fatih kısaparmak balon baskılı balon Erdoğan'dan Soma Maden Faciası Açıklaması: Kamuoyunu Tatmin Edecek Adımlar Atılacak - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erdoğan'dan Soma Maden Faciası Açıklaması: Kamuoyunu Tatmin Edecek Adımlar Atılacak

Cihannur
05-14-2014, 20:24
Erdoğan: Kamuoyunun tatmin olacağı adımlar atılacak

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/844/c4yn.jpg (https://imageshack.com/i/ngc4ynj)

Başbakan Erdoğan, Soma'da meydana gelen maden faciasıyla ilgili kamuoyunun tatmin olacağı adımların atılacağını ve sorumluların cezalandırılacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın açıklamasından satırbaşları şöyle:

Soma'daki maden faciası İlk belirlemelere göre 238 işçimizi Hak'ka uğurladık. 80 yaralımız var.

Son derece meşakatli bir süreçten geçiyoruz. Emekçi kardeşlerimizin hayatını kaybetmesinin acısını yaşıyoruz.

Vefat eden kardeşlerimizin ailelerinin hem de milletimizin başı sağolsun. Yaralı kardeşlerimize Allah'tan acil şifalar diliyorum.

Kaza haberini duyar duymaz en yakından en uzağa kadar kademe kademe tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bunun dışında tüm programlarımızı iptal ettik.

Olayı duyar duymaz Enerji Bakanımız ve milletvekillerimizi bölgeye doğru yola çıkarttık.

Mümkün olan en hızlı şekilde tüm teknolojik donanımlarla madendeki kardeşlerimize müdahale ettik. Devletin tüm imkanlarını devreye aldık.

Sadece arama kurtarma faaliyetleri değil, vefat eden kardeşlerimizin kimliklerinin tespit edilmesi noktasında burada fotoğraflarla ailelere gösterilmek suretiyle teşhis yapılıyor. Yoksa vücutlarında en ufak bir darbe, yara söz konusu değil. Ama kimlik olmadığı için kim kimdir bilinmiyor.

Bu aşamadan sonra gereken herşeyi yapacağız. Madden ve manen Türkiye Cumhuriyeti olarak buradayız.

Adli ve idari olarak yapılması gereken çalışmalar da şu anda başlamıştır.

Türkiye genelinde 3 günlük bir milli yas ilan ettik.

Herkesin emin olmasını istiyorum, bu kaza en ince ayrıntılarına, en küçük detaylarına kadar araştırılacak ve araştırılıyor. Hiçbir ihmalin göz ardı edilmesine izin vermeyiz, vermeyeceğiz. Olayı aydınlatacak ve hem yakınların hem kamuoyunun tatmin olacağı adımlar da atılacaktır. Herkes bu konuda müsterih olsun.

Vefat eden kardeşlerimizin çocuklarının yanında olacağız. Bakanlıkların yaptığı etkinlikler iptal edilecek.

Bu tür havaları fırsat bilip, bunları istismar etmek isteyen bazı aşırı uçlar var, gruplar var. Bunlara da değer verilmemesinin ülkemizin huzuru için, ülkemizin birliği, beraberliği için çok çok önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum.

Rabbim inşallah milletimize bir daha böyle acı yaşatmasın.

İçeride tahmi olarak 120 işçinin bulunduğu belirtiliyor.

Meclis'e sunulan Soma önergesi sadece o günkü gündemi engellemeye yöneliktir. Bir tek Soma kelimesi bulamazsınız. Bu şimdi suistimal için kullanılmaya çalışılıyor biz buna asla izin vermeyiz. Tutanak şaşırtıcıdır çünkü konuyla alakalı tek bir şey yok içinde.

Kaynak (http://www.haber7.com/partiler/haber/1157901-erdogan-kamuoyunun-tatmin-olacagi-adimlar-atilacak)

Haber 7 14.05.2014

BlueMoon
05-15-2014, 23:18
1850 lerden örnek vermek başbakanımıza yakıştı mı ?

halk bu örnek karşısında ne düşündü ?

bu mesleğin fıtratında var ne demek ?

biraz öz eleştri yapmamız gerekmiyormu ?

zülcenaheyn
05-15-2014, 23:27

Uzak Doğu'da daha bir hafta önce feribot kazasında 200 küsur insan öldüğü için bir başbakan istifa etti.

