Orijinalini görmek için tıklayınız : İhlas Vakfı’nın hizmetleri
ceyhanli
12-05-2007, 15:32
İhlas Vakfı’nın hizmetleri
İhlas Vakfı 1975 yılında kuruldu. 32 yıldır, vatanımız, milletimiz için birçok faydalı işlerin yapılmasına vesile oldu.. Vakfın gayesi, vakıf senedinde şu şekilde ifade edilmiştir:
“Öğrenciler için yurtlar açmak, yiyecek, giyecek ve yatacak yerler temin etmek, Türk dünyasından gelen öğrencilere burslar vermek, özel okullar, dershaneler, kütüphaneler ve eğitim kurumları, özel hastaneler, dispanserler ve kreşler açmak; kimsesizleri, düşkünleri, yaşlıları ve küçükleri barındırma yurtları, huzurevleri ve şefkat yuvaları açmak; ülkemizi, Türk Milletini ve onun üstün medeniyetini bütün dünyaya tanıtmak için, ilmî, tarihî, edebî ve dinî eserlerimizi çeşitli dillere tercüme ederek yurt içinde ve dışında karşılıklı veya karşılıksız dağıtmaktır...”
Hizmete ortak olunmalı
İhlas Vakfı, belirlediği bu hedef ve gayesinde büyük bir başarı sağlamıştır. Mesela, Ülkemizdeki fakir öğrencilerin yanı sıra, Azerbaycan, Türkmenistan, Çeçenistan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Afganistan, Bosna-Hersek, Kırım, Doğu Türkistan, Moğolistan, Tataristan ve diğer Türk topluluklarından gelen binlerce talebeye hizmet vermektedir.
İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Avukat Mehmet Okyay, vakfın faaliyetleri ile ilgili şu bilgiyi verdi:
“Vakfımızın şu anda Anadolu’nun çeşili şehirlerinde öğrenci yurtları vardır. Bütün yurtlarımızda, İnternet’ten istifade edilmektedir. Böylece, Amerika’daki ve Avrupa’daki bilgi bankalarına rahatça ulaşabilmekteler. Öğrencilerimiz, teknolojideki bütün gelişmeleri, dünyadaki ekonomik ve sosyal olayları takip edebileceklerdir.
Yurtlarda revir, ders çalışma ve etüd odaları, kütüphane, kantin ve kafeterya bulunmaktadır. Aynı zamanda haftanın belli günlerinde, yurtlarda, üniversite öğretim üyeleri konferans vermekte, millî ve mânevî değerlerle mücehhez, kültürlü, dünyadaki teknolojik gelişmelere vâkıf öğrenciler yetiştirilmektedir.
İhlas Vakfı’nın öğrencilere, fakirlere, yