fatih kısaparmak balon baskılı balon Hangi Cephedesiniz? - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangi Cephedesiniz?

AK_Genclik
12-01-2007, 15:28
Türklerin birleşip tek bayrak altında olduğu Turan'ı mı istersiniz?

Hem Türklerin hemde diğer ırklardanda müslümanların bir olduğu ümmet birliğini mi istersiniz?

Veya Hristiyanların ağırlıkta olduğu Avrupa Birliği mi istersiniz?

erenon
12-01-2007, 16:18
türkiyenin birşeyler olabilmesi için büyük para birikimine sahip olması lazımdır dünyada temel güç paradır;para sizde olmadıkça sizi ne islam dünyası ne türk dünyası dikkate alır almaz;bugün türki cumhuriyetler sizden çok amerika birleşik devletlerinin yada rusyanın sözünü dinliyor;her fırsatta türkiyenin ağbileri olduğunu ;ve kendileri için çok önemli bir ülke olduğunu söylerken bile verecekleri iktisadi kararlarda önce amerika nediyecek diye bakıyorlar;çünkü amerika her yıl gerek pentagon gerekse bölgesel bakanlıkları aracılığıyla bu ülkelere milyar dolarlık yatırım ve yardım yapıyor bugün orta asya enerji ihalelerine giren türkiyenin amerikadan bu ihalelerde destek istemesi ;her halde bir türk birliğinin şu an için uzak olduğunu gösterir

bu saydıklarımın aynısını arap dünyası içinde uygulayabilirsiniz bugün en zengin arap ülkleri amerikan sermayesi ile iç içe geçmiştir , bugün bu ülkelerin başında bulunanların amerikan yanlılığı politikasının ağırlığını;filistinde israilin yaptığı zülümleri kınayamamalarından görürürsünüz;veya kıbrısı bügün tanıyan kaç müslüman ülke var ? yada kaç türki cumhuriyet

ab sürecimize gelince bu türkiyenin olmazsa olmazıdır çünkü bugün gerek orta asya ya gerek islam dünyasına giden devlet başkanlarımıza ;iş adamlarımıza ilk sorulan soru ab süreciniz ilerliyor mu ne oldu? hatta türk dünyasının iş sektörü her fırsatta türkiyenin muhakkak birliğe girmesi gerektiğini bunun yeni bir ergonekondan çıkışı temsil edeceğini söylemektedir;çünkü ab yabancı yatırım için bir patentir o patent in yoksa kimse seninle iş yapmak istemez o patent varsa sana müşteri yağar.

bugün arap şeyhleri kralları türkiyeye gelince cumhurbaşkanımız onu hava alanlarında karşılayıp ,otel odalarına kadar gidip ziyaret ediyorsa ;biraz daha fazla yatırım yapip ülkemize para girsin diyedir ama emin olun ab üyeliği tam gerçekleştiğinde bu arap şeyhleri bizim kapımızda sıraya gireceklerdir yatırım için.sonuçta biz ancak milyar dolarlık bütçeye ulaştığımızda;ihracatda dünyanın sayılı ilk 5 arasına girdiğimizde ve her yıl türk dünyasına, islam dünyasına milyar dolarlık yatırım ve hibelerde bulunabildiğimiz zaman gerek türk birliği gerek islam birliği kendi kendine kurulur bunun yoluda ab den geçmektedir.

erenon
12-01-2007, 16:43
türkiyenin birşeyler olabilmesi için büyük para birikimine sahip olması lazımdır dünyada temel güç paradır;para sizde olmadıkça sizi ne islam dünyası ne türk dünyası dikkate alır almaz;bugün türki cumhuriyetler sizden çok amerika birleşik devletlerinin yada rusyanın sözünü dinliyor;her fırsatta türkiyenin ağbileri olduğunu ;ve kendileri için çok önemli bir ülke olduğunu söylerken bile verecekleri iktisadi kararlarda önce amerika nediyecek diye bakıyorlar;çünkü amerika her yıl gerek pentagon gerekse bölgesel bakanlıkları aracılığıyla bu ülkelere milyar dolarlık yatırım ve yardım yapıyor bugün orta asya enerji ihalelerine giren türkiyenin amerikadan bu ihalelerde destek istemesi ;her halde bir türk birliğinin şu an için uzak olduğunu gösterir

