fatih kısaparmak balon baskılı balon Erdoğan'a Türkçe sürprizi - Video - Foto - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erdoğan'a Türkçe sürprizi - Video - Foto


Necip Fazıl
03-05-2009, 21:09
http://fotogaleri.samanyoluhaber.com/galeri/2970 (http://fotogaleri.samanyoluhaber.com/galeri/2970)


http://www.samanyoluhaber.com/haber-140596.html (http://www.samanyoluhaber.com/haber-140596.html)


Sarp Kara Sınır Kapısı'nın yeni hali hizmete açıldı. Törende konuşmasının bir bölümünü Türkçe yapan Saakaşvili, Erdoğan'a övgüler yağdırdı.

ERDOĞAN: BU SANAL KAPI, FORMALİTE KAPISI HALİNE GELMELİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, modernize edilen Sarp Sınır Kapısı'nın açılışının Türkiye ve Gürcistan için büyük anlam ifade ettiğini belirterek, ''Bu sanal kapı, sadece bir formalite kapısı haline gelmeli ve buradan rahatlıkla halklarımız geçişlerini yapabilmelidir'' dedi. Erdoğan, modernize edilen Sarp Gümrük Kapısı Tesisleri açılış töreninde yaptığı konuşmaya, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili ve Gürcü yetkililere teşekkür ederek başladı.

Her iki ülkenin vatandaşları ve iki ülke için büyük bir anlam ifade eden böyle bir törende bir arada olmanın kendisini duygulandırdığını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

''Halklarımızı 70 yıl birbirinden ayıran sınır, Gürcistan'ın bağımsızlığına kavuşmasından sonra insanlarımızın kucaklaştığı bir hasret ve dostluk köprüsüne kavuştu. Artık bu sanal kapı, sadece bir formalite kapısı haline gelmeli ve buradan rahatlıkla halklarımız geçişlerini yapabilmelidir. Bürokratik engelleri de bütün bürokratlarımız karşılıklı olarak süratle gidermeli ve bu sıkıntıları da aşmalıyız.

Beş yıl kadar önce değerli dostumla Batum'u ve buraları gezdiğimizde bunları konuşmuştuk. Şimdi Türkiye tarafının bugün açılışını yapıyoruz. Az önce Sayın Cumhurbaşkanı ile bunu konuştuğumda 'Hemen öğleden sonra başlayabiliriz, bizim tarafa da' dediler. TOBB, bu işe hazırsa ki 'ben hazırım' dedi, hazırsa öğleden sonra hemen anlaşma yapılıp bu işe süratle başlanabilir. Dolayısıyla burada kurulacak bir müşterek sistemle de bu adımlar atılır ve bir an önce artık bu sanal kapı, bizler için doğal hale gelmiş olur.''

SAAKAŞVİLİ KONUŞMASINI TÜRKÇE YAPTI

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikhail Saakaşvili, Türkiye ile Gürcistan arasında, modernizasyon çalışması tamamlanan Sarp Gümrük Kapısının, Fransa ve İsviçre arasındaki sınır kapısı gibi hiçbir vatandaşın varlığını fark etmeyeceği bir sınır kapısı olacağını söyledi.