Orijinalini görmek için tıklayınız : FETULLAH GÜLEN VE TÜRKİYE...GÖRÜŞLERİNİZ?
bilgi müdavimi
02-05-2009, 23:04
Arkadaşlar Fetullah Hoca Efendimiz zamanında fakir bir imamken düşünmüş ve bir açılım başlatmıştır.Bu açılım şöyle başlamıştır.
Fetulah Gülen İzmirdeyken 80 li yılarda bir eve gitmiştir ve o evde kur an öğretilmektedir.17-18 yaşındaki delikanlılar kur anı çok güzel okuyor fakat, Hoca Efendimiz sırayla eğitim durumlarını sormuş,hhiç biri okumayı bile bilmiyormuş.Hoca Efendimiz 2 gün ortadan kaybolmuş ve elinde açıköğretim kitaplarıyla gelmiştir.Bu kitapları 17-18 lik gençlere vermiş ve bunlara çalışacaksınız demiş.Emretmiş.
Hoca Efendimiz 2 gün daha ortadan kaybolur ve 2 gün sonra gelir.Bu sefer esnaftan topladığı paralarla gelir.Ve 12 gence paraları dağıtır ve bu paralarla 12 ev tutun demiş.Onlarda tutmuş ve o evlere anadoludan üniversiteyi kazanmış gençler getirip,orada onlara hem din,hem ilim öğretmiştir.Öss için çalışmaya gelenler ise öss yi kazananlardan yardım almıştır.Ve öss yi kazanan bu oluşum içindeki herkesi farklı illere üniversiteye yollamıştır.Amaç:Türkiyenin heryerine bunu yaymak.
Kısaca ilim ve bilim olmadan bir ülke ilerleyemez.Osmanlı Yükselme döneminde bilimle haşır neşirdi,dinine de önem verirdi.Zirvedeydi.
Yıkılma Dönemlerinde Osmanlı ilimi bıraktı,sadece dinle de olmadı,ülke çöktü.Ama şimdi 2 kanadımız var,yakında en en çok söz sahibi olan ülke biz olacağız inşallah.
Daha Çok şeyler yazacaktım,ama çok çok kısaltarak yazdım.Birazda siz anlatın,hocaefendiyi...
ATmaCA53
02-05-2009, 23:14
fethullah hocam bir iyilik meleğidir, gerek türkçe olimpiyatlarıyla, gerek avrupada ve dünyanın her bir yerinde türkçe okullar açarak türkçemizi, ATAMIZI, bayrağımızı ve istiklal marşımızı yaymasıdır bu iyilik meleği hocamdan teşekkürlerimi sunuyorum yaptığı ve yapacağı hizmetleri beni şahsen sevindirdi inşallah ALLAH nice uzun ömürler verirde daha çok hizmet aşkıyla türkiyede de yapacağı hizmetleri çok merakla bekliyorum, bekliyorum beklemesinede deniz baykıl ve onun gibi düşünen zihniyet buna izin vermiyor ki.
bilgi müdavimi
02-05-2009, 23:25
Bütün bunlar 1800 lü yıllarda sinsi ingilterenin lord u Kürzo yüzünden olmuş.Mecliste kur anı eline almış ve bangır bangır bu kuranı yok etmedikçe 7 cihana nam salmış OSMANLI İMPARATORLUĞUNDAN kurtulamayız demiş.Ve ülke üzerinde o zamanlar karışıklık çıkarmaya başlamıştlar.Din ve ilim çok nemlidir.Kuşun kanatlarına benzetiyorum ben.
Ayrıca HocaEfendimiz Türkçeyi oralarda 220 ülkede okutmayı başarmış.Bayrağımız oralarda dalgalandırmayı başarmıştır.Bu okullarda okuyan çocuklar bigün o ülkeye bakan,başbakan olacaklar.Ve bizim ülkemizin çıkarları o 220 ülkedeki kolejlerimizde okuyanlar için çok önemli olacak.
Hocaefendi tam bayrak ve din sevgilisi...Allah Razı olsun.Desteğimi eksik etmeden onların yurtları ve sohbetlerine katılacağım.Abilere gideceğim.
Çok haksızlık yapılıyor ona çoook...
halil_han
02-05-2009, 23:32
Nurcu değilim ama İla-yı Kelimetullah adına çalışan, emek sarfeden herkese saygım vardır. Her ne kadar da hakkında değişik rivayetler konuşulsada yolu Allah yoludur. Biz böyle bildik. Allah'da bizi yanıltmasın. Rabbim yardımcımız olsun.
Efkâr-ı Mütemadi
02-06-2009, 00:56
Ben de hoca efendiye gönül verenlerdenim. 5 senedir onun eğitim kurumlarında burslu olarak okuyorum. Benim annemin babamın bile din adına bilmediklerini ve öğretmediklerini onlar öğretti bana. Allah razı olsun, ondan, ona gönül veren hocalarından. Hepsi nur yüzlü ve Allah ve Peygamber sevgisiyle dolu insanlar.
bilgi müdavimi
02-06-2009, 14:26
Onun hakkında nasıl iftira atıyorlar hala anlıyamıyorum.
Kardeşinin açığını bulmaya çalışan bizden değildir.(Olmadığı halde)
milletinadami
02-06-2009, 14:28
fetullah gulen ve hocaefendi cemaatini saygiyle selamliyor ve sevgilerimizi iletiyoruz...
abilere filan gitmişliğim yoktur fakat; ilmi, düşünceleri, gayeleri doğrudur. fakat benim gördüğüm kadarıyla solcuların (genelde) gencleri ele gecirmelerine mani olduğu ve gercek yolu gösterip tiraj kaybetmesine neden olduğu için ülkemizde haksızca muhakeme edilmeye kalkılmıstır.
kendisini ve yolundan gidenleri takdir ederim...
Fethullah Gülen' Cemaatinin içinde büyüdüm... Babam Yılarını verdi.. Erzurumda, Ankarada, İstanbul'da Yılarca O cemaat için ter döktü... Ve Sonuş Vefasızlık..
Benim Hoca Efendiye diyecek Hiç Bir sözüm Yok Bir Cemaat liderine laf tamak bize yakışmaz.... Fakat Görüş Olarak Yıllardır " Dİ-Yalog" Muhabbetini Hazmetmiş değilim...
Bana hiç mi Hiç Müsbet gelmedi... Ama Allah Keşke Böyle Bİr kaç cemaat'da İhsan etse idi ümmeti islama ... Eğitim Alanındaki atılımları Gözle Görülecek Kadar büyük... Allah her daim yardımcıları olsun....
ishakyilmaz
02-06-2009, 14:52
Vatanını ve milletini samimi ve dürüstçe düşünüp,refah ve huzuru için herşeyi göze alarak,yollara düşmüş değerli hocalardan Fethullah Gülen...Hoca Efendi laftan çok müslümanların hidayeti doğrultusunda çalışmaktadır.Yaptıkları başarılı hizmetler sayesinde Türkiye'nin şanını sınırlarımız dışına çıkartmış,ilim ve irfanı Dünyayla kucaklaştırmıştır.Ülkemizde genç nesillin sağlam temeler üzerine yetişmesi için her türlü hizmeti kendilerine tahsis etmiştir.Bazı duygular lafla anlatılmayacak kadar büyüktür..Hoca efendinin hizmetleride bu yönde..Karalamak ve kötülemek niyetine girmişlerin ıslahını yüca yaradandan diliyorum.Güneş balçıkla sıvanmaz.Meyve veren ağaç taşlanır..!İslam davasında tuğa üzerine tuğla koyan herkesten ALLAH razı gelsin..
bilgi müdavimi
02-06-2009, 15:42
Bu cemaate hizmet edenlerden ALLAH razı olsun...Bu cemati karalayanları,nasıl aklayabiliriz
?Arkadaşlar bu cemaati büyütmak için daha ne hizmetler verebiliriz,fikir beyanlarınızı lütfen söyleyin de biz de bişeyler yapalım?
bilgi müdavimi
02-06-2009, 22:34
Fetullah gülenin hizmetleri:220 Ülkede istiklal marşını söyletiyor ve yakında ingilizce değil türkçeyi ulkusal dil yapmayı planlıyor,hala iftira atıyorlar.
Özgür Çağrı
02-06-2009, 22:43
Bu adamdan şüphelenmeye başladım iyice ki kitaplarını hep okumaya çalışırdım.. Bediüzzaman Said i Nursinin yolundan çıktı gibi geliyor ..
bilgi müdavimi
02-06-2009, 23:33
Bu adamdan şüphelenmeye başladım iyice ki kitaplarını hep okumaya çalışırdım.. Bediüzzaman Said i Nursinin yolundan çıktı gibi geliyor ..
HocaEfendinin youtubeden hayatını dinleyin.Bütün bunları nasıl başarmış öğrenirsiniz.
bilgi müdavimi
02-06-2009, 23:37
http://video.google.com/videoplay?docid=4689320507356862870
mesude afşar
02-07-2009, 22:05
Fethullah Gülen' Cemaatinin içinde büyüdüm... Babam Yılarını verdi.. Erzurumda, Ankarada, İstanbul'da Yılarca O cemaat için ter döktü... Ve Sonuş Vefasızlık..
Benim Hoca Efendiye diyecek Hiç Bir sözüm Yok Bir Cemaat liderine laf tamak bize yakışmaz.... Fakat Görüş Olarak Yıllardır " Dİ-Yalog" Muhabbetini Hazmetmiş değilim...
Bana hiç mi Hiç Müsbet gelmedi... Ama Allah Keşke Böyle Bİr kaç cemaat'da İhsan etse idi ümmeti islama ... Eğitim Alanındaki atılımları Gözle Görülecek Kadar büyük... Allah her daim yardımcıları olsun....
KARDEŞ ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL ÖYLEMİŞSİN CEMAAT OLARAK EĞİTİME OLAN KATKILARINI HİÇ KİMSE İNKAR EDEMAZ ANCAK Dİ-YALOG MUHABBETLERİDE BİR OKADAR HIZLA DEVAM ETMEKTEDİR VE BU DA GENÇLERİMİZE ÇOK ZARAR VERMEKTEDİR RABBİM TEZ ZAMANDA YAPILAN BU YANLIŞLIKLARI FARK ETTİRSİN İNŞALLAH.
bilgi müdavimi
02-10-2009, 13:11
KARDEŞ ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL ÖYLEMİŞSİN CEMAAT OLARAK EĞİTİME OLAN KATKILARINI HİÇ KİMSE İNKAR EDEMAZ ANCAK Dİ-YALOG MUHABBETLERİDE BİR OKADAR HIZLA DEVAM ETMEKTEDİR VE BU DA GENÇLERİMİZE ÇOK ZARAR VERMEKTEDİR RABBİM TEZ ZAMANDA YAPILAN BU YANLIŞLIKLARI FARK ETTİRSİN İNŞALLAH.
Diyalog muhabbetleri derken?
milletinadami
02-10-2009, 14:08
merak etmeyin hocaefendinin sevenlerinden olan kardeslerim..
bu elestirileri milli gorus cemaati yapmaktadir..sadece size degil kendilerine her oy vermeyen hoca ve cemaat yoldan cikti onlara gore..siz onlara takilmayin hizmete devam edelim..
hipermuhafazakar
02-10-2009, 16:03
ya sen ne biliyorsun sen ne kadar takip ediyorsun yanındamısın hep onunda böyle adi bir cümle kuruyorsun ??? kaç tane kitabını okudun bitirdin söyle bakıyım ? en son ne zaman hangi kitabını okudun ! Hiç NT mağazasına gidiyormusun ? Yada ömründe kaç kere gittin ? Dünyadan haberiniz yok mağdem bilip bilmeden konuşmayın akıllı olun
allah fetullah gülen hoca efendidende ve onun gibi kendini ilme islama adıyan bütn hoca efendilerdende razı olsun
bilgi müdavimi
02-10-2009, 17:40
Diyiyorlarki bazıları:Hocaefendi,Abdullah Gül ve Erdoğan yahudiymiş.
Nerden duydun,nerden biliyon diye soruyoruz?
_E Şu kitapta gördüm,şu gazetedeki şu yazar söyledi gibi cevaplar alıyorum....
E onlar nerden biliymuş,vicdanına mı girmiş hocaefendi ve başbakanın?
bÖYLE MANTIk olmaz.MHP Ve milli görüşçülerden bazıları ben hocaefendinin girdiği cennete bile girmem diyiyor.Bu kadar körelmişler....
milletinadami
02-11-2009, 13:47
dedigim gibi cahillere selama deyip
hizmete devam edelim...
MilliGörüşEri
02-11-2009, 14:23
bu elestirileri milli gorus cemaati yapmaktadir..sadece size degil kendilerine her oy vermeyen hoca ve cemaat yoldan cikti onlara gore..siz onlara takilmayin hizmete devam edelim..
şimdi ben milligörüş cemaatinin içinde biri olarak hocaefendi hakkında olumsuz bi görüşüm yok Allah biliyor....
Siz bu yorumunuzla ben ve benim düşümcemde binlerce belki daha fazla milligörüşlü kardeşimin hakkına girdiniz haberiniz varmı...
Gülen hocafendinin yapmış olduğu ve yapacağı hizmetleri Mevla cc kabul etsin insAllah hocaefendiyi ve bizleri merhametiyle yargılasın...
Herkes hata yapabilir insanız oda insan onunda bizler gibi hataları günahları olabilir ALlah cümlemizin günahlarını affetsin...
redyellow
02-11-2009, 15:32
Bu ülkeye, bu dine hizmet eden, en ufak bir gayreti olan herkese selam olsun.
Fethullah Gülen hocada aynı şekilde hizmet etmeye gayret eden birisi.
Beğendiğniiz yönü vardır, beğenmediğimiz yönü vardır, bunlar ayrıca tartışılır.
Fakat islama, bu ülkeye hizmetlerini inkar etmek için insanın hem kör hem nankör olması gerekir.
Hocaefendiye baki selamlar... Allah hayırlı uzun ömürler versin. Hizmetlerinin devamını nasip eylesin...
milletinadami Nickli Üyeden Alıntı http://www.akpartiforum.com/images/styles/orangeblue/buttons/viewpost.gif (http://www.akpartiforum.com/showthread.php?p=508362#post508362)
Bu tür yazılara cevap vermek lüzumsuzdur. MİLLİ GÖRÜŞ CEMAATİ diyerek genelleme yapan, yapmaktan çekinmeyen arkadaşlara cevap vererek gereksiz yere vakit harcamak israftır.
Ben de milli görüşçüyüm ve yukardaki yazıyı yazıyorum..
Hem bu forumda hem başka forumlarda.
bilgi müdavimi
02-11-2009, 15:54
Fetullah Güleni sevmeyişinizin sebebi nedir milli görüşçüler?Sizi rahatsız eden ne?
MilliGörüşEri
02-11-2009, 15:56
Fetullah Güleni sevmeyişinizin sebebi nedir milli görüşçüler?Sizi rahatsız eden ne?
işte bizim atalarımızın boşuna konuşmadığının bir delili daha
''Bir DELİ koyuya taş atar Kırk AKILLI çıkartamaz''mış
şimdi burda bi arkadaşımız milligörüşcüler Gülen hocayı sevmiyor dediya tamam çıkart o taşı çıkartabilirsen :)
Vesselam..
bilgi müdavimi
02-11-2009, 15:59
işte bizim atalarımızın boşuna konuşmadığının bir delili daha
''Bir DELİ koyuya taş atar Kırk AKILLI çıkartamaz''mış
şimdi burda bi arkadaşımız milligörüşcüler Gülen hocayı sevmiyor dediya tamam çıkart o taşı çıkartabilirsen :)
Vesselam..
Özür diliyorum,Milli Görüşçülerin geneli demek istedim....
redyellow
02-11-2009, 17:00
Özür diliyorum,Milli Görüşçülerin geneli demek istedim....
Özrü kabahatından büyük diye bir söz duymuşmuydunuz?
Neye göre GENELİ?
Ben de size iddia ediyorum ki milli görüşçülerin GENELİ fethullah hocayı sever...
Aksini nasıl ispatlayacaksınız, elinizde bir ölçüm aleti felan mı var?
İşte ben:
49 yaşındayım, milli görüşcüyüm... erbakan hoca nereyi işaret ederse o tarafa oy veririm.
Ve fethullah hocayı kendim bildim bile sevdim...
TAbi eleştirdiğim şeyler de oldu.
Ama aynı şekilde Erbakan hocayı da eleştirdim... Yanlış gördüğüm bir şeyi olunca bu yanlış dedim.
Eleştirmek sevmemek demek midir?
Ne olur şu huyunuzu bırakın.. hep birlikte bırakalım.
Genelleme yapma iyi bir şey değildir.
MilliGörüşEri
02-11-2009, 17:05
Neye göre GENELİ?
Ben de size iddia ediyorum ki milli görüşçülerin GENELİ fethullah hocayı sever...
İşte ben:
49 yaşındayım, milli görüşcüyüm... erbakan hoca nereyi işaret ederse o tarafa oy veririm.
Ama aynı şekilde Erbakan hocayı da eleştirdim... Yanlış gördüğüm bir şeyi olunca bu yanlış dedim.
eyvAllah mübarek abim...
ama suç bu kardeşimizde değilki fitneyi ortaya atanda...
deli ve kuyu meselesi
vesselam..
Tarantula_
02-11-2009, 20:25
Ben O güzel insanın isimini duyduğumda çok sevdiğim bir sözü var aklıma hep o gelir: ''Terorist Müslüman,Müslüman Terorist Değildir..!''
gercekci
02-12-2009, 01:25
Neye göre GENELİ?
