Orijinalini görmek için tıklayınız : Helal olsun Emine Hanım’a
Ak_Kelebek
05-15-2008, 10:41
Helal olsun Emine Hanım’a
HERKESLERİN "Aman da aman... Majesteleri gelmiş" diyerek sevinçli bir telaş, tatlı bir heyecan içine girdiği...
Herkeslerin "Kraliçe ve ben" vurgulu bakışlar attığı...
"Başbayan" Hayrünnisa Hanım’ın, soğukkanlılığını epeyce kaybederek, türban modernizasyonunda zorlamanın da zorlaması bir çabaya giriştiği...
Abdullah Gül’ün, smokin yorumunda olayı abartıp siyah yerine parlak gri papyon takarak bir tür sünnet çocuğu kıyafetine büründüğü...
Dizlerini hafifçe kırarak "reverans" yapmayı ayna karşısında öğrenip Kraliçe’nin karşısında uygulamaya çalışan kadın konukların itici gayretkeşlikler içine daldıkları...
Haftalar öncesinden smokin siparişi verenlerin heyecanlarını bastırmayı başaramadıkları...
Televizyon habercilerinin smokinlerini çekip Çankaya önünden heyecanlı sunumlar yapmaya kalkıştıkları...
Çankaya seçimini "Bu maçı alcez... Başka yolu yok" diyerek bir tür müsabakaya çevirenlerin, "Alcez dedik aldık... İşte Kraliçe ile de yemek yiyoruz... Var mı ötesi?" edasıyla hava bastıkları...
Bir ortamda... Daha doğrusu böyle bir hengame içinde...
Orada olmayı en fazla hak ettiği halde orada olmamayı tercih eden...
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a, buradan bütün kalbimle bin selam yolluyorum...
İster Hayrünnisa Hanım’la arasının limoni olmasından olsun...
İster "Gül çifti"nin Çankaya ısrarına tavır koyma amacıyla olsun...
İster Hayrünnisa Hanım’ın türbanı modernleştirme çabasına gıcık kapmasından olsun...
İster Köşk dolaylarında sergilenen aşırı heveskarlığı yadırgamasından olsun...
Hiç ama hiç fark etmez...
Gerekçesi ne olursa olsun Emine Hanım’ın orada olmamayı seçmesi çok cool bir davranıştır... Çok klas bir tutumdur... Çok kıranta bir tavırdır...
Bu tavırda...
Bir yandan "Çankaya türbana açık ama ben buna rağmen orada olmamayı tercih ediyorum" şeklinde özetlenebilecek şahane bir mesaj vardır...
Bir yandan da "Kraliçe" bile gelse koşa koşa gidilmez soğukkanlılığı ve vakarı vardır...
Ne diyeyim? Helal olsun Emine Hanım’a...
Ahmet Hakan
Hürriyet
Ne diyim ki ben sana Ahmet Hakan :-X
Demokrat
05-15-2008, 23:35
Acikcasi bende ahmet hakana katiliyorum..Emine hanimi cok takdir ediyorum cok mütevazi, öyle basinada malzeme vermiyor, nerede nasil davranacagini biliyor, partide faal olarak calisiyor..
Birde söylemezsem icimde kalacak ben smokini Abdullah Gül e hic ama hic yakistiramadim ;)
Ben yakıştırdım valla çok şeker olmuş 8)
Demokrat
05-15-2008, 23:39
Ben yakıştırdım valla çok şeker olmuş 8)
hereks sünnet cocugu gibi oldu diyor, bilmem artik 8)
Katılmamak Elde Değil....Ayrıca Cumhurbaşkanımızada o kıyafet hiç yakışmamış..hayrunnisa hanımda sanki biraz etek boyunu kısaltmışmı yoksa sırf bana mı Öyle geldi???
Ben bayan Gülü beğenmedim doğrusu...önceden daha güzel giyiyodu.Tabi bütün gözler üzerinde baskı var ne yapacağını şaşırdı kadın...
Ayşe_Berra
05-15-2008, 23:43
Gerekçesi ne olursa olsun Emine Hanım’ın orada olmamayı seçmesi çok cool bir davranıştır... Çok klas bir tutumdur... Çok kıranta bir tavırdır...
Bu tavırda...
Bir yandan "Çankaya türbana açık ama ben buna rağmen orada olmamayı tercih ediyorum" şeklinde özetlenebilecek şahane bir mesaj vardır...
Bir yandan da "Kraliçe" bile gelse koşa koşa gidilmez soğukkanlılığı ve vakarı vardır...
Ne diyeyim? Helal olsun Emine Hanım’a...
