fatih kısaparmak balon baskılı balon Fethullah Gülen ve Orhan Pamuk 'Dünyanın 100 Entelektüeli' listesinde - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fethullah Gülen ve Orhan Pamuk 'Dünyanın 100 Entelektüeli' listesinde

Enfal
05-03-2008, 19:30
[size=11pt]Uluslararası ilişkiler alanında dünyanın en saygın dergilerinden biri olan Foreign Policy, 'yaşayan en büyük 100 entelektüel' listesini açıkladı. Listede Fethullah Gülen ve Orhan Pamuk da var.

http://img143.yukle.tc/images/8290entelektul.jpg (http://www.yukle.tc)

Listede İtalyan yazar Umberto Eco, Amerikalı aydın Noam Chomsky, Alman filozof Jürgen Habermas, gazeteci Fareed Zakaria, iktisatçı Muhammed Yunus ve tarihçi Bernard Lewis gibi ünlü isimler yer alıyor. Adayları seçerken kullandığı kriteri, "Alanlarında müstesna konuma sahip olup, kendi ülkelerinin sınırlarını aşarak daha geniş alanda tartışmayı etkileme kabiliyeti göstermek." şeklinde özetleyen dergi, sıralamayı ise okurlara yaptıracak. Bunun için internet sitesinde bir anket başlatıldı. www.foreignpolicy.com adresini ziyaret edenler, 100 entelektüel arasından tercih ettikleri 5 kişiye oy verebiliyor.

Foreign Policy, yaşayan en büyük 100 entelektüeli İngiltere'de çıkan Prospect dergisi ile ortaklaşa belirledi. Derginin hazırladığı entelektüeller listesinin dini liderler kategorisinde Fethullah Gülen'in yanı sıra Papa 16. Benedict de bulunuyor.

Listede yer alan 2 çevreci, 4 din adamı, 6 aktivist, 6 tarihçi, 6 lider, 8 sanatçı ve roman yazarı, 8 gazeteci, 8 bilim adamı, 8 filozof, 11 ekonomist ve 17 siyaset bilimcisinden bazıları şunlar:

"Sosyolog Slavoj Zizek, iktisatçı Muhammed Yunus, Nobel Barış ödüllü ABD eski Başkan Yardımcısı Al Gore, tarihçi Bernard Lewis, İngiliz yazar Christopher Hitchens, Çek devlet adamı Vaclav Havel, New York Times yazarı Thomas Friedman, siyasal bilimci Francis Fukuyama, Irak'taki Amerikan güçlerinin komutanı General David Petraeus, Nobel Barış ödülü sahibi İranlı aktivist Şirin Ebadi ve Rus satranççı Garry Kasparov."

Listenin üçte ikisini Amerikalı ve Avrupalı entelektüeller oluşturuyor. Türkiye'nin de içinde değerlendirildiği Ortadoğu'dan 11 isim yer alıyor. 100 entelektüel isim arasından ilk 20'yi belirlemek için bir anket de düzenleyen dergiye www.foreignpolicy.com adresinden ulaşılabiliyor.

(ZAMAN)

Enfal
05-04-2008, 17:11
Aa ne enteresan ya. Dünyanın 100 entelektüeli içinde Fethullah Gülen.

Orhu_N_utu_Kuran
05-04-2008, 23:24
hadi orhan oamuk u anladık.ihanet şebekesinin piyonlarından.fetullah hocanın ne işi var o listede.yoksa dinler arası diyalog martavalı yüzündenmi?yoksa hocaefendi hakkında yapılan komplolar daha mı az komplo?

rikopasa
05-05-2008, 15:38
Kurucusunun (Samuel Huntigton) aşağda anlatıldığı üzere ırkçı biri olan bir dergide Gülen in neden seçildiğini pek anlayamadım.

Huntington has been the subject of considerable scorn for writings that many consider to nativist, racist and anti-Catholic. Samuel Huntington has drawn a dichotomy between the supposed West and others who threaten "our" civililization. As such Huntington is accused of being racist towards Muslims, Chinese, Africans and most pointedly Hispanics.

Kırmızı bölümde bu adamın müslümanlara karşı olan ırkçı davranışlarından dolayı suçlandığı yazıyor ...

Böyle bir kurucusu olan dergiye ben inanmam , sizde inanmayın ...

Daha önce açılan aynı konuya yukarıdaki bilgiyi vermiştim ... burayada vereyim ...

Müntesip
05-05-2008, 17:25
Kurucusunun (Samuel Huntigton) aşağda anlatıldığı üzere ırkçı biri olan bir dergide Gülen in neden seçildiğini pek anlayamadım.

Huntington has been the subject of considerable scorn for writings that many consider to nativist, racist and anti-Catholic. Samuel Huntington has drawn a dichotomy between the supposed West and others who threaten "our" civililization. As such Huntington is accused of being racist towards Muslims, Chinese, Africans and most pointedly Hispanics.

Kırmızı bölümde bu adamın müslümanlara karşı olan ırkçı davranışlarından dolayı suçlandığı yazıyor ...

Böyle bir kurucusu olan dergiye ben inanmam , sizde inanmayın ...

Daha önce açılan aynı konuya yukarıdaki bilgiyi vermiştim ... burayada vereyim ...

amacın bizi bilgilendirmekse eyvallah kardeşim sagolasın...ancak üstteki cümlelerde de anti-katolik oldugu,cinli-afrikalı-ispanyollara karsı da ırkcılık yaptıgı ve nativist(yerlilerin hak ve cıkarlarını koruma siyaseti) oldugu yazıyor bunu yazmayı unutmussun ;).belki de yakında müslüman olur ne dersin ?.ayrıca suclandıgı degil öyle tanındıgı anlamına geliyor üstteki cümle. ;)
neden anlayamadıgını söyleyeyim mi ? cünkü sen M.Fethullah Gülen'e CIA ajanı ve VATİKAN'ın temsilcisi gözüyle bakıyorsun.anketi yapan adamın müslümanlığa düşman oldugunuda ögrenince kafanda şimşekler caktı ve fikirlerin kuvvetlendi.yanlış mı düşünüyorum.yanlışsam sözlerimi geri alırım,hakkını helal et.

_hasretim_
05-05-2008, 17:31
teşekkürler arkadaşım bilgilendirdiğin için

Müntesip
05-05-2008, 17:46
hadi orhan oamuk u anladık.ihanet şebekesinin piyonlarından.fetullah hocanın ne işi var o listede.yoksa dinler arası diyalog martavalı yüzündenmi?yoksa hocaefendi hakkında yapılan komplolar daha mı az komplo?

martaval kelimesini palavra olarak yazdıysan yorumumu okuma sana söyleyecek tek bir sözüm olamaz.cünkü ben cahile verilecek en güzel cevabın sukut olduguna inanırım.ama eger hezeyan,sonuc alınamamıs bir proje olarak görüyorsan sana birkac örnek vereyim;
tam olarak hangi ülkede aklıma gelmyor ama bir keşiş vardı ramazan ayında stv sahurr programında cıkmıstı ve acıklamasında şöyle konuşma yapıyordu;" ben'de sizin inandıgınız gibi ALLAH'a inanıyorum,bende sizin inandıgınız gibi hz MUHAMMED(sav)'e inanıyorum ve bende sizin gibi oruc tutuyorum " diyordu.ikinci olarak hani vatikan'la ortak calısıyoruz ya ordan bir bilgi geldi ;
"bizlerde bu teslis inancı denilen sacmalıga inamıyoruz ama bundan önceki papazları afaroz etmeden nasıl bu inanç sistemini degiştiririz onun yolunu arıyoruz." ister inan ister inanma ama durum böyle...

son olarak söyleyecegim sey;dinler arası diyalog sebebiyle degil dünya capında makes bulan kolejler sebebiyle bu ankette adı geciyor ...

rikopasa
05-05-2008, 18:04
amacın bizi bilgilendirmekse eyvallah kardeşim sagolasın...ancak üstteki cümlelerde de anti-katolik oldugu,cinli-afrikalı-ispanyollara karsı da ırkcılık yaptıgı ve nativist(yerlilerin hak ve cıkarlarını koruma siyaseti) oldugu yazıyor bunu yazmayı unutmussun .belki de yakında müslüman olur ne dersin ?.ayrıca suclandıgı degil öyle tanındıgı anlamına geliyor üstteki cümle.
neden anlayamadıgını söyleyeyim mi ? cünkü sen M.Fethullah Gülen'e CIA ajanı ve VATİKAN'ın temsilcisi gözüyle bakıyorsun.anketi yapan adamın müslümanlığa düşman oldugunuda ögrenince kafanda şimşekler caktı ve fikirlerin kuvvetlendi.yanlış mı düşünüyorum.yanlışsam sözlerimi geri alırım,hakkını helal et.