İşte ben:
abicim SİZLER GİBİ GÜZEL DÜSÜNEN malesef fazla TANIMADIM
BAZILARI cok ASIRIYA KACIYORLAR mİLLİ GORUSCU DEGİL MİLLİ DOVUSCU GİBİ
Bırakın fethullah güleni sevmeyi ona hakaret etmeyin
yazmıstımda bana demedigini bırakmayan bazıları cıktı,
tabi genellemek yapmamak gerek,
o yüzden" bazıları" diyorum
HEPİMİZ MÜSLÜMANIZ DİN KARDESİYİZ
BİRBİRMİZE DÜSMAN OLMAYALIM DEDİM AMA
DEDİM YA İCLERİNDE BAZI KİSİLER VARKİ COK İLERİ GİDİYORLAR
ARAYA FİTNE TOHUMLARI EKİYORLAR
ANCAK BİZ O ARADAKİ FİTNEYİ KIRALIM İNŞAALLAH
O BAZILARININ YAPTGINI YAPMAYALIM İNŞAALLAH
ONLARLA ARAMIZA FİTNE GİRMESİNE İZİN VERMEYELİM
BELKİ BAZI KONULARDA
GORUS AYRILIKLARIMIZ OLABİLİR
AMA YİNEDE ONLARDA BİZİM MÜSLÜMAN KARDESLERİMİZ YANİ DİN KARDESLERİMİZ
YARATILANI YARANDANDAN ÖTÜRÜ SEVELİM
ALLAH BİZE BUNUN ECRİNİ VERECEKTİR İNŞAALLAH
FİTNE TOHUMLARININ ARAMIZA GİRMESİNE İZİN VERMEYELİM İNŞAALLAH
Yetkili Notu: Kırımızı Renk Kullanmayalım arkadaşlar
gercekci
02-12-2009, 01:27
......
gercekci
02-12-2009, 01:37
şimdi ben milligörüş cemaatinin içinde biri olarak hocaefendi hakkında olumsuz bi görüşüm yok Allah biliyor....
Siz bu yorumunuzla ben ve benim düşümcemde binlerce belki daha fazla milligörüşlü kardeşimin hakkına girdiniz haberiniz varmı...
Gülen hocafendinin yapmış olduğu ve yapacağı hizmetleri Mevla cc kabul etsin insAllah hocaefendiyi ve bizleri merhametiyle yargılasın...
Herkes hata yapabilir insanız oda insan onunda bizler gibi hataları günahları olabilir ALlah cümlemizin günahlarını affetsin...
SİZİN GİBİ DÜSÜNEN MALESEF COK TANIMADIM :(
yine var sizin gibi düsünen kardeslerimizde ama
ama böyle düsünenlerin sayısının ck olmasını temenni ederim
Üç mevsim
02-12-2009, 01:38
Milli Görüş Camiasının genel olarak Fethullah Gülen Hocaefendi'ye bakışı bellidir. Yani bu çok net bir vaka... Laf oyunlarıyla bunu inkar edebilmek mümkün değil.
mehmetakif24
02-12-2009, 01:41
Milli Görüş Camiasının genel olarak Fethullah Gülen Hocaefendi'ye bakışı bellidir. Yani bu çok net bir vaka... Laf oyunlarıyla bunu inkar edebilmek mümkün değil.
genel demek yerine belli bir bölümü derseniz daha doğru olmazmı.
gercekci
02-12-2009, 01:44
TABİKİ kardesim genel yerine belli bir bolumu demek daha uygun olUR
Üç mevsim
02-12-2009, 03:49
Seni kırmayacağım Mehmet Akif, bir bölümü diyelim....
redyellow
02-12-2009, 09:43
abicim SİZLER GİBİ GÜZEL DÜSÜNEN malesef fazla TANIMADIM
BAZILARI cok ASIRIYA KACIYORLAR mİLLİ GORUSCU DEGİL MİLLİ DOVUSCU GİBİ
Bırakın fethullah güleni sevmeyi ona hakaret etmeyin
yazmıstımda bana demedigini bırakmayan bazıları cıktı,
tabi genellemek yapmamak gerek,
o yüzden" bazıları" diyorum
HEPİMİZ MÜSLÜMANIZ DİN KARDESİYİZ
BİRBİRMİZE DÜSMAN OLMAYALIM DEDİM AMA
DEDİM YA İCLERİNDE BAZI KİSİLER VARKİ COK İLERİ GİDİYORLAR
ARAYA FİTNE TOHUMLARI EKİYORLAR
ANCAK BİZ O ARADAKİ FİTNEYİ KIRALIM İNŞAALLAH
O BAZILARININ YAPTGINI YAPMAYALIM İNŞAALLAH
ONLARLA ARAMIZA FİTNE GİRMESİNE İZİN VERMEYELİM
BELKİ BAZI KONULARDA
GORUS AYRILIKLARIMIZ OLABİLİR
AMA YİNEDE ONLARDA BİZİM MÜSLÜMAN KARDESLERİMİZ YANİ DİN KARDESLERİMİZ
YARATILANI YARANDANDAN ÖTÜRÜ SEVELİM
ALLAH BİZE BUNUN ECRİNİ VERECEKTİR İNŞAALLAH
FİTNE TOHUMLARININ ARAMIZA GİRMESİNE İZİN VERMEYELİM İNŞAALLAH
Teşekkür ederim.
Kim olursa olsun yanlışını görünce eleştireceğiz fakat bu eleştirimiz bir islam düşmanını, bir kafiri eleştirir gibi olmayacak.
Kafire karşı celalli, mümine karşı müşfik olacağız...
Elbette müslümanların, müslüman liderlerin, önderlerin de hatası olur, kusuru olur.
Hatadan münezzeh olan yaradandır.
Dediğiniz gibi müslümanların arasına nifak sokmak isteyenlerin oyununa gelmeden tek bir yumruk olmamız gerekir.
Eleştireceğiz, hakaret etmeyeceğiz....
Eleştireceğiz, incitmeyeceğiz.
Eleştirceğiz... kırmayacağız...
Eleştiri hakkı, hakaret hakkı değildir.
saygıyla...
redyellow
02-12-2009, 09:57
Erbakan hocamız başbakanken gazeteciler bu oyunu sürekli oynuyorlardı.
Erbakan hocaya iki de bir fethullah gülen hakkında ne düşünüyorsunuz vs. gibi şeyler soruyordu.
Erbakan hoca da o ikiyüzlü gazetecilerin oyununa gelmiyor ve hocaefendi hakkında hep olumlu söylüyordu.
Erbakan hoca milli görüş camiasının hocasıdır, onun yolunda olanların da onun gibi davranması gerekir.
Erbakan hocanın fethullah hoca hakkında kötü bir sözü yoktur....
28 şubatın o en netameli döneminde bile gazeteler fethullah hocanın erbakan hoca hakkında, refah partisi hakkında olumsuz şeyler söylediğini yazdığı dönemde bile Erbakan hocamız olumsuz bir konuşma yapmadı.
Bu duruma lütfen dikkat edin.
Milli görüş camiasından bazı kişiler şöyle demiş, böyle demiş, bunlar kişisel şeylerdir ve tüm milli görüş camiasını bağlamaz.
AY IŞIĞI
02-12-2009, 10:37
Allah yolunda giden onun ilmini herkese anlatmaya çalışan gönüllere minnet olsun rabbim yar ve yardımcıları olsun. Bir insanı doğru yolu iletmek zordur ama çamura batırmak çok kolaydır. Allah bizi kul hakkına girmekten muhafaza etsin yalan yanlış şeyler söylemekten dilimizi muhafaza etsin "dilim,dilim senden çektiğim zulüm " diye bir söz boşuna söylenmemiş olsa gerek. Günümüzde hep var olmuş ve bundan sonrada var olmaya devam edecek bir şeydir bu çamur atmak...Ama Allah herkesin ne yaptığını biliyor, hoca efendiye rabbim kolaylıklar nasip etsin..
bilgi müdavimi
02-12-2009, 15:41
Fethullah Gülen en az Atatürk kadar yüceltilmelidir.Eğer Atatürk ün heryerde resmi varsa,Hocaefendininde olmalı.
AY IŞIĞI
02-12-2009, 15:49
Fetullah Gülen en az Atatürk kadar yüceltilmelidir.Eğer Atatürk ün heryerde resmi varsa,Hocaefendininde olmalı.
O zaman iç savaş çıkar emin ol kimse hazmedemez bunu.;)
Resmini asmak yerine ona sahip çıkmak yolundan gitmek daha doğrusu olsa gerek..
bilgi müdavimi
02-12-2009, 15:50
O zaman iç savaş çıkar emin ol kimse hazmedemez bunu.;)
Resmini asmak yerine ona sahip çıkmak yolundan gitmek daha doğrusu olsa gerek..
Biliyorum...Ben tepki olarak verdim.Neden Atatürk e sahip çıkmak yerine resmi asılıp putlaştırılıyor.İnsan üstü olarak bir varlık olarak bakılıyor ona kızıyorum....
AY IŞIĞI
02-12-2009, 16:00
Biliyorum...Ben tepki olarak verdim.Neden Atatürk e sahip çıkmak yerine resmi asılıp putlaştırılıyor.İnsan üstü olarak bir varlık olarak bakılıyor ona kızıyorum....
Bu sözü işte bu yüzden seviyorum " Bilmiyorlar, Allahım bilselerdi yapmazlardı". İşte onlarda bilmiyorlar..
Tarantula_
02-12-2009, 17:03
Ülkeye büyük hizmetlerde bulunacak bir insan ne yazzıki yurtdışında :(
bilgi müdavimi
02-12-2009, 17:54
Ben geneli diyiyorum.Adı üstünde hepsi değil.Kelimelere fazla takılmamak lazım.
Ama ben de diyiyorumki Bolu Anadolu Gençlikte,Tandoğandaki Anadoluy gençlikte ben böyle diyen çok gördüm.Diyorki;ben onun gittiği cennete gitmem.Fakat yine özel genel meselesine takılacaksınızki,bana göre geneli öyle.Ha siz öylesiniz demiyorum.Siz genel olmayan kısma giriyorsunuz.(Bunu geneli demem konusunda bana kızalara söylüyorum)
oktay611
02-14-2009, 14:12
tüm kardeşlere Allah ın selamını vererek başlıyorum esselamü aleyküm sitenize yeni üye oldum daha önce hiçbir siyasi siteye veya oluşuma üye olmadım sebeb hep bir oluşumun sonuna heba olacağım düşüncesiydi ama bu kararımı sayın başkan tayyip erdoğanının vermiş olduğu kavganın bir payesi olan davos çıkışıdır bu yüzden artık islam dini vagonunun bir ucunu tutmuş olan akp nin tüm yaptıklarını onaylamasam da şimdi düşüncem daha farklı en azından bunun benim düşünce çemberimin yetersizliğinin içinde kayboluşumun bana verdiği ufka ışığın önümü görmemde faidesinin olduğuna inanıyorum hoca efendi ise değerini şimdi ve önceden kazandıran farklı bir kişiliğe sahip olan yüksek şahsiyet bugüne kadar onu tanıdım tanıyalı (yani kendi açımdan) bir söz getirtmedim çünkü o bunu hak etmiyor en ufak dahi kötü atfe layıki değil o ki öyle bir insan ki peygamber denildiğinde ağlayabilen islam dendiğinde göz pınarları nahoş bir süzüntü içerisinde olan insan eğer bu nefs kavgasında bir yer var ise bende olmak istiyorum hepinizi saygı ve sevgi selametinde karşılıyorum Allahın selamı üzerinize olsun
Ertuğrul ÖZGÜL
02-14-2009, 14:44
anadoluya biz gelmeden önce bu yöreyi bize ahazırlayan RûMîler neyse benim gözümde fetullah ve arkadaşlarıda benzer bir görev yapıyor. masonlarda onları boş bırakmıyor tabiki
Meyveli ağaç taşlanırmış tabiki Fethullah Gülen'ide taşlayacaklar iyiler bu dünyada malesef göze batıyorlar sevilmiyorlar o bir hizmet insanı onun yolunda izinde giden insanlarada ne mutlu ...
Onun hakkında yalan yanlış yorum yapanlar bu dünyada olmasa bile diğer dünyada mutlaka cezasını çekeceklerdir.Çünkü bu herşeyden öte kul hakkına girer duymadan bilmeden karalayanlar bence iyi düşünsünler
Üniversitede okurken abla evlerinde kalmıştım orada tanıdım zaten Allah razı olsun onlardan ...
Türk gençliğini üniversitede doğru yolu gösteren tek insanlar diyebilirim...
Üniversitelerin ve gençliğimizin durumu zaten malum ortada ...
İslamı doğru düzgün anlamadan Kur'an-ı Kerim öğrenmeden bu cemaat içine soktular beni kafam çok karışmıştı çünkü daha doğru düzgün bişey bilmiyordum kısa sürede soğudum şimdi cemaat ortamlarında bulunmak istemiyorum kendi çapımda bişeyler yapıyorum Fethullah Gülenin kitapları hoşuma gidiyor doğrusu özellikle Kırık Testi devamlı okumak istediğim bir kitap oldu artık...
bilgi müdavimi
02-14-2009, 17:32
anadoluya biz gelmeden önce bu yöreyi bize ahazırlayan RûMîler neyse benim gözümde fetullah ve arkadaşlarıda benzer bir görev yapıyor. masonlarda onları boş bırakmıyor tabiki
Masonlar boş bırakmıyor derken,ne demek istedin?Açılıklık bekliyorum.
ebu ubeyde
02-14-2009, 18:19
:yehoo::w::hihi2:İslamı doğru düzgün anlamadan Kur'an-ı Kerim öğrenmeden bu cemaat içine soktular beni kafam çok karışmıştı çünkü daha doğru düzgün bişey bilmiyordum kısa sürede soğudum şimdi cemaat ortamlarında bulunmak istemiyorum kendi çapımda bişeyler yapıyorum Fethullah Gülenin kitapları hoşuma gidiyor doğrusu özellikle Kırık Testi devamlı okumak istediğim bir kitap oldu artık...
:yehoo::w::hihi2:
FarukARSLAN.
02-14-2009, 18:27
Senin amacın ne kardeş?
ebu ubeyde
02-14-2009, 18:30
Senin amacın ne kardeş?
bende baya bir cemaatin içine girdimde onlarınkinide girmiştim arkadaşın dedikleri komiğime gitti ondan yani
FarukARSLAN.
02-14-2009, 18:48
bende baya bir cemaatin içine girdimde onlarınkinide girmiştim arkadaşın dedikleri komiğime gitti ondan yani
Ya arkadaşım yalan söylüyorsun. Bak bu 5 oldu. Yalan söylüyorsun.. Hadi yine ''varsa yalanım hakkımı helal etmiyorum'' laflarının ardına sığın ama tamam ne yaparsan yap önce yalan söyleme. Yada karşındakine bu şüpheyi verecek şeylerden sakın.
Kardeşim cemaate girmişsin, cemaate girip hoşnutsuzluğunu dile getirenle aynı şeyleri yaşamışsın.. Peki bunu güle oynaya mı yansıtıyorsun dışarı?..
Yahu Allah aşkına ben şimdi senin 'mücadele'nin neresine katılayım.. O din kısmının neresine ortak olayım..
Biliyorum ki bu mesajı da tamamını okumadan cevaplayacaksın. Kapasiteni aşacak çünkü.. Ama çapını, haddini, çizgini bilerek yap yorumlarını. Bunu bu konuya ithafen değil genel olarak söylüyorum..
Yoksa bu had bildirme işi sözle değil başka yolla olacak. Ona da gönlüm razı olmuyor diye böyle uyarıyorum seni..
Ama yok aynı tas aynı hamam..
Özentiliğinde bu kadarı yahu!..
Ertuğrul ÖZGÜL
02-14-2009, 19:05
Masonlar boş bırakmıyor derken,ne demek istedin?Açılıklık bekliyorum.
demek istediğim fetullah gülenle uğraşan damlar BENCE boş kiler değil yurtdışı destekli kişiler
gercekci
02-14-2009, 20:19
fethullah gülenin cemaatini begenmeyen varsa GİTSİNLERDE YURTKURDA KALSINLAR GOREYİM ONLARI!...
YURTKURDA NE İGRENCLİKLER DÖNÜYOR ZATEN ORAYI GİDİP GÖRSÜNLERDE SONRA KONUSSUNLAR...
YAPMAYIN SUNU YA EBU UBEYDE SENDE AKILLI OL GÜZEL KARDESİM,
ONCE GİT MÜSLÜMANLARIN HEPSİNİN KARDES OLDUGUNU VE
HEPSİNİN ALLAH YOLUNDA OLDUGU İCİN ONLARIN DA
DESTEKLENMESİ GEREKTİGİNİ ÖGREN TAMAM MI GÜZEL KARDESİM,
YOKSA ONLAR NUR GURUBU BİZ MİLLİ GORUSCUYUZ DEYİP
AYRIMCILIK YAPILMAZ ,HEPİMİZ ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIZ
BİRBİRİMİZLE KARDESİZ ANLATABİLDİM LUTFEN BUNLARI KAVRA KARDESİM
Ertuğrul ÖZGÜL
02-14-2009, 20:21
fethullah gülenin cemaatini begenmeyen varsa GİTSİNLERDE YURTKURDA KALSINLAR GOREYİM ONLARI!...
YURTKURDA NE İGRENCLİKLER DÖNÜYOR ZATEN ORAYI GİDİP GÖRSÜNLERDE SONRA KONUSSUNLAR...
YAPMAYIN SUNU YA EBU UBEYDE SENDE AKILLI OL GÜZEL KARDESİM,
ONCE GİT MÜSLÜMANLARIN HEPSİNİN KARDES OLDUGUNU VE
HEPSİNİN ALLAH YOLUNDA OLDUGU İCİN ONLARIN DA
DESTEKLENMESİ GEREKTİGİNİ ÖGREN TAMAM MI GÜZEL KARDESİM,
YOKSA ONLAR NUR GURUBU BİZ MİLLİ GORUSCUYUZ DEYİP
AYRIMCILIK YAPILMAZ ,HEPİMİZ ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIZ
BİRBİRİMİZLE KARDESİZ ANLATABİLDİM LUTFEN BUNLARI KAVRA KARDESİM
sana aynen katılıyorum ya zaten bunlar öyle yapmasalar ak partide bu kar eleştirmezlerdi
Tarantula_
02-14-2009, 20:35
Fetullah Gülen İslam'a çok büyük prestij kazandırmış muhterem bir insandır kim nederse desin...!
bilgi müdavimi
02-14-2009, 21:12
Feullah Hocaefendi zeki bir adam.Cumhurbaşkanımız olmalıydı.
redyellow
02-16-2009, 09:49
Fetullah Gülen İslam'a çok büyük prestij kazandırmış muhterem bir insandır kim nederse desin...!
