fatih kısaparmak balon baskılı balon Hakkınızı helal eder misiniz? - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hakkınızı helal eder misiniz?

Ak_Kelebek
11-14-2008, 11:22
Var mısınız bir kampanya başlatalım ve bugüne kadar kime hakkımız geçtiyse helal edelim?unutmayalım ki çoğu zaman insanların hakkına girdiğimizde veya bizim hakkımız yendiğinde o çetin gün aklımızın ucundan bile geçmez.ama bu gerçekle er geç yüzleşeceğiz ve hiç ummadığımız haklar çıkacak karşımıza.belki kovaladığımız bir kedi,dalını kırdığımız bir ağaç ve en önemlisi de bilerek ya da bilmeyerek incittiğimiz ya da konuştuklarımızı duysalar incinecek insanlar.hepimizde var mutlaka hak.

ALLAH dili neden iki kalenin arkasına gizlemiş bir düşünelim.dudaklar ve dişler iki kule gibi sanki dilin önünde.küçücük bir et parçası belki dil ama bizim sonumuzu hazırlayan en kuvvetli parça.iyi yönde kullanırsak iyiye kötü yönde kullanırsak azaba erdirecek bizi.

unutmayalım ki biz hakkımız da hakkımız dersek affedici olamazsak bir gün bize de hakkım diyecek Yaradan var.hangimiz O'na layık kul olabiliyoruz,layığıyla şükrünü eda edebiliyoruz?

evet ne diyorsunuz?siz de var mısınız?

Ak_Kelebek
11-14-2008, 11:24
HAYATIMDA ÖYLE KİŞİLER VARDIKİ İÇİMİ ÇOK YAKMIŞLAR BENİ ÇOOOK İNCİTMİŞLERDİ

BAŞTA ASLA HAKKIMI HELAL ETMEM DERDİM

SONRA
(http://www.umutfm.com/umutforum/index.php/topic,26682.msg124565.html#msg124565)
''Affedenlerin mahşer yerinde beklemeden cennete gireceğini düşünürsek değmez mi affetmeye?''

BU ŞEKİLDE DÜŞÜNEREK ONLARADA HAKKIMI HELAL ETTİM.

VE ONDAN SONRA NE OLURSA OLSUN HERŞEYİ YÜCE RABBİME HAVALE EDİYORUM 'O' HERŞEYİ GÖRÜYOR VE MÜKAFATIMIZI VERECEK İNŞAALLAH...

AY IŞIĞI
11-14-2008, 11:42
Bende varsaki hakkımı her türlü Allah rızası için helal ediyorum. İnşallah onlarda bana helal ederler.;)

siyah gül 07
11-14-2008, 11:45
Zamanında çok canımı yakan çok acı çektirenler çok üzenler oldu yaraladılar hakkıma girdiler
Benim onlardan farkım olmalı diyee düşünüyorum ve hakkımı helal ediyorum hepsine ;;)

ömer faruk
11-14-2008, 11:47
herkese hakkım hellal olsun;;)

Nikimi_Kaybettim
11-14-2008, 12:20
Asla hakkımı helal etmeyeceğim bir konu var. Eğer o olmasaydı bende katılırdım. :(

Ak_Kelebek
11-14-2008, 12:22
Yalçın bey güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim değerli vaktinizi ayırdığınız için Allah razı olsun.Hakkınızı helal edin.

Ak_Kelebek
11-14-2008, 12:23
Asla hakkımı helal etmeyeceğim bir konu var. Eğer o olmasaydı bende katılırdım. :(

Yanlış düşünüyorsun derim kardeşim o halde. şu sözü hatırlatmak isterim sana

''Affedenlerin mahşer yerinde beklemeden cennete gireceğini düşünürsek değmez mi affetmeye?''
:güzel::güzel:

siyah gül 07
11-14-2008, 12:23

Asla dediğin şeyin bile cezasını fazlasıyla görecektir bir daha düşün derim :utandım:

Yalçın bey satırlarınızın arasında kayboldun resmen güzel düşünceler ve mükemmel yorumunuz için çok teşekkürler (+):güzel:

