Orijinalini görmek için tıklayınız : Hükümet ne yapıyor?
aktürkiye
03-08-2008, 21:06
arkadaşlar haberleri izlediğimde noluyoruz dedim hükümet ne yapıyor.ben bi akpartili olarak bu durumlara çok üzülüyorum.hükümetin son yaptığı çalışmalar tamamen ak partiye yakışmayan şeyler %47'nin hakkını veremiyor diye düşünüyorum böyle giderse ak parti için kötü olabilir.bunları söylüyorum diye lütfen beni yanlış anlamayın tamamen ak parti için söylüyorum ve sizinde bana katılacağınızı düşünüyorum :(
mesela hangi konularda ne yapiyor biraz daha acabilir miyiz?
|||tuĞba|||
03-08-2008, 21:29
ben ornek vereyım ozellestırmeler gıbı ABD ne derse onu yapması gıbı..
ben ornek vereyım ozellestırmeler gıbı ABD ne derse onu yapması gıbı..
Ne varmis özellestirmelerde? hükümet yeni baslamadiki özellestirmeye bastan beri özellestirme varmis..abd ne istemiski biz yapmisiz?
aktürkiye
03-08-2008, 21:35
hayır özelleştirmeye bi lafım yok hatta iyi oluyor(tabi türk firimalar tarafından olunca) mesela bugün haberlerde gördüm emekli maaşı düşürülmüş,işsizlik artıyor gibi...hükümet bir an önce toparlanmalı bence yanlış şeyler yapıyor siz neler düşünüyorsunuz bilemiyorum ama ben böle düşünüyorum
hayır özelleştirmeye bi lafım yok hatta iyi oluyor(tabi türk firimalar tarafından olunca) mesela bugün haberlerde gördüm emekli maaşı düşürülmüş,işsizlik artıyor gibi...hükümet bir an önce toparlanmalı bence yanlış şeyler yapıyor siz neler düşünüyorsunuz bilemiyorum ama ben böle düşünüyorum
Hangi kanalda izledigine göre degisir..hükümetle alakali bir konu degil ekonomi uygulamasi sonucunda yapilan düzenlemedir..
Genc yasta emekli yapilan insanlarin yükü hala daha devletin üstünde yüktür om yüzden yeni bir emeklilik reform paketi hazirladi evet basta sikintilar cekilecek ama zamanla raylar yerine oturacak..
Birde issizlik artiyor demissiniz ama veriler hic öyle demiyor tabiki issiz sayisi fazla ama her gecen istihdam artirilarak issizlige cözüm bulunmaya calisiliyor..
AK Parti öncesi hükümetler balik tutmayi ögretmek yerine balik verdikleri icin su anda isleri düzeltmek zaman aliyor..
|||tuĞba|||
03-08-2008, 21:39
emeklı olunca rahat edebılcegınızı mı sanıyorsunuz ?
omrunuzun sonuna kadar calısmak zorundasınız suan kı emeklıler 600 ytl alıyorlarsa yasadan sonra bu 200 ytlye dusecek ne kadar guzell dımı.!! aaa pardon ak ellere teslım ettık kendımızıı hayat sartlarımız cok guzel o yuzden 200 ytl yeter bana yuh bee 200 ytl okul servıs param benımm bee.!!
emeklı olunca rahat edebılcegınızı mı sanıyorsunuz ?
omrunuzun sonuna kadar calısmak zorundasınız suan kı emeklıler 600 ytl alıyorlarsa yasadan sonra bu 200 ytlye dusecek ne kadar guzell dımı.!! aaa pardon ak ellere teslım ettık kendımızıı hayat sartlarımız cok guzel o yuzden 200 ytl yeter bana yuh bee 200 ytl okul servıs param benımm bee.!!
sen ekonomiden cok iyi anlyorsun herhalde!..birincisi söyledigini belgesiyle kanitla bakalim evet azalma olacak ama o senin söyledigin rakamlar asla olmayacak yalan söylüyorsun bunu sende biliyorsun ;)..
ikincisi emeklilik yasinin dünya standardi bellidir biz en verimli caglarinda emekli yapilan insanlarida gördük, kiyak emekli olanlarida gördük o yüzden artik emeklilik noktasinda dünya standartini yakalamamiz gerekir..
|||tuĞba|||
03-08-2008, 21:46
ay ben yalan soyluyorum sen cok dogru soyluyorsun benım dedıgım o rakamlar oranları.!! dunya standartlarıymıs sen Türkiye dunya standartlarında mı yasıyor?
Akp VAKFILAR yasasından sonra ülkenin geleceğine dinamit koyacak SOSYAL GÜVENLİK YASASI nı çıakrmaya hazırlanıyor. bu yasayla emekli maaşları %25 düşüyor ve 600 lira maaş alan biri 70 lira genel sağlık siğortası kesintisİyle birlikte 200 lira alacak. yanlış duymadınız 200 lira alacak ***** işin daha ilginç yanı MİLLET VEKİLLERİ BU YASADAN ETKİLENMEMEK İÇİN KENDİLERİNE EK MADDE ÇIKARIP EK ZAMLA BİRLİKTE 6 MİLYAR MAAŞ ALMAK İÇİN YASAYA YENİ MADDELER EKLEMEK İÇİN NE ELLERİNDEN NE GELİYORSA YAPIYORLAR.