bu saydıklarımın aynısını arap dünyası içinde uygulayabilirsiniz bugün en zengin arap ülkleri amerikan sermayesi ile iç içe geçmiştir , bugün bu ülkelerin başında bulunanların amerikan yanlılığı politikasının ağırlığını;filistinde israilin yaptığı zülümleri kınayamamalarından görürürsünüz;veya kıbrısı bügün tanıyan kaç müslüman ülke var ? yada kaç türki cumhuriyet

ab sürecimize gelince bu türkiyenin olmazsa olmazıdır çünkü bugün gerek orta asya ya gerek islam dünyasına giden devlet başkanlarımıza ;iş adamlarımıza ilk sorulan soru ab süreciniz ilerliyor mu ne oldu? hatta türk dünyasının iş sektörü her fırsatta türkiyenin muhakkak birliğe girmesi gerektiğini bunun yeni bir ergonekondan çıkışı temsil edeceğini söylemektedir;çünkü ab yabancı yatırım için bir patentir o patent in yoksa kimse seninle iş yapmak istemez o patent varsa sana müşteri yağar.

bugün arap şeyhleri kralları türkiyeye gelince cumhurbaşkanımız onu hava alanlarında karşılayıp ,otel odalarına kadar gidip ziyaret ediyorsa ;biraz daha fazla yatırım yapip ülkemize para girsin diyedir ama emin olun ab üyeliği tam gerçekleştiğinde bu arap şeyhleri bizim kapımızda sıraya gireceklerdir yatırım için.sonuçta biz ancak milyar dolarlık bütçeye ulaştığımızda;ihracatda dünyanın sayılı ilk 5 arasına girdiğimizde ve her yıl türk dünyasına, islam dünyasına milyar dolarlık yatırım ve hibelerde bulunabildiğimiz zaman gerek türk birliği gerek islam birliği kendi kendine kurulur bunun yoluda ab den geçmektedir.

+1 erenon Konuya ait yeni dünya düzenindeki sistemin getirilerinde şu an durmamız gereken yer ve mevki için yeterli acıklama emeğinize sağlık , günü okuyamayan okuyanların elinde oyuncak olmaktan kurtulamayacaktır

teşekkürler yalçın kardeş :)

çilik
12-01-2007, 18:41
böle bir soruyu bu dünyayı tanımadan sorsalar ümmet derim ama ......şimdi turanı isterim...(nedeni malum)

romakudüs
12-01-2007, 20:29
tartışmasız ümmet birliğini isterim müslümanın müslümandan başka dostu yokturdiye düşünüyorum

Beritan
12-01-2007, 20:33
Hem Türklerin hemde diğer ırklardanda müslümanların bir olduğu ümmet birliğini

tartışmasız

AK_Genclik
12-02-2007, 14:58
Ümmetçi insanlar samimi müslümanlardır.Ümmetçi insanlar , çokluğu ile gurur duyacağını söyleyen peygamberimizin ümmetinin birliğini isteyenlerdir!

mavera
12-02-2007, 16:15
ihl yillarinda iyi bir ümmetciydim ama bu birligin su anda bir ütopya oldugunu düsünüyorum, milliyetci kökenim nedeniyle turan fikride bir ara aklima yatmisti buda bana gercekci ve gerekli gelmiyor acikcasi..
o zaman bir sik kaliyor evet ben ab ci oluyorum..yani türkiye icin en hayirlisini ab olarak görüyorum bu konu üzerinde saatlerce tartisirim cünkü ab benim tez konum..kisaca neden ab görüyorum derseniz diger iki fikirden daha gercekci..
tabiki bizde isteriz bir din birligi olsun ama gecmisimiz ve gecmiste yasanan tecrübeler önümüzde, islam cografyasinin ne halde oldugu ortada, kardeslerine israil zulmünü reva görenlerle nasil bir birlik icinde oluruz bilemiyorum!..
ab ye gelirsek olaya hristiyanlar klübü cercevesinde bakmadigim icin o tarafiyla alakali yorum yapma geregi duymuyorum..olaya daha özgürlükcü, daha katilimci, daha demokrat, daha modern bir türkiye acisindan baktigim icin söylüyorum..
tek secenek ab mi tabiki hayir ama kötünün iyisi diyebiliriz ;)

parabol
12-02-2007, 20:53
Önce türküm sonra müslümanım...turan birliginden yanayım...