Nikimi_Kaybettim
11-14-2008, 12:28
Asla dediğin şeyin bile cezasını fazlasıyla görecektir bir daha düşün derim :utandım:

Yalçın bey satırlarınızın arasında kayboldun resmen güzel düşünceler ve mükemmel yorumunuz için çok teşekkürler (+):güzel:

Hakkını helal etmek için karşındaakinin önce helallik alıcı bir davranış içersinde olması gerekir. Öyle insanlar varki işledikleri suç sürekli. Uslanmak nedir bilmiyorlar. ben neyse ondaki hakkım Rabbimden onu istiyorum.

siyah gül 07
11-14-2008, 12:31
Hakkını helal etmek için karşındaakinin önce helallik alıcı bir davranış içersinde olması gerekir. Öyle insanlar varki işledikleri suç sürekli. Uslanmak nedir bilmiyorlar. ben neyse ondaki hakkım Rabbimden onu istiyorum.

Elbetteki haklısın ancak onun gözü kör olmuş olabilir ben sen ondan üstün olmasın diyorum sadece bu da benim acizane fikrim:gül:

Nikimi_Kaybettim
11-14-2008, 12:31
Yorum yazdım ama buraya hiç yakışmadı. Özür dilerim. Hakkınızı helal edin. :(

siyah gül 07
11-14-2008, 12:34
Estağfurullah kardeşim asıl sen fazla yorum yaparak hakkına girdiysek hakkını helal et

Nikimi_Kaybettim
11-14-2008, 12:40
Estağfurullah kardeşim asıl sen fazla yorum yaparak hakkına girdiysek hakkını helal et

Kalplere güzellik aşılamak için yapılan her emeğin Allah katında eminim yüce bir değeri vardır. Hakkım helal olsun tabi ama ben Allah razı olsun demek istiyorum size.

siyah gül 07
11-14-2008, 12:42
Güzel düşünceleriniz için teşekkürler:utandım: Rabbim sizdende razıl olsun :gül:

yolcu44
11-14-2008, 16:38
Muhterem Yalçın Üstadımızın sözleri üzerine söyleyecek bir söz bulmak oldukça güç..

'Ömür, kin-nefret güdecek kadar uzun değil, o halde sevgiye yol verin de karanlıklar aydınlığa bürünsün'
Nefret, müstemlekeci olarak kıyameti beklerken, onu sırtına alacak kadar gafil olmamalı bir insan. Bağışlayıp inşirah bulmalı, deruni manada sevgi çağına ulaşmalı bir insan.

İnsan gayza karşı nasi-nisyan eden olmalı.

Kadim Sevgiler...

ishakyilmaz
11-14-2008, 17:16
Allemlerin rabbi hesap ve ceza gününün sahib ALLAH(c.c) bile en aciz ve günahkar kullarını affetmişken,bizlerin bu mertebeyi düşünmemiz bile yanlış.Yeter ki altından daha kıymetli kalplerimizi Allah ve resül sevgisiyle süsleyip bu sevgimizi paylaşalım.

Hakan Özkan
11-14-2008, 17:16
Yalçın üstadıma yazdıkları bu hoş yazı için teşekkür ederim.İnsanlar birbirlerine saygı hoşgörü çerçevesinde diyolog kurmaları bu hesapları boşa çıkaracağını zannediyorum.Kimse kimsenin hakkına,değerlerine sahip olduğu varlığa göz dikmekten sakınmadıkça heralde toplum nazarında kişiler arası sürtüşmeler azalmayacak aksine artarak devam edecektir.Bu bağlamda bizim öncelikle hal ve hareketlerimize dikkat etmemiz hak ve hukuka riayet etmemiz,kendimize yapılmasını istemediğimiz birşeyi bir başkasına yapmamamız gerekmektedir.Bu düstur ile hareket eden bir insan geriye dönüp baktığında ise helallik alması gereken bir toplum olmayacaktır.Biz aciz yaratılmış varlıklar olarak günaha ve kalp kırmaya meyilliyiz,önemli olan bu hataları yaptıktan sonra geriye dönüp hatayı kabullenip özür dileyebilmek,hatayı telafi edip helallik alabilmek,bir adım geriye adım atabilmek yiğitliktir kanımca.Hiç birşekilde unutmamız gereken olay size taş atana siz gül atın lafzı olmalıdır.Müslüman üçgün, bir diğer müslüman kardeşiyle küs kalamaz bu mülahazaile kişiler müslüman kardeşinin kusurlarını saklamalı ve onu af etmeyi bilmelidir.Affetmek büyüklüktür,affetmek ALLAHIN sıfatlarındandır.O halde affedelim yapmış olduğumuz kabahatlere karşısında helalllik alalım ki diğer tarafa iştigal ettiğimizde kabahatlerimizle orada haşr olamayalım...