Diğer söylediklerinin hiçbirine tek kelime edemem ama şu son bölümüne katılıyorum. Emine hanımla Konya'da tanışma fırsatı buldum hakikaten her anlamda oturmuş biri. Çok da zeki bence. Bazılarına göre oyunu kurallarına göre oynuyor belki ama nerede ne yapması gerektiğini gerçekten çok iyi biliyor...
Ayşe_Berra
05-15-2008, 23:44
Ben bayan Gülü beğenmedim doğrusu...önceden daha güzel giyiyodu.Tabi bütün gözler üzerinde baskı var ne yapacağını şaşırdı kadın...
Bence de daha güzel giyiniyordu... ;)
Demokrat
05-15-2008, 23:47
Bayan gülün elbisesine karismak haddime degildi ama bana cok satafatli geldi, ayrica cok fazla dikkat cekiciydi ve vücud hatlari belli oluyordu..
Simdi abi sendemi diyenler olabilir ama bunlarda acizane benim görüslerim, herseye "Eyvallah" diyen birisi degilim acikcasi o elbiseyi bayan güle yakistiramadim ama yinede kendi bilecegi is kimsenin giyimi, kusami bizi enterese etmez...
Bayan gülün elbisesine karismak haddime degildi ama bana cok satafatli geldi, ayrica cok fazla dikkat cekiciydi ve vücud hatlari belli oluyordu..
Simdi abi sendemi diyenler olabilir ama bunlarda acizane benim görüslerim, herseye "Eyvallah" diyen birisi degilim acikcasi o elbiseyi bayan güle yakistiramadim ama yinede kendi bilecegi is kimsenin giyimi, kusami bizi enterese etmez...
Katılmaktayım.Bence kendini modacılardan kurtarmalı.
BaDe_EsNa
05-15-2008, 23:49
ben Abdullah Gül'ü bilmem ama Hayrunnisa Hanımı hiç beğenmedim o kıyafete verdiği paraya acıdım valla ;)
Gül ailesi bu yemeğe bu kadar önem verirken Emine Erdoğan'ın neden katılmadığını gerçekten merak ettim :-\
Ahmet Hakan, kara kedi gibisin...
Emine erdoğanı neden takdir ettiğimizi anlamadım ben yaaa...Eşinin yanında olmalı tabikiii
Demokrat
05-15-2008, 23:51
Katılmaktayım.Bence kendini modacılardan kurtarmalı.
Ayni yemekte ali babacanin hanimi zeynep babacan da vardi gayet sade ve sik giyinmistir..zeynep hanim gercekten giyinmesini biliyor ve ali beyle birbirlerine cok yakisiyorlar..Rabbim mutluluklarini daim etsin..
ENGİNEER
05-15-2008, 23:51
Bence Hayrünnisa Gül'ün kıyafeti ve tesettürü çok güzeldi...Çok hoşuma gitti...
Tesettür eğer olacaksa öyle güzel bir hal almalı...
Demokrat
05-15-2008, 23:52
Emine erdoğanı neden takdir ettiğimizi anlamadım ben yaaa...Eşinin yanında olmalı tabikiii
Her davete gidecek diye bir kaide yok, onunda kendine göre kurallari, planlari vardir..Katilip, katilmamasi onun takdiridir ancak birileri bayan erdoganla, bayan gül arasinda sogukluk var diyerek nemalanmaya calisiyor..
Hüdaverdi
05-15-2008, 23:53
Cumhurbaşkanınıneşi tek kelimeyle berbat giyinmiş.Tv de görünce baya şaşırdım,yakında ponpon kızlar gibi de giyinir :-X ahmet hakan coşkunun diline düştüler ya ne acı.
Bence olumlu bir gelişme.. Çağdaş Türkiyenin vitrinindeki insanların dünyaya vereceği mesaj çok önemli. Ayrıca unutmayalımki birleşmiş krallığın kraliçesi, başını örterek Kuran dinledi. İngilterede'de yaygara koptumu acaba.
Bizi bize düşürmek isteyen bu patavatsız yazarın söylediklerini asla desteklemem
ENGİNEER
05-15-2008, 23:55
Cumhurbaşkanı'nın eşi herkes gibi giyinse bence çok yanlış olur...Gayet güzel değişik ve özellikle yine bence ''sade'' kıyafeti vardı...Renkleri felan çok güzeldi...(Modacı gibi oldum) (:
Ama çok yüklendiniz kadına (:
Farkındaysan Bütün vücut hatları belliydi ve etek boyu Bileğindeydi daha uzun olması gerekirdi topuklarına kadar gelmeliydi...Tesettür bu değildir..
