fatih kısaparmak balon baskılı balon Hz.Ali ve alevilik cemevleri - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hz.Ali ve alevilik cemevleri

hakan123
07-15-2013, 02:47
Hz.Ali Hz.Muhammedin damadi olup iyi bir müslümandir ancak iyiligi ve insanlara olan sevgisi onun ölumune neden olmuştur. Tamam acilari bizimde acimizdir. Sorun şurda başliyo yani Benim anlamadigim nokta alevilerin Hz.Aliyemi yoksa Hz.Alinin islamiyete olan yorumunami inaniyolar ? Geçmişte olan şavaşlar gelecegi ve şu ani etkilememeli. Çünkü her iki tarafta birbirini vurmuştur Yavuz Sultan Selim 40 civarinda aleviyi öldurdu ama Şah İsmail tebrizden bagdattan müslümanligin izlerini sildi her iki tarafta geçmişte şuçlu ama biz gelecege ve şimdiye bakicaz Örnegin;Akpnin dedelere maaş vermeyi gündeme getirmesi bazi aleviler bunu bile istemiyolar işte bu noktada ben bi ard niyet ararim hadi onu gectim aleviler cemevlerinin ibadethane olmasini istiyolar orda namaz kilsinlar dua etsinler yardimlar yapsin ancak orasi ibadethane olamaz niye? Çünkü eger aleviler Hz.Alinin islamiyete yorumuna inaniyolarsa o zaman olmaz cunku İslamiyetin ibadethanesi camidir ama bu başka yerde ibadet edemezsin demek degildir islamiyetin bölunmesini önlemek için yapilmiştir.:) Bazilarida biz Hz.Aliye inaniyoruz diyolar oruç tutmuyolar cumaya gitmiyolar bunun neresi Hz.Aliye inanmaktir Hz.Ali cuma namazina gitmiyomuydu Hz.Ali oruç tutmuyomuydu diye sorarim arkadaş (yorumlariniza sunarim yanlişim varsa duzeltin)

Ekinoks
10-19-2013, 17:49
Açıkçası ben alevilik diye bir dini akıma inanmıyorum. Din değiller,mezhep değiller,cemaat-tarikat yok,Kurban kesilmez oruç kısıtlı ibadethane farklı. Hz Ali r.a hazretlerinin görünürde en yakın savunucusu İran ve şiiler fakat bir farkla. Şiilerde aynı yolu savunuyorlar ama onlar namaza camiye gidiyorlar bizim alevi vatandaşlar gitmiyor inanç meselesi kimseyi ilgilendirmez fakat; Müslüman bir ülkede kalkıp sizin yaşadığınız islam islam değil asıl islam aleviliktir dersen herkes karşı çıkar. Tartışmalar olur vs vs gerçi amaç oda yinede biz bilmeyelim safız. Gece gündüz peygamber dostlarına ashabına eşine lanet okuyan bir toplumun İslam dinini doğru yaşadığından şüphe ederim. Kültürel olarak saygı duyarım insan olarak asla ayırmam ama islam dinini yaşıyorum derse o zaman işler karışır bir anda muhabbeti kesip ayrılırım ordan. Alevilik vardır doğrudur eskiden beri vardır köklüdür vs gibi tüm eski ünvanları hakeder bu insanlar atılamaz satılamaz vatandaş sonuçta ama alevilik ne bir din,ne bir mezhep nede bir tarikattir islam diniyle bağdaşan tek yön Hz Ali r.a ve evlatlarıdır. Benim gördüğüm adetlere göre alevilik köklü bir yaşam biçimidir ama islam diniyle asla bağdaşmayan bir yaşam biçimi..

Ertuğrul ÖZGÜL
10-20-2013, 10:33
Yavuz sultan Selim 40 bin aleviyi öldürtmemiş(katletmemiştir), şii kaynakların çamur atmak için uydurduğu bir olaydan başka bişey değil. şii sünni çatışması isteyenler tarafından da pof poflanmıştır. Aleviliğe gelince bunların hepsi islamdışı demek doğru değil, hele ki şiiler namaz kılıyor bunlarda oda yok demek bence çok yanlış. çünkü şiilerin bazı konulardaki görüşleri alevileri mumla arattırır türdendir. ülkemizde namaz kılan alevilere var, kılmadan inananlarda, hz. Aliye ilahlık düzeyinde bağlı olanlarda, tamamen ateist olanlarda mevcut. biz atetist olanlardan yola çıkarak yorum yaparsak hem biz kaybederiz hemde onlar kaybeder, kaybetmeyi siyasi olarak değil din olarak diyorum çünkü aramıza set çekmek bize yaramamış yaramıyor...