Feyza
11-14-2008, 22:21
Kul hakkı ile yaşıyamam ben kimseninde bu yükü omuzlarınmda taşımasını isteme. Hayatımda hiç kimseye hakkımı haram etmedim ama biri var ona şartlı helal edicem. :) Kaç defa haber gönderdim hala çıt yok. Sanırım kul hakkının ağırlığından haberi yok.

Yalçın abi sakın birşey deme ;ı: o bunu haketti...

aşk-ı ilahi
11-14-2008, 22:28
aslında ağırlığını bile bile etmiyorum..

bir insan canı acımadan ve hissetmeden..bunu diyemez...

ahmetermiş
11-14-2008, 22:39
Çok hakkımı yiyenler ve çok gunahıma gırenler oldu..! ama bu dünyadaki sorunlarımı ahirete taşımak istemiyorum..
ve hakkımı tüm insanlara HELAL ediyorum... benden hakkını alacak olanlarıda allaha HAVALe ediyorum..

allah merhamet edenlere merhamet eder...unutmayalımkii merhametlilerin en merhametlisi olan odur..

cennet büyüktür herkes sığacaktır..rabbim herkesin gunahlarını af etsin AMİN..

Feyza
11-14-2008, 22:48
Çok hakkımı yiyenler ve çok gunahıma gırenler oldu..! ama bu dünyadaki sorunlarımı ahirete taşımak istemiyorum..
ve hakkımı tüm insanlara HELAL ediyorum... benden hakkını alacak olanlarıda allaha HAVALe ediyorum..

allah merhamet edenlere merhamet eder...unutmayalımkii merhametlilerin en merhametlisi olan odur..

cennet büyüktür herkes sığacaktır..rabbim herkesin gunahlarını af etsin AMİN..Amin... :)

Efkâr-ı Mütemadi
11-15-2008, 00:12
Affetmek özgürlüktür, en güzeli yükünü hafifletip herkese hakkını helal etmek..
Hayatımda olan olmayan iyi kötü herkese benden hakkım helal olsun....

dilemma
01-07-2009, 11:42
Kuzenimin tanımadığım fakat kendisinin beni görüp arkadaşlarına ve ailesine "biz dilemma ile sevgiliyiz" diye söylentiler yayan bizimde çok çok uzaktan akrabamız (!)olan,bir arkadaşına hakkımı helal etmiyorum. O da yaptığının Kul hakkı olduğunun farkına varacak ve helallik isteyecek biri değil.

yolcu44
01-07-2009, 11:56
Affetmek.. Affetmek inşirahtır; Başkasına karşı duyulan nefret-kin, mütemadiyen kalbin inşirahını kemirir. Eğer huzur bulmak istiyorsak affetmeliyiz. Sırtımıza yüklenen günahların yanında, bir de gayz taşımaya gerek var mıdır..!?

Hülasa, sırtıma yeni bir yük ekleyecek değilim; ve helal hoş olsun diyorum ;1

Tabi helal etmiş olmak, o kişinin yaptığı hatayı hesapsız örtmez; elbet herşeyin bir hesabı vardır.

Kadim Sevgiler Efendim..

