fatih kısaparmak balon baskılı balon İdam Yasası Yeniden Getirilsin - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İdam Yasası Yeniden Getirilsin

metin çağlayan
06-22-2010, 20:13
Bu kadar şehidimizin kanı yerde kalmamalı...
Yakalanan tüm teröristler, başta Apdullah Öcalan olmak üzere derhal İDAM edilmeli...
Bu süreç başlamadan, tüm terörist aileleri özel bir kampa kapatılmalı.

BU BİR ZORUNLULUKTUR.
ÇOK AMA ÇOK ACİL OLARAK İDAM YASASI GECİCİ YA DA SADECE VATAN HAİNLİĞİ SINIRLAMASI İLE GERİ GETİRİLEBİLİR.
BU KAN BAŞKA TÜRLÜ DURMAZ.
AB'NE BU DURUM ANLATILMALI. ANLAMAMALARI DURUMU UMURSANMAMALI. BİZ KURTULUŞ SAVAŞINDAKİ STRATEJİLERİMİZİ AB'YE Mİ DANIŞMIŞTIK.

El Emin
06-22-2010, 20:16
Hocam ardındaki planınız ne....Panzerler ile Başbakanlık binasına yürüyoruz değil mi?

metin çağlayan
06-22-2010, 20:21
Bugün, idam yasasının geri getirilmesine karşı çıkanların, islam ilmihalini biraz karıştırmasını temenni ederim.

metin çağlayan
06-22-2010, 20:26
Sizinle savaşanlarla siz Allah yolunda savaşın..... onları yakaladığınız yerde öldürün...

Peki biz ne yapıyoruz...

AÇILIM varsa eğer onun temel taşını İDAM yasası oluşturmalı.

El Emin
06-22-2010, 20:26
Bugün, idam yasasının geri getirilmesine karşı çıkanların, islam ilmihalini biraz karıştırmasını temenni ederim.

Bizde onu diyoruz ALLAH en iyisini bilendir gelin o yüceler yücesini dinleyelim diyoruz suçlu biz oluyoruz.

Hüdaverdi
06-22-2010, 20:38
İdam olsa bir dert olmasa bin bir dert.

metin çağlayan
06-22-2010, 20:48
Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hür hür ile; köle köle ile, kadın kadın ile kısâs olunur. Öldürülenin velisi tarafından, öldüren lehine bir şey affolunursa (diyet için) yapılacak uygulama örfe göre normal olmalı ve en iyi bir şekilde ona ödenmelidir. Bu size Rabbınızdan bir kolaylık ve rahmettir. Artık bu hükümden sonra kim haddi aşarsa ona acı bir azap vardır. Sizin için kısasta hayat vardır, ey tam akıllı insanlar" (el-Bakara, 2/178-179).

metin çağlayan
06-22-2010, 20:50
"Her kim haksız olarak öldürülürse onun velisine yetki verdik. O da öldürmede haddi aşmasın. Çünkü ona yeterince yardım olunmuştur" (el-İsrâ, 17/33).

metin çağlayan
06-22-2010, 20:51
Biz Tevrat’ta onlara şu hükümleri farz kılmıştık: Cana can, göze göz, buruna burun, kulağa kulak, dişe diş ile kısas yapılır. Yaralarda da kısas vardır. Fakat kim hakkından vazgeçerse, bu onun günahlarının affına bir sebeptir. Kim Allah’ın indirdiği ile hükmetmezse, işte onlar, zâlimlerin ta kendileridir" (el-Mâide, 5/45

metin çağlayan
06-22-2010, 20:51
Hz. Peygamber şöyle buyurmuştur: "Kim kasten öldürürse, bunun hükmü kısastır" (Ebû Davud, Diyat, 5).

İntifada
06-22-2010, 20:54
hocam iyisin hoşsunda bugün biz idamı terör için çıkarırız önüne bir engelleme gelmezse Allah göstermesin yarın bir gün ak parti baştan gitse ilk bizi asar bu kemalistler...

metin çağlayan
06-22-2010, 20:55
slam kısas ile de insanlar arasındaki kin ve kan davası gibi zararlı şeyleri ortadan kaldırmayı amaçlar . Bir insanı öldüren bir kişi için toplam üç hüküm vardır İslam’a göre:

1-Öldürülen tarafın ailesi adamı bağışlar: Adam serbest bırakılır .

2-Öldürülenin ailesi “ kan bedeli “ alır. İstedikleri meblağ karşılığı adamı af ederler. Adam yine serbest kalır.

3-Öldürülenin ailesi kısas ister ; “ kana kan . “ bunun üzerine “ İslam devleti “ adamı idam eder. Kan davası da olmaz çünkü idamı yapan devlettir . katilin ailesi itiraz edemez , Öldürülenin ailesi de ceza verildiği için intikama kalkışmaz .

metin çağlayan
06-22-2010, 20:57
Hz. Peygamber şöyle buyurmuştur: "Kim kasten öldürürse, bunun hükmü kısastır" (Ebû Davud, Diyat, 5).

İslam kısas ile de insanlar arasındaki kin ve kan davası gibi zararlı şeyleri ortadan kaldırmayı amaçlar . Bir insanı öldüren bir kişi için toplam üç hüküm vardır İslam’a göre:

1-Öldürülen tarafın ailesi adamı bağışlar: Adam serbest bırakılır .

2-Öldürülenin ailesi “ kan bedeli “ alır. İstedikleri meblağ karşılığı adamı af ederler. Adam yine serbest kalır.

3-Öldürülenin ailesi kısas ister ; “ kana kan . “ bunun üzerine “ İslam devleti “ adamı idam eder. Kan davası da olmaz çünkü idamı yapan devlettir . katilin ailesi itiraz edemez , Öldürülenin ailesi de ceza verildiği için intikama kalkışmaz .

metin çağlayan
06-22-2010, 20:59
Kemalistlerden korkmak ile Allah'tan korkma arasında tercih bizimdir.
Ama emin ol Kemalistlerden hiçbir ehl-i sünnet korkmaz.

