fatih kısaparmak balon baskılı balon Fotoğraf mı İstiyordun? Al İşte (VAKİT'e) - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fotoğraf mı İstiyordun? Al İşte (VAKİT'e)

Üç mevsim
06-22-2008, 03:17
http://www.resim-yukle.gen.tr/images/vf1k8l2kznkm62gda2on.jpeg (http://www.resim-yukle.gen.tr/)
HÜRRİYET

Fotoğraf mı istiyordun, al işte

GÜNLERDİR eski fotoğraf albümlerimi, dijital albümlerimi karıştırıyorum

http://www.resim-yukle.gen.tr/images/4x151j31siwmsffde30e.jpg (http://www.resim-yukle.gen.tr/)

Bir kare fotoğrafı, evet bir kare fotoğrafı bulmak için.

Beni ve eşimi Kudüs’te "Ağlama Duvarı" önünde gösteren bir fotoğraf karesini arıyorum.

Yanılmıyorsam Kudüs’e üç defa gittim. Bunların hepsinde de üç dinin mekánlarını ziyaret ettim.

Mescid-i Aksa, Kıyamet Kilisesi ve Ağlama Duvarı.

İkisinde eşimle birlikteydik.

Mescid-i Aksa’da dua ettik.

Kıyamet Kilisesi’nde de dua ettik.

Ağlama Duvarı’na gittik.

Girerken başımıza kipa taktık.

Ellerimizi duvara sürdük.

Küçük káğıtlara dilekler yazıp duvardaki deliklere soktuk.

Orada da dua ettik.

Dünyanın dört bir köşesinde çeşitli dinlere ait mabetleri ziyaret ettim.

Hepsinde "Yaradan"la baş başa kaldım.

Allah’ın bize verdikleri için şükrettim.

Birçoğunda fotoğraflarım çekildi.

Ama bir tekini, sadece bir tekini bulmak istiyordum.

Ağlama Duvarı’nda, başımda kipayla bir fotoğraf.

* * *

O fotoğrafı bulup köşeme koymak ve bu ülkede insan yıpratmanın en ahlaksız, en dinsiz, en imansız yollarına tevessül eden insanların gözüne sokmak için yayımlamak istiyordum.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ’u, servis yoluyla yıpratmaya çalışanlara, "Buyurun beni de yıpratın. Ağlama Duvarı’nda komutanın yanında ben de duruyorum" demek istiyordum.

Bulamadım.

Çektirdiğimi hatırlıyorum, ama bir türlü bulamadım.

Fotoğrafı bulamadığım için yapacağım tek şey, bir yazı yazıp oraya koymaktı.

Onu yaptım.

Bir de dedim ki: "İlker Paşa’nın Mescid-i Aksa’da da çekilmiş fotoğrafı var. Aynı gizli eller neden o fotoğrafı da servise koymuyor?"

Bu cümlemi aldılar, günlerdir manşetlerinden soruyorlar.

"Nerede Mescid-i Aksa’daki fotoğraf?"

Servisi yapanların ahlakından, cibiliyetinden o kadar eminler ki, öyle bir fotoğrafın bulunduğuna inanmıyorlar.

Herkesi, kendileri gibi inanç üzerinden, kutsal değerler üzerinden, din, Peygamber, iman üzerinden en pespaye, en kirli siyaseti yapacak kadar tıynetsiz sanıyorlar.

Oysa hepsi biliyorlar ki, bu ordu, milletinin ordusudur, milletinin bağrından çıkmıştır ve milletinin inançlarını onlar da aynen yaşamaktadır.

Ama gel de o kafaya, güya iman üzerine kurulmuş en imansız kafaya bunu anlat.

Herkesi kendi gibi biliyor ya, "Nerede fotoğraf" diye soracak cüreti kendinde bulmuş.

Kimbilir belki de o fotoğrafı servis yapan karanlık tipler güvence vermiş, "Merak etme, camide fotoğrafı yok" demişler.

O da inanmaya hazır. Ordusunun subayının imanının gerçek iman olduğunu biliyor da söylemek işine gelmiyor.

Ona göre iman dediğin şey, ille de teşhir edilmelidir.

Cuma namazına mı gittin, herkesin gözüne sokmalısındır.

Oruç mu tuttun, tutmayana hesap sormalısındır.

O yüzden, "Nerede fotoğraf" diye soruyor.

* * *

Al işte fotoğraf.

Hem Ağlama Duvarı’nda, hem Mescid-i Aksa’da.

Hem Yahudi’nin kutsal mabedinde, hem Müslüman’ınkinde.

Birinde eli duvarda, ötekinde iki eli Allah’ına doğru açılmış.

Şimdi sorsam: "Utandın mı?"

Nerede o yüz...

Al işte fotoğrafı, al ama iş bitiyor mu?

Asıl meselemizi, asıl haksızlığımızı, asıl suçumuzu affettirebiliyor muyuz?

Bu ülkede Yahudiliği, Yahudi inancını hálá insan yıpratmak için malzeme olarak gören bu kafa, bu Nazi kafası olduğu sürece, hiçbirimiz insanlık huzuruna gönlümüz ak olarak çıkamayacağız.