BU YASAYLA HEDEFLENEN ŞUNLAR
1- Devlet artık devlet olmaktan çıkacak AKP NİN kasası olabilir. çünkü sosyal yük tamamen ortadan kalkıyor.
2- SİĞORTA SEKTÖRÜNÜN YÜZDE 80 Nİ YABANCILARIN ELİNDE. BU YASAYLA ÖZEL SİĞORTALARA TALEP ARTACAK BU DA TÜRK PARASININ DIŞARIYA KAÇMASINA NEDEN OLACAK YANİ SÖMÜRLECEĞİZ.
3- BU YASAYLA ALIM GÜCÜ DÜŞECEĞİ İÇİN ENFLASYON %8 DEN YÜZDE 200 Olabilir, yani tam bir kaos hali...
SOSYAL GÜVENLİK YASASI DOĞAN MEDYA GRUBUNUN TEKELİ ALTINDA OLAMYAN TVLERDE BOY GÖSTERMEYE BAŞLADI. ÇOĞU İNSANIN HABERİ VAR. AMA SADECE MEDYAYA YANSIYAN EMEKLİ MAAŞALRININ DÜŞMESİ...
İŞTE SOSYAL GÜVENLİK YASASININ DİĞER MADDELERİ
Ø Zaten kadınlar için 58, erkekler için 60 olan emeklilik yaşı hem kadınlar, hem de erkekler için 65'e çıkarılacak. (Madde 28)
Ø Emekliliğe hak kazanabilmek için yakın zamanda 5.000'den 7.000 güne çıkarılan prim ödeme zorunluluğu 9.000 gün prime çıkacak. (Madde 27)
Ø Emekli maaşları % 23 ila % 33 arasında düşürülecek. (Madde 29)
Ø Yıpranma hakkı gasp edilecek
Ø Aylık geliri 139,6 YTL'den fazla olan bütün vatandaşlar her ay 73 ila 475 YTL Genel Sağlık Sigortası primi ödemek zorunda kalacak. (Madde 88)
Ø Sadece ayakta tedavi olununca değil; hastalık, kaza, ameliyat gibi nedenlerle hastaneye yatmak gerekince de 'katılım payı' adı altında para ödenecek. (Madde 68)
Ø 'Katılım payı' gerektiğinde beş katına kadar arttırılacak. (Madde 68)
Ø Bütün sağlık hizmetleri paralı olacak.
Ø Sağlık hizmeti alabilmek için bu ülkenin vatandaşı olmak, üstelik vergi ödemek, dahası Genel Sağlık Sigortası primi yatırmak, hatta bir de 'katılım payı' ödemek yetmeyecek. Şimdi bir de 'ilâve ücret' adı altında para ödemek gerekecek. (Geçici Madde 5)
Ø Bütün dünyada anne sütünün önemi yeniden anlaşılır ve emzirme teşvik edilirken Türkiye'de 'sigortalının çocuğuna bir ay anne sütü yeter' mantığı geçerli olacak. Daha önce doğum yapan sigortalılara altı ay süreyle verilmesi öngörülen emzirme yardımı bir aya düşürülecek.
Ø Hastalanan sigortalılara verilen iş görememezlik ödeneği % 16 azalacak. (Madde 18, 19, 80)
Ø Emekli Bağ-Kur'lularının maaşından 10 yıl süreyle % 10 oranında Genel Sağlık Sigortası primi kesilecek. (Madde 88)
Ø Primini ödeyemeyen vatandaşlar sağlık hizmeti alamayacak , hastane kapılarından geri dönecek. (Madde 88, 89 ,90)
Ø Primini ödeyemeyen çiftçilerin pamuğuna buğdayına, üzümüne tütününe el konulacak. (Madde 87)
Bu yasa ülkeyi sokağa döker, enflasyonu yüzde 80lere taşır, emekliyi öldürür.
öncelikle medyamız şu anda askeri operasyonla ve türbanla uğraştığı için emekli maaşları yeterince yer bulmuyor. Zaten doğan medya grubu dışında yayımlanıyor bu tür haberler. Ben yazdığım yazıya ilgili ait haberlere ATV, kanal 1 ntvde rastladım. Onlarda çok sönük verdi. o da madde 29 yani emekli maaşları düşecek haberiydi. Haftaya meclisten geçmesi tamaiyle bitecek bu konu ne yazık ki ihmal ediliyor. Verdiğim bilgiler kesin doğrudur. Ama bunlar paket halinde meclise geldi. yani yasanın bir kısmı iptal edilmiş olabilir. ancak iptal edilmeyecek bir şey var ODA EMEKLİ MAAŞLARININ 25 İLA 33 DÜŞÜŞÜ. link buldukça bu sayfada size haber edeceğim. konuyla ilgili bulduğum İLK linki yayınlıyorum. Ve bazı arkadaşların linkin konuyla alakasız demelerini önlemek için linkten bir kısmı kesip yayınlıyorum.