Eğer istifa etmese ne yapabilirdi? O zaman kendisini savunmak durumunda kalırdı. İşte biz bunu yaşıyoruz bu ülkede maalesef.

Isikveren
05-16-2014, 01:59
Ne istifasi yahu iyice saçmaliyorsunuz

Basbakanin vermis oldugu örneklere gelince, orada seni hakli buluyorum, bence gereksiz bir konusma idi
vede konusmayi çok uzatti
Sadece bu fikrine katiliyorum

Allah basbakanimizin yar ve yardimcisi olsun (amin)

cms
05-16-2014, 06:08

Teknik açıdan verilen tarihler bir bakıma talihsizlik
Yahu birisi Başbakan a hangi tarihte olduğumuzu hatırlatsın.

Gelelim Fıtrata.
Spiegel in yazmış olduğu gibi bu olaylar olur veya bu vakaalar olur dememiştir,Başbakan.

Spiegel Formular 1 de kaza olup ölen olunca
Diyorki bu sporda zaten bunlar programlanmıştır.Bu işin Rizikosu vardır.Bu denli ikiyüzlü bir yayın organi

Başbakanın
Bununla demek istediği kaza olasılığı çok yüksek bir konum ile birlikte kurtulma imkanıda zor olan bir işten bahsetmeye çalıştı.

Belki biraz konu dışı olacak

Ben AKP li değilim.Siyasetten oldukça uzak durmaya çalışan ve Türkiye dışında ikamet eden birisiyim.

Benim buradaki AKP ye gönül vermiş olan insanlar a diyeceğim.
Bu Adam a sahip çıkın.Ve bu adamın yetiştirdiklerinede sahip çıkın.

Zaten bu konuda kendimi yazmamak için zor tutuyorum.

Yazdığım gibi haberleri internetten takip etmeye çalışıyorum.
Şuan bu adama yapmadıkları kalmadı, ve halen de despotca yalanlar a devam ediyorlar.

Sonuçta biz Tepki verdik diyen basın onlar ise Tekmeledirler demeye getirdi.

Markette vurmuş vatandaş davacı olmiycakmış diyerek sivilcesini gösteriyor.
Konuşmalarını bilhassa dış basın çarpıtıp sunuyor.

Bunun yanında fırsatcı dedi Başbakan,
Ne fırsatcısı despot ve Hain adeta.

AKP nin yapmış olduğu hatalar olmuyor değil oluyor.

Bir Başbakan bir kaç koruması ile market e yöneliyor,Halkımdır diyor.Benim insanımdır diyor.Adamlar adeta saldırıyor ya.

Bakanlar olay yerinde daha ilk günden bu yanaki Taner Yıldız.
İnsanlar içinde halen bunun değerini ve kıymetini bilen yok.

Yani burada şimdi AKP Formu diye yazmıyorum.
Yani bu yapılan gerçekten alçaklık.

Sanki Başbakan oraya gitmeden önce orada Berlin Duvarından dahada yüksek Duvar ördürmesini bilmiyormuydu.

Bunu yapmadı ve yaptırtmadı.

Sonrada dedenin birisi çıkıyor 15 yaşında diyor.
Medya yazıyor gösteriyor sonradan 19 olduğu ortaya çıkıyor.

Çıkan haberler bu yönde.

Sonuçta Sandıkda gömemedikleri AKP yi Somada gömmeye gayret içerisinde olan insan müsvetteleri var.

Tekrar ediyorum AKP nin yanlışları yok değil var.
Ama iftira ile Başbakan a ve yanındakilerine saldırmak ile daha sonr ikide birde sokaklara dökülüp eşkiyalık yapmak ile bu sorunlar çözülmez.

Bu olay başka bir devlette olsunda bakalım kaç gün içinde bir Bakan bir Başbakan geliyor.

Bu adam bunları hak etmiyor.

Elimizi vicdanımıza koyup bir bakmalıyız.Şuana kadar gelmiş ve geçmiş en iyi ve çalışkan bir hükümet herkesi kucaklamaya çalışan bir düzen kurmak ve Başbakan insanların harbiden dünya refahını düşünen bir insan.

Ama konu öyle oldu ki uçan sineğin kanadı kopsa AKP den soruluyor.

Adamlar ellerinden geldiği kadar yapıyorlar.

Ben geçmiş hükümetleride biliyorum.
Adamlar Türkiyeyi Basından yönetiyorlardı ya.

Türkiyenin gündemini Avrupa belirliyordu.

