekilde geçen tek aydır Ramazan ve Ramazan Bayramı.. Ben görevimi yaptım ayetlerle kanıtladım.. Siz kendinizi üste çıkarmak için benim üslubumu eleştirdiniz ve lafı üslubuma getirip haklı çıkmaya çalıştınız.. Bu ne insanlık,ne müslümanlık nede ahlak şiarına yakışmaz.. Gerisi sizin vicanınıza kalmış.. Size cevap veripte kendimi daha fazla düşürmek istemiyorm..Siz zaten yeterince düştünüz..

selametle..

şeyh şamil
10-02-2008, 02:29
Kardeşim seninle bu saatten sonra tartışmak istemiyorum...

Çünkü

Kuran'ı kerimin kelimesini kabul etmiyor gibi cümle kurmadan kurdu diyen bir kişiyle tartışmak doğru olmaz.

Sen doktora görünmeyi unutma bu sözleri ancak hasta birisi yapar.Kusura bakma ama gerçeği bu sen doktora bi görün durumun fazla ilerlemeden görünki pişman olmayasın.Erken teşhis çok önemlidir unutma

Bem kimseyi yalancılıkla şuçlamadım.
Haber başlığına göre yorum yaptım.Yorumumun arkasındayım.Rezil olmuş işte haber sitesine yalan mı?
Haber sitesi resmen alay ediyordu ben bir parçasını aldım.

islam
10-02-2008, 02:30
öncelikşe Duygu Bende imam hatip mezunuyum... Ayrıca İlahiyat derslerine ve FIkıh derslerimde son surat gidiyorrum.. Allaha şükür siyer bitti...
Tabi Ben demiyorum ... Fetva verim; Ama kendimi tanıtim ki; sözlediğimin değeri olsun..
Ben buyum :hi:
Bir defa imam hatipli olsa bile; malesef laik bir devletimiz var ve Syn.Tayip Erdoğan'da onun başbakanı... Yani imam değil... Her imam hatipli koooskoca imam olmuyo duygu malesef...

Ayrıca Tartışın, tartışın , Sibel canı veya tarkanı tartışacağımıza bunu tartışalım... fakat malesef tarışma ortamı ve sevyesi müsait değil...:@

"Benim üslubum hiçkimseyi ilgilendirmez.." Demişsin...
Fakat unutma Forum'da bir sosyal bir online topluluktur... Eğer muhattablarını ve beni ilgilendiriyorsa.ve beni rahatsız ediyorsa..Sizde Bu forumun demokratik, adil ve seviyeli bir yönetici isenizi ben de bu foruma giren bir vatandaş isem ve sen Türkiyenin iktidarını savunan bir şahıs iken ve bu iktidarın gözetimindeki bir forumun yetkilisi isen bu beni ilgilendirir duydu..:anlastik:

Ayrıca Şeyh Şamil kardeşimdir, Dostumdur... Ve kARTALADAN MekanDan komşumdur... ;;) Ama burda onu savunmadım elimden geldikce doğruyu söyledim...
Saygılarımla syn...Yönetici

şeyh şamil
10-02-2008, 02:38
Şunuda belirteyim.İmam olmak herşeyi bilir manasına gelmez.Adamın biri bir kaç sure ve namazın şartlarını bilse ve harfiyen yerine getirip evdekilerle 2-3 kişilik cemaat yapıp ve kendiside imamlık yaparsa adam ne olur imam olur değil mi ?

Tekrar söylüyorum
İmam olan kişi herşeyi bilir manasına gelmez.

islam
10-02-2008, 02:42
Şunuda belirteyim.İmam olmak herşeyi bilir manasına gelmez.Adamın biri bir kaç sure ve namazın şartlarını bilse ve harfiyen yerine getirip evdekilerle 2-3 kişilik cemaat yapıp ve kendiside imamlık yaparsa adam ne olur imam olur değil mi ?

Tekrar söylüyorum
İmam olan kişi herşeyi bilir manasına gelmez.

senin dediğin imamlı değil; Şamilim İmamlı islam cemaatine liderlik tir.. önderliktir.. İmam her şeyi bilir( bilmesi gerekir[din hakkında]) Fakat ... Başbakan İmam değil, ...:hi:

Mu-Alim
10-02-2008, 02:45
Şimdi tekrar herkes kısaca bir cevap verebilir mi şu soruya:

Başbakan Şeker değil Ramazan Bayramı deyin diyerek rezil mi oldu?