Hüdaverdi
06-22-2010, 21:00
Kardeşim başörtüsü,bildiğin cansız bir madde diyeyim,bu ülkede serbest kılınmıyorken idamdan söz etmek biraz trajikomik olur.Elbet kana karşı kan alınır,bu ailenin hakkıdır isteğine göre ama bunun şuan gerçekleşmesi mümkün değil.Dünyada alınmayan haklar,ahirette elbet alınır fazlasıyla.

metin çağlayan
06-22-2010, 21:04
Sevgili peygamberimiz 'hakkını aramayan bizden değildir' derken dünyadaki işi ahirete bırakmış mıdır sizce...

metin çağlayan
06-22-2010, 21:05
Günümüzd; ailesi hiçbir taraftan zarar görmeyen meclis üyeleri mağdur ailelere danışmadan “ af “ çıkarabilmektedirler. Mağdur olmayan , olayla ilgileri olmayanlar af çıkarabilmektedir. Sonunda af edilen aynı suçu işleyebilirken , mağdur ailede intikam hisleri ile dolmaktadır...

El Emin
06-22-2010, 21:07
Sevgili peygamberimiz 'hakkını aramayan bizden değildir' derken dünyadaki işi ahirete bırakmış mıdır sizce...

Peki Hz.Muhammed(s.a.v)'in hayatını tamamıyla biliyor musunuz?Bilmiyorsanız siyer okuyun derim.Fakat öyle kuru kuruya değil o zamanı alıp şimdiki ile kıyaslayıp günümüzü okumaya çalışın.

metin çağlayan
06-22-2010, 21:14
Bana göre Allah'ın kitabı önce gelir. Ve o derki: "Andolsun ki biz O'na herkesin anlayabileceği bir kitap indirdik.

unnamed
06-22-2010, 21:15
Kardeş idam tekrar geri getirilsin demekle bu işler yürümüyor....
Sen idamı getirirsin...
arkandan muhalifler birlik olur....
sonra mahkemeye gidersin...

metin çağlayan
06-22-2010, 21:15
Kur'an dünün değil tüm zamanların Kitab-ı Kerim'idir.

metin çağlayan
06-22-2010, 21:16
Bizler muhaliflerin yapacaklarına göre mi yoksa Allah'ın kitabına göre mi hareket etmeliyiz sizce...

Ukbâ
06-22-2010, 21:17
Kardeş şeriat ilemi yönetiliyoruz biz.

unnamed
06-22-2010, 21:22
Bizler muhaliflerin yapacaklarına göre mi yoksa Allah'ın kitabına göre mi hareket etmeliyiz sizce...
evet doğru diyorsun....
biz bu hükümetin başına gçetiğimizde 28 şubat geçmişti....
Kur-an kursları kapatılmış, Din'nini yaşayan insalara örümcek kafalı gibi ağır ithamlarda bulunuluyordu...
malum bazı siyasetçiler, 8 yıllık gibi bir eğitim düzenini getidiler...
yine aynı malum siyasetçiler şimdi kürsüden ip atanlar apoyu asın diye bağırıyorlar....
senin zamanında gelen ve idamı kaldıran bir zihniyet şimdi bize hesap soruyor....

metin çağlayan
06-22-2010, 21:23
Şehiat hukuktur... Burası da bir hukuk devletidir.

Hüdaverdi
06-22-2010, 21:23
İntikam illa kan dökmekte değildir,intikam peygamber efendimiz gibi afetmektir bazen.

Aksi halde peygamber efendimiz,amcası Hz.Hamza'yı öldüren Hz.Vahşi'yi diri diri yakabilirdi,helak olmasını Rabbimizden isteyebilirdi,bizzat kendi elleriyle öldürebilirdi,veya uzun süreli işkence yapabilirdi,organlarını çıkartıp aslanlara yem de yapabilirdi.Afetti,demek doğru olan budur.Kana karşı kan farz değildir,ama haktır.Hakkında en doğrusu Allah'a havale etmektir.Kim bilir belki o kişi Hz. Vahşi gibi dini bütün insan olacaktır.

Yani idam tam çözüm değildir.Ama gereklidirde tabi.Ama şu dönemde gerçekleşmesi zordur.Amalar bitmez :)

metin çağlayan
06-22-2010, 21:25
Şeriat hukuktur... Burası da bir hukuk devletidir. Ama felsefe İslam hukuku yani islami şeriat üzerine mi kurulmalı ülkemde dersen. Ben de sana derim ki; "ben müslümanım ve benim tek klavuzum Kur'an ve salih hadislerdir"

Ukbâ
06-22-2010, 21:28
Şeriat hukuktur... Burası da bir hukuk devletidir. Ama felsefe İslam hukuku yani islami şeriat üzerine mi kurulmalı ülkemde dersen. Ben de sana derim ki; "ben müslümanım ve benim tek klavuzum Kur'an ve salih hadislerdir"

Bende onu söylüyorum sevgili kardeşim. Batı kaynaklı yönetim benimsenmiş , hatta islami kaynaklı bir şeyler sezinlendiği vakit bunun vesvesesi ile halk bir çok kez ezildi horlandı. Kısacası islami hukuktan beslenen bir sistem şimdilik yönetim bicimimiz değilse kutsal kitapdan kaynaklanan ilhamlar ile bu sistemin içinde gezinmek doğru olmaz.

metin çağlayan
06-22-2010, 21:29
O zaman cehalet dönemiydi. Peygamberimiz, İslami yaşamı ilk kez gören kişilere şans tanımak adına çoğu zaman af etmeyi tercih etmiştir.
Sizce günümüzde İslam felsefesini PKK bilmiyor mu. İslami yaşamın gerekliliklerini bilmiyor mu ki... Elbette çok iyi biliyorlar. Bu yüzden onlara peygamber de gelse bugün yapacaklarından vazgeçmeyecekleri ortadadır ve bu durumda Kur'an'ın çizdiği yol bellidir.
Allah'ın 'öldürün' dediğini afetme cürreti de kuşkusuz haddi aşmaktan öte bir davranış değildir.

metin çağlayan
06-22-2010, 21:33
Değerli kardeşim,
Söylediklerin ne yazık ki ümmetin düştüğü çok tehlikeli bir yoldur, kandırmacadır. Lütfen bunları iyi irdeleyelim. Bizim için batı hukuku diye birşey yoktur. Bizim hukukumuzu oluşturmada bir müslüman olarak Kur'an ve hadis ilham kaynağı olmayacaksa benim 5 vakit başım nasıl kızarmadan secdeye varır. Sizlerin varır mı...

