fatih kısaparmak balon baskılı balon Gülen'den Muhteşem Yüzyıl'a TEPKİ - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gülen'den Muhteşem Yüzyıl'a TEPKİ

Katade
02-08-2011, 18:07
Fethullah Gülen son günlerin tartışmalara neden olan dizisi Muhteşem Yüzyıl için neler söyledi? Hangi konuya dikkat çekti?

Fethullah Gülen herkul.org`da Bamteli sohbetleri olarak yayınlanan sohbeti içerisinde verdiği Fatih Sultan Mehmet örneği ile Osmanlı Devletinin büyüklüğünden örnekler verdi.

Şu sıralar gündemde olan Kanuni Sultan Süleyman ile Hürrem Sultan`ın aşkını konu eden dizi `Muhteşem Yüzyıl`a değinen Fethullah Gülen`in yorumu şöyle oldu.

Allah C.C Fatih cennet mekana o imkanları vermiş İstanbul`u fethetme Allah Resulü tarafından takdir edilme lütfunu ihsan etmiş, o, o donanımda yetişmiş bir insan 21 yaşında.

21 yaşında biz önümüze koydukları çok rahatlıkla çatalla, kaşıkla yiyebileceğimiz yemeği bile yüzümüze gözümüze bulaştırmadan yiyemeyiz.

Bu ne lütuftur ne büyük dehadır, bu ne derin idraktır.

Bunun gibi diğerlerinide öyle Osman Gazi Hazretlerinin öyle Orhan Gazi Hazretlerinin öyle bir Süleyman Şah Hazretlerinin öyle.

Ben o tabiri kullanmak istememde bir başkasının ağzı olsa şöyle derdi `bir kısım densizler kalkmış onlara taş atıyorlar, onları alay mevzu haline getiriyorlar, reyting uğruna o yüksek kametlerle oyun oynuyorlar.`

Onların hepsi Allah yolunda hırzu can etmiş fedakar insanlardır.

Kusurları yokmuydu elbette olur, onlarında hataları vardı ama kim bilir bir hataya kaç gece göz yaşı döküyorlardı.

Yaptıklarını kimsenin yapması mümkün değil.

MEDYAPATRONU

İntifada
02-08-2011, 21:32
hoca madem çok tepkilisin ver emri talebelerine çeksinler gerçekleri anlatan bir dizi yayınlasınlar kanalınızda...

_Ednâ_
02-08-2011, 21:43
hoca madem çok tepkilisin ver emri talebelerine çeksinler gerçekleri anlatan bir dizi yayınlasınlar kanalınızda...

:):):)

İntifada
02-08-2011, 21:44
:):):)

yanlış mı ama ;D

Katade
02-08-2011, 21:46
Hoca efendiye ileticem yavuzum :)

_Ednâ_
02-08-2011, 21:46
yanlış mı ama ;D

haklısınız hocam :)

İntifada
02-08-2011, 21:47
Hoca efendiye ileticem yavuzum :)

varsa irtibatın kendisiyle söyleyeceğim bir kaç şey daha var onlarıda iletirmisin...

İntifada
02-08-2011, 21:49
haklısınız hocam :)

always :karizmatik:

Katade
02-08-2011, 21:54
varsa irtibatın kendisiyle söyleyeceğim bir kaç şey daha var onlarıda iletirmisin...

Yok kardeşim sadece arkadaşım var samanyolunda calışıyor öle :)

Mavera
02-08-2011, 21:57

bayagi yakinmis :)

_Ednâ_
02-08-2011, 21:58
mail atabilirsiniz sayın akıncı bir isteğiniz arzunuz varsa :)

Katade
02-08-2011, 22:00
bayagi yakinmis :)

okyanus ötesi olmasada ülke dışında bitane abimiz var bundan yakınımı var:)

0000000000
02-08-2011, 22:00

Emir komuta militan sistemlerde işler hoca !!!

İntifada
02-08-2011, 22:03
Emir komuta militan sistemlerde işler hoca !!!

ne fark eder...
biat kültürü ikiside...

