Orijinalini görmek için tıklayınız : Gruptan nasıl çıkarız?
Hüdaverdi
06-12-2008, 03:57
Ay yıldızlı ekibimiz, Euro 2008'in ev sahiplerinden İsviçre'yi kıran kırana geçen maçın ardından 2-1 mağlup etmesini bildi. Ekibimiz Pazar günü Çek Cumhuriyeti karşısına çıkacak. Peki, hangi skorlar bizi çeyrek finale taşır? İşte yanıtlar.
PUAN DURUMU
Euro 2008’de Türkiye’nin de yer aldığı A Grubu’nda dün oynanan maçlarda alınan skorlar ve bu skorlar sonunda oluşan puan durumu şöyle:
Çek Cumhuriyeti:1
Portekiz:3
İsviçre:1
Türkiye:2
1- Portekiz (6)
2- Çek Cumhuriyeti (3)
3- Türkiye (3)
4- İsviçre (0)
SIRADAKİ MAÇLAR
A Grubunda son maçlar Pazar akşamı oynanacak. Grupta oynanacak son iki maçın başlama saatleri aynı: 21.45
Ev sahibi İsviçre ile grup lideri Portekiz arasında oynanacak karşılaşma prestij mücadelesi şeklinde geçecek. Çünkü Portekiz çeyrek finali garantilemiş durumda; İsviçre ise Türkiye mağlubiyetinden sonra çeyrek final ihtimalini matematiksel olarak yitirdi.
MUHTEMEL SONUÇLAR
A) Çek Cumhuriyeti kazanırsa
Türkiye – Çek Cumhuriyeti maçının Çekler lehine sonuçlanması durumunda rakibimiz 6 puanla bir üst tura yükselirken, biz 3 puanla turnuvaya veda etmiş olacağız.
B) Türkiye kazanırsa
Milli takımımızın Çek Cumhuriyeti karşısında alacağı her türlü galibiyet çeyrek final biletini cebimize koymamıza yetecek.
C) Maç berabere biterse
İşte herkesin kafasını karıştıran ihtimal bu. Çek Cumhuriyeti ile oynayacağımız maç berabere biterse kim bir üst tura yükselecek? Zira Çek Cumhuriyeti’nin ve bizim gruptaki averajlarımız ve puanlarımız aynı olacak.
Normal şartlarda puanların eşitliği halinde ikili averaja bakılmakta. Yani, takımların kendi aralarında yaptıkları maça. Ancak zaten bu iki takım berabere kalmış olacağı için ikinci kurala geçilecek.
Statü gereği, puanları ve averajları eşit takımların sıralamadaki durumları için, takımların 2006 Dünya Kupası elemeleri ve Euro 2008 elemelerindeki başarıları kıyaslanmakta. Bu durumda Çekler bizden daha avantajlı. Ancak burada bir ayrıntı var:
Takımlar birbirleri ile maç yaptıktan sonra ortaya bu tablo çıkmış olacağı için UEFA’nın diğer yedek kuralı devreye girecek. Bu kurala göre, maç berabere noktalandıktan sonra uzatmalar oynanmadan penaltı atışlarına geçilecek ve üst tura yükselen takımı penaltı atışları belirleyecek.
Yani Çek Cumhuriyeti ile yapacağımız maçta alacağımız her türlü beraberlikte, 90 dakika biter bitmez penaltı atışları yapılacak ve grubun ikinci çeyrek finalisti bu penaltılar sonrasında belirlenecek.
habervaktim.com
YavuzSultanSelim
06-12-2008, 03:59
Tek kelimeyle bir final yani :-*
ibrahim44
06-12-2008, 11:44
İnşallah kazanarak çıkacağız.
Biz böyle olmaya mahkum gibiyiz.Şampiyonlar ligi olsun, uefa olsun, hep son maçlara kalıyoruz.Arkadaş bi kerede son maçımıza garantilemiş olarak girelim ne olur ya?? >:(
Kırık_Çocuk
06-12-2008, 12:50
If Turkey and the Czech Republic draw their concluding Group A match in Geneva on Sunday, second position and a quarter-final ticket will be decided on penalties.
uefa.com
Bildiğimiz bişey zaten.Farklı bişey mi yazıyo ben mi anlamadım acaba. :D
Kırık_Çocuk
06-12-2008, 13:00
-Gruptan nasıl çıkarız..?