Hocaefendinin hizmetleri için kendisine çok teşekkür ediyoruz. Allah hayırlı hizmetlerinde başarılar nasip eylesin.
Yalnız acizane bir konuyu hatırlatmak istiyorum:
İSlam'a hiç kimse, ama hiç kimse prestij kazandıramaz, İslam başkalarına prestij kazandırır.
İslama kim hizmet ederse, islamla kim şereflenirse o islama bir şey katmış olmaz, tam aksine islam ona bir şeyler katar, bir şeyler kazandırır.
Bu konuya lütfen biraz daha dikkat ediniz.
bilgi müdavimi
02-16-2009, 16:54
Hocaefendinin hizmetleri için kendisine çok teşekkür ediyoruz. Allah hayırlı hizmetlerinde başarılar nasip eylesin.
Yalnız acizane bir konuyu hatırlatmak istiyorum:
İSlam'a hiç kimse, ama hiç kimse prestij kazandıramaz, İslam başkalarına prestij kazandırır.
İslama kim hizmet ederse, islamla kim şereflenirse o islama bir şey katmış olmaz, tam aksine islam ona bir şeyler katar, bir şeyler kazandırır.
Bu konuya lütfen biraz daha dikkat ediniz.
Arkadaş o anlamda demedi.İslam avrupada akılda kötü imaj bırakmış.Fetullah Hoca islamı anlatarak,İslamın kötü bir din olmadığını onlara kanıtladı demek istedi.
Terennüm
02-16-2009, 17:00
Bir adamın kıymeti himmeti nisbetindedir. Kimin himmeti milleti ise, o kimse tek başıyla küçük bir millettir.
Ertuğrul ÖZGÜL
02-16-2009, 17:01
fetullah hoca modern rûmi
Terennüm
02-16-2009, 17:10
hocaefendi bu milletin bağrından çıkmıştır onu en iyi anlayan biziz fakat anlamayan ve anlamak istemeyen de yine biziz
Ertuğrul ÖZGÜL
02-16-2009, 17:14
gerçek vatan severler anlıyor sen merak etme kardeşim serinkanlı ol
bilgi müdavimi
02-17-2009, 22:47
heee onlarda iyi bir din olduğunu sandı islamın dimi yapmayın ya ayet açık E İMAN EDENLER YAHUDİ VE HRİSTİYANLARI DOST EDİNMEYİNİZ ZİRA ONLAR BİRBİRİNİN DOSTUDUR SİZ ONLARIN DİNİNE GİRMEDİKÇE ONLAR SİZE DOST OLMAYACAKTIR
Sana tek sözüm:
Yaradılanı severiz yaradandan ötürü...
Böyle ezber konuşmayacaksın,bundan sonra.Biz anlatmassak onlar nasıl müslüman olacak gülüm.
hocaefendinin ülkemize dönmesini çok istiyorum önündeki engeller kaldırılmalı
inşallah bu saadet iktidarına nasip olacaktr
düşünceli
03-04-2009, 14:34
Bu cemaate hizmet edenlerden ALLAH razı olsun...Bu cemati karalayanları,nasıl aklayabiliriz
?Arkadaşlar bu cemaati büyütmak için daha ne hizmetler verebiliriz,fikir beyanlarınızı lütfen söyleyin de biz de bişeyler yapalım?
kimseyi karalamak için yazmıyorum ilahi kemidetullah ıçin gayret ettiğini söyleyen genelde bütün haraketler özelde bu cemaad medya ellelrinde sermaye ellelrinde siyasi irade onlara rağmen bir şey yapamadığına göre bu güce rağmen ..neden.bir müslümana yakışır dik duruşu sergileyemezler öneğin bü gün türkiyede ve dünyada süregelen büyük sömürü savaşlar insan hakkı ıhlallerine karşı neden gereken refleksi göstermezler kimse kendini kandırmasın diğer dinlerin hükmünün kalkıb islam dininin gönderilme sebebi o dinlerin bu gün oldduğu gibi sömürüye ve haksızlığa karşı mücdele etme yerine .dini. ruhani misdik ve sıloganık hale gelmesidir ve soruyorum neden küresel ve yerli sömürücülerle bu kadar barışıkken özellikle siyonizmin nefred eddiği haraketlere sizde hoş gözle bakmıyorsunuz beyganberimizin verdiği mücadeleye siznki ne kadar uyuyor eğmeden samimi cevab lütfen,,,:gül:
hipermuhafazakar
03-04-2009, 16:03
Bu asrın müceddidir F.Gülen Hocaefendi.. Eserlerine, konuşmalarına, cemaatinin yaptıklarına yapmaya çalıştıklarına bakanlar görebilir bunu ancak
düşünceli
03-04-2009, 17:15
halkımın dertleriyle ilgili müşhhas (elle tutulur ve yaşanan)gercek cevablar istiyorum.gerisi değerlendirmeye, değmez....
bilgi müdavimi
03-04-2009, 23:56
Çok doğru cevaplar verildi....
Düşünceli ye cevabım:Halkın dinden başka derdi olamaz.
düşünceli
03-05-2009, 15:00
Bu denli fütursuzca ve ciğ söylenmiş sözlere karşı pek fazla bir şeyler söylemek mümkün değil ama yinede sözüne ettiğiniz misyonun manevi önderine ait bir iki kelamı sizinle paylaşmak isterim.
Evet, her fırsatta kendini medeniyetin beşiği, insanı, insânî değerlere taşıyan aydınlık koridorun ışık kaynağı ve devletler arası dengenin en önemli unsuru gören “Batı” dediğimiz bu insafsız dünya, hemen her zaman ya bizzat veya iğfâl ettiği bir kısım çapulcularla -hem de medeniyet adına- vahşetlerin en utandırıcılarını irtikâp etmiş, insanlığı ışığa çıkaracağım diye, yığınları sürekli kara delikler etrafında dolaştırmış ve dünyanın her yanında, milletlerarası muvâzeneyi bozucu karanlık oyunlar oynamış, akla-hayâle gelmedik entrikalar çevirmiştir.. hele İslâm dünyâsına karşı hiç mi hiç insaflı olamamış.. insaflı olmak bir yana, her fırsatta gelip gelip bu mazlum dünyâya yüklenmiş.. onu bölüp parçalamış.. yer yer ırk ve mezhep mülâhazasıyla bu koca âlemi birbirine düşürmüş, öyle kindâr, öyle kanlı bir ittifaktır ki, zamanın hiçbir diliminde ve tarihin hiçbir devrinde katiyen haçlı düşüncesinden kurtulamadığı gibi hilâli de hiçbir zaman hazmedememiştir.
Bu mağrur ve bencil dünyâ, her zaman kendisini medeniyet kürsüsünün biricik hatîbi, ilim ve düşünce hayatının en aldatmaz rehberi görmüş; dolayısıyla da herkesi cehâletle, barbarlıkla karalamış; tabiî, ona göre, bu câhil ve barbar yığınların (!) hakk-ı hayatı ve hikmet-i vücûdu olmadığından, onları ortadan kaldırmada da beis görmemiştir.. görmemiş ve bu vahşî, bedevî -gerçek vahşîler ve bedevîler zamanın tefsiri içinde ortaya çıkacaktır- milletlerin içişlerine karışmış; bu karışmayı da medeniyet ve demokrasi -bunca zulüm ve şenâate vize veren bu ucûbeler de ne ise?- hamleleri saymış; kan dökmüş, kan içmiş, ülkeler yakıp-yıkmış, idâre şekillerine müdâhalede bulunmuş ve kendi içindeki boğuşmaları aşabildiği ölçüde hemen her zaman başkalarıyla uğraşmış.. sonra da bütün bunları bir fazilet ve insanlık mücâdelesi gibi göstermeye çalışmıştır.
İhtimal ki, bugün hâlâ o, sebebiyet verdiği katliâmları, çiğnenen ırzları, pâyimâl olan nâmusları, gizli-açık yağmaları, bir temâşâ zevki içinde seyretmekte ve bu temâşâdan da, arenalarda ma’sum insanları, vahşî hayvanlara parçalatan nâpâk soyu kadar olsun teessür duymamaktadır.
Bir zamanlar Ortaasya ve Balkanlarda, tarihin en utandırıcı, en zâlim tahrip ve yağmalarını gerçekleştiren bu iki yüzlü dünyâ, mübârek soyumuzun bize emânet ve hâtırası olan bu ülkeleri bir baştan bir başa, günâhsız insanların gözyaşları, tâli’siz nesillerin al kanlarıyla suladığı gibi, şimdilerde yeni ilâve, yeni sistem ve farklı usullerle insaniyet-perverliğini, ruh asâletini (!) bir kere daha gözler önüne serdi ve kendini ispatladı...
Ah uğursuz insanlık! Sen, hem de medeniyet, demokrasi, hürriyet ve insan hakları gibi kelimelerin, dilden düşürülmediği ve edebiyatının yapıldığı bir çağda, binlerce ma’sum çocuk, tâli’siz genç ve bedbaht yaşlıların, bir kısım modern cellatlar elinde böyle parçalanıp-doğranmasına sessiz mi kalacaktın? Şeytanlara rahmet okutturan bu canavarlıklara alkış mı tutacaktın? Nerede Batının yüksek tirajlı gazeteleri! Nerede Times’ler, Washington Post’lar, Le Figaro’lar, Independent’ler, Le Monde’ler, Tribune’ler, Daily Telegraph’lar! Nerede insanlık için intişâr ettiğini dilden düşürmeyen büyük mecmualar! Nerede Observer’ler, Stern’ler, Newsweek’ler, Reader’s Digest’ler! Nerede dünyâ radyo ve televizyon kurumları! Bütün bunlar niçin sustular?!. Ve yazarken de mazlumları hakîr görüp zâlimlere “bravo” çektiler!..
Aman Allah’ım! Meğer menfaat hırsı, çıkar düşüncesi, İslâm düşmanlığı ve küfür yobazlığı insanları ne seviyeye düşürüyormuş?.. Biz hem muhteşem devirlerimizde hem de tâli’imize yenik düştüğümüz dönemlerde insanları hep azîz bildik, azîz tanıdık; başkalarının da böyle davranacağı kuruntusuna kapıldık. Ama; esefle ifâde edelim ki, şimdiye kadar pek çok defa aldandığımız gibi, şu anda da aldatılmak istendiğimizi görüyor ve “yazıklar olsun!” diyoruz. Yazıklar olsun asırlardan beri bize göz açtırmayan Batının kırk harâmilerine! Yazıklar olsun İslâm dünyâsını bir kere daha zulüm paletleriyle çiğneyip geçenlere! Yazıklar olsun denizlerimizi kirletip topraklarımızda kan seylâpları meydana getirenlere! Yazıklar olsun hunhâr haydutların katlettikleri bunca günâhsız insan karşısında sessiz kalanlara! Yazıklar olsun semâları titreten ma’sum çığlıklarını duyup ürpermeyenlere! Yazıklar olsun zâlime, zulmü alkışlayana ve bu kızıl kıyâmetten birşey anlamayana!
Biz, hicrân dolu sînelerimizin âhıyla inledik ve bir sürü “yazıklar olsun!” çektik. Bu önemsiz olabilir. Ne var ki, Gayretullâh’ın dile gelmesi böyle olmayacaktır. O konuşunca, bugünkü mağrur ve gaddar başlar “keşke..!” deyip iki büklüm olacak ve oturup ağlamaya bile fırsat bulamayacaklardır.
“Zâlimlere bir gün söyletir Kudret-i Mevlâ,
Tallâhi lekad âserakâllâhü aleynâ” (1)
(1) “Vallâhi, Allah seni bizden üstün kıldı.” (Yusuf, 12/91)
M Fethullah Gülen
kişiye bak ama sölediğinede bak söylediğini bırak ne yabdığına bak insan hayadın da on onbeş yıl büyük bir dilimdir diğer dünya milletleriyle kıyaslarsak maddi ve manevi ılerlemelerimizi artı ve ksisiyle nekadar mesafe alabıldikki unudma ben yaşadığım çağdan sorumluyum....
bilgi müdavimi
03-05-2009, 15:08
kişiye bak ama sölediğinede bak söylediğini bırak ne yabdığına bak insan hayadın da on onbeş yıl büyük bir dilimdir diğer dünya milletleriyle kıyaslarsak maddi ve manevi ılerlemelerimizi artı ve ksisiyle nekadar mesafe alabıldikki unudma ben yaşadığım çağdan sorumluyum....
Adam sana ne yaptı da bu kadar sorun çıkarıyorsun.?
redyellow
03-05-2009, 16:03
Fethullah Gülen..
28 şubat dönemindeki tavırlarını asla tasvip etmeyen birisi olarak, dini bilgisi konusunda, yaptğı hizmetler konusunda, yurt içinde ve yurtdışında açmış olduğu okullar, dershaneler konusunda, hizmet evleri konusunda kendisini eleştirme küstahlığını da yapamam.
BU konularda onu eleştirebilmek için en azından onun kadar bu hizmetleri yapan birisi olmam gerekir.
Yaptığı hizmetler için teşekkür ederim.
Allah hayırlı, sağlıklı, uzun ömürler versin.
düşünceli
03-06-2009, 02:27
Fethullah Gülen..
28 şubat dönemindeki tavırlarını asla tasvip etmeyen birisi olarak, dini bilgisi konusunda, yaptğı hizmetler konusunda, yurt içinde ve yurtdışında açmış olduğu okullar, dershaneler konusunda, hizmet evleri konusunda kendisini eleştirme küstahlığını da yapamam.
BU konularda onu eleştirebilmek için en azından onun kadar bu hizmetleri yapan birisi olmam gerekir.
allah c.c.kendini inkar edme hakkını verirken efndimiz bile sahabesinin fikrini alırken bu hoca efendiyi eleşdiri bile edebsizlik ve saldırı olarak algılanıyor topdan her şeyine karşıyım demiyorum ...inanılacak bir cevab isdiyorum bu kadar memleket sevdalısı bir insanın herne sebeble olursa olsun dünyanın baş belası işkaller ve yamyamlar ülkesinde 12.yıldır ne işi var ..uyduruk cevaab değil..:hmm
tavasli48
03-06-2009, 05:21
mehmet fetullah gulen'in ak parti ve ak partililere zarar verdigi gorusundeyim.
ak parti hic bir cematin, grubun, toplulugun, ideolojinin partisi degildir.
ak parti turkiyenin partisidir. sahibi yuce milletimizdir.
ak parti din dil irk cinsiyet ve inanc ayrimi yapmaz.
tek amaci memleket sevdasidir.
hicbir sosyal grubun menfaatleri dogrultusunda hareket etmemelidir.
oy versin vermesin tum milletini kucaklayabilen bir partidir.
cematler ile iktidara gelen bir parti degildir.
arkadasinda isimsiz bir cem-eat degil turkiye vardir.
iyi geceler.
BU ULKEDE BİR HOCA EFENDİ DAHA OLSA İNANIN BİZE SORMADAN YEMEK BİLE YENMEZDİ. NEFES ALINMAZ SU İÇİLMEZDİ. BAZI CAHİLLER DİL UZATIYOR AMA EFENDİMİZİN DEDİGİ GİBİ "BİLMİYORLAR BİLSELERDİ YAPMAZLARDI." DEYİP YOLUMUZA DEVAM EDECEGİZ. ALLAH TUM HİZMET ERLERİNDEN RAZI OLSUN..........http://www.dailymotion.com/video/x6zwtk_fgulen-genclii-vazifesi_people
Terennüm
03-06-2009, 11:40
mehmet fetullah gulen'in ak parti ve ak partililere zarar verdigi gorusundeyim.
ak parti hic bir cematin, grubun, toplulugun, ideolojinin partisi degildir.
ak parti turkiyenin partisidir. sahibi yuce milletimizdir.
ak parti din dil irk cinsiyet ve inanc ayrimi yapmaz.
tek amaci memleket sevdasidir.
hicbir sosyal grubun menfaatleri dogrultusunda hareket etmemelidir.
oy versin vermesin tum milletini kucaklayabilen bir partidir.
cematler ile iktidara gelen bir parti degildir.
arkadasinda isimsiz bir cem-eat degil turkiye vardir.
iyi geceler.
sevgili kardeşim bu cemaati ve sayın m.fethullah güleni tanımadığın yazıda anlaşılıyor bu cemaat hiçbir partiye yakın değildir çünkü bünyesinde her görüşten kişiler vardır dediğin gibi taraftar olsaydı bu kadar seveni ve sempatizanı olmazdı.yapılan hizmetlerde siyasi olarak algılanır etkisi olmaz ve hedefede ulaşmazdı ezcümle sevgili kardeşim sen hiç muhterem m.fethullah gülen ve gönüllüler hareketi hakkında bir kitap okudun mu ?şiddetle tavsiye ederim oku çünkü insan bilmediğinin ve tanımadığınındüşmanıdır saygılarımla
hipermuhafazakar
03-06-2009, 13:39
F.Gülen ve cemaati bütün siyasi partilere eşit uzaklıktadır, siyaseti şeytan gibi görürler..Ama o cemaatten insanlar AK Partiyi çok seviyor, koruyor kolluyorlar genellikle..Bunada kimse birşey diyemez, isteyen istediğini yapar.. AK Partinin derdi ile o cemaatin derdi aynı sayılır diyebiliriz bana göre.
Terennüm
03-06-2009, 13:42
derdimiz ortak bundan güzel ne olabilir herşey TÜRKİYE için
Fethullah Gülen Hz. lerini ve onun cemaatini eleştirebilmek , bu toplumdan dışarıda olsunlar diyebilmek için , en az onlar kadar çok ibadet etmek ve onlar kadar ilim tahsil etmek , hatta onlar kadar günahlarından , günaha girmekten utanıyor olmak gerekir diye düşünüyorum.