Demokrat
05-15-2008, 23:56
Bence olumlu bir gelişme.. Çağdaş Türkiyenin vitrinindeki insanların dünyaya vereceği mesaj çok önemli. Ayrıca unutmayalımki birleşmiş krallığın kraliçesi, başını örterek Kuran dinledi. İngilterede'de yaygara koptumu acaba.
Bizi bize düşürmek isteyen bu patavatsız yazarın söylediklerini asla desteklemem
Ömer yoksa sende mi cagdas ligi, giyim kusamda görenlerdensin?
BaDe_EsNa
05-15-2008, 23:56
tesettür güzel olmalı şık olmalı insanlar onu görüp özenmeli ama Hayrunnisa Gül'ün kıyafeti tesettür olmuyor daracık neresi tesettür onun ;)
konu yine tesettüre geldi beliki onun tesettür anlayışı budur
kıyafeti Tesettüre uygun değil bu bir gerçek ama konu bu değil
bence de çok şıktı renkler ve taşlar güzel olmuş
:-*
ENGİNEER
05-15-2008, 23:58
O kadarda dar değildi...Ayrıca bileğine kadar kapanmış daha ne kadar olsaydı...
Kadının örtünmesine bile karşıyken ve kızmak için mana arayanlar varken kadın daha ne kadar kapansaydı bilmiyorum...Biraz olsun taviz vermek zorunda kalabilir normaldir...
BaDe_EsNa
05-16-2008, 00:00
Kadının örtünmesine bile karşıyken ve kızmak için mana arayanlar varken kadın daha ne kadar kapansaydı bilmiyorum...Biraz olsun taviz vermek zorunda kalabilir normaldir...
taviz tavizi getirir her zaman
insanlara şirin gözükmek için gözlerine çok batmamak için taviz vermek mi :o Allah böyle bir izin vermiş mi ki
Hüdaverdi
05-16-2008, 00:01
Öyle giyinen açılmalı Emre :-*
Sokakta görüp sövdüğümüz yarı çıplak kapalılardan hiç bir farkı yoktu bana göre :-*
Tabi şık giyinmeli,tabi güzel olmalı ama coşmanında anlamı yok bir yerden sonra :-*
Emre dini konularda taviz doğru değildir. :)
Zaten bu tarz giyiniyordu ortada yanlış birşey yok
önceden başka şimdi başka olsa taviz verdi deriz.
Demokrat
05-16-2008, 00:02
Cumhurbaşkanı'nın eşi herkes gibi giyinse bence çok yanlış olur...Gayet güzel değişik ve özellikle yine bence ''sade'' kıyafeti vardı...Renkleri felan çok güzeldi...(Modacı gibi oldum) (:
Emre sirf kayserililer diye duygusal yaklasma :)...ben kendi adima hic begenmedim, cok satafatliydi..
Ömer yoksa sende mi cagdas ligi, giyim kusamda görenlerdensin?
Çağdaşlık zihniyettir bana göre. Gelenekten gelmiş tabuları yıkabilmek, kimin ne dediğine kulak asmamak.. Sayın Gül'de bunu yaptı.
İçriye ve dışarıya verdiği mesajlar farklıydı..
Mesela Cumhurbaşkanı olurken smokin giymesi gerekiyordu ama o giymedi.
Ayşe_Berra
05-16-2008, 00:04
Cumhurbaşkanınıneşi tek kelimeyle berbat giyinmiş.Tv de görünce baya şaşırdım,yakında ponpon kızlar gibi de giyinir :-X ahmet hakan coşkunun diline düştüler ya ne acı.
Yani bende o kadar beğenmedim önceki giyimlerine göre kötü ama bu kadar da değil. Hele ponpon kızlar gibi giyinir lafı hiç hoş bir tabir olmadı bence. ne olursa olsun begeniriz ya da beğenmeyiz bu kadar basit yakıştırmalar bize yakışmaz. Her şeyi açıklamanın bir adabı var değil mi?
Ayşe_Berra
05-16-2008, 00:06
Farkındaysan Bütün vücut hatları belliydi ve etek boyu Bileğindeydi daha uzun olması gerekirdi topuklarına kadar gelmeliydi...Tesettür bu değildir..