*** Atv haberde 1000 lira aylıkla çalışan işçinin emekli olursa eski aysaya göre 600 lira yeni yasaya göre 270 lira maaş alacağı söylendi. Ama atv bir şeyi söylemedi yasada öyle bir madde var ki akıllara zarar. Geliri 139 milyonun üstünde olan her vatandaştan 70 lira genel sağlık siğortası primi kesilecek. yani 270 -70 = 200. 1000 lira maaşla çalışan biri emekli olursa 200 lira alacak.
ceyhanli
03-08-2008, 21:46
bi ülkeyi kalkındıran en büyük geçim kaynağı ağır sanayidir. daha sonra ise tarım gelir. bence ağır sanayide çok yavaş ilerliyoruz. tarıma gelince artık tüm dünya organik tarıma geçmeye başlandı. ülkemizde bu yönde çok büyük bir gelişme olduğu söylenemz. ama burda tek hükümet değil üniversitelerde sorumlu. ziraat müh. değişime ve teknolojiye uyumlu şekilde yetiştirmeleri lazım. bence üretimde yavaş kalınıyor.
evet ben hala daha kanit bekliyorum 600 den 200 e bir maas nasil düser evet kanitla bizi yalanci yap bak senin aktardigin yazida bile yüzde 23 ila yüzde 33 ten bahsediyor eger matematikten anliyorsan biraz hesap yap yok anlamiyorsan öyle bol keseden atma böyle yalanci olur, oturursun asagiya 8)
ceyhanli
03-08-2008, 21:48
syn tuğba senin yapıştırdıkların niyet okuyuculuğundan başka bişey değil. sorun değil çözüm önerirsen sevinirz.
aktürkiye
03-08-2008, 21:49
benim sıkıntım ak partinin kendini bilmezlerin eline bu şekilde koz vermesi bunu öyle bi kullanacaklarki.herkesin hataları olabilir eski hükümetlere göre çok iyi ama işte bu hatalar bedel ödetmesin bundan korkuyorum.herşey türkiye için değilmi
|||tuĞba|||
03-08-2008, 21:49
msjı gonderır gondermez cvp yazmandan bellı oluyor kı attıgım msjı okumayısın ;) ;)
yok elinde belgede yok internette buldugu kopyala yapistir bir haberi koymus artistlik yapiyor buyrun söylediklerinizi belgeleriyle kanitlayin yada susun ki adam sansinlar 8)
msjı gonderır gondermez cvp yazmandan bellı oluyor kı attıgım msjı okumayısın ;) ;)
simdi bana birak demogoji yapmayi bana 600 den 200 e düstügünü kanitla evet bekliyorum cikar bakayim hakliligini ortaya..
ceyhanli
03-08-2008, 21:51
yaw bunların derdi başka. kuyruk acıları var. yoksa vatan millet hikaye bunlar için geçen gördük bunların ağa babalarını işlerine gelmeyince yıllardır yalakalık yaptıkları orduya bile düşman kesildiler. bunların işine gelmeyen bi iş yapmazsan düşmansın bunlara.
|||tuĞba|||
03-08-2008, 21:53
ne kadar cok kolesı olmussunuz akpnın kuklaları ozellıklee ne akplıyım nede baska bır partılıyım akpnın yaptıgı bazı seylerı onayladım ama son zamanlarda yaptıklarıyla ıyıce kendını bellı ettı kanınıza ıslemıs bunlar.. Türkiye ak ellerde oldugu surece tehlıkede olacak ama zaman gostercek halk da neyın ne oldugunu gorecek ;) ;D
aktürkiye
03-08-2008, 21:53
arkadaşlar ben tartışalım diye açmadım bu konuyu neler yapılabilir ne yapmalı die açtım
Necip Fazil
03-08-2008, 21:54
Bizim milletimiz yattığı yerden yemeye alışmıştır. O nedenledir ki 70 kusur milyon nufusumuza rağmen bir arpa boyu yol katedememişiz. Avrupa genç nufus yokluğundan ağlarken, bizim gençlerimiz kısa yoldan köşeyi dönme ve tez elden emekli olma hayallerinin peşinde kundura eskitmektedirler.
Yeni Sosyal Güvenik Yasası ile, insanlar Adana karpuzu olmaktan kıurtulup, çalışarak işleyecek hale geleceklerdir. Bu karpuz ve kabak hayatına aşina olanlara zor gelecektir ama kazanan Türkiye olacaktır.