"Öyle tanındığı" falan değil orada yazan şey suçlanmak terimidir "accused of being ..." , neyse ingilizce dersi verecek halim yok burada.
Ben bilgilendirmek amacıyla yazdım ...
"Orhan Pamuk o Nobel ödülünü hak ederek aldı" diyenlerdensen ki öyle bir duruşun var (yanılıyorda olabilirim) sana bu konuda birşey anlatmam imkansız , anlatabildimmi ?

Ben böyle adamların dergilerinin açtığı anketlere şunlara bunlara inanmıyorum , sizlerde incelemeden sadece sizlere paralel görüş sergilendi diye alıp buralarda reklamını yapmayın. Bu derginin son sayısı neredeyse israil e ayrılmış ...

Bu arada çinlilere ,ispanyollara karşı ırkçılık yapması veya anti-katolik olması Müslümanlara yaptığı ırkçılığı hafifletirmi demek istedin yani.

Müntesip
05-05-2008, 18:31
-"Öyle tanındığı" falan değil orada yazan şey suçlanmak terimidir "accused of being ..." , neyse ingilizce dersi verecek halim yok burada.
Ben bilgilendirmek amacıyla yazdım ...
"Orhan Pamuk o Nobel ödülünü hak ederek aldı" diyenlerdensen ki öyle bir duruşun var (yanılıyorda olabilirim) sana bu konuda birşey anlatmam imkansız , anlatabildimmi ?

Ben böyle adamların dergilerinin açtığı anketlere şunlara bunlara inanmıyorum , sizlerde incelemeden sadece sizlere paralel görüş sergilendi diye alıp buralarda reklamını yapmayın. Bu derginin son sayısı neredeyse israil e ayrılmış ...

Bu arada çinlilere ,ispanyollara karşı ırkçılık yapması veya anti-katolik olması Müslümanlara yaptığı ırkçılığı hafifletirmi demek istedin yani.

-as such kelimesiyle baslıyor cümle onun ne anlama geldigini biliyormusun ??
-orhan pamuk'un ödülünü nasıl aldıgı beni ilgilendirmez ancak adamı sevmesemde kitaplarına edebiyat anlamında kötü diyebilecek kadar bilgim yok.senin varsa sen söylersin tabi.
-kardeşim,ben sana ne bu adamı savunacagım ne de dergisini !!! benim tepkimin neden oldugunu anlamıssındır umarım.
-ifadelerimden adamın müslüman ırkcılıgını hafifletmeye calıştıgımı nasıl cıkardıgını pek anlamadım ama öyle bir düşüncem yok.ben sadece sizin verdiginiz bilgiyi tamamlamak istedim.hani olurya aramızda afrikalı-cinli-ispanyol veya katolik arkadasımız varsa onlarda ankete katılmasın diye anladııınnn !!

ENGİNEER
05-05-2008, 18:32
Fetullah Gülen'e evet diye bilirim ama Orhan Lavu...pardon...Orhan Pamuk'un entelektüel olabileceğini sanmıyorum...

Sadece ülkesine hakaret ederek popüler olan ve anlaşılmaz romanlarını sattırıp vatan hainliğiyle milyonn dolarlar kazanan sahte bir yazar...

Orhan Pamukyan...

Müntesip
05-05-2008, 18:36
Fethullah Gülen, Turkey

Religious leader(dini lider)

A modernist Islamic scholar and leader of the movement named after him(Bir modern islam alimi ve bunun ardından kendisi hareket-akım-(okulların barış hareketinden bahsediyor) lideri), Gülen is widely considered one of the most important Muslim thinkers alive today(Gülen,saygıdeger adamakıllı önemli bir müslüman düşünür olup suan hayattadır ).He has authored more than 60 books.(O, 60'tan fazla kitabın yazarı)

üstteki yazı sitede M.FETHULLAH GÜLEN'i tanıtmak için kullanılmış
adamlar müslümanlık düşmanı olsa bu listeye neden eklerler M.FETHULLAH GÜLEN'i.hadi eklediler bu şekilde tanımlamalarının amacı ne ola ki ??
işte dünya bu hareket karsısında en önemli üniversitelerinde sempozyumlar düzenlerken,tez'ler hazırlarken bizim ülkemizin insanları saygıdeger hocamıza etmedikleri hakareti bırakmıyorlar...TÜRKİYE'den de baska kimse yok(orhan pamuk'u saymaya gerek yok sanırım) !!

rikopasa
05-05-2008, 18:45
-as such kelimesiyle baslıyor cümle onun ne anlama geldigini biliyormusun ??

yav ingilizce dersi değil olayımız ama anlatayım yine ... buradaki "as such" bir önceki veya daha önceki cümlelere atfedilmiş ve "...... gibi müslüman , çin ve afrikalılara karşıda ırkçılık ile suçlanmıştır" demek istenmiş ... yani bu cümledeki anlamı "gibi" ....
Offfff , tamam uzatma bu ingilizce işini , "as such" ın senin dediğin gibi "öyle biliniyor" gibi bir anlamı kesinlikle yok.

rikopasa
05-05-2008, 18:50
Benimde zaten Fetullah Güven in dergide nasıl tanımlandığıyla ilgim yok , orada neden olduğuyla ilgim var.
Fettullah Güven ve yalandan Nobel ödüllü Orhan Pamuk ... aynı derginin listesinde ...

Akmehmet_Akif
05-05-2008, 18:51
cahilce bir soru olacak ama enterektürel ne demek?

LüGaT
05-05-2008, 18:54
Rikopaşa listede İslam Âlimi Tarık Ramazan ve Yusuf El Kardavi bulunuyor.

Siz şu komplo teorisi hastalğını biraz abartmıyor musunuz ?

Müntesip
05-05-2008, 19:03
yav ingilizce dersi değil olayımız ama anlatayım yine ... buradaki "as such" bir önceki veya daha önceki cümlelere atfedilmiş ve "...... gibi müslüman , çin ve afrikalılara karşıda ırkçılık ile suçlanmıştır" demek istenmiş ... yani bu cümledeki anlamı "gibi" ....
Offfff , tamam uzatma bu ingilizce işini , "as such" ın senin dediğin gibi "öyle biliniyor" gibi bir anlamı kesinlikle yok.

-kelimelere takılıp olayı farklı mecralara taşımanın anlamı yok.tamam kabul ediyorum bu işi sen daha iyi yapıyorsun.son olarak as such'ın öyle biliniyor anlamına geldiğini ifade etmedim (türkçe anlamı=bunun gibi).ancak benim için suçlanmak ile öyle bilinmek arasında pek bir fark yok.çünkü suçlanmak göreceli bir kelime..sana burada edebiyat dersi verecek degilim.---the end---
şimdi anket'te bana göre müslüman bir adamını öven cümleler kullanılmış bu sebeple ankete katılmakta bir beis yok.evet sahibi ırkcı burada hemfikiriz ancak keşke o adama da anlatabilseydik müslümanlıgın terör dini olmadıgını !!!

Müntesip
05-05-2008, 19:06
Fethullah Gülen, şu ana kadar yalnızca Türkiye'de 4 milyon civarında satmış ve bazıları pek çok yabancı dilde de okunan kitapların sahibidir. Buna rağmen, bir akademisyen gibi yazmadığı ve didaktik bir dil kullanmadığı, irşad dilini ve üslûbunu tercih ettiği, hem mevcut modern hem de çok klasik kalmış düşünce kalıplarının dışında düşündüğü için bugün düşüncelerindeki derinlik ve genişlikle birlikte ilmî kifayeti anlaşılamamakta; akılla kalbi bir bütünün iç içe iki derinliği olarak ele aldığı, vicdanın dört rüknü, ruhun dört duyusu olan zihin, kalb, his ve iradeye birlikte hitap edip, bunların her birinin tatminini esas aldığı için de manevî-ruhî rehberliği kavranamamaktadır. Ayrıca, dünyanın her tarafında açılmasında fikrî rehberlik yaptığı ve şu ana kadar hiçbir yasa dışı faaliyetleri tesbit edilememiş bulunan, sadece milletimizin değil, insanlığın yüz akı okulları ziyaret etmek bile, ülkemizin Cumhuriyet Başsavcısı tarafından iktidar partisinin kapatılmasında ceza gerektiren bir unsur gibi sunulabilmektedir. Kısaca, Fethullah Gülen, bugünün zemininde yarının dünyasını kurmakla meşgul bulunduğu için emsalleri neye maruz kalmışsa aynısına maruz kalsa da, hiç şüphe edilmesin ki 21. asır, Fethullah Gülen'in düşünce ve hareket çizgisinin asrı olacaktır.

