fatih kısaparmak balon baskılı balon Erdoğan : "Su akar Türk yapar" - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erdoğan : "Su akar Türk yapar"

Ertuğrul ÖZGÜL
05-09-2009, 19:54
Başbakan Erdoğan Çatalca'da Yenilenebilir Rüzgar Enerji Santrali açılış töreninde konuşma yaptı.

Şu anda bu dönen pervanelere baktığımız zaman farklı bir güzellikte katıyor. Geceleri ayrıca ışıklar yandığı zaman ayrıca oda ayrı bir güzellik katıyor. Bildiğniz gibi iki hafta önce Kemerburgaz'da elektrik üretim hizmetini açmıştık o da yine Anadolu Yakasındaki tesisle birlikte 42 Megawatt elektrik üreten tesis. Az önce ifade edildi bu dönem erenjiye ciddi anlamda bizlerin ağırlık verdiği bir dönem. Bir taraftan rüzgarı enerji elektriğine dönüştürmek, bir taraftan çöpten elektrik üretmek, diğer taraftan güneşten elektrik üretiyoruz. Eskiden bir şey söylerlerdi 'Su akar Türk bakardı. Biz bu dönem bunu değiştirdik. Su akar Türk yapar olarak değiştirdik' biz bunu.

BÜROKRATİK OLİGARŞİNİN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Özel sektör bu işi hızla süratle yapıyorsa niçin bunun önüne bariyer çekiyoruz. Bu ülkede taş üstüne taş koyanın başımız üstünde yeri var dedik. Peki yüzde yüz başarılı olabildiniz mi hayır. Türkiye'de bu bürokratik oligarşi olduğu sürece bunu başarmak zor. Yarın medya yazacak çözün bunu diyecek. Dünya'da hiçbir yer bunu çözememiş ki.

Yatırım ajansı 30 kişiden oluşuyor bu arkadaşlar size geldiği zaman bilin ki benim adıma geliyor. Bu ajanstan gelen dosyayı anında çözüp işleme koyacaksınız. Bunları yatırımları hızlandırmak için yapıyoruz. Türkiye bir patlama yapacaksa sanayide, inşallah dünyanın ilk on ekonomisi arasına girecekse bunu başarmak zorundayız.

Araziye yer satılmıştır ihale ile şu anda o arazileri aynı şekilde satmaya kalksanız bu paralarla alamazsınız. İstanbul'un ciddi manada bir yatak kapasitesine ihtiyacı var. Bu olsa çok daha fazla turist çekeceğiz. Hayır yapamazsın. Peki nasıl olacak? Hani vatanını seviyordun? hani milletini seviyordun? Eğer vatanını seviyorsan milletini seviyorsan bunu yapacaksın arkadaş. Bir yerde bir problem varsa bir çözümsüzlük varsa sen onun için oradasın tıkama adına değil. Öyle anlar oluyor ki çözmenin yolunu değşiik yollarla bulanlar var. Bunları da duyduğumuz zaman kahroluyoruz.

ENERJİDE İMKANI ARTTIRIRSAK, SANAYİDE PATLAMA GERÇEKLEŞTİREBİLİRİZ

Şu anda buradaki 60 megawatt çok önemli bir dinamizm oluşturdu. Bir okadarını burada kurabiliriz mümkün. Abdulkadir Bey bunu da yapmaya hazır. 60 - 120'ye çıkar sıkıntı nerede enerji ihtiyacımız var, eğer enerjimizi arttırabilirsek sanayideki bu patlamayı rahatlıkla yapabiliriz. Gemilerle buğday ihraç etmek maharet değil. Bunu ihraç edersin orada kablolarla size enerji pompalarlar. Biz onu yapacağımıza enerjimizi üretelim. İmkanımız var. Çöp dağları ne oluyor demeyelim enerjiye çevirelim.

Türkiye'nin doğu ile batı arasında bir köprü olduğunu söyledik, Türkiye'nin alt yapı zenginliğinden hep bahsettik. On yıllarca bunlardan hep bahsettik ancak bir adım atmadık. Artık biz bunları girişmcilerimizin emrine sunacağız. Yurt dışındakiler getiriyor para diyor ki yatırım yapacağım. 6,5 Yıl öncesine kadar gelen yurt dışından patırımcı 1 milyar dolardı. 2007'de 22 milyar Dolardı.

EKONOMİ TOPARLANIYOR İŞSİZLİK AZALACAK

Kriz bizi teğet geçecek hala aynı iddiadayım. Bakın göreceksiniz. Bunları bilerek görerek konuşuyorum. Ama bir şeyi de söyledim. Girişimci olarak Abdülkadir Bey'de söyledi. Krizi biz fırsata dönüştürebiliriz dedi. Krizi dönüştürme arzusu bir vatanseverliktir. Bunu yapanlar var ama malesef krizi fırsata çevirmek konusunda köstek olanlarda var. Geçen söyledim yine söylüyorum bakın finans sektörü üzerine düşeni yapmıyor ve sadece bariyer oluşturmaya devam ediyor. Burada en çok bağırması gereken TOBB. Çünkü bağırmadıkları sürece onların harekete geçmesi mümkün değildir. Bu parayı kimden alıyorsun milletten alıyorsun. Siz ne yapıyorsunuz ondan sonra kalkıp benim girişimcime yüksek faiz veya nazlanarak veriyorsun. İnsaf insaf ya aç önünü yardımcı ol. tamam eşşeği sağlam kazığa bağla. Ama çalışıyor ve bu makinanın çalışması lazım. Batarsa yanlış işsiz belki daha fazla çalışan olacak. Biz bu dönemi atlattığımız zaman yarın o insanın kapısına sen gideceksin ve diyecksin ki gel paranı bana yatır. İnşallah 1 Trilyon Dolar yakın yakalayacağız. Biz geldiğimizde devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü. Merkez Bankasının faizi tek haneli rakamlara düştü. Enflasyon yüzde 30'du. Buyrun şimdi yüzde 6 bakın şimdi nereye geldi. Bu fark nerede kalıyor bizim cebimizde kalıyor. Daha önce enflasyon canavarı alıp gidiyordu. Biz yarınlara umutlu bir şekilde bakıyoruz. Kararlı yürüyoruz. İnşallah dünyadaki itibari ile Türkiye çok farklı bir yere geliyor.

Ben Abdülkadir Beyi candan kutluyorum. Kendilerini bu girişimci yapılarıyla çok eskiden tanıyorum ve bir anadolu sermayesi olarak çok önemli bir temsilcimiz. Bundan sonra Türkiye'nin çok farklı yerlerinde ve çeşitli sektörlerde devam eder. Adeta yeni bir Sakıp Ağa gibi görüyorum kendisini. Allah Sakıp Ağa'ya da rahmet eylesin. Ben bu rüzgar santralini özellikle kuruluşuna hayırlı olsun. Tüm yüklenici firmaları huzurlarınızda kutluyor hayırlı ve bereeketli olsun diyorum hepinizi selamlıyorum.

Kaynak: Canlı Yayın / İha