İntifada
02-08-2011, 22:04

benim lise rehberlikçim şu an kendisinin yanında...
bir ulaşabilsem ;D

İntifada
02-08-2011, 22:05
mail atabilirsiniz sayın akıncı bir isteğiniz arzunuz varsa :)

:)
geri dönerlermi dersin...
hapse atmasınlar sonra

unnamed
02-08-2011, 22:06
muhteşemlik var dediler geldik;D

0000000000
02-08-2011, 22:07
ne fark eder...
biat kültürü ikiside...

Doğruya biat etmek militarist olmaktan kurtarır adamı...Ama hangi doğru doğrununda doğru olması lazım...

Bu seferde benim doğrum der işin içinden çıkarsın , hep böyle olur ya neyse.

0000000000
02-08-2011, 22:07
:)
geri dönerlermi dersin...
hapse atmasınlar sonra

Geri dönerde içeri atarlarsa sevinirmisin sen...

İntifada
02-08-2011, 22:11
Doğruya biat etmek militarist olmaktan kurtarır adamı...Ama hangi doğru doğrununda doğru olması lazım...

mesela o değil...
emir komuta diyorsun bizde olmaz...
biat kültürünün olduğu her yerde emir komuta olur...
abisinin sözünden çıkamayan adam hocasının sözünden çıkarmı?

Geri dönerde içeri atarlarsa sevinirmisin sen...

ben orada çok farklı bir şey kast ettim...
bir daha okuyun yine anlamazsanız maksadımı söylerim...

unnamed
02-08-2011, 22:13

iyide adam doğru yanlış demiyor ki....
biat tan bahsediyor...

0000000000
02-08-2011, 22:16
mesela o değil...

Siz kimsiniz ve kime biat ediyorsunuz başı boş değilsiniz herhalde...

Ben farzedelim hoca efendiye biat ediyorum , hocadan bugüne kadar emir almadım ne olacak şimdii...

Abisinin sözünden çıkamayan kişi varsa ..... orasını dahi yıkayamanlardır o kadar insani yönünü sergilemeyenleride bırak abilerini dinlesinler öyle değilmi...

unnamed
02-08-2011, 22:20
kardeşim celallenmene gerek yokta...
burda ki herkes biliyor neyin ne olduğunu....
bugün dediklerini yaparsınız demediklerini yapmassınız...
biat etmediğiniz adamın arkasından niye gidiyorsunuz o zaman?

İntifada
02-08-2011, 22:22
mesela o değil...

Siz kimsiniz ve kime biat ediyorsunuz başı boş değilsiniz herhalde...

Ben farzedelim hoca efendiye biat ediyorum , hocadan bugüne kadar emir almadım ne olacak şimdii...

Abisinin sözünden çıkamayan kişi varsa ..... orasını dahi yıkayamanlardır o kadar insani yönünü sergilemeyenleride bırak abilerini dinlesinler öyle değilmi...

başı boşum hocam...
kime biat edeyim...
varmı tavsiyen...
abisinin sözünden çıkmayanları iyi biliyorum yorma kendini

0000000000
02-08-2011, 22:28
Kimseye biat etme ihtiyacı duymuyorsan .... Teslim olduğun Kutsal kitabına inanan gönüldaşlarının yaptıklarını gölgeye çekme yeter kardeş..

Unnamend usta nasıl kızmayın varsa yoksa hizmet karalanıyor , üç beş yorum yazıyoruz sonra şikayetler yapılıyor sağa sola ...

Kim ne biliyor arkadaş benim bildiiğim bir şey var siz hizmet adına yalnş şeyler biliyorsunuz... Biat vs bu tür şeyler sizin anladığınız şeyler değil..

Adam dediğin insan benim değerlim ... Ben onun peşinden değil onun söylediği şeylerin peşinden gidiyorum... Senin yolun yoksa bırak yol alanların yoluna taş koymaa ...

unnamed
02-08-2011, 22:32
hacım kimsenin yoluna taş koyduğumuz yok...
lakin, şartsız savunmaya geçmeniz entresan bir durum...
buluttan nem kapıyorsunuz...
kim hizmete laf attı?
yeri geldiği her zaman söylüyoruz...
hizmetin yaptıklarını...
söylemek kötülükmüdür?
biz yapılanları ve edilen sözleri eleştiriyoruz...
ama siz direk savunmaya geçince olaylar başka yerelere kayıyıor...