Pardon ama elbisenin etek boyu daha ne kadar uzun olabilir, zaten yerlerde sürünüyor gördüğünüz gibi.. :-\ :-\
http://img90.imageshack.us/img90/2218/187411dv9.jpg
ENGİNEER
05-16-2008, 00:07
Ama bayan Gül farklı giyinmedi ki..Her zaman öyle giyiniyordu ve şimdiye kadar gördüğüm en güzel giyinişiydi (:
Neyse ben İslami konularda tabi ki yetkili rütbede değilim karar vermek için ama yinede bence dünyaya güzel bi görüntü ve güzel bir firstlady gösterdik diye düşünüyorum ama tabi ki burada daha önemli olan Kraliçe'nin Kur'an dinlemesiydi...
Lady Diana'dan sonra İngiltere'de İslam'ın özel bir yeri var ve son yılarda bir yöneliş var diye biliyorum...
eyy forum ahalisi çok ilginçsiniz...çok merak ediyorum yaşantılarınızı..Herşeyi tastamam doğru mu yapıyosunuz?Gerçekten merak ediyorum..
Heralde böyle eleştirenler evliya gibi insanlardır...
yok açılmalıymış daha neler..
Zeynep Hanım gibi görmek isterdim Hayrunnisa Hanımı..
Ayşe_Berra
05-16-2008, 00:09
Emre sirf kayserililer diye duygusal yaklasma :)...ben kendi adima hic begenmedim, cok satafatliydi..
Ya abi o kadar da değil bence renk seçimi çok hoş olmuş. Hem geceye hem tarzına uygun bir renk. Şatafat dediğin üzerindeki kıyafetin taşları ise onlarda elbisesini gayet güzel bütünlemiş ve özellikle renkler ayrı bir uyumlu hale gelmiş. Kendi söylediklerimle çeliştim sanki ama ben sadece daha önceki giyimine göre beğenmediğimi söyledim. Bence şıktı.
Pardon ama elbisenin etek boyu daha ne kadar uzun olabilir, zaten yerlerde sürünüyor gördüğünüz gibi.. :-\ :-\
http://img90.imageshack.us/img90/2218/187411dv9.jpg
Sanırım iki kiyafet giymişti ben bunu kast etmiyorum...
Hüdaverdi
05-16-2008, 00:11
Ayşe_Berra sözümü esirgemem asla aklımdan ge geçiyorsa aynen aktarırım alaya vurarak :-*
Fotoyu gördükte sonra abartmadığıma emin oldum,başka cümlelerde kullanabilirdim ama saygı söz konusu :-*
Ponpon kız yakıştırmasını ben yaptıktan sonra artık solcu forumlarda,ateist forumlarda,diğer parti forumlarında bilmem neler denir,böyle giyinmemesi gerekirdi :-*
Ayşe_Berra
05-16-2008, 00:12
taviz tavizi getirir her zaman
insanlara şirin gözükmek için gözlerine çok batmamak için taviz vermek mi :o Allah böyle bir izin vermiş mi ki
Hayrunisa hanım zaten bu tarz giyiniyordu önceden de yani taviz vermiş değil. Ha şuda varki kadın bundan önce giyindiklerinde de gördük söylenmeyen kalmadı ne penguenliği kaldı ne rahibeliği...Bulunduğu konumu hakikaten kaldırabilen bir kadın...
eyy forum ahalisi çok ilginçsiniz...çok merak ediyorum yaşantılarınızı..Herşeyi tastamam doğru mu yapıyosunuz?Gerçekten merak ediyorum..
Helal vallahi...
Yine konuşturdunuz Zeynepi
:-X :-*
Ayşe_Berra
05-16-2008, 00:15
Ayşe_Berra sözümü esirgemem asla aklımdan ge geçiyorsa aynen aktarırım alaya vurarak :-*
Fotoyu gördükte sonra abartmadığıma emin oldum,başka sıfatlarda kullanabilirdim ama saygı söz konusu :-*
Ponpon kız yakıştırmasını ben yaptıktan sonra artık solcu forumlarda,ateist forumlarda,diğer parti forumlarında bilmem neler denir,böyle giyinmemesi gerekirdi :-*
Her doğru bildiğin (-sana göre doğru bile olsa) her yerde söylenmemeli kardeşim. Hele karşındaki insan bir ülkeyi temsil edenlerden en başta gelenlerden biri ise hiç söylenmemeli. ZAten Ak Parti forumunda ponpon kız tabirinden sonra saygı(!) söz konusu diyorsan başka forumlarda hiçbirimiz kimsenin dediğine tek kelime etmeyelim...
acizane44
Abim çok güzel anlatmış bende eklemek istedim inşallah Ayrıca türbanı çok dikkat çekici olmuştu bağlama şekli birtanedir :(
ENGİNEER
Yani bir bayan olarak onun ne yapacağınıda bilmiyorum zor durumu..Öyle yapsa laikler kızıyor böyle yapsa bizimkilerde kızanlar oluyor.Onada hak veriyorum...