Hüdaverdi
06-22-2010, 21:42
O zaman cehalet dönemiydi. Peygamberimiz, İslami yaşamı ilk kez gören kişilere şans tanımak adına çoğu zaman af etmeyi tercih etmiştir.
Sizce günümüzde İslam felsefesini PKK bilmiyor mu. İslami yaşamın gerekliliklerini bilmiyor mu ki... Elbette çok iyi biliyorlar. Bu yüzden onlara peygamber de gelse bugün yapacaklarından vazgeçmeyecekleri ortadadır ve bu durumda Kur'an'ın çizdiği yol bellidir.
Allah'ın 'öldürün' dediğini afetme cürreti de kuşkusuz haddi aşmaktan öte bir davranış değildir.
Cehalet dönemi sadece o zaman özgü bir şey değildir kardeşim.Şuan pkklı olup veya İslam düşmanı olan herkes cahilldir,cehalet döneminin devamıdır.Cehalete kapılanlar için şans vermek gerekir.Kim bilir içlerinde ne neferler çıkacaktır ? İslamı bilen anlayan zaten terrden ve kötülükten uzak durur.İşine gelmeyende evinde oturur gününü gün eder.

Ben seni çok iyi anlıyorum merak etme.Öyle zaman geliyor ki diri diri yakmak istiyorum bunları ama Rabbimi,üzel peygamberimi hatırladıkça bu vahşidüşünceden kurtuluyorum.Kısas elbet haktır,ama günümüzde olmuyor malesef çok zor.Başörtüsü olmamış bu mu olacak ?

metin çağlayan
06-22-2010, 21:44
Kur'an fıtrata en uygun söylemler içerir kuşkusuz. Çünkü bizim yaratıcımızın bize klavuzudur.
Ve Kur'an'da sürekli bir ikaz vardır bizlere... "nekadar az düşünürsünüz" diye...
Şimdi düşünelim öyleyse biraz olsun...
Sadece af etmek en güzeli ise neden ve hangi koşullardan bahseder kısas durumu...
ve Lütfen şehitlerimizin kardeşimiz olduğunu düşünelim biran olsun... Kocamız olduğunu... Ya da oğlumuz...
Ne derdiniz İDAM yasası için ağzınız ve FITRATINIZ...
HAYKIRA HAYKIRA "ÖLÜM" ve hatta "ÖLÜMDEN BETER ET ALLAHIM" olmazmıydı sözleriniz.
Bu acıyı Kur'an dindirmeyi Hak kılmıştır. Tabi ki Af etmeyi de mertebe... Fakat öte yandan şunu düşünmek gerek. Bu hayvandan aşağı mahluklar; çocuğumuzı şahsi bir mesele dolayısıyla öldürmüyor. Yani vereceğimiz Af kararının, ülkeme fitne sokanlara nasıl imkanlar sunacağını da düşünmek zorundayız. Bu husustan ise Kur'an ve Peygamberimiz'in hadisleri ödün vermez ve ÖLÜMÜ haktan önce şart koşar.' Onları yakaladığınız yerde öldürün' diye emreder. Besleyin af edin demez....

metin çağlayan
06-22-2010, 21:47
Ümidini yitirenlere karşı Kur'an'ın çok açık uyarıları vardır sevgili kardeşim. Lütfen ama lütfen ümitsizlik üzerine bir müslümanın hareket etmemesi gerekir. Zorunluluk başka şeydir ümitsizlik başka şey...
Hamdolsun Allah korkusu olan bir hükümetimiz var iken bu hak bize uzak değildir.

metin çağlayan
06-22-2010, 21:53
Cahiliye dönemi kitabın matba ile basılmadığı, televizyonun, radyonun, internetin, cep telefonunun, gazetenin olmadığı, taşıtların, siyasetçilerin olmadığı dönemdir.
Eskiden insanlar istemeden cahil kalabiliyorlardır.
Günümüzde ise cehalet, bir tercihtir, cürrettir.
Yani aramızda cahiller var ama bunu onlar tercih ettiler ve doğruyu görmek istemediler.
Uzaktan kumandalı, cep telefonu ayarlı bombaları, havan toplarını vs. kullanabilen bir güruhun elinde istediği ilme ve bilme ulaşabilme yeteneği ve imkanı yok mudur dersin.
Onlar zavallı cahiller mi... Yoksa cüretkar cahiller mi...

.:Ay_Yıldız:.
06-22-2010, 21:56
Katılıyorum. "Türkiye İran oluyor" diye ödü kopan monşerler her hafta sallandırdığı teröristleri bir izlesinler. Öldüren kimseye kısas olarak İdam Allah'ın emri. Burun kıvırılmaz.

ak sevda
06-22-2010, 22:00
İdam tam bir adalettir ve mutlaka uygulanması gerekir. zaten bu çok devletlerde olan bir şey ve dinimizin de emridir.

metin çağlayan
06-22-2010, 22:01
İSLAMA GÖRE YAKINI ÖLDÜRÜLEN İÇİN İDAM HAKTIR, AFFETMEK MERTEBE...
FAKAT ÖLDÜRÜLEN KİŞİ BİR KAMU İSE SALDIRI SADECE AİLE FERDİNE DEĞİL ÜLKEYE YAPILMIŞ SAYILIR ve BU DURUMDA YAKALANAN KATİLİN CEZASI ŞARTSIZ VE KOŞULSUZ ÖLÜMDÜR. ONUN İÇİN FERDİN AİLESİNİN AF DİLEMESİ KATİLİN İDAMINA ENGEL OLMAZ. OLAMAZ. ÇÜNKÜ BU DURUMDA AF; BİR KİŞİNİN SEVABI İLE ÖLECEK NİCE YENİ İNSANLARIN KIYASLANMASI ANLAMINA GELİR Kİ İSLAM BUNA İZİN VERMEMİŞTİR.