Şeyh Şamil ve İslam, lütfen tarafsızca ve sükünetle kısca cevap verir misiniz rica etsem?

Sadece evet olmuştur ya da hayır olmamıştır deyin. Tabi bu bir ricadır...

Duygu'Seli~
10-02-2008, 02:45
Hadi ordan yeme beni..Savunmamış(mış) Resmen arka çıktın..Madem imamhatip mezunusun deseydin ya ''şamil kardeşim bak o haberde yalan deniyor,Kuran-ı kerimde adı geçen tek ay Ramazan ayıdır,Ramzan bayramıdır..'' diye..Niye bu gerçeği savunmadın..Ayrıca kimin ne mezunu olduğu değil mevzu..Mevzu dini eğitim almış bir başbakanın dini yorum yapmasına kızılmasıdır..Madem o dini yorum yapamıyor sizde yapmayın..

Laik bir ülkede yaşıyorsak bunun sorumlusu başbakan mı..? Şunu aklında tutki savunduğun Erbakan Hocada vaktiyle bu laik ülkede başbakanlık etmiş birisidir..;;) Şu anda başbakan imam değil evet ama zamanında yapmış,dini eğitim almış ve her müslüman gibi bildiği doğruları paylaşmak zorundadır..Ben imamhatip okumadım ama bildiklerimi paylaşıp anlatıyorum..Oda bildiği doğruyu konuşmasında halkına açıklamış..Niçin bu olay büyütüldü..?

Üslubuma gelince..Biliyormusun..? Psikolojide bir kavram vardır..Kişi karşısındaki haklı ise onu alt etmek için kişiliğine ahlağına getirir lafı ve konuyu değiştirmek ister..Benim üslubumda hakarette yoktu küfürde..Ben ne konuştuğumu bilecek konumdayım ve bu yüzden tekrar ediyorum kimse bunun için beni yeremez,eleştiremez.. Birileri benim adam lafımdan rahatsızlık duyuyorsa adam gibi kelimeleriin arkasında dursun o halde..Ben yönetici olabilirim ama değerlerimi ve fikirlerimi sonuna kadar da savunurum.. Hakedene hak ettiği yerde hak ettiği gibi hak ettiği şekilde muamele ederim..

Başbakana ve partime değer veriyorum..değer verdiklerim pervasızca,bilinip bilinmeden haksız yere eleştirilip,hakarete uğruyorsa benim söyleyecek çok lafım vardır..Susmam beklenmesin...''başbakan havalandı'' ne demek..? B üslup çok mu hoş peki..? Bana ahlak dersi vermeyiniz..Ne söylediğimi bilerek geldim ben bu konuma..

Saygı hakedenindir..O nedenle sadece sevgilerimle sayın üye..(Oda Allah rızası için);;)

islam
10-02-2008, 02:48
öncelikle mu_alim ben o konuya yorum yapmadım... Ayrıca bence rezil olmamıştır...
Eğer yanlış söylemiş ise bile bilmemek rezillik değil öğrenmemeye inat etmek rezillik...

şeyh şamil
10-02-2008, 02:49
senin dediğin imamlı değil; Şamilim İmamlı islam cemaatine liderlik tir.. önderliktir.. İmam her şeyi bilir( bilmesi gerekir[din hakkında]) Fakat ... Başbakan İmam değil, ...:hi:

Kardeşim...

İmamın anlamını sen açıklamıştın önceki yorumunda ben dedimki birde bir başka akla gelen cümleyi açıklayayım
imam denilince ilk akla gelen laik ülkede namaz kıldıran kişidir.Maksadım iki türlüde duyguseli kardeşimizin yanlış düşündüğünü ortaya koymaktır.

Mu-Alim
10-02-2008, 02:51
Teşekkürler İslam...

Şeyh Şamil?

Sence Erdoğan "Şeker değil Ramazan" diyerek rezil oldu mu? Cevap vermek zorunda değilsin, verirsen de kısaca ver lütfen...

şeyh şamil
10-02-2008, 02:52
Şimdi tekrar herkes kısaca bir cevap verebilir mi şu soruya:

Başbakan Şeker değil Ramazan Bayramı deyin diyerek rezil mi oldu?

Şeyh Şamil ve İslam, lütfen tarafsızca ve sükünetle kısca cevap verir misiniz rica etsem?

Sadece evet olmuştur ya da hayır olmamıştır deyin. Tabi bu bir ricadır...

tarafsız olarak söylüyorum Evet rezil oldu .

Şunu hemen belirteyim başbakan ramazan bayramı ile açıklamayı yapınca ben doğru söylüyor dedim.Benim görüşümde herşey yolunda ancak bazı sitelerde yani MUHAFAZAKAR sitelerde rezil oldu.Sonuçta rezil oldu bu kadar basit

Mu-Alim
10-02-2008, 02:54
Tamam, teşekkür ediyorum...Bu kadar konuşmadan sonra varılan noktayı gördük.Uzatmanın alemi yok...

Eyvallah hepinize...

şeyh şamil
10-02-2008, 02:56
Tamam, teşekkür ediyorum...Bu kadar konuşmadan sonra varılan noktayı gördük.Uzatmanın alemi yok...

Eyvallah hepinize...

Uzatan belli kardeş

islam
10-02-2008, 02:59
1. Duygu bir yerde bir vakit namaz kıldırmak imamlık değil... R.T.E imamlık yapmamıştır...
2.Evet Erbakan Hocam Bu ülkenin Başbakanlığını yapmıştır ve en kral şekilde yapmıştır... Ne ABD'ye AB'ye el açmadan Denk Bütçe ile 11 aylık sürece D-8 kurmuş ve 60'tan buyana Bu ülkenin enbüyük hamlelerini yapmıştır... Ama hiç bir zaman susmamış bildiği ve ne olduğunu hiç saklamamıştır.. gurur duyuyorum...
3.Pikolojide Yansıma diye bir şey de vardı ... :)
4.Lafını esirgeme ama hakarette etme...Kimseninde Adamlık ölçücüsü sen değilsin..

Allahın saygın yarattığından saygımı esirgemem...Fakat unutmamak lazım Küpün içinde ne varsa onu döker...

SAygılarımla... ???

şeyh şamil
10-02-2008, 03:01
Duyguseli kardeşim yorumlarını nasıl bir ortamda yaptığını çok merak ediyorım.Şu anki piskolojini çok merak ediyorum doğrusu...

Nerden çıkarıyorsun Allah aşkına demediğim lafları dedi gibi göstererek.

Mevzu dini eğitim almış bir başbakanın dini yorum yapmasına kızılmasıdır

Bu lafta nerden çıktı.Ben herzaman söylerim başbakan dinini savunmalı ...

Benim hakkıma giriyorsun söylemesi...

Mu-Alim
10-02-2008, 03:02
"Uzatan belli kardeş."

Böyle giderse "uzayan" da belli olacak...

islam
10-02-2008, 03:06
"Uzatan belli kardeş."

Böyle giderse "uzayan" da belli olacak...

bu ne biçim laf... :@
İnsanlar içindekini ve fikrini söylediği zaman uzatılıyomu (uzaklaştırılıyo)mu... Bu zihniyet bitti... Umarım kullandığınız mecaz ifadeyi yanlış anlamışımdır.. Eğer yanlış anlamamış isem yazık... Düşünmek suç değildir..Düşündüğünden farklısını söylemek suçtur bence.. :hi:

Mu-Alim
10-02-2008, 03:09
bu ne biçim laf... :@
İnsanlar içindekini ve fikrini söylediği zaman uzatılıyomu (uzaklaştırılıyo)mu... Bu zihniyet bitti... Umarım kullandığınız mecaz ifadeyi yanlış anlamışımdır.. Eğer yanlış anlamamış isem yazık... Düşünmek suş değildir..Düşündüğünden farklısını söylemek suçtur bence.. :hi:

(: (:

Yanlış anlamışsın kardeşim...Ben kimim ki uzatayım sizi...Ben daha iki gün önce üye oldum bu foruma...Kimseyi tanımam, etmem; Ankara'da dayım da yok...(:

Bir sonuç alınamamasına rağmen Reha Muhtar'ın Ateş Hattı'na benzemeye devam ettikçe seviyesizleşiyor ortalık ve bundan dolayı da sen gidiyorsun, ben gidiyorum; tartışma insanları kırdığıyla kalıyor demek istedim...

Yani böyle devam ederseniz tartışacak kimse kalmaz anlamında...

Ha uzatma yetkim olsa "sen doktora görün" diyen bir insanı da tutmazdım burada, o da ayrı...