Feride
01-07-2009, 15:16
[/B]

gerçekten çok güzel bir ifade, bu dünyadaki sorunlarımı ahirete taşımak istemiyorum cümlesi. en azından helallik mevzunda.

sevgili ayşegül, gerçekten anlamlı bir konu. benim de her kimde hakkım varsa helal olsun. inşaallah bilerek ya da bilmeyerek benim de hakkına girdiklerim olduysa onlar da helal ederler haklarını. konu paylaşımı için teşekkürler ayşegül. + beğeni[/b]

Can_Dostu
03-24-2009, 13:54
Benim Hakkım Herdaim Helal dir inşaALLAH ;):gül:

LeyaL
05-06-2009, 18:43
Var mısınız bir kampanya başlatalım ve bugüne kadar kime hakkımız geçtiyse helal edelim?unutmayalım ki çoğu zaman insanların hakkına girdiğimizde veya bizim hakkımız yendiğinde o çetin gün aklımızın ucundan bile geçmez.ama bu gerçekle er geç yüzleşeceğiz ve hiç ummadığımız haklar çıkacak karşımıza.belki kovaladığımız bir kedi,dalını kırdığımız bir ağaç ve en önemlisi de bilerek ya da bilmeyerek incittiğimiz ya da konuştuklarımızı duysalar incinecek insanlar.hepimizde var mutlaka hak.

ALLAH dili neden iki kalenin arkasına gizlemiş bir düşünelim.dudaklar ve dişler iki kule gibi sanki dilin önünde.küçücük bir et parçası belki dil ama bizim sonumuzu hazırlayan en kuvvetli parça.iyi yönde kullanırsak iyiye kötü yönde kullanırsak azaba erdirecek bizi.

unutmayalım ki biz hakkımız da hakkımız dersek affedici olamazsak bir gün bize de hakkım diyecek Yaradan var.hangimiz O'na layık kul olabiliyoruz,layığıyla şükrünü eda edebiliyoruz?

evet ne diyorsunuz?siz de var mısınız?

:(:( maalesef şu an için varım diyemem..

Feride
05-06-2009, 18:44

Neden hayırdır..

Helal etmediğiniz kişiler mi var..

Ak_Kelebek
05-06-2009, 18:46

Neden kardeşim? Bence böyle düşünme ne olursa olsun sen üstüne düşeni yap.Yap ki rabbim sana mükafatını versin inşaALLAH.

Ak_Kelebek
05-06-2009, 18:48
Bu arada her ne kadar msnden hal etsekte mevzuyu yinede yazmak istiyorum.İshak kardeşim hakkını hella et bazı konulardan sana kırılmıştım ve istemeyrek te olsa seni kırmış olabilirim Hakkını Helal ET... :(

Morte
05-06-2009, 18:49
Eğer birileri üzerinde hakkım varsa ben helal ediyorum. Dünya işi, dünyada kalsın zaten :)
Allah üzerimizde kul hakkı olmadan huzuruna çıkmayı nasip eylesin hepimize.

ishakyilmaz
05-06-2009, 18:49
Çok büyük konuşmamakla birlikte bu ahir zamanda hellalik konusunda kimseyle hesabımın kalmamasını elzem görüyorum kendime.Sebep ne olursa olsun hakkımı bütün Muhammed ümmettine helal ediyorum.!

LeyaL
05-06-2009, 19:08
Neden hayırdır..

Helal etmediğiniz kişiler mi var..

Evet..Yani biliyorum eninde sonunda affederim..ama şu an için maalesef..Sözümü geri alamam :(:utangaç:

LeyaL
05-06-2009, 19:09
Neden kardeşim? Bence böyle düşünme ne olursa olsun sen üstüne düşeni yap.Yap ki rabbim sana mükafatını versin inşaALLAH.

Ya yediremeyince böyle düşünemiyor insan..
Rabbim hidayet versin :utangaç::(

Özgür Çağrı
05-06-2009, 19:28
Hakkıma girenlere ilkten kizsamda onları Allah rızası için affediyorum . Hakkimi herkese helal ediyorum .