İntifada
02-08-2011, 22:33
valla şimdiye kadar senin herhangi bir mesajının şikayet edildiğini görmedim :)
yok bizim bilmediğimiz bir şikayet klasörü varsa bilemem
ben yalan yanlış bir şey söylemiyorum...
madem tepkilisin yaptır talebelerine bir dizi olsun bitsin diyorum...
my name is earlin türkçe versiyonunu yapana kadar onu yapın...

0000000000
02-08-2011, 22:36

Var var farklı şikayet yöntemleri var.. Adam ağır yazma diyor senin yüzünden...

Unnamend benim yazdıklarım aklını teğetmi geçiyor senin... Adam ortaya müslümanı sevindiren bir yazı koyuyor meseleyi eleştiri boyutuna kaydırıyorsunuz..

Eleştirilecek yerde eleştir.. Adam bir vdeo koyuyor abartmayın diyorsunuz.. El insaf yahu el insaf... Bugün paylaşılan hangi şey eleştirilmeyi hakediyor.. Allah aşkına...

unnamed
02-08-2011, 22:37
ben yalan yanlış bir şey söylemiyorum...
madem tepkilisin yaptır talebelerine bir dizi olsun bitsin diyorum...
my name is earlin türkçe versiyonunu yapana kadar onu yapın...

bak pana filme nasıl durdu Filistinin arkasında...
çok büyük bir propaganda yaptı helal olsun:güzel::güzel::güzel:
stv böyle bir dizi çeksin stv izlemeyen ben inat olsun diye izlerim:güzel::güzel:

unnamed
02-08-2011, 22:39
Var var farklı şikayet yöntemleri var.. Adam ağır yazma diyor senin yüzünden...

Unnamend benim yazdıklarım aklını teğetmi geçiyor senin... Adam ortaya müslümanı sevindiren bir yazı koyuyor meseleyi eleştiri boyutuna kaydırıyorsunuz..

Eleştirilecek yerde eleştir.. Adam bir vdeo koyuyor abartmayın diyorsunuz.. El insaf yahu el insaf... Bugün paylaşılan hangi şey eleştirilmeyi hakediyor.. Allah aşkına...
iyide aklı teğet geçen sensin...
ikincisi unnamend değil unnamed...
neyse...
adam kalktı dedi ki geri dönse hapse atmazlar mı?
bunun içeriğini düşünceğine konuyu tartışmaya çevirende sensin...
bbir bakıver istersen...
sonra görürsün teğet kime geçmiş....

İntifada
02-08-2011, 22:39
benim yüzümden mi :)
hacım ben kimseyi şikayet etmem...
senin şikayet edildiğinide yönetici olduğum dönemde görmedim sonrasında duymadım...
video meselesine gelince tabi ki abartıydı...
burası nur cemaatinin forumumu...
gün bıyu gülen ve nur cemaati konusu gördük...
furkanın açtıkları,bu yetkin1st in açtıkları...

İntifada
02-08-2011, 22:40
yav gençler ben orada ben mail atayımda mailde ki eleştirilerden ötürü beni içeri atmasınlar demek istedim :)

unnamed
02-08-2011, 22:41
ikincisi açıkça ifade edeyim o ağır adam var diye şu anda boştayım...
yoksa şimdiye kadar kesin kilitlenmişti konu...

unnamed
02-08-2011, 22:42
adam nasıl görmek istiyorsa öyle görüyor..
sonra bize laf atıyor tartışma oluyor diyor;D

0000000000
02-08-2011, 22:47
Hadi dağılın şimdi..

Altı üstü iki konu vardı .. Aslında konuda bu değil ya...Senin abartı dediğin benim hoşuma gidiyor arkadaş abartı deme ona...Milletin değer verdiği şeylere karşı lakayt olmak canımı yakıyor haberin olsun...

Unnamend fırsat bekleyen avcı titizliği var sende.. Git daha hayırlı şeylere yorum yaz.. Buraya yazdıkca deliriyorum ...