Ali Ünal

güzel abim paylaşım için ALLAH razı olsun.RABBİM bunları göremeyenlere veya görmemek için gözlerini kapatanlara göstersin ne diyelim...

mavera
05-05-2008, 19:09
Eller bile anladi Hocaefendinin kiymetini ama birileri bizi hala daha deveye hendek atlatmakla ugrastiriyor ;)

Akmehmet_Akif
05-05-2008, 19:16
Eller bile anladi Hocaefendinin kiymetini ama birileri bizi hala daha deveye hendek atlatmakla ugrastiriyor ;)

gerçi bunlar bile anladı iyi insan olduğunu ama bizimkiler hala annamadı.A.b komisyonu bile türbana özgürlük olsun dedi ama bizimkiler onlar kadar bile olamadı

_Yeniden_
05-05-2008, 19:19
Fethullah Gülen'in kendini bilmez, tarihini bilmez, sözüm ona aydın diye pohpohlanan Orhan Pamuk'la aynı listede olması, daha doğrusu o tarihini karaladığı için ödül alan adamın ülkemizi temsil ediyor olması çok üzücü...

Akmehmet_Akif
05-05-2008, 19:22
Fethullah Gülen'in kendini bilmez, tarihini bilmez, sözüm ona aydın diye pohpohlanan Orhan Pamuk'la aynı listede olması, daha doğrusu o tarihini karaladığı için ödül alan adamın ülkemizi temsil ediyor olması çok üzücü...

tarih bilmediğini nerden biliyorsun

mavera
05-05-2008, 19:23

Ermeni soykirimi vardir diyen birinin tarih bildigini kim idda edebilir ki!

Akmehmet_Akif
05-05-2008, 19:24

biz güleni diyoruz

mavera
05-05-2008, 19:28

biz güleni diyoruz

ama o pamugu diyor :)

_Yeniden_
05-05-2008, 19:34

Teşekkür ederim abi...
Ben Orhan Pamuk'u kastediyorum akahmet... :)

mavera
05-05-2008, 19:34

Teşekkür ederim abi...

ahmet degil mehmet..ahmet olan benim :)

_Yeniden_
05-05-2008, 19:41

Güzel kardeşim ,orhan pamuk için sizin gibi düşünmüyorum ,acizane otoriter ve tek tip düşünceli dünyaların yansıttığından daha çok opjektif birikim sahiplerin dünyasından beslenirsek, bir nebze olsun farklı bir kişi olarak ortaya cıkabiliyor.

Orhan Pamuk için farklı düşünüyoruz...Gerçekten nobel ödülünü ve Dünyanın 100 entellektüeli arasına girmeyi hakettiği kanısında değilim...Ermeni soykırımı hakkındaki düşünceleri ve Batılılaşma yanlısı olması sebebiyle ödüllendirildiğini düşünüyorum...

mavera
05-05-2008, 19:44
kardes ama orhan pamuk tam anlamiyla bos birisi degildir...evet birileri o sözlerinden dolayi ona ödül verdi ama sayin pamugun kitaplarini okudunuz mu bilmiyorum ama öyle tam anlamiyla gözardi edilecek birisi degildir ;)..
milliyetci duygularla olaya yaklasirsak nazim hikmet tam anlamiyla bir hicti ama ya eserleri ;)

_Yeniden_
05-05-2008, 19:44

Teşekkür ederim abi...

ahmet degil mehmet..ahmet olan benim :)

Ahmet'ler Mehmet'ler birbirine karıştı abi...Ahmet olarak görmüşüm belki de az öncesinde senin yazını alıntı yaptığım için bilinç altıma öyle yerleşmiştir...Çok güldüm ya... :)

_Yeniden_
05-05-2008, 19:55
kardes ama orhan pamuk tam anlamiyla bos birisi degildir...evet birileri o sözlerinden dolayi ona ödül verdi ama sayin pamugun kitaplarini okudunuz mu bilmiyorum ama öyle tam anlamiyla gözardi edilecek birisi degildir ;)..
milliyetci duygularla olaya yaklasirsak nazim hikmet tam anlamiyla bir hicti ama ya eserleri ;)

Evet tam anlamıyla boş birisi değil...Ama sanatçının görevi sadece sanat yapmak değil, halkı aydınlatmak,bilinçlendirmektir bana göre...Bu açıdan bakınca kendilerinin halkı olması gerektiği gibi aydınlatmasını, özellikle Avrupa ülkelerinin gözüne girmemek için böyle basit oyunlara başvurmamasını beklerdim...
İstediğin kadar bil, istediğin kadar roman yaz, sanatçı kişiliğinle tarihi çarpıtıyorsan, seni o konuma getirenlere hainlik etmiş olursun...
Hele ki sonra laflarını evirip çevirmesi, inkara varacak ifadelerde bulunması onun gibi topluma mal olmuş sanatçıya asla yakışmadı...Bilgi ve birikim değil, karakter ön plana çıkıyor burada...

Bostancı
05-05-2008, 20:06
Orhan pamuğun eserleride beş para etmez bir eserinde camide ezan okunan yere(mi'zene) caminin balkonu diyecek kadar cahil olduğunu göstermiş ;)

Caminin balkonu lafa bak :D

Nagihan
05-05-2008, 20:22

Evet tam anlamıyla boş birisi değil...Ama sanatçının görevi sadece sanat yapmak değil, halkı aydınlatmak,bilinçlendirmektir bana göre...Bu açıdan bakınca kendilerinin halkı olması gerektiği gibi aydınlatmasını, özellikle Avrupa ülkelerinin gözüne girmemek için böyle basit oyunlara başvurmamasını beklerdim...
İstediğin kadar bil, istediğin kadar roman yaz, sanatçı kişiliğinle tarihi çarpıtıyorsan, seni o konuma getirenlere hainlik etmiş olursun...
Hele ki sonra laflarını evirip çevirmesi, inkara varacak ifadelerde bulunması onun gibi topluma mal olmuş sanatçıya asla yakışmadı...Bilgi ve birikim değil, karakter ön plana çıkıyor burada...

Çok haklısınız :-* Adam bos birisi olmayabilir tamam ama eger o sözleri soylemesydi bakalım bos olmadığı farkedilip de verilecek miydi ödül

mavera
05-05-2008, 20:46
Simdi sunda mutabik olmamiz lazim..sanat sanat icin mi yapilir, toplum icin mi!

_Yeniden_
05-05-2008, 20:51

Ben önce toplum için yapılması görüşündeyim...Çünkü topluma örnek olan kişilikler...

mavera
05-05-2008, 20:54

Ben önce toplum için yapılması görüşündeyim...Çünkü topluma örnek olan kişilikler...

sanatcinin örnek olma gibi bir zorunlulugu var mi?

_Yeniden_
05-05-2008, 21:05

Sanatçının elinde değildir...O istese de istemese de mutlaka birilerine örnek olur...

Müntesip
05-05-2008, 21:13
Sanatçının elinde değildir...O istese de istemese de mutlaka birilerine örnek olur...

güzel ve isabetli bir tesbit tebrikler :-*

_Yeniden_
05-05-2008, 21:24

güzel ve isabetli bir tesbit tebrikler :-*

Teşekkür ederim...

mavera
05-05-2008, 21:28

o zaman dahada budaklandirayim..sanatci istemek zorunda midir!...aslinda sanatta birazda populizm yokmudur, bir sarkici kasedi ciktigi zaman mutlaka bir sekilde gündeme gelir, bir yapimci bir sekilde laf dalasina girerek gündeme gelir..
Peki sorarim size orhan pamuk bu olay olmasaydi bu kadar gündeme gelecekmiydi...bir soru daha acaba kacimiz hrant dinki taniyorduk ;)..
aslinda demek istediklerimi sadece yüzeysel diyorum yoksa derinlerde her an bogulabilirim :)

KAmusal mışş
05-05-2008, 21:48
Fetullah Gülen'in güzel icraatlarını karalamaya çalışanlar en iyi işinde bile olmadık sebeblerle ağır ithamlarda bulunurlar.
Gerçekten bi grup insan öyle bi hale geledi ki sadece hocaefendiyi karalamakla,ona hakaretle meşgul oluyor.Yazık...

Orhan Pamuk evet belki boş bi yazar değildi ama o ödülü yaptığı işlerle alamayacağı kesindi,sözde soykırımı kabul ederek birçok insanın gözünde sıfıra değil eksilere düşmüştür.
Halka örnek olmak,toplum için sanat yapmka şu bu değil bence mesele.
Sözlerine vatanı için dikkat etmesi yeterdi,toplumu halkı geçtim.