Incirlikten uçak kalkıyorda karaoğlan benimde haberim yeni oldu dediği günleri biliyorum.

Ben bazen Başbakan ve etrafındakilerinin sabrına hayret kalıyorum.

Bu satılmış insanların bu azınlıkta olan insanların gerçekten biran önce Akıllarını başlarına alması dileği ile..

Yani buraya üye olup AKP nin reklamını yapmak için gelmedim.
Gördüklerimi ve bir takım kabataslak olarak değerlendirmemi yazdım.

AKP Forumunda herhalde AKP yi eleştirecek halin yoktu diye düşünen olabilir.
Hayır AKP ninde yanlışları var.Ama şuan en büyük yanlış AKP ve bilhassa Başbakan a olmaktadır.

İnsanların öfkesi kini ve nefreti onları despotluğa,iftiralar a ve Adaletsizliğe itmemeli.

Tamam can bu kolay değil.İnsanlar vefaat etti.Gerçekten zor bir durum.
Bunu anlamak için Aileden birisinin vefaat etmesi gerekiyor.

Lakin bu insanların ölüm emrini AKP vemedi.
1999 da Deprem oldu o kadar insan vefaat etti.

Elbette görmemezlikten gelmiyorum.Umursamamazlık yapmıyorum.
Yetkili insanlar a ve sorumlu insanlar a bunun hesabı sorulacaktır.

Ama ilk etapta bu şirketin başında olanlar ile başlanması gereklidir.

Geçen Teknoloji Harikası olan Uçak kayboldu.Yok oldu.
Yani ölüme Teknoloji engel değil.

Elbette bunun yanında yapılması gereken imkanlar ve tedbirler alınır ve alınması gereklidir.

Vefaat edenler Allah c.c rahmet diler geride kalanlar a sabırlar temenni ederim.

Cihannur
05-16-2014, 07:44

AK Parti Forum, demokratik ve özgürlükçü bir platformdur. Forumumuzun kurallarına uymak koşuluyla AK Parti'yi eleştirmenizde herhangi bir beis yoktur.

sevgikelebegi
05-16-2014, 10:51
önceki yönetimlerin basiretsizliği bizimkini bağlamamalı bence. 29 nisanda yapılan somayla ilgili önergeyi diğer partilere rağmen reddettilerse bizimkilerin de biraz özeleştiri yapmaları lazım. azcık sorumluluk almaları lazım, açıklamaları lazım en azından hesaplayamadık filan desinler, soma daha dayanır diye düşündük desinler. yoksa bunun sonu holdingle anlaştık bize sus payı verdiler biz de yedik, olabilecek kazayı umursamadıka gelecek konu. her insan hata yapar ama zararın neresinden dönülse kardır.
başbakanımız çok kararlı ve karizmatik bir duruşa sahip olabilir ama son olaylarda o bile kontrolünü kaybetmiş görünüyor, bu gün marketteki dayak görüntülerini izledim, bunu bile bile yapmaz bir insan. hiç kimseye faydası yok.Allah sonumuzu hayır etsin.
ölenlere rahmet, yakınlarına sabır diliyorum:(

Ben bazen Başbakan ve etrafındakilerinin sabrına hayret kalıyorum.

Bu satılmış insanların bu azınlıkta olan insanların gerçekten biran önce Akıllarını başlarına alması dileği ile..

Yani buraya üye olup AKP nin reklamını yapmak için gelmedim.
Gördüklerimi ve bir takım kabataslak olarak değerlendirmemi yazdım.

Hayır AKP ninde yanlışları var.Ama şuan en büyük yanlış AKP ve bilhassa Başbakan a olmaktadır.

İnsanların öfkesi kini ve nefreti onları despotluğa,iftiralar a ve Adaletsizliğe itmemeli.

Tamam can bu kolay değil.İnsanlar vefaat etti.Gerçekten zor bir durum.
Bunu anlamak için Aileden birisinin vefaat etmesi gerekiyor.

Lakin bu insanların ölüm emrini AKP vemedi.
1999 da Deprem oldu o kadar insan vefaat etti.

Elbette görmemezlikten gelmiyorum.Umursamamazlık yapmıyorum.
Yetkili insanlar a ve sorumlu insanlar a bunun hesabı sorulacaktır.

Ama ilk etapta bu şirketin başında olanlar ile başlanması gereklidir.

Geçen Teknoloji Harikası olan Uçak kayboldu.Yok oldu.
Yani ölüme Teknoloji engel değil.