Meyve veren ağacı taşlamak isteyenler acaba ne yapmaya çalıştıklarının farkındalar mı , onu da merak ediyorum !
Allah milletimize akıl fikir versin !
Ha ben o cemaate dahil birimiyim ?
Hayır . Ama bir kişi veya cemaati sevmek , taktir etmek için mantıklı olmamak ve körü körüne söylemlerde bulunmak gerekmediği kanaatindeyim.
Sadece fıkıha bakarım.Ehli sünnet vel cemaat itikadı üzerine olmaları bile yeter.
Kaldı ki Gülen cemaati üretken , destekleyici , açılımcı , teknolojiyi ve gündemi takip edebilen , diğer aynı amaç üzerinde (ahiretine hizmet etmek ve edenlere yardım etmek amacında ) olan insanlara ve cemaatlere köstek olmayan imanlı insanlar.
Nesi yanlış ve neden yük olarak görülüyorlar anlayamadım.
Allah akıl fikir versin.
redyellow
03-06-2009, 19:39
allah c.c.kendini inkar edme hakkını verirken efndimiz bile sahabesinin fikrini alırken bu hoca efendiyi eleşdiri bile edebsizlik ve saldırı olarak algılanıyor topdan her şeyine karşıyım demiyorum ...inanılacak bir cevab isdiyorum bu kadar memleket sevdalısı bir insanın herne sebeble olursa olsun dünyanın baş belası işkaller ve yamyamlar ülkesinde 12.yıldır ne işi var ..uyduruk cevaab değil..:hmm
Yazımı iyi okudunuz mu?
Bakın ne diyorum:
redyellow Nickli Üyeden Alıntı http://www.akpartiforum.com/images/styles/orangeblue/buttons/viewpost.gif (http://www.akpartiforum.com/showthread.php?p=523632#post523632)
Fethullah Gülen..
"Dini bilgileri konusunda, yaptığı hizmetler konusuda, yurt içinde ve yurt dışında açmış olduğu okullar, dershaneler konusunda, hizmet evleri konusunda" kendisini eleştirme küstahlığını.....
Diyorum.
Ve 28 şubat dönemindeki tavırlarını asla tasvip etmeyen birisi olarak yazıyorum diyorum.
Eleştirmeyin mi demiş oluyorum?
Eleştiri edepsizliktir mi demiş oluyorum?
yapmayın lütfen.
28 şubattaki tavırlarını eleştirdim, sizin yazınızda bahsettiğiniz amerikada bulunması konusunu da hep eleştirdim. Niye amerikada duruyor bu hep benim aklımda eleştiri konusunda olmuştur.
Ama mesela dini bilgisi konusunda ben fethullah hocayı nasıl eleştirebilirim?
Dini bilgisi konusunda onu eleştirebilmem için en az onun kadar dini bilgi sahibi olmam gerekmez mi?
Umarım bu sefer daha düzgün anlatabilmişimdir.
selamlarımla.
düşünceli
03-06-2009, 21:05
Yazımı iyi okudunuz mu?
Bakın ne diyorum:
"Dini bilgileri konusunda, yaptığı hizmetler konusuda, yurt içinde ve yurt dışında açmış olduğu okullar, dershaneler konusunda, hizmet evleri konusunda" kendisini eleştirme küstahlığını.....
Diyorum.
Ve 28 şubat dönemindeki tavırlarını asla tasvip etmeyen birisi olarak yazıyorum diyorum.
Eleştirmeyin mi demiş oluyorum?
Eleştiri edepsizliktir mi demiş oluyorum?
yapmayın lütfen.
28 şubattaki tavırlarını eleştirdim, sizin yazınızda bahsettiğiniz amerikada bulunması konusunu da hep eleştirdim. Niye amerikada duruyor bu hep benim aklımda eleştiri konusunda olmuştur.
Ama mesela dini bilgisi konusunda ben fethullah hocayı nasıl eleştirebilirim?
Dini bilgisi konusunda onu eleştirebilmem için en az onun kadar dini bilgi sahibi olmam gerekmez mi?
Umarım bu sefer daha düzgün anlatabilmişimdir.
selamlarımla.
yalçın kardeş konuyu uzadtın yaydın genişledtin köpürttün ve bana cevab verdiğini zannedtin .hayır ....bu haraket islam ümmetininin iki yüz yıldır düşmüş olduğu arızalı durumdan çıkış adresi olamaz efendimiz s.a.s. verdiği mücadele nerde .bu haraket nerde üsda d saidi nursinin ödediği bedeller nerde bu haraketin layd duruşu nerde .benide yorma kendinide yorma ...???
Dinler diye birşey yoktur. Allah indinde tek din İSLAMdır.NEDİR dinler arası diyaloğ .bir hristiyanlaştırma politikasıdır.
genç_TÜRK
03-06-2009, 22:29
http://www.dailymotion.com/video/x61zs6_fethullah-gulen-papa-eli-opme-meras_webcam (http://www.dailymotion.com/video/x61zs6_fethullah-gulen-papa-eli-opme-meras_webcam)
http://www.dailymotion.com/video/x5prcx_fetullah-gulen-hrstiyan-ass_news (http://www.dailymotion.com/video/x5prcx_fetullah-gulen-hrstiyan-ass_news)
bi de şu iki videoya göz atın isterseniz..:güzel:yorumsuz....(:
merve_61
03-06-2009, 23:14
http://http://www.youtube.com/watch?v=r5XLLN3Xg6s
sende bunu izle o zaman
bilgi müdavimi
03-07-2009, 00:17
Neler oluyo burda,Fetullah HOcaefendi hakkında olumsuz yorum istemiyoorum.Buraya bşka partilerin propagandasını yapacak olan gelmesin.Burası adı üstünde Akparti Forum.Propagganda yapacak olan varsa,kendine özel site açsın.
Ve 28 şubat dönemindeki
28 şubattaki tavırlarını eleştirdim, sizin yazınızda bahsettiğiniz amerikada bulunması konusunu da hep eleştirdim. Niye amerikada duruyor bu hep benim aklımda eleştiri konusunda olmuştur..
sanırım neden amerikada durduğunu merak ediyorsunuz...beni yanlış anlamayın...sadece bilginiz olsun diye size bir yazı gönderiyorum...lütfen okuyun...anlayacağınızdan eminim =)
http://www.haber7.com/haber/20090306/Gulenin-en-merak-edilen-soruya-cevabi.php (http://www.haber7.com/haber/20090306/Gulenin-en-merak-edilen-soruya-cevabi.php)
ve ayrıca...Fethullah Gülen Hocaefendinin neden amerikada yaşadığını merak edenler bu yazıyı okusun lütfen...
selam ve dua ile...
kasketliahmet
03-07-2009, 15:45
Hz.ALLAHımız(c.c.) herkesin emeğinin karşılığını verecektir .Zerre kadar bile olsa ...Son Filistin katliamında yardım kampanyalarına katılmış ve gazeteninde manşetinden okuduğumuz miktarda bağışta bulunmuştu...Birde gazetede (takva gereği)okuyamadığımız daha büyük meblağda yardımı yapmıştı yabancı bir ülkede bir teşkilata...kendi ifadesi ile Rabbin aciz kulu...gerçekten de çok yardım sever biri...
DadaşAkp
03-11-2009, 17:09
http://tr.fgulen.com/images/manset/tr_16815-1.jpg
Şerefli insanlar saygı duyar kim ne olursa olsun saygı duyar ŞEREFSİZLER saygı duymaz kim ne olursa olsun benim gibi benim gibiler milyonlar hep saygı duymuştur kim olursa olsun sevilen insanlar büyükler saygıda kusur etmiyiz bizler ŞEREFLİ müslüman evlatlarıyız şerefsiz konuşmaya devam etsin RABBİME havale ediyorum Şerefsizin HAKKINDAN RABBİM GELİR
redyellow
03-11-2009, 19:24
sanırım neden amerikada durduğunu merak ediyorsunuz...beni yanlış anlamayın...sadece bilginiz olsun diye size bir yazı gönderiyorum...lütfen okuyun...anlayacağınızdan eminim =)
http://www.haber7.com/haber/20090306/Gulenin-en-merak-edilen-soruya-cevabi.php (http://www.haber7.com/haber/20090306/Gulenin-en-merak-edilen-soruya-cevabi.php)
ve ayrıca...Fethullah Gülen Hocaefendinin neden amerikada yaşadığını merak edenler bu yazıyı okusun lütfen...
selam ve dua ile...
Teşekkür ederim.
O ropörtajı görmüş ve okumuştum.
Ama orda hocaefendinin niye amerikaya gittiği yolundaki sorulara cevap yok.
sadece şu an hala niye orda ve niye dönmüyor.. buna cevap var.
Ben doğrusu hocaefendi gibi şahsiyetlerin tedavi amaçlı da olsa amerikaya gitmesini anlayamıyorum.
milletinadami
03-11-2009, 19:25
anlayamazsin zaten ugrasma...
Allah adamlarının nerede durduğunun ne önemi var ki !
Önemli olan dualarının üzerimizden eksik olmaması.
Türkiye'de dursa, kimbilir nasıl yıpratacak ve üzecekler mübareği.
Sonra ne olacak . Musibet üzerine musibet.
Allah CC , dostunun üzülmesine izin verecek mi sanıyorsunuz ?
Olsun da ha Amerika'da , ha Rusya'da olsun. Yeter ki olsun.
Duaları yeter.
Kaybetmeden anlamak lazım kıymetini . Kaybettikten sonra bir anlam ifade etmez.
Liberalist
08-14-2009, 00:28
Cemaatin bizzat içinde bulunMUŞ biri olarak söleyebilirimki yaptıkları tüm iyilikler dolaylıdır..Çıkarları ile bağlantıları vardır ve tek dertleri size düşüncelerini oldugu gibi aşılamaktır.. Türkiyeye gerçekten yararları varsa ne ala
hipermuhafazakar
08-14-2009, 15:50
Cemaatin bizzat içinde bulunMUŞ biri olarak söleyebilirimki yaptıkları tüm iyilikler dolaylıdır..Çıkarları ile bağlantıları vardır ve tek dertleri size düşüncelerini oldugu gibi aşılamaktır.. Türkiyeye gerçekten yararları varsa ne ala
Sen değil içlerinde bulunmak ancak uzaklarından geçmişsin burda yalan atıyorsun ! Neymiş o çıkarları ?? Kimden ne almışlar ?? Eğer insan kullanmaksa maksatları niye onları gören onlara katılıyor hayran kalıyor niye katlanarak büyüyorlar ?? Neymiş düşünceleri ?? Hem Hz Muhammede hem Türk ecdadına yakışır bir gençlik bir millet yetiştirmek, insanları Allaha yakınlaştırmak kurtuluşlarını sağlamak ve bunun için senin aklının alamayacağı duysan inanamayacağın fedakarlıkları var bu millete ve insanlığa ! İçlerinde az bulumuş birisi bunları bilir. Ama sen daha Türkiyeye yararları olup olmadığını çözememişsin sinsi şey
hipermuhafazakar
08-14-2009, 16:12
Teşekkür ederim.
Ama orda hocaefendinin niye amerikaya gittiği yolundaki sorulara cevap yok.
Ben doğrusu hocaefendi gibi şahsiyetlerin tedavi amaçlı da olsa amerikaya gitmesini anlayamıyorum.
Abi bu sorularınıza ben cevap vermeye çalışayım. Bir çok sebebi var.
1. En başta tedavisi için gitti. Yüksek derecede şeker ve kalp hastası, krizler geçiren birisi. Orada yaşayanh akrabaları var. Oraya gitmeyi tercih etmesinde etken olanlar;
1999 yıllarında ETÖ'nün güçlü olduğu zamanlarda malum medyada Hocaefendi hakkında yalanlar yağdırılmış, söylemediği şeyleri söylemiş gibi gösterilmiş millet nezdinde kendisine ve cemaate nefret uyandırılmıştı. Zaman'ın tirajı o zamanlar çok düşüktü. Herşeyi açıklıyordu ama milletin haberi olmuyordu. Tam bir medya infazı yapılmıştı. Ama kendisini tanıyan çok seven yüzbinlerce insan vardı. Kopacak fırtınalara sebebiyet vermek istemiyordu. İstişare yapıyorlar ve zaten hasta adam, yurt dışına gitmesinin orada tedavisinin yapılmasının daha iyi olacağına karar veriyorlar. Bakın bu doğrudur. Zamanında müslümanlarda Mekkede barınamaz hale gelmişler hicret etmek zorunda kalmışlardı. ABD'de akrabası var onun evinde kalıyor ve orası öyle gizli saklı biryer değil. İsteyen herkes burdan gidip gazeteciler bile gidip görüşüyorlar.
2. F. Gülen beraber çalıştığı davasındaki insanlara yurt dışına gitmelerini söylüyor istiyor. En başta Ortaasyaya, oradaki soydaşlarımıza vefa göstermemiz gerektiğini söylüyordu. Ve şimdi buzullara kadar gitmeye varmısınız diyor. Namı Celili Muhammediyi, güneşin doğup battığı heryere götürmek için varmısınız diyor. Bu hizmetleri yapabilecek kişilere gidin diyor. Şimdi dikkat edin, gidin diyor, o gidin derken kendisi burda Türkiyede otursa olur mu ?? 'Yapmadığınız şeyleri niçin söylüyorsunuz' ikazına takılmaz mı ? Gurbette hizmetlere çağırıyor ama kendiside gurbette. Zamanında sahabi efendilerimizde dünyanın dört bir tarafına gitmişler hakikatleri ulaştırmak için. Bu insanlarda bunu yapmaya çalışıyorlar.
O milletine aşık birisidir. O sizi çok seven birisidir. İstediği zaman döner. Hakkında hiçbir suç delili yok. Onu mutlaka daha yakından tanımalısınız. Mesela www.herkul.org (http://www.herkul.org) da 20 dk.lık haftalık sohbetleri oluyor yazıları oluyor. 50-60 tane kitap yazmış birisi. İçinizde şüphe kalmasın, tanıyınız Gülen'i, korkmayınız.
redyellow
08-14-2009, 16:22
Hiper kardeş:
Ben fethullah gülen hocayı severim, Allah ona yapacağı tüm hayırlı hizmetlerinde yardımcısı olsun.
Yazınızı okudum.
Tedavi amaçlı gittiğini de biliyorum, daha önce de okudum.
Ama ben yine de hocaefendi gibi birisine tedavi amaçlı da olsa amerikaya gitmeyi yakıştıramıyorum.
Niye amerika? amerikada olan tedavinin aynısı avrupanın bir çok ülkesinde var.
Bakın niye yurtdışında demiyorum, niye abd diyorum.
Ülkemizde rahat edemeyeceğini, bir takım alçak güçlerin onu rahatsız edeceğini vs. hepsini biliyorum, bunları izah etmenize gerek yok.
ama niye abd sorusunu bir türlü içimden atamadım.
Benim bu sözlerimi hocaefendiye hakaret edenlerin sözleriyle lütfen karıştırmayın.
ben onu seviyorum ve ona yakıştıramadığım için bunu yazdım.
diğerleri ise hocaefendiye islama hizmet ettiği için kızıyor.
(gurbetteki hizmetlerini takip ediyorum, ayna programında ve başka vesilelerle bu hizmetler gösteriliyor, bunlar hep güzel şeyler, benim söylemek istediğimi inşaallah anlamışsınızdır)
redyellow
08-14-2009, 16:38
yalçın bey:
Evet o kadar bilgiye sahibim, hatta daha fazlasına da sahibim, nahçıvanda bizzat okulları görmüş, okullarda devlete ne gibi katkılarda bulunuyor gözleriyle şahitlik etmiş birisiyim.
Ama bütün bunlar hocaefendinin şu an itibariyle dünyada müslümanlara en çok zarar veren bir ülkede olmasını, orda devam etmesini anlamamı mümkün kılmıyor.
belki de benim cehaletimdendir. belki de bazı şeyleri göremiyorumdur.
selamlarımla.
hipermuhafazakar
08-14-2009, 16:50
Hiper kardeş:
Ama ben yine de hocaefendi gibi birisine tedavi amaçlı da olsa amerikaya gitmeyi yakıştıramıyorum.
Niye amerika? amerikada olan tedavinin aynısı avrupanın bir çok ülkesinde var.
Bakın niye yurtdışında demiyorum, niye abd diyorum.
Abi yazdımya akrabası var orada onun bir evinde kalıyor. Zaten ABD olmasa başka nere olursa olsun o ülkedede müminlere kas kusturmuştur. Mesela Almanyada kalsa... Almanya çok mu iyidir ? Hep gizlice içimizden vuruyor ülkede sayısız terör örgütü destekçisi barındırıyor.
ABD'de yaşayan yüzbinlerce Türk var zaten. Bunlarda rahatsız ediyormu sizi peki ?
redyellow
08-14-2009, 17:18
Abi yazdımya akrabası var orada onun bir evinde kalıyor. Zaten ABD olmasa başka nere olursa olsun o ülkedede müminlere kas kusturmuştur. Mesela Almanyada kalsa... Almanya çok mu iyidir ? Hep gizlice içimizden vuruyor ülkede sayısız terör örgütü destekçisi barındırıyor.
Yapmayın lütfen, bir abd ile almanyayı nasıl karşılaştırabilirsiniz müslümanlara eziyet, müslümanlara zulüm konusunda.
Almanya şu an dünyada kaç tane müslüman ülkeyi işgal etmiş durumda sayabilir misin?
Peki abd?
Hadi diyelim almanyada öyle olsun... peki belçika, peki isvicre, peki başka avrupa ülkeleri, müslümanlarla hiç bir zaman sıkıntısı olmamış, derdi olmamış, oldukça özgür davranan ülkeler hiç mi yok?
Ha bütün bunları hocaefendiye kızarak yazmıyorum, HOCAEFENDİYE ABD'Yİ YAKIŞTIRAMIYORUM diyorum... arada fark var bunu lütfen görünüz.
Hele hele abdin ırakı işgal ettiği, afganistanı işgal ettiği ortamlarda hiç mi hiç yakışık almıyor.
ABD'de yaşayan yüzbinlerce Türk var zaten. Bunlarda rahatsız ediyormu sizi peki ?