Gercekleri Görelim
05-05-2008, 22:15
evet Israilli Yahudiler, Amerikalilar bile anladi Gülen bey i de bizimkiler anlamadi degilmi? haklisin, simdiye kadar nedense Türkiye karsiti tavirlar alan,Islam karsiti tavir alanlar bu sevrelerce ödül aliyor simdi ise<Orhan pamuk un yaninda gülen in yaninda bu sevrelerce ödül almasi anlayana düsündürücü olmasi gerekmez mi ;)

mavera
05-05-2008, 22:21
evet Israilli Yahudiler, Amerikalilar bile anladi Gülen bey i de bizimkiler anlamadi degilmi? haklisin, simdiye kadar nedense Türkiye karsiti tavirlar alan,Islam karsiti tavir alanlar bu sevrelerce ödül aliyor simdi ise<Orhan pamuk un yaninda gülen in yaninda bu sevrelerce ödül almasi anlayana düsündürücü olmasi gerekmez mi ;)

Sadece israil, abd degil dünyanin dört bir yani anladi ;)..afrikasi anladi, asyasi anladi, uzakdogusu anladi, kuzey iragi anladi, iste senin gibi azinlikta kalan isine gelmeyenler anlamadi, daha dogrusu anlamak istemedi ;)..

tayyipleyiz
05-05-2008, 22:23

Ne güzel söylemişsin sevgili kardeşim, anlayana... ;)Anlamak istemeyen bunun neresinde kalır acaba... ;)

_Yeniden_
05-06-2008, 18:05

o zaman dahada budaklandirayim..sanatci istemek zorunda midir!...aslinda sanatta birazda populizm yokmudur, bir sarkici kasedi ciktigi zaman mutlaka bir sekilde gündeme gelir, bir yapimci bir sekilde laf dalasina girerek gündeme gelir..
Peki sorarim size orhan pamuk bu olay olmasaydi bu kadar gündeme gelecekmiydi...bir soru daha acaba kacimiz hrant dinki taniyorduk ;)..
aslinda demek istediklerimi sadece yüzeysel diyorum yoksa derinlerde her an bogulabilirim :)

Sanatçı hiçbir zaman örnek olmayı istemek zorunda değildir...Ancak bir eseri en azından bir kişi tarafından beğenilmişse artık o örnek olmaya başlamıştır...Sevdiğimiz sanatçıları takip ederiz...Herhangi bir konu hakkında ki görüşleri bazen bizim için çok önemlidir...Kısa bir süre önce burda Teoman'ın Ak Parti'nin kapatılmasıyla ilgili ifadelerini tartışmıştık...Onun bir sanatçı olarak ağzından çıkan cümlelerinin burada tartışılıyor olması bile toplumda onu örnek alanların ya da düşüncelerine önem verenlerin varlığını gösterir...Siyasi görüş farklılıkları ile tarihin çarpıtılması çok farklıdır...Orhan Pamuk bir sanatçı olarak bu konuda böyle düşünüyor diye kabullenemeyiz...Tarihini çarpıtan sanatçıların eğittiği halkın vay haline diyorum...
Bu Ermeni soykırımının tamamen uydurmaca olduğunu bilmeyen, ancak Orhan Pamuk'un kitaplarından okumuş, beğenmiş birisi onun televizyonda şu kadar Ermeni'yi öldürdük, şunu yaptık, bunu istedik gibi cümleler sarfettiğini duyunca ne yapacak? Bu okumuş koskoca adam, elbette tarihi benden iyi biliyordur, yalan söyleyecek değil ya diye düşünüp onun fikirlerinden etkilenicek...Demek istediğim tamamen bu...

Ukala gibi görünmüyorumdur İnşAllah Ahmet abi.. :)

mavera
05-06-2008, 18:23
Benden daha ukala olamazsin :)..
Öncelikle suradan baslayalim orhan pamugun yaptigi populizmdir..onun halki aydinlatma gibi bir derdi yoktur, orhan pamuk halkina yukaridan bakan bir enteldir..
Ama orhan pamuk bir hic degildir, orhan pamuk iyi bir yazardir hemde öyle, böyle degil..bizler duygusal yaklastigimiz icin agziyla kus tutsa bize yaranamaz..
Bana kim idda edebilir ki nazim hikmette, aziz nesinde kötü bir yazar, kötü bir sairdi diye ancak onlarda toplumlariyla ters düsmüslerdi, orhan pamukta toplum degerleri üzerinden kendine cikar saglamistir..
ancak benim bakis acimla bir önemi yoktur bunun cünkü o kisinin beni aydinlatma gibi bir durumu asla olamaz..hülya avsarada sanatci deniliyor simdi hülya avsar cikip abd yi usame bin ladin fethetti dese ya ondan daha iyimi bilecegiz diyecegiz yada zekeriyya beyaz cikip tavuk kurban edilmeli denildigi zaman ya adam ilahiyat profu ondan dahami iyi bilecegiz diyecegiz..
iste burada topu sadece orhan pamuga atip, o böyle dedi o halde "kömün gitmek" demek yerine daha bir sorgulayici, daha bir secici, daha bir arastirmaci olmak gerekmez mi..
Orhan Pamuk edebiyatcidir, tarihci degil o yüzden onun bu konudaki söylemini benim nazarimda degersizdir, nasilki fazil say siyasi bir yorum yaptiginda ona demedigimizi birakmadiysak, nasilki manken bozuntusu aysun kayaci haddini asan cümleler kurunca gerekeni yaptiysak, bu konudada gerekeni yapalim..
Ama Fazil sayda sanatcimiydi, orhan pamukta zaten güzel yazmiyordu gibi populist söylemlerle kendimizi tatmin etmis oluruz...benim bakis acim cok farkli o yüzden abi simdi ne demek istedin anlamadim, bir öyle diyorsun, bir böyle karar ver dedigini duyar gibiyim ben diyorum ki kisaca sanatcinin beni aydinlatma, bana örnek olma görevi yoktur ;)

Kırık_Çocuk
05-06-2008, 18:26
Kime göre entellektüel?

Kimine göre entellektüel.

_Yeniden_
05-06-2008, 18:54
Benden daha ukala olamazsin :)..
Öncelikle suradan baslayalim orhan pamugun yaptigi populizmdir..onun halki aydinlatma gibi bir derdi yoktur, orhan pamuk halkina yukaridan bakan bir enteldir..
Ama orhan pamuk bir hic degildir, orhan pamuk iyi bir yazardir hemde öyle, böyle degil..bizler duygusal yaklastigimiz icin agziyla kus tutsa bize yaranamaz..
Bana kim idda edebilir ki nazim hikmette, aziz nesinde kötü bir yazar, kötü bir sairdi diye ancak onlarda toplumlariyla ters düsmüslerdi, orhan pamukta toplum degerleri üzerinden kendine cikar saglamistir..
ancak benim bakis acimla bir önemi yoktur bunun cünkü o kisinin beni aydinlatma gibi bir durumu asla olamaz..hülya avsarada sanatci deniliyor simdi hülya avsar cikip abd yi usame bin ladin fethetti dese ya ondan daha iyimi bilecegiz diyecegiz yada zekeriyya beyaz cikip tavuk kurban edilmeli denildigi zaman ya adam ilahiyat profu ondan dahami iyi bilecegiz diyecegiz..
iste burada topu sadece orhan pamuga atip, o böyle dedi o halde "kömün gitmek" demek yerine daha bir sorgulayici, daha bir secici, daha bir arastirmaci olmak gerekmez mi..
Orhan Pamuk edebiyatcidir, tarihci degil o yüzden onun bu konudaki söylemini benim nazarimda degersizdir, nasilki fazil say siyasi bir yorum yaptiginda ona demedigimizi birakmadiysak, nasilki manken bozuntusu aysun kayaci haddini asan cümleler kurunca gerekeni yaptiysak, bu konudada gerekeni yapalim..
Ama Fazil sayda sanatcimiydi, orhan pamukta zaten güzel yazmiyordu gibi populist söylemlerle kendimizi tatmin etmis oluruz...benim bakis acim cok farkli o yüzden abi simdi ne demek istedin anlamadim, bir öyle diyorsun, bir böyle karar ver dedigini duyar gibiyim ben diyorum ki kisaca sanatcinin beni aydinlatma, bana örnek olma görevi yoktur ;)

Orhan Pamuk'un derdi sadece sanat yapmak olablir...İşte asıl sorun tarihçi olmayan birinin böyle bir iddia ortaya atması değil mi? Benim için de onun tarihi görüşleri önemli değil, ama önemli bulanlar var...Okulda arkadaşlarımdan bile Orhan Pamuk'un o dediklerinden sonra acaba öyle mi diyenler oldu....
Zekeriya Beyaz'ın hala program program dolaşıp saçmalaması, ordaki izleyicilerin ona sorular sorması ne yazık ki ona birilerinin önem verdiğini gösteriyor malesef...
Sanatçının özellikle de edebiyatçıların istemeyerekte olsa okurları üzerinde büyük etkileri vardır...

