Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangi Şekilde Ölmek İsterdiniz?
RDönmezs
05-09-2008, 18:45
Hangi Şekilde Ölmek İsterdiniz?
* Boğularak!
* Kan Kaybederek!
* Yükseklerden Düşerek!
* Asılarak Ölmek!
* Zehir İğneyle İnfaz Edilerek!
* Kalp Krizi Geçirerek!
* Yanarak!
* Elektrik Çarpması Sonucu!
* Ecelimle!
* Trafik Kazası Sonucu!
* Diğer! (Açıklayınız)
Bunların hepsi çok iddialı ölümler ben daha pasif daha aksiyonsuz birşey isterdim.. :-\
Örneğin namazlarımı kılmış huzur içinde yatağımda uyurken...
ENGİNEER
05-09-2008, 18:51
Aslında ben kesinlikle şehit olarak ölmek isterim...
Ama anket gerçekten esprili olmuş Rıdvan öldürceksin bugün beni sen (:
(Bk buda bi ölüm şekli...Gülerek ölmek (: )
Nikimi_Kaybettim
05-09-2008, 18:51
Allah yolunda ölmek isterdim.
BaDe_EsNa
05-09-2008, 18:52
:D :D
çookkk yüksekten düşerek ölmek isterdim önce uçacaksın şöyle bi semada adrenalin yaşayacaksın sonra öleceksin ya da en büyük meraklarımdan biri canlı bomba olarak ölmek nasıl bir acı çekiyorlar onu merak ediyorum ;)
Nikimi_Kaybettim
05-09-2008, 18:53
çookkk yüksekten düşerek ölmek isterdim önce uçacaksın şöyle bi semada adrenalin yaşayacaksın sonra öleceksin ya da en büyük meraklarımdan biri canlı bomba olarak ölmek nasıl bir acı çekiyorlar onu merak ediyorum ;)
İlginç Şaşırdım ve korktum
RDönmezs
05-09-2008, 18:53
Aslında ben kesinlikle şehit olarak ölmek isterim...
Ama anket gerçekten esprili olmuş Rıdvan öldürceksin bugün beni sen (:
(Bk buda bi ölüm şekli...Gülerek ölmek (: )
Bugün evde kaldım uzun zaman sonra çok mutluyum ankete vurdum kendimi :D :D
BaDe_EsNa
05-09-2008, 18:56
İlginç Şaşırdım ve korktum
korkacak ne var ki birgün cennete gidersem bunları yaşayabilmeyi isticem ben Rabbim'den :)
RDönmezs
05-09-2008, 18:56
Secdede ölmek isterim..
Hıfz-ı lisan
05-09-2008, 19:00
ölümün hangi şekilde olması okadar önemli değil sanırım..Ölümün nasıl tecelli edeceği belli olmaz güzel bir mekanda ölüp arkandanda negüzel vefat etmiş denilip ahirette o vuku bulmazsa,varsın acı çekerek ölünsün ahirette huzurlu olanlardan olalm Rabbimin izniyle :)
Son nefeste imanlı gitmeyi nasip etsin Rabbim de....! :)
BaDe_EsNa
05-09-2008, 19:01
ölümün hangi şekilde olması okadar önemli değil sanırım..Ölümün nasıl tecelli edeceği belli olmaz güzel bir mekanda ölüp arkandanda negüzel vefat etmiş denilip ahirette o vuku bulmazsa,varsın acı çekerek ölünsün ahirette huzurlu olanlardan olalm Rabbimin izniyle :)
Son nefeste imanlı gitmeyi nasip etsin Rabbim de....! :)
aminn
Hıfz-ı lisan
05-09-2008, 19:02
Bazı Kelam bilginleri bu tür kaza,boğulmanın,öldürülmenin kesintili ecel olarak bildirsede ehl-i sünet alimleri kişiye nasıl ölüm tecelli ederse etsin o Alah'ın takdiri yani ecelin kendisidir zamanıdır görüşündedirler..
ankete ecelimle yazmışsında ondan dedim ::)
ENGİNEER
05-09-2008, 19:07
Bazı Kelam bilginleri bu tür kaza,boğulmanın,öldürülmenin kesintili ecel olarak bildirsede ehl-i sünet alimleri kişiye nasıl ölüm tecelli ederse etsin o Alah'ın takdiri yani ecelin kendisidir zamanıdır görüşündedirler..
Aslında boğularak yada yanarak ölenler şehit olur diyenlerde var ama ne alakası varsa hiç anlamam (:
murat kurt
05-09-2008, 19:09
Sedirimin üstünde beyaz sakallarımdan gözyaşlarım damlar halde ,uzanır vaziyetteyim..Dilimde Rabbimin adı...Yamacımda ağlayan torunlarım..Kulağıma gelen kutsal ses...Gözlerimi yavaşça yumarken dudaklarımdaki son kıpırtı kelime-i şehadet..
Necip Fazıl
05-09-2008, 19:16
Başbakanın elinde ölmek isterdim valla.
