Orijinalini görmek için tıklayınız : Hayatınızda hiç bir çocuğa isim koydunuz mu?
Hayatınızda hiç bir çocuğa isim koydunuz mu?
Ablam'ın iki çocuğuna da isimlerini ben koydum... :)
İlki-Eyüp çınar.
İkincisi-Elif sultan..
Arkadaşımın çocuğunun kulağına ezan okudum ve ismini söyledim :) Emir...
Ertuğrul ÖZGÜL
06-12-2009, 20:22
Evet yeğenime Emrullah ismini koydum
evet dayımın yeni doğan kızına Mekselina ismini koydum.. Anlamı, Ashabı Kehf teki 7 uyurlardan birisinin adı..
Ertuğrul ÖZGÜL
06-12-2009, 21:14
evet dayımın yeni doğan kızına Mekselina ismini koydum.. Anlamı, Ashabı Kehf teki 7 uyurlardan birisinin adı..
Onlar erkekti ama....
Ben koymadım ama :)
bizim lokantacı abiye teklif götürdüm oğlunun adı Kazım Enes :karizmatik::)
Terennüm
06-12-2009, 23:04
evet
reyyan
zeynep vildan
Bu isim mevzu acayip canımı sıkar. Artık millet değişik olsun diye, öyle abuk sabuk, manasız isimler koyuyorlar ki..Ben hakikaten o çocuğa acıyorum: ) Neticede hayatı boyunca kullanacak.. (Buna kendi ismim de dahil: D)
Şöyle adam gibi klasik ne güzel isimler var. Mesela kızlardan, Ayşe, Zeynep, Zehra vs..
Erkeklerden, Ahmet, Mehmet vs..
Aslında anlamı güzel olduğu, dine herhangi bir aykırılığı bulunmadığı müddetçe istenilen isim konulabilir..
Ama günümüzdekiler de çok uçuk şeyler yaa..
Neyse konuya döneyim: ) Koyup koymadığımı hatırlamıyorum lakin, fikir vermişliğim vardır: )
Zaten bana sorulursa diyeceğim isimler bellidir, klasik ama güzel isimler..
Ertuğrul ÖZGÜL
06-12-2009, 23:17
Bu isim mevzu acayip canımı sıkar. Artık millet değişik olsun diye, öyle abuk sabuk, manasız isimler koyuyorlar ki..Ben hakikaten o çocuğa acıyorum: ) Neticede hayatı boyunca kullanacak.. (Buna kendi ismim de dahil: D)
Şöyle adam gibi klasik ne güzel isimler var. Mesela kızlardan, Ayşe, Zeynep, Zehra vs..
Erkeklerden, Ahmet, Mehmet vs..
Aslında anlamı güzel olduğu, dine herhangi bir aykırılığı bulunmadığı müddetçe..
Ama günümüzdekiler de çok uçuk şeyler yaa..
Neyse konuya döneyim: ) Koyup koymadığımı hatırlamıyorum lakin, fikir vermişliğim vardır: )
Zaten bana sorulursa diyeceğim isimler bellidir, klasik ama güzel isimler..
:güzel: aynı görüştenim Atalarımız çok güzel anlamlı isimler bulmuşlar zaten ne anlamı var denizin toprağın...
Özgür Çağrı
06-12-2009, 23:25
Valla koymadım ama koyarsamda Süleyman Melikşah koyarım :)
evet;
berkecan,alptuğ,ulaşcan,mercanberk
koymadım ama teklif ettm
kabul edildi olur mu ?
birisi zümra
ikincisi zeynep (zeynep isini hiçbir isme değişmem de) :)
Bizim bir abi vardı hanımı üçüz doğum yaptı 2 erkek 1 kızı oldu, 1 hafta isim aradılar ne koysak diye, daha sonra ne çıkıyorsa zati eski dedelerden çıkıyor yaşlı bir amca güzel isim buldu. Fatih,Sultan ve Mehmet olsun dedi :)
ben eger bi oğlum olsun haktan ismini koyucam demiştim rabbim nasip etti şükürler olsun ve koyduk.(( HAKTAN: ALLAHTAN YARADANDAN))
TUZ VE IŞIK
06-13-2009, 09:57
Ben koydum. Yeni evli Türk ama Hristiyan bir çif arkadaşım vardı. İncil-i Şerifteki bayan peygamberlerden birnin adını koymuştum.
elif zeynep
06-13-2009, 10:06
Kardeşimin ismini ben koydum...
Mücahit Enes :)
Aslında Enes Mâlik ilk düşündük,sonra Mücahit dedik :)
Hayır koymadım fikir vermişimdir....
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.