VesseLam
ne kadar cok kolesı olmussunuz akpnın kuklaları ozellıklee ne akplıyım nede baska bır partılıyım akpnın yaptıgı bazı seylerı onayladım ama son zamanlarda yaptıklarıyla ıyıce kendını bellı ettı kanınıza ıslemıs bunlar.. Türkiye ak ellerde oldugu surece tehlıkede olacak ama zaman gostercek halk da neyın ne oldugunu gorecek ;) ;D
Sen kafani yorma sen sadece gölge etme baska ihsan istemez ;) ..biz halkimiza hizmet icin köle olanlara kurban oluruz bundan süphen olmasin buyur bize ak partinin bir alternatifini, daha iyisini gösterde bizde ona yönelelim..
aktürkiye
03-08-2008, 21:59
Bizim milletimiz yattığı yerden yemeye alışmıştır. O nedenledir ki 70 kusur milyon nufusumuza rağmen bir arpa boyu yol katedememişiz. Avrupa genç nufus yokluğundan ağlarken, bizim gençlerimiz kısa yoldan köşeyi dönme ve tez elden emekli olma hayallerinin peşinde kundura eskitmektedirler.
Yeni Sosyal Güvenik Yasası ile, insanlar Adana karpuzu olmaktan kıurtulup, çalışarak işleyecek hale geleceklerdir. Bu karpuz ve kabak hayatına aşina olanlara zor gelecektir ama kazanan Türkiye olacaktır.
çok doğru söylüyorsunuz inş kazanan Türkiye olur inş (DURMAK YOK YOLA DEVAM)
VesseLam
|||tuĞba|||
03-08-2008, 22:01
ne akp ne chp ne dıerlerı nede ortaya yenı cıkan kısıler bunların hıc bırıyle duzelmez ne akpden ne chpden ne de dıerlerınden cunku hepsı ıktıdar pesınde savasan ınsanlar ..!!
ERMENILER KATLEDILMEDIGI HALDE FILM CEVIRIP HAKLI OLDUGUNU DUNYAYA SUNMAYA CALIYOR BIZ TURKLER ERMENILERDEN EZIYETI BIZ GORDUGUMUZ HALDE BINLERCE INSANIMIZ KATLEDILDIGI HALDE HICBIR SEY YAPMIYORUZ. O KADARIZ KI ATATÜRK'ÜN FILMINI BILE CEKEMEDIK.!! BUTCE MI DAR .!!
ne akp ne chp ne dıerlerı nede ortaya yenı cıkan kısıler bunların hıc bırıyle duzelmez ne akpden ne chpden ne de dıerlerınden cunku hepsı ıktıdar pesınde savasan ınsanlar ..!!
ERMENILER KATLEDILMEDIGI HALDE FILM CEVIRIP HAKLI OLDUGUNU DUNYAYA SUNMAYA CALIYOR BIZ TURKLER ERMENILERDEN EZIYETI BIZ GORDUGUMUZ HALDE BINLERCE INSANIMIZ KATLEDILDIGI HALDE HICBIR SEY YAPMIYORUZ. O KADARIZ KI ATATÜRK'ÜN FILMINI BILE CEKEMEDIK.!! BUTCE MI DAR .!!
ya ne akp ne chp o zaman ne olacak asker mi yönetsin bu ülkeyi? yok birsey diyorsun neresinden tutsan elinde kaliyor..
Ya benim anlamadigim Atatürkün filmiyle bu konunun, Türklügün ne alakasi var bir acar misin?
Necip Fazil
03-08-2008, 22:03
Gerçekten şu Ak Parti'de iş yok, bir Atatürk filmi bile çekemedi ...
Allah c.c. başka sıkıntıları zuhur ettirmesin.
VesseLam
|||tuĞba|||
03-08-2008, 22:08
Sadece herşeyı bellı konularda belırtıyorum.!!
Eğer sız bunları sızın getırdıgınız ıktıdara yakıstırıyorsanız yorum yok.!! ama emınım bı daha kı secımde oy kaybı yasayacak.!! zaten bır cok kısı chpye yada dıerıne oy vermek ıstemedıgı ıcın akpye verdı cunku denız baykalında neler yaptıklarını gordu akpnınkınıde gordu halk.!!
Sadece herşeyı bellı konularda belırtıyorum.!!
Eğer sız bunları sızın getırdıgınız ıktıdara yakıstırıyorsanız yorum yok.!! ama emınım bı daha kı secımde oy kaybı yasayacak.!! zaten bır cok kısı chpye yada dıerıne oy vermek ıstemedıgı ıcın akpye verdı cunku denız baykalında neler yaptıklarını gordu akpnınkınıde gordu halk.!!
Kusura bakma biz bu hikayeleri her secimde duyuyoruz ama her secimdede bu söylemleri söyleyenler hüsrana ugruyro..Allah askina biraz gercekci olun chp ye deniz baykal nedeniyle oy vermeyen bir kisinin ak partiye oy verme ihtimali nedir? en iyi ihtimalle mhp ye oy verirler..
herseyi belli konularda belirtiyorsunuz ama alakasiz konularda!..