Hüdaverdi
06-22-2010, 22:03
Cahiliye dönemi kitabın matba ile basılmadığı, televizyonun, radyonun, internetin, cep telefonunun, gazetenin olmadığı, taşıtların, siyasetçilerin olmadığı dönemdir.
Eskiden insanlar istemeden cahil kalabiliyorlardır.
Günümüzde ise cehalet, bir tercihtir, cürrettir.
Yani aramızda cahiller var ama bunu onlar tercih ettiler ve doğruyu görmek istemediler.
Uzaktan kumandalı, cep telefonu ayarlı bombaları, havan toplarını vs. kullanabilen bir güruhun elinde istediği ilme ve bilme ulaşabilme yeteneği ve imkanı yok mudur dersin.
Onlar zavallı cahiller mi... Yoksa cüretkar cahiller mi...O cihazların vs. olmadığı dönemde İslamiyet yayılabildi ama değil mi ? Demek ki o saydıklarınla alakası yokmuş bazı şeylerin.Şuan en üst teknolojiye sahibiz,o dönemdeki insanlar şuan ki zamana ışınlansa ''öldük mü''diye sorarlar.O saydıkların var olmasına rağmen cahillik en üst seviyede kol geziyor dünyada malesef.Ülkemiz de de aynı şekilde.İslamla tanışmayan benim gözümde cahiliye dönemini yaşamaktadır şuan.Günümüde insanlar bunca el altı donanıma sahipken istemeyerek bir yana,isteyerek cahil kalmaları daha vahim bir olay değil midir ? O dönemde paygamber efendimiz dahi yaşarken,içlerine giren münafıkları o güzelliklere gözleriyle şahid olmalarına rağmen İslamı seçmiyorsa,günümüzde bunca nimete rağmen küfre düşünlerden daha vahim haldedir,cüretkar cahillerdir,günümüzdekiler zavallı cahillerdir.Gerçi cahil cahildir,en cesaretli insan cahil insandır bunu konuşmanın anlamı yok yolumuz aynı sonuçta..

metin çağlayan
06-22-2010, 22:09
Cahil cahil ise, yani kendi isteğiyle cahil kalanla bilmeden cahil olan arasında fark yok mudur sizce.
Günümüzde hangi insan evladı öbür tarafa intikal ettiğinde "benim Kur'an'dan haberim yoktu ki" diyerek günahlarından sıyrılabilir sizce.
Cahiliye dönemi bitmiştir derken ben bundan bahsediyorum.
Günümüzde cahillik şahsi bir tercih haline gelmiştir.
Ama dediğin gibi yolumuz bir, inancımız bir, bu konularda münakaşa eder gibi konuşmak hoş kaçmıyor biz müslümanlara.
Hakkınızı helal ediniz değerli kardeşim.

Hüdaverdi
06-22-2010, 22:15
Benim bahsettiğim İslamı duyup tanışmayanlar.Hiç haberdar olmayan,müslüman dahi görmeyenler değil,kavram karmaşaşı ;D Sohbet ediyoruz olarak görelim.Varsa helaldir.

İntifada
06-22-2010, 22:15
hocam idam gereklidir amma velakin sınırları kesin olarak belirlenemeyeceği için bu ergenekon denen yapı ve kemalist zihniyet ilk fırsat bulduğunda bu ülkede dinimizi yaşayan insanların gözünü korkutmak için bazı büyük kişileri devleti yıkacaksınız diye asarsa ne yapacağız? bi 80 yıl dahamı bu ülkede dini konuşmak suç haline gelecek?

metin çağlayan
06-22-2010, 22:27
Biz Allah'ın çizdiği yolda ilerleyelim. Bu yolda ölmek ya da öldürülmek varsa bundan çekinmeyin. Zira her halükarda hepimiz ölümü tadacağız. Allah'ın çizdiği yolda yürürken mi yoksa tereddüt ederken mi ölmeyi isteriz. Ya da hiç birşey yapmadan mı...

İntifada
06-22-2010, 22:31
Biz Allah'ın çizdiği yolda ilerleyelim. Bu yolda ölmek ya da öldürülmek varsa bundan çekinmeyin. Zira her halükarda hepimiz ölümü tadacağız. Allah'ın çizdiği yolda yürürken mi yoksa tereddüt ederken mi ölmeyi isteriz. Ya da hiç birşey yapmadan mı...

arkadaşım ben sana öyle birşey mi söylüyorum...
Saçlarımız kadar başımız Allahın yoluna feda...
ama şerefsizler öyle zulümler yaptılar ki bu ülkede millet çocuğuna Kuran öğretemez hale geldi korkudan...
sınırları tam olarak belirlenmemiş bir idam yarın bir gün aynı şeye sebep verir...

metin çağlayan
06-22-2010, 22:33
Bu iktidar Allah'ın izniyle bu zulümkarlara bu ülkeyi bırakmayacak.
En kötü şey tereddüt etmektir.
Bir yolda karşıdan karşıya geçiyorsanız. Eğer geçmezseniz geride kalırsınız ve sizin nerede olduğunuzu dönüp bakan görür ve bilir.
Eğer geçerseniz ne mutlu size...
Fakat tereddüt ederseniz vay halinize!.. Ezilirsiniz ve hem geridekiler hem ileridekiler sizi sadece seyreder...

metin çağlayan
06-22-2010, 22:35
Onlar iktidar olursa (ki Allah (cc) göstermesin) idam yasası çıkarıp yine seni beni asabilirler. Bu tür korkular yersiz bence değerli kardeşim.

İntifada
06-22-2010, 22:38
ben ne diyorum siz ne diyorsunuz kardeşim ya...

manifesto
06-22-2010, 22:43
Acip adamlar

idam kaldırılmadan önce onyıllarca idam vardı..

TERÖRÜ DURDURABİLDİ Mİ?? O zaman idam terörü durduramadı da şimdi mi durduracak?

metin çağlayan
06-22-2010, 22:43
hocam idam gereklidir amma velakin sınırları kesin olarak belirlenemeyeceği için bu ergenekon denen yapı ve kemalist zihniyet ilk fırsat bulduğunda bu ülkede dinimizi yaşayan insanların gözünü korkutmak için bazı büyük kişileri devleti yıkacaksınız diye asarsa ne yapacağız? bi 80 yıl dahamı bu ülkede dini konuşmak suç haline gelecek?

Diyorsunuz...

Ben de özetle diyorum ki; Biz Allah yolunda doğru olduğunu bildiğimiz bir iş yapıp da başımıza bunlar gelirse yine Allah yolunda mücadelemiz devam ederiz ve etmeliyiz... Bundan da asla tereddüt etmemeliyiz. Kuşkusuz bu zulmü yapanları Allah izlemektedir.

metin çağlayan
06-22-2010, 22:46
İdam yasası APO'nun ve PKK yöneticilerinin yakalanmasıyla kalktı. Ve yaklaşık 30 yıldır sözde bir idam yasası vardı. Hiçbir zaman tam anlamıyla uygulanmadı.
Uygulansaydı bugün PKK harflerini bile unutmuştuk emin olun.

metin çağlayan
06-22-2010, 22:48
Acip adamlar

idam kaldırılmadan önce onyıllarca idam vardı..