tabı bıraz zor...bı kere cografı olarak bıle hem musluman ulkelerın hem turk devletlerın arasına tampon devletlerı yerlestırmısler..sırf bırlık olusamasın dıye..ermenıstan ve ısraıl...cografı butunlugumuzu bozmak ıcın tampon oldukları besbellı...

TÜRK EVLADI
12-02-2007, 21:04
[i][b]Ben Türklüğümle gurur duyan biri olarak her zaman bir Turan birliği hayal ederim...

Bugün Türkmenistan dünyadaki toplam doğalgaz rezervinin yüzde 35'e yakınını elinde bulundurur ve diğer Türki devletlerde de Kazakistan başta olmak üzere petrol ve doğalgaz rezervleri bulunmaktan.Dünyayı yönetmenin temel şartıda enerji yollarını ve kaynaklarını yada ticaret yollarını elinde tutmaktır! (Osmanlı Devleti, Coğrafi keşifleri yüzünden İPEK ve BAHARAT yollarının önemi azalınca zayıflamaya başladı)

Dolayısıyla Türkiye gibi BOR madenlerinin yüzde 71'ini elinde tutan bir Devletin liderliğinide düşünmek gerekir.
Ayrıca Türk soyu savaşçı özelliği, askeri zekası, birlik beraberliği ve dünyayı yönetme tecrübesiyle (8 dünya devletinden 3 tanesi Türkleri tarafından kuruldu) Turan Devletiyle dünyaya tabi ki hükmedecektir...

Ancak burada dikkat edilmesi gereken her zaman KURAN-I KERİM'dir!

Çünkü ne kadar konuşursak konuşalım Allah'ın dediklerinden daha doğru olmamız mümkün değil ve Kuran'da Müslümanların birbirine dayananması güvenmesi gerektiği söylenir.

Daha önce onlarca devlet kurmuş olan soyumuz ne yazıkki kurduğu hiçbir devlette süekliliği sağlayamadı!
Taki İslamla tanışana kadar.
Dünyaya 300 yıl boyunca hükmeden ve en mükemmel devletlerden sayılan 600 yıllık Osmanlı Kuran'ı Kerim'in ürünüdür!!!

Demek istediğim Turan kurulsun ama Müslüman Türklerin oluşturduğu bir birlik olsun!

Çünkü Kürt asıllı Bediüzzaman'ın dediği ''Müslüman olan bir Türk'ü, Müslüman olmayan bin Kürd'e değişmem'' sözüyle hareket edersek doğru yolu buluruz...

İşte bu yüzden Müslüman Türklerin oluşturduğu bir Turan doğru olabilir.Müslüman olmayan Türk'ü ise takmam...

mavera
12-02-2007, 21:17

tabı bıraz zor...bı kere cografı olarak bıle hem musluman ulkelerın hem turk devletlerın arasına tampon devletlerı yerlestırmısler..sırf bırlık olusamasın dıye..ermenıstan ve ısraıl...cografı butunlugumuzu bozmak ıcın tampon oldukları besbellı...

kardes yanlis anlamazsan birsey soracagim sana..senin icin türklük mü önce gelir, müslümanlik mi..yani önce türküm diye baslayinca bu soruyu sorma geregi duydum..
ben kendi adima soruya cevap vereyim..en kral türk olup baska bir dine mensub olacagima, cölde bedevi bir müslüman olmayi yeglerim..

parabol
12-02-2007, 21:26

kardes yanlis anlamazsan birsey soracagim sana..senin icin türklük mü önce gelir, müslümanlik mi..yani önce türküm diye baslayinca bu soruyu sorma geregi duydum..
ben kendi adima soruya cevap vereyim..en kral türk olup baska bir dine mensub olacagima, cölde bedevi bir müslüman olmayi yeglerim..

abı bırıncısı zaten turkluk deyınce benım aklıma ıslamıyette gelır..ıkısı bırbırının tamamlar zaten..