Ben neyi bizim getirdigimiz iktidara yakistmayayim biraz daha acar misiniz?
aktürkiye
03-08-2008, 22:11
ya yine getirdiniz konuyu Atatürk'e dayadınız ne alaka ekonomiyle Atatürk'ün filminin çevrilmesinin
_Yeniden_
03-08-2008, 22:22
Sigorta nedir ?
Çalışanlar çalışma süreleri boyunca devlete prim öderler...Emekli olunca da devlet tarafından maaş alırlar...Evet şuanda bile maaşlarımız yüksek değil ancak;
çalışanın ödediği prim devletin ödediği maaşa oranla çok daha düşük kalıyor...
Devlet ne yapıyor ?
Bu açığı kapatabilmek için primlere ilave olarak bütçeden ödeme yapıyor...
Hatta bunun için faizle borç almak zorunda kalıyor...Faizli borcu olmasına rağmen hala faizle almak zorunda kalıyor !
Bunun çözümü nedir ?
Çalışanın ödediği primi artırmak ve emeklilik yaşını yükseltmek...45 ten 55 e çıkarmak gibi...Gayet sağlıklı ve verimli çalışabilecek bireyleri bu kadar erken emekli etmenin hiçbir mantığı yok !
Ayrıca bu emekli maaşların düşürülmesi mevcut emekliler ve belli bir yıla kadar emekli olacak olanlar için geçerli değil zaten....
Evet belli bir düşme olacaktır belki ancak belki de o zaman ki düşük maaş günümüz maaşına oranla satın alma gücü daha yüksek bir maaş olucak..
Özelleştirmeler devletin yükünü hafifletir...Devletin yükü hafifleyince dış ekonominin Türk ekonomisine olan güveni artar...
Bu güven artınca borç veren yarın Türkiyenin hali ne olur, kriz olsa batar mı çıkar mı diye düşünmez ve düşük faizle uzun vadeli borç verir...Yani ilerde borcunu ödeyememe ihtimalinin olmadığını düşünür...
Dış borcumuz arttı ancak borcun milli gelir içindeki oranı azaldı...Yani artık daha düşük faizle uzun vadeli borçlar alıyoruz...
Faiz olayı tamamen sana borç verenlerin senin ekonomine duyduğu güvenle orantılı olarak değişir...
Türkkizi sormasi ayip ekonomimi okuyorsun..cünkü yazin buram buram ekonomi bilgisi kokuyorda ;)
_Yeniden_
03-08-2008, 22:27
Yok isterdim ama malesef çok geç artık...
Sizin ne kadar ilginiz varsa benim de o kadar ilgim var :)
Yok isterdim ama malesef çok geç artık...
Sizin ne kadar ilginiz varsa benim de o kadar ilgim var :)
Ben ekonomi egitim aldigim icin benim ilgim biraz daha fazla ama alaniniz olmamasina ragmen bu gibi ince konulara göstermis oldugunuz ilgi takdire sayan...
_Yeniden_
03-08-2008, 22:38
Çok güzel :)
Ekonomi okumak hiç aklıma gelmedi...Aslında toplumda ileri gelmiş bireyler genelde ekonomistlerdir..
Bu açıdan çok svindim senin adına :)
İnşallah ben de bu konuda kendi çapımda geliştirebilirim kendimi...Ekonomiyi güzel öğrenmek ve güzel öğretmek lazım...
Yoksa araştırmadan, soruşturmadan, okumadan ordan burdan duyulan şeylere ön yargıyla yaklaşılıyor....
Acaba neden böyle diye düşünülmüyor...
At gözlükleriyle olaya ideolojik olarak bakıldığında hükümet halkı sömürüyormuş gibi görülüyor ve gösteriliyor...
Bu yüzden sana çok iş düşüyor :) Bizi daha fazla bilgilendirmeni isterim ;)
Evet ekonomi güzel bir bölümdür ama ben siyasal mezunuyum :)..ekonomiyi 3. sinifta birakmistim ama bir ara kaldigimiz yerden o bölümüde bitirmeyi düsünüyoruz..
Herkesin belli bir yetenegi, ilgi alani vardir benimde ilgi alanim siyaset o yüzden siyasete agirlik verdim ama ekonomide vazgecilmezlerim arasindadir..
Kendinizi her alanda gelistermenizde ayri bir güzellik, sizin gibi degerli üyeleri bu sitede görmek ayri bir güzellik olsa gerek..
_Yeniden_
03-08-2008, 22:58
Ekonomiyi bırakmak kötü olmuş açıkçası...
Aslında ekonomiden sonra birde siyasal okuyunca harika olurdu...
Benim de ilgi alanım siyaset diyebilirim...Ama siyasal okumayı pek düşünmedim yine de...Çünkü siyesetçilerin nerdeyse çoğu siyasal okumayanlarda oluşuyor... Yani siyasette etkin olailmek için siyasal okumak şart değil ancak ilgisi olan biri için çok faydası olur tabii...
