fatih kısaparmak balon baskılı balon Evleneceğiniz kişi yurtdışında yaşayacak ne karar verirsiniz? - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evleneceğiniz kişi yurtdışında yaşayacak ne karar verirsiniz?

dilek
05-18-2008, 23:51
Hayatınızın geri kalanını beraber geçirmeyi düşünüyorsunuz.Ama eş adayınızın yurtdışına yerleşmesi gerekiyor, uzun süre ve belki hatta sürekli orda yaşamanız gerekecek,bi karar vermeniz gerekiyor.Ya onunla arkanıza bakmadan onunla gideceksiniz yada herşeyi onunla bırakıp hayatınıza başka bir yön vereceksiniz?
Hangi kararı verirdiniz? Neden?

benım kararım;
O benım ruh ikizim onsuz yapamam der bende giderim,çünkü ona güveniyorum.

Demokrat
05-18-2008, 23:58
Herhalde buna en iyi ben cevap verebilirim..Esim yurtdisinda dogdu, büyüdü ve burada yasamak istiyor ben ise Türkiyede dogdum, büyüdüm ve türkiye de yasamak istiyorum..
Su anlik yurtdisindayiz ancak ne zamana kadar bilemiyorum, cocuklarin egitimlerinide gözardi edemem ayrica esimin ve cocuklarin türkiye ye uyum saglamasi cok zor, ben buraya uyum sagladim, kisa sürede entegre oldum ama yinede devamli burada kalmak gibi bir durumum olamaz..
Yani anlayacagin kardes yukari tükürsen biyik, asagi tükürsen sakal..baslarda zor gelebilir ama zamanla alisirsin ;)

Kafes
05-19-2008, 00:02
Bence Dunya nin her yeri Allah'in ve her insan bir sekilde Dunya'da gorevli

o yuzden nerede oldugun pek onemli degil

dolayisiyla sevdigin insanlarla beraber mucadele etmek daha kolay

Turkiye'de de kalsan bir sekilde mucadele var, baska yerde de..

Müntesip
05-19-2008, 00:02
bizim hanımda(şimdilik nişanlım) on yıl sonra afrika'ya gitmeyi kabul eder inşallah.ben,herşeyimi alıp afrika'nın herhangi bir ülkesine yerleşmek istiyorum :)

Demokrat
05-19-2008, 00:03
bizim hanımda(şimdilik nişanlım) on yıl sonra afrika'ya gitmeyi kabul eder inşallah.ben,herşeyimi alıp afrika'nın herhangi bir ülkesine yerleşmek istiyorum :)

Hizmet askiyla yaniyorsun anlasilan kardes ;)

dilek
Herhalde buna en iyi ben cevap verebilirim..Esim yurtdisinda dogdu, büyüdü ve burada yasamak istiyor ben ise Türkiyede dogdum, büyüdüm ve türkiye de yasamak istiyorum..
Su anlik yurtdisindayiz ancak ne zamana kadar bilemiyorum, cocuklarin egitimlerinide gözardi edemem ayrica esimin ve cocuklarin türkiye ye uyum saglamasi cok zor, ben buraya uyum sagladim, kisa sürede entegre oldum ama yinede devamli burada kalmak gibi bir durumum olamaz..
Yani anlayacagin kardes yukari tükürsen biyik, asagi tükürsen sakal..baslarda zor gelebilir ama zamanla alisirsin ;)

senden bi yorum beklıyodum zaten 8)
Allah herkese kolaylık versin
zoor çook zor hayat :-\

lal85
benim kararım ;
Giderim ama gözüm arkada kalır,acaba gitmesemıydım diye düşünürüm :-* :-* :-*
tebrikler kuzimm ellerine saglık :-*

dilek
05-19-2008, 00:08
benim kararım ;
Giderim ama gözüm arkada kalır,acaba gitmesemıydım diye düşünürüm :-* :-* :-*
tebrikler kuzimm ellerine saglık :-*

eyvallah kuzim

git ama gözün arkada kalmasın, sevdiğinle birlikte hayatın tadını çıkar unutma o senın hayat arkadaşın ;)