Ekinoks
10-20-2013, 14:41
Bakın dikkat edin ben alevilik yoktur onları defedelim öldürelim yok sayalım demiyorum ''Benim gördüğüm alevilik ile İslam kuralları ile bağdaşmıyor'' diyorum. Araştırmış biri olarak buna inanıyorum aksi tatminkar bir açıklamayla yazılırsa fikrimiz tabiki değişir ki alevileri insan olarak severim buna engelim yok.

BlueMoon
10-20-2013, 22:40
Ben alevileri anlayamiyorum arkadas. Oruc yok namaz yok camiye gelmek yok lafa gelince bizde muslumaniz diyorlar. Ben simdi bu alevileri hangi sinifa koyayim ?

Fihi Ma-Fih
10-23-2013, 06:29
Cemevi tamam ibadethane olsun ama erken ibadet olan namazdir cem etmenin hz ali peygamberimiz ve Allah ı almaktan yani soylemden başkası değildir

MEÇHUL ADAM
10-24-2013, 18:27
Ben alevileri anlayamiyorum arkadas. Oruc yok namaz yok camiye gelmek yok lafa gelince bizde muslumaniz diyorlar. Ben simdi bu alevileri hangi sinifa koyayim ?

Hiçbir sınıfa koymayalım, salıverelim gitsin ki başlarının çaresine baksınlar.Bunların bu İslam'a hizmetleri de yok.Boş insanlardır.

Ertuğrul ÖZGÜL
10-25-2013, 17:51
Bakın dikkat edin ben alevilik yoktur onları defedelim öldürelim yok sayalım demiyorum ''Benim gördüğüm alevilik ile İslam kuralları ile bağdaşmıyor'' diyorum. Araştırmış biri olarak buna inanıyorum aksi tatminkar bir açıklamayla yazılırsa fikrimiz tabiki değişir ki alevileri insan olarak severim buna engelim yok.

Kardeşim sizin demek istediğinizi anladım. benimde demek istediğim her alevi aynı değil, hepsini aynı kefeye koyamayız.

Ertuğrul ÖZGÜL
10-25-2013, 18:00

:) :) :) sünni müslümanım diye geçinip de aynen hiçbirisinin yapmayanlarda yokmu??? namazlı oruçlu aleviler yok mu peki???. Güzel insan sen sen bari yapma ;)

Ekinoks
10-25-2013, 18:42
Kardeşim sizin demek istediğinizi anladım. benimde demek istediğim her alevi aynı değil, hepsini aynı kefeye koyamayız.

Ezana ali eklemesi yapan her alevi benim için aynıdır,niyete ali ekleyen her alevi aynıdır. Mesela namazın şartlarından biri alın bölgesini yere tam olarak yapıştırmasıdır bildiğiniz gibi fakat karsın bir çok camisinde küçük,yuvarlak pişirilmiş çamurdan 3 cm kalınlığında cisimler vardır ve namazı kılarken alınlarını bunlara temas ettirerek secde yaparlar. Varto,malatya,tokat,tunceli gibi bir çok yerdede adetleri böyledir. Sema dedikleri iş yine aynı şekilde islama aykırı. Hz.Ömer R.a hazretlerinin oğulları Ömer bin Abdullah r.a arkadaşıyla bir yerden geçerken çalgı sesi duyduklarında kulaklarını tıkayıp ordan kaçıyorlar bu bir ölçüdür.Fakat Aleviler kulaklarını tıkamak yerine kadın erkek karışık vaziyette sema denen olguyu yapabiliyorlar. Aleviliğin sözlük manası: Ali evinden olan alinin ceddinden ev halkından olan demektir. Ali evinden olan tek bir alevi tanımıyorum. Dilerlerse ateşe tapabilirler haklarıdır kişisel görüşleri ve inançları,devletten bu iş için yer isteyip alabilirler hakları ama yinede Aleviliğin islamla bir ilişkisi yoktur. Aleviler insanmıdır? Tabiki içlerinde çok iyi insanlar var ve hatta bir çok sünniden daha iyiler ama yinede bu aleviliğin islamın bir parçası olmadığı gerçeğini değiştirmez ve nedense aleviliğin en koyu olduğu yerler ermeni vatandaşların yaşadığı yerlerde,