Ama çok güzel olurdu...Bakalım biz ne okuyacağız :)
Aslinda hersey Türkiyenin egitim sisteminin carpikligindan kaynaklaniyor ben hep hukuk okumak isterdim ama ihl mezunu olmam nedeniyle cok iyi puan almama ragmen gerceklesmedi daha sonra ekonomi yazdim ve 3 yil okudum sonra yurtdisi derken yurtidisinda ünv yi bitirmek nasip oldu...
Ekonomi egitiminede bir ara devam etmek istiyorum ama su doktora isini bir halledelim ;)..
Sizede tavsiyem iyi düsünüp ona göre karar vermeniz cünkü vereceginiz karar bütün hayatinizi degistirecek aman parasi iyi doktor olayim yada havasi var avukat olayim yerine ilgi duydugunuz bölümü okumanizi haddim olmayarak size kücük bir tavsiyemdir..
kabardey_06
03-08-2008, 23:13
ak parti bu yasanın tam tersi bir tasarı hazırlasaydı işte o zaman şüphelenirdim istikbalimizden,,işletmeci odur ki,elinde mevcut olan imkanları en ideal şekliyle kullanır,çar çur etmez,yığınlara şirin gözükmek adına ucuz kahramanlıklar yapmaz,,emrinde çalışanların haklarını hukukunu gözetirken şu hususlara dikkat eder;; çalışanlarıma maaşlarını gününde ödeyebilecek miyim? sahibi olduğum işletmenin sürdürülebilirliğinin olması için neler yapmam gerekir,üretim sonucunda kazanılan değerleri hali hazırdaki çalışanlarıma bol keseden dağıtırsam işletme bundan zarar görebilir mi ?,diğer kuruluşlarla rekabet edebilmem üretken bir yapıyla mümkün olacaksa şayet çalışanlarımı en azami seviyede çalıştırmak durumundayım,eli ayağı tutuyorken çalışanımı emekliye sevk etmek bana pahalıya mal olacaktır,bu maliyetin altından kalkabilmek için çalışan işçi sayısının düşürülmesi ve işletmenin küçültülmesi elzem olacaktır küçülen bu işletmede ise verimlilik düşeceği için rekabet gücü azalacak ve işletme kapanmayla yüzyüze gelecektir,,,çıkacak olan yasayı fütursuzca eleştiren sözüm ona ekonomist dehalar,görünüre bakarak değerlendirme yapmak kadar kolay bir şey yoktur şu dünyada, önemli olan görünür olanın zaman içerisinde nelere gebe olacağını kestirebilmektir,,(devletin malı deniz, yüzme bilmesekte can simidiyle gireriz anlayışıyla yıllar yılı devlet kurumları olabildiğince şişirildi,,(.öt) kadar yerde en az 10 kişi lak lak yaparak maaş almakta ve halen daha maaş almaya devam etmekte,bir işin düşse seni felancaya yolluyorlar gidiyorsun felancaya, o da seni filancaya yolluyor,oysa tek bir kişi neyse sorunun halledebilecek durumda,,,işte böyle bir devlet düzeninde alt üst olan ekonomimizi rayına oturtmak hiç de kolay olmayacaktır,,ALLAH AK PARTİ KADROLARININ YAR VE YARDIMCISI OLSUN,,
_Yeniden_
03-08-2008, 23:16
Ekonomi siyasal doktora derken imrenerek okudum yazınızı....
İnşallah bana da nasip olur böyle kendimi geliştirmek...
Evet yasakçı zihniyetler bizim önümüzü tıkamaya çalışıyor...Bu yasak nedeniyle imam hatipte okumamak zorunda kaldım...
Ateş düştüğü yeri yakarmış....Bu yasağın çıktığı yani kesinleştiği senelerde ablam bitirmişti imam hatipi...Sınavda çok iyi bir puan yaptı...Eğer puanını kırmasalardı başını aç demeselerdi psikoloji okuyabilicekti....
O da biz de çok üzüldük tabii...
Şimdi bunları düşünürken bu yasakçı zihniyetlere içimden pek güzel şeyler söylemiyorum evet ama bunun tek iyi yanı
bizzat kendi çevremde böyle çarpıtılmış laikliğin kurbanlarını görerek ders almamızdır...
Kardes sunu asla unutmayalim ;
Yarın elbet bizim elbet bizimdir Gün doğmuş gün batmış ebet bizimdir ...
TÜRK EVLADI
03-08-2008, 23:32
[i][b]Tuğba bacı...
Ortalama memur maaşı 6 yıl önce 504 Ytl iken bugün yaklaşık 1100 Ytl...
Enflasyonda var bu arada bayağı düştü biliyosun...
Büyüme hızımızda ortalama yüzde 6 bunuda biliyosundur kesin...
Bütçe tarihimizde ilk defa fazla vermeye başladı haberin varmı?