-200-300 milyarlık jipleri peşinen alarak çıkarız mesela...İsviçre milli takımda oynayan bir Türk futbolcu -ki çok başarılı- maç başına bikaç bin alırken bizimkiler jiple çalışıyo..antreman yerine de gaz veriyoruz alttan...
oguzdesouza
06-12-2008, 13:04
Bu maçın 2.yarısındaki ruhu o maça taşıdığımız zaman sorun kalmaz :-*
Kırık_Çocuk
06-12-2008, 13:08
Hep ruh diyoruz
istesek herkesi yeneriz diyoruz
bu araç motivasyonla çalışmaz yetenek beceri taktik antrenman uygulama olacak..
öyle savaşa gider gibi ver gazı olmaz...
Hep ruh diyoruz
istesek herkesi yeneriz diyoruz
bu araç motivasyonla çalışmaz yetenek beceri taktik antrenman uygulama olacak..
öyle savaşa gider gibi ver gazı olmaz...
evet katiliyorum :-*
Öyle diyonda Galatasaray uefayı nasıl aldı sanıyon.Soyunma odası görüntüleri var.Onları bi izle istersen. ;)
Ruhla olacak iş değil tabii ki.Elimizde ki en iyi oyuncular bunlar.Onlarında elinden geleni yaptıklarına inanıyorum.
İlk yarıya güzel başlamıştık.Şiddetli yağmurun yağmasıyla bazı oyuncularımız oyundan düştü.Hepsi bu.
Kırık_Çocuk
06-12-2008, 13:17
İzledim ama farzedelim malatyasporu tut o soyunma odasına sok
o da mı uefayı alırdı dostum ?
Taffarel-Brezilya milli kalecisi
Popescu-Hagi Romanya milli takım as oyuncusu
Tugay türkiyenin en istikrarlı ve avrupa başarısı olan oyuncusu
hakan şükür Türkiye tarihinde gelmiş geçmiş en büyük oyuncu
Ergün Penbe Solda ona alternatif birisi yetişti mi?
Hasan şaş kariyerinin zirvesindeydi neredeyse
Bunlar acaba olmasaydı kimi gaza getirecekti fatih terim ?
Alamazdı elbette.Burda birinci etken futbolcudur.Teknik direktör kim olursa olsun.Ama Fatih Terim'in ordaki duruşunu kimse göz ardı edemez.
O takım kimlere karşı geldide o başarıyı aldı.Yani karşıdaki takımlarda İngilterenin ya da ne bileyim Fransa'nın 2.lig takımı değildi ya?!
Akmehmet_Akif
06-12-2008, 13:42
Final oynarız inşallahta arkadaşlar Fatih Terimi ben çok severim.Milli takımıza gazıda veriyor.Oyuncular onu abileri gibi görüyorlar ama son 2 maçta kurduğu kadroda Fatihi Terimi sevmemeye başladım.Oysaki önceden Fatih Terim herkezin sevigisi kazanmış bir teknik adamdı.Ama Hakan Şükürü almamsına annem bile şaşırdı.Kazım Portekiz maçının yıldıydı Portekiz maçında tek tekdisi oynadı.2. maçta niye oynatmadı.Son 7 dakika girdi ama yinede çalımı atıp Ardaya pası çıkaran oydu.Tüncayı niye oynattı.2 maçtada çok kötü oynadı Tüncay.
Akmehmet_Akif
06-12-2008, 13:46
Vollkan:İsviçreyi kebap etik.
Zaten kebap kalmadı.Volkan kebapların hepsini kendi bitirir tek başına. :D
Kırık_Çocuk
06-12-2008, 13:48
Alamazdı elbette.Burda birinci etken futbolcudur.Teknik direktör kim olursa olsun.Ama Fatih Terim'in ordaki duruşunu kimse göz ardı edemez.
O takım kimlere karşı geldide o başarıyı aldı.Yani karşıdaki takımlarda İngilterenin ya da ne bileyim Fransa'nın 2.lig takımı değildi ya?!
evet maçtan once sanki hiç konuşmamışta maç boyunca sürekli biseyler antalıyor..arkadaşım soyunma odasında maçtan evvel konusmuyomusun maç esnasında sürekli car car car bi otur kamera otururken çeksin :)
Akmehmet_Akif
06-12-2008, 13:48
peki Cek lerle berabere kalırsak ne olacak.Puan durumumuz aynı yediğimiz gol aynı.Atığımız gol aynı.