Ertuğrul ÖZGÜL
10-25-2013, 21:09
Ezana ali eklemesi yapan her alevi benim için aynıdır,niyete ali ekleyen her alevi aynıdır. Mesela namazın şartlarından biri alın bölgesini yere tam olarak yapıştırmasıdır bildiğiniz gibi fakat karsın bir çok camisinde küçük,yuvarlak pişirilmiş çamurdan 3 cm kalınlığında cisimler vardır ve namazı kılarken alınlarını bunlara temas ettirerek secde yaparlar. Varto,malatya,tokat,tunceli gibi bir çok yerdede adetleri böyledir. Sema dedikleri iş yine aynı şekilde islama aykırı. Hz.Ömer R.a hazretlerinin oğulları Ömer bin Abdullah r.a arkadaşıyla bir yerden geçerken çalgı sesi duyduklarında kulaklarını tıkayıp ordan kaçıyorlar bu bir ölçüdür.Fakat Aleviler kulaklarını tıkamak yerine kadın erkek karışık vaziyette sema denen olguyu yapabiliyorlar. Aleviliğin sözlük manası: Ali evinden olan alinin ceddinden ev halkından olan demektir. Ali evinden olan tek bir alevi tanımıyorum. Dilerlerse ateşe tapabilirler haklarıdır kişisel görüşleri ve inançları,devletten bu iş için yer isteyip alabilirler hakları ama yinede Aleviliğin islamla bir ilişkisi yoktur. Aleviler insanmıdır? Tabiki içlerinde çok iyi insanlar var ve hatta bir çok sünniden daha iyiler ama yinede bu aleviliğin islamın bir parçası olmadığı gerçeğini değiştirmez ve nedense aleviliğin en koyu olduğu yerler ermeni vatandaşların yaşadığı yerlerde,

ezana eklemedir, o küçük taşlardır, semadır. tamam haklısınız yanlış uygulamalar hatalar hatta şirke götüren şeyler olabilir. benim dediğim genelleyip islam dışına atamazsınız.

Ekinoks
10-25-2013, 21:36
İslamın kuralları maya hazineleri gibi toprak altına gömülüde bizmi bilmiyoruz. Din diyorki alın seccadeye tastamam temas etmezse namaz olmaz (unutarak yada elde olmayan bazı fiziksel mazeretler dışında) Din diyorki Kelime-i Şehadet "Eşhedu en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden âbduhu ve Resuluhu." demektir bunun sonuna ali hasan hüseyin cafer eklersen olmaz. Bu şartlarda nasıl islamın içinde tutabilirsiniz? Şirk ve İmanı aynı kefeye nasıl koyarsınız anlamış değilim. Amacınız ılımlı bir tablo çizmek ise sorun yok. Ama Alevilik müslümanlığın bir parçasıdır derseniz ve mevcut alevilik islam dinindeki çok önemli kuralları yok sayıp kendi kurallarını eklerse bu sizce din içimi dışımı olur? Aynı değişiklikler diğer dinlerde var onlarda bu değişiklikler yapıldığı için bozulmuş diyebiliyoruz ama müslümanlık olunca sorun olmuyormu yani İnsan olarak sevelim saygı duyalım omuz omuza yaşayalım derseniz amenna. Ama hem şirk deyip hem islamın içindedir derseniz mevcut bid'at konularına açıkça destek vermiş olursunuz. En basit şekliyle şu an kullandığınız bilgisayara bir şifre verdiniz diyelim bu şifre -akparti- siz ise unutup chp yazdınız bu denemeyi bin kez yapsanız her seferinde yanlış parola cevabını alır ve pc yi açamazsınız. İnsan yapısı bir işin karşısında bu kadar acizken İslam dinini iyi niyetlede olsa nasıl bu kadar geniş ve değiştirilebilir düşünürsünüz buda merak konusu. Hz Muhammed s.a.v ile Hz Ali r.a yada Hasan-Hüseyin r.a veya Cafer-i Sadık r.a ile bir tutan bir anlayış islamla asla ilişkilendirilemez. Hepsi Onun hatrına yaratılmış varlıklar iken siz kalkıp aleviliği islamın parçası olarak neşredemezsiniz.!

Ertuğrul ÖZGÜL
10-26-2013, 00:13
İslamın kuralları maya hazineleri gibi toprak altına gömülüde bizmi bilmiyoruz. Din diyorki alın seccadeye tastamam temas etmezse namaz olmaz (unutarak yada elde olmayan bazı fiziksel mazeretler dışında) Din diyorki Kelime-i Şehadet "Eşhedu en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden âbduhu ve Resuluhu." demektir bunun sonuna ali hasan hüseyin cafer eklersen olmaz. Bu şartlarda nasıl islamın içinde tutabilirsiniz? Şirk ve İmanı aynı kefeye nasıl koyarsınız anlamış değilim. Amacınız ılımlı bir tablo çizmek ise sorun yok. Ama Alevilik müslümanlığın bir parçasıdır derseniz ve mevcut alevilik islam dinindeki çok önemli kuralları yok sayıp kendi kurallarını eklerse bu sizce din içimi dışımı olur? Aynı değişiklikler diğer dinlerde var onlarda bu değişiklikler yapıldığı için bozulmuş diyebiliyoruz ama müslümanlık olunca sorun olmuyormu yani İnsan olarak sevelim saygı duyalım omuz omuza yaşayalım derseniz amenna. Ama hem şirk deyip hem islamın içindedir derseniz mevcut bid'at konularına açıkça destek vermiş olursunuz. En basit şekliyle şu an kullandığınız bilgisayara bir şifre verdiniz diyelim bu şifre -akparti- siz ise unutup chp yazdınız bu denemeyi bin kez yapsanız her seferinde yanlış parola cevabını alır ve pc yi açamazsınız. İnsan yapısı bir işin karşısında bu kadar acizken İslam dinini iyi niyetlede olsa nasıl bu kadar geniş ve değiştirilebilir düşünürsünüz buda merak konusu. Hz Muhammed s.a.v ile Hz Ali r.a yada Hasan-Hüseyin r.a veya Cafer-i Sadık r.a ile bir tutan bir anlayış islamla asla ilişkilendirilemez. Hepsi Onun hatrına yaratılmış varlıklar iken siz kalkıp aleviliği islamın parçası olarak neşredemezsiniz.!