Demokrat
05-19-2008, 00:09
kardes yurtdisinda "ithal gelin", "ithal damat" olayi cok meshurdur..O da ne demek diye sorarsiniz aileler cocuklarina buradaki gencligi layik görmeyip, türkiyeden damat veya gelin getirir ancak bu evlilikler pekte saglikli olmuyor..
Cünkü kültür, ortam ve egitim farklari ciftler arasinda anlasmazliklara neden oluyor, birde gelen kisinin egitim seviyesi biraz düsükse entegre konusuna sorunlar yasiyor böyle oluncada resmen eve hapsoluyor birde buradaki esin, getirileyen kisiye "sayemde geldin" gibisinden tavirlarida iliskiyi asiri derecede zedeliyor..
Gecen yillarda gazetede bu konuda bir yazi dizisi hazirlamistim, o yüzden bu konularda az, cok bilgim var...
En cok dikkat edilmsi gereken konular dedigim gibi kültür, ortam ve egitim farkidir ;)

dilek
05-19-2008, 00:09
Bence Dunya nin her yeri Allah'in ve her insan bir sekilde Dunya'da gorevli

o yuzden nerede oldugun pek onemli degil

dolayisiyla sevdigin insanlarla beraber mucadele etmek daha kolay

Turkiye'de de kalsan bir sekilde mucadele var, baska yerde de..

katılıyorum, artık uzaklar çok uzak değil ki arkama bile bakmadan giderdim bende ;)

Hıfz-ı lisan
05-19-2008, 00:12
Oraya alışma,bilmediğin dil,din bilmiyorum birçok arkadaşım gitti dönenler bile oldu..büyük konuşmamak gerek ancak.. öyle :)

Kırık_Çocuk
05-19-2008, 00:16
gidenei boşver
gelene hoşgeldin de başka çaesi yok :)

Müntesip
05-19-2008, 00:16

bilmiyorum inşallah öyledir ;) ,en çok istediğim şeyde siyah bir çocugun başını okşarken ki mutluluğunu görebilmek !!!

Demokrat
05-19-2008, 00:17
Oraya alışma,bilmediğin dil,din bilmiyorum birçok arkadaşım gitti dönenler bile oldu..büyük konuşmamak gerek ancak.. öyle :)

Alisma sorunu yok kardes..her ülke sanki kücük Türkiye bakkali, berberi,manavi ne ararsan var :)

dilek
05-19-2008, 00:18

bilmiyorum inşallah öyledir ;) ,en çok istediğim şeyde siyah bir çocugun başını okşarken ki mutluluğunu görebilmek !!!

bu mutluluk için yurtdışına yerleşmen mi gerekiyo :D

dilek
05-19-2008, 00:18
gidenei boşver

ne hali varsa görsün diyosun yani,

Müntesip
05-19-2008, 00:19

sen solaryuma girersen gerek kalmaz sanırım :D

dilek
05-19-2008, 00:20

sen solaryuma girersen gerek kalmaz sanırım :D

yok solaryum kanser yapıyo ;)
sen git gel afrıkaya, hem aklında kalmamış olur hem orjınal esmer olur :D :D

Müntesip
05-19-2008, 00:22
yok solaryum kanser yapıyo ;)
sen git gel afrıkaya, hem aklında kalmamış olur hem orjınal esmer olur :D :D

tavsiyen için çok teşekkür ederim.ne kadar düşüncelisin :-*
herkese hayırlı geceler arkadaşlar !!!

Kırık_Çocuk
05-19-2008, 00:25
gidenei boşver

önemliyse sen de git :D

_Yeniden_
05-19-2008, 00:26
Napacaksın yabancı ülkelerde, var mı Türkiye gibisi...Edirnede'den Kars'a her toprağı bir başka 8)

akgenclik56
05-19-2008, 00:29
zor bir soru:( cevaplandırmak için bir düşüncem yok:)

Saltuk Buğra Han
05-19-2008, 00:32

dilek
05-19-2008, 00:32
gidenei boşver

önemliyse sen de git :D

ben giderim ki zaten ,

peki sana bi soru tersten bak konuya sen gidiceksin sevdiğin kişi seninle gelmiyo, sen buna nasıl sadakat dersin?