Emekli ve özürlü maaşları 6 yılda yüzde yüz arttı desem inanmazsın sen şimdi...
Yakalanan hortumcular filan desem şaşarsın Allah bilir...
Bunların üzerine bana şimdi ''bunlar AKP'nin rakamları diye konuşacaksın biliyorum ama;
Zamanında enflasyon 3 haneli rakamlardayken Süleyman Demirel niye kendi rakamlarını gösteremedi bilmiyorum!
Neyse sen uyumuşsunudr zaten...
kabardey_06
03-08-2008, 23:43
terlemeden kazanılmış parayla hayatını idame ettirmek isteyenler bu millete çok ağar faturalar ödetirler,ödetmişlerdir de,,,,,gelirin belli giderin belliyse ve sen bu gelir gider düzenlemesini dengeleyemez durumdaysan işte o zaman hapı yutmuşsun demektir,,,düşünen beyinler kulak versin;perakende gıda sektöründe faaliyet yürütüyorsunuz geçindirmek zorunda olduğunuz bir aileniz var,sermayeniz kısıtlı,vadeli alımlar yapmışsınız ve borçlanmışsınız,,bir başkasından devraldığınız bu işletmenin malesef ki cirosu çok düşük istenilen seviyelerde değil,,raflarınızda yer yer boşluklar var,ve gelen giden firmalara ödemeniz gereken faturalar mevcut,,böyle bir tablo karşısında şaşkına dönmüş bir haldeyken evladınız çıkagelse ve sizden harçlık istese ne miktarda bir harçlık verirdiniz,?,,evelemeden gevelemeden mertçe cevap veriniz,,,buradan hareketle ellerinizi vicdanlarınıza koyunuz ve hükümetimizin ekonomi politikalarını değerlendirirken ,insaf ölçülerini ihmal etmeyiniz,,,
RDönmezs
03-08-2008, 23:47
[i][b]Tuğba bacı...
Ortalama memur maaşı 6 yıl önce 504 Ytl iken bugün yaklaşık 1100 Ytl...
Enflasyonda var bu arada bayağı düştü biliyosun...
Büyüme hızımızda ortalama yüzde 6 bunuda biliyosundur kesin...
Bütçe tarihimizde ilk defa fazla vermeye başladı haberin varmı?
Emekli ve özürlü maaşları 6 yılda yüzde yüz arttı desem inanmazsın sen şimdi...
Yakalanan hortumcular filan desem şaşarsın Allah bilir...
Bunların üzerine bana şimdi ''bunlar AKP'nin rakamları diye konuşacaksın biliyorum ama;
Zamanında enflasyon 3 haneli rakamlardayken Süleyman Demirel niye kendi rakamlarını gösteremedi bilmiyorum!
Neyse sen uyumuşsunudr zaten...
Lafı gediğine koymak buna denir..
hükümet en iyisini yapıyor bir zamanlar devlet dairelerinde memure kadınlar çocuklarına kazak örüyordu kendi gitmesi gereken işe başkasını gönderiyordu örnegin zonguldak kömür işletmesi 5000 işçinin yapacagını 35,000 işçiyi oy sevdasıyla işe alanlar benim cebimdeki senin ve onun cebindeki parayla geçiniyo devlet diarelerinde kuyruklar okadar batık bankalar ,devletin malı deniz diyenlere , AKP BU BÖYLE GİTMEZ DEDİ iyide dedi
Kırık_Çocuk
03-20-2008, 01:26
BEnim bahsetmek istediğim sıkıntı adli personelden kesilen parayla olusturulan kaynakla hakim-savcılara yüksek oranda zam yapılması..
ve bu savcının dönüp akp ye kapama davası açması ne kadar ironik değil mi..
Acaba o 30 bin adli personelin ahları olmasın bu..
çok önemli bir sıkıntıdır merak edenlerin arastirmasini önemle rica ediyorum abarti yalan yok..dillendirilmesi gereken bir konudur kimsenin haberi yok..
Ali Babacan'ın konuya açıklık getireceğini sandığım bir söylemi
Ali Babacan, özelleştirmeler konusunda ise bu konunun Türkiye'de siyasi bir istismar konusu yapıldığını, kendilerinin ise seçim takviminden bağımsız bir şekilde, özelleştirme takvimini gerçekleştirdiklerini ve bunda da başarılı olduklarını kaydetti.
Babacan, Petkim gibi eleştiri malzemesi konusu olabilecek bir özelleştirmeyi seçimlerin öncesinde yapmalarının da popülist davranmadıklarının bir göstergesi olduğunu ifade etti.
“Özelleştirmeden şikayet edenler, bu kuruluşları yıllarca çiftlik gibi kullananlardır” ifadesini kullanan Babacan, “biz 30 milyar doların üstünde bir özelleştirme gerçekleştirdik. Bu, Türkiye ekonomisine duyulan güvenin göstergesidir” dedi.
