fatih kısaparmak balon baskılı balon Gülen 100 entelektüel arasında.. - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gülen 100 entelektüel arasında..

Sukut-u Hayal
05-02-2008, 14:22
Saygın dergilerinden Foreign Policy 'yaşayan en büyük 100 entelektüel' listesini açıkladı. Listede 2 Türk var.
Uluslararası ilişkiler alanında dünyanın en saygın dergilerinden biri olan Foreign Policy, 'yaşayan en büyük 100 entelektüel' listesini açıkladı.

Zirveye çıkan isimler arasında Fethullah Gülen ve Orhan Pamuk da var.

Titiz bir çalışmanın ardından belirlenen listede İtalyan yazar Umberto Eco, Amerikalı aydın Noam Chomsky, Alman filozof Jürgen Habermas, gazeteci Fareed Zakaria, iktisatçı Muhammed Yunus ve tarihçi Bernard Lewis gibi ünlü isimler yer alıyor.

Adayları seçerken kullandığı kriteri, "Alanlarında müstesna konuma sahip olup, kendi ülkelerinin sınırlarını aşarak daha geniş alanda tartışmayı etkileme kabiliyeti göstermek." şeklinde özetleyen dergi, sıralamayı ise okurlara yaptıracak.

Bunun için internet sitesinde bir anket başlatıldı. www.foreignpolicy.com adresini ziyaret edenler, 100 entelektüel arasından tercih ettikleri 5 kişiye oy verebiliyor.

Listede 2 çevreci, 4 din adamı, 6 aktivist, 6 tarihçi, 6 lider, 8 sanatçı ve roman yazarı, 8 gazeteci, 8 bilim adamı, 8 filozof, 11 ekonomist ve 17 siyaset bilimcisi yer alıyor.

www.internethaber.com

rikopasa
05-02-2008, 16:33
Kurucusunun (Samuel Huntigton) aşağda anlatıldığı üzere ırkçı biri olan bir dergide Gülen in neden seçildiğini pek anlayamadım.

Huntington has been the subject of considerable scorn for writings that many consider to nativist, racist and anti-Catholic. Samuel Huntington has drawn a dichotomy between the supposed West and others who threaten "our" civililization. As such Huntington is accused of being racist towards Muslims, Chinese, Africans and most pointedly Hispanics.

Kırmızı bölümde bu adamın müslümanlara karşı olan ırkçı davranışlarından dolayı suçlandığı yazıyor ...

Böyle bir kurucusu olan dergiye ben inanmam , sizde inanmayın ...

Gercekleri Görelim
05-03-2008, 00:10
Kurucusunun (Samuel Huntigton) aşağda anlatıldığı üzere ırkçı biri olan bir dergide Gülen in neden seçildiğini pek anlayamadım.

Huntington has been the subject of considerable scorn for writings that many consider to nativist, racist and anti-Catholic. Samuel Huntington has drawn a dichotomy between the supposed West and others who threaten "our" civililization. As such Huntington is accused of being racist towards Muslims, Chinese, Africans and most pointedly Hispanics.

Kırmızı bölümde bu adamın müslümanlara karşı olan ırkçı davranışlarından dolayı suçlandığı yazıyor ...

Tesekür ederim kardes nedense hep bunun gibi zabikali dergiler ,ve gazeteler ödül veriyor Gülen bey e,sanirim gercekleri görmek cok zor olsa gerek ;) saygilarim ile :-*

Sukut-u Hayal
05-03-2008, 00:15

Tesekür ederim kardes nedense hep bunun gibi zabikali dergiler ,ve gazeteler ödül veriyor Gülen bey e,sanirim gercekleri görmek cok zor olsa gerek ;) saygilarim ile :-*

Evet maalesef sizden baska kimse gercekleri goremiyor.
En iyisi siz burda hic vaktinizi kaybetmeyin! :-*

tayyipleyiz
05-03-2008, 00:21
Görünemeyenlerin görünürlüğünü, küreselleşme ile dünya görürken, saygın bir derginin Türkiye' den 2 önemli isme de yer vermesi ne kadar objektif ve reel bir oylama ile saygınlığını bir kez daha ortaya koyduğu gerçeği de ne kadar gözle görülür olmuş...
Biz bugün oyumuzu kullandık, bu değerli paylaşımı buraya taşıyan eşsiz kişiliğe de saygıyı ve teşekkürü borç bilirim... :-* +1