Orijinalini görmek için tıklayınız : Hanımın neden kapalı???
acizane44
06-09-2008, 09:56
Çok iyi iki arkadaştan biri diğerine sormuş.
-Abi, benim hanım açık, seninki örtülü. Bak ne güzel hanımın var. Niye saklıyorsun, açılsın izin versene. Açılmasını istesene?
Hanımı kapalı olan adam cevap vermiş.
-Kardeş, sen askerdeki posta gidişatını biliyorsun değil mi? Er mektupları açılır herkeste okur. Ama subay mektupları okunmaz. İşte benim hanım subay mektubu... 8)
Ruh-i zar
06-09-2008, 11:09
herhangi bir artniyet taşımasanız bile ben kapalı olmayan biri olarak okuyunca kızdım...
umarım gerçek düşüncenizde bu yönde değildir...
acizane44
06-09-2008, 12:36
Bence birkez değil birçok kez okuyun yanlış anlaşıldı... ;) :)
Demokrat
06-09-2008, 12:38
kardes bende defalarca okudum ama sanki kapali, acik ayrimi gibi birsey var bence yanlis ama belkide bize yalnis birseyler cikarmis olabiliriz :(
acizane44
06-09-2008, 12:40
:) :) :) Verdiği cevabı düşünelim
Demokrat
06-09-2008, 12:43
sence kapali olmakla is bitiyor mu kardes?
acizane44
06-09-2008, 12:46
sence kapali olmakla is bitiyor mu kardes?
Hayır bitmiyor ama orda en yakın arkadaşına soruyor neden kapalı hanımın diyor en yakın arkadaşına arkadaşıda fikrini bir benzetmeyle belirtiyor o eşi neden açık diye sormuyor farkındaysanız ayrıca tesettür sadece başörtüsü de değil abim
Demokrat
06-09-2008, 12:50
ama bence insanlari böyle karsilastirmak yanlis kaldiki karsilastiranlar olayin müdahilleri degil..o insanlarin sahsi tercihidir, neyin dogru veya yanlis oldugunu Mevla bilir...
ne demisler kardes ne insanlar gördüm üstünde elbise yok, ne elbiseler gördüm icinde insan yok..
acizane44
06-09-2008, 12:52
galiba yanlış anlaşıldı konu başka yerlere gitmeden düzeltmek en iyisi hatta silerseniz sevinirim
Demokrat
06-09-2008, 12:53
yok silinecek bir durum var, herkes baska birsey anliyor olabilir kardes, belkide senin anladigini biz anlamadik...;)
Akl-ı Selim
06-09-2008, 13:00
ama bence insanlari böyle karsilastirmak yanlis kaldiki karsilastiranlar olayin müdahilleri degil..o insanlarin sahsi tercihidir, neyin dogru veya yanlis oldugunu Mevla bilir...
ne demisler kardes ne insanlar gördüm üstünde elbise yok, ne elbiseler gördüm icinde insan yok..
demokrat arkadaşım, bu benzetmeye niye bu kadar takılıp dert edindiniz anlamadım.Bakın ne güzel söylüyorsunuz mevla bilir diye işte O mevlanın bir kitabı var onda bu konu gayet net açıklanmış.Aman sabihcim duymasun ona da yorumunu katar. sonra herkes yanlış anlamaya başlar.Lütfen hiç değilse kuranın sarih hükümlerine bari karşı çıkmayalım. Ama nihayetnde kapanıp kapanmamak bireyi ilgilendiren bir tercihtir. umarım bende yanlış anlaşılmam.