Sesim oraya geliyor yani... :) Sanırım biz böyle sonuca varamayacağız...Ya da ben sonunda pes edicem... :-X

mavera
05-06-2008, 19:07
simdi söyle baslayalim karpuzu, züccaciyeden mi aliriz yoksa manavdan mi? tabiki manav o halde tarihi, tarihciden mi ögrenelim edebiyatcidan mi..
o kisi haddini asarak görüsünü belirtmistir ve bu görüsü belirtirken gercek yada yanlis diye analiz etmemis aksine bunun bana getirisi ne olur diyerek analiz etmis ve yogun tepkiyide göze alip o sacma cikisi yapmistir!..
hani bazi kisiler vardir..hic beklenmedik zamanda cikip kendi alani disinda aciklama yapip bir anda gündeme gelirler bazilari menfi aciklamalar yaparken, bazilarida toplumdan bihaber aciklamalar yaparak toplumu geriyor..
aslinda benim hep anlatmak istedigim sudur orhan pamuk ve benzerlerinin bizlere örnek olmak gibi bir misyonu yoktur evet istem disida olsa, onlar disinda gelisen nedenlerden dolayi örnek olabiliyorlar ancak bu onlarin sorunu mudur?
eger ki orhan pamuk böyle populist bir cikis yaptiysa onun tepkilerinide dikkate almistir..salak birisi degil ki sonradan olacaklari az, cok kestirmesin..
velhasil kelam orhan pamuk kendini asan sözler söylemistir, orhan pamuk o lafi etmese hayalinda görürdü nobeli ama orhan pamuk bir hic degildir!..
bilmem anlatabildim mi ;)

_Yeniden_
05-06-2008, 19:26
Anladım abi... :)

Orhan Pamuk'un tamamen boş olduğunu iddia etmedim zaten...En azından edebiyatı benden iyi biliyor...
Sadece topluma mal olmuş insanların çıkarları için milli değerlerimizi yok sayarak gündemde kalma çabasını kabullenemiyorum...

Zamanından çaldım, belki sıktım biraz...Tartışmaya değer gördüğün için çok teşekkür ederim...

mavera
05-06-2008, 19:40
Ne demek kardes..sen bana bakma ben kim ne derse desin tersini savunurum :)..orhan pamuk dolu olsa ne yazar, topluma bir faydasi olmadiktan sonra..
Onlar kendilerini toplumdan üstün gören, toplum degerlerini gözardi eden sözüm ona entellektüeller ama onlar ancak entel! olabilirler..

mehmed_akif
05-06-2008, 19:42
aman boşyere tartışıyorsunuz o dergi sivri dillileri ve muhalifleri seçmiş.hem fethullah hoca biliyoruz ki islama ve müslümanlara pek çok hizmeti dokunan biri.ama bu iyilikleri onu eleştirmeyeceğimiz anlamına gelmez.rusya eskiden türk okullarına haddinden fazla destek verirdi ama geçen yıldan beri bu desteğini çekmiş durumda hatta birkaç tanesini kapatmıştı zamanda çıkan habere göre sanrım.gerekçe olarak da amerikan propagandası yaptığını yazıyordu.her neyse konunun yönünü değiştirmek istemiyorum ama fethullah hoca ve destekçilerinin aşırı amerikan hayranlıkları yenilir yutulur cinsten değil

mavera
05-06-2008, 19:46
o okullarda abd bayragi degil Türk bayragi dalgalaniyor o okullarda amerikan marsi degil istiklal marsi okutuluyor ;)..

mehmed_akif
05-06-2008, 19:50
bunu hepimiz biliyoruz ama bu bir kılıf olamaz mı

Bostancı
05-06-2008, 19:50
Orhan pamuğun eserleride beş para etmez bir eserinde camide ezan okunan yere(mi'zene) caminin balkonu diyecek kadar cahil olduğunu göstermiş ;)

Caminin balkonu lafa bak :D

Güzel kardeşim islami alanlara hakim olamaması insanı kötü veya cekilmez kılmaz teşekkürler

Kardeşim o zaman hakim olamadığı İslami alanlar hakkın'da yazı yazmasın yahut yazmadan önce araştırsın ki sonra birileri kitabını okuduğun da rezil olmasın ;)
Bildiği şeyleri yazsın bilmediği konular'da yanlış yorumlar yapıp kitaplarını okuyanları'da yanlış bilgilendirebilir. ;)

mavera
05-06-2008, 19:51

neyin kilifi?

mehmed_akif
05-06-2008, 19:54

neyin kilifi?

neyin kılıfı olacak abicim türk okulu ama amerikan propagandası yaptığı belirlenmiş anlamışsındır beni .açıkçası dilim varmıyor söylemeye utanç duyuyorum

mavera
05-06-2008, 19:57

neyin kilifi?

neyin kılıfı olacak abicim türk okulu ama amerikan propagandası yaptığı belirlenmiş anlamışsındır beni .açıkçası dilim varmıyor söylemeye utanç duyuyorum

Sence suizanda bulun muyormusun? bu konuda bilgin varsa buyur paylas bizde faydalanalim ama varsiyimla, ihtimalle o okullari töhmet altinda birakmaya hakkin yok..
o okullari ne kadar taniyorsun, misyonu hakkinda ne kadar bilgilisin, orada verilen egitimden ne kadar haberdarsin ?

mehmed_akif
05-06-2008, 20:03

neyin kilifi?

Sence suizanda bulun muyormusun? bu konuda bilgin varsa buyur paylas bizde faydalanalim ama varsiyimla, ihtimalle o okullari töhmet altinda birakmaya hakkin yok..
o okullari ne kadar taniyorsun, misyonu hakkinda ne kadar bilgilisin, orada verilen egitimden ne kadar haberdarsin ?

abicim allah hiçbirimizi suizanda bulunanlardan kılmasın.uzun bir süre cemaat içinde bulundum.kuşkusuz o okullar gerek türk kültürü olsun gerek islam medeniyeti olsun çok faydalı oldular.dışta türkiyenin imajının da düzelmesinde muhakka olumlu etkileri oldu.ben sadece o okulların rus istihbarat birimlerinin verilerine göre abd propagandası yaptıklarını söylemek istedim.

ama cemaat içindeki abd sempatizanlığını çok iyi bilirim.bu konuda çok şiddetli tartışmalarımız da oldu.sana teşekkür de ederim uyarıların için

tayyipleyiz
05-06-2008, 20:17
Sevgili kardeşim cemaat içerisindeki ABD sempatizanlığı konusunda bizi de bilgilendirirsen sevinirim. Ben yıllardır içerisindeyim ama ben bu sempatiyi hiç tasavvur bile etmedim. ABD gerçeğinin farkında olmak başka; sempati beslemek başkadır.
Ayrıca Rus verileri demişsin, Rus verileri ABD karşısında ortaya atılan veriler değilmidir? İtibarı ne kadar yüksek olabilir? İki ezeli rakip gibi görünen, ama sıkı bir dost olan Dünayaya hakimiyette birbirleri ile yarışan bu güçler birbirlerini açıktan hiç övmemişler, övmezler de... İş bu zaviyeden bakıldığında bu veriler senin tezine veri, delil teşkil etmezler...

Cemaat içerisindeki diye genellediğin bu sempati, ferdi belki olabilir ama umumi asla olamaz... Olmadığının ispatı da bu hareketin amacına ters olmasıdır. Amacı iyi kavranmış bir hareketin, ferdi bağlamdaki tavırlara göre nitelenmesi kesinlikle doğru değildir. Doğru olan gerçek; gözler önüne serilen bu gönüllüler hareketinin; dünyada fikir telakkisinde bulunulan, beyin fıtınasına dönüşen muhteşem sonuçlarıdır.

Sevgilerimle...

mavera
05-06-2008, 20:19
Levent abi tam yaziyordum sen gerekenleri yazmissin ;)..bana bir kisi gösterinki cemaat icinde abd sempazitani..Hocaefendinin abd de bulunmasindan anlam cikarak insanalri töhmet altinda birakmayalim lütfen..

Gercekleri Görelim
05-06-2008, 20:42
Sevgili kardeşim cemaat içerisindeki ABD sempatizanlığı konusunda bizi de bilgilendirirsen sevinirim. Ben yıllardır içerisindeyim ama ben bu sempatiyi hiç tasavvur bile etmedim. ABD gerçeğinin farkında olmak başka; sempati beslemek başkadır.
Ayrıca Rus verileri demişsin, Rus verileri ABD karşısında ortaya atılan veriler değilmidir? İtibarı ne kadar yüksek olabilir? İki ezeli rakip gibi görünen, ama sıkı bir dost olan Dünayaya hakimiyette birbirleri ile yarışan bu güçler birbirlerini açıktan hiç övmemişler, övmezler de... İş bu zaviyeden bakıldığında bu veriler senin tezine veri, delil teşkil etmezler...

Cemaat içerisindeki diye genellediğin bu sempati, ferdi belki olabilir ama umumi asla olamaz... Olmadığının ispatı da bu hareketin amacına ters olmasıdır. Amacı iyi kavranmış bir hareketin, ferdi bağlamdaki tavırlara göre nitelenmesi kesinlikle doğru değildir. Doğru olan gerçek; gözler önüne serilen bu gönüllüler hareketinin; dünyada fikir telakkisinde bulunulan, beyin fıtınasına dönüşen muhteşem sonuçlarıdır.

Sevgilerimle...
Karesim ne kadar körsün biraz gözünü ac simdi iki eceli rakip birbirine girerken gülen in okullari arada mi kaldi demek istiyorsun,kardesim Ruslar bula bula gülen in okullarinin mi bulmus abd ye vurmak icin kesin olan birsey var ki Gülen in Amerika ya siginmis olmasi ve abd nin gazetesi den Orhan pamuk gibi türkiyenin arkasindan vuran bir herif ile birlikte ödül almasi tesadüfmü ?, örnekler cok mu cok acik ama görecek gözler nerede?,Abd Müslüman lara zulüm yaparken Gülene sahip cikmasi,övgüler yagdirmasi, yurt disindaki okullarina ses cikarmamasi Amerika nin istredigini yapmasi amerikan cikarlarina uymasina isarettir aksi olsa sasirirdim,ne mutlu ki o Cemaatlere,kuruluslara ,örgütlerine amerika tarafindan övgüler ve destek alamayanlara ki o kuruluslar gercek amerikan güdümünde olmayan islami kuruluslardir aksi halde gülen cemaati gibi ödüller alir ve desteklenirlerdi

tayyipleyiz
05-06-2008, 21:00

Sevgilerimle...
Karesim ne kadar körsün biraz gözünü ac simdi iki eceli rakip birbirine girerken gülen in okullari arada mi kaldi demek istiyorsun,kardesim Ruslar bula bula gülen in okullarinin mi bulmus abd ye vurmak icin kesin olan birsey var ki Gülen in Amerika ya siginmis olmasi ve abd nin gazetesi den Orhan pamuk gibi türkiyenin arkasindan vuran bir herif ile birlikte ödül almasi tesadüfmü ?, örnekler cok mu cok acik ama görecek gözler nerede?,Abd Müslüman lara zulüm yaparken Gülene sahip cikmasi,övgüler yagdirmasi, yurt disindaki okullarina ses cikarmamasi Amerika nin istredigini yapmasi amerikan cikarlarina uymasina isarettir aksi olsa sasirirdim,ne mutlu ki o Cemaatlere,kuruluslara ,örgütlerine amerika tarafindan övgüler ve destek alamayanlara ki o kuruluslar gercek amerikan güdümünde olmayan islami kuruluslardir aksi halde gülen cemaati gibi ödüller alir ve desteklenirlerdi

Körlük sana haizmiş... Bunu anlaman için sana gerçekler de yetmez olmuş...
Arada kalma konusuna gelince de ima etmek istediğm yazımla ortada; ama anlayış farkı anlamakta da ısrar etme adına anlayış kıtlığına vesile oluyor demek ki... Bu cemaat bir kuruluşmudur ki kuruluşlarla kıyaslanır olmuş. Fark olması farklılıklara haiz olması, farkını ortaya koyması dünya çapında alkışlanır olmasından belli değlmidir. Amerika da olma nedenlerini 1. ağızadan belgeledik. Pişirmeden önümüze tekrar takra sunman düşüdürücü.. Zahmet edip okusaydın. Sğınma ifadesine gelince, sığınma ifadesinin kelime mansına bir bak istersen... Ona uygun bir karşılığı ile eşleştirebilecekmisin. Amerikanın sahabeti de söz konusu değil. Kime sahip çıkıyor, muhtaciyet mi var ortada ki sahip çıkılacak biri ve bişeyler olsun...
Bakmak istediğin yer gerçekler ise dünya olarak nitele, Amerikaya takılma... Hegemonya kuramadığı ülkelerde de bu okullar var ayakta alkışlanıyor, emsal teşkil ediyor. Kör olan, gerçeklerle yüzleşmek istemeyenlerdir... ;)
Bu arada kullandığın ifadeler, cehaletini resmediyor... Seviyeni korursan muhattap alınmaya değer olursun... ;)
Sevgilerimle...

rikopasa
05-07-2008, 11:19
Erbakan'a yakın bir yayın organı olan Milli Çözüm Dergisi'nin Eylül/2005 sayısında, Osman Eraydın imzalı yazıda, geniş kapsamlı bir "Sorosçular Listesi"nde; TÜSİAD, Türk Demokrasi Vakfı, Arı Hareketi, Fethullah Gülen cemaati, Kemal Derviş, ve Cüneyt Zapsu'nun isimleri özellikle vurgulandıktan sonra şöyle deniyor:

"Küresel Baronlar'ın ağır saldırısı altındaki Türkiye'nin başbaşa bırakıldığı ‘anayasal organlara yönelik iç boşaltma girişimleri'ne seyirci kalınmamalıdır! Yargıtay ve Danıştay ile birlikte TSK, MİT, YÖK, RTÜK ve Cumhurbaşkanlığı'na yönelik ‘pasifizasyon çalışmaları' ile ‘bu planları gölgeleme gayreti içinde olan hükümet'e' tavır koymalı ve uyanık davranmalıdır. "ve Osmanlı'nın son dönemindeki Batı meraklısı paşalarla yönetimdeki İttihatçı işbirlikçilerin sonları ile Milli Mücadele döneminde Hıyanet'i Vataniye Kanunu'na paralel kurulan İstiklal Mahkemeleri'nde yargılananların tarihi akıbetleri unutulmamalıdır!"

"Türkiye'yi, Büyük İsrail'in bir eyaleti ve Soros'ların sömürge semti yapmaya yönelik bu gaflet ve hıyanet girişimlerinin,
Kuvay-ı Milliye cephesi tarafından hangi hayırlı değişim ve devrimlere vesile ve vasıta yapılabileceği de hesaba katılmalıdır!.."

Sözkonusu dergide, İsmet Sezgin'in Fethullah Gülen hakkında yazdıklarının her Türk aydınını yakından ilgilendireceğine inandığımdan, bazı bölümlerini hiçbir yorum yapmadan aşağıya aynen alıyorum:

"... Fethullah Gülen, baştan sona bir Amerikan Planının parçasıdır. Yeni Dünya Düzeni'nin Türkiye'ye dayattığı Mafya-Gladyo-Tarikat sisteminin bir ayağıdır. Gülen'in önemi, ABD'nin Yeşil Kuşak projesinde üstlendiği rolden kaynaklanmaktadır. Saidi Nursi çizgisinde Erzurum'dan yola çıkan Gezici Vaiz Fethullah Gülen'i, NewYork-Vatikan-Kudüs hattına taşıyan sihirli güç, ‘büyük müttefikimiz' Amerika'dır. Fethullah Gülen'i Ahlat'tan şimdi bulunduğu Pennsylvania'ya uçuran süreç ve araçlar, CIA tarafından ayarlanmıştır. "

Amerika'yı karşıya almadan Fethullah sorunu çözülemez!

"Dün hükümet koltuğunda oturan Ecevit'in, Mesut Yılmaz'ın ve Devlet Bahçeli'nin, bugün ise AKP'nin, Gülen olayına yaklaşımlarını açıklayan gerçek burada gizlidir. Bunların Fethullah Gülen'le ilişkileri, aslında Amerika'yla ilişkidir. Bunu bilerek hareket etmektedirler. İlkokulu dışarıdan bitirmiş, Risale-i Nur'u istismar etmiş, vaaz verirken ağlayıp bayılmakla şöhret edilmiş ve Amerika'nın oyuncağı, ılımlı İslam'ın sahte mehdisi haline getirilmiş, bu gezici vaizin el üstünde tutulmasının sebebi, Siyonist ABD'dir. Fethullah olayını çözmek isteyenler, Amerika'yı karşılarına almak cesaretini göstermelidir.

Değirmenin Suyu Washington'dan

Fethullah Gülen'in bugün hükmettiği güç, Genelkurmay Başkanlığı tarafından 1998 başında hazırlanan bir raporda şöyle sıralanmaktadır: ‘Yurt içinde, 85 vakıf, 18 dernek, 89 özel okul, 207 şirket, 373 dershane, yaklaşık 500 öğrenci yurdu ve biri İngilizce yayınlanan 14 dergi, 15 ülkede yayınlanan 300 bin tirajlı Zaman gazetesi, ulusal düzeyde yayın yapan 2 radyo ve uluslararası yayın yapan Samanyolu televizyonu; Yurtdışında 6 üniversite ve yüksekokul, 236 lise, 2 ilkokul, 8 dil ve bilgisayar merkezi, 6 üniversiteye hazırlık kursu ve 21 öğrenci yurdu olmak üzere toplam 279 eğitim kuruluşu' bulunmaktadır.

Gülen'in avanesinin sahip olduğu 300'e yakın şirketle, 600 trilyon liraya hükmettiği saptanmıştır. Yurtdışındaki okullarının yıllık gideri ise, Fethullahçılar tarafından 1,5 milyar dolar olduğu açıklanmıştır. 1986 yılında, Özal tarafından gıyabi tutukluluktan kurtarılan Gülen'in 12 yılda bu kadar büyük bir güce ulaşmasının izahı da uluslararası bağlantısıdır.