dedıgım gıbı turk olmak ve musluman olmamak kolsuz bacaksız ınsana benzer...cunku turkluk bıze boyle ogretıldı...ıman dolu gogsumuze carparak parcalandı tum guclukler..

ama yınede soruyorsan soyleyeyım abı..once turkum sonra muslumanım....

mavera
12-02-2007, 21:28

abı bırıncısı zaten turkluk deyınce benım aklıma ıslamıyette gelır..ıkısı bırbırının tamamlar zaten..

dedıgım gıbı turk olmak ve musluman olmamak kolsuz bacaksız ınsana benzer...cunku turkluk bıze boyle ogretıldı...ıman dolu gogsumuze carparak parcalandı tum guclukler..

evet türklük ve islamiyet birbirini tanimlar..dünyanin neresinde bir insana türk nedir diye sorsan direkt islamiyet aklina gelir..
ama müslüman olmayan türklerde vardir örnegin gagavuz türkleri gibi mesela eski saman dinine inanan türkler var ama bana göre islamiyeti kabul etmeyen türkler zamanla türklügünü kaybetmistir..
benim icinde islamiyet, türklügümden önce gelir..türk olmaktan mutluyum ama hic bir zaman dinimin önüne gecemez ;)

TÜRK EVLADI
12-02-2007, 21:31

Kusura bakmazsanız bende bişeyler dicem...

Öncelikle mavera çok doğru söyledi çünkü Müslüman olamadıktan sonra ne olursak olalım bi işe yaramaz fakat bu ülkeyi birçok insan Türk'üm diyerek dolandırıp kaçtı...

Yani Türklük tek başına kar etmiyor ama dediğin gibi parabol; Türk Milletinin karakteri İslamiyet'le mükemmel bütün oluşturuyor...

erenon
12-02-2007, 21:31
benim anlamadığım türk olmak ve müslüman olmak bizim elimizde olan birşey miydi ;bugün bir ermeni aile mensupta olabilirdik;katolikte protestanda hatta mecusi ... o yüzden dolayı türklüğümle müslümanlığımla övünmek bana biraz tuhaf görüküyor;evet türk milliyetindenim ama başka milliyetlerdende olabilirdim o yüzden türkün başk bir milletten başka bir milletinde bizden üstün olduğuna inanmıyorum

Meftun
12-02-2007, 21:33
benim anlamadığım türk olmak ve müslüman olmak bizim elimizde olan birşey miydi ;bugün bir ermeni aile mensupta olabilirdik;katolikte protestanda hatta mecusi ... o yüzden dolayı türklüğümle müslümanlığımla övünmek bana biraz tuhaf görüküyor;evet türk milliyetindenim ama başka milliyetlerdende olabilirdim o yüzden türkün başk bir milletten başka bir milletinde bizden üstün olduğuna inanmıyorum

kesinlikle katılıyorum...tamam türk olduğum için çok mutluyum müslüman olduğum için şanslıyım ama olmaya da bilirdim....zaten türklüğümüzle övünmek müslümanlığımıza sığmaz..

mavera
12-02-2007, 21:33

bu konuda sana kesinlikle katiliyorum..ben bu konuyu övünc nedeni görmüyor aksine kendimi nasipli birisi olarak görüyorum..
ben hristiyanda olabiliridm, samanist, inege tapan biride olabilirdim..
gerci hangi dine, hangi irka mensub olursan ol herseyden önce insan olmak önemli ;)

murat kurt
12-02-2007, 21:34
Önce sonra falan filan ne kadar anlamsız.

Sen Türk müsün?Türküm.

Sen müslüman mısın?Müslümanım.

E tamam.Ne öncesi ne sonrası?Türklüğü nereden aldın? Veya hakettin de öyle mi verdiler? Hem Türksün Hem müslümansın.

Ha diyelim ki Japonsun?Müslümanlığı seçmeyecek misin?

Japon da olsam,Amerikan da olsam,Arap da olsam,İngiliz de olsam be İSLAMı seçerdim.