NuR-eFSaN
05-09-2008, 19:20
Bence nasıl öldüğün o kadar mühim değil diğer tarafa nasıl gittiğindir. . .
Ben kimseye sıkıntı çektirmeden ölmek isterdım ansızım Rabbim hastalık vermeden canım alsın
Hıfz-ı lisan
05-09-2008, 19:21
Aslında boğularak yada yanarak ölenler şehit olur diyenlerde var ama ne alakası varsa hiç anlamam (:
O konuda sahih hadisler var aslında..Afetlerde ölen kişilerin şehit olduğunu duymuştum bende hatta Peygamber Efendimiz Şehitlerin Beş kişi olduklarını buyurmuş..bunlar enkaz altında kalan,suda boğularak ölen ve Allah yolunda ölen.. (ikisini hatırlayamadım :) ) yanarak ölme buna girermi bilmiyorum =)
ENGİNEER
05-09-2008, 19:25
Yani adam hiç ibadetine felan önem vermeyen biri olsa ve o anda tv izliyo olsa afetlede ölse...Nasıl şehit olabilir bilmiyorum...Snuçta şehit olmak Allah yolunda ölmek...
Ama madem sahih hadis o yüzden fazla ileri gitmeyelim varıdr bi nedeni (:
RDönmezs
05-09-2008, 19:27
Ulaa nolmuş burası dağılmış :D
Hıfz-ı lisan
05-09-2008, 19:28
Haklı olabilirsin aslında her afette ölene şehitlik mertebesi verilmez.. onun içinde muhakkak bazı etkenler vardır kişinin kurallar dahilinde yaşaması gibi.. :) hadisleri buldum ancak konuyu fazla dağıttım sanırım koymasam daha uygun olur..
Rdönmez kusura bakma .. :) + ::)
bu arada yanarak ölmede bu konuya girermiş :)
By_ÇAKIR
05-09-2008, 19:41
Ecelle abi bunu seçme gibi bir şansımız olsa keşke... :)
Başbakanın elinde ölmek isterdim valla.
merak etmeyin onun elinde ölmeseniz bile onunla haşredileceksiniz. Cevat Hocanın sohbetinde dinlemiştim insan kendini yönetmesi için seçtiği devlet lideriyle haşredilirmiş. bende inşALLAH Erbakan hocamla haşredilirim :-*
Sukut-u Hayal
05-09-2008, 20:09
hizmet yolunda :'(
Ecelimle ölmek isterdim..
Bu nasıl bir anket olmuş Rıdvan :-\ :-\ ürküttün beni...
Sukut-u Hayal
05-09-2008, 21:15
Nasil olursen ol zaten ecelinle oluyorsun.
Elektrik carma felan, bunlar sebep.
Kemalist59
05-09-2008, 21:19
Allah cvan çekiştirmesin azrail canımızı acıtmadan alsın yeter..
politikaci
05-09-2008, 21:20
asılarak 8)
Esra KAÇ
05-09-2008, 21:21
Ecelimle
RDönmezs
05-09-2008, 21:37
O biçim anket..
ENGİNEER
05-09-2008, 21:40
O biçim anket..
Rıdvan öyle bi cevap verdi ki bence şıklara bide ''Rıdvan tarafından öldürülmek'' konulsun (:
Rıdvan sahiden bugün açtığın konular kopardı beni kardeş ya (:
RDönmezs
05-09-2008, 21:44
O biçim anket..
Rıdvan öyle bi cevap verdi ki bence şıklara bide ''Rıdvan tarafından öldürülmek'' konulsun (:
Rıdvan sahiden bugün açtığın konular kopardı beni kardeş ya (:
Tamam koruz öyle bi şıkta canım insan öldürmek istiyor bu aralar töbe töbe :D maynakmısın olum sen :D
Bugün bende farkındayım evde olmanın mutluluğu ile açıldı bu konular her gün böyle olmam :D
EpiVaTeS
05-09-2008, 22:03
Ecelimle ölmeyi isterdim .....
BilgeAdam
05-09-2008, 22:24
ölmek istemem....
....
....
( şehit olmak isterim )
Oğlum Rıdvan ne sadist adamsın sen ya... 8)Sanane benim ölümümden... :D
Ak-Cengâver
05-10-2008, 20:05
ben Kur'an-ı Kerim okurken ölmek isterim. inşaallah Rabbim bana Kuran okurken ölmeyi nasip eder, aminnnn deyin arkadaşlar
Sukut-u Hayal
05-10-2008, 20:07
amiiin
bende küçükken ilk namaza başladığım zaman tam secdedeyken ölmeyi istiyordum çünkü küçüklük aklımla ancak o zaman cennete gidebileceğimi düşünüyordum :-*
Ak-Cengâver
05-10-2008, 20:08
amiiin
teşekkür ederim kardeşim. Allah razı olsun...
valla ecelimle dedim en çok korktuğum şeyde boğularak ölmek allah inşallah nasip etmez...
OPERASYONDA...veya...UYURKEN...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.