fatih kısaparmak balon baskılı balon Her doğru her yerde söylenir mi? - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Her doğru her yerde söylenir mi?

ÜMİT-AK
05-04-2009, 18:49
Her doğru her yerde söylenir mi?

Ruh-i zar
05-04-2009, 18:52
Hayır...
Ama eğer doğru söylenemiyosa da susulmalı...
Yalan söylenmemeli...

AY IŞIĞI
05-04-2009, 18:55
Yer, zaman, kişi ve duruma göre değişir diye düşünüyorum. Tabiki hayatımızı doğruluk ekseni üzerine inşa etmeliyiz ama bununla ilgili bir hikaye bile var sanırım her doğru her yerde söylenmez diye. Ama istisnalar kaideyi bozmaz. :evet:

Terennüm
05-04-2009, 20:24
Bir gün birinin şahide ihtiyacı olmuş, bu doğru konuşan adamı şahit olarak mahkemeye götürüp kadı efendinin karşısına dikmiş. Bizim doğrucu bakmış ki, kadı efendinin bir gözünde şaşılık var.
Hemen, Selamün aleyküm kör kadı deyivermiş. Kadı da kızıp, Atın şu münasebetsizi içeriye diyerek hapsi boylatmış. Mahkumlar ısrar etmişler, Neden hapse atıldın? diye... O da omuzlarını silkiyormuş: Ben sadece doğruyu söyledim: Selamün aleyküm kör kadı dedim. O da beni hapse attı. Halbuki ben doğruyu söylemiştim

ed@
05-04-2009, 20:28
hayır tabikide..
tabikide yalan söylenmemeli ama bazen beyaz yalanlarda söyleniyor.

Terennüm
05-04-2009, 20:30
hayır tabikide..
tabikide yalan söylenmemeli ama bazen beyaz yalanlarda söyleniyor.
ablacığım yalanın beyazı pembesi olmaz yalan yalandır..

ed@
05-04-2009, 20:33
tabikide öyle abi ama bazen karşındakinin iyliği için gerekiyo..(sankii)

AlyaDua
05-04-2009, 20:57
soylenmez tabı ama yalanda soylenmez yerını ve zamanını ıyı tutturman lazım anlatıs tarzına gorede degısır tabı ınsanları ıncıtmeden daha duzgun bır uslupla soylemek lazım bosuna dememısler gercekler acıdır ....

Ertuğrul ÖZGÜL
05-04-2009, 21:03
Bence her doğru her yerde söylenir karşılığı ne olursa olsun geçmişe baktığımızda Haccacı Zalim diye biri varmış adam ben nasıl biriyim diye sorarmış iyi birisin diyenide kötüsün diyenide asarmış ama buna rağmen alimler doğruyu söylemişler benim gördüğüm kadaıyla büyük kişiler yada alimler doğruyu söylemekten hiç kaçınmamış belkide bu hale düşmemizin sebebi korkulardan dolayı doğruyu söyleyemeyen kişiler......

Morte
05-04-2009, 21:10
Söylenmez. Her doğru, herkese göre doğru değildir. Tabi illaki söylenmesi gerekiyorsa da susulamaz, ama bunlar da istisnai durumlardır. Yine de hiçbir zaman yalana kaymamalı, doğruyu söylemeyecek isek bile susmalıyız.

AlyaDua
05-04-2009, 21:10
nevsehırlı adını bılmıyorum ama bu soru sana
haklısın ..sana bır soru o zaman sen hep dogruları soylermısın herkesın yuzune karsı pat dıye ?

Ertuğrul ÖZGÜL
05-04-2009, 21:20
nevsehırlı adını bılmıyorum ama bu soru sana
haklısın ..sana bır soru o zaman sen hep dogruları soylermısın herkesın yuzune karsı pat dıye ?

Doğruları söylemek derken? mesela bir kişinin ayıbı varsa adem kardeşimin yazdığı gibi eksik yanı varsa kusuru varsa üzmemek için söylenmez ama dini bir konuysa bir toplumu ilgilendiren bir konuysa bir devleti ilgilendiren bir konuysa tabikide söylerim...

Ertuğrul ÖZGÜL
05-04-2009, 21:23
Bu arada isim olarak nickmide kullanabilirsin altta ismimde yazıyor zaten

k.dangir
05-04-2009, 21:28
Doğruları söylemek derken? mesela bir kişinin ayıbı varsa adem kardeşimin yazdığı gibi eksik yanı varsa kusuru varsa üzmemek için söylenmez ama dini bir konuysa bir toplumu ilgilendiren bir konuysa bir devleti ilgilendiren bir konuysa tabikide söylerim...

her zaman söyleyemezsin...herşeyin istinası vardır....devleti ilgilendiren bi konuysa demişsinya... eğer devletin bekası için herşeyi açıkça doğru bir şekilde söylememen gerekiyosa doğru mu söylersin...