:)
yüzbinlerce türkün hepsi HOCAEFENDİ Mİ?
Fethullah hoca boşuna hocaefendi olmadı değil mi, normal herhangi bir vatandaş gibi herhangi bir türk gibi bakamayız hocaefendiye.
Neyse fazla uzatmayalım.
onun da bir bildii vardır bizim bilmediğimiz..
tekraren hocaefendiye sağlık, sıhhat, afiyet ve hayırlı hizmetlerinde üstün başarılar dilerim.
Terennüm
08-14-2009, 18:31
sevgili dostlar sizden bir ricam var:
bir gecesi bir ömrünüze bedel zatı muhteremler hakkında yorumlarınızda daha dikkatli olunuz.
Hocaefendi'nin Amerika da olmasını eleştirenleri bir türlü anlamıyorum.. ya sağlık sorunları bir yana onun isteği üzerine yüzlerce fedakar öğretmen ailesini,ülkesini arkasına bakmadan bırakıp gidiyor... ve oralarda HİZMET ediyorlar Hocaefendi'nin yaptığı da HİZMET tir. ki Amerika gibi bir yerde hizmet etmek eminim hiç kolay değildir... hizmet her yerde yapılır belli bir yeri yoktur....
çalıkuşu
08-14-2009, 19:30
fethullah gülen hocaefendi denilince aklıma ilk gelen bayrağımızın farklı ülkelerde dalgalanması kültürümüzün dilimizin oralarda tanınmasıdır...gönüller fethediliyor...
bide en çok hoşuma giden sevdirerek öğretiliyor bazı şeyler bazı yerlerde olduğu gibi zorla yaptırılmıyor...
Şu kemalistlerin Türkiye'ye döndüğünde Humeyni gibi dönecek Şeriatı ilan edecek deyip kendisinden tir,tir titredikleri zatı muhterem değilmi =)
Kemalistlerde böyle bir intiba uyandırdığına göre muhakkak İslama çok büyük katkıları olduğunu düşünüyor vede görüyorum...
Diyalog açılımının insanlar arası diyalog yani İslamı tebliğ etmek hususunda hristyanla,yahudiyle,ateistle vel hasıl her türden insanla yapılan diyalogları destekliyor Dinler arası diyalog bölümünü ise eleştiriyorum...
Ufkumuzu biraz geniş tutalım her insanın bir takım hataları olabilir insan beşerdir şaşar..
Bir cemaat liderinin,İslama bir çok hizmeti olmuş olan bir kişinin bir çok takdire şayan işleri varken eleştirilecek tek bir yönünü öne sürüp o insanı kara tahtaya oturmanın hiç bir mantıklı açıklaması olamaz...
elif zeynep
09-10-2009, 09:46
Fethullah Gülen ismiyle pek ilgili olmadım hiç. Çok sıklıkla cemaat evlerine iştirak ettiğimi söylemedende geçmeyeyim, ama işte... neyse ben yorumsuz kalıyorum.
Hocaefendi'yi pek takip ettiğim söylenemez..
Ülke adına İslâm adına elbette katkıları bulunmakdadır..Bunun yanında yanlışları da yok değildir elbet..
Yanlış anlaşılmamak adına ..susuyorum (:
Tabii İslâm adına herşey, fakat..
İslâm için modernleşelim derken İslâm'dan taviz veriyor hâle geliyoruz ki
bunun da yarardan çok zararı dokunuyor..
Dediğim gibi takip ettiğimizden değil sadece gördüklerimizden yola çıkarak yazıyorum..
Ve bu modernleşme faaliyeti yanlışlarının en önemlisidir..
Esağfirullah efendim olur mu öyle şey..Çeki düzen vermek adına değildir kasdımız.. (:
Bu oluşuma mensup yakınlarımızdan yola çıkarakdan;
kılık kıyafette modernizmi tasvip ettiklerini görüyoruz..
Bir kaç kişinin söylemesi ile Hocaefendiyi'mi suçluyorum derseniz, etrafımda gördüğümün bu ;1
Daha fazla açılamayacağım burada =)
Sözlerinize katılmamak elde değil, son olarak da;
Sadece kılık kıyafetle bitmediğinin bilincinde olmak da en önemli unsur tabii..
Araya riya karışdığı takdirde pek bir anlam teşkil etmeyeceğini düşünmekdeyim..
Sevgilerimle..
Defne Naz
09-10-2009, 14:05
Yıllardır hocaefendinin eğitim kurumlarında okuyorum.Bu cemaati de çok yakından tanıyorum çünkü çoğu zaman bu evlerde kalıyorum..Ve bu zamana kadar hiç bir kötülük şurda kalsın hatalarını görmüş değilim.Bu cemaatin yapmak istediği şey Mehmet Akif in özlediği gençliği yani Asım modelini gerçekleştirmek.Çünkü gençliğin görevini ancak o zaman yapabileceğini bilen insanlar.Bu düşüncede günümüzde gelişmenin ve ilerlemenin tek formülü.Hocaefendi sık sık şunu söylüyor dünyada bizim en temel görevimiz Allah'ı anlatmak.Allah'ı bilmeyenlere Allah'ı anlatıp Hakikati bulmalarını sağlamak.
Bugün dünyada müslümanlara en fazla eziyeti abd çektiriyor ama dünyada müslümanlaşma hızının da en yüksek olduğu ülkelerden birisi yine abd.Yani hocaefendinin abd ye neden gittiğinin cevabı ve sonucu bu.En temel vazifeyi en ihtiyaç duyulan yerde gerçekleştirmek.
ALLAH ondan ve cemaatinden razı olsun çünkü bu görevi en iyi şekilde gerçekleştiriyorlar.;1
kimse beni yanlış anlamasın amacım muhalefet olmak değil gerçektende merak ettiğim için soruyorum.
ben 3 yıl fem dergisi dersanelerine gittim. hemde sıradan öğrencilerdende değildim her sohbetin her kampın başında gelen rehber hocaların sağ kolu niteliğinde olan hatta ve hatta hocaların artık kesin cemaatten gözüyle baktığı lise 2 deyken tek amacı öğretmen olup hizmete hizmet etmek olan biriydim.
milli görüşcü olmama rağmen dinlediğim F.Gülen kasetleri yada okuduğum f.gülen kitapları heralde Erbakan'ın dinlediğim konferanslarından fazladır.
şimdi içinde değilim ayrıldım orası ayrı meselede bize hep F.Gülen in siyasetle alakası olmadığı söylendi hatta ve hatta ben dersaneden ayrılırken hocama seçtiğim yolun anadolu gençlik dergisine hizmet olduğunu saadet partisinde aktif görev almak istediğimi söyleyince bana saatlece siyaseti kötüledi ve F.Gülen in siyasetle hiç mi hiç alakası olmadığını anlattı.
peki şimdi bu forumda Siyasi Değerlendirme başlığı altında bu konu var üstelik akparti forumda M.Fethullah Gülen bölümü var ya ben anlayamıyorum bu bir çelişki değil mi???
(not: kimse yanlış anlamasın gerçektende merak için soruyorum yoksa beni rahatsız ettiğinden değil)
redyellow
09-13-2009, 23:32
kimse beni yanlış anlamasın amacım muhalefet olmak değil gerçektende merak ettiğim için soruyorum.
ben 3 yıl fem dergisi dersanelerine gittim. hemde sıradan öğrencilerdende değildim her sohbetin her kampın başında gelen rehber hocaların sağ kolu niteliğinde olan hatta ve hatta hocaların artık kesin cemaatten gözüyle baktığı lise 2 deyken tek amacı öğretmen olup hizmete hizmet etmek olan biriydim.
milli görüşcü olmama rağmen dinlediğim F.Gülen kasetleri yada okuduğum f.gülen kitapları heralde Erbakan'ın dinlediğim konferanslarından fazladır.
şimdi içinde değilim ayrıldım orası ayrı meselede bize hep F.Gülen in siyasetle alakası olmadığı söylendi hatta ve hatta ben dersaneden ayrılırken hocama seçtiğim yolun anadolu gençlik dergisine hizmet olduğunu saadet partisinde aktif görev almak istediğimi söyleyince bana saatlece siyaseti kötüledi ve F.Gülen in siyasetle hiç mi hiç alakası olmadığını anlattı.
peki şimdi bu forumda Siyasi Değerlendirme başlığı altında bu konu var üstelik akparti forumda M.Fethullah Gülen bölümü var ya ben anlayamıyorum bu bir çelişki değil mi???
(not: kimse yanlış anlamasın gerçektende merak için soruyorum yoksa beni rahatsız ettiğinden değil)
.....bana saatlece siyaseti kötüledi ve F.Gülen in siyasetle hiç mi hiç alakası olmadığını anlattı.
Bu forumu fethullah gülen veya cemaati hazırlamıyor ki.
dolayısıyla bu başlığı da fethullah gülen ve ona direk bağlantılı cemaati açmıyor.
Burası bir forum, bir siyaset forumu.
Forumda da fethullah gülenin iradesi dışında bir başlık açılmış.
O arkadaşın sözüyle burada bu başlğın açılması dolayısıyla bir çelişki mevcut değil yani... çünkü bu başlğı açan o arkadaşınız değil başkaları.
(o arkadaşınız size bu sözleri ne zamanr söylemişti bilemiyorum ama hoca efendi grubunun siyasetle uğraşmadığı vs. yolundaki konuşmalar bundan 8-10 sene önce için daha doğru bir tespit olurdu, eskiden gerçekten pek ilgilenmiyorlardı, şimdi ise bence siyasetle daha çok iç içeler. )
Bu forumu fethullah gülen veya cemaati hazırlamıyor ki.
dolayısıyla bu başlığı da fethullah gülen ve ona direk bağlantılı cemaati açmıyor.
Burası bir forum, bir siyaset forumu.
Forumda da fethullah gülenin iradesi dışında bir başlık açılmış.
O arkadaşın sözüyle burada bu başlğın açılması dolayısıyla bir çelişki mevcut değil yani... çünkü bu başlğı açan o arkadaşınız değil başkaları.
(o arkadaşınız size bu sözleri ne zamanr söylemişti bilemiyorum ama hoca efendi grubunun siyasetle uğraşmadığı vs. yolundaki konuşmalar bundan 8-10 sene önce için daha doğru bir tespit olurdu, eskiden gerçekten pek ilgilenmiyorlardı, şimdi ise bence siyasetle daha çok iç içeler. )
başka bir soru daha geldi aklıma şimdi F.gülen bu konuyu görse rahatsızlık duyarmıydı yada akparti forumdaki kendi köşesini. peki rahatsızlık duyacaksa eğer ki bize anlatılana göre kesinlikle rahatsızlık duyrdı. peki bu forumdaki F.Gülen i çok yakından tanıyan üyeler neden rahatsızlık duymuyor??
hocam daha geçen sene söyledi bunu ama içinde olmadan bilemezsiniz bize hep siyasetten ve şeytandan ALLAH a sığınırım sözleri söylendi ve ayrıca bu bana siyaseti kötülen hocam ileri gidip bu işler siyasettele olsaydı 7 yıldır başımızda olan akparti yapardı bak hiçbirşey yaptığı yok bile dedi :)
neyse daha fazla konuyu derinleştirmeyeyim zaten nur cemaati aklımdaki soru işaretlerini cevap olabilseydi şimdi hizmette ablaydım hemde bölge ablası felan olurdum heralde :)
neyse nasip değilmiş :) herkesin yolu kendine yolunu seçen seçti :) RAHMAN ALLAH YOLUNA gerçekten hizmet eden herkesden razı olsun diyorum ve kendi açımdan konuyu kapatıyorum...
redyellow
09-13-2009, 23:59
başka bir soru daha geldi aklıma şimdi F.gülen bu konuyu görse rahatsızlık duyarmıydı yada akparti forumdaki kendi köşesini. peki rahatsızlık duyacaksa eğer ki bize anlatılana göre kesinlikle rahatsızlık duyrdı. peki bu forumdaki F.Gülen i çok yakından tanıyan üyeler neden rahatsızlık duymuyor??
hocam daha geçen sene söyledi bunu ama içinde olmadan bilemezsiniz bize hep siyasetten ve şeytandan ALLAH a sığınırım sözleri söylendi ve ayrıca bu bana siyaseti kötülen hocam ileri gidip bu işler siyasettele olsaydı 7 yıldır başımızda olan akparti yapardı bak hiçbirşey yaptığı yok bile dedi :)
neyse daha fazla konuyu derinleştirmeyeyim zaten nur cemaati aklımdaki soru işaretlerini cevap olabilseydi şimdi hizmette ablaydım hemde bölge ablası felan olurdum heralde :)
neyse nasip değilmiş :) herkesin yolu kendine yolunu seçen seçti :) RAHMAN ALLAH YOLUNA gerçekten hizmet eden herkesden razı olsun diyorum ve kendi açımdan konuyu kapatıyorum...
Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır diyelim ve dediğiniz gibi konuyu kapatalım:)
montenegro
09-27-2009, 19:40
Amerikan tezgâhı asıl bu işte! (http://www.nurforum.org/forum/m-fethullah-gulen-hocaefendi-hakkinda/amerikan-tezgahi-asil-bu-iste!-33726/msg249108/#msg249108)
Türkiye'nin Irak Özel Temsilcisi Murat Özçelik, Barzani yönetimiyle niye görüşüyor?
Tabii ki Amerika öyle istediği için!!!
Gülen Hareketi'nin Erbil'de, Süleymaniye'de, Kerkük'te niye okulları var?
Abant Platformu niye Kürtlerle ilgili konferanslar düzenliyor?
Hükümet niye Afrika açılımı yapıyor, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül niye Tanzanya'ya gidiyor?
Gülen Hareketi'nin Afrika'da okullar açması da mı Amerika öyle istediği için?
Ya hükümetin Suriye ile yakınlaşma siyaseti?
Ya Filistin'e hususi alaka?
Ya Arap Birliği'yle irtibat?
Peki, netice itibarı ile ne istiyor Amerika?
"Yeni Osmanlı" istiyor!!!
"Yeni Osmanlı" ne demek?
Hinterlandını derleyip-toparlayıp Amerika adına idare eden Türkiye demek!!!
Peki hinterlandını derleyip-toparlayıp idaresi altına almış bir Türkiye niye Amerika'ya eyvallah etsin?
Bu haliyle bile "1 Mart" ve "Davos resti" gibi 'isyan' emareleri gösterebilen Türkiye "Ortadoğu" ve Afrika çapında bir güç olduğu zaman Amerika'nın çanına ot tıkamaz mı?
A evet, Davos resti de aslında bir Amerikan tezgâhı, değil mi?
Erdoğan İslam dünyasının kahramanı olacak ve o sayede "Yeni Osmanlı"yı kurup "Büyük Ortadoğu"yu Amerika'ya peşkeş çekecek, değil mi?
Tabi tabi!!!
Onu anladık diyelim…
Türkiye'nin Afrika Birliği ile safları sıklaştırması yahut Gülen Hareketi'nin Uganda'da okul açması nasıl Amerikan tezgâhı oluyor?
Sivil ve askeri bürokrasisinde öteden beri fink attığı Uganda'da bir iş çevirmek için Fethullah Gülen Hocaefendi'ye ihtiyaç duyan bir Amerika'dan söz ediyorsak, o Amerika'nın süper güçlüğü zaten hava civadır, endişeye mahal yok…
Bir de şunu anlamadım:
"Amerikan-İsrail uşağı Barzani'yle iş tutmak, Büyük Ortadoğu Projesi'ne hizmettir" diyorlar ya…
Kürdistan Bölge Yönetimi nezdinde iki konsolosluk açan, Erbil ve Süleymaniye'ye dışişleri bakanını gönderen, şimdi de Düzenin Yararını Tespit Konseyi Başkanı Haşimi Rafsancani'yi göndermeye hazırlanan İran da mı BOP'çu?
Dikkat buyurun, İran diyorum! BOP'un hedefindeki 1 numaralı ülke!
Yeri gelmişken şunu da sorayım:
AK Parti hükümetinin Amerika'dan gelen şiddetli itirazlara rağmen İran'la stratejik öneme sahip enerji anlaşmaları imzalaması ve bunu yaparken "İran'la dostluğumuz ABD tarihinden çok daha eski" demesi de mi Amerikan tezgâhı?
E yok artık!
Edirne ile Kars arasında sıkışıp kalmış Türkiye'nin manevra alanını genişleten, Türkiye'ye nefes aldıran, Türkiye'nin itibarını yükselten, Türkiye'ye özgüven kazandıran bütün siyasi ve kültürel hamlelere "Amerikan tezgâhı" damgası vurmak…
İşte bu, asıl bu, tam da bu Amerikan tezgâhı olsa yeridir!
Size bir şey söyleyeyim mi?
Ben Amerikan çağının sonuna geldiğimize inanıyorum.
BOP'ların, GOP'ların gerçekleşebileceğine zerre kadar ihtimal veriyorsam namerdim.
Zaman zaman Amerika'yla yollar kesişiyormuş gibi görünebilir, ama yukarıda mezkur gelişmeler (eksiklere-gediklere ve yapılan birçok hataya rağmen) son tahlilde Türkiye ve İslam dünyasının selametine hizmet edecektir inşaallah.
Bazılarına inanılmaz gelebilir, ama Türkiye'nin Amerika'dan daha güçlü bir ülke olduğuna hiç şüphem yok.
Veya şöyle söyleyeyim: İnanırsak güçlü olan biz oluruz!
Hakan Albayrak
Yeni Şafak
montenegro
09-27-2009, 19:40
http://yenisafak.com.tr/resim/site/ibrahim_karagul_b.jpg (http://yenisafak.com.tr/resim/site/ibrahim_karagul_b.jpg)
Fethullah Gülen ve Humeyni!
Birkaç yıldır bu adamı izliyorum. Neler konuştuğunu, neler yazdığını, kimler adına hareket ettiğini, Türkiye'ye geldiğinde kimlerle görüştüğünü ve Türkiye üzerine estirdiği felaket tellallığını yazıyorum.
