fatih kısaparmak balon baskılı balon Erdoğan'ı Çok Kızdıran Karikatür - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erdoğan'ı Çok Kızdıran Karikatür

ak_mavish
01-07-2008, 16:16
Erdoğan'ı Çok Kızdıran Karikatür
07 Ocak 2008 11:58Son dönemde Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan hakkında övücü karikatürler çizen Salih Memecan bu kez zıt bir karikatür çizdi, kıyamet koptu.

Sevilay Yükselir/Gazeteport

http://www.gazeteport.com.tr/stellent/groups/public/documents/site_studio_images/gp_134838.jpg

Salih Memecan. Limon'u, Zeytin'i ile çocuklarının gönlüne taht kurmuş ünlü karikatürist. Sabah Gazetesi'ndeki Bizim City'nin sahibi. AKP iktidarı ile birlikte çizgileri yavaş yavaş değişen Memecan'ın muhalif çizgilerini unutur olmuştuk. Uzun zamandan beri sadece TSK'yı, türban karşıtlarını, Cumhuriyetçileri, muhalif partileri, terörü ve güncel olayları eleştiren Memecan, geçtiğimiz Cuma bu AKP politikaları yanlısı tarzından vazgeçerek bize bir sürpriz yaptı. Ve Erdoğan'ı, yüzde 20'lik elektrik zammından dolayı eleştiren bir karikatür çizdi Sabah'ın birinci sayfasında. Ondan sonra da kıyamet koptu.

Aslına bakarsanız, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bir numaralı adamı görüntüsünde olan Memecan'ın Başbakan'ı sert çizgilerle eleştiren bu karikatürünün verdiği mesaj çok önemli. Memecan, şunu demek istiyor adeta: “Türban, anayasa terör etkilemez ama vatandaşa yüzde 20'lik bir elektrik zammı sizi çok kötü çarpar!”

Karikatürü medya pek fark etmedi ama Başbakan Erdoğan'ın gözünden kaçmadı. Aldığım duyuma göre Erdoğan, kurmayları aracılığı ile Sabah Gazetesi'nin yetkililerine haber salmış. Ve “Ayıp oluyor ama! Bunun altında acaba bir kasıt mı var?” diyerek, Memecan'ın bu karikatürü, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e hoş görünmek için çizdiğini ima etmiş...

Sabah'ın üst düzey yetkilisi de Memecan'a ulaşarak Başbakan'ın üzüntülerini açık bir şekilde dile getirmiş. Memecan ise, “Tayyip Bey kızmış ama ben bunu sadece 'espri olsun' diye yaptım. Bunu Abdullah Bey'in çizmemi istediği doğru değil. Benim de Tayip Bey'le hiçbir derdim yok!” yanıtını vermiş.

Başbakan Erdoğan'ın damadının CEO'su olduğu Çalık Grubu'nun sahipliğinde bir gazetede Başbakan'a ne kadar muhalefet yapılabilir bilemiyorum ama size şimdiden söyleyebilirim ki, Salih Memecan, Gül'le olan yakınlığı nedeniyle daha şimdiden kara listeye girmiş durumda. Görünen o ki, Memecan, Sabah'ta krallar gibi oturduğu koltukta bundan böyle pek rahat hareket edemeyecek. Yani gölge yayın yönetmenliği tarihe karışmış durumda. Tabi bu durum sadece Memecan'ı bağlamıyor. Ne yazık ki, Memecan ve Gül arasındaki yakın dostluğu kullanarak koltuğunu koruma hesabı yapan birçok Sabah çalışanını da zor günler bekliyor.

Bu arada yazımın sonuna geldiğim dakikalarda aldığım bir haberi de size aktarayım. Memecan, şu dakikalarda Amerika'ya uçuyor. Niye olduğunu tahmin ediyorsunuzdur sanırım. Elbette ki kankası olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Amerika'da yalnız bırakmamak için. Ne şanslı adam ama değil mi? Vazgeçtim oğluma, “Doktor ya da diplomat ol” demekten. Bundan böyle, “Çiz oğlum çiz! Salih Amcan gibi karikatürist ol!” diyeceğim…

Necip Fazil
01-07-2008, 16:22
Hükümet elektirik zammının uygulanmasında hata yapmıştır. % 20'ye varan zam oranları yıllar içerisinde dağıtılarak yapılmalıydı.