Bu arada SMOKİN konusunda da ben Ömer'e katılıyorum.Ülkemizin şekli belli bu yüzdende gerektiğinde Smokin yada Frak giyilebilmelidi...
BaDe_EsNa
ben başörtülüyüm ama tamda gerektiği gibi örtmüyorum açıkcası
mesela başörtü omuzlarıda örtmeli benimki örtmüyor malesef öyle yapamıyorum bir türlü :( pantolonda giyiyorum :( ama bunlar yanlış kesinlikle kabul ediyorum
ama engineerin dediğine de karşıyım yani
'taviz vermek gerekiyor' özellikle de buna karşıyım
biz dört dörtlügüz demiyoruz ama yanlışa da yanlış diyebilmeliyiz yani
tayyipleyiz
Ben Sayın Cumhurbaşakanının içeride başka, dışarıda başka bir vizyon çizmesi konusunda doğru yaptığı kanısındayım ... Bazen simgeler çok şey ifade eder ... Burada da uluslararası camiada bir temsiliyet sergiledi diye düşünüyorum. ;)
Hanımefendinin giyinişi hiç dikkatimi çekmedi. Erkeklerin de bu derece ayrıntıya (tesettüre uygun olup olmadığı ) dikkati, benim de dikkatimi celbetti ... :) Bayanlar bu tür ayrıntılara dikkat eder ama demek ki erkekler de edebiliyormuş ... :)
Tesettüre uygunluk bence ayrı bir konu, onu bayan arkadaşlar zaten dile getirmişler, sağolsunlar ... Ama şıklık konusunda Sayın Gül ile ilgili dile getirdiğim görüşüm sabit ...
Saygılarımla ...
Abim çok güzel anlatmış bende eklemek istedim inşallah Ayrıca türbanı çok dikkat çekici olmuştu bağlama şekli birtanedir :(
nasıl birtane :-\
haritaci70
05-16-2008, 00:16
Bende kim böyle bir yazı yazar diyordum ahmet hakan çıktı ...
ilginç ilk defa emine hanıma hakaret harici bişeyler yazdı
ENGİNEER
05-16-2008, 00:16
Buda çok doğru...
mesela başörtü omuzlarıda örtmeli benimki örtmüyor malesef öyle yapamıyorum bir türlü :( pantolonda giyiyorum :( ama bunlar yanlış kesinlikle kabul ediyorum
ama kibarca demeliyiz demi arkadaşım öyle pon pon kızlar falan :-\
Ayşe_Berra
05-16-2008, 00:17
Canım tekbir giyim konusunda da aynı şeyleri söylemiştik ben burada kurulan bir çok cümleyi okuyorum çok şaşırıyorum gerçekten. Diyorum kendi kendime bu cümleleri söyleyenlerden biri beni görse hayatta tek kelime etmez. o kadar asıp kesiliyor sanki.
ENGİNEER
05-16-2008, 00:18
Ben Sayın Cumhurbaşakanının içeride başka, dışarıda başka bir vizyon çizmesi konusunda doğru yaptığı kanısındayım ... Bazen simgeler çok şey ifade eder ... Burada da uluslararası camiada bir temsiliyet sergiledi diye düşünüyorum. ;)
Hanımefendinin giyinişi hiç dikkatimi çekmedi. Erkeklerin de bu derece ayrıntıya (tesettüre uygun olup olmadığı ) dikkati, benim de dikkatimi celbetti ... :) Bayanlar bu tür ayrıntılara dikkat eder ama demek ki erkekler de edebiliyormuş ... :)
Tesettüre uygunluk bence ayrı bir konu, onu bayan arkadaşlar zaten dile getirmişler, sağolsunlar ... Ama şıklık konusunda Sayın Gül ile ilgili dile getirdiğim görüşüm sabit ...
Saygılarımla ...
Levent abi tesettüre dikkatimiz tabi ki yanlış bir sebepten değil...Malum ülkede Başbakan ve Cumhurbaşkanı eşlerinin kıyafetleri böyle zamanlarda çok önemli duruma geliyor o yüzden dikkat ettim ben...
