fatih kısaparmak balon baskılı balon Eşiniz huriniz olsun istemez misiniz..? - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Eşiniz huriniz olsun istemez misiniz..?

Semm
05-10-2008, 09:55
Eşiniz huriniz olsun istemez misiniz..?

O cennetlerde gözleri eşlerinden başkasını görmeyen, tatlı bakışlı öyle güzeller vardır ki, daha önce cin ve ins'ten hiç kimse kendilerine dokunmamıştır. Rahman Sur. 56

Yanlarında, kocalarından başkasının yüzüne bakmayan, yumuşak bakışlı, güzel gözlü, gün yüzü görmemiş yumurtanın pembe beyaz renginde eşleri de olacak. Saffat sur. 48-49

Onların beraberinde, gözleri kocalarından başkasını görmeyen yumuşak bakışlı, aynı yaşta güzeller vardır. Sad 52

Gerçekten biz hûrileri apayrı biçimde yeni yarattık.
Onları, bâkireler kıldık.
Eşlerine düşkün ve yaşıt. Vakıa Sur 35-36-37

gözleri eşlerinden başkasını görmeyen
kocalarından başkasının yüzüne bakmayan
kocalarından başkasını görmeyen
daha önce cin ve ins'ten hiç kimse kendilerine dokunmamıştır
Eşlerine düşkün

Hiç düşündünüz mü RABBİM cennet hurilerini anlatırken ısrarla neden hep bu cümleleri kullanıyor.. sadece eşlerine has, gözleri sadece eşlerine bakan, sevgileri sadece eşlerine olan, eşlerinden başkasının kendilerine ne bakabildiği ne dokunabildiği ne de sevebildiği; göz nuru gönül süruru huriler eşler...

Düşünün bir; sevdiğinizi düşünün, bu dünyada size eş olan hanımlarınızı düşünün.. bu dünyada size eş olan kocalarınızı düşünün.. evlerinizi düşünün.. sevginizi düşünün.. nasıl bir sevgiyle sevildiğinizi düşünün..

istemez misiniz eşinizin gözü sizden başkası kimseyi görmesin..
istemez misiniz eşinizin bütün sevgisi son zerresine kadar size ait olsun..
istemez misiniz sevginiz size hem bu dünyada hem ahirette cenneti yaşatsın.. istemez misiniz eşiniz gözünüzün nuru gönlünüzün en güzel süruru olsun..
istemez misiniz eğlenceniz; eviniz eşiniz çocuklarınız olsun..

istemez misiniz dostlar RABBİMİN sizlere en güzel hediye olarak verdiği eşlerinizi hep en güzel bir hediye en güzel bir emanet olarak görmeyi, korumayı, sevmeyi ve bu sevgiyle dünyadaki cenneti yaşayıp bu cennetle ahiretteki cennette koşmayı ve cennette eşlerinizin hurilerden daha güzel bir şekilde yine size eş olarak verilemesini...

Şimdi daha iyi anlıyorum RABBİMİN hurileri anlatırken ısrarla bu kelimeleri kullanmasını

gözleri eşlerinden başkasını görmeyen
kocalarından başkasının yüzüne bakmayan
kocalarından başkasını görmeyen
daha önce cin ve ins'ten hiç kimse kendilerine dokunmamıştır
Eşlerine düşkün

Eşinizin sadece sizi sevmesi
Sadece size ait olması
Size en güzel güveni vermesi
Size verdiği sözü en güzeliyle tutması kadar insana huzur veren bir şey var mı şu dünyada..

Eşiniz sadece sizin eşiniz...
Sevgisi sadece size

İşte sizin huriniz.. işte sizin cennetiniz işte sizin eşinizi ama sadece sizin.. Kimsenin değil sadece sizin...

Ve eşinize sözünüz ve onun size sözü
İşte size sadece dünyada ki değil ahirette ki cennetti de bulduracak sözünüz

Eşinize hitaben ve ondan size hitaben

RABBİMDEN başkasına kul
RASULUNDEN başkasına ümmet
SENDEN başkasına eş olmayacağim

RABBİM tüm mü'min ve mü'minelere sadece eşlerine eş olmayı sevgilerini sadece eşlerine ve RABLERİNE hasretmeyi ve bu sevgiyle hem bu dünyada hem de ahirette cenneti yaşamayı nasip etsin

AMİN AMİN AMİN

RABBİME emanetsiniz bu canda can olan dostlar
RABBİMİN iman edenlere vaadi olan cennette buluşmak dua ve yakarışıyla..

Alıntıdır

Enfal
05-10-2008, 13:09
Herkes ister herhalde :-X

Enfal
05-10-2008, 13:32
Ya uzun bir yorum yazacaktım ama düşündüm de bu konu derin beni bozar. En iyisi boş ver dedim.
İşi erbaplarına bırakalım. :)

Ayşe_Berra
05-10-2008, 13:41
RABBİMDEN başkasına kul

RABBİM tüm mü'min ve mü'minelere sadece eşlerine eş olmayı sevgilerini sadece eşlerine ve RABLERİNE hasretmeyi ve bu sevgiyle hem bu dünyada hem de ahirette cenneti yaşamayı nasip etsin
AMİN AMİN AMİN

Sanırım en büyük dualarımdan birisi bu.