beni anlamamak için çalışıyorsunuz ve benimsöylemediğim şeyleri söylemişim gibi yazıyorsunuz. maya hazinesi diyende yok, şehadeti bozanlar yada dinin içine şirk katanlar konusunda aynı fikirdeyim ama benim dediğim onları yapmayan aleviler var. ve siz genelleyip hepsini takfir etme hakkına ve haddine sahip değilsiniz. Ben ılımlı İslam yada radikal islam diye bişey tanımıyorum İslam İslamdır. baştan beri yazdıklarım genelleme yapmayın anlamında ama siz inatla sanki ben ateiste yakın aleviliği kullananları savunuyormuşum ve islamı tahrip etmeye çalışıyormuşum gibi davranmınız hiç hoş değil.

Ekinoks
10-26-2013, 00:42
Madem sizin söylediğiniz gibi insanlar var,madem şirk katmayan aleviler var peki neden isimleri alevi? İslam dini içerisinde alevilik diye bir mezheple karşılaştınızmı? Karşılaşmadıysanız halen neden aleviliği islamın bir ögesiymiş gibi lanse etmeye çalışıyorsunuz? İslam dininin içinde varsa vardır yoksa yoktur,alevi mezhebi cümlesini kullanıldığı tek bir kitap,konu,makale yada benzeri tek bir belge yada bilgi gösterebilirmisiniz? Sizin söylemediğiniz hiç bir şeyi yazmadım,benim yazdığım herşey sizin üstü kapalı olarak belirttiğiniz rahatsız edici bilgilerin açık bir şekilde anlatımı. Neden şafii hanifi maliki yada hanbeli gibi 4 mezhep gibi anılmayan,hiç bir yerde yer almayan bir konuyu islamın parçası haline getirmeye çalışıyorsunuz benim rahatsızlığım bu. Hz Hamzayı çok severim bende hamzai mi olmalıyım? Hz Osmanı çok sevenler osmani olsun ozaman,olmazmı? Ellah Resulü s.a.v ı bırakıp kendimize sevdiğimiz sahabeler üzerine birer mezhep kurup yeni bir din kuralım adınada kafamıza göre bir isim bulalım tıpkı hristiyanlıktaki katolikler üçlemekarşıtları, hristiyan üniteryenizm, yehova şahitleri gibimi olmalı dinimiz sizce? Ayrıca siz had bildiricimisiniz? Tabanı islamiyet olan bir kurumun adını taşıyan forumda aleni olarak Bid'atin ta kendisini islama sokmaya çalışıyorsunuz üstüne birde had'mi bildireceksiniz? Bildirebileceğiniz en büyük had beni banlamak olurki bu bile aleviliğin islam dışı olduğu gerçeğini değiştirmez! Ve evet ALEVİLİĞİN İSLAMIN BİR PARÇASI OLDUĞUNU İMA EDEREK YAPTIĞINIZ AÇIKLAMA BİLİNÇLİ YADA BİLİNÇSİZ OLARAK TAHRİP ETMEYE ÇALIŞTIĞINIZ ANLAMINA GELİR. Yine söylüyorum alevi vatandaşlar ile ilgili herhangi bir sorunum yok her sünninin yaşamaya hakkı olduğu kadar onlarında bu ülkede yaşamaya hakkı var her türlü hizmeti kolaylığı talep etmeye hakları vardır ve kesinlikle alevilere düşmanlığım yoktur konu başka yere çekilmesin benim söylemek istediğim şey aleviliğin temel kurallarının neredeyse %90 ının islamiyetle bağdaşmaması ve aleviliğin islamın bir parçası olarak gösterilmeye çalışılması.