Elbette bunun yanında yapılması gereken imkanlar ve tedbirler alınır ve alınması gereklidir.

Vefaat edenler Allah c.c rahmet diler geride kalanlar a sabırlar temenni ederim.

xfce
05-16-2014, 15:04
http://www.youtube.com/watch?v=__4eMuT8UN4

Cihannur
05-16-2014, 16:13
Ben AKP li değilim.Siyasetten oldukça uzak durmaya çalışan ve Türkiye dışında ikamet eden birisiyim.

Sonuçta Sandıkda gömemedikleri AKP yi Somada gömmeye gayret içerisinde olan insan müsvetteleri var.

Elimizi vicdanımıza koyup bir bakmalıyız.Şuana kadar gelmiş ve geçmiş en iyi ve çalışkan bir hükümet herkesi kucaklamaya çalışan bir düzen kurmak ve Başbakan insanların harbiden dünya refahını düşünen bir insan.

Ama konu öyle oldu ki uçan sineğin kanadı kopsa AKP den soruluyor.

Meseleleri AK Parti'yle değil, meseleleri Müslüman Türk Milleti'yle ve onun değerleriyle.

Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) saldırmadan önce AK Parti'ye saldırdıkları gibi Refah Partisi'ne saldırmışlardı. Refah Partisi'nden önce Anavatan Partisi'ne saldırmışlardı. Anavatan Partisi'nden önce Adalet Partisi'ne saldırmışlardı. Adalet Partisi'nden önce Demokrat Parti'ye saldırmışlardı. Demokrasi öncesinde saldırmış oldukları siyasi partileri saymıyorum bile.

Self Hating Türkümsülerin (Kendilerinden Nefret Eden Türkümsüler = Laikçiler + Bir Kısım Laikler) nefretleri ve düşmanlıkları; İslam'a, Türk Kültürü'ne, Anadolu Kültürü'ne, İslam Medeniyeti'ne, Türk-İslam Medeniyeti'ne, Türk Tarihi'ne, İslam ülkesi Türkiye'ye ve Müslüman millet Türk Milleti'ne'dir.

Cihannur
05-17-2014, 19:36
Arkadaşlar, önce genel bir değerlendirme yapmak sonra da spesifik kazayla ilgili değerlendirmede bulunmak istiyorum.

Türkiye'nin son 10-20 yılında dönüm noktası olan kritik tarihler vardır. İlk dönüm noktası, Susurluk Kazası'nın vuku bulduğu 3 Kasım 1996 tarihidir. Susurluk Kazası'ndan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmamıştır. Susurluk'ta vatan haini derin devleti ortaya çıkartmış olan millet ve hukuk devleti, 12 Haziran 2007 tarihinde başlayan soruşturmanın sonucunda Ergenekon Terör Örgütü Davası'yla gayrimeşru derin devleti mahkum etmiştir.

Türkiye'nin dönüm noktası olan diğer bir kritik tarih, Marmara Depremi'nin vuku bulduğu 17 Ağustos 1999 tarihidir. Marmara Depremi'nin yaşandığı 17 Ağustos 1999 tarihinden sonra da hiçbir şey eskisi gibi olmamış, binaların depreme dayanıklı olarak inşa edilmelerini sağlamak için gerekli düzenlemeler yapılmış, kentsel dönüşüm başlatılmıştır.

Türkiyemizin dönüm noktası olan diğer bir kritik tarih de AK Parti'nin ilk kez iktidara geldiği 3 Kasım 2002 Genel Seçimi'nin yapıldığı gün olan 3 Kasım 2002 tarihidir. 3 Kasım 2002 tarihinden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmamış, AK Parti iktidarıyla birlikte Türkiye'nin Büyük Türkiye yürüyüşü başlamıştır.

28 Nisan 2007 E-Muhtıranın çöpe atılması, 21 Ekim 2007 halk oylamasıyla cumhurbaşkanını halkın seçmesinin halkımız tarafından kabul edilmesiyle sistemin Türk Milleti'nin eline geçmesi, 12 Eylül 2010 halk oylamasının halkımız tarafından kabul edilmesiyle yargı vesayetinin bitirilmesi, 5 Ağustos 2013 Ergenekon Terör Örgütü'nün mahkumiyeti 2. Vaka-i Hayriye ile askeri vesayetin bitirilmesi, 17 Aralık 2013 Dostmodern Darbesi'yle cemaat vesayetinin görünür olması ve 30 Mart 2014 Yerel Seçiminde AK Parti'nin kazandığı seçim zaferiyle cemaat vesayetinin bitirilmesi, Türkiye'de artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı dönüm noktası olan kritik tarihlerdendir.