TERÖRÜ DURDURABİLDİ Mİ?? O zaman idam terörü durduramadı da şimdi mi durduracak?

İdam yasası bu ülkede 80 yıldır var fakat son 30 yıldır uygulanmıyor.
Ve nihayet PKK yöneticileri ve APO yakalandıktan sonra da tamamen kaldırıldı.
Kalkmamış olsa ve daha önceki yıllar sözde değil uygulamada da var olsaydı bugün PKK ya da başka bir terör örgütünü konuşmuyor olacaktık.

manifesto
06-22-2010, 23:02
İdam yasası bu ülkede 80 yıldır var fakat son 30 yıldır uygulanmıyor.
Ve nihayet PKK yöneticileri ve APO yakalandıktan sonra da tamamen kaldırıldı.
Kalkmamış olsa ve daha önceki yıllar sözde değil uygulamada da var olsaydı bugün PKK ya da başka bir terör örgütünü konuşmuyor olacaktık.

Boş sözler
fantaziler dünyasındasın sen ve kendini de arkadaşları da boş yere meşgul ediyorsun..
adam asarak terörü durdurmuş bir ülke göster bana..apoyu assan ne olur asmasan ne olur....dağda ki binlerce teröristi ve şehirlerde ki gizli ve açık milyonlarca sempatizanı zaten adalet önüne çıkaramıyorsun ki asması kalsın..

Mavera
06-22-2010, 23:51
Şükürler olsun ki;
"İlhan Selçuk Ölmüş... Canı cehenneme "
başlığınız bile zihniyetinizdeki karanlıkları ve çirkinlikleri bize göstermeye yetiyor.

ne yazsaydik ilhan abiyi kaybettik, yasimiz var o yüzden herkes yazmadan önce iki dakika saygi durusunda bulunsun mu!....
adamin kendisi nallari diktigini söylerken biz daha kibarini söylüyoruz niye gocundun ki ;)

Hasan ERBEK
06-23-2010, 00:23
Adaletin oldugu yerde idam yasasi haktir ama olmayan yerde ne mantikla getirilecek anlamadim.AYM,danistay,hsyk ya mi guvenerek getircez?Teroristler mi?merak etme yine asilmaz olan vatan millet evlatlarina olur.Nede olsa bu ulkede adalet hep ayni yonden gelen ruzgarla esiyor ;)

rizzelli
06-23-2010, 01:09
Aponun avukatları üzerinden talimat verilmesi engellenmeli.

İmralı askerden alınıp ,Adalet Bakanlığına devredilmeli.

redyellow
06-23-2010, 01:44
Ben İdamın yasalaştırılmasından yanayım, mutlaka idam yasalaştırılmalı, askerimize, polisimize, halkımıza kurşun atan, öldüren tüm teröristler idam edilmelidir.

İdama Evet!

Secret man
06-23-2010, 02:50
acele etmeyın basbakanımız onunda caresını bulur

abrek93
08-06-2011, 05:11
hocam iyisin hoşsunda bugün biz idamı terör için çıkarırız önüne bir engelleme gelmezse Allah göstermesin yarın bir gün ak parti baştan gitse ilk bizi asar bu kemalistler...

Kardeşim imzanı çok beğendim.Şu Mustafa İslamoğlu'nun resmi olan.Bende kullanabilirim haberin olsun:)

bayrakbekcisi_
08-06-2011, 05:46
idam yasağına karşıyım.idam ettin adam acı bile çekmeyecek.çok kötü olurdu böyle birsey.savdaki gibi işkenceler yapılsın.mesela adamı alsınlar ölmeyecek şekilde elektrikle açı çektirsinler,sonra oradan suya atsınlar boğsunlar ama öldürmesinler oradan dişlerini çeksinşer daha sonra tırnaklarını koparsınlar güzel olmazmıydı

Tarantula_
08-06-2011, 15:05
idam yasağına karşıyım.idam ettin adam acı bile çekmeyecek.çok kötü olurdu böyle birsey.savdaki gibi işkenceler yapılsın.mesela adamı alsınlar ölmeyecek şekilde elektrikle açı çektirsinler,sonra oradan suya atsınlar boğsunlar ama öldürmesinler oradan dişlerini çeksinşer daha sonra tırnaklarını koparsınlar güzel olmazmıydı

Sen sapık mısın Müslüman mı ?

Hüdavendigâr
08-06-2011, 15:15
;D;D;D ulan öldüm ya ;D

bayrakbekcisi_
08-06-2011, 16:55
;D;D;D ulan öldüm ya ;D

neden ki?

Özgür Çağrı
08-06-2011, 16:56

;D;D;D;D

bayrakbekcisi_
08-06-2011, 16:58
Sen sapık mısın Müslüman mı ?

ona bakarsan osmanlı'dada kırbaç vardı osmanlı'dada falaka vardı.sonuçta bunlarda işkence yöntemleri.şimdi osmanlı sapıkmı oldu?şimdi ben kırbaçlama veya falaka demiyorum ama sonuçta bunun modern versiyonu olan elektrikten bahsediyorum

İntifada
08-06-2011, 17:08

He...
Her tarafını jiletle yaracaksın sonra kolonyaya yatıracaksın...
Sonra saçlarını ağda ile yolup kezzap süreceksin diplerinde
Lan oğlum yürü git ya...
Kazıklı voyvodanin torunumusun nesin...

bayrakbekcisi_
08-06-2011, 17:10
He...
Her tarafını jiletle yaracaksın sonra kolonyaya yatıracaksın...
Sonra saçlarını ağda ile yolup kezzap süreceksin diplerinde
Lan oğlum yürü git ya...
Kazıklı voyvodanin torunumusun nesin...

o kim????

AdaletinKılıcı
08-10-2011, 19:15
Bu konu KUR'AN ile hükme bağlanmıştır ve Müslüman olarak yapmamız gereken KUR'AN'ı mümkün mertebe hakim kılmaktır...

Mehmet M.K
08-31-2011, 04:24
-Kenediyi öldüreni -Ben Kenediyi cok seviyordum diye öldürdüler.
-son katil ciktimi? öldümü?
-AMA asil Kenediyi kimler öldürttü?
-iste bunun cevabini daha hala araniyor. Idam etmek kolay da . Bildiklerini sonradan sormakla cevap alinamazdi.!