Ama yanlış anlaşıldı biraz galiba neyse gideyim bari başka bi konuya... :)
acizane44
05-16-2008, 00:18
nasıl birtane :-\
Başörtüsünü bağlama şekli birtanedir dinimizde (tam olarak uyamasakta)
arkadan şekilli olması :-\
BaDe_EsNa
05-16-2008, 00:19
yok valla onu ben demedim :D
dememde zaten
o kendi zevki isteyen istediği gibi giyinir ben yanlışı söylerim dalga geçmem
Bayan Gül şıktı ve her zamanki gibi zarifti, bulundugu konumdan dolayı bu şekilde giyinmek zorunda kalıyor, onunda pek içine sindiğini sanmıyorum ama yanlış bir izlenim bırakmak istemediğini düşünüyorum yani bizim dinimiz konusunda bildiklerimizi oda biliyor ama uygulamakta zorluk çekiyor benim annem gibi pardüse giyip dolaşamaz dimi??
Cumhurbaşkanımızında sünnet çocuguna benzediğini düşünmüyorum, kimse yakıştırmasada giymek zorundaydı giydi ve ben her zamanki gibi yine şirin gördüm sayın cumhurbaşkanımı...
Başbakanımın smokinsiz gelebileceğini tahmin etmiştim ve bu tahminim dogru çıktı. İyikide smokinsiz geldi ve safını belli etti ben Başbakanımın bu inatçı kuralsız hallerini seviyorum... Emine Hanım konusunda sade ama şık bir kıyafetle (yani koştur koştur gelmediğini belli etmek açısından) davete eşiyle beraber icabet etmesi gerektiği kanaatindeydim ama kararına saygı duyuyorum...
yok valla onu ben demedim :D
dememde zaten
o kendi zevki isteyen istediği gibi giyinir ben yanlışı söylerim dalga geçmem
biliyorum sen demedin :D :D :D
tayyipleyiz
05-16-2008, 00:20
Herhalde ben de dikkat etmeliymişim, Emrecim ... :) Sakın yanlış anlama ama ben etmem, yani... :) :-* Ayrıca benim yanlış anlamam senin ifadelerini yazmana engel olmaz ki ... ;)
Helal vallahi...
Yine konuşturdunuz Zeynepi
:-X :-*
Mersi 8) :D
Hüdaverdi
05-16-2008, 00:23
Her doğru bildiğin (-sana göre doğru bile olsa) her yerde söylenmemeli kardeşim. Hele karşındaki insan bir ülkeyi temsil edenlerden en başta gelenlerden biri ise hiç söylenmemeli. ZAten Ak Parti forumunda ponpon kız tabirinden sonra saygı(!) söz konusu diyorsan başka forumlarda hiçbirimiz kimsenin dediğine tek kelime etmeyelim...
Onları biz seçtik biz başa getirdik,bizim seçtiğimiz kişileri eleştirmemiz en doğal hakkımız :-*
Daha düne kadar kameralardan utanan,üstüne sade bir başörtüsü ve pardüsü giyen birisinin bugün bu şekilde giyinip yüzüne palyaço gibi makyaj yapıyorsa bu kendisinin ayıbıdır :-* Böyle giyinmiş ise her türlü eleştiriyide kabul etmesi lazım :-*
Yine sacmalamislar bence.. boyle seyler ugrasmaya devam..
Ayşe_Berra
05-16-2008, 00:27
Tam olarak yapamadığım bir konuda kimseye tek kelime edip fetva verecek makamda olduğumu(zu) düşünmüyorum. O yüzden hariçten gazel okumak kolay. Güzel ya da değil herkes beğenmek zorunda değil elbette bunu bir şekilde dile getirebiliriz haklı olarak. Ama fazlası bizi aşar diye dşünüyorum...
Bence tartışılması gereken tesettür falan değil, konu farklı yerlere gidiyor. Bir çok arkadaşımız varki haram-helalden bahsediliyor arkadaşlar fetvalar veriyor, tesettür konusu hakeza aynı yine bir sürü kişi fetvalar veriyor velhasıl kendilerinin bir çok tavırlarına bakıyorum, resimlerini görüyorum uzaktan yakından konuştuklarıyla alakası yok. Şahsa münhasır konuşmuyorum ama bu böyle...Yapmadığımızı başkasına sunmanın mantığı yok. (kastettiğim fikir beyan etmek ya da yerli bir şekilde eleştirmek değil) (kendimi de nimetten saymıyorum yapmadığım konularda kimseyi eleştirmedim, eleştirmemde..)