İşte 13 Mayıs 2014 Soma Maden Faciası'nın vuku bulduğu 13 Mayıs 2014 tarihi de Türkiye'de artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı dönüm noktası olan kritik tarihlerden biri olmuştur. 13 Mayıs 2014'te bir paradigma daha değişmiş, kamudaki ve özel sektördeki iş faaliyetlerinin en öncelikli ve en önemli meselesinin işçi güvenliği olduğu paradigmasına geçilmiştir.

zülcenaheyn
05-17-2014, 21:41
Son cümledeki kanıya nereden vardınız? İşçi güvenliği için söylenen sözler bence Soma faciası dolayısıyla söylenen sözlerdir. Ayrıca birkaç gün önce Soma hakkında teklif verilmedi mi? Ve ret edilmedi mi? Bence paradigma değişmedi, sadece geçici bir ilgidir bu işçilere olan ilgi. Yarın öbür gün unutulup gidecek. Sadece gündemlerden bir gündem bu.

Darbeciler konusunda ise ben mi yanlış hatırlıyorum acaba, cemaat-hükümet kavgasının çıkmasıyla darbeciler de hapislerden çıkmadı mı teker teker? Ne iş? Hepsi suçsuz muymuş yani?

Özgür Suriye
05-17-2014, 22:54
Darbecileri hükümet değil gülen örgütü saldı

F. Gülen dershane kavgası sırasında darbe tutuklularını kast ederek yaşlı başlı insanlar hapis yatıyor elimde olsa hepsini salarım dedi ve kısa bir süre sonra 28 Şubat davasında tutuklu sanık kalmadı...

Sen milliyetçi geçinirsin ama vatan haini gülen terör örgütünün söylemlerini kullanırsın.. Nasıl iş bu?

Soma ile ilgili açtığım başbakan a çağrı isimli konuya bakabilirsin..

Başbakan ın o konuşmasında önemli yanlışları vardır ve kendisi yeni bir açıklamayla bu yanlışlarını düzeltirse çok iyi olur.

Soma şehidleri üzerinden kim siyasi rant sağlamaya çalışıyorsa o hainidir.. Bu olayın sabotaj olma ihtimali de çok yüksektir.. Ayrıca Soma olayında ihmal varsa bunun 1. Dereceden sorumlusu Aydın doğan ve koç un adamı olan o şirketin patronudur.. 1 Mayıs ta taksim taksim diye zırvalayan ve işçi güvenliğini gündeme getirmeyen sendikalar da sorumludur.. Çalışma bakanlığında bakan dahil kimin ihmali varsa hepsinden de hesap sorulsun..

Isikveren
05-18-2014, 00:49
Hepinizde siyaset mühendisi olmuş gitmişşiniz
Verilen meclis önergesiymiş miş miş
Yok darbecileri hükümet salıvermiş miş miş

Sadece gülüp geçiyorum sizin gibi sahışlara
Herşeyi ne kadarda iyi biliyorsunuz, bilmediginiz konu yok maşallah
Tarih, din, siyaset, futbol, ekonomi,
Siz neymişşiniz be abi.

Cihannur
05-18-2014, 05:10
Son cümledeki kanıya nereden vardınız? İşçi güvenliği için söylenen sözler bence Soma faciası dolayısıyla söylenen sözlerdir. Ayrıca birkaç gün önce Soma hakkında teklif verilmedi mi? Ve ret edilmedi mi? Bence paradigma değişmedi, sadece geçici bir ilgidir bu işçilere olan ilgi. Yarın öbür gün unutulup gidecek. Sadece gündemlerden bir gündem bu.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'ni yaşadık ve 17 Ağustos 1999 tarihinde Türkiye'nin deprem paradigması değişti. Önce 1999 yılında Zorunlu Deprem Sigortası getirildi sonra 2006 yılında Yapı Güçlendirme Yönetmeliği çıkartıldı ve daha sonra da 2012 yılında Kentsel Dönüşüm başlatıldı. Marmara Depremi'nden bugüne 15 yıl geçti. Depreme daha dayanıklı binalar yapmak ve muhtemel ölümcül depremleri mümkün olan en az can kaybıyla atlatabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Nasıl ki Türkiye'nin 16 Ağustos 1999 tarihinde sahip olduğu deprem paradigması, 17 Ağustos 1999 tarihinde yaşamış olduğumuz 7,5 şiddetindeki Marmara Depremi'yle değişmişse, 12 Mayıs 2014 tarihinde sahip olduğumuz iş güvenliği paradigmamız da, 13 Mayıs 2014 Soma Maden Faciası'nı yaşadığımız 13 Mayıs 2014 tarihinde değişmiştir.

