fatih kısaparmak balon baskılı balon EVLENİLECEK HANIM... - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : EVLENİLECEK HANIM...

fütüvvet
01-15-2008, 13:53
[font=Verdana][size=2][i][color=red]EVLENİLECEK HANIM

Hazreti Ömer(ra) zamanında da kadılık yapmış olan; meşhûr, Kadı Şüreyh'e birgün bir genç gelerek evlenmek istediğini ve fakat evleneceği kadının tahsilli ve şehirli olmasını istediğini bildirerek nasihatta bulunmasını istedi.

Kadı Şüreyh, o gence Müslümanın evinin cennet olduğunu ve Hazreti Resûlüllah(SAV)'ın böyle buyurduğunu naklederek başından geçen evliliği şöyle anlattı:

-Gençtim, artık evlenme zamanımın da geldiğini düşünmeye başlamıştım. Birgün Benî Mahzun kabilesinin çadırlarının önünden geçerken bir kız görüp, ona talip oldum. Kız babası kısa bir tetkikten hemen razı olup işi bitiriverelim dedi.

Kısa zamanda düğünler yapıldı, dualar edildi ve evlilik hayatına ilk adımımızı atmış olduk. Fakat çok geçmeden beni bir pişmanlıktır almıştı. Çünkü ben; "Bu bir köylü kızıdır, üstelik tahsil de görmemiş, bununla ben nasıl geçinebilirim?" Diye düşünüyor bu kararımdan dolayı son derece pişman oluyordum.

Çok geçmeden bizim hanım birgün bana şu sözleri söyledi:

- Efendi! Sen alim ve şöhret sahibi bir kimse imişsin. Ben ise yaylalarda gezen şehir hayatından anlamayan bir köylü kızıyım. Aslında cen kendine göre bir evlilik, ben de kendime göre bir hayat kurmalı idim, ama kader bizi birleştirdi. Cenab-ı Allah benim gibi bir köylü kızını senin gibi bir şöhretli alime nasip etti. Şimdi sen bana benim bilmediğim tarafları anlat ki, ben onlara dikkat edeyim, mesela; senin evine benim sülalemden kimler gelebilir, senin akrabalarından kimleri misafirliğe alayım, kimleri kabul etmeyip onlara karşı soğuk davranarak eve gelmelerine mâni olayım? Dedi.

Ben kadının bu anlayışı karşısında düşündüklerimden dolayı pişman olup:

- Hatun sen bana öyle şeyler söylüyorsun ki, eğer bunları hakkiyle yaparsan beni bahtiyar edeceksin. Dedikten sonra:

- Dindar olmayan hiçbir kimseyi eve almayacaksın, dindar olanlardan da senin tarafın çok çok gelmesin, benim tarafımdan ise; şu, şu şahıslar gelmesinler, şunlar ise hiç gelmesinler diye gerekli talimatı verdim. Tam bir sene huzur içinde yaşadım. Bir sene sonra fetva dairesinden eve döndüğümde evde son derece mütesettire bir hanım görüp kim olduğunu sordum. Hanım annesi olduğunu söyledi. Kayın validem olduğunu öğrenince elimden gelen hürmeti esirgemedim. Bir müddet sonra kayın validem bana:

-Oğlum hanımından memnun musun? Diye sordu. Ben:

-Allah senden razı olsun, kızınızdan çok memnunum. Bu zamana kadar hiçbir şikayetim olmadı. Diyerek memnuniyetimi izhâr ettiğimde, kayın validem bana şunları söyledi:

http://www.gulum.net/gul/kirmizi/images/5.jpg

[b].....
....BURASI ŞİDDETLİ İTİRAZLARDAN DOLAYI SİLİNMEK ZORUNDA KALINMIŞTIR..
.....

Efendimiz (sav) ısrarla Sevdiğini sevdiğine söyle diye nasihat etmiş. Belki de sevgiler ortalara dökülsün, konuşulsun. Çağlayanlar gibi coşsun, diye... sevdiğine ,sevdiğini söyle..

.seVdAm.
01-15-2008, 14:09
yaa ama ben son cumleye katılımıyorum ''Yine de sen hanımın üzerindeki otoriteni eksik etme! Çünkü kadınlar iki sebepten hemen şımarıverirler: Birincisi ona olan sevgini yüzüne söylediğinde, ikincisi ise bir hayırlı evlat dünyaya getirdiklerinde.''
tabıkı otorıteli olucak ama bence sevdiğini herzaman söylemeli eşine...eşi de o'na aynı şekılde...bazen çok geçç olabılır değilmi_?!!!hayırlı evlat dünyaya getirdiğin de de hanımıyla el ele tutuşup bence Allah'a şükretmelidirler...
Ama eşlerin birbirlerine 'Seni Seviyorum'bu ıkı kelimeyı Herzaman söylemelidirler

fütüvvet
01-15-2008, 14:15
Harika bir mesele yalnız biraz takvalık beklenti olmuş sonu, hanımların hiç işine gelmez ama ne yapalım

evet...