Hıfz-ı lisan
05-19-2008, 00:33

Alisma sorunu yok kardes..her ülke sanki kücük Türkiye bakkali, berberi,manavi ne ararsan var :)
Hocamızdan duymuştum Türkiyeden bayanlar evlerinin önünde halı yıkadıkları için bayanlara özel halı yıkma yeri dahi açmışlar..çok gülmüştüm..alışmak yoktur belki bilmiyorum tabide gelenleri görünce o yönde düşünmüştüm :)

Necip Fazil
05-19-2008, 00:35
Bu devirde insanlar yurt dışına çıkabilmek için evleniyorlar, bırakın sevdiği için yurt dışına çıkmayı ...

VesseLam

Kırık_Çocuk
05-19-2008, 00:38
Bu devirde insanlar yurt dışına çıkabilmek için evleniyorlar, bırakın sevdiği için yurt dışına çıkmayı ...

VesseLam

BU çok doğru bir tesbit olmuş..

dilek
05-19-2008, 00:39
Bu devirde insanlar yurt dışına çıkabilmek için evleniyorlar, bırakın sevdiği için yurt dışına çıkmayı ..

VesseLam

tespite gerek yok ortada zaten herşey ama herkes aynı görüşte değildir

Sukût-u_Hayal
05-19-2008, 00:40
Çok zor bir durum .. Birçok arkadaşım yurtdışına gitti ama dönüşleri pek iyi olmadı ... Kabul etmem .... :-\

gülsima
05-19-2008, 00:40
bi insan için ailemi bırakıp başka diyarlara gidemem hiç kusura bakmasın :) tabi evlendikten sonra böyle bişeyle karşılaşırsam durum değişebilir

dilek
05-19-2008, 00:41
Çok zor bir durum .. Birçok arkadaşım yurtdışına gitti ama dönüşleri pek iyi olmadı ... Kabul etmem .... :-\

iyi düşünn. . .sevdiğin gercekten ınandıgın kişi 8)

Kırık_Çocuk
05-19-2008, 00:42
Bu devirde insanlar yurt dışına çıkabilmek için evleniyorlar, bırakın sevdiği için yurt dışına çıkmayı ..

VesseLam

HAklısın ben bayan olsam örneğin evleneceğim kişi zenginse giderim peşinden
ki değilim erkeğim eğer zenginse yine giderim :D
fayda en büyük iyi dir...

dilek
05-19-2008, 00:43

VesseLam

o senin görüşün arkadaşım, yurt dışı deyinde neden gözünde euro ve dolar işaretleri belirdi ki ???

RDönmezs
05-19-2008, 00:45
Diğer; Böle bişi olsa baştan bilinir konuşulur asla gitmem daha sonra orada neler olacağını nerden bilebilirim..

Sukût-u_Hayal
05-19-2008, 00:45

Geride bırakacağım kişileri daha çok severim ve inanırım heralde büyük konuşmak istemem ama kabul etmem :-\ ..

dilek
05-19-2008, 00:47

Geride bırakacağım kişileri daha çok severim ve inanırım heralde büyük konuşmak istemem ama kabul etmem :-\ ..

geride bırakmak deyince, hiç görüşmemek değilki atlar uçağa gelirsin yani ömür boyu görüşülmeyecek değil ya ???

dilek
05-19-2008, 00:48
Diğer; Böle bişi olsa baştan bilinir konuşulur asla gitmem daha sonra orada neler olacağını nerden bilebilirim..

ramadan bıraktın kızı ölece hee 8) tutki önceden belli değildi sonradan belli oldu 8)

Kırık_Çocuk
05-19-2008, 00:52

VesseLam

o senin görüşün arkadaşım, yurt dışı deyinde neden gözünde euro ve dolar işaretleri belirdi ki ???

insan için öncelikli elzem olan sağlık ve huzurdur..Bu ikisi parayla sağlanmadığı gibi parasız da sağlanamaz..Para bu ikisini korumadaki bir araçtır..Onları korursak mutlu oluruz bu kadar basittt

dilek
05-19-2008, 00:55

VesseLam

insan için öncelikli elzem olan sağlık ve huzurdur..Bu ikisi parayla sağlanmadığı gibi parasız da sağlanamaz..Para bu ikisini korumadaki bir araçtır..Onları korursak mutlu oluruz bu kadar basittt

bazen o araç fazla olunca huzursuzluğada sebep olur ;) tabiki olmazsa olmaz ama fazlasına gerek yok bence, hayatımı kimseye muhtaç olmadan sürdüreyım gerisi gelir zaten

acizane44
05-19-2008, 00:56
Gerçekten zor bir karar dilekçim ama sevgi bu bazen sevgin uğruna nelerden vazgeçtiğimizi düşünmemiz lazım şartlar neyi gösterir bilinmez ama elimde ola gitmezdim gurbet zor gerçektenb dil,yol,adres bilmiyorsan dahada zor