Dün yine Türkiye'deydi. Cumhuriyet gazetesinin manşetinde: “Gülen Humeyni gibi” ifadesi altında, The National Review dergisindeki son yazısının içeriği aktarıldı. “Türkiye'nin dönüm noktası” başlıklı yazıdaki ifadeler, Türkiye'nin içinde bulunduğu krizin en ateşli mevzilerinden biri olan Cumhuriyet gazetesinin söylemek istedikleriyle birebir örtüşüyor. Aynı zamanda bir dayanışmayı da ele veriyor:
ABD yönetimine “Ak Parti'yi desteklemeyin” çağrısı yapıyor. Fethullah Gülen'in ABD için Humeyni kadar tehdit içerdiğini iddia ediyor. Geniş bir Fethullah Hoca dosyası aktarıyor. Yargı sürecinden kurtulursa Türkiye'ye döneceğini, bu gerçekleşirse “2008'in İstanbul'u, 1979'un Tahran'ı olur” diyerek, Humeyni'nin Fransa'dan dönüşü gibi bir dönüş senaryosu çiziyor. Yazının özeti, “Ak parti'yi desteklemeyin. Fethullah Gülen tehdidini görün. Türkiye uçururum kenarında” şeklinde üç cümleden oluşuyor.
Şimdi geriye gidelim ve bu adam ve mensubu olduğu cemaatin Türkiye için yazdığı darbe, iç çatışma, bölünme tahriklerinden örnekler verelim.
Türkiye, AK Parti ve özellikle Başbakan Tayip Erdoğan'a karşı ağır itham ve yalanlarla adını duyuran bir kişi Michael Rubin. Tahriklerle, akla hayale gelmeyen iddialarla gündeme geliyor. Elinden gelse Türkiye'yi bir günde karıştıracak bir Neo-faşist..
Neocon yeni kuşağın mensuplarından. Neoconların mabedi American Enterprise Institute bünyesinde ABD'den çok İsrail istihbaratına bilgi topluyor. ABD'de İsrail adına casusluk yapanlar arasında adı geçiyor. İsrail komandolarının Kuzey Irak'ta yapacağı operasyonlarda ne gibi tehditlerle karşılaşabileceğine ilişkin bilgileri İsrail'e o aktarmış. Türkiye, özellikle İslam söz konusu olunca sınır tanımaz bir üslupla saldırıya geçenlerden biri.
2005'ten beri bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu kriz için mücadele ediyorlardı. Yazdıkları senaryoların nasıl adım adım uygulandığını, Türkiye'de kimlerle işbirliği yapıldığını burada günü gününe aktardım. “Türkiye'ye İslamcı Cumhurbaşkanı!” (2007-02-20), “AK Parti Michael Rubin'e neden haddini bildirmiyor?” (2005-12-16), “Türk şahinler-neocon ittifakı mı?” (2007-05-11), “Yeni 28 Şubat senaryosu mu” (2007-05-10), “Ak Parti'ye neocon tuzağı!” ya da “Mavi ve turuncu bayraklarla yürümek” başlıklı yazılarda anlattıklarım bugün yaşadıklarımızın özetiydi.
“Turkey: The Road to Sharia?” başlıklı sempozyumda, Türkiye'yi Ortodoks İslamcıların yönettiğini, Tayip Erdoğan'ın ülkeyi şeriata sürüklediğini, Türkiye'nin bir an önce düşman kategorisine alınması gerektiğini, ABD'nin bu gidişe müdahale etmesinin zorunlu olduğunu ve Türkiye'nin AB üyeliğine destek verilmemesi gerektiğini iddia edenler onlardı. “Bu gidişi durdurmak için askerler harekete geçirilmeli, AK Parti parçalara ayrılmalı” diyenler onlardı.
Rubin'in Will Turkey Have an Islamist President (Türkiye'nin bir İslamcı Cumhurbaşkanı mı olacak) başlıklı yazısıyla bugün yaşananlar birebir örtüşüyor. Son derece dikkat çekici değil mi? “Sanki 28 Şubat'ta olduğu gibi yeni bir iç kriz, yeni bir darbe senaryosu, yeni bir ithal projeyle Rubin'in şu cümleleri Türkiye'nin siyasi tarihine geçecek türden:
“AK Partili biri cumhurbaşkanı olamaz. Buna izin verilmeyecek. Erdoğan uyarıldı. Uyarıları dikkate almaması durumunda sokaklarda tanklar dolaşmayacak. Ancak siyasal ve yargısal süreç işletilecek. Sanıldığı gibi askerler darbe yapmayacak, sivil kuruluşlar bu “tehdide” karşı duracaklar. Tanklar yerine siyasi ve yargı süreci işletilecek. (Tabi sokak gösterileriyle birlikte) Direnirse AK Parti bölünecek.” Bir yıl önce söylenmiş cümleler bunlar. Ne kadar tanıdık, değil mi?
O zamanlar; “Kampanyanın çok daha vahim boyutları var. Darbe, müdahale, iç çatışma, laik-İslamcı kavgası, Kürt meselesi eksenli büyük projenin tek hedefinin Ak Parti olmadığını, zamanla Türkiye olduğunu daha net göreceğiz” demiştim. Ve şu soruları sordum, tekrarlayayım:
ABD'deki bazı çevreler AK Parti iktidarının sonu mu hazırlıyor? Neoconlar AK Parti'ye tuzak mı kurdu? Askeri müdahale taraftarları, CHP, laiklik adına yürüyenler bu senaryoyu mu uyguluyor?
Bu çevrelerin birkaç yıldır hükümete karşı başlattıkları savaş Türkiye'den mi yönetiliyor? Karşılığında neler veriliyor?
“Türkiye'ye İslamcı Cumhurbaşkanı!” ya da “Türkiye şeriata mı gidiyor” şeklindeki yazıları kim yazdırdı?
Zeyno Baran'ın Newsweek dergisindeki darbe senaryosu Türkiye'de mi çizildi?
Neocon ve İsrail aşırı sağına mensup isimler aslında daha çok Türkiye'de bir yerlere mi çalışıyor?
28 Şubat, neocon/İsrail aşırı sağının yönettiği bir müdahaleydi. İslamcılar üzerinden bir sistem revizyonu yapıldı. Aynı çevreler, bu sefer yeni bir sistem revizyonu mu yapıyor?
İsrail aşırı sağı-neocon cemaat ve Türk şahinler arasında nasıl bir ittifak var?
Ülke analizinden çok bir senaryo var ortada ve Türkiye'ye çok zarar verecek. Çünkü senaryoyu yazanlar, darbeciler, iç çatışma tezi hazırlayanlar Washington'da….
montenegro
09-27-2009, 19:42
'ABD istiyor, Fethullah destek veriyor' (http://www.nurforum.org/forum/medya-ve-guncel-konular/'abd-istiyor-fethullah-destek-veriyor'/msg268473/#msg268473)
Ülkemiz solcularının önemli bir kesimi, her türlü sorunu ‘emperyalizmin oyunu’ üzerinden açıklamaya bayılırlar.
Sevmedikleri kişileri de ‘ABD işbirlikçisi’ olarak suçlamak kolaylarına gelir. Hükümetin Kürt sorununu çözmek amacıyla harekete geçmesini de bir ABD oyunu olarak gören solcular, sanki işin içinde ABD olunca mutlaka karşı çıkılması gerekirmiş gibi bir pozisyon alıyorlar.
Tabii bir de buna Abdullah Öcalan’ın Fethullah Gülen’le ilgili ‘olumlu bakıyorum’ açıklamasını eklediniz mi, tadından yenmez bir karşı çıkma psikolojisi
yaratılmış "kurgulanmış" oluyor.
Hükümetin harekete geçmesinde, ABD’nin ve de Avrupa Birliği’nin olumlu bir tutum
almalarının da etkisi olduğu kesin. ABD önümüzdeki yıl Irak’tan çekilmeyi planlıyor. Irak’tan çekilirken, bu ülkede istikrarın sağlanması da gerekiyor. Böyle bir istikrarın sağlanabilmesi için bölge ülkelerinin de bu hedefe uygun hareket etmeleri önem kazanıyor. Bölgenin en istikrarlı ve güvenli ülkesi olarak Türkiye’nin bu sürece katılması kaçınılmaz bir
ihtiyaç olarak öne çıkıyor.
Obama’nın başkanlığa seçilmesiyle birlikte ABD’nin bölge siyasetlerinde çok köklü bir
değişiklik oldu. Obama, bölgede savaşı değil barışı tercih eden bir siyaset izliyor. Bölgedeki
barışın gerçekleşebilmesi için Türkiye’nin Kürt meselesinin çözümü temel ihtiyaçlardan birisi olarak öne çıkıyor. Silahlı PKK’nın varlığı bu çözümün önündeki temel engellerden birisi. PKK’nın silahsızlandırılması ise, Kürt sorununun çözümü konusunda atılacak ilk adım sayılıyor.
PKK’nın dağdan indirilmesiyle, bölgesel istikrar arasında bire bir bağdan söz edebiliriz. Bu perspektif, ABD’nin bölgeye bakış açısının temelini ifade ediyor ve yeni siyasetlerinin özünü oluşturuyor. Türkiye ise, 25 yıldır büyük acılara yol açan bu sorundan kurtulmak istiyor. Bugüne kadar savaştan beslenenler, bu çözümün önüne engel olarak çıkıyorlardı. ABD’nin o dönemdeki siyasetleri de PKK’nın silahlı varlığını bir seçenek olarak değerlendiriyordu. Bugün ise bölgedeki istikrar açısından Kürt sorununun demokratik bir süreç içinde çözümü gerekli görülüyor.
Hükümet de Kürt sorununun çözümünden yana bir siyaset izlediği için bu siyasetler örtüşüyor. Peki bu siyasetlerin örtüşmesi kötü mü? ABD’nin ve Batı’nın Kürt sorununun demokratik çözümüne ilişkin bir yerde durmuş olmaları bugün için olumlu bir rol oynuyor. İyi de oluyor.
Emperyalizmin çıkarları her zaman çözümün çıkarlarıyla ters düşecek diye bir kural mı var? Unutmayalım, Milli Mücadele sırasında Mustafa Kemal önderliğindeki ekip, İngilizlerin ve Fransızların çıkarlarının bölgeden çıkmak ve Anadolu’yu direnişçilere terk etmek yönünde olduğunu gördü ve savaşın belli bir aşamasında değişik anlaşmalar yaparak yeni Cumhuriyetin topraklarını belirledi ve barışı gerçekleştirdi. Sonuç olarak orada da çözüm için Batılı ülkelerle bir uzlaşma söz konusuydu. Bu uzlaşmadan Türkiye halkı kârlı çıktı, barışa ulaştı, yeni devlet kuruldu.
Ülkemiz sol hareketinin gerçekten her kötülüğün altında emperyalizmi görmesi, bazen en temel gerçekleri algılamasına engel oluyor. Türkiye’deki Kürt meselesinin bugünkü hale gelmesinde sadece Batılıların sorumlu olduğunu söyleyerek kendimizi rahatlatabiliriz ama asıl gerçeği anlamadığımız için çözüm de üretemeyiz.
On yıllarca ‘Kürt yoktur, onlar Türk’tür’ diyenler bu ülkenin milliyetçileri değil miydi? ‘Kürtler Türk’tür’ diye tez yazan öğretim üyesini profesör yapan bu ülkenin üniversiteleri, akademisyenleri değil miydi?
O profesör daha sonra MHP’den milletvekili ve hatta bakan bile oldu. Bunları da mı ABD
yaptı, ya da yaptırdı?
Fanatik dindarlığın her kötülüğün altında ‘şeytan’ı ya da ‘Yahudi’ parmağını gören anlayışı ile bir kısım solcuların her kötülüğü ‘emperyalizm’e bağlayan kolaycılığı arasında ciddi bir benzerlik olduğunu söyleyebiliriz. Tabii son yıllarda geleneksel milliyetçilerle, ulusalcılar da bu türden bir ‘emperyalizmle mücadele’ anlayışı üzerinde birleştiler. Sosyalistlerin önemli bir kesimi de onların peşine takıldı.
Hayat ise kendi gerçekliği içinde akıyor.
Kürt sorunun çözüm zamanı geldiğini Yaşar (Kemal) ağabey şöyle bir halk deyimiyle ifade etti: ‘Vakit erişti.’
Oral Çalışlar - Radikal
montenegro
09-27-2009, 19:45
http://tr.fgulen.com/images/stories/haber/tr_haber_16565_cumhuriyet.jpg
Cumhuriyet Gazetesi bugün ilginç bir manşet haberle çıktı. Gazete, ABD'deki Neo-con ve siyonist olmakla suçlanan çevrelerinin önemli merkezlerinden Middle East Forum'un yayın organı Middle East Quarterly dergisinin son sayısında Fethullah Gülen ve AK Parti'yi hedef alan bir makaleye yer verdi.
Aynı ekibin İslam karşıtı çalışmalarıyla bilinen Ortadoğu Medya Araştırma Enstitüsü'nün (MEMRI) Türkiye 'uzmanı' Rachel Sharon- Krepsin imzasını taşıyan makalede Gülen ve AK Parti'nin Türk toplumunu İslamlaştırmaya ve kontrolü ele geçirmeye çalıştığı iddiasına yer veriliyor.
Cumhuriyet'in, şiddetle eleştire geldiği Büyük Ortadoğu Projesi'ne verdiği açık desteğin yanı sıra Irak ve Afganistan savaşlarının arkasındaki ekip olarak görülen çevrelerin yayınladığı böyle bir çalışmayı manşetine taşıması dikkat çekti.
Bugüne kadar Gülen ve AK Parti'yi Büyük Ortadoğu Projesi doğrultusunda çalışmakla itham eden yayınlarıyla öne çıkan Cumhuriyetin söz konusu projenin beyin ekibinin Gülen ve AK Parti aleyhinde yayınladığı bir makaleyi manşetinden duyurması da önemli bir çelişki olarak yorumlandı.
Middle East Forum'un lideri konumundaki Daniel Pipes, BOP'a desteğinin yanı sıra açık İslam düşmanlığı ve İsrail'e verdiği sınırsız destekle biliniyor.
Cihan_ŞümuL
09-27-2009, 20:20
Türban Meselesi[2]
'Okullarımızdaki başörtüsü sorunuhttp://www.akpartiforum.com/images/smilies/virguli.gif çok hassas hale geldi. Ancak şu kadar söyleyeyimhttp://www.akpartiforum.com/images/smilies/virguli.gif okumayı istemek ile okumamak arasında kalan bir
insan ne yapmalı'
Ülke ve millet adına okumak mı yararlıdırhttp://www.akpartiforum.com/images/smilies/virguli.gif okumamak mı' Dinin füruata ait bir meselesinde bu denli hassas olmak mıhttp://www.akpartiforum.com/images/smilies/virguli.gif yoksa tercihini başka istikamette kullanmak mı gerekli' Kişi kanaatı vicdaniyesi ile bu mevzuda hükmünü verip öyle davranmalıdır. Bana göre okumayı tercih etmelidirler.'
2] Akşamhttp://www.akpartiforum.com/images/smilies/virguli.gif Orhan Yurtsever'in Fethullah Gülen'le Yaptığı Röportajhttp://www.akpartiforum.com/images/smilies/virguli.gif
Cihan_ŞümuL
09-27-2009, 20:23
Üniversitelerde devam eden başörtüsü direnişini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Genç kızlarımızın zorlanmaları halinde tercihlerini eğitim gören hedefinden yana yapmalarını arzu ederim. Tabii ki dini mülahazalarla başlarını örten hanımlara müdahale edilmesine karşıyım. Onların dinin detayına ait bir konuyla tahsilleri arasında tercih yapmak zorunda bırakılmalarına üzülüyorum. Ama toplumumuz hassas bir dönemden geçiyor. Herkesin bunu göz önüne alması lazım. Bir taraf bunu kavga sebebi yapmamalıhttp://www.akpartiforum.com/images/smilies/virguli.gif diğer taraf da tepkileri kavga başlatıldı diye görüp üzerine gitmemeli... Hukukçu bir dostumuz yazdığı kitaba 'Müntesiplerinin Cehaletihttp://www.akpartiforum.com/images/smilies/virguli.gif Hasımlarının Kör Düşmanlığı Arasında Talihsiz Müslümanlık' adını koymuş.. Çok doğru.. Durumumuzu özetliyor kitabın ismi. İki taraf da cehalete yenik düşüyor.
Kadınların Başını Örtmesi Şart mıdır?[4]
-Kadının başını örtmesi meselesi bir iman meselesi ölçüsünde önemli değildir. Allah'a karşı kullukhttp://www.akpartiforum.com/images/smilies/virguli.gif umumi manada kulluk meselesi ölçüsünde önem arz etmez bunlar. Teferruata ait meselelerdir. Nitekimhttp://www.akpartiforum.com/images/smilies/virguli.gif yani Allah'a iman meselesi ta Mekke'de efendimize tebliğ edilmiş. Namaz meselesi orada bize farz kılınmışhttp://www.akpartiforum.com/images/smilies/virguli.gif daha sonra zekat farz kılınmış. Ama tesettür meselesine gelince biraz farklı. Zannediyorum peygamberliğin 16'ncıhttp://www.akpartiforum.com/images/smilies/virguli.gif 17'ncı senesinde Müslüman kadınların başları açıktır. Ama geçmişte türban meselesi yüzünden toplum neredeyse birbirine girecekti.
Siz bu tartışmayı nasıl değerlendiriyorsunuz?
-Temel meseleler varkenhttp://www.akpartiforum.com/images/smilies/virguli.gif teferruatın kavgasını vermek zannediyorum üslup bakımından yanlış. Onları öne çıkartmak bir yönüyle diğer meselelerin önemsizliğini bir yönüyle ifade etmek gibi bir şey olur. İnsanlar yine işin başına geçsinlerhttp://www.akpartiforum.com/images/smilies/virguli.gif başlarını açsınlarhttp://www.akpartiforum.com/images/smilies/virguli.gif belli bir dönem sonra kapatsınlar demek de değildir bu yani. Ondan da farkı bir meseledir.