Demokrat
06-09-2008, 13:03
ben dert etmedim kardes, sadece görüsümü belirttim :).. ben insanlarin kapali yada acik diye ayirt edilmesini, sanki kapali olunca hersey bitmis gibi algilanilmasina karsi cikiyorum, benim bakis acimlada bu benzetme bana öyle geldi ;)
kapanmak yada kapanmamak bireyin kendi kisisel tercihidir en azindan saygi duymaliyiz, insanlari kampara ayirmak bize birsey kazandirmaz..he birileri cikar kapanmak dinin emri dedilgir derse o zaman gerekeni söyleriz ancak kisiler kapali yada acik diye onlara önyargili yaklasirsak o cok elestirdigimiz kesimle ayni tutuma sahip olmus oluruz ;)
Akl-ı Selim
06-09-2008, 13:15
O zaman da şöyle bir problem cıkıyor. biz aramızda mutabık oldugumuzu düşündügümüz konularda bile tek söz söyleyemiyoruz.Bizim kimseyi kamplara ayırdıgımız falan yok hüküm neyse o. benden neyin nasıl olmasınıistiyorsa ben öyle olmalıyım.Birileri kırılacak diye hakikatı gizleyemem ya.O zaman bana sormazlar mı emir ne diyo sen nasıl davranıyorsun diye.tabiki kuranın istegine uygun olan subay misali bana lezzet verecek diğeri değil.Hee kapanıp kapanmamak beni bağlamaz kardeslerimizin tercihidir o.dediğiniz gibi kapanmakla da iş bitmiyor hani saygılarımla abi
Demokrat
06-09-2008, 13:19
kardes cok güzel hos diyorsunda icinde bulundugumuz konjoktör malumun..dogruyu söylemeyi birak, yeltenmek bile suc sayilir o yüzden bazi seyleri zamana birakmak, uzlasiyla cözmek daha dogru degilmidir..
yoksa hüküm birdir ve kesindir onda kesinlikle bir sorun yok ancak birileri o hükmü dikta ediyoruz diye bizim üstümüze gelmiyorlar mi, birileri bizi bu nedenle ötekelestirmiyor mu, birileri bize bu nedenle adres göstermiyorlar mi o halde bizde onlarin yaptiginin aynisini yaparsak ne kadar samimi oluruz...
sonucta kapanmak kisisel bir tercihdir bizede saygi duymak düser, sen yine kendi bakis acin cercevesinde bir düzen kurabilirsin ancak sana benzemeyenleri dislamakta yanlis kaldiki su anda icinde bulundugumuz ortam malumdur ;)
ancak islam günesi batidan dogmaya basladi kardesim, sabir sabir sabir... ;)
Akl-ı Selim
06-09-2008, 13:30
Üstümüze gelmeleriyle gerilemez ötekileştirmeye çalışmalarıyla ötekileşmeyiz onların adresc gösterdiği yere gidemeyiz.Yoksa biz biz olmaktan çıkarız.Davasına başlarken ki tavrıyla kazandıktan sonraki tavrı bir olanlar hep büyüklerle anılmıştır.Biz onu gördük onu biliyoruz.İnanıyorum ki şuan azınlıkların azgınlıklarına bende dahil olmadan yani bende onlardan olmadan onlar beni sevmeyecek istemeyecek o halde ben niye konjektüre göre konusup hareket edyim haksızsam söylein....
ENGİNEER
06-09-2008, 13:32
Aslında ben ilk okuduğumda direk olarak kapalı bayanların daha değerli olduğunu ima ettiğini düşündüm o yüzden kötü bakmadım ama eğer açık bir bayan bunu okusa gerçekten kızabilir :)
Demokrat
06-09-2008, 13:34
konjoktöre konusun demiyorum, konjöktüre göre hareket edin diyorum ;).. bazi seyler zaman alacaktir, bizde isteriz hersey bir anda degissin ancak ülkemizin durumu ortadadir ancak görüyoruz ki son yillarda birilerinin "kale" olarak nitelendirigi yerler teker teker düsüyor..
inaniyorum ki yakin zamanda basörtüsü yasagi dahil bir cok yasak kalkacaktir ancak bu isler öyle lafla olmadigi icin zaman aliyor, birileri bu ugurda defalarca parti kapatti, partimizde ayni duruma maruz kaldi biz demiyoruz ki dogruyu söylemeyin biz diyoruz ki her dogru,her yerde söylenmez ;)
tayyipleyiz
06-09-2008, 13:39
[center]"Evet, her söylediğin doğru olmalı; fakat her doğruyu söylemek doğru değil. Bazan zarar verse sükût etmek... Yoksa yalana hiç fetva yok. Her söylediğin hak olmalı; fakat her hakkı söylemeye senin hakkın yok. Çünkü hâlis olmazsa su-i tesir eder, hak, haksızlıkta sarf olur."