Kendi Hükümetleri öncesinde zarar eden kamu bankalarının şimdi karlı birer kuruluş olarak ekonomiye kaynak aktardıklarını belirten Babacan, “Ziraat Bankası'nın çiftçilere verdiği kredinin geri dönüş oranı yüzde 99,5 düzeyindedir. Özel sektör bankalarında bile böyle bir oran yoktur” dedi.
KİT'leri, devlete yük olmayacak kuruluşlar haline getirmeyi amaçladıklarını ifade eden Babacan, “KİT'ler, 74 milyonun üzerinde hakkının olduğu kuruluşlardır” şeklinde konuştu.
Yabancılara gayrimenkul satışına da değinen Babacan, Türkiye'nin, turizmden daha kalıcı bir gelir elde etmesi gerektiğini ve bu çerçevede, yabancılara gayrimenkul satış imkanı sağladıklarını belirterek, Almanya'da yaşayan Türklerin Almanya'da, Türkiye'de yabancılara satılan gayrimenkulden daha çok mülke sahip olduklarını vurguladı.
Ali Babacan, özellikle İspanya'nın, kalkınma sürecinde, gayrimenkullerini yabancılara satmak için özel programlar geliştirdiğini de bildirdi.
Babacan, yabancılara gayrimenkul satışının, ayrıca yeni bir şey olmadığını ve tek parti Hükümetinden buyana devam ettiğini ifade etti.
---------------------------------------------------------------------+
bundan sonrası kendi fikirlerimdir
bu özelleştirm işleri biraz propaganda olarak kullanılıyor gibi geliyor bana...
mesela mhp' nin 99 seçiminden önce bildirgesinde ilk sırada özelleştirmeler yer alıyordu
mhp o zaman dediğini yapsa ve özelleştirmeler yapılsaydı mevcut yasalar çerçevesinde yine yabancı kuruluşlar gelip ihaleye girip kazanabilirler yine firmaları alabilirlerdi... mhp dediğini yapamadı... akp yaptı.. yapar yapmaz mhp ayağa kalktı ülkeyi satıyorlar diye :) oysa kendi bildirgesine uymayı başarsa kendisi satacaktı...
petkimi satma bir petkim daha kuralım diyenler oldu :) yahu zarar eden bir kuruluşu hangi parayla ikiye katlayacaksın telekom satıldı stratejik kurumu nasıl satarlar dediler sanki mit telefonlaşıyor :) ...
yabancı sermayeyi çekmek için uğraş didin yabancı sermaye gelince de ülkeyi satıyorlar diye ayağa kalk
:):):) sadece gülüyorum.....
Devletin görevleri ticaret yapmak değildir... devlet ticari bir kuruluş değildir.. holdingleri yönetmek için kurulmamıştır..
devletin bir şirketi kurmasının amacı vardır.. mesela eğer ülkenin demir ihtiyacı varsa ve özel sermaye demir fabrikası kurmuyorsa devlet o fabrikayı açar. ama kar için değil. ülke ihtiyaçları için ve sonunda özel sektör işe girince de fabrikayı satmalıdır çünkü ülke içinde hiçbir sermaye ülkenin ekonomisinden büyük olamaz.. özel sermaye büyük ülke ekonomisiyle baş edebilir mi ?
...
Kırık_Çocuk
03-20-2008, 11:41
BEnim bahsetmek istediğim sıkıntı adli personelden kesilen parayla olusturulan kaynakla hakim-savcılara yüksek oranda zam yapılması..
ve bu savcının dönüp akp ye kapama davası açması ne kadar ironik değil mi..
Acaba o 30 bin adli personelin ahları olmasın bu..
çok önemli bir sıkıntıdır merak edenlerin arastirmasini önemle rica ediyorum abarti yalan yok..dillendirilmesi gereken bir konudur kimsenin haberi yok..
kardeşim benim tanıdığım biri devlet dairesinde çalışıyor. ilk girdikklerinde başta mhp-dsp-anap vardı... kaç kişi çalışıyorlar bilmiyorum. sürekli gelip birilerinin çıkarılma haberlerini söylüyordu.. o dediğim kişi hala çalışıyor ve arkadaşlarının büyük bölümü işten çıktı! işler aksadı mı ? hayır !!! demek ki neymiş oy için işe alınanlar çıkınca geri kalanda işi idare edebiliyormuş :) ayrıca ... kurulduğu günden bu güne kadar ne zaman işler iyi gitse bir olay olur...
mesela
56 ya kadar ülke dış borç ödemiş.. sonraki dönemlerde iç savaş noktasına gelinmiş sağcılar solcular birbirine girmiş darbeler olmuş işler yoluna girince bu sefer pkk çıkmış.. yetmemiş körfez savaşı olmuş.. 99'da pkk bitme noktasına gelmiş işler düzelmiş.. bankalar batmış.. eh şimdi pkk yok savaş yok.. bir yerden bişeyler olması lazım bizim halkımız rahat yaşama alışık değil ...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.