Önce sonra işi bizi ters yerlere götürür haberiniz olsun..eyvallah..

erenon
12-02-2007, 21:34
gerci hangi dine, hangi irka mensub olursan ol herseyden önce insan olmak önemli

işte sözün bittiği yer...... ;)

TÜRK EVLADI
12-02-2007, 21:38
[i][b]Türk olmak veya olmamak konusunda haklısın çünkü bu Allah vergisi ve yapabileceğin bişey yok ama Müslümanlık konusunda yanlış düşünmüşsün!

Çünkü insanlar doğuştan bütün insanlar aynıdır ancak daha sonra akıl çağına gelince arayarak İslamiyeti bulmalıdır.Yani elimizdedir Müslüman olmak!

Eğer bir Katolik ailenin çocuğu olsaydın bile aklını kullanarak İslamiyeti bulman gerekir...

Eğer bizim Müslüman ailelerden geldiğimiz için şanslı ve direk cennetlik olduğumuzuda düünüyosan yanılıyosun çünkü bir Katolik yada diğer dinlere mensup kişi, Müslüman olduğu zaman görevini tamamlamıştır ancak biz Müslüman doğduğumuz için herşeyi her yönüyle yerine getirmek zorundayız yoksa en az bir Hristiyan kadar Cehennemde kalırız...

Avantaj yoktur Allah'ın kanunlarında;)

murat kurt
12-02-2007, 21:44
Her şeyden önce insanlık....sahte hümanist gevelemesi..

Milletle övünme müslümanlığa sığmaz.Yanlış.Müslümanlıkta ırkçılık yasaktır.Milliyetini sevmek övünmek yasak değildir.

Ayrıca dinim benim şansım değil.Din seçilir arkadaşlar şansla olmaz.

Hristiyan da olabilirdim,yahudi de olabilirdim,mecusi de olabilirdim..Bir yanlış daha.Eğer müslümanlığa gerçekten inanıyorsak bu söz çok yanlış.Sanki Allah öte tarafta bunların hepsine iyi olmak şartı ile cennete vize veriyor.

Dinimi ben seçtim.Böyle muhteşem bir milletten olduğum için Rabbime şükrediyorum.

TÜRK EVLADI
12-02-2007, 21:47

Milletle övünme müslümanlığa sığmaz.Yanlış.Müslümanlıkta ırkçılık yasaktır.Milliyetini sevmek övünmek yasak değildir.

Hristiyan da olabilirdim,yahudi de olabilirdim,mecusi de olabilirdim..Bir yanlış daha.Eğer müslümanlığa gerçekten inanıyorsak bu söz çok yanlış.Sanki Allah öte tarafta bunların hepsine iyi olmak şartı ile cennete vize veriyor.

Dinimi ben seçtim.Böyle muhteşem bir milletten olduğum için Rabbime şükrediyorum.
Takdir ve teşekkür ederim seni Murat kardeşim...Aynıyız!

murat kurt
12-02-2007, 21:53
ecdatla övünebilmeye bir örnek... Mekke fethedildikten sonra başkaldıran Hevazin kabilesinin itaat ettirilmesi amacıyla İslam ordusu Huneyn üzerine yürümüştü. Mekke den yeni müslüman olmuş 2.000 askerin de katılımıyla ordunun sayısı 12.000 kişiyi bulmuştu. Bazı müslümanlar bu sayı çokluğuna güvenerek böyle bir ordunun yenilmesinin imkânsız olduğunu söylemeye başlarlar. Zaferin Allah'ın yardımıyla mümkün olduğunu sanki göz ardı edivermişlerdi. Ne var ki henüz girdikleri Huneyn vadisinde kendilerinden bir kaç kat daha zayıf olan düşmanın ani bir baskını karşısında orduda panik baş gösterir. O güçlü ordu dağılmaya başlar. O sıcak dakikalarda bütün ordunun aksine dalga dalga üzerlerine gelen düşmana karşı koymaya çalışan bir tek kişi vardır; Hz. Muhammed.