Ertuğrul ÖZGÜL
05-04-2009, 21:33
her zaman söyleyemezsin...herşeyin istinası vardır....devleti ilgilendiren bi konuysa demişsinya... eğer devletin bekası için herşeyi açıkça doğru bir şekilde söylememen gerekiyosa doğru mu söylersin...

Sende söylemişin istisna adı üstünde...

k.dangir
05-04-2009, 21:38
ama her zaman söylerim dedin... tarihte çok örnekleri var.. mesela osmanlıda bazı yalan yanlış bilgiler sayesinde 6 bin osmanlı askeri yaklaşık 70 bin haçlı askerine kaleyi teslim etmemiştir... devletin hayırı için söylenir bence... siyasette birazcık yalana dalaveraya kaçar.

Ertuğrul ÖZGÜL
05-04-2009, 21:43
ama her zaman söylerim dedin... tarihte çok örnekleri var.. mesela osmanlıda bazı yalan yanlış bilgiler sayesinde 6 bin osmanlı askeri yaklaşık 70 bin haçlı askerine kaleyi teslim etmemiştir... devletin hayırı için söylenir bence... siyasette birazcık yalana dalaveraya kaçar.

Sen savaştan örnek verdin ama savaşta her şey mübah siyasete gelince asıl dosdoğru olunması gereken en önemli yer(BENCE)

k.dangir
05-04-2009, 21:49
Sen savaştan örnek verdin ama savaşta her şey mübah siyasete gelince asıl dosdoğru olunması gereken en önemli yer(BENCE)

ama değil.. siyaset ne yazıkki biraz sağ gösterip sol vurma nasıl desem işini yürütme tarzı bi yerdir.... dün birbrilerini yiyenler bugün kardeş gözükebilirler...

AlyaDua
05-04-2009, 22:02
turk_of_the_toon aslında bu konu cok kapsamlı derın bır konu ben hepsını dusunerek cevap vermıstım dın konusunda tabıkı tavız verılmez ve dogrular soylenır ama ınsanlar arsındakı ılıskılerde ıse bu bıraz degısır bana gore ...

Ertuğrul ÖZGÜL
05-04-2009, 22:13
ama değil.. siyaset ne yazıkki biraz sağ gösterip sol vurma nasıl desem işini yürütme tarzı bi yerdir.... dün birbrilerini yiyenler bugün kardeş gözükebilirler...

Öyle olduğu doğru olduğu anlamına gelmezki ama

Ertuğrul ÖZGÜL
05-04-2009, 22:15
turk_of_the_toon aslında bu konu cok kapsamlı derın bır konu ben hepsını dusunerek cevap vermıstım dın konusunda tabıkı tavız verılmez ve dogrular soylenır ama ınsanlar arsındakı ılıskılerde ıse bu bıraz degısır bana gore ...

Tabikide hemde çooook derin bir konu insanlar arası ilişkide hatalar örtülür ama bizde dost acı söyler diyede bir söz vardır hatalar örtülür ama kişiye hata olduğuda söylenir. Dinde dediğin gibi

AlyaDua
05-04-2009, 22:42
turk_of_the_toon
___katılıyorum sana ...

ÜMİT-AK
05-05-2009, 13:53
Yeri geldiğinde söylenmeyen bir söz doğru(gerçek) bile olsa artık bu özelliğini yitirir, yanlış olur. Söz eğer doğru yer ve zamanda söyleniyor ve gerçekse doğrudur. Yanlış zamandan kastım elbetteki tehlikeden korkup, gerçekleri konuşamamak, hakkını savunamamak değil. Doğru yer doğru zaman seçimini yapamayan insan en iyisi hiç konuşmamalı...

LeyaL
05-05-2009, 14:24
Her söylediğini bil ama her bildiğini söyleme..!

Her şeyin bir yeri vardır..Her nekadar doğru olsa da bunu heryerde söylemek ne kadar doğru tartışılır.Söylenmemeli...

seymaa
08-09-2009, 13:22
söylenmezmiş ama ben söylüyorum=( =(

__ysmn__
08-10-2009, 04:16
Evet her doğru her yerde söylenir.Ben hep böyle yaptım hiç bir zararını görmedim.Doğruyu söylemekten hiç bir zaman zarar gelmez arkadaşlar.Unutmayalım ki Allah doğrunun yanındadır ;;)