Ne Ergenekon cikardi ortaya , ne de mergenekon bekleyin sabredin Kazak sökülmeye
basladi yumak yapalim .

-Sayin Basbakanimimiza Güvenip sagligina Dua yapin , Allah sabir versin, Ailesine bagislasin Rabbim.
Bu Dünyada kim ne yaparsa kalmaz yanina ,Birde öbür Dünya var.

-Allah sabir versin Tüm sehit ailelerine,ve Gazilere .-
Tüm Sehitlerimize Allah Rahmet eylesin.

A M I N,

BlueMoon
09-02-2011, 13:23
forumda eminim idamın geri gelmesini isteyen birçok insan vardır

AdaletinKılıcı
09-09-2011, 06:05
Kur'an'a tabi olan bir insanın, yine Kur'an ile düzenlenilen muhtelif affetme durumları haricinde tatbik edilmesi icap eden kısastan başkasını talep etmeleri zaten ilmi olarak mümkün değildir...

Tabii ki hoş bir durum değildir ama nahoş durumları azaltmak ve adaleti sağlamak için katlanılması gereken bir durumdur.

Tarantula_
09-09-2011, 14:02
Böyle bir başlığa mümkün mertebe yorum yapmayalım muhteremler, hiç sağlıklı diyaloglar geçmemiş vakti zamanında pek faydalı bir başlık değil. Biz haddi aşıp günaha girenlerden olmayacağız hiç bir zaman..

İntifada
09-09-2011, 14:55
önce adam akıllı bir adalet sistemin olacak arkadaş...
varmı türkiyede yok...
başa kim gelirse onun borusu ötüyor(du) anayasa değişiklikleri vs.den sonra umut ediyoruz bu düzen değişecek...
idam yasasını geri getirelim anam ne olur ki hem teröristleri asarız...
idam yasası yıllarca yürürlükteydi kaç terörist astınız ?

http://www.islamustundur.com/basortusudireniscileri.jpg

Tanıyormuyuz bu ablaları...
hani şu içerideki muhammed cihat kardeşimiz varya onun ablaları...
birisinin ismini çoğu kimse biliyordur nurulhak saatçioğlu...
Allah rahmet eylesin vefat etti bu ablalar başörtüsü yasağını protesto ettiği için idamla yargılandı...
şimdi siz bu hukuğa idam yasası getirelim diyorsunuz...
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/printnews.aspx?DocID=-85228
alın bakalım durumun vahimliğini görün...
pkk ile mücadelede idam yasası getirilsin,aşırı müebbet alan sapıklar vb. için idam getirilsin ama o kadar...
işte sonra bu ablalarımız gibi İslami hakkını savunduğun için idamla yargılarlar...

AdaletinKılıcı
09-12-2011, 05:59
Savunan herkes adına konuşamam ve konuşmuyorum ama kendi adıma özet bir açıklama yapmam gerekiyor: İdam, Kur'an'daki kısas kapsamında olduğu için benim için savunulan birşeydir. Nahoş birşeydir ama daha nahoş şeyleri azaltmak ve adaleti sağlamak için adalet sisteminde yeri vardır. İfade edildiği gibi, yerleşmemiş bir düzende riskli olabilir. Bence de aceleye gerek yoktur ama Müslüman olarak da savunmak gerekir ve hedeflenilen ideal sistemde bulunmalıdır diye düşünüyorum.

Burada genelde çok ciddi yazıyoruz ama biraz da popülizm yapayım çünkü onu da biliyoruz. Ayrıca gerçeklere de uyuyor. Şöyle: 5 yaşındaki bir çocuğa tecavüz edip onu öldüren ve bilinci, sağlığı dinen yeterli olan bir yaratığın benim ve benim gibilerin paraları ile beslenilmesi kabul edilemez bir durumdur. Benzer şekilde arkasında çok sayıda acılı insan bırakan, ailesinin ve devletin maddi ve manevi birçok yatırım yaptığı ve kendisine ihtiyaç duyduğu birisini vahşet için, para için, menfaat için öldüren birisi veya birileri...

hercümerc
09-16-2011, 00:09
idam yasası getirilirse halkın çoğunluğu hükümetten aponun idamını ister. belli bir kesimde ülkede iç çatışmak için böyle bir fırsat bekler.

sevdamızmillet
09-18-2011, 04:18
kardeş gülüyorum sadece... :)

İntifada
09-18-2011, 04:22
önce adam akıllı bir adalet sistemin olacak arkadaş...
varmı türkiyede yok...
başa kim gelirse onun borusu ötüyor(du) anayasa değişiklikleri vs.den sonra umut ediyoruz bu düzen değişecek...
idam yasasını geri getirelim anam ne olur ki hem teröristleri asarız...
idam yasası yıllarca yürürlükteydi kaç terörist astınız ?

http://www.islamustundur.com/basortusudireniscileri.jpg

Tanıyormuyuz bu ablaları...
hani şu içerideki muhammed cihat kardeşimiz varya onun ablaları...
birisinin ismini çoğu kimse biliyordur nurulhak saatçioğlu...
Allah rahmet eylesin vefat etti bu ablalar başörtüsü yasağını protesto ettiği için idamla yargılandı...
şimdi siz bu hukuğa idam yasası getirelim diyorsunuz...
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/printnews.aspx?DocID=-85228
alın bakalım durumun vahimliğini görün...
pkk ile mücadelede idam yasası getirilsin,aşırı müebbet alan sapıklar vb. için idam getirilsin ama o kadar...
işte sonra bu ablalarımız gibi İslami hakkını savunduğun için idamla yargılarlar...