"Sovyetler Birliği'nin çözülmesi üzerine Gülen örgütü, uluslararası okullar atağına geçti. Gülen'in öncelik verdiği ülkeler son derece dikkat çekici: Orta Asya, Kafkaslar, Balkanlar. Yani Amerika'nın ilgi alanındaki bölge ve ülkeler. Nitekim 1992'den itibaren, öncelikle Orta Asya Türk cumhuriyetleri olmak üzere Kafkas ve Balkan cumhuriyetlerinde, ‘Fethullahçı' diye bilinen vakıf ve şirketler, art arda kolejler açtılar. Ardından Asya ve Afrika ülkeleri geldi.

"… Fethullah okullarının ülkelere dağılımı şöyle: Kazakistan (28), Rusya Federasyonu'na ait çeşitli bölgeler (24), Özbekistan (18), Türkmenistan (15), Azerbaycan (14), Kırgızistan (11). Bunları Arnavutluk ve Moğolistan (4'er); Afganistan, Irak, Gürcistan,Ukrayna ve Romanya (5'er); Moldova (2); Pakistan, Bangladeş, Makedonya, Macaristan, Fas, Güney Afrika, Sudan, Endonezya, Tayland, Çin ve Tayvan 1'er okul.

"Nevval Sevindi'nin Sabah Kitapları'ndan çıkan, ‘Fethullah Gülen ile New York Sohbeti'nde, ABD emperyalizmiyle Fethullahçıların bağı açıkça dile getiriliyor. İşte kitaptan bazı seçmeler: ‘Amerika şu andaki konum ve gücüyle bütün dünyayı kumanda edebilir. Bütün dünyada yapılacak işler buradan idare edilebilir. Amerika hala bu dünya gemisinin dümeninde oturan bir milletin adıdır.' (s. 6)

‘Amerika daha uzun zaman dünyanın kaderinde çok önemli rol oynayacaktır. Bu realite kabul edilmeli. Amerika göz ardı edilerek şurada burada bir iş yapılmaya kalkışmamalıdır.' (s. 7) ‘Amerikalılar istemezlerse kimseye dünyanın değişik yerlerinden hiçbir iş yaptırmazlar. Şimdi bazı gönüllü kuruluşlar dünya ile entegrasyon adına gidip dünyanın değişik yerlerinde okullar açıyorlarsa, bu itibarla, mesela Amerika ile çatıştığınız sürece bu projelerin gerçekleştirilmesi mümkün olmaz. (s. 8)

‘Amerika ile iyi geçinmezseniz işinizi bozarlar. Şurada bulunmamıza izin veriyorsa, bu bizim için bir avantajsa, bu avantajı sağlıyor demektir.' (s. 9)
Şimdi söyleyin, Fethullah Gülen, yegane kuvvet ve kudret sahibi olarak, Allah'a mı inanıyor, yoksa Amerika'ya mı?

"… Fethullah Gülen cemaati tarafından yurt dışında, özellikle de Türk Cumhuriyetlerinde açılan okullarda, diplomatik pasaportlu Amerikalı CIA ajanları, ‘İngilizce öğretmeni' diye barındırılıyor. Bu işbirliği, Türkiye'de yapılan üst düzey resmi bir toplantıda, bizzat Fethullahçı okul yöneticisi tarafından itiraf edilmiştir. Toplantıda, dönemin Milli Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam ve MİT temsilcisi de bulunduğu halde, olay karşısında sessiz kalındı. Durum, devletin resmi olarak yayımladığı kitapla da belgelenmiştir.

"… Fethullah Gülen'in yurtdışındaki okullarında çalışan bine yakın ABD'li öğretmende, yalnızca devlet görevlilerine verilen ABD resmi pasaportu var. Çoğunluğu Türk Cumhuriyetleri'nde faaliyet yürüten okullardaki ABD'li öğretmenler, İngilizce adıyla ‘official passeport'a sahipler. Amerikan Eğitim Bakanlığı personeli olmayan ABD'li öğretmenlerin, normal olarak turist pasaportu sahibi olmaları gerekiyor. Ancak, Amerikan devleti, Gülen'in okullarında çalışanları resmi görevli sayıyor. Türkiye'deki karşılığı ‘yeşil pasaport'olan resmi görevli pasaportu, ABD'li öğretmenlere diplomatik dokunulmazlık sağlıyor. Amerikalı kaynaklar, bu pasaportların CIA'nin talimatıyla düzenlendiğine işaret ediyorlar. Emperyalizmin istediği ‘Ilımlı İslam', müslümanlığı yozlaştırmayı amaçlıyor!

"Gülen'in Türk Dünyası'na yaklaşımı, Amerika'nın Orta Asya'ya olan yaklaşımı ile tam bir uygunluk göstermektedir. Türkiye'nin, diğer Türk cumhuriyetleriyle ilişkilerini geliştirmesi, son derece önemlidir. Bu ilişkilerin, koşulların elverdiği ölçüde sıkı olması, elbette Türkiye'nin çıkarınadır. Ancak Amerika'nın güdümünde kurulacak ilişkiler, Türkiye'nin komşularıyla olan ilişkilerinin bozulmasına, bölgesel karışıklıklara ve savaşlara yol açmaktadır. Amerika'nın istediği de budur, yani Türkiye'nin Siyonist sömürüye taşeronluk yapmasıdır. Fethullah Gülen, ABD'nin bu planlarında rol almaktadır.

"Kırgızistan ve Özbekistan darbeleri, Fethullah Gülen'in, yani ABD'nin güdümündeki Nurculuğun, Türkiye'nin Türk Cumhuriyetleri'yle ilişkisinde oynadığı rolün son kanıtıdır. Halbuki Fethullahçıların ve Zaman'cıların bu Amerikan aşıklığı ve İsrail uşaklığı, ne İslam'ın ruhuna ve ne de Bediüzzaman'ın yoluna asla uymamaktadır.

"Rejisör, Siyonist mihraklardır. Fethullahçılar sadece figürandır."

Alıntı ...

rikopasa
05-07-2008, 11:54
Ricapaşa güzel kardeşim ben sizin bu yazının hiç bir kelimesine inandığınızı düşünmüyorum , çünkü akli melekeleri yerinde olan bir insanın olaylara bu denli sanal bir organizasyon gözü ile bakmaz , kavramlar sistemi aynı kaynaktan beslenmiyorsa farklı anlam çerçevelerinin yol açtığı bir algılama karmaşasının olması asla tesadüf olmayacaktır. İlk bakışta böyle bir sorunu yaşamamamız gerektiğini düşünebiliriz. Ne var ki düşünce dünyasından gerçeklik alanına yöneldiğimizde çeşitli sorunlarla karşı karşıya olduğumuz gerçeğiyle tanışıyorKonuştuğumuz dil ve kullandığımız kavram sistemi aynı olsa bile bu kavramlara ve sözcüklere yüklediğimiz anlamlar farklı olmakta, muhataplarımız bizden farklı anlamlar çıkarmaktadırlar. Eğer onun anlatmak istediğini anlıyorsak ortada bir sorun yok, fakat biz farklı bir şeyi anlıyorsak o zaman ciddi bir anlama sorunu başlıyor Sonunda da muhatapların birbirini anlamamaları, anlamsız bir tartışma yürütmeleri söz konusu olmaktadır. Anlaşabilmek için öncelikle ortak anlam çerçevesine sahip bir kavram sistemine sahip olmamız gerekiyor , bu da başarılamıyorsa herkes anladığı gibi yaşayıp yaptıkları ile yargılanır sevgilerimle

Sn Yalçın , sizler nasıl Fethullah Gülen in her sözüne inanıyorsanız bende bu yazının her kelimesine inanıyorum. Yani şunu dürüstçe belirteyimki kol kırılır yen içinde kalır. Sizlerinde Fethullah Gülen dahil çoğu konuda soguladığınız eleştirdiğiniz şeyler vardır.

tayyipleyiz
05-07-2008, 12:07
Ricapaşa güzel kardeşim ben sizin bu yazının hiç bir kelimesine inandığınızı düşünmüyorum , çünkü akli melekeleri yerinde olan bir insanın olaylara bu denli sanal bir organizasyon gözü ile bakmaz , kavramlar sistemi aynı kaynaktan beslenmiyorsa farklı anlam çerçevelerinin yol açtığı bir algılama karmaşasının olması asla tesadüf olmayacaktır. İlk bakışta böyle bir sorunu yaşamamamız gerektiğini düşünebiliriz. Ne var ki düşünce dünyasından gerçeklik alanına yöneldiğimizde çeşitli sorunlarla karşı karşıya olduğumuz gerçeğiyle tanışıyorKonuştuğumuz dil ve kullandığımız kavram sistemi aynı olsa bile bu kavramlara ve sözcüklere yüklediğimiz anlamlar farklı olmakta, muhataplarımız bizden farklı anlamlar çıkarmaktadırlar. Eğer onun anlatmak istediğini anlıyorsak ortada bir sorun yok, fakat biz farklı bir şeyi anlıyorsak o zaman ciddi bir anlama sorunu başlıyor Sonunda da muhatapların birbirini anlamamaları, anlamsız bir tartışma yürütmeleri söz konusu olmaktadır. Anlaşabilmek için öncelikle ortak anlam çerçevesine sahip bir kavram sistemine sahip olmamız gerekiyor , bu da başarılamıyorsa herkes anladığı gibi yaşayıp yaptıkları ile yargılanır sevgilerimle

Sevgili Hocam bu konuda da hemfikir olmamız mutluluk verici... Tebrik ve takdirlerimle... +1 ;) :-*

rikopasa
05-07-2008, 12:57
Hayatımızın büyük bir bölümünde objektij olamayız bu normaldir , buradaki arkadaşlarıda anlıyorum ve objektif olmalarınıda beklemiyorum.