Ak_Kelebek
01-15-2008, 15:21
Yine de sen hanımın üzerindeki otoriteni eksik etme! Çünkü kadınlar iki sebepten hemen şımarıverirler: Birincisi ona olan sevgini yüzüne söylediğinde, ikincisi ise bir hayırlı evlat dünyaya getirdiklerinde.
şiddetle katılmıyorum >:( erkeğn şımaranı yok sanki >:(

fütüvvet
01-15-2008, 16:32
Yine de sen hanımın üzerindeki otoriteni eksik etme! Çünkü kadınlar iki sebepten hemen şımarıverirler: Birincisi ona olan sevgini yüzüne söylediğinde, ikincisi ise bir hayırlı evlat dünyaya getirdiklerinde.
şiddetle katılmıyorum >:( erkeğn şımaranı yok sanki >:(

doğru.. evet ben desize katılıyorum..

burası biraz izaha muhtaç bir bölüm..

sumeyra_tonkal
01-15-2008, 16:51
- Yine de sen hanımın üzerindeki otoriteni eksik etme! Çünkü kadınlar iki sebepten hemen şımarıverirler: Birincisi ona olan sevgini yüzüne söylediğinde, ikincisi ise bir hayırlı evlat dünyaya getirdiklerinde.

hıııım :-\ bu tavsiye bir ayet veya hadis olmadığı için doğruluğu tartışılır. Hadis ilminde şöyle bir kural vardır. Eğer bir hadis ayetlere zıt düşen bir açıklama yapıyorsa sahih değildir. Bende efendimizin bir hadis-i'ni paylaşmak istiyorum. okuduktantan sonra göreceksiniz ki, Bu yorum efendimizin tavsiyesine ters düşüyor.

Efendimiz (sav) ısrarla Sevdiğini sevdiğine söyle diye nasihat etmiş. Belki de sevgiler ortalara dökülsün, konuşulsun. Çağlayanlar gibi coşsun, diye... sevdiğine ,sevdiğini söyle..

Ak_Kelebek
01-15-2008, 18:23
- Yine de sen hanımın üzerindeki otoriteni eksik etme! Çünkü kadınlar iki sebepten hemen şımarıverirler: Birincisi ona olan sevgini yüzüne söylediğinde, ikincisi ise bir hayırlı evlat dünyaya getirdiklerinde.

hıııım :-\ bu tavsiye bir ayet veya hadis olmadığı için doğruluğu tartışılır. Hadis ilminde şöyle bir kural vardır. Eğer bir hadis ayetlere zıt düşen bir açıklama yapıyorsa sahih değildir. Bende efendimizin bir hadis-i'ni paylaşmak istiyorum. okuduktantan sonra göreceksiniz ki, Bu yorum efendimizin tavsiyesine ters düşüyor.

İşte gerçek gözler önünde teşekkür ederim sümeyracım.Bu erkeklerin açıklamalarına baksak biz sevgisizlikten ölecektik >:( ;D

fütüvvet
01-15-2008, 18:25
o son cümle varya ..onu oraya kim koyduysa bilmiyorum.. onu oradan silersek heralde anlaşacağız..

Ak_Kelebek
01-15-2008, 18:27
o son cümle varya ..onu oraya kim koyduysa bilmiyorum.. onu oradan silersek heralde anlaşacağız..

O SON CÜMLEYİ KOYANI Bİ BULSAM ZATEN ELİMDEN KİM KURTARIR ALLAH BİLİR ;D :D

fütüvvet
01-15-2008, 18:55

O SON CÜMLEYİ KOYANI Bİ BULSAM ZATEN ELİMDEN KİM KURTARIR ALLAH BİLİR ;D :D

Bende aynı şeyi söylüyorum zati. ;D

o cümle artık yok.. iiiiiiiice sildim orasını..

tugba_007
01-15-2008, 19:10
o sildiğiniz yer yüzünden parçayı anlayamadım. ??? Kayınvalidesi ne dedi ki böyle itiraz oldu ???

fütüvvet
01-15-2008, 19:16
o sildiğiniz yer yüzünden parçayı anlayamadım. ??? Kayınvalidesi ne dedi ki böyle itiraz oldu ???

güzel şeyler söyemiştir mutlaka

mesela hanımına sürekli onu sevdiğini söylemesini istemiş olabilir..

hanımının çok değerli olduğunu hatırlatmalı sürekli..

hatta bunu yapmakla sünnet sevabı kazanabileceğini vede cenneti kazanacağını söylemiş olabilir..

sürekli SENİ ÇOK SEVİYORUM KARICIĞIM VEYA SEVGİLİ EŞİM demeli... :)

Ravza_Ruveyda
01-15-2008, 19:38
yaa ama ben son cumleye katılımıyorum ''Yine de sen hanımın üzerindeki otoriteni eksik etme! Çünkü kadınlar iki sebepten hemen şımarıverirler: Birincisi ona olan sevgini yüzüne söylediğinde, ikincisi ise bir hayırlı evlat dünyaya getirdiklerinde.''