Dindeki başörtüsünün nereye konacağı meselesi çok iyi kararlaştırılmalı evvela. Bir diğer yanı da birileri de bundan çok rahatsız olmamalı bence. Bu mozaik içinde toplumun bir kesimi olarak kabul edilmeli.
Terennüm
09-27-2009, 20:40
özür dilemek istiyorum kardeşim uranyum bunları paylaşmanızda ki amacınız nedir?
Cihan_ŞümuL
09-27-2009, 20:43
F.Gülenin bu düşünclerini paylaşmadıgımı belirtmek istememdi ama uffak bi işim cıktı yazamadım.asıl özrü ben diliyorum.
Terennüm
09-27-2009, 20:53
bu düşünceler paylaşmadığınız yani katılmadığınız tarafı.lütfen bir de katıldığınız düşüncelerini bizimle paylaşabilir misiniz?
montenegro
09-27-2009, 21:03
Üniversitelerde devam eden başörtüsü direnişini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Genç kızlarımızın zorlanmaları halinde tercihlerini eğitim gören hedefinden yana yapmalarını arzu ederim. Tabii ki dini mülahazalarla başlarını örten hanımlara müdahale edilmesine karşıyım. Onların dinin detayına ait bir konuyla tahsilleri arasında tercih yapmak zorunda bırakılmalarına üzülüyorum. Ama toplumumuz hassas bir dönemden geçiyor. Herkesin bunu göz önüne alması lazım. Bir taraf bunu kavga sebebi yapmamalıhttp://www.akpartiforum.com/images/smilies/virguli.gif diğer taraf da tepkileri kavga başlatıldı diye görüp üzerine gitmemeli... Hukukçu bir dostumuz yazdığı kitaba 'Müntesiplerinin Cehaletihttp://www.akpartiforum.com/images/smilies/virguli.gif Hasımlarının Kör Düşmanlığı Arasında Talihsiz Müslümanlık' adını koymuş.. Çok doğru.. Durumumuzu özetliyor kitabın ismi. İki taraf da cehalete yenik düşüyor.
Kadınların Başını Örtmesi Şart mıdır?[4]
-Kadının başını örtmesi meselesi bir iman meselesi ölçüsünde önemli değildir. Allah'a karşı kullukhttp://www.akpartiforum.com/images/smilies/virguli.gif umumi manada kulluk meselesi ölçüsünde önem arz etmez bunlar. Teferruata ait meselelerdir. Nitekimhttp://www.akpartiforum.com/images/smilies/virguli.gif yani Allah'a iman meselesi ta Mekke'de efendimize tebliğ edilmiş. Namaz meselesi orada bize farz kılınmışhttp://www.akpartiforum.com/images/smilies/virguli.gif daha sonra zekat farz kılınmış. Ama tesettür meselesine gelince biraz farklı. Zannediyorum peygamberliğin 16'ncıhttp://www.akpartiforum.com/images/smilies/virguli.gif 17'ncı senesinde Müslüman kadınların başları açıktır. Ama geçmişte türban meselesi yüzünden toplum neredeyse birbirine girecekti.
Siz bu tartışmayı nasıl değerlendiriyorsunuz?
-Temel meseleler varkenhttp://www.akpartiforum.com/images/smilies/virguli.gif teferruatın kavgasını vermek zannediyorum üslup bakımından yanlış. Onları öne çıkartmak bir yönüyle diğer meselelerin önemsizliğini bir yönüyle ifade etmek gibi bir şey olur. İnsanlar yine işin başına geçsinlerhttp://www.akpartiforum.com/images/smilies/virguli.gif başlarını açsınlarhttp://www.akpartiforum.com/images/smilies/virguli.gif belli bir dönem sonra kapatsınlar demek de değildir bu yani. Ondan da farkı bir meseledir.
Dindeki başörtüsünün nereye konacağı meselesi çok iyi kararlaştırılmalı evvela. Bir diğer yanı da birileri de bundan çok rahatsız olmamalı bence. Bu mozaik içinde toplumun bir kesimi olarak kabul edilmeli.
SORU:
Kız kardeşim lise son sınıfta… Kapanmak yasak olduğundan kapanamıyor. Kapansa bile alay ederler. Arkadaşının durumu böyle… Bu durumda ne yapmalıdır?
HOCAEFENDİ’NİN CEVABI:
Dinî emirlerini yerine getiremeyeceği bir okula bir kadının gitmesi câiz değildir. Ne pahasına olursa olsun, mücadele edip başını kapamalıdır.
Mektepte okumayı kendisine göre bir zaruret sayıyorsa; ki ben böyle bir zaruret bilmiyorum; “oradaki kızlara dini, diyâneti öğreteceğim; ileride inşallah faydalı olacağım” gibi bana göre makbul olmasa da, kendine göre şahsî içtihadları var ise şayet, bunda büyük bir hayır umuyorsa, ne pahasına olursa olsun bu irşad yolunda cehenneme gitse bile azm-i ikdâmı var ise evvelâ kendisini düşünsün; daha işin başında dinî emirlerden taviz vermemeye kendisini alıştırsın.
Başın kapanması mevzuu Kur’ân-ı Kerim’in nassıyla sabittir. İnsan başını açık tutmakla, her dakika bir günah-ı kebâir işlemiş olur. Saçının bir telini gösterdiği her dakika bir günah-ı kebâir işlemiş olur.
Binâenaleyh, sonra yapacağı sevap, eyleyeceği cihad, edeceği hizmet meşkuktur, şüphelidir; semeresi belli değildir; kime etkisi olacak, kimi irşâd edecek, ortada henüz bir şey yoktur. Şüpheli bir semere için muhakkak bir günaha girilmez.
Din ve diyânete bağlılığı iddia ediyorsa evvela başını kapasın; bir mütedeyyine olarak bu mevzuda mücadele versin.
Okuldan atılması pahasına, “ben dinî emirlerden taviz vermeyeceğim” desin; azmetsin…
http://www.herkul.org/kiriktesti/index.php?article_id=5288 (http://www.herkul.org/kiriktesti/index.php?article_id=5288)
Cihan_ŞümuL
09-27-2009, 21:43
bu düşünceler paylaşmadığınız yani katılmadığınız tarafı.lütfen bir de katıldığınız düşüncelerini bizimle paylaşabilir misiniz?
cemaat başlı başına fedakarlıgıyla başarıları ile kendine hayran bırakıyor.hangi birini yazayım.mesela
yurt dısındaki okullar harika bir fikir gerçekten tebrik edilecek bir fedakalrlık örnegi.
Cihan_ŞümuL
09-27-2009, 21:46
SORU:
Kız kardeşim lise son sınıfta… Kapanmak yasak olduğundan kapanamıyor. Kapansa bile alay ederler. Arkadaşının durumu böyle… Bu durumda ne yapmalıdır?
HOCAEFENDİ’NİN CEVABI:
Dinî emirlerini yerine getiremeyeceği bir okula bir kadının gitmesi câiz değildir. Ne pahasına olursa olsun, mücadele edip başını kapamalıdır.
Mektepte okumayı kendisine göre bir zaruret sayıyorsa; ki ben böyle bir zaruret bilmiyorum; “oradaki kızlara dini, diyâneti öğreteceğim; ileride inşallah faydalı olacağım” gibi bana göre makbul olmasa da, kendine göre şahsî içtihadları var ise şayet, bunda büyük bir hayır umuyorsa, ne pahasına olursa olsun bu irşad yolunda cehenneme gitse bile azm-i ikdâmı var ise evvelâ kendisini düşünsün; daha işin başında dinî emirlerden taviz vermemeye kendisini alıştırsın.
Başın kapanması mevzuu Kur’ân-ı Kerim’in nassıyla sabittir. İnsan başını açık tutmakla, her dakika bir günah-ı kebâir işlemiş olur. Saçının bir telini gösterdiği her dakika bir günah-ı kebâir işlemiş olur.
Binâenaleyh, sonra yapacağı sevap, eyleyeceği cihad, edeceği hizmet meşkuktur, şüphelidir; semeresi belli değildir; kime etkisi olacak, kimi irşâd edecek, ortada henüz bir şey yoktur. Şüpheli bir semere için muhakkak bir günaha girilmez.
Din ve diyânete bağlılığı iddia ediyorsa evvela başını kapasın; bir mütedeyyine olarak bu mevzuda mücadele versin.
Okuldan atılması pahasına, “ben dinî emirlerden taviz vermeyeceğim” desin; azmetsin…
http://www.herkul.org/kiriktesti/index.php?article_id=5288 (http://www.herkul.org/kiriktesti/index.php?article_id=5288)
güzel kardeşim bu cevaba katılmamak mümükünmü.lakin benim alıntıladıgım yazı da F.Gülen sitesinde mevcut.Neden birbirine zıt iki yazı aynı görüşün sitelerinde yayınlanır.hangisi dogrudur.Yinede cevapladıgınız için teşekkürler.
montenegro
09-27-2009, 21:51
Fethullah hocayı severim cemaatindeki kişilerin şahsi hatalarını görsemde hatta mağdur olsamda kendisini cemaatinden ayrı tutarım
Fethullah hoca faaliyetleri ülkemize ekonomik sosyal diplomtik yönden faydaları olduğu kesindir kimse inkar edemez yurtdışındaki tek lobilerimiz diyebiliriz
inşallah bozulmadan devamı gelir ,lakin cemaatin büyümesi güç haline gelmesinin art tarafları olduğu gibi eksi taraflarıda oluyor
inşallah her şey güzel olur
Cihan_ŞümuL
09-27-2009, 21:56
bakın bende tabeasındakileri FGülen den daha cok severim hataları olmalarına ragmen.
Ömer Bekir
09-27-2009, 22:33
Ben bu cemaatten değilim we bu cemaatle hiçbir bağlantım yoktur..Ancak konu Fethullah Gülen Hoca olunca müdahil olmak istedim..Öncelikle şunu belirtmek isterim,Fethullah Gülen Türkiyede ki birçok önemli cemaat liderleri ile sık sık görüşmüştür(Mahmud Ustaosmanoğlu,Seyda Abdülbaki Arvasî,Molla Yahya Abbasi vs..)We bu alimler kendisi hakkında ehli sünnet olduğuna inandıklarını cemaat irfanlarına belirtmişlerdir..
Hatta en son Üstadımız Hacı Mahmud Ustaosmanoğlu(k.s)'na kendisi hakkında görüşleri sorulmuş;Üstadımız cewaben:"Kendisi öyle bir şahsiyettir ki,içinde asla kötüleri barındırmaz..We inancımız odur ki kendisi muhakkak Ehl'i Sünnet'dir."buyurmuşlardır..
Ben bu cemaatten değilim we bu cemaatle hiçbir bağlantım yoktur..Ancak konu Fethullah Gülen Hoca olunca müdahil olmak istedim..Öncelikle şunu belirtmek isterim,Fethullah Gülen Türkiyede ki birçok önemli cemaat liderleri ile sık sık görüşmüştür(Mahmud Ustaosmanoğlu,Seyda Abdülbaki Arvasî,Molla Yahya Abbasi vs..)We bu alimler kendisi hakkında ehli sünnet olduğuna inandıklarını cemaat irfanlarına belirtmişlerdir..
Hatta en son Üstadımız Hacı Mahmud Ustaosmanoğlu(k.s)'na kendisi hakkında görüşleri sorulmuş;Üstadımız cewaben:"Kendisi öyle bir şahsiyettir ki,içinde asla kötüleri barındırmaz..We inancımız odur ki kendisi muhakkak Ehl'i Sünnet'dir."buyurmuşlardır..
Mahmud Efendi(k.s) bunu nerede söylemiş lütfen kaynak verirmisin...?
Gerçi bu güne kadar Fetullah Gülen hakkında İsmailağa cemaati tarafından ismini zikredip eleştirme yapılmadı....
Ama Cübbeli Ahmet Hocaefendinin Dinler arası diyaloğu isim falan vermeden sert bir şekilde eleştirdiğini hatırlıyorum...
montenegro
09-27-2009, 23:15
Gerçi bu güne kadar Fetullah Gülen hakkında İsmailağa cemaati tarafından ismini zikredip eleştirme yapılmadı....
Ama Cübbeli Ahmet Hocaefendinin Dinler arası diyaloğu isim falan vermeden sert bir şekilde eleştirdiğini hatırlıyorum...
Cemaatlerle Münasebeti - 21.04.2007
Mahmud Efendi, Sohbet ve derslerinde ümmet bilincine sürekli vurgu yapar.
Muhataplarını tarikat yerine İslam'a Davet eder. Cemaatler Arası
dayanışmaya önem verir. Nitekim gençlik yıllarında farklı cemaatlerin
lider Kadrolarıyla çok defa görüşmeler yapmıştır.
Mehmed Zahid Efendi, Sami Efendi Onun belli periyotlarla ziyaret Ettiği
şahısların başında gelmektedir.Hocaefendi İslam'a hizmet eden herkes için
dua edilmesini ister. 28 Şubat krizinin yaşandığı ve medyanın İsmailağa'ya
orantısız bir şekilde yüklendiği günlerde Kendisine Fethullah Gülen'in
tutumu Sorulduğunda şöyle demiştir: "İslam'a hizmet eden bir zatın
aleyhinde olmamız düşünülemez."[/b]
http://www.halidiye.com/?mata/yazigoster/38/Cemaatlerle_Munasebeti (http://www.halidiye.com/?mata/yazigoster/38/Cemaatlerle_Munasebeti)
-------------------------------------------------------
önceden yayında olan halidiye sitesinde yer almıştı bu haber
ayrıca Mehmet Talu hoca kensisiyle yapılan bir röportajda şunu söylemektedir
-----------------------------------------------------
Röportaj Dizisi (2)
“Mahmut Efendi'nin Diyalog konusunda Fethullah Gülen Hocaefendi hakkında olumsuz bir
beyanı yok!"
Genc::Adam :
Mahmut Efendi Hazretleri’nin, Diyalog Hizmetleri öncesinde veya sonrasında , Fethullah Gülen Hocaefendi aleyhinde has dairede bir beyanına şahit oldunuz mu ? Bu konuda birtakım spekülatif yaklaşımlar var !
Mehmet Talu Hoca :
Efendim , Mahmut Efendi Hazretlerinin (K.S.) , Fethullah Gülen Hocaefendi aleyhinde en ufak bir beyanına şahit olmadım ! Bu hem Diyalog öncesi için geçerlidir , hemde Diyalog sonrası. Hatta , şöyle bir hatıramı hatırlatmamda fayda görüyorum :
Ben İlahiyat Fakültesinden (Samsun) öğretim görevlisiydim , oaradan ayrıldıktan sonra , istanbula geldim .O zamanki şartlar imkanınca ,Fetih İlim Araştırma Vakfında Eğitim müdürü olarak vazifeye başladım. Diyanet İşleri Başkanlığını nezaretinde Kuranı Kerim kurslarında Eğitimci-İdareci olarak görev yaparken ,zannedersem 1989-90 ‘lı yıllardı , birgün Mahmut Efendi Hazretlerine (K.S.) şöyle bir teklifte bulunmuştum :
Hocam , imkanımız var , bu Kur'anı Kerim faaliyetleri yanında , yurtlarda açalım , üniversiteye giden öğrencilere maddi-manevi katkılarımız olsun, onları da yetiştirelim dedim .
Efendi Hazretleri (KS) bana şöyle dedi : “Bak Talu , o okulları , yurt işlerini Fethullah Gülen Hoca ve onun cemaati , çok güzel bir şekilde yapıyor ! Onlar o boşluğu gayet güzel bir şekilde dolduruyor ! Ama , Kur'anı Kerim , Hafızlık ve diğer Dini İlimler günümüzde gereği gibi yapılmıyor ! Bırak onu en güzel bir şekilde o kardeşlerimiz yapsınlar. Bizde bu işi ; yani Kur'anı Kerim , Hafızlık , Arabçayı ve Dini Eğitimleri en iyi şekilde yapalım !”
Ben Efendi Hazretlerini Bursa İmam Hatib Okulunda okurken ,1969 yılında tanıdım !
O zamandan beri Efendi Hazretlerinin , genel anlamda , hiçbir Cemaat veya Hocası
aleyhinde olarak en ufak bir beyanını duymadım.Varsa tasvib etmedikleri bizzat kendilerine ulaşanbilirse söylemişlerdir. Yalnız , Fethullah Gülen Hocamız hakkında böyle bir husus yoktur !
-----------------------------------------------
birde şu anı anlatılır
İsmail Büyükçelebi Abi ile beraber birkaç kişi Mahmut Efendiyi ziyarete geliyorlar ve Mahmud Efendiye: 'Efendim; Hocamıza(Fethullah Gülen) sizin selamınızı arz ettiğimizde hüzünleniyor, gözleri doluyor. Size çok selamları var. Dualarınızı bekliyor. Sizden sizi hatırlatacak bir hatıra bekliyor ' diyorlar. Mahmut Efendi de mübarek başından sarığını çıkarıp veriyor. (Geçen sene Afyonda Abdulhak Hocanın (Mahmut Efendinin önceki ders istiharecisi) yaptığı Ege Bölgesi Hocalar Toplantısında da anlatıldığını muhterem bir kardeşimiz anlatmıştı.)
Fethullah hocada kasedinde Mahmut hoca hakkında şu ifadeyi kullanır
HOCAEFENDİYE MAHMUT HOCA İLE İLGİLİ SORULAN BİR SORUYA HOCAEFENDİNİN CEVABI
“Meselâ geldi Mahmut Efendi, sizin kafanız gide gide onların mübarek sarıklarına, cübbelerine takılır. O önemli bir vazife ...gören o zat, bana göre çok önemli, ama hayatı bazı ünitelerinde, bazı sahalarında, bazı kimselerin öyle olmasında yarar var yani, hazret o hususa kilitlenmiş olduğundan dolayı o işin dışındaki işler Allah kapalı tutuyor olabilir ona, neden yani, demiştir ki benim Mahmut’cuğum sen fazla dağılma o türlü şeylere, sen çarşafı, sen şalvarı, sen cüppeyi, sen sarığı propaganda et. Bu çok lüzumlu. Hakikaten gençler için fena duygulara, fena düşüncelere karşı sakal kadar koruyucu, başka bir sütre yoktur, şalvar da o sütre yanında ayrı bir sütredir, cüppe de ayrı bir sütredir. Mahmut Efendi’nin sizin gözünüze ilişen şalvarına, sarığına, sakalına, gözünüze iliştiği zaman bile bu meselenin makûl mahmilini bulacak, çözeceksiniz.