Yeryüzünde Hakk'ı temsil ediyor olmasına rağmen, ordusunun dağılmaya başlaması karşısında hayatının en zor anlarından birisini daha yaşayan Hz. Muhammed atinin üzerinde dikilerek, "Ben Allah'ın Elçisiyim bunda yalan yok. Ben Abdülmuttalib'in oğluyum (Düşmandan hiç kaçmamış bir ecdat) bunda yalan yok1 diye haykırmakta ve bütün gücüyle müslümanların üzerine sağanak halde ok yağdıran Hevazinlilere saldırmaya çalışmaktadır. Bu arada iki yakını güçlükle zapt etmektedirler. Savaşı İslam ordusu kazanır. ( H.M. Kandehlevi 3/228

Takdir ve teşekkür ederim seni Murat kardeşim...Aynıyız!
teşekkür ederim aynıyız

parabol
12-02-2007, 23:11
ben su kadarını soyleyeyım benm annem babam ınanır evet ama ıslamıyetın hıc bır geregını yerıne getırmez...namaz kılmaz oruc tutmazlar..sorsan ıkı uc sure bılırler...annem acıktır..

gelelım bana kendımı bılmeye basladıktan sonra bı takım seylere ılgı merak duymaya basladım..once yazları kuran kursuna gıttım arapca ogrendım kuran okumaya basladım..sonra namaz kılmayı ogrendım oruc tutmaya basladım..kapanmadım ama gıyıyıme dıkkat etmeye basladım... aılem hala aynı...

yanı dıyecegım bırsey ınsanın ıcınde olacak..musluman dogmusuz yada hrıstıyan dogmusuz bu bıseyı degıstırmez onu yasamak onemlı..evet turklugumuzu degıstıremeyız bu bır sanstır ama dınımız oyle degıldır...

ZAksu
12-03-2007, 00:39
Önce müslümanım elhamdulillah.Ümmet birliği isterim .Her türlü sömürge,satılmış düşüncelerden arınmış ...

osman_zinnur
12-03-2007, 00:49
Önce müslümanım elhamdulillah.Ümmet birliği isterim .Her türlü sömürge,satılmış düşüncelerden arınmış ...

İmzamı atarım Ümmet birliği samimi müslümanların olduğu...

TÜRK EVLADI
12-03-2007, 15:21
Zevk sefadan başka bişey düşünmeyen Araplarla ve dini olabildiğince saptıran İranlılarla nasıl ümmet birliği kurabilir oda ayrı bi konu ama neyse...

erenon
12-03-2007, 15:31
bende onu diyorum ya bu ümmet birliği yada türk birliğine inanlar söylesinler neden inanıyorlar hangi gerekçeleri var göremediğimiz noktalar neler

1) arab dünyası bugun tamamen amerikanın elinde kuveytten ürdüne kadar birleşik arap emirliklerinden suddi arabistana kadar hepsi amerikayla can ciğer dost ve bu ülkelerin başında ise vehhabi geleneğinden gelen tamamen ehl-i sünnet düşmanı kesimler hakim iranın durumu ortada adamlar şia ve sünniliğe en büyük düşmanlığı yapıyor

2) türk dünyası bügün amerika ve rusyayla bizden daha çok içli dışlı şimdi bu şartlarda bu iki birlik nasil gerçekleşecek aklım almıyor;

herşeyi doğru yerde doğru zamanda istemek önemli;enver paşada türk birliği hayranı idi hatta hepimizden daha çok türkçü idi duşanbede rus kurşunlarıyla öldü ama birliği gerçekleştiremedi;erbakan hoca ömrünü islam birliği gelişmiş 7 müslüman ülke hayaline adadı ama başaramadı olmadı kaddafinin çadırda rezil oldu ;çünkü istedikleri düzen şuan için türkiyenin içinde bulunduğu konumlarda mümkün değildi;dünyayı iyi okuyamıyorlar oysa atatürk çok uluslu bir ittifaka karşı milli mücadele başarılı olmuştu çünkü o şartları çok iyi görmüş ve istediklerini o şartlar altında ortaya koymuştu.

bizim yapmamız gereken bi an önce ab ile bütünleşerek ve bu sayede iktisadi ve sosyal gelişmemizi tamamlamak dünyada gelişmiş ilk 5 ülke listesine girelim o zaman görün bakalım israil bu kadar rahat at koşturabilecek mi ortadoğuda ; inanın bunlar olsun bu dediğiniz birlikler kendiliğinden oluşacak.