fatih kısaparmak balon baskılı balon Evlilikte Tahsil Farkı Önemli midir? - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evlilikte Tahsil Farkı Önemli midir?

Hüdaverdi
05-10-2010, 16:21
Evli müdavimlerin yorumlarının daha önemli olduğunu düşündüğümden özellikle onlardan aydınlatıcı yorum bekliyorum.

Ruh-i zar
05-10-2010, 17:55
Tahsil yapmadan da kendini geliştirebilir insan..
Okumuyorum diye yan gelip yatarsa taraflardan biri büyük sorundur.
Okuyup 'cahil' kalan insanlarda mevcut.:neki:
Sorun olmaması için yapılması gereken yapılırsa sorun olmaz..
Genellemelerle düşüncelerimize, hayatımıza yön vermeyelim;;)

EpiVaTeS
05-10-2010, 17:59
Bencede Tahsil farkı önemli gibi...
neden diyeceksiniz...
Cahil biri ile yani okumamış biri ile...
Üni mezunu zor olur be...
yani İstisnalar kaideyi bozmaz ama...
Zor yani...=(

Ruh-i zar
05-10-2010, 18:04
Yanılmıyorsan Fetullah Gülen İlkokul mezunu idi.
Kıyaslama yapmak değil niyetim fakat o kadar kitabı bilgiyi tahsil olmadan elde etmiş..
En göz önünde ki örneklerden biri ve yapılamıcak şey değil..
Zaten okulların insana ne kattığı da tartışılır..
Kişi istekli olmadıktan sonra okusa da bi'şey farketmez..

Hüdaverdi
05-10-2010, 18:32
Eşim benden tahsilli fakat çok mutluyuz

Eşim demeyeyimde kız arkadaşım.Üni okumakta,ben ise okumaya karşıyım okumakla bir yerlere gelinmeyeceğine inananlardanım,ama kız arkadaşımın okumasını canı yürekten destekliyorum ve ben teşvik ettim üniye gitmesini.

Samimiyet,güven,sevgi herşeyin üstesinden gelir.

El Emin
05-10-2010, 18:38
Kısmen önemli kısmen önemsiz.:)Kişilerden ötürü dengelerde %100 değişebilir.

EpiVaTeS
05-10-2010, 18:49
Elbette diploma benim için geçerli bir husus değildir...
Bilirimki Diplomasızda olsam bir sürü diplomalayı elimde oynatırım bea...;D

Kur'ânTalebesi
05-10-2010, 19:11
Genelde erkegin daha tahsilli olmasi sorun teskil etmiyor, ki evliliklerin çogunda erkek daha tahsillidir. Bazi seyleri esiyle konus/a/masa bile, pekâlâ sohbet edecek, fikir paylasiminda bulunacak insanlarla bu ihtiyaç'i giderebiliyor. Veya esine birseyler ögretip, onu himayesi altina alabilir. Kadinlar erkeklerden daha fazla eslerinden gelen ögretilere açiktirlar.

Durum tersine olunca, yani kadin daha tahsilli (genel anlamda) olunca, birçok sorun yasanabiliyor. Bir kere, kadin çalisiyorsa, maasinin daha yüksek olmasi erkeklerde asagilik kompleksi olusturabiliyor, kendini ezik hissedebiliyor. Bazen alakasiz olsa da, bazi hanimlar her tartismada tahsil farkini koz olarak kullanabiliyor. Yok illa evlenmek istiyorlarsa, bu konuyu açikca konusmak gerekir. Düsüncelerin uyusmasi tahsil farkini kapatabiliyor...

Insandan insan'a degisir gibi :)

EpiVaTeS
05-10-2010, 19:17
Genelde erkegin daha tahsilli olmasi sorun teskil etmiyor, ki evliliklerin çogunda erkek daha tahsillidir. Bazi seyleri esiyle konus/a/masa bile, pekâlâ sohbet edecek, fikir paylasiminda bulunacak insanlarla bu ihtiyaç'i giderebiliyor. Veya esine birseyler ögretip, onu himayesi altina alabilir. Kadinlar erkeklerden daha fazla eslerinden gelen ögretilere açiktirlar.

Durum tersine olunca, yani kadin daha tahsilli (genel anlamda) olunca, birçok sorun yasanabiliyor. Bir kere, kadin çalisiyorsa, maasinin daha yüksek olmasi erkeklerde asagilik kompleksi olusturabiliyor, kendini ezik hissedebiliyor. Bazen alakasiz olsa da, bazi hanimlar her tartismada tahsil farkini koz olarak kullanabiliyor. Yok illa evlenmek istiyorlarsa, bu konuyu açikca konusmak gerekir. Düsüncelerin uyusmasi tahsil farkini kapatabiliyor...

Aynen öyle...
Okumuş ve tahsilli bir kadın dengeleri değiştirebilir...
Ama Erkek açısından bu sorun değil...

Beylerbeyi
05-10-2010, 19:21
tahsil çok önemli.

El Emin
05-10-2010, 19:29

:güzel::güzel::güzel:

hakan_caliskan82
08-29-2010, 18:07
Ben Üniversite Mezunuyum Eşim diyeyim 15 gün sonra eşim olucak hayırlısınla allahım kısmet ederse inşallah :) ilkokul mezunu ve çok mutluyuz herşey yolunda bazı konularda benden daha bilgili bence hayattan aldığın bilgiler tahsilden daha da ötede!!..

nrsbh
08-29-2010, 18:54
bence çok önemlidir hemde çok. çünkü; en basitinden yaptıkları espiriler ve güldükleri şeyler bile farklı oluyor. bu da başlıbaşına tam bi uçurum, anlaşmazlık, mutsuzluk.....

.:Ay_Yıldız:.
08-29-2010, 18:58
Kişi karakterine göre değişen bir durum. Çift arasında eğer anlaşma sorunu varsa tahsil farklılığı bunu daha da çok katlar. Ama tahsilsiz taraf hayat tecrübeleri adını verdiğimiz alanda kendini geliştirmiş ise diploma farkının adı yalnızca "kaaat parçası" olur :) Zira tahsili olmayıp kitapa ve ilime çok meraklı insanlar tanıyorum.

Ukbâ
08-30-2010, 12:16
Kişi karakterine göre değişen bir durum. Çift arasında eğer anlaşma sorunu varsa tahsil farklılığı bunu daha da çok katlar. Ama tahsilsiz taraf hayat tecrübeleri adını verdiğimiz alanda kendini geliştirmiş ise diploma farkının adı yalnızca "kaaat parçası" olur :) Zira tahsili olmayıp kitapa ve ilime çok meraklı insanlar tanıyorum.

Bu noktada tahsilden kasıt elde edilen diploma ise evliliklerde bunun mutlak düzenleyici olarak görülmesi yalnış , tahsilli olduğu halde etrafımızda anlamaşayan bir çok insan varsa bunun pek sağlıklı düşünce oalmayacağı gerçek , yalnız kültürlü olmak hem genel hem islami kriterler yönünden çiftlerin ayrıştığı noktaları ve olaylara bakış acısını etkileyeceğinden faydalı olacağına inanıyorum. Kısacası tahsil yerine kültür anlayışı diğer anlayışlardan çok daha etkilidir mutlu olmak için.