22 Haziran 2008

Meftun
06-22-2008, 15:09
vayyy cibiliyetten bahsedene bakar mısın?
biz, bu ülkede insan yıpratmanın en ahlaksız, en dinsiz, en imansız yollarına tevessül etmenin yollarını sizden gördük...
apronda deve kesildi diye insan boğazlamış gibi gazetelerde boy boy resmi yayımlanan bürokratları gördük...
camiye gitti diye tefe konan! insanları sizden gördük...
ama tebrik ederim insan ancak bu kadar sütten çıkmış bir yazı yazabilir...

Berika
06-22-2008, 15:12
bi de insanların dinlerine saygıdan bahsetmiyormu >:( >:(
ne iki yüzlü adam

By_ÇAKIR
06-22-2008, 15:13
iki yüzlü! Adam.

Hüdaverdi
06-22-2008, 15:25
bağbuğ sanırım tavandaki işlemelere-çinilere göz atıyor :-X
Hiç bir müslüman ağlama duvarına gidip katil yahudiler gibi dua etmez,veya kiliseye gidip mum yakmaz,veya kabine girip günah çıkartmaz.Onlar gibi ibadet ediyorsan sende onlardan olmuş olursun.Nasıl ki eşi-annesi başı kapalı olan subayları askerlik görevinden alıyor-hayatlarını darmadağın ediyorlarsa bağbuğunda aynı mameleyi görmesi lazım.Yoksa tsk israilin hizmeti altında mı ?

ertuğrul özköke söylücek birşey yok zaten.İnsanların imanına söven müslüman olsa bari.
'Bu ülkede Yahudiliği, Yahudi inancını hálá insan yıpratmak için malzeme olarak gören bu kafa, bu Nazi kafası olduğu sürece, hiçbirimiz insanlık huzuruna gönlümüz ak olarak çıkamayacağız.' Kurduğu bu cümleye bakılırsa kendisiyle ne kadar çeliştiğini hatta yahudi uşağı olduğunu anlamak mümkün.

murat kurt
06-22-2008, 15:33
hüdaverdiye aynen katılıyorum : D

Adam hem camide hem klisede hem duvarlarda(: D) dua ediyor olacak iş değil

Yok ellerini duvara sürüyor

Gölge
06-22-2008, 15:36
Evet bende katılıyorum bu adamın iki tane yüzü var ve hiçbirinde de samimi değil şuraya bakarmısın resim herşeyi ortaya koyuyor zaten helal olsun gertuğrul özkök'e yine tuzağa düşürmüş kendini bir resimle ;)

tayyipleyiz
06-22-2008, 15:46
Kafaya bak diyen; aynaya hiç bakmıyor sanırım. Hadi aynaya bakmıyorsun, yazdıklarını da okumuyorsun. Vesselam ... :)

CeVHeR
06-23-2008, 01:03
Ertuğrul, postal yalamaktan sıkılmamış anlaşılan...
Az kaldı Ertuğrul, yakında milletin ayaklarını yalayacaksın... :-*

ENGİNEER
06-23-2008, 01:05
Türkiye'de hem dindara hem kemaliste yağ çekebilen, hem iktidara hem patronuna yaltaklanabilen, hem yasakçı hem özgürlükçü olabilen...

Kısacası bu kadar ikiyüzlü bir adam yok...

Beritan
06-23-2008, 01:07
yüzsüzlüğün bu kadarı >:(

_Yeniden_
06-23-2008, 01:11
İnsan laf ebeliği yapınca nasıl da dine saygısızlık ediliyormuş gibi gösteriyor...Önce anlayabilsek Başbuğun hangi dinden olduğunu...

Yahudi inancını yıpratmak mı?...Yıllardır sırf müslümanız diye kendi ülkemizde ikinci planda değil miyiz? Kapatılanlar bizim partilerimizdi...Müslümanların rahatça yaşamalarını engellemek için...
Şimdi Yahudi dini yıpratmalarından bahsediyor..

Var mı bunun gibi şarlatanı?

BaDe_EsNa
06-23-2008, 01:22
bu orgeneralin asıl dini ne ben onu anlayamadım

tamam Mescid-i Aksa'ya da gidersin ağlama duvarına da...
ama birini gezmeye gidersin maksat turistlik olsun gezelim görelim hesabı birine ibadete gidersin

sen kalk her ikisine de git ve her ikisinde de iki farklı dine göre davran
bu ne perhiz bu ne lahana

sonra bir de adamın teki çıksın bu orgenerali korusun (neyi nasıl koruyabiliyorsa artık) resimi çıkartanları cibiliyetsiz ilan etsin

yok böyle bişey ya

dinime küfreden müslüman olsa bari :-X

LoNeLiNeSS
06-23-2008, 01:24
Ne yazmış bee çoşmuş adam sanki hayatının yazısını yazıyor :D :D :D Sen zaten hiç bir zaman ayrılmazsın Genelkurmaydan kadrolu eleman seni