Ben anya diyorum sen konya diyorsun anlaşamıyoruz...

unnamed
02-08-2011, 22:53
yav bıraksana şu işleri...
hayırlı şeylere yorum yazıyoruz onada bir kulp takıyorsunuz...
bizimkide avcılık değil...
doğruya doğru yanlışa yanlış demek...
hadi benim peşinden gittiğim bir adam olsa onu söyliyeyim buyur sende onun yanlışları varsa eleştir...
sen eleştirdiğin zaman ben kalkıp saan avcı demem...
okur ve düşünürüm...
bu adam neden bu kanaate vardı diye...

0000000000
02-08-2011, 22:57
Deli etme adamı bizim gibi günahkarların yolu şeytan yolu olur ancak. Hoca insanlığa hizmet ediyor ... Biz boş boş dedikotu yapıyoruz... Biz kim onun yalnışlarını ortaya sermek kim adam biraz had bilir ... Kendim içinde söylüyorum sizde beni adamdan sanıp onun talebesi yaparak baye veriyorsunuz.. Önce adamlığımızı kurtaralımda sonra hoca için bir kaç şey söyleriz...

Şimdi uyuyorum seni önce Allaha sonra BEHNUR a emanet ediyorum...

İntifada
02-08-2011, 22:58
Hadi dağılın şimdi..

Altı üstü iki konu vardı .. Aslında konuda bu değil ya...Senin abartı dediğin benim hoşuma gidiyor arkadaş abartı deme ona...Milletin değer verdiği şeylere karşı lakayt olmak canımı yakıyor haberin olsun...

valla hocam konuyu sizler uzatıyorsunuz kusura bakma...
konuya ilk yazdığım yorumda herhangi bir terslik yok...
yapamayacağı şey söylemiyoruz...
madem üzgün bu durumdan işte adam,işte kanal,işte para...
şubat soğuğu dizisi kadar olsa yeter...

unnamed
02-08-2011, 22:59
seni fena ayar edecektimde bu yorumundan sonra neyse dedim, ağzımızın tadı kaçmasın...
yok müdür aman benhur gelmesin;D
hayde sağlıcakla kalasın...

0000000000
02-08-2011, 23:00
Uykum var Uykum

Usta yapsınlar banane yazdıklarının bununla ne alakası var...

Genel olarak sorunlusunuz hizmete karşı.. Olmadık yerde bunlar söylüyor rahatsızlık veriyorsunuz hepsi bu.. İyi olanada kötü olanada toplu infaz var...

Ben gider arkadaş.. Yarın işler ağır..

0000000000
02-08-2011, 23:02
seni fena ayar edecektimde bu yorumundan sonra neyse dedim, ağzımızın tadı kaçmasın...
yok müdür aman benhur gelmesin;D
hayde sağlıcakla kalasın...

Ah şikayet etmeseniz bende size çok şeyler yazarım ya ...:kızdım:

Sende kal sağlıcakla kardeş...

unnamed
02-08-2011, 23:03
aga bencede git sen...
zorla arabayı vitese taktırcan bana...;D

0000000000
02-08-2011, 23:06
aga bencede git sen...
zorla arabayı vitese taktırcan bana...;D

Vitesini yiyim senin ;D

Neyse gidiyorum ,, olaki hoca ile alakalı yorum yazarsınız gece rüyama girer acarım neti yazarak okurum canınıza...

manifesto
02-08-2011, 23:09
Gülen reytingçiler için bir iki çift laf etmiş mi bilmiyorum.Henüz okumadım haberi.Ancak bu tepki anlaşışır değil akıncı.Taşı SÜLÜMANCILARA atmış sesi senden geliyor..

Bu tür ifadeler çoluk çocuk ifadesi.Gülen televizyon yapımcısı değil bir TV de ne olur ne olmaz buna o işin ehilleri karar verir.Bu yüzden eğitim alıyorlar.Osmanlı Devletine olan sevgisini ve muhterem Padişahlarına olan muhabbetini bilmeyen yoktur.O ayıptır demiş haklı olarak düşüncesini dile getirmiş.

_Ednâ_
02-08-2011, 23:10
Vitesini yiyim senin ;D

Neyse gidiyorum ,, olaki hoca ile alakalı yorum yazarsınız gece rüyama girer acarım neti yazarak okurum canınıza...

:) bunun polemiğini yapıp abartmanın, tepkileri çoğaltmanın, saymanızın, sizin tabirinizle 'canına okumanızın' daha doğrusu sizi rahatlatacak bu tarz konuşmalarınızn her iki yöndende zarar olduğunu düşünüyorum. En başta hocaefendiye duyulan saygıya, sonra davasına...