Eğer bu şablona uygunsa konuşmak, değilse sükut evla olandır. Kapalılıkta Erdemin, mağrurluğun devrimizdeki zirve noktasıdır. Ötekileştirme doğruları söylemek olacaksa, susulmalı belki metod değiştirilerek murad aktarılmalı, çözüme endeksli olabilmelidir. Hakk değişmez ancak yer ve zamanın mükemmelliği sonuca götürücü patika niteliği taşır.
Saygı ve sevgilerimle ...
Demokrat
06-09-2008, 13:41
Levent abi yazilarini okuyunca sanki hocaefendinin yazilarini okuyormusum gibi oldu..yüregine saglik abicim ;)
tayyipleyiz
06-09-2008, 13:42
Estağfirullah, güzelliklerin kaynağından besleniyoruz Ağabey, yakınlık ondandır inşallah. ;)
acizane44
06-09-2008, 14:11
Aslında ben ilk okuduğumda direk olarak kapalı bayanların daha değerli olduğunu ima ettiğini düşündüm o yüzden kötü bakmadım ama eğer açık bir bayan bunu okusa gerçekten kızabilir :)
Demekki ben tek düşünmemişim okuduğumda yazıyı :)
Demokrat
06-09-2008, 15:44
Sevgili hocam o güzelim yorumlarınızdan bizleri mahrum etmediğiniz için minnet size (erak) yalnız ahmet ağabey ile polemik yapma ben bunun nasıl bir şey olduğunu size anlatırım :D
sen ne kastediyorsun bakalim abicim :)...arkadasimiza tesekkür ederim, konuya acilim getirdi, böyle tartismalardan her zaman haz almisimdir cünkü karsilikli anlayis ve bilgi paylasiminin oldugu tartismalar her zaman faydalidir ;)
Ruh-i zar
06-09-2008, 17:16
defalarca okudum...hatta ben mi yanlış anlıyorum diye başkalarına bile okuttum
ama yanlış anladığımı sanmıyorum böyle düşünen tek ben değilim..
özellikle Er mektupları açılır herkeste okur. Ama subay mektupları okunmaz.
bu kısıma çok sinirlendim...
açık olan insan kendini sergiliyomuş gibi söylenmiş kendi adıma konuşmam gerekirse
benim giydiğim bi çok kıyafetin tesettürlü arkadaşlarınmın giydiklerinden hiç bir farkı yok...
tek fark başımda örtümün olmaması...
ki buda Kur-anda belirtilen bi emri inkar ettiğim kapanmıcam anlamınada gelmez(inşAllah oda olucak)
kızmamın sebebi tesettürlü olmamamda değil öyle olsaydım yinede kızardım...
bir çok insan Akplilere siz başı açık olanları dinsiz görüyosunuz derken (ki kim söylese karşı çıktım)
böyle bir yazıyı bu sitede gördüğüme çok şaşırdım...
yinede tekrar okuyun demişsiniz benim anladığım bu neresini yanlış anladım belirtirmisiniz...
haklısın ama bunu ak partiye katman bence yanlış..
yazıya ben de anlam veremedim doğrusu :-\
Ruh-i zar
06-09-2008, 17:25
haklısın ama bunu ak partiye katman bence yanlış..
yazıya ben de anlam veremedim doğrusu :-\
AKP yi katmıyorum benim düşüncemde hiç bi değişiklik yok ;)
ama şaşırdım gerçekten...