CAnım sana kesinlikle katılmıyorum bu konuda . Çok yanlış bir düşünce. Peygamber efendimiz hayatına baktığımızda Eşlerine nasıl davrandığını görürüz. Eşler sevildiklerini duymak ister ki bu olması gereken bir şeydir. Aşağıda bir kaç hadisi paylaşmak istedim ve Nisa Süresinde bu konuyla ilgili güzel bir Ayeti.

"Kadınlarınıza karşı hayırlı olmayı birbirinize tavsiye edin." (Müslim, Radâ 62; Tirmizî, Radâ 11)

Mü'minlerin îmân bakımından en mükemmeli, huyu en iyi olanıdır. Hayırlınız, kadınlarına karşı hayırlı olanlardır."
Tirmizî,Ebû Dâvûd, Sünnet, 15; İbni Mâce, Nikâh 50

Nisa Süresi : 4/19. "Kadınlarla iyi geçinin."

Resûlullah Efendimiz'in hanımlarıyla gülüp şakalaşması, akşamları zaman zaman hanımlarından birinin evinde diğer eşlerini de toplayıp onlarla birlikte yiyip içmesi, şakalaşması, ve hatta zaman zaman hanımlarının kaprislerine katlanması âyet-i kerîmede tavsiye edilen iyi geçimin en güzel örnekleridir.

1) Erkekler kadınlardaki bazı kaprislerin tabii olduğunu düşünerek onlara karşı anlayışlı davranmalıdır.
2. Kadında kusur olarak görülen hususları düzeltmeye kalkmak, aile içinde huzursuzluğa ve dolayısıyla mutsuzluğa yol açabilir. Bu sebeple en iyisi, bağışlanabilecek kusurlara göz yummaktır. "Kadınlarla iyi geçinin" âyetiyle emredilen de budur
3. Kadınları eğitmek için öğüt ve nasihat yolunu tutmalıdır.
4. Yaratılışları gereği tatlı dilden değil, zorbalıktan anlayan bazı kadınları, yüzlerine vurmamak ve bir yerlerini incitmemek şartıyla eğitme yoluna gitmek mümkündür.
5. Eşinin bazı özelliklerini beğenmeyen kimse, onun diğer güzelliklerini görmeye çalışmalıdır.. Bu konuda peşin hükümlü olmayanlar, eşlerinin iyi yanlarını görebilirler. Çünkü herkesin hem kötü, hem de güzel yanları vardır.
6. Ailede bir anlaşmazlık olunca insan hisleriyle hareket etmemeli, aklını hakem yapmalıdır.

fütüvvet
01-15-2008, 19:57
tek taraflı olarak hep aynı taraftan geliyorsunuz..

hep o tarafı zorluyorsunuz.. biz de izliyoruz.. sizlere hak vere vere bizde bi hak kalmayacak..

şerri nisa belai nisa konusu var bide.. neden bu kadar sığınılıyor onlardan aceba..

peygamber hanımları ve onları örnek alanlar istisna tabiki..

Ravza_Ruveyda
01-15-2008, 20:05
tek taraflı olarak hep aynı taraftan geliyorsunuz..

hep o tarafı zorluyorsunuz.. biz de izliyoruz.. sizlere hak vere vere bizde bi hak kalmayacak..

şerri nisa belai nisa konusu var bide.. neden bu kadar sığınılıyor onlardan aceba..

peygamber hanımları ve onları örnek alanlar istisna tabiki..

tek Taraflı bakmıyorum Değerli kardeşim. Açın Peygamberimizin eşlerine davranışını okuyun . Ben başka bir şey demiyorum.
selametle.

sumeyra_tonkal
01-15-2008, 22:05
AH BU ERKEKLER HERŞEYDE EFENDİMİZİ ÖRNEK ALIRLAR FAKAT İŞ EŞLERE HÜRMETE GELİNCE KAÇACAK YER ARARLAR. EFENDİMİZ KENDİ SÖKÜĞÜNÜ BİLE KENDİ DİKERMİŞ HEMDE EŞLERİ BİR DEĞİL, İKİ DEĞİL, DOKUZKEN.

ARTIK EŞE HÜRMETİ SİZ DÜŞÜNÜN :)

sürekli SENİ ÇOK SEVİYORUM KARICIĞIM VEYA SEVGİLİ EŞİM demeli...

Fütüvvet siz beyler bu sözleri tekerleme gibi ezberleseniz hakkınızda çok hayırlı olur. ;D kardeş tavsiyesi ;)