Mavera
02-08-2011, 23:11
Üstadim sen git, yat en iyisi bizde burada bostan korkulugu degiliz, haddini asan yorum olursa gerekeni yapariz..
haddime degil ama ben insanlarin kutsanmasina karsiyim günahsizlik yani "ismet" Peygamberlere hastir ;)..
tabiki gelisi, güzel elestirilere kendi cercevemizde tepkimizi koyalim ama lütfen su taassublarimizida bir kenara birakalim..

unnamed
02-08-2011, 23:14
Vitesini yiyim senin ;D

bende senin şikayetini yerim...
üslubunu topla zorla adamı zıvanadan çıkarma..
deli olsan ne olur?
ol bakalım bi delide görelim nasıl olunuyormuş deli...
sabrında bir sonu var...
şaka üsluplu yaklaşıyoruz...
ipin ucunu kaçırıyorsun..

İntifada
02-08-2011, 23:15
Bu tür ifadeler çoluk çocuk ifadesi.Gülen televizyon yapımcısı değil bir TV de ne olur ne olmaz buna o işin ehilleri karar verir.Bu yüzden eğitim alıyorlar.Osmanlı Devletine olan sevgisini ve muhterem Padişahlarına olan muhabbetini bilmeyen yoktur.O ayıptır demiş haklı olarak düşüncesini dile getirmiş.

fethullah gülen programcımı peki stvde konuşmaları yayınlanıyor ;D
yani millet laf söylemesin hiç dimi ne diyeceğinizi şaşırıyorsunuz...
fethullah gülen böyle bir istekte bulunacak kanal yönetimi karşı çıkacak öylemi

CeVHeR
02-08-2011, 23:15
Sıkıntı var dediler geldik, ha karışacakmıyım; tabi ki hayır...

unnamed
02-08-2011, 23:16
Gülen reytingçiler için bir iki çift laf etmiş mi bilmiyorum.Henüz okumadım haberi.Ancak bu tepki anlaşışır değil akıncı.Taşı SÜLÜMANCILARA atmış sesi senden geliyor..

biz o haklı düşünceyi mavi marmara olayından biliyoruz benhur:güzel::güzel::güzel:

Mavera
02-08-2011, 23:18
Sıkıntı var dediler geldik, ha karışacakmıyım; tabi ki hayır...

kamberde geldi, dügün baslayabilir :)

manifesto
02-08-2011, 23:19
fethullah gülen programcımı peki stvde konuşmaları yayınlanıyor ;D
yani millet laf söylemesin hiç dimi ne diyeceğinizi şaşırıyorsunuz...
fethullah gülen böyle bir istekte bulunacak kanal yönetimi karşı çıkacak öylemi

Kel başa şimşir tarak senin bu yazdığın..Ne alaka şu filmi yapın şu programı yayımlayın demesiyle kendi sohbetlerini yayımlamaları..
Onun sohbetlerini yayımlama fikri de yine TV nin yapımcılarının karar vereceği bir şey.Yani buna profesyonellik diyoruz akıncı..Amatörlerin nal topladığını da görüyorsundr.
Hayır yani konunun ve haberin seyrini değiştiriyorsun.Yok yere ve işeyaramaz bir istikamete

CeVHeR
02-08-2011, 23:20
kamberde geldi, dügün baslayabilir :)

Birde köçeğe ihtiyacımız var ama ;)

Yok yok karışmayacağım...

Beynim kafatasımın içinde bir boşlukda sallanıyor. Ara ara başımı döndürüyor, ara ara gözlerimi karartıyor, sıkıntı büyük anlayacağın ;)

manifesto
02-08-2011, 23:21
biz o haklı düşünceyi mavi marmara olayından biliyoruz benhurHaydi dön başa..hop terelelli..

unnamed

öyle lafa böyle cevap herhalde;D;D;D

Mavera

Yok yok karışmayacağım...