İş güvenliği konusundaki, İş güvenliği önemlidir, çok önemlidir paradigmamız 12 Mayıs 2014 tarihinde bitmiştir. 13 Mayıs 2014 tarihinde geçiş yaptığımız İş güvenliği paradigmamız şudur: İş güvenliği; en önceliklidir, en önemlidir. Kamuda olsun özel sektörde olsun işçi çalıştıran tüm kurumların 1. önceliği iş güvenliği, işçi güvenliği olmak durumundadır.

Önümüzdeki dönemde bu yeni paradigmaya uygun pek çok düzenleme yapılacaktır inşaallah. İş güvenliğini arttıracak ve sağlamlaştıracak mevzuat değişikliklerinin yapılması, şirket içi güvenlik eğitimlerinin daha profesyonelce yapılması, iş güvenliği denetimlerin daha kontrollü yapılması, muhtemel kazalara yönelik ciddi tatbikatların yapılarak çalışanların muhtemel kazalarda nasıl davranarak hayatta kalabileceklerinin onlara ciddiyetle öğretilmesi vb. uygulamalar gerçekleştirilecektir inşaallah.

İşsel Dönüşüm denilebilir. Evet, Türkiye nasıl ki Kentsel Dönüşüm yaparak depreme karşı daha güvenli binalar yaparak, muhtemel depremleri daha az sayıda can ve mal kaybı ve daha az hasarla atlatmak için çaba gösteriyorsa, adına mesela İşsel Dönüşüm denilen bir güvenlik dönüşüm planı uygulanarak, iş kazalarının minimum hasarla daha az sayıda can kaybı ve daha az sayıda yaralanmayla atlatılabilmelerini sağlamak için İşsel Dönüşüm uygulaması yapılabilir.

zülcenaheyn
05-18-2014, 20:49
Hepinizde siyaset mühendisi olmuş gitmişşiniz
Verilen meclis önergesiymiş miş miş
Yok darbecileri hükümet salıvermiş miş miş

Sadece gülüp geçiyorum sizin gibi sahışlara
Herşeyi ne kadarda iyi biliyorsunuz, bilmediginiz konu yok maşallah
Tarih, din, siyaset, futbol, ekonomi,
Siz neymişşiniz be abi.

hayret sende bu kadarcık bile olsa fikrini söyleyebilecek beyin varmıymış, inanmam... kesin başka bir forumdan copy/paste yapmışsındır bu yazıyı bile

zülcenaheyn
05-18-2014, 20:54
Darbecileri hükümet değil gülen örgütü saldı

F. Gülen dershane kavgası sırasında darbe tutuklularını kast ederek yaşlı başlı insanlar hapis yatıyor elimde olsa hepsini salarım dedi ve kısa bir süre sonra 28 Şubat davasında tutuklu sanık kalmadı...

Sen milliyetçi geçinirsin ama vatan haini gülen terör örgütünün söylemlerini kullanırsın.. Nasıl iş bu?

Soma ile ilgili açtığım başbakan a çağrı isimli konuya bakabilirsin..

Başbakan ın o konuşmasında önemli yanlışları vardır ve kendisi yeni bir açıklamayla bu yanlışlarını düzeltirse çok iyi olur.

Soma şehidleri üzerinden kim siyasi rant sağlamaya çalışıyorsa o hainidir.. Bu olayın sabotaj olma ihtimali de çok yüksektir.. Ayrıca Soma olayında ihmal varsa bunun 1. Dereceden sorumlusu Aydın doğan ve koç un adamı olan o şirketin patronudur.. 1 Mayıs ta taksim taksim diye zırvalayan ve işçi güvenliğini gündeme getirmeyen sendikalar da sorumludur.. Çalışma bakanlığında bakan dahil kimin ihmali varsa hepsinden de hesap sorulsun..

Anladım.... Kötü şeyleri cemaate, iyi şeyleri hükümete atıyoruz... Çok iyi anladım..

