fatih kısaparmak balon baskılı balon Ertuğrul Özkök Otobüse Biner mi?-Şamil Tayyar/Star - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ertuğrul Özkök Otobüse Biner mi?-Şamil Tayyar/Star

ak_mavish
09-24-2007, 14:24
Özkök’e tavsiyem

Üniversitede Makro Ekonomi dersine giren bir hocamız vardı. Okula kırmızı mercedesle gelirdi. O günkü şartlarda mercedesli hoca figürü çok yayın değildi. Bizleri teselli etmeye çalışırdı: ‘Mercedese her zaman binmiyorum tabi. Halkın arasına da karışıyorum. Onun için ayda bir defa otobüse biniyorum.’

Ertuğrul Özkök’ün ‘mahalle baskısı’ tezini dayatmadaki ısrarı, 25 yıl öncesine götürdü beni. Halka karışmayı ayda bir defa otobüse binmek olarak gören bu aydına (!) ne kadar da çok benziyor, değil mi? Ramazan’da içki reyonunun kağıtla kapatılmasını, mahalle baskısının fotoğrafı olarak manşete taşıyacak kadar zavallı.

Bu memlekette yıllardır saygıdan dolayı lokantalar perdelerini indirir, ulu orta içki satılmaz. Eskiden ‘Hac bu sene de kurbana denk geldi’ şeklinde saçma sapan haberler yapıldı. Şimdilerde moda, toplumun geleneksel değerlerini ‘AK Parti’nin oluşturduğu siyasi iklimin sonucu’ gibi görme hastalığı.

Çocukluk yıllarımda İslahiye’de şehirlerarası yoldan geçen minibüsler durdurulur, uzun saçlılar indirilip traş edilirdi. Ramazan’da lokantaların çoğu kapanır, açık olanlar camlara perde çekerdi.

İktidarda kimler vardı, AK Parti mi? Hayır. Demirel vardı, Ecevit vardı.

Özkök’e tavsiyem; Oturduğunuz site, mahalle değildir. Ayda bir defa otobüse binin gibi büyük fedakarlık bekleyemem. Hiç olmazsa yılda bir kere mahalleye inin.