Ertuğrul ÖZGÜL
10-26-2013, 00:54
Madem sizin söylediğiniz gibi insanlar var,madem şirk katmayan aleviler var peki neden isimleri alevi? İslam dini içerisinde alevilik diye bir mezheple karşılaştınızmı? Karşılaşmadıysanız halen neden aleviliği islamın bir ögesiymiş gibi lanse etmeye çalışıyorsunuz? İslam dininin içinde varsa vardır yoksa yoktur,alevi mezhebi cümlesini kullanıldığı tek bir kitap,konu,makale yada benzeri tek bir belge yada bilgi gösterebilirmisiniz? Sizin söylemediğiniz hiç bir şeyi yazmadım,benim yazdığım herşey sizin üstü kapalı olarak belirttiğiniz rahatsız edici bilgilerin açık bir şekilde anlatımı. Neden şafii hanifi maliki yada hanbeli gibi 4 mezhep gibi anılmayan,hiç bir yerde yer almayan bir konuyu islamın parçası haline getirmeye çalışıyorsunuz benim rahatsızlığım bu. Hz Hamzayı çok severim bende hamzai mi olmalıyım? Hz Osmanı çok sevenler osmani olsun ozaman,olmazmı? Ellah Resulü s.a.v ı bırakıp kendimize sevdiğimiz sahabeler üzerine birer mezhepmi kurup yeni bir din kuralım adınada kafamıza göre bir isim bulalım tıpkı hristiyanlıktaki katolikler üçlemekarşıtları, hristiyan üniteryenizm, yehova şahitleri gibimi olmalı dinimiz sizce? Ayrıca siz had bildiricimisiniz? Tabanı islamiyet olan bir kurumun adını taşıyan forumda aleni olarak Bid'atin ta kendisini islama sokmaya çalışıyorsunuz üstüne birde had'mi bildireceksiniz? Bildirebileceğiniz en büyük had beni banlamak olurki bu bile aleviliğin islam dışı olduğu gerçeğini değiştirmez.!

siz ne demek istiyorsunuz ? üstü kapalıymışda falan filan. Bak kardeşim beni zerre kadar tanımıyorsun kendi kendine bişeyler uyduruyorsun yok islamı bozmak bidat sokmak falan. kul hakkına inanıyorsan bu kadar basit sallama yapma bence. önce bi dinle ne demek istediğimi. sonrada bana öyle savunmadığım şeyleri yakıştırıp sonrada enfazla banlarsın falan olmuyor benim öyle bi huyum yok. tartışmak yada bilgi paylaşmak istiyorsan hay hay çok severim ama niyetin başkaysa sen bilirsin...

Ertuğrul ÖZGÜL
10-26-2013, 01:04
ben size alevi düşmanısınız demedim ki. ve tahrip tarip diyorsunuz ben öyle bişeyde yapmıyorum. benim dediğim hepsi sizin dediğiniz gibi değil. ben alevilik mezheptirde demedim.

Ekinoks
10-26-2013, 01:12
Burada anlaşamıyoruz. Onları yapmayan aleviler var dediğiniz an her iş değişiyor Alevilik diye bir kavram islam dini içerisinde yok yer almıyor eğer varsa böyle bir bilgi belge yada anlatım banda söyleyin Hak şahit bende olayım ama yok. Alevilerde namaz kılıyor doğrudur ama Şeriat e uygun olanını görmedim. Alevilerde oruç tutuyor ama yine şeriat e uygun değil. Hal böyle olunca nasıl olurda alevilik islam ile bağdaşır bunu diyorum. Fakat siz cidden hem insan hemde yönetici olarak biraz ayıp ettiniz. Haddiniz değil gibi bir cümle kurmanız hiç hoş değildi. Bir anda siz alevilerin savunucusu ben ise düşmanı pozisyonunda düştüm. Ben sadece yaşantı örf ve adet olarak islamden uzaklıklarını ifade etmek istedim

Ekinoks
10-26-2013, 01:16
Bize yol göründü sanırım dilimiz başımıza dert oluyor en iyisi susmak. Ellah c.c yardımcınız olsun işlerinizi kolaylaştırsın. Hepiniz Ellaha emanet olunuz. Kırdığımız kimseler hakkını helal etsin. Cümleniz kalın sağlıcakla.

Ertuğrul ÖZGÜL
10-26-2013, 01:22
eğer ilk mesajıma bakarsanız ben gayet kibar yazdım. ama siz islamı tahrip etmek ve bidat sokmakla suçluyorsunuz ve en fazla banlarsınız diyorsunuz. Tekfir yapmak benimde sizinde yada başkasınında haddi değil bence. eleştiri yapılır yada hatası söylenir ki görüşlerinize katıldığım nokta çok fazla. ben savunucu değilim sizde düşman değilsiniz. benim demek istediğim bütün alevileri aynı kefeye koyamazsınız. bu arada alevi diye bir grup var siz kabul etsenizde etmesenizde...