Penaltılaramı kalırız o zaman. :o :-\.Nasıl olacak.
politikaci
06-12-2008, 13:49
ya volkana helal olsun valla alkışladım resmen maç bitince çok iyi bir kaleci fenerbahçede başarı varsa onun yüzünden var bir gitse bitti :D
Akmehmet_Akif
06-12-2008, 13:51
Golü atıpta sevineneyen Türk Murat Yakın.Bunu dı sevidiyelim Mehmet Aurello Brazilyaya atsaydı sevinirdi çünkü biz
bayrağımıza bağlıyız.
politikaci
06-12-2008, 13:52
Golü atıpta sevineneyen Türk Murat Yakın.Bunu dı sevidiyelim Mehmet Aurello Brazilyaya atsaydı sevinirdi çünkü biz
bayrağımıza bağlıyız.
nasıl svinemedi .. biz evde kızdık ona çok hırslı oynadı son dklarda bir atak vardı nasıl koşuor görmedinmi . en çok o istedi
evet maçtan once sanki hiç konuşmamışta maç boyunca sürekli biseyler antalıyor..arkadaşım soyunma odasında maçtan evvel konusmuyomusun maç esnasında sürekli car car car bi otur kamera otururken çeksin :)
Böyle daha güzel.Bak Kalli'ye koca bi sene oturduda ne oldu?
Hem teknik adam dediğin kenardan sahanın içini iyi analiz etmeli.Ne olur ne biter ne yapması gerekli.Dışardan yeni taktikler vermeli.Fatih Terim'i bildik bileli böyle zaten.
Eskiden sigara içerdi, onu bıraktıktan sonra kravatını yemeye başlamıştı.Çok gülerdim haline. ;D Adam sırılsıklam olmuş.Sanarsın ki yağmur yağıyo..Ne yağmuru ter akıyo ter. :D
AKmehmet kardeşim, berabere kalırsak penaltılara gidilecek.
Akmehmet_Akif
06-12-2008, 13:54
bayrağımıza bağlıyız.
nasıl svinemedi .. biz evde kızdık ona çok hırslı oynadı son dklarda bir atak vardı nasıl koşuor görmedinmi . en çok o istedi
bende çok kızdım ama hiç sevinmedi.Fatih Terim bu adamı Milli takıma alsa keşke
Akmehmet_Akif
06-12-2008, 13:55
ama biz Çeklerle berabere kalsak ne olacak.
Benide_Kapatın
06-12-2008, 13:55
İsviçreyi eledik bu güzel :)
Akmehmet_Akif
06-12-2008, 13:58
İsviçreyi eledik bu güzel :)
birde bizi kebap yapacaklarmış alın size kebap afiyet olsun.
http://www.hizliresim.com/2008/6/12/2130.jpg
http://www.hizliresim.com/2008/6/12/2139.jpg
kuru kuru kuru gitmez Semihin Ve Ardanın gölü
politikaci
06-12-2008, 14:00
ohhh TÜM TÜRK MİLLETİNE AFİYET OLSUN
Üff...Sayfanın en başına bak.10 kere söylettin haaa..Cevapları oku ya da.Kendin yazıp kendi yazdıklarınımı okuyosun ne yapıyosun anlamadım ki. ??? ;D
Ben gene tekrar söyleyim.Berabere kalırsak penaltılara gidilecek!
politikaci
06-12-2008, 14:01
şanslar eşitt
Akmehmet_Akif
06-12-2008, 14:01
Üff...Sayfanın en başına bak.10 kere söylettin haaa..Cevapları oku ya da.Kendin yazıp kendi yazdıklarınımı okuyosun ne yapıyosun anlamadım ki. ??? ;D
Ben gene tekrar söyleyim.Berabere kalırsak penaltılara gidilecek!
saolun + :-X
Akmehmet_Akif
06-12-2008, 14:03
penaltılarda işimiz zor kalede Ceh var AMA BİZDE VOLKAN var.
Akmehmet_Akif
06-12-2008, 14:04
ama yada bu maçta penaltılara kalırsak Rüştü dursun Rüştü penaltılarda iyi
Benide_Kapatın
06-12-2008, 14:07
Volkan daha iyi :)
Cehde chelsea de kupayı kaçırdı.
Akmehmet_Akif
06-12-2008, 14:13
Volkan daha iyi :)
Cehde chelsea de kupayı kaçırdı.
Ya bilmiyorum Rüştüde Güzel Penaltı kurtarıyor Volkanda :-\ maçta Volkan Oynar belki Penaltılara kalırsade Rüştü kaleye geçer :-\
politikaci
06-12-2008, 14:13
rüştü yaşlandı :P
Kırık_Çocuk
06-12-2008, 17:50
ortada oyun yok sabaha kadar penaltı atsa ne olur ?
sanki yenilmeyecegimiz garanti gibi yada yenmeyeceğimiz...
Taraftardaki endişenin aynını futbolcularda yaşıyor çünkü ortada oyun yok...Hedefimizi bile koymuşuz penaltılarla tur atlamak...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.