şunu okuda biraz ağla o zaman kardeş...

medetyakut
07-14-2013, 19:42
terör ve darbeciler için düşünüle bilir

hakan123
07-15-2013, 01:47
Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hür hür ile; köle köle ile, kadın kadın ile kısâs olunur. Öldürülenin velisi tarafından, öldüren lehine bir şey affolunursa (diyet için) yapılacak uygulama örfe göre normal olmalı ve en iyi bir şekilde ona ödenmelidir. Bu size Rabbınızdan bir kolaylık ve rahmettir. Artık bu hükümden sonra kim haddi aşarsa ona acı bir azap vardır. Sizin için kısasta hayat vardır, ey tam akıllı insanlar" (el-Bakara, 2/178-179).

biraz tarafsiz düşünursek idami geri getirirsek bizimde idam edilmemizin yolu acilmiş olur :D ama bu düşünce bizi bir sonuca getirmez ama idamda bir sonuca göturmez bazi şeyleri geri getirmek yerine yeni şeyler bulmaya çalişmak bizim daha çok yararimiza olucaktir

alimaden19
07-20-2013, 13:50
öncelikle selamun aleyküm değerli kardeşlerim şimdi idam yasası geri getirilsin diyorsunuz tamam güzel diyorsunuz ama idam getiriliyorsa şeriatte getirilsin o zaman ama şunu da bilin şeriat de getirilirse bu ülkede kolsuz elsiz bacaksız insanlar dahada çoğalır tamam peygamber efendimiz kısasa kısas buyurmuştur ama bizim ülkemize idam tekrar getirilirse Sayın başbakanımız çok büyük sıkıntıya düşecektir hükümet olarak çünki muhalefet döne döne hükümetin bir açığını aramaktadır bizler hain olarak dağdaki üçbeş ite köpeği görüyoruz afedersiniz ama asıl hainler Türkiye Büyük Millet Meclisinin koltuklarında oturuyorlardır. SEnin benim verdiğimiz türkiyede yaşavan vatandaşların verdiği vergiyle maaşını alıp bu ülkenin Başbakanına hertürlü hakareti yapan kişilerde hainin başıdır imralıdaki köpekten hiçbir farkı yoktur kendileri zamanında yaptıkları yolsuzlukları ört pas etmeye çalışıyor o konular açılınca cevap veremiyorlar ama Başbakanımızın allah korusun ayağı takılsa yürümeyi bilmiyor diye laf yapıp başbakanımızı küçük düşürmeye çalışan ülke için faydalı tekbir işi olmayan insanlardır bunlar. Böyle insanların bulunduğu bir mecliste idamı geri getireceğiz dersen ülkeyi ne hale sokarkar allah kitap bilmeyenler hükümetimize saldırmazmı lütfen güzel kardeşim bunlarıda düşün biraz merak etme bu ülkenin ekmeğini yeyip ihanet edenler birgün ekmek yediği yerden kurşunu yer... İdamın gelmesi sadece hükümetimizi zorda bırakır...

Shaguj
07-21-2013, 16:11
Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre karşı hür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın kısas edilir. Ancak öldüren kimse, kardeşi (öldürülenin vârisi, velisi) tarafından affedilirse, aklın ve dinin gereklerine uygun yol izlemek ve güzellikle diyet ödemek gerekir. Bu, Rabbinizden bir hafifletme ve rahmettir. Bundan sonra tecavüzde bulunana elem dolu bir azap vardır. ﴾178﴿ Ey akıl sahipleri! Kısasta sizin için hayat vardır. Umulur ki (bu hükme uyarak) korunursunuz. ﴾179﴿
Kuran-ı Kerim'de açıkça belirtildiği üzre ölen kişinin varisleri haklarından vazgeçmediği müddetçe Kısas gereklidir.Tabiki çerçevesi günümüz şartları gereğince düşünülmelidir bir insana düşünce suçundan dolayıda idam verilemez.

Efendi Adam
08-17-2013, 01:14
Kesinleşmiş suçlara getirilebilir fakat sorunlar çıkacaktır elbet haksız yere infaz geride getiremeyeceğimize göre adamı sıkıntılı iş. Tecavüz , fuhuş kesinlikle getirilmeli. Cinayet desem şimdi kadın şiddet gördüğü için kocası öldürdü diyelim buna da infaz gelirse ??? Gerçekten hak yenecek bir durum. Adnan Menderes gibi olmasın sonra ?

Ekinoks
10-24-2013, 20:32
Amaç idamı getirmekse bu haksız bir karar olur fakat eğer şeriat dahilinde idamlardan bahsediliyor ise Türkiye devletinin böyle bir iş yapması önümüzdeki 100 yıl içinde mümkün değildir. Ak parti hükümetinin birinci önceliği ülke ve yaşam şartlarını iyileştirmek ve insana yaraşır bir şekilde yaşam tarzını hakim kılmaktır. Bu şekilde idam gelsin propagandası yapmanın Ak partinin kuruluş amacı ve ideolojisi ile bağdaşmadığını düşünüyorum. Şehitlerimize gelince, Kimin şehit olduğunu Ellah c.c bilir. Kays hicreti diye bir olay vardı İlk hicret zamanında. Aşık olduğu kadının peşinden giden bir kişiden bahsedildiğinde Ellah Resulü s.a.v ''o islam için değil o kadın için hicret etti'' buyurmuştur.

Fihi Ma-Fih
10-27-2013, 08:53
İdam geri gelsin, Şapka takmayan tüm kemalistler idam edilsin.

Şaka yaptım biz siz olmayız.

battalgaziulan
01-12-2014, 00:02
Yakalanan tüm teröristler, başta Apdullah Öcalan olmak üzere derhal İDAM edilmeli...

BU BİR ZORUNLULUKTUR.
ÇOK AMA ÇOK ACİL OLARAK İDAM YASASI GECİCİ YA DA SADECE VATAN HAİNLİĞİ SINIRLAMASI İLE GERİ GETİRİLEBİLİR.
AB'NE BU DURUM ANLATILMALI. ANLAMAMALARI DURUMU UMURSANMAMALI. BİZ KURTULUŞ SAVAŞINDAKİ STRATEJİLERİMİZİ AB'YE Mİ DANIŞMIŞTIK.

abd'nin belli eyaletlerinde idam serbest. Turkiye'de neden olmasın?

hartemes
08-23-2014, 22:39

BU BİR ZORUNLULUKTUR.

İdam cezası asla geri gelmeyecek. Düşün idamı geri getirmek demek; ” öldürülmesi gereken insanları geçmişte öldürmedik üstüne de masum vatandaşların vergileriyle besliyoruz” demek anlamına gelmiyor mu? Bu durumda bütün bu suçlular tekrar yargılanmalı ve infaz edilmelidir. Sonuca itiraz etme hakları da olacağından İnanılmaz bir iş yükü ve bütçe gerekir. Öldürmek yerine kişinin zihnen katlanamayacağı hapishaneler geliştirilebilir. Suçluların kapalı kaldığı uyumalarına ve ısınmalarına izin verilmeyen korkunç mekânlar daha caydırıcı olacaktır.