Ertuğrul ÖZGÜL
10-26-2013, 01:27
Bize yol göründü sanırım dilimiz başımıza dert oluyor en iyisi susmak. Ellah c.c yardımcınız olsun işlerinizi kolaylaştırsın. Hepiniz Ellaha emanet olunuz. Kırdığımız kimseler hakkını helal etsin. Cümleniz kalın sağlıcakla.

yahu ben başka dilde mi konuşuyorum??? size sus diyen olmadı, ben başka türde davranmadım. mesajınıza cevap yazmam mı sorun oldu. benimde ilgi alanım bilgi paylaşmak ve tartışmak istedim.

battalgaziulan
01-12-2014, 00:18
Açıkçası ben alevilik diye bir dini akıma inanmıyorum. Din değiller,mezhep değiller,cemaat-tarikat yok,Kurban kesilmez oruç kısıtlı ibadethane farklı. Hz Ali r.a hazretlerinin görünürde en yakın savunucusu İran ve şiiler fakat bir farkla. Şiilerde aynı yolu savunuyorlar ama onlar namaza camiye gidiyorlar bizim alevi vatandaşlar gitmiyor inanç meselesi kimseyi ilgilendirmez fakat; Müslüman bir ülkede kalkıp sizin yaşadığınız islam islam değil asıl islam aleviliktir dersen herkes karşı çıkar. Tartışmalar olur vs vs gerçi amaç oda yinede biz bilmeyelim safız. Gece gündüz peygamber dostlarına ashabına eşine lanet okuyan bir toplumun İslam dinini doğru yaşadığından şüphe ederim. Kültürel olarak saygı duyarım insan olarak asla ayırmam ama islam dinini yaşıyorum derse o zaman işler karışır bir anda muhabbeti kesip ayrılırım ordan. Alevilik vardır doğrudur eskiden beri vardır köklüdür vs gibi tüm eski ünvanları hakeder bu insanlar atılamaz satılamaz vatandaş sonuçta ama alevilik ne bir din,ne bir mezhep nede bir tarikattir islam diniyle bağdaşan tek yön Hz Ali r.a ve evlatlarıdır. Benim gördüğüm adetlere göre alevilik köklü bir yaşam biçimidir ama islam diniyle asla bağdaşmayan bir yaşam biçimi..

kurban kesmezler yazmıssınız ama tanıdıgım butun aleviler bayramda kurban kesiyor ve tekke olarak adlandırdıkları yerlerde de toplu adak gerceklestiriyorar. alevileri tanımak istiyorsanız google yerine aralarına karısıp onları yakından tanımak, hayat tarzlarını, dini goruslerini ogrenmek aha saglıklı olacaktır. kulaktan duyma bilgilerle degerlendirmek pek dogru degil.

rocko
01-12-2014, 01:39
başkalarının hayatlarını, yaşam şeklini dinini her kim olursanız olun karışamazsınız. Sizler kendi pisliğinizi görmemek için alevilere laf söylüyorsunuz. Hiç bir araştırma yapmadan kulaktan duyduklarınızla hakaret ediyorsunuz. İster kabul edin ister etmeyin bu ülkenin çok büyük bir kısmı alevi ve alevi olarak kalacak. ister namaz kılar ister kılmaz ister oruç tutar ister tutmaz. İster ateis olur ister olmaz. Sizin hayatınıza karışmadıkça kimsenin hayatına karışmaya yetkiniz yok. Kendi başbakanınız gibi kindar sınız. Bu yüzden bir gün bu hukümet gidecek. Ve ozaman anlyacaksınız bu ülkede sadece sizin yaşamadığınızı.

ceyhunkan
10-12-2014, 14:38
mezhepsel tartışmalar sadece zamanımızı harcar gücümüzü azaltır enerjimizi boşa harcamamıza neden olur bırakalım bunları daha çok hep birlikte herkes için hiç durmadan çalışalım daha güzel olmaz mı kardeşlerim

cihandemir
10-13-2014, 01:16
cevresine saygısı olmayan insanın islamda yeri yoktur bilader burda kakıpta islamdan bahsetme kendini bilmeyen islamı nasıl bilsin ,

cihandemir
10-13-2014, 01:19
İlim Şehrinin Kapısı: Hz. Ali (r.a.)