Darbecileri kim içeri aldı? Hükümet. Kim saldı? Cemaat. Vay anasını be!

zülcenaheyn
05-18-2014, 20:56
17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'ni yaşadık ve 17 Ağustos 1999 tarihinde Türkiye'nin deprem paradigması değişti. Önce 1999 yılında Zorunlu Deprem Sigortası getirildi sonra 2006 yılında Yapı Güçlendirme Yönetmeliği çıkartıldı ve daha sonra da 2012 yılında Kentsel Dönüşüm başlatıldı. Marmara Depremi'nden bugüne 15 yıl geçti. Depreme daha dayanıklı binalar yapmak ve muhtemel ölümcül depremleri mümkün olan en az can kaybıyla atlatabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Nasıl ki Türkiye'nin 16 Ağustos 1999 tarihinde sahip olduğu deprem paradigması, 17 Ağustos 1999 tarihinde yaşamış olduğumuz 7,5 şiddetindeki Marmara Depremi'yle değişmişse, 12 Mayıs 2014 tarihinde sahip olduğumuz iş güvenliği paradigmamız da, 13 Mayıs 2014 Soma Maden Faciası'nı yaşadığımız 13 Mayıs 2014 tarihinde değişmiştir.

İş güvenliği konusundaki, İş güvenliği önemlidir, çok önemlidir paradigmamız 12 Mayıs 2014 tarihinde bitmiştir. 13 Mayıs 2014 tarihinde geçiş yaptığımız İş güvenliği paradigmamız şudur: İş güvenliği; en önceliklidir, en önemlidir. Kamuda olsun özel sektörde olsun işçi çalıştıran tüm kurumların 1. önceliği iş güvenliği, işçi güvenliği olmak durumundadır.

Önümüzdeki dönemde bu yeni paradigmaya uygun pek çok düzenleme yapılacaktır inşaallah. İş güvenliğini arttıracak ve sağlamlaştıracak mevzuat değişikliklerinin yapılması, şirket içi güvenlik eğitimlerinin daha profesyonelce yapılması, iş güvenliği denetimlerin daha kontrollü yapılması, muhtemel kazalara yönelik ciddi tatbikatların yapılarak çalışanların muhtemel kazalarda nasıl davranarak hayatta kalabileceklerinin onlara ciddiyetle öğretilmesi vb. uygulamalar gerçekleştirilecektir inşaallah.

İşsel Dönüşüm denilebilir. Evet, Türkiye nasıl ki Kentsel Dönüşüm yaparak depreme karşı daha güvenli binalar yaparak, muhtemel depremleri daha az sayıda can ve mal kaybı ve daha az hasarla atlatmak için çaba gösteriyorsa, adına mesela İşsel Dönüşüm denilen bir güvenlik dönüşüm planı uygulanarak, iş kazalarının minimum hasarla daha az sayıda can kaybı ve daha az sayıda yaralanmayla atlatılabilmelerini sağlamak için İşsel Dönüşüm uygulaması yapılabilir.

300 insan ölmüş. Olan olmuş artık. Bu tür sözlerle oy alamazsınız. Faciadan 15 gün önceki teklifi değerlendirmeniz gerekiyordu. Açıkça tınmadınız.

BlueMoon
05-18-2014, 23:59
sivil şehid olayında tüm devletin olanakları ailelere verilmeli

kamuda yakınlarına iş kalıcı çözümler borçlarının silinmesi gibi.

elektrik su en azından 1-2 yıl parası alınmasın. ailelerin tatmin olacağı şeyler yapılsın.

göz boyayan şeyler değil. a haberde 415 tl yardım yapılacak dedi bu komiğime gitti. bu rakam insanlarla dalga geçmek gibidir.

en azından 1000-1500 tl aralığında yakınlarına maaş bağlanmalı. tabii acılarını dindirmeyecek ama bi nebze olsun fayda olur :(

Özgür Suriye
05-19-2014, 02:08
@zulcenaheyn

Onları tutuklayan da salan da gülen Örgütü'ydü.

Kafasına göre istediğini tutuklayan birçok gerçek suçluya da dokunmayan gülen örgütü...

Ölümlerden kendinize siyasi rant sağlamaya çalışmayın..

Emin ol bu faciaya ben senden çok daha fazla üzülmüşümdür..

Daha önce defalarca Soma'ya gitmiş birisiyim.

Allah şehidlerimize rahmet etsin.