BaDe_EsNa
06-09-2008, 17:27
cevabı güzel vermiş yalnız evet bende sanırım açık olsaydım buna kızardım
şimdi açık var açık var yine aynı şekilde ne kapalılar var görüyoruz
her açık kötüdür ya da her kapalı iyidir diye birşey yok
Rabbim en iyisini bilir bayanlara da tesettürü emrettiyse demek ki bu en iyisi
Kemalist59
06-09-2008, 17:33
Sevgilim var 2 yıldır çıktığım kısmet olursa ileriye dönük şeyler de düşünmeye başladık.Ancak başı açık ve ben istesem de kapayacağını pek sanmam.Ki bu inanç gereğiyse dinimizde zorlama yoktur.Ben böyle bir baskı kesinlikle oluşturmam.
BaDe_EsNa
06-09-2008, 17:38
Sevgilim var 2 yıldır çıktığım kısmet olursa ileriye dönük şeyler de düşünmeye başladık.Ancak başı açık ve ben istesem de kapayacağını pek sanmam.Ki bu inanç gereğiyse dinimizde zorlama yoktur.Ben böyle bir baskı kesinlikle oluşturmam.
Rabbim emrettiği halde tesettüre girmeyen birisi sizin isteğinizle hiç girmez bence
farzedelim ki kabul etti ve tesettüre girdi sizin isteğinizle yaptı bunu bence islami açıdan bakarsak bir önem ifade eder mi tartışılır
Kemalist59
06-09-2008, 17:40
Ben inanıştan kapananlara saygı duyarım.Ancak kapanmayan birinin de dinden çıkacağına inanmıyorum.O halde baskı uygulayamam.
BaDe_EsNa
06-09-2008, 17:44
kapanmayan biri dinden çıkmaz ki zaten
''bu islamiyette yoktur Allah böyle birşey emretmemiştir'' şeklinde yalanlayanlar dinden çıkar Allah korusun
acizane44
06-09-2008, 23:28
defalarca okudum...hatta ben mi yanlış anlıyorum diye başkalarına bile okuttum
ama yanlış anladığımı sanmıyorum böyle düşünen tek ben değilim..
Aksini düşünende birtek siz değilsiniz
bir çok insan Akplilere siz başı açık olanları dinsiz görüyosunuz derken (ki kim söylese karşı çıktım)
böyle bir yazıyı bu sitede gördüğüme çok şaşırdım...
Bu tarz yazılarla karşılaşmanız çok normal burası herkese açık bir sitedir biz burada kimseye sen neden açıksın neden kapalısın diye sorular yöneltmiyoruz herkes düşüncesini belirtir
Akl-ı Selim
06-10-2008, 00:41
Yorumlarımı eklerken kimseye dayatmada bulunmuyorum.Biraz hissi yaklaşmanın verdiği bir üslup hakim olabilir.Fıkranın da espri mahiyetini kaçırdığını düşünüyorum.Tayyipleyiz abinin dediğine elbette katılıyorum.imam nursinin o sözleri bir hakikat ama hakkın hatırı da alidir başka hakka bakılmaz.
fıkradan kimin nasibine neyin düştüğü sorunu var ortada. Su bile farklı durumlardaki insanlara çok farklı etkilerde bulunabilir.Ameliyattan çıkana içirirsen ölümüne kapı açarsın susuza verirsen hayat bahşedersin.yemek yiyene afiyet dilersin vs.şimdi ben ne yazsam karşımdaki ruh hali o etkiye kapılacak. neyse ya geldi aklıma bişeyler ama .........
tayyipleyiz
06-10-2008, 00:50
Hakk' ın hatırı elbet alidir, sevgili kardeşim. Hakkı hakedene vermek de zaman ve zemin bakımından öngörü meselesidir. Bunun tezahürü, İslam nazara alındığında fazlaca düşünülesi kılar. Eğer hak teslimiyeti doğruları her zaman söylemek olsa, Hakkaniyet heba olabilir. Biz o alıntıyı şiar edindik. Kendimiz onun için heryerde herşeyi söylemekten itminan ederiz. Size yönelik de yazmıyorum bunları ... Lütfen alınmayınız. :)
Sadece yazımda da vurguladığım, Hakk sözcülüğü metod işidir. Yerine zamanına ve de muhattabına göre biçimlenebilecek bir sanattır. O sanatın icrası da İrşadın ehemmiyeti kadar sanatçının da Sanatkarlığına bağlıdır. "Sanat sanat içindir diyemeyiz", yani.