Bilindiği gibi yüce dinimiz İslâmiyet ilme, öğrenmeye ve öğretmeye büyük önem vermekte, bilenlerle bilmeyenlerin bir olamayacaklarını bildirmektedir.
Hz. Ali (r.a.) ashabın en âlimlerinden biri idi. Onun için ilim beldesinin kapısı olarak bilinir. Peygamber efendimiz bir hadis-i şeriflerinde: “Ben ilmin/ hikmetin şehriyim, Ali de kapısıdır. İlim isteyen kimse bu kapıdan gelsin” buyurmuştur. (Tirmizi, Menâkıb, 20; Hakim, Müstedrek, H.No: 4612, 4613, 4614; Taberânî, el-Mu’cemü’l-Kebîr, H.No: 10898)

cihandemir
10-13-2014, 01:22
okuyun ondan sonra laf yapın cok zekalısınızya ayıp be bizler burda bu topraklarda kardeşleriz aynı memleketlerin insanlarız aynı bayrak altında catıştık aynı bayra altında nöbet tutduk yazıklar olsunki sizin gibi insanlara
asıl kökenizi araştırınızda nerden gelmesini bilinçli konuşmadan ezbere konuşuyorsunuz

Hatice bad
01-17-2015, 13:42
Müslüman müslümandır alevi alevi Hıristiyan hıristiyan biz müslüman olarak görevimiz nedir karşımızdakini sıkmadan doğruyu söylemek yönlendirmek Allahın birliğini anlamasını sağlamak fakat zorla da hiçbirşeyin olmayacağını bilmeliyiz aleviler bizmi yaşantımızdan ve ibadetlerimizden çok farklı yaşantılara sahip olan insanlar evet her alevi bir değil fakat kademe kademedir alevilik her insanı aynı kefeye koyamayız o yüzden yorumlarımızı bilerek ve araştırarak yapalım doğruyu bilip söz sahibi olalım lütfen bir Müslüman olarakta sakın olaki başkasının din düşüncesi yapmayalım bilmeden sen Hristiyan'sın veya müslüman değildi alevisin Allaha inanmıyorsun deyip ileri geri konuşmayalım Allah korudu bu bizim müslümanlıktan çıkmamıza delalettir ..

MEÇHUL ADAM
01-17-2015, 17:56
Müslüman müslümandır alevi alevi Hıristiyan hıristiyan biz müslüman olarak görevimiz nedir karşımızdakini sıkmadan doğruyu söylemek yönlendirmek Allahın birliğini anlamasını sağlamak fakat zorla da hiçbirşeyin olmayacağını bilmeliyiz aleviler bizmi yaşantımızdan ve ibadetlerimizden çok farklı yaşantılara sahip olan insanlar evet her alevi bir değil fakat kademe kademedir alevilik her insanı aynı kefeye koyamayız o yüzden yorumlarımızı bilerek ve araştırarak yapalım doğruyu bilip söz sahibi olalım lütfen bir Müslüman olarakta sakın olaki başkasının din düşüncesi yapmayalım bilmeden sen Hristiyan'sın veya müslüman değildi alevisin Allaha inanmıyorsun deyip ileri geri konuşmayalım Allah korudu bu bizim müslümanlıktan çıkmamıza delalettir ..

Allah razı olsun...

Gayrimüslim veya bir alevi'ye İslam'ı anlatırken usulüne uygun olarak anlatılırsa iyi bir netice alınacağına inanıyorum..

replikim
02-15-2015, 17:11
ALLAH KENDİ KENDİNE İNANÇ UYDURANLARDAN VE KENDİ İŞLERİNE GELENİ DİNE ALET EDENLERDEN BİZLERİ KORUSUN.

ŞÜPHESİZ ALLAH DUALARINIZI İŞİTEN VE KABUL EDENDİR.

huseyingozcu
07-18-2016, 14:45
Alevilik Müslümanlığa dahil bir mezhep midir yoksa ayrı bir din midir?
Cevap çok basit.
Alevilerin ( s.a.v. )Hz.Muhammed’den başka bir peygambere inandığını gören oldu mu? Hayır.
Alevilerin inanışlarının simgesi olan söz nedir: Allah, ya Muhammet, ya Ali.
Kimmiş Alevilerin peygamberi: ( s.a.v. ) Hz.Muhammet.
Peki ( s.a.v. ) Hz. Muhammet hangi dinin peygamberidir?
Müslümanlık.
Ha, diyeceksiniz ki, peki Ali ne oluyor o zaman?
Hz. Ali Müslümanlığa bağlı bir mezhep olan Aleviliğin piridir.
Hz. Ali bir peygamber değil, bir halifedir.
Bu arada, size “Alevi”nin anlamını da söyleyim: “Ali’i sevenler” demektir.
Gelelim diğer bir soruya.
2. Aleviler neden camiye gitmez? Madem Müslümanlığın ibadet yeri cami ise, nereden çıktı bu cem evi ?
Cevap basit.
Çok genel bir kültür bilgisidir bu aslında.
Hz.Ali, düşmanlık ve husumet ve iktidar kavgası nedeniyle, bir camide öldürüldü mü öldürülmedi mi?
Öldürüldü.
Üstelik düşmanları Muaviya ve Yezit, her kim ise, bununla da yetinmemişler, camilerin eşiğine Hz. Ali’nin adını yazmışlar, gelen geçen üstünden çiğneyerek geçsin diye!
Bu arada, Alevilerin camiyi terk etmelerinin sebeplerinden birini daha hatırlatmak isterim: Hz. Ali öldükten sonra, Muaviye'nin emriyle camilerde Hz. Ali'ye sövgüler, hakaretler yapılmıştır uzun zaman. Bu küfür ve sövgüler resmi ellerin emriyle adete bir polikita haline getirilmiştir!