Özgür Suriye
05-19-2014, 02:12
sivil şehid olayında tüm devletin olanakları ailelere verilmeli

kamuda yakınlarına iş kalıcı çözümler borçlarının silinmesi gibi.

elektrik su en azından 1-2 yıl parası alınmasın. ailelerin tatmin olacağı şeyler yapılsın.

göz boyayan şeyler değil. a haberde 415 tl yardım yapılacak dedi bu komiğime gitti. bu rakam insanlarla dalga geçmek gibidir.

en azından 1000-1500 tl aralığında yakınlarına maaş bağlanmalı. tabii acılarını dindirmeyecek ama bi nebze olsun fayda olur :(

1400-1500 tl civarında maaş bağlayacakmış zaten devlet.

İşverenden hayatını kaybeden kişi başına en az 1 milyon tl tazminat alınmalı ve ailelere verilmeli.

Cihannur
05-19-2014, 03:59
300 insan ölmüş. Olan olmuş artık. Bu tür sözlerle oy alamazsınız. Faciadan 15 gün önceki teklifi değerlendirmeniz gerekiyordu. Açıkça tınmadınız.

Her şeyi sadece oy almak üzerine odaklandırmayın. Biz, ülkemize ve milletimize hizmetlerimizi yaparız, oy verip bizi iktidara getirmek ya da muhalefete düşürmek de milletimizin takdirindedir. Milletimizin takdirine de saygı duyarız. Şunu da unutmayın ki, AK Parti ilanihaye iktidar olmayacaktır. Muhtemelen ileride biz de muhalefete düşeceğiz; ama muhalefete düştükten sonra 1 ya da 2 seçim sonra tekrar iktidara gelebiliriz. Mahkeme kadıya mülk değildir.

Burada üç önemli hususun altını çizmek istiyorum:

1- Son 3 yılda mevzuata aykırı davranan kaç maden ocağının kapatıldığını biliyor musun? Ben söyleyeyim: Tam 114 maden ocağı mevzuata uygun faaliyet göstermedikleri için kapatılmış. Denetimler yapılıyor ve kapatmaya varan cezai müeyyideler de uygulanıyor gördüğün gibi.

2- Bu elim kazanın yaşandığı maden ocağının denetimleri mart ayında yapılmış. Eğer denetimler usulüne uygun olarak yapılmışsa mevzuata uygunluk var demektir. Mevzuatın daha güvenlik odaklı bir duruma getirilmesi gerektiğini bu acı olayla anlamış bulunuyoruz.

3- Soma Maden Faciası'nın yaşandığı o maden ocağı âdeta parmakla gösterilen ve çevredeki maden olacaklarının en iyilerinden biri durumunda olan bir kömür ocağıymış. O çevrenin en iyilerinden biri olan maden ocağında 301 madencinin hayatını kaybedeceği bir kaza oluyorsa varın diğer ocakların hâlini siz düşünün.

Anlamamız gereken şu ki, yapısal bir sorun var ve bu yapısal sorunu ancak paradigma değişikliğiyle çözebiliriz. Kimse bugünden yarına bu meselenin rayına oturacağını düşünmesin. Nasıl ki 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nden bu yana 15 yıl geçmesine rağmen hâlâ depreme karşı mücadelemizi sürdürüyor ve Kentsel Dönüşüm yapıyorsak, 13 Mayıs 2014 Soma Maden Faciası'nı da bir milat olarak kabul ederek iş kazalarıyla ilgili olarak da İşsel Dönüşüm başlatmalı ve iş kazalarına karşı uzun soluklu bir mücadeleyi ciddiyetle vermeliyiz.

Isikveren
05-19-2014, 18:47
hayret sende bu kadarcık bile olsa fikrini söyleyebilecek beyin varmıymış, inanmam... kesin başka bir forumdan copy/paste yapmışsındır bu yazıyı bile

Şasırdın degilmi :w:

Demekki fitne denilen şey, böyle düşürüyormuş bir zamanlar kardeş dediklerimizle birbirine
Ben beyinsiz ben akılsız
Sen çok bilgili
Boşver...

akses
05-19-2014, 20:02
Türkiye bunu da atlatır.

xfce
05-23-2014, 19:16
almanyada madende 50 yıldır 1 kişi bile ölmemiş.
iş kazasında avrupada birinciyiz bu mu insana verilen deger?
patronların kazancı işçilerden dahamı önemli?