Ama bazı gerçekler var sizlerinde kendi içinde sorgulaması gereken ... Mesela Fethullah Gülen in yeni Vakıflar Yasası'nın TBMM'de kabulünden sonra, ABD'deki Hartford Papaz Okulu 'na 2 milyon dolar bağışlaması gibi ...

tayyipleyiz
05-07-2008, 13:12
:) :) Ya ricopaşa insan olarak doğman sevilmeyi haketmek ile sana iliştirilmiş , seni sevmem için bu yeterli :)

Bu tür haberlere inanmadığına inancım o kadar yüksek ki seni sevmemin önüne bile geçemez , varsan sevilmek için başka sebep aranmaz mevlam hidayet versin sana da bana da inşaALLAH

Eyvallah hocam bana da... ;) :-*

rikopasa
05-07-2008, 13:37
cümlemize ... :)

Gercekleri Görelim
05-07-2008, 13:40
Deve Kusu Avci yi gördügü zaman kafasini Topraga sokarmis ki böylelikle kendisi Avciyi görmedigi icin Avcinin da kendisini görmedigini sanarmis arkadaslar gercekleri görmemek icin kafamizi topraga gömmekten vazgecelim,biz ne kadar kafamizi topraga gömersek gömelim gercek gercek olmaktan cikmaz ki Deve kusunun kafasi topraga gömülü olabilir amma velakin vucutunun büyük bölümü disarida ;)

EpiVaTeS
05-07-2008, 13:40

Sevgilerimle...

tamamen saçmalamışsın
aklı başında olan böyle bir yorum yapmaz hele nikinide gerçeklerigörelim hiç yapmaz
sen nikinle ters düşüyorsun bu yazıda...

tayyipleyiz
05-07-2008, 13:56
Gerçekleri görmek, gerçekler adına var olmaktan geçer... Gerçeklik kavramı, realitenin kendisi olursa; bişeyleri biryerden çıkarmaya da gerek kalmaz... gerçek çoğu zaman evrensel olduğunda gereken öneme haiz olur. Gerçek, gerekçelere gerek de bırakmaz. Gerçeklik gerekçen olursa gerçek anlamda görüş, anlayış açısına sahip olabilirsin... ;)

tayyipleyiz
05-07-2008, 14:06
Hocam benide geçtin ya, ne diyorsunuz laf salatasından başka bir şey değil bizim yaptığımız ya ;D :D +1

Gerçekleri görüyoruz hocam... ;) :D

Gercekleri Görelim
05-07-2008, 14:11
Deve Kusu Avci yi gördügü zaman kafasini Topraga sokarmis ki böylelikle kendisi Avciyi görmedigi icin Avcinin da kendisini görmedigini sanarmis arkadaslar gercekleri görmemek icin kafamizi topraga gömmekten vazgecelim,biz ne kadar kafamizi topraga gömersek gömelim gercek gercek olmaktan cikmaz ki Deve kusunun kafasi topraga gömülü olabilir amma velakin vucutunun büyük bölümü disarida ;)

Güzel kardeşim gerçekler size yansıyanları görmek ilemi oluyor bu format görmeyi tekelleştirmeye götürür , tekel bakışların gördükleri ile hallenmek diğer görenleri deve kuşu yapacaksa deve kuşunu sabitlemek gerek ama kime göre kim deve kuşu olacak , en iyi gören kim , en iyi göreni görmek için nasıl bir rasatlama kültürüne sahip olmak gerek çok karışık bir kavram , en iyisi herkes gördükleri ile görmeye devam etsin , en iyi göreni görme nimetini bizlere lutfeden gördükten sonra başka birilerinin gördüğünü başka birileri görüp yargılama hastalığına kapılmasın , gören gördüğü ile göremediklerini aramaya cıkmaz ise gördüklerini kutsarmış teşekkür ederim ;)r
gercekler bize yansiyanlara göre degil,gercegi görmemek gercekler ortadayken gözünün önünde zereyan ettigi halde görmemekle veya görmek istememekle de yok olmuyo

Enfal
05-07-2008, 17:48
Ya ne tartşmışsınız ya.Tebrik ediyorum herkesi. tayyipleyiz i okurken sanki yalçın ı okuyormuş gibi hissettim kendimi. Rumuzları görmesem kesinlikle hepsini yalçın yazdı diye düşünürdüm. Ha bir de mavi renkle yazılmış olmasaydı.
Bu konuyu açtığımda hiç kimse tek bir yorum bile yazmadan ertesi gün 2. sayfanın da gerilerine düşmüştü.Moralim bozulmuştu açıkcası çünkü bana göre tartışılmaya değer bir konuydu.Sonra bu konuya mesaj atıp tekrar ilk sayfaya aldım. İşte 6. sayfadayız. :)

tayyipleyiz
05-07-2008, 17:53
Ya ne tartşmışsınız ya.Tebrik ediyorum herkesi. tayyipleyiz i okurken sanki yalçın ı okuyormuş gibi hissettim kendimi. Rumuzları görmesem kesinlikle hepsini yalçın yazdı diye düşünürdüm. Ha bir de mavi renkle yazılmış olmasaydı.
Bu konuyu açtığımda hiç kimse tek bir yorum bile yazmadan ertesi gün 2. sayfanın da gerilerine düşmüştü.Moralim bozulmuştu açıkcası çünkü bana göre tartışılmaya değer bir konuydu.Sonra bu konuya mesaj atıp tekrar ilk sayfaya aldım. İşte 6. sayfadayız. :)

Güzel kardeşim siz yine o güzel bakışlarınız gibi farzedin olayı , o bende ben ondayım ,öyle girdik ki birbirimize soluklarımız bile sorumsuzca bağımsızca hareket etmekten utanç duyar, mevlam ayırmasın bizleri inşaALLAH Umarım arzularınızın doğrultusunda faydalı olmuşuktur

Ne güzel dillendirmişsiniz sevgili hocam... ;) :)

rikopasa
05-07-2008, 19:33
Bu konuyu açtığımda hiç kimse tek bir yorum bile yazmadan ertesi gün 2. sayfanın da gerilerine düşmüştü.Moralim bozulmuştu açıkcası çünkü bana göre tartışılmaya değer bir konuydu.Sonra bu konuya mesaj atıp tekrar ilk sayfaya aldım. İşte 6. sayfadayız.

girdiğim yeri canlandırıyorum be ...

Demokrat
05-07-2008, 19:34
Bu konuyu açtığımda hiç kimse tek bir yorum bile yazmadan ertesi gün 2. sayfanın da gerilerine düşmüştü.Moralim bozulmuştu açıkcası çünkü bana göre tartışılmaya değer bir konuydu.Sonra bu konuya mesaj atıp tekrar ilk sayfaya aldım. İşte 6. sayfadayız.

girdiğim yeri canlandırıyorum be ...

Sayemde ünlü oluyorsun ha :)

rikopasa
05-07-2008, 19:41
yooo ... kendi tırnaklarımla geldim buralara ... konunun gidişatına bak ... ben bir mesaj atmışım şenlenmiş ortalık ;)

tayyipleyiz
05-07-2008, 19:42
yooo ... kendi tırnaklarımla geldim buralara ... konunun gidişatına bak ... ben bir mesaj atmışım şenlenmiş ortalık ;)

İyi ki varsın... ;)

Enfal
05-07-2008, 19:45

Güzel kardeşim siz yine o güzel bakışlarınız gibi farzedin olayı , o bende ben ondayım ,öyle girdik ki birbirimize soluklarımız bile sorumsuzca bağımsızca hareket etmekten utanç duyar, mevlam ayırmasın bizleri inşaALLAH Umarım arzularınızın doğrultusunda faydalı olmuşuktur

Amin gerçekten sizin mesajlarınızı okurken ayrı bir tat alıyorum. Hakikaten güzel bir ikili olmuşsunuz. :)

rikopasa
05-07-2008, 19:47
eyvallah Tayyipleyiz ... iyiki sende varsın ;)