İşte, bu olaylar bir kırılma noktası yaratmış Alevilerde ve bu olaylar yüzünden o gündür bugündür camiye gitmeyi bırakmışlar. “Ali’yi sevenler” Ali’ye sahip çıkmak için protesto etmişler camileri.
Siz olsanız ne yapardınız? Çok doğal ve insancıl bir protesto, değil mi?...
Peki, aradan yıllar geçti neden barışmadılar ve camiye dönmediler, diye sorar gibisiniz.
Hemen cevap vereyim.
Geçmiş olsun!
Camiyi terk edince, ibadet edecek bir mekan, bir yer aramış ve bulmuşlar: cem evi.
Ve bu bir gelenek halini alarak bugüne kadar gelmiş.
Geleneği bir süre sonra değiştirmek zordur takdir edersiniz ki.
Ha bundan sonra
Nitekim Cenâb-ı Hak Kur'ân-ı Kerim'de, “Hepiniz Allah'ın ipine sımsıkı sarılınız ve ayrılmayınız.” buyurmakla, bütün Müslümanların Kur'an etrafında toplanmasını emretmektedir. Müslümanların birlik ve beraberlikleri ancak böylece temin edilebilir.
Kulaktan dolma bilgiler ve aynı tür kitaplar yerine farklı bilgiler içeren kitaplar okursanız, Alevi diye dışladığınız insanların içine girerseniz birlik olmak çokta zor olmaz. Çünkü onlarında namaz kıldığını, oruç tuttuğunu görürsünüz.

MEÇHUL ADAM
07-27-2016, 14:10
Aleviik bir din değil, felsefi bir akımdır.Onlar,kendilerine göre bir din oluşturmuşlardır.Tevhid akidesinden uzak olup sahabi düşmanı olmuşlardır.Dinde samimi ve sadık değillerdir.Cemevlerinde ki ibadetleri tamamen İslam dışıdır.Sazla,çengiyle çüngi ile ibadet etmek tamamen bid'at ve şirktir.
Aleviler,bizimle dinde kardeş olmak istiyorlarsa şu ayetlere uymaları gerekir.Aksi takdirde kendileri İslam'ın dışından çıkamazlar:

NİSA SURESİ-69: وَمَنْ يُطِـعِ اللّٰهَ وَالرَّسُولَ فَاُو۬لٰٓئِكَ مَعَ الَّذ۪ينَ اَنْعَمَ اللّٰهُ عَلَيْهِمْ مِنَ النَّبِيّ۪نَ وَالصِّدّ۪يق۪ينَ وَالشُّهَدَٓاءِ وَالصَّالِح۪ينَۚ وَحَسُنَ اُو۬لٰٓئِكَ رَف۪يقاًۜ

Kim Allah´a ve Resûl´e itaat ederse işte onlar, Allah´ın kendilerine lütuflarda bulunduğu peygamberler, sıddîkler, şehidler ve salih kişilerle beraberdir. Bunlar ne güzel arkadaştır!

ENAM SURESİ- 153: وَاَنَّ هٰذَا صِرَاط۪ي مُسْتَق۪يماً فَاتَّبِعُوهُۚ وَلَا تَتَّبِعُوا السُّبُلَ فَتَفَرَّقَ بِكُمْ عَنْ سَب۪يلِه۪ۜ ذٰلِكُمْ وَصّٰيكُمْ بِه۪ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ

Şüphesiz bu, benim dosdoğru yolumdur. Buna uyun. (Başka) yollara uymayın. Zira o yollar sizi Allah´ın yolundan ayırır. İşte sakınmanız için Allah size bunları emretti.

Ulassertkaya
12-15-2016, 13:07
kardeşim alevi hz. muhammede ve onun ehlibeytine inanıyorsa ve ağzında hz. muhammet mustafa ve ehlibeyti kelimeleri varsa hepiniz kendinizi eleştirmelisiniz..

gidip hristiyanlığa bakın sizin gibi bağnaz düşünmüyorlar her meshepleri var ve bir aradalar bu yüzden müslümanlık günbegün kötü günler geçiriyor savaşlar kan zulüm oluyor. bu saçmalıkları bırakıp bağdaşan kesişen yönlerinizi bir arada toplayın. benim önerim.

serseriocuk
03-28-2017, 18:10
derin bir konu