Yıldırım
05-06-2009, 20:23
Kime ne hakkım varsa helal olsun diyorum ama bir yandanda iki üç kişiyi ayırsammı diyorum???

hipermuhafazakar
05-07-2009, 14:09
Ben münafıklar hariç herkese hakkımı helal ederim

azade65
05-21-2009, 18:43
kime ne hakkım varsa herkese hoş helal olsun onları ben affettim hakkımı helal ettim gerisini ALLAH'a havale ediyorum.insallah onlarda bana hakkınmı helal eder.

Ak_Kelebek
07-02-2010, 14:42
Güncelleme ...

ALmi´
07-02-2010, 14:53
Biz de helal ediyoruz hakkımızı , sebep ne olursa olsun.

EpiVaTeS
07-02-2010, 15:10
Herkese ve Herşeye hakkım helal olsun...

Sadece bir kişiye hariç...
Tüm herkese hakkım helaldir...

El Emin
07-02-2010, 16:07
Hakkımı helal ediyor...ALLAH her şeyi hakkıyla bilendir ona havale ediyorum.

Ak_Kelebek
07-02-2010, 16:53
Hayat insanlara bazen öyle şeyler yapar ve yaptırır ki insan nasıl olduda ben böyle birşey yaptım der.Ama önemli olan şudur ; insan iki şeyi unutmalı " yaptığın iyiliği ve sana yapılan kötülüğü" Biz bu ikisini yerine getirebiliyorsak ne mutlu bize.Ben kendimce tafımdan herkese hakkımı helal ettim.Eğer hakkına geçip üzdüysemde bi arkadışımı hakkını helal etsin.Rabbim O şanına büyüklüğüyle affederken bizi biz kimizki hakkımızı helal etmeyelim:ayutandım:

Böyle bir konu açandanda ALLAH -Ü TEALA razı olsun ;1

Aminnn cümlemizden razı olsun inşALLAH ;1

Fırat
07-02-2010, 18:04
Ben genelde etmem..

HaArP
07-02-2010, 18:10
Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla

"Genişliği gökler ve yer kadar olan Cennetin kendileri için hazırlandığı muttakiler, bollukta ve darlıkta infak ederler ve öfkelerini yutarlar" (Alu İmran, 3/134).
Öfke kızgınlıktan dolayı kalbin alevlenmesi halidir. Onun yenilmesi ise kişinin kendisini sabra yöneltip tutması ve öfkenin herhangi bir etkisini ortaya çıkarmamasıdır.
"Öfkeyi yutmak insanın zarar gördüğü insanlara karşı kalbinde duyduğu yakıcı intikam hissini, intikama gücü yettiği halde tutup kalbinden taşmasını ve çıkmasını engellemek, intikam almayıp sabır ile onu hazmetmektir" (Elmalılı, M.Hamdi Yazır, Hak Dini Kur'an Dili, II, 1177).
Rasulullah bir hususta şöyle buyuruyor: "İntikamını almaya kadir olduğu halde öfkesine hâkim olan kimseyi Cenab-ı Allah Kıyamet günü bütün mahlukatın huzurunda çağırır ve dilediği huriyi almakta onu serbest bırakır" (Tirmizi, Birr, 74).
Yine başka bir hadiste Rasulullah:
"İntikam almaya gücü yettiği halde öfkesini tutan kimsenin kalbini Allahu Teâlâ hazretleri emniyet hissi ve iman ile doldurur" (Ebu Davud Edeb, 3).
* İnsanları Bağışlamak:
"(O muttakiler) insanları bağışlayanlardır" (Âlu İmran, 3/134). Öfkelerini yenmekle insanları bağışlamak birbirini izleyen özelliklerdir. Öfkeyi yenmenin pratik olarak görünüşü insanları affetmektir.
Yani affetmek, öfkeyi yutmanın pratik bir tezahürüdür.

ocean
05-30-2011, 08:56
Çok güzel bir konu ... Açan arkadaşın eline sağlık ...

Peki hakkımızı helâl edelimmi etmeyelim mi ?

Hakkımızı helâl edelimmi ?
http://www.medresedersleri.com/mp3/guncel/011_kul_hakki.mp3

Zulme mi Uğradık ?
http://www.medresedersleri.com/ozurdilemek.mp3?_p=cs