Burada sevildiğim gibi,sevileceğimi, seveceğimi düşünüyorum içim titriyor. "Dünyada bir cennet varsa senin yanın" dediğim, katre katre dünya cennetini oluşturan aile saadetimi ahirette de yaşamak Mevla'nın vereceği en büyük mükafatlardan biri diye düşünüyorum. Dilerim Rabbim bizlere iki cihanda da birlikte olmayı nasip eder.

Paylaşım için teşekkürler,+

Semm
05-10-2008, 13:47
Herkes ister herhalde  :-X

Gönlüne sağlık güzel kardeşim manidar bir çalışma olmuş +1

istemez misiniz dostlar RABBİMİN sizlere en güzel hediye olarak verdiği eşlerinizi hep en güzel bir hediye en güzel bir emanet olarak görmeyi, korumayı, sevmeyi ve bu sevgiyle dünyadaki cenneti yaşayıp bu cennetle ahiretteki cennette koşmayı ve cennette eşlerinizin hurilerden daha güzel bir şekilde yine size eş olarak verilemesini...

Hayatı paylaştığı halde eziyet gören beylerin , diğer alemde de aynı kişiler ile beraber olmalarını isteyeceğini sanmıyorum ama bu bir ufuktur nasipi ve bakışı hoş olan talip olur. ;)

Eyvallah..
Hayırlı ufuklara talibi(z)m, acizane.
Rabbim kaleme alanın gönlüne sağlık versin inşaAllah.

Enfal
05-10-2008, 13:53
Ya uzun bir yorum yazacaktım ama düşündüm de bu konu derin beni bozar. En iyisi boş ver dedim.
İşi erbaplarına bırakalım. :)

inci denizlerin tibinde dir enfal kardeşim , bazen derinlere inmeden nimetlerden feyizlenemiyoruz , yüzeysel duruşlar ile hayatın içinde gizli olan ara tonlara hep teyet yaşarız :) :-*

Çok doğru söylediniz de daha yaşımız küçük. Biz yine de boyumuzu aşacak sularda dolaşmayalım. Hayırlısı neyse o olsun her zaman için. :)

Semm
05-10-2008, 13:54
RABBİMDEN başkasına kul

AMİN AMİN AMİN

Burada sevildiğim gibi,sevileceğimi, seveceğimi düşünüyorum içim titriyor.  "Dünyada bir cennet varsa senin yanın" dediğim, katre katre dünya cennetini oluşturan aile saadetimi ahirette de yaşamak Mevla'nın vereceği en büyük mükafatlardan biri diye düşünüyorum. Dilerim Rabbim bizlere iki cihanda da birlikte olmayı nasip eder.

MaşaAllah, Sizin adınıza o kadar sevindim ki..
Bu yüzden asıl ben teşekkür ederim, mutlu ettiniz
Dileğinizin kabul olması duasıyla..

Ayşe_Berra
05-10-2008, 14:01
RABBİMDEN başkasına kul

AMİN AMİN AMİN

Burada sevildiğim gibi,sevileceğimi, seveceğimi düşünüyorum içim titriyor. "Dünyada bir cennet varsa senin yanın" dediğim, katre katre dünya cennetini oluşturan aile saadetimi ahirette de yaşamak Mevla'nın vereceği en büyük mükafatlardan biri diye düşünüyorum. Dilerim Rabbim bizlere iki cihanda da birlikte olmayı nasip eder.

MaşaAllah, Sizin adınıza o kadar sevindim ki..
Bu yüzden asıl ben teşekkür ederim, mutlu ettiniz (:
Dileğinizin kabul olması duasıyla..

Allah razı olsun, dualarımız tüm Ümmet-i Muhammet'e inşallah. ;)

sümeyra
05-10-2008, 14:26
Cennette vaat edilen huriler her zaman en çok konuşulan konulardan biridir
Ve eşlerin kafası bu konuda hep karışıktır
Kıskançlık vardır fakat hediyeyi sunan Yüce Yaratıcı olunca diller lal olur
Unutulmaması gereken Cennet'i hak eden Müminler ne arzu ederlerse onunla karşılaşırlar
Rabbimiz eşleri ile Cennette buluşmak isteyen sadık kulların da karşılıksız bırakmayacaktır.
Bu huri ayetlerinin iniş sebepleri tabi ki çok önemli

Rabbim, dünyada gönlümüzün kaydığı ve gönülden evet diyip yuva kurduğumuz kişiyi Cennette de yamacımızdan ayırmasın.
Rabbimizin emirlerine uyup yasaklarından kaçınarak bir ömür sürüp Cennette de bu birlikteliği sürdürenlerden eylesin.
Paylaşım için teşekkürler +1

ENGİNEER
05-10-2008, 14:37
Cennette gerçek hayatta sevdiğimiz eşimiz ve çocuklarımızla beraber yaşama imkanımız var mı?

Gerçi henüz eşim ve çocuklarım yok ama eğer olursa öldükten sonra bi daha onları göremeyecek olmak çok acı olur.

Enfal
05-10-2008, 16:53
Ben sonsuza kadar Yaraticimi izlemek istiyorum.

Bir dua vardır ben çok severim.
Ey Rabbim! Cennetini görmeye yüzüm yok. Beni, cemalini görmekle şereflendir.
(Amin)