Onları biz seçtik biz başa getirdik,bizim seçtiğimiz kişileri eleştirmemiz en doğal hakkımız :-*
Daha düne kadar kameralardan utanan,üstüne sade bir başörtüsü ve pardüsü giyen birisinin bugün bu şekilde giyinip yüzüne palyaço gibi makyaj yapıyorsa bu kendisinin ayıbıdır :-* Böyle giyinmiş ise her türlü eleştiriyide kabul etmesi lazım :-*
palyaço mu ?? yakışmadı :(
Kırık_Çocuk
05-16-2008, 00:29
Ahmet hakan bazan güzel yerden giriyor
Ama sitemizin genelinde ona bir gıcıklık var sanırım..nedendir..iyi tesbitleri oluyor ..Kuru sıkı konussaydı sürekli buralarda olmazdı
ENGİNEER
05-16-2008, 00:30
Arkadaşlar bence asıl güzel olan 16 ülkenin kraliçesi durumunda ki bir insanın kendi isteğiyle Kur'an-ı Kerim dinlemesi...İlginç değil mi?
Arkadaşlar bence asıl güzel olan 16 ülkenin kraliçesi durumunda ki bir insanın kendi isteğiyle Kur'an-ı Kerim dinlemesi...İlginç değil mi?
İnşaAllah Rabbim Kalbine Bi ışık verirde Müslüman olur
Mehmeheminayın sesinden Kur'An dinlemekte bi başka Güzel:)
ENGİNEER
05-16-2008, 00:31
Ahmet hakan bazan güzel yerden giriyor
Ama sitemizin genelinde ona bir gıcıklık var sanırım..nedendir..iyi tesbitleri oluyor ..Kuru sıkı konussaydı sürekli buralarda olmazdı
Hürriyet gazetesine yazar olmuş biri emin ol kuru sıkı konusuyordur.Hatta ve hatta boş bir adamdır...
Bekir Coşkun, Özdemir İnce ve diğerlerine bak hepsi kültürden yoksun iki satır yazamayan adamlar.Ahmet Hakan'ın orada olması yeteneğinde değil yalakalığından...
Ayşe_Berra
05-16-2008, 00:32
Eleştirmek apayrı bir konu ama eleştirinin içinde "Ponpon kızlar gibi giyinir" ifadesini kullanmak apayrı. Birde son yorumundaki "palyaço" mesela. Senin seçmiş olman bu kadar hakaretvari hitap etme hakkını vermez. Sen seçtiğin durumda bunları söylüyorsan seçmeyenlere ses etmeyelim. penguen dendi, rahibe dendi demediğimiz kalmadı o zaman boşuna konusmusuz biz.
Hepsinden öte nitelediğiniz gibi bir görüntüsü yok, Hayrunisa hanım her zamn bu kadar şık giyiniyordu.
Kırık_Çocuk
05-16-2008, 00:34
Ama kanal 7 deyken islami kesimin gelecek gördüğü sıkı bir gazeteciydi sanki..,
şartlar mı değişti hakan mı değişti onu bilemem tabi
ENGİNEER
05-16-2008, 00:34
İnşaAllah Rabbim Kalbine Bi ışık verirde Müslüman olur
Mehmeheminayın sesinden Kur'An dinlemekte bi başka Güzel:)
Rahman Suresinin okunması ayrı bir güzellik...Anlam açısından sanıyorum en güzel surlerden birisi..
Milli Görüş sitesinde de emine erdoğanın yunan başbakanıın elini sıktığı fotoya o kadar ağır hakaretler yazmışlardı ki...bi an kendimi orada hissettim....
Neyse........
evet emre süper bi olay bence de...Rahman süresini dinlemiş sanırım..Mehmet Emin Ay da süper okuyor zaten..Umarım son dinlediği Kuran olmaz :)
ENGİNEER
05-16-2008, 00:37
Milli Görüş sitesinde de emine erdoğanın yunan başbakanıın elini sıktığı fotoya o kadar ağır hakaretler yazmışlardı ki...bi an kendimi orada hissettim....
Neyse........
evet emre süper bi olay bence de...Rahman süresini dinlemiş sanırım..Mehmet Emin Ay da süper okuyor zaten..Umarım son dinlediği Kuran olmaz :)
İnşallah....Zaten dinlerin yayılması ancak etkileyici, lider insanların kabulüyle daha çabuk olabilir..(:
Ayşe_Berra
05-16-2008, 00:37
Neyse........
Seçenler yerden yere vurma hakkına sahipse onlara tek ses etmem ben Zeynep..
Neyse........
:)
Ayşe_Berra
05-16-2008, 00:40
Neyse........
Gülme ya valla ben çok gerildim, ben tam anlamıyla tesettürlü biri değilim ama bugüne kadar kimseye böyle şeyler söylemedim. Söylemem ve söyletmemde...
Bence birbirimizi kirmaktansa birakin isteyen istedigini soylesin
Hüdaverdi
05-16-2008, 00:42
Kim ne derse desin yakışmadı :-*
Önümüzdeki hafta lemanın kapağında kendisi başaktör olacak malesef :-*
Bilmem artık neye benzetirler.