Ömer Bekir
09-27-2009, 23:24
Tarihini tam olarak hatırlamıyorum geçen yıl kışın bu hadise oluyor,ama o sırada cemaatin irfanları da yanındaydı..Onlara sorarım,hatırlıyorlarsa söylerler..Ewet,Efendi Hazretleride dinler arası dialog konusunu eleştirmiştir..Ama bu eleştiri Fethullah Gülen Hoca'ya şahsen olarak değil,o husus konusunda yapmıştır..Ahmet Mahmut Ünlü Hocamızda asla Fethullah Hocamızı şahsi olarak eleştirmemiştir..Sadece dialog konusunu kendi istekleri doğrultusunda halka,birbirlerini suçlasınlar kötülesinler için demode edip"Bu dinler arası dialog yapan kişiler Yahudilere we Hristiyanlara 'sizler de Sadece Lailaheillallah diyerek Muhammedun Resulullah demeden cennete gireceksiniz.'lafını ortaya atmışlardır..Cübbeli Ahmed Hocamızda bu tehlikelere karşı bu cemaatin uyanık olmasını istemiş we muhakkak Fethullah Gülen Hoca'nın da bu deyimi ortaya atanlardan rahatsız olduğunu belirtmiş we Fethullah Gülen Hocanın Ehl'i Sünnet olduğuna inandığını belirtmiştir..We bunu daha geçen ay ki sohbetinde bizzat açıklamıştır..Bunun için önemle bu video'yu izlemenizi tawsiye ederim..
Açmış olduğunuz videonun altındaki şıklardan 6.şıktaki 6- Diyalog ve Fetullah Gülen hakkında ne düşünüyorsunuz? (http://www.cubbeliahmethoca.tv/sohbet/birebir/299-6-eyluel-2009-bire-bir-program2.html#) tıklayıp bu konuyu hemen öğrenebilirsiniz..
http://www.cubbeliahmethoca.tv/sohbet/birebir/299-6-eyluel-2009-bire-bir-program2.html
Cemaatlerle Münasebeti - 21.04.2007
Mahmud Efendi, Sohbet ve derslerinde ümmet bilincine sürekli vurgu yapar.
Muhataplarını tarikat yerine İslam'a Davet eder. Cemaatler Arası
dayanışmaya önem verir. Nitekim gençlik yıllarında farklı cemaatlerin
lider Kadrolarıyla çok defa görüşmeler yapmıştır.
Mehmed Zahid Efendi, Sami Efendi Onun belli periyotlarla ziyaret Ettiği
şahısların başında gelmektedir.Hocaefendi İslam'a hizmet eden herkes için
dua edilmesini ister. 28 Şubat krizinin yaşandığı ve medyanın İsmailağa'ya
orantısız bir şekilde yüklendiği günlerde Kendisine Fethullah Gülen'in
tutumu Sorulduğunda şöyle demiştir: "İslam'a hizmet eden bir zatın
aleyhinde olmamız düşünülemez."[/b]
http://www.halidiye.com/?mata/yazigoster/38/Cemaatlerle_Munasebeti (http://www.halidiye.com/?mata/yazigoster/38/Cemaatlerle_Munasebeti)
-------------------------------------------------------
önceden yayında olan halidiye sitesinde yer almıştı bu haber
ayrıca Mehmet Talu hoca kensisiyle yapılan bir röportajda şunu söylemektedir
-----------------------------------------------------
Röportaj Dizisi (2)
“Mahmut Efendi'nin Diyalog konusunda Fethullah Gülen Hocaefendi hakkında olumsuz bir
beyanı yok!"
Genc::Adam :
Mahmut Efendi Hazretleri’nin, Diyalog Hizmetleri öncesinde veya sonrasında , Fethullah Gülen Hocaefendi aleyhinde has dairede bir beyanına şahit oldunuz mu ? Bu konuda birtakım spekülatif yaklaşımlar var !
Mehmet Talu Hoca :
Efendim , Mahmut Efendi Hazretlerinin (K.S.) , Fethullah Gülen Hocaefendi aleyhinde en ufak bir beyanına şahit olmadım ! Bu hem Diyalog öncesi için geçerlidir , hemde Diyalog sonrası. Hatta , şöyle bir hatıramı hatırlatmamda fayda görüyorum :
Ben İlahiyat Fakültesinden (Samsun) öğretim görevlisiydim , oaradan ayrıldıktan sonra , istanbula geldim .O zamanki şartlar imkanınca ,Fetih İlim Araştırma Vakfında Eğitim müdürü olarak vazifeye başladım. Diyanet İşleri Başkanlığını nezaretinde Kuranı Kerim kurslarında Eğitimci-İdareci olarak görev yaparken ,zannedersem 1989-90 ‘lı yıllardı , birgün Mahmut Efendi Hazretlerine (K.S.) şöyle bir teklifte bulunmuştum :
Hocam , imkanımız var , bu Kur'anı Kerim faaliyetleri yanında , yurtlarda açalım , üniversiteye giden öğrencilere maddi-manevi katkılarımız olsun, onları da yetiştirelim dedim .
Efendi Hazretleri (KS) bana şöyle dedi : “Bak Talu , o okulları , yurt işlerini Fethullah Gülen Hoca ve onun cemaati , çok güzel bir şekilde yapıyor ! Onlar o boşluğu gayet güzel bir şekilde dolduruyor ! Ama , Kur'anı Kerim , Hafızlık ve diğer Dini İlimler günümüzde gereği gibi yapılmıyor ! Bırak onu en güzel bir şekilde o kardeşlerimiz yapsınlar. Bizde bu işi ; yani Kur'anı Kerim , Hafızlık , Arabçayı ve Dini Eğitimleri en iyi şekilde yapalım !”
Ben Efendi Hazretlerini Bursa İmam Hatib Okulunda okurken ,1969 yılında tanıdım !
O zamandan beri Efendi Hazretlerinin , genel anlamda , hiçbir Cemaat veya Hocası
aleyhinde olarak en ufak bir beyanını duymadım.Varsa tasvib etmedikleri bizzat kendilerine ulaşanbilirse söylemişlerdir. Yalnız , Fethullah Gülen Hocamız hakkında böyle bir husus yoktur !
-----------------------------------------------
birde şu anı anlatılır
İsmail Büyükçelebi Abi ile beraber birkaç kişi Mahmut Efendiyi ziyarete geliyorlar ve Mahmud Efendiye: 'Efendim; Hocamıza(Fethullah Gülen) sizin selamınızı arz ettiğimizde hüzünleniyor, gözleri doluyor. Size çok selamları var. Dualarınızı bekliyor. Sizden sizi hatırlatacak bir hatıra bekliyor ' diyorlar. Mahmut Efendi de mübarek başından sarığını çıkarıp veriyor. (Geçen sene Afyonda Abdulhak Hocanın (Mahmut Efendinin önceki ders istiharecisi) yaptığı Ege Bölgesi Hocalar Toplantısında da anlatıldığını muhterem bir kardeşimiz anlatmıştı.)
Fethullah hocada kasedinde Mahmut hoca hakkında şu ifadeyi kullanır
HOCAEFENDİYE MAHMUT HOCA İLE İLGİLİ SORULAN BİR SORUYA HOCAEFENDİNİN CEVABI
“Meselâ geldi Mahmut Efendi, sizin kafanız gide gide onların mübarek sarıklarına, cübbelerine takılır. O önemli bir vazife ...gören o zat, bana göre çok önemli, ama hayatı bazı ünitelerinde, bazı sahalarında, bazı kimselerin öyle olmasında yarar var yani, hazret o hususa kilitlenmiş olduğundan dolayı o işin dışındaki işler Allah kapalı tutuyor olabilir ona, neden yani, demiştir ki benim Mahmut’cuğum sen fazla dağılma o türlü şeylere, sen çarşafı, sen şalvarı, sen cüppeyi, sen sarığı propaganda et. Bu çok lüzumlu. Hakikaten gençler için fena duygulara, fena düşüncelere karşı sakal kadar koruyucu, başka bir sütre yoktur, şalvar da o sütre yanında ayrı bir sütredir, cüppe de ayrı bir sütredir. Mahmut Efendi’nin sizin gözünüze ilişen şalvarına, sarığına, sakalına, gözünüze iliştiği zaman bile bu meselenin makûl mahmilini bulacak, çözeceksiniz.
Evet Mehmet Talu Hocanın yapmış olduğu açıklamaları biliyorum...
Fetullah Gülenin Mahmut Efendi hakkında bu söylediklerini'de daha önce okumuştum...
Ben yukarıda ki sözünü yeni duyduğum için sordum yine'de sağol kardeşim ;)
Diyaloğu farklı yerlere çekenler var...
Fetullah Güleninde dediği gibi "Bu hareketi farklı yerlere çekmek isteyenler var"...
Zaten onun için bakış açımızı kişilere göre değiştiriyoruz...
Bazılarını eleştiriyor olmamız Fetullah Gülen Hoca ve bu cemaatin diğer ekseri hocalarının İslama olan katkılarını görmüyor olduğumuz anlamına gelmiyor kesinlikle...;)
Cemaate ki farklı görüşleri olanları Fetullah Gülen Hocaya mal edersek iftira atmış oluruz zaten..
Tarihini tam olarak hatırlamıyorum geçen yıl kışın bu hadise oluyor,ama o sırada cemaatin irfanları da yanındaydı..Onlara sorarım,hatırlıyorlarsa söylerler..Ewet,Efendi Hazretleride dinler arası dialog konusunu eleştirmiştir..Ama bu eleştiri Fethullah Gülen Hoca'ya şahsen olarak değil,o husus konusunda yapmıştır..Ahmet Mahmut Ünlü Hocamızda asla Fethullah Hocamızı şahsi olarak eleştirmemiştir..Sadece dialog konusunu kendi istekleri doğrultusunda halka,birbirlerini suçlasınlar kötülesinler için demode edip"Bu dinler arası dialog yapan kişiler Yahudilere we Hristiyanlara 'sizler de Sadece Lailaheillallah diyerek Muhammedun Resulullah demeden cennete gireceksiniz.'lafını ortaya atmışlardır..Cübbeli Ahmed Hocamızda bu tehlikelere karşı bu cemaatin uyanık olmasını istemiş we muhakkak Fethullah Gülen Hoca'nın da bu deyimi ortaya atanlardan rahatsız olduğunu belirtmiş we Fethullah Gülen Hocanın Ehl'i Sünnet olduğuna inandığını belirtmiştir..We bunu daha geçen ay ki sohbetinde bizzat açıklamıştır..Bunun için önemle bu video'yu izlemenizi tawsiye ederim..
Açmış olduğunuz videonun altındaki şıklardan 6.şıktaki 6- Diyalog ve Fetullah Gülen hakkında ne düşünüyorsunuz? (http://www.cubbeliahmethoca.tv/sohbet/birebir/299-6-eyluel-2009-bire-bir-program2.html#) tıklayıp bu konuyu hemen öğrenebilirsiniz..
http://www.cubbeliahmethoca.tv/sohbet/birebir/299-6-eyluel-2009-bire-bir-program2.html
Teşekkür ederim kardeşim...
Diyalog hususunda son zamanlar'da farklı görüşlerde kişiler çıktı ortaya...
Hayrettin Karaman bunlardan birisi Cübbeli Ahmet Hoca ve 3 hocaefendinin birlikte hazırladığı ve bu yıl çıkan "Yahudi ve Hristyanlar Cennete girecek diyenler Cennete giremez" adlı kitap'ta Hayrettin Karaman başta olmak üzere bir kaç kişiye daha yanlış görüşlerinden dolayı reddiye yapıldı...
Hatta Fetullah Gülen Hoca'ya Hayrettin Karamanın bu yanlış görüşlerini tasvip edip etmediği soruldu kitapta...
Onun için tabi ki herkez aynı kefeye konulamaz insanları görüşlerine göre ayırmak gerekli...
elif zeynep
09-28-2009, 08:21
Şu nokta doğrudur, Cübbeli Ahmet Hocamın, Fethullah Gülen hakkında şahsiyetine bir eleştiri verdiğini hatırlamıyorum, yani o yönde bir sözünü duymadım.. Gel gelelim hocamın diyalogu benimseyenlere, diyalogculara karşı sert sohbetleri vardır; diyalogu kabul etmiyor, bunuda belirteyim... Diyalogu savunanları eleştiriyor. acaba burdan Gülen hocada bir nebze nasipleniyor mu orasını bilemiyorum.
Hayrettin Karaman'ın diyalog hakkındaki görüşlerinede reddiyeler veriyor. Karaman'ın görüşlerinin sağlam olmadığını , çizgisinin sapıklığa vardığını ifade ediyor..
elif zeynep
09-28-2009, 08:26
Cübbeli Ahmet Hocamın diyalogcular hakkındaki düşüncelerine bir misal::
http://video.haberalemi.net/medyaizle.php?haber_id=139
Terennüm
09-28-2009, 10:42
Fethullah gülen,Mahmut Ustaosmanoğlu Hazretleri hakkında(Mahmut Efendi Hazretleri) Allah’ın sevgili Dostlarından büyük bir Kutub'tur. İnanıyoruzki, kendilerinin Himmet ve Duaları sayesinde,Ümmeti Muhammedin dünyadaki mağduriyet ve mazlumiyeti olması gerekenden daha az tecelli etmekte ve İslam adına gösterdiğimiz gevşeklik ve tenbelliğe istinaden, belki başımıza taşlar yağması İlah-i adaletin bir gereği olmasına karşın, Mahmut Efendi ve diğer tüm Hak Dostlarının yüzü suyu hürmetine Allah Rahman ve Tevvab isimlerinin tecelli ettirerek, bu musibetleri hafifletmektedir.
geçen sene, İsmail Büyükçelebi Abi ile beraber birkaç kişi Mahmut Efendiyi ziyarete geliyorlar ve Mahmud Efendiye: 'Efendim; Hocamıza(Fethullah Gülen) sizin selamınızı arz ettiğimizde hüzünleniyor, gözleri doluyor. Size çok selamları var. Dualarınızı bekliyor. Sizden sizi hatırlatacak bir hatıra bekliyor ' diyorlar. Mahmut Efendi de mübarek başından sarığını çıkarıp veriyor. (Geçen sene Afyonda Abdulhak Hocanın (Mahmut Efendinin önceki ders istiharecisi) yaptığı Ege Bölgesi Hocalar Toplantısında da anlatıldığını muhterem bir kardeşimiz anlatmıştı.)
Zaten Hak Dostları, herzaman birbirlerine hürmette kusur etmez, dualarında biribirlerini ihmal etmezler,aynı bu örnekte görüldüğü üzere!
şimdi olay bu kadar aleni iken neyin tartışmasını neyin eleştirisini yapıyoruz,bizler ,şahsen ben çok mu doğruyum ki Allah dostlarını eleştiryorum.ne haddime bu tür densizlikten rabbime sığınıyorum.kaldı ki bu yüce ruhlu zaatlar birbirleri hakkında hayır dualar ederken bizim yaptıklarımız hoş mudur?lütfen sevgili dostlarım burada bardağın boş tarafını göreceğimize yapılan güzellikleri görüp maşallah barekallah rabbim yapılan güzellikleri daimetsin bazı sürçmelere karşıda rabbim sen onların ayaklarını sıratı müstakim üzere sabit kıl diye dua edeceğimize şimdi bir eksiğini buldum şimdi ben bunlara haddini bildireyim anlayışıyla yaklaşmak bir mümine ne kadar yakışır ne ?
lütfen sevgili dostlar ihlası uhuvveti ve vifakı bozacak yorumlardan sakınalım.
montenegro
09-28-2009, 11:07
neyse konu diyalog değil
bu kişinin yaptığı hizmetler ekonomiye diplomasiye sosyal alanda bir takım güzellikleri vesile oluyor mu oluyor
o hade bu kişi iyidir
tabiki dini bilgisi ve dini insanlara anlatırke insanları ağlatması ayrı bir özelliği
Ömer Bekir
09-28-2009, 11:19
Ben yıllardır Cübbeli Ahmed Hoca'mın sohbetlerine gidiyorum..We bir sohbetini dahi aksatmış değilim..Bazı özel yerlerde de kendisi ile bulunabiliyorum..Efendi Hazretlerinden we irfanlarından we bu cemaatin çoğunluğundan Fethullah Gülen Hoca'ya karşı bir kötü düşünce duymadım,duyacağımı da zannetmiyorum..Yukarıda Adem abinin söylediği gibi,olayı farklı yerlere çekmek isteyenler war..Cübbeli Ahmed Hocamız da bu konuda bu cemaatin önderlerini uyarıyor dikkatli olması gerektiklerini..Birileri de bunu"Bakın,Cübbeli Ahmed Hoca Fethullah Gülen'e karşı olduğunu belirtiyor"gibi cemaate soğukluk wermeye çalışıyor..Ancak "mü'min bir delikten iki sefer sokulmaz"diyerek,bu cemaatler bu oyunlara bir daha gelmeyecektir inşaallah..Yine Adem abimizin dediği gibi;bu büyük zat'ı muhteremler birbirleri hakkında bu kadar güzel dualar ile birbirlerini anıp birbirlerine dua ederken,biz aciz we büyük günahkar kimselere ne oluyor ki onları eleştirmek için bir delik arıyoruz..
Kimse kimsenin hakkını yiyemez,gün gelir Hakk haklıya hakkını werir..Bu zatlar'da gerektiği zaman gerçek haklarını alacaklardır inşaallah..
redyellow
10-24-2009, 02:00
Tüm islam düşmanları fethullah gülen'i sevmiyor.
Bu bile bana fethullah güleni sevmem için bir sebeptir.
Muhabbetlerimle.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.