Saygı ve sevgilerimle. :)
Ruh-i zar
06-10-2008, 01:06
ben pek fıkra mahiyetinde yazıldığını düşünmüyorum bunun zaten dini konular bölümüne açılmış fıkralara değil ;)
acizane44
bana yanlış anladın dediniz neyi yanlış anladım onu merak ediyorum ben aksini düşünenlerin olduğunun bende farkındayım ;)
neyse uzatmanın anlamı yok...
acizane44
06-10-2008, 01:08
Ozaman siz kendinize göre anlamışsınız diyelim bu daha doğru olacaktır...Anlayış meselesi işte kimseye kendi bildiğini aynı görüş olarak dayatamayız uzatmanın anlamı yok hayırlı günler size :)
Akl-ı Selim
06-10-2008, 10:52
Hakk' ın hatırı elbet alidir, sevgili kardeşim. Hakkı hakedene vermek de zaman ve zemin bakımından öngörü meselesidir. Bunun tezahürü, İslam nazara alındığında fazlaca düşünülesi kılar. Eğer hak teslimiyeti doğruları her zaman söylemek olsa, Hakkaniyet heba olabilir. Biz o alıntıyı şiar edindik. Kendimiz onun için heryerde herşeyi söylemekten itminan ederiz. Size yönelik de yazmıyorum bunları ... Lütfen alınmayınız. :)
Sadece yazımda da vurguladığım, Hakk sözcülüğü metod işidir. Yerine zamanına ve de muhattabına göre biçimlenebilecek bir sanattır. O sanatın icrası da İrşadın ehemmiyeti kadar sanatçının da Sanatkarlığına bağlıdır. "Sanat sanat içindir diyemeyiz", yani.
Değerli abim amacım sizin gibi değerli insanlarla münazarada bulunmak değil haddime de değil zaten.Hakk ın söylenmesi noktasında metod un ehemmiyetinin farkındayım ancak benim ifadede zorlandığım uygun metodla tavizsiz hareket.elbettteki kem aletle kemalat olmaz değil mi.
Birde alınmak söz konu bile olmaz eğer bilmediğim bir şeyi veya yanlış düşündüğüm bir gerçeği sizlerin ufkuyla bakıp düzeltebiliyorsam talihli addederim kendimi.
Tayyipleyiz abi hakk metod işimidir yoksa uygun metodla hakk mı ifade edilir.yer zaman ve muhataba göre konuşmak değil midir belagat sanki yazınızda hakk la bu kısım biraz karışmış saygılarmla haddimi aşmıyorum umarım.biraz fevri hareket ediyorum ama napalım her fıtrat bir olmuyor.
Akl-ı Selim
06-10-2008, 11:08
Değerli abim amacım sizin gibi değerli insanlarla münazarada bulunmak değil haddime de değil zaten.Hakk ın söylenmesi noktasında metod un ehemmiyetinin farkındayım ancak benim ifadede zorlandığım uygun metodla tavizsiz hareket.elbettteki kem aletle kemalat olmaz değil mi.
Birde alınmak söz konu bile olmaz eğer bilmediğim bir şeyi veya yanlış düşündüğüm bir gerçeği sizlerin ufkuyla bakıp düzeltebiliyorsam talihli addederim kendimi.
Tayyipleyiz abi hakk metod işimidir yoksa uygun metodla hakk mı ifade edilir.yer zaman ve muhataba göre konuşmak değil midir belagat sanki yazınızda hakk la bu kısım biraz karışmış saygılarmla haddimi aşmıyorum umarım.biraz fevri hareket ediyorum ama napalım her fıtrat bir olmuyor.