Kırık_Çocuk
05-19-2008, 00:56
herkesin istediği budur kendi hayatını muhtaçsız sürdürmek o da eşittir PaRa

dilek
05-19-2008, 01:00
Gerçekten zor bir karar dilekçim ama sevgi bu bazen sevgin uğruna nelerden vazgeçtiğimizi düşünmemiz lazım şartlar neyi gösterir bilinmez ama elimde ola gitmezdim gurbet zor gerçektenb dil,yol,adres bilmiyorsan dahada zor

kabul edıyorum gerçekten sor bi karar ama keşke dememek üzere verilmiş bi karar olmalı 8) düşünsene gözünü açtıgında bilinmezliklerin içindesin ve herşey o inandıgın güvendiğin hayatımın arkadaşı dediğin kişi için. . .
kıymet bilenlerden olur böyle biri umarım :-X

anatolia
05-19-2008, 01:00
gitmese iyi olur :) ::)

dilek
05-19-2008, 01:01

ama gitmek zorunda :-[

Necip Fazil
05-19-2008, 01:04
Yaptığımız yoruma, aldığımız tepkinin nedenini anlıyor gibiyim.

Ben yorumumu geri çekiyorum. ;)

VesseLam

dilek
05-19-2008, 01:05
Yaptığımız yoruma, aldığımız tepkinin nedenini anlıyor gibiyim.

Ben yorumumu geri çekiyorum. ;)

VesseLam

ne anlıyor gibisiniz

anatolia
05-19-2008, 01:06

tamam o gitsin o zaman :-[

dilek
05-19-2008, 01:08

o gerçekten dogru ınsan ve bir daha onun gibi birini bulamıycaksın bunu adın gibi biliyosun (tamam bıraz abartmış olabılırım :D ) ama gerçekten dogru kişi yaf. ne kalbsizsin be :D

anatolia
05-19-2008, 01:09

o gerçekten dogru ınsan ve bir daha onun gibi birini bulamıycaksın bunu adın gibi biliyosun (tamam bıraz abartmış olabılırım :D ) ama gerçekten dogru kişi yaf. ne kalbsizsin be :D
:D :D tamam hadi neyse bende gideyim :-*

dilek
05-19-2008, 01:10

:D :D tamam hadi neyse bende gideyim :-*

sonunda. . . :D :-*

BaDe_EsNa
05-19-2008, 01:18
ben gitmezdim sanırım birkaç seneyse eyvallah fakat temelli ise büyük konuşmak istemiyorum ama Rabbim korusun ;) ailemi bırakamam ben :-[

Nazende
05-19-2008, 01:24
1. Şıkkı işaretledim sevgi fedakarlık ister kabulüm ancak bir zaman sonra özelm başlayacak ve birlikte gelen sorunlar...
Ben İstanbul'un merkezi yerlerinden uzak kalamazken,yurtdışında yaşamayı sanırım göze alamazdım...

dilek
05-19-2008, 11:44
İşsizlikten seneye belki kutuplara falan gidebilirim. :D :D Belki Çelik'ten daha insaflı birileri çıkar. :) :)
Peder bey anlattı bugünde, bir çift bir türlü iş bulamıyorlarmış Türkiye de kutuplara gitmişler. :D :D
Aklıma bişey geldi ama şimdi bu cümleyi söylersem azıcık karizmamız var oda sarsılacak en iyisi bende kalsın bu saçma espiri. :D :D :D

Eşim için yurtdışı... Olabilir, neden olmasın.

kutuplarda iş var mı yaf :D buz dağı yontmacılıgımı yoksa buzdan balık tutma mı ;D

lal85
05-20-2008, 10:06

siyah bi cocuk mu ;D ;D :D :D :D :D :D