Salih Memecan oldukça doğru bir karikatür çizmiş. Bunda kızacak bir taraf yok.

VesseLam

CeVHeR
01-07-2008, 16:34
Karikatürü medya pek fark etmedi ama Başbakan Erdoğan'ın gözünden kaçmadı. Aldığım duyuma göre Erdoğan, kurmayları aracılığı ile Sabah Gazetesi'nin yetkililerine haber salmış. Ve “Ayıp oluyor ama! Bunun altında acaba bir kasıt mı var?” diyerek, Memecan'ın bu karikatürü, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e hoş görünmek için çizdiğini ima etmiş...

Benim anlamadığım, Abdullah Gül ile Recep Tayyip Erdoğan arasında bir sorun mu varda Abdullah Gül' e şirin görünmek için çizmiş olsun. Bu haber bana pek inandırıcı gelmedi...

laterna68
01-07-2008, 16:55
. Memecan, şunu demek istiyor adeta: “Türban, anayasa terör etkilemez ama vatandaşa yüzde 20'lik bir elektrik zammı sizi çok kötü çarpar!”

..sanki insanlarımızın derdi başı para ..paramız gitmesin de ne olursa olsun ..sadece buna tepki veririz der gibi olan bu yorumu hiiç beğenmedim ..

hayataAKartı
01-07-2008, 17:14
Merhaba

Değerli kardeşlerim bu karikatürü çizen karikatürist halkın bu zamma sıcak bakmadığını biraz sivri dille ima etmiş. Olay bundan ibarettir.

Selam ve Dua ile

Meftun
01-07-2008, 17:18
yıllara bölünsün dediniz ama arkadaşlar biz beş yıldır zam yapmadık ve enflasyon falan derken %50 yiy geçen indirim bile yapıldı ve bu bize çok oy kazandırdı..ama benim kızdığım indirim yaparken iyi de zam yapılması gerekli olunca mı kötü!

MaU_95
01-07-2008, 17:21
Ben bir yerde yazmıştım Başbakanıma karikatürüslere dava açma derdim diye. Ne yazik ki bu bir hatadır. Başbakanımın tatli bir uslupla cevap vermesini yada susmasini bekliyorum bu tur durumlarda.

Diger taraftan evet 5 yıl boyunca zam yapilmadi. Birseylerin duzelmesi, yoluna girmesi beklendi. Gerekli sartlar olusunca da zam yapildi.
Zam yapildi diye feryat figan edenler once adam gibi vergilerini odesin.

ak_mavish
01-07-2008, 17:23
başbakan acaba gerçekten cevap verdi mi ya da kızdı mı?bu bir haber değil..ak parti karşıtı bir köşe yazısı..bu karikatürde hiç bişey yok.başbakan da eminim bayıla bayıla zam yapmıyordur.

Meftun
01-07-2008, 17:25
bence de ya... ayrıca uslüba bakarsanız başbakan ve gülümüz arasında ikilik çıkartmaya çalışıyor

ümitli_bekleyis
01-07-2008, 17:31
Her zamanki gibi abartmışlar ."Kıyamet koptu" söze bak.Başbakanın işi yoktu sizin karikatürünüzle uğraşacaktı.Eleştiri yapmış bir karikatürist olarak .Bunda bu kadar abartılacak birşey olduğuna ve böyle bir olayın bu şekilde gelişeceğine ihtimal vermiyorum.

Beritan
01-07-2008, 17:35
bence bu olayı hiç çarpıtmasınlar....buda bi mizahtır...hoş zam mizah değil hayatın ta kendisi..ama bırakın millet biraz gülsün ;)

Necip Fazil
01-07-2008, 17:50
Biz haberin veriliş şeklini konu almıyoruz. Medya bu, olayları alakasız yerlerede çekebilir, meselenin içerisine yalan sözlerde katabilir. Ama yapılan zammın böyle olması yanlıştır. 5 sene zam yapılmaması birden % 20 zam yapma lüksünü hiçbir hükümete vermez. Başbakan bunu bayıla bayıla yapıyor demiyoruz. Ama hesaplamarda yanlış yapılmıştır. Bazı kaynakları kullanarak bu zam yıllara dağıtılabilirdi.

VesseLam

AKMURAT
01-07-2008, 18:27
::) ::) ::)