Sevgili hocam siz daha iyisini bilirsiniz , eminimki bizden daha çok risale kültürünüz var bu da her karenize yansıyor zaten ,bu noktada en ufak teretüttüm yok sizden öğrenecek çok şeylerimiz var inşaALLAH
Değerli üstadım (yalçın abi) foruma etkin katılmam noktasındaki gayretlerinize minnet borçluyum.Aciz kardeşinizin feyze muhtaç olduğu bir dönemde sizler lütufta bulunduruldunuz.Saygı sevgi hürmet bizden.
Gönülden
06-10-2008, 12:18
Kalem ustalarından birbirine iltifat ve yorum güzelliğine şahit oldum Yalçın, Levent,Erakk..üçünüzünde bakış açısı çok güzel aynı kapıda buluşur..
Fıkrayı yazan imalı yazmış biraz bulandırıcı bir anlatım kullanmış..
Ama Acizane arkadaşımın samimiyetine güveniyorum...bir yanlış anlaşılma olmuş..neticede bütün arkadaşlarımın aynı görüş içerisinde hemfikir olmasıdır önemli olan..
tayyipleyiz
06-10-2008, 13:35
.
Estağfirullah sevgili kardeşim münazara eksikliğimizin farkına varmamız, birbirimizi düzeltmemiz adına vardır. Biz sizdeki mükemmel üslubu takdir ediyoruz.
Bakıldığında yazımda Hakk metod işidir dememişim, Hakk sözcülüğü demişim. Sizin yazdıklarınıza, yani son yazdıklarınıza paralel eğim kazanıyor. Çelişki aslında ben göremiyorum. Sanki yorumda ayrılık var gibi ... Bu da yoruma açık bir kelime olmasından olsa gerek. Ben hem fikir olduğumuzu fakat farklı ifade ettiğimize kanaat getirdim . Bilmem siz ne düşünürsünüz.
Akl-ı Selim
06-10-2008, 16:18
.
Estağfirullah sevgili kardeşim münazara eksikliğimizin farkına varmamız, birbirimizi düzeltmemiz adına vardır. Biz sizdeki mükemmel üslubu takdir ediyoruz.
Bakıldığında yazımda Hakk metod işidir dememişim, Hakk sözcülüğü demişim. Sizin yazdıklarınıza, yani son yazdıklarınıza paralel eğim kazanıyor. Çelişki aslında ben göremiyorum. Sanki yorumda ayrılık var gibi ... Bu da yoruma açık bir kelime olmasından olsa gerek. Ben hem fikir olduğumuzu fakat farklı ifade ettiğimize kanaat getirdim . Bilmem siz ne düşünürsünüz.
Sevgi saygı bizden abi.Aynı gayeye farklı yollardan ulaşmamız sizin çeşitli yol zenginliğinizden bizde acizane bu yolları sayenizde buluyoruz. nezaketinize teşekkür ederim.
Akl-ı Selim
06-10-2008, 16:32
Kalem ustalarından birbirine iltifat ve yorum güzelliğine şahit oldum Yalçın, Levent,Erakk..üçünüzünde bakış açısı çok güzel aynı kapıda buluşur..
Fıkrayı yazan imalı yazmış biraz bulandırıcı bir anlatım kullanmış..
Ama Acizane arkadaşımın samimiyetine güveniyorum...bir yanlış anlaşılma olmuş..neticede bütün arkadaşlarımın aynı görüş içerisinde hemfikir olmasıdır önemli olan..
Kıymetlerini kelimelerle ifadeden na çar kaldığım büyüklerimle bendenizi de aynı satırda dile getirmeniz sizin konulara samimiyet ve ilginizden.Sizlerden istifadem beklediğimden de hızlı ve bereketli oldu.hepinizin eksikliğine matem tutabilirim.Teşekkür boyna borç oldu.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.