Beynim kafatasımın içinde bir boşlukda sallanıyor. Ara ara başımı döndürüyor, ara ara gözlerimi karartıyor, sıkıntı büyük anlayacağın ;)

o biraz zor kilicdaroglunun önemli toplantisi varmis, gelemezmis :)..
neyse bilare gelir, yorumunu yaparsin, gecmis olsun ;)

unnamed
02-08-2011, 23:22
Haydi dön başa..hop terelelli..
doğru söylüyorsun...
o konudada haklıydı...

İntifada
02-08-2011, 23:24
Kel başa şimşir tarak senin bu yazdığın..Ne alaka şu filmi yapın şu programı yayımlayın demesiyle kendi sohbetlerini yayımlamaları..
Onun sohbetlerini yayımlama fikri de yine TV nin yapımcılarının karar vereceği bir şey.Yani buna profesyonellik diyoruz akıncı..Amatörlerin nal topladığını da görüyorsundr.
Hayır yani konunun ve haberin seyrini değiştiriyorsun.Yok yere ve işeyaramaz bir istikamete

şakirt bıyığına badem yağı gibiydi bence...
yapımcılar niye başka birinin değilde onun konuşmalarını yayınlıyor...
madem kanalını düşünüyor cem yılmazın şovlarını yayınlasınlar daha çok rating alır...
malum profesyonelsen kanalının ratingi için uğraşırsın...

Mavera
02-08-2011, 23:24
öyle lafa böyle cevap herhalde;D;D;D

oradaki sakayi, kaka yapmanin anlami yok.. yaptigi bir hakaretti ve eger sende bu hakarete ortak oluyorsan bize birsey demek düsmez güzel kardesim.. ;)
amacim konudaki agir ortami yumusatmak olayi kisisel cekismelere cekmenin anlami varmi bilmiyorum..

CeVHeR
02-08-2011, 23:26
Ya ben karışmayacağım diyorum, neden zorluyorsunuz beni...
Sonra adım çıkıyor arkadaş ya...

unnamed
02-08-2011, 23:27
oradaki sakayi, kaka yapmanin anlami yok.. yaptigi bir hakaretti ve eger sende bu hakarete ortak oluyorsan bize birsey demek düsmez güzel kardesim.. ;)
amacim konudaki agir ortami yumusatmak olayi kisisel cekismelere cekmenin anlami varmi bilmiyorum..
iyide hacı öyle bir laf diyorsun ki alayımıza geliyor...
akıncı ve bende bu ithamdan payımızı alıyoruz...
konuyu yumuşatmak istedik ipin ucunu kaçırdılar...

Mavera
02-08-2011, 23:28
neyse arkadaslar konuya dönelim bizahmet..
bundan sonra konu disinda karsilikli atisma, gönderme, önerme, cekisme, laf atma silinecekdir..
evet konuyu bize yakisan sekilde tartisalim sahislara, kisilere takilmadan..

_Ednâ_
02-08-2011, 23:29
tepkiler sadece tv yoluyla olcak diye birşey yok bence
ocak ayında aksiyon dergisi müthiş bir sayı çıkardı tepki olarak, Kanuni Sultanı anlatan.. ve müthişte traj yaptı...

Mavera
02-08-2011, 23:30
iyide hacı öyle bir laf diyorsun ki alayımıza geliyor...
akıncı ve bende bu ithamdan payımızı alıyoruz...
konuyu yumuşatmak istedik ipin ucunu kaçırdılar...

ben nusreti sevdigimden onsuz bu konunun olmayacagini dile getirdim artik o nasil anladiysa resmen ona yakismayan bir laf söyledi..
ben bu konuda sizin mücadelenizi anliyorum kaldiki ben su yönden size katilyiorum kisilere kutsamak, onlar yanlis yapamaz gibi bir taassub asla kabul edilemez..
neyse tartismanin anlami yok ne dersek diyelim herkes yine bildigini okuyor..

CeVHeR
02-08-2011, 23:34
ben nusreti sevdigimden onsuz bu konunun olmayacagini dile getirdim artik o nasil anladiysa resmen ona yakismayan bir laf söyledi..
ben bu konuda sizin mücadelenizi anliyorum kaldiki ben su yönden size katilyiorum kisilere kutsamak, onlar yanlis yapamaz gibi bir taassub asla kabul edilemez..
neyse tartismanin anlami yok ne dersek diyelim herkes yine bildigini okuyor..