Ayşe_Berra
05-16-2008, 00:43
Bence birbirimizi kirmaktansa birakin isteyen istedigini soylesin
Kimse kimseye hakaret etme hakkına sahip değil. İlla forumdan olmasına gerek yok hakaret edilenin değil mi??
Ayşe_Berra
05-16-2008, 00:45
Kraliçe geldiği günden beri boy boy manşetlerde zaten. Ama sanmıyorum ki birisi çıkıp "palyaço" ya da "ponpon kızlar gibi" ifadesini onunla aynı cümle içinde kullansın. Beğenmemek ve bunu dile getirmek ayrı konu kardeşim ama senin sözlerin apayrı... ben susuyorum...
Neyse........
Gülme ya valla ben çok gerildim, ben tam anlamıyla tesettürlü biri değilim ama bugüne kadar kimseye böyle şeyler söylemedim. Söylemem ve söyletmemde...
sinirden gülüyorum...Ama ben çok alıştım bu tür söylemlere...anlayamıyorum...
ENGİNEER
05-16-2008, 00:47
Mehmet eğer Hayrünnisa Gül eğer bol kıyafetlerle gerçek manada tesettüre uysa bu sefer emin ol Leman yine dalga geçer rahibe muamelesi yapardı...
Onlar için tesettürün doğrusu yanlışı yoktur her şartta dalga geçerler..
Ama önemli oln şu ki; Biz eğer kendi tarafımızda olanlara değer verirsek onlarda saygı duymasını geçte olsa anlarlar ama biz kendi tarafımıza kötü konuşsak onlar dahada ileri gider.Yani Leman'dan farkımız olsun kısacası (:
Ben tabi ki tesettürü tam anlamıyla uyguladı demiyorum ama Gül nasıl giyinirse giyinsin medya bir mana bulacak zaten...
Herneyse geçti gitti işte...
Ayşe_Berra
05-16-2008, 00:49
Neyse........
sinirden gülüyorum...Ama ben çok alıştım bu tür söylemlere...anlayamıyorum...
Gülüm benim alışmanın ötesinde. Bazı cümlelere tek kelime etmeden geçiyorum. Kişiye göre de değişiyor tabi. Ama öyle tavırlar görüyorumki birileri asıyor kesiyor sanki kendince. Hele beklemediğim insanlar farklı tavırlarla hoş olmayan cümleler kurunca ciddi manada şaşırıyorum.
Hüdaverdi
05-16-2008, 00:56
Emre valla o şekilde giyinseydi o vakit sadece leman ve okurlar dalgaya alırdı.
Böyle giyindi hem onlar alaya alcaklar hem de ben ve benim gibiler Hayrünnisa Gül'ü eleştircekler.Bu şekilde 2 taraftanda kaybetti :-*
Daha önce olduk olmadık benzetmeler yaptı leman,en ağırı playboy kızına benzetilmesiydi.Şimdi daha beteri yapılcak kim bilir ?
Hayrünnisa Gül'ün aklını başına toplaması için gerekli bu tür şeyler bence.Yoksa yakında mağza mağza dolaşıp her birini sömürcek duruma gelecek.Medya hep mana bulur,buna göre hakaret etmesi lazımdı :-*
Bulunduğu yer aklını başından aldığını düşünüyorum.
Geçti bitti ama fotoğraflar arşive eklendi bazıları tarafından :-*
ENGİNEER
05-16-2008, 01:00
Senin dediklerini okuyunca hak veriyorum ama onun açısından düşününce de hak veriyorum...
Ne desem bilmiyorum.Öyle bir makamda ve ülke de öyle bir durumda ki.Askerden, bürokrasiye ve varoşlara kadar herkes ''acaba ne yapsada eleştirsek'' diye bakıyor...
Demokrat
05-16-2008, 11:44
Madem hepimiz modaci olduk, hakkini verelim :)..Kralicenin cicekli elbisesini nasil buldunuz :) bu arada bayan gülün elbisesini dilek hanif tasarlamis ;)
Abdullah Gülün smokin giymesi tabulari yikmasi adina bencede güzel bir olaydir ama ben kendi adima ona yakistiramadim özellikle papyon renki (celik rengin) cok cirtlakti onun yerine siyah, sade bir papyon takilabilirdi :)..
Neyse tek sorunumuz bu olsun, onlar kendilerine uygun gördükten sonra bize birsey demek düsmez, biz sadece acizane görüslerimizi belirtiriz, kimsenin giyim, kusamina karismak, hakaret etmek, alaya almak haddimize degildir ;)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.