MuberraMenzil
09-04-2014, 22:29
İdamin gelmesi bircok suclunun suc islemsini onleyecektir.

bypak
09-05-2014, 18:36
İdam geri gelmeli çünkü artık küçük cocuklara cinsel istismarda bulunan , Eşini öldüren , Adam bıcaklayan , adam öldürenlerin ifadelerinin alınıp tutuksuz yargılanmak uzere serbest bırakıldıgını hepimiz medyada artık yeter diyerek izliyoruz.cok değil daha gectiğimiz gün bir arkadasımız Düğün günü kendi konvoyunda magandalar tarafından acımasızca öldürüldü maalesef.Ben yurtdısında yasayan biriyim.Türkiye'ye geldiğimde son derece huzursuz oluyorum cünkü insanın can güvenliği olmuyor.Resmen teksas a dönmüş durumda.Ne yayaya yol verme kavramı var , ne trafikte birbirine karsı hosgörü var , herkes sinirli aceleci karşındakini düşünmez olmuş.Böyle bir ortamda haliyle sizde sinirli ve gergin bir yapıya bürünüyorsunuz.

Hatice bad
01-17-2015, 13:53
bu ülkenin başına ne geldiyse iyi niyetten ve acıkmadan geldi zaten teröristmiş Öcalan'mış tecavücüsü hırsızı adam öldüreni yaptığının iki katıyla cezalandırılmalıdır İdam cezası tekrar gelmelidir ve artık insiyatif kullanılmamalıdır suçlular cezalarını çekmelidir o kadar şehidimiz varken anne ve babanın canı yanarken ocağına ateş gibi düşerken bu böyle kalmamalıdır hak eden hak ettiği gibi muamele görmelidir

eyyubii
01-17-2015, 14:02
İdam geri gelsin, Şapka takmayan tüm kemalistler idam edilsin.

Şaka yaptım biz siz olmayız.

sen şapka takıyormusun veya takmayan dindarlarda öldürülsün mü..?

Torun
01-29-2015, 01:21
İdam Gelsin Tabiki Büyük bir memnuniyetle Vatan hainlerinin cellatlık görevini üstlenirim...

HarunAk
02-17-2015, 00:16
İdamın geri gelmesinden yanayım! Özelliklede TECAVÜZCÜLER için idam mutlaka gelmeli. Ülkemizi ne hale getirdiler. ABD onu bunu asıyor ama bize gelince asmayın! yapmayın! etmeyin! Artık bu ülke kendi kararlarını kendisi vermeli özellikle de hukuk konusunda. İslam birliğini istiyorsak zaten bu şart. Artık ona buna bağlı olmaktan tamamen kurtulmalıyız. Katiller sapıklar rahat rahat suç işler oldu. Nasılsa idam yok diye sırf eğlencesine suç işleniyor... Korkutucu, caydırıcı cezaların olması lazım. Osmanlı zamanında böyle rahat suç işlenir miydi? Elbette hayır.. Onun bunun hukukunu değil Allah'ın hukuku vardı. Anayasa Kur-an'dı. Adalet sıkıydı. Yer miydi suç işlemek.. Tam bağımsız bir ülke istiyorsak Hükümetimizi desteklemeye devam etmeli, sabretmeli ve çok çalışmalıyız...

cakir1234
08-11-2015, 10:47
Terör olaylarından sonra bu yasanın gelmesi artık farz oldu.

tdelice
09-14-2015, 15:22
Keşke olsa ama şu an için imkansız gibi görünüyor

Psikanaliz
10-16-2015, 10:20
AB kendi içinde uyumsuzken bizim onların yasalarını uygulamamız mantık dışıdır. Biz devlet kurmayı yönetmeyi teşkilatlanmayı tüm dünyadan daha iyi biliriz, bize 14 sene önce idamı kaldırmayı dayattılar AB uyumu için ama aradan 14 sene geçti üyelik için hiçbir adım atmadılar. İdam cezası caydırıcıdır uygulanmalıdır.

Cihandar
07-12-2016, 20:21
Bencede artık idamın getirilmesi Farz oldu. Kadınlara tecavüz edenleri, şerefsizlik, namussuzluk yapanların meydanda elleri kesilsin, bidaha yapan idam edilsin eskideki gibi..!

EyupSancar
04-02-2017, 22:37
Eğer Vatanımda ki hainleri,düşmanları yaptıklarına pişman etmek istiyorsak veya yapmayı düşünenlerin 2 defa düşünmelerini istiyorsak bu hain ve açığa çıkarılan düşmanlardan kurtulmak istiyorsak hertürlü Vatan hainliğine,hertürlü Vatan düşmanlığına,her türlü Devlet karşıtı propagandaya idam getirilmeli,tecavüze hadım getirilmeli,Ülkeme göze göz,dişe diş yasaları getirilmeli sıkı yasalar getirilmeli yoksa biz Türk'lüğümüze özümüze dönelim derken hala insanlarımızın aklı yıkanıp Batıyı ve medeniyet diye uydurduğu mazlum düşmanlığını,ahlaksız ve edepsizliği benimseyen vatandaşlar artacaktır,Vatanıma dönüp bakıyorum kimse Türk'lüğümü yaşıyayım demiyor biri Batı ya tapıyor diğeri Arap'lara tapıyor kusra bakmayın ancak şuan eğer cidden kritik ve çok yararlı bir iş yapılmak isteniliyorsa başkanlık sisteminden sonra idam getirilmeli !

ahmedarpaci
06-17-2017, 00:10
idam Kesinlikle gelmesi gerekmetedir.Ulkemizde bulunan hainlerin vatana millete dinimize kast eden bu hainlerin hapishanede yetisecegine idam ile ölmesi gerekmektedir Sayın cumhurbaşkanımizin dedigi gibi meclisten geçsin ve referandumdan milletimiz doğru kararı versin yaşasın büyüyen ve gelişen türkiyemiz

seda sada
07-19-2017, 09:33
Açıkçası ben öyle düşünmüyorum. Hatta bu konuyu internetten görüp üye olmaya karar verdim çünkü İDAM büyük bir ceza. Şimdi uygulanır ama daha sonra tam tersine de kullanılabilir, yasayı kaldırırsanız ve eğer bunun önlemini alamazsınız ve bu büyük bir vebal. İyi düşünmek lazım...

byk7247
07-19-2017, 09:42
idami devlet buyuklerımız daha ıyı bılır .savas iç de olsa diş da olsa farketmez karsımdakı devletım olmadıgı surece carpışırım :)