Ben hakaret felan etmedim, boşa alınıyorsun...
Sanırım sessiz sakin durmam hoşunuza gitmiyor ve yapmadığım halde yapmış gibi göstermeye çalışarak, sakinliğimden dolayı sizde oluşan boşluğu doldurmaya çalışıyorsunuz...
Senin için dediğim ne malum arkadaş...
Bir köçek lazım dedim, sen zaten konudaydın...

Mavera
02-08-2011, 23:36
neyse niyet okuyuculugu gibi bir derdim yok ama suizanlar sahislara aittir ve dolayisiylada veballeride o acidan sen müsterihsen biz gereksiz alinganlik yaptik diyelim yada yaramiz vardi gocunduk diyelim!..
artik konuya dönebiliriz herhalde..

CeVHeR
02-08-2011, 23:38
İstediğiniz yere dönün, beni bağlamaz...

unnamed
hangi konu?
konumu kaldı ki...
herkese hayırlı geceler...

manifesto
artik konuya dönebiliriz herhalde.. Ne dönülmez bir konuymuş yahu.Dön dön dönemedik...Çok açıktan dönüyorsun bak virajı alamayacaksın

rizzelli
02-09-2011, 09:32
Muhteşem Yüzyıl (http://www.dizimizi.com/muhtesem-yuzyil/) dizisinin tartışmalarının gündemin ilk sırasında olduğu Türk dizi sektörününde anlaşılan önümüzdeki dönemlerde bu tarz yapımlara ağırlık verilmeye devam edilecek. Türk-Katar ortak yapımı 75 milyon dolar bütçeli Fatih Sultan Mehmet dizisi ve filminin senaryosunun Beyazıt Akman'ın kaleme aldığı "Dünyanın İlk Günü" kitabından yapılacağı bildirildi.

Türk-Katar ortak yapımı 75 milyon dolar bütçeli İstanbul'un Fethi dizisi ve filmi için senaryo çalışmalarının Beyazıt Akman'ın kaleme aldığı ve "Dünyanın İlk Günü" kitabından yapılacağı açıklandı.

Epsilon Yayınları Genel Yayın Müdürü Yardımcısı Meltem Erkmen, romanda İstanbul'un fethinin Fatih Sultan Mehmet, Yeniçeri İskender ve Batılı seyyah Alberto Balbi'nin gözünden anlatıldığını ifade ederken şunları belirtti: "Akman'ın beş yıllık bir araştırmayla yazdığı 700 sayfalık eseri 'Dünyanın İlk Günü' son zamanların en çok satan tarihi romanları arasında yer alıyor. Kitap, şu ana kadar 6 baskı yaparak 22 bin satış rakamına ulaştı. Roman, hem eleştirmenler hem de okurlar tarafından büyük beğeniyle karşılandı. Dünyanın İlk Günü, İstanbul'un fethini ve Osmanlı toplumunu oryantalist bakış açısından uzak bir şekilde, tamamen kaynaklara ve tarihi gerçeklere uygun bir şekilde anlatıyor. Akman, ayrıca son zamanlarda 'Muhteşem Yüzyıl' dizisindeki oryantalist çarpık bakış açısına en ağır eleştirileri getiren isimler arasında yer almıştı. Roman ve çekilecek dizi ve film özellikle son günlerde büyük tartışmalara yol açan Muhteşem Yüzyıl (http://www.dizimizi.com/muhtesem-yuzyil/) dizisine de en güzel cevap olacaktır."

Romanın İstanbul'un fethini epik bir film gibi anlattığını ifade eden Erkmen, "Romanın senaryolaştırılma aşamasında çok büyük zorluklarla karşılaşılacağını sanmıyorum. Zira kitap daha çıkar çıkmaz, hayranları romanın bir film tadında ilerlediğini söylemiş, Facebook'da romanın Fatih dizisi olması için gruplar kurulmuştu." dedi.

Erkmen, yapım gerçekleşirse Türk dizi ve sinema endüstrisinin en büyük bütçeli ve uluslararası projesi olacağını sözlerine ekledi.

..............................

Kitabı okumuştum umarım yazarın dili gibi akıcı olur,kitaba bağlı kalırlar.

@yşenur
08-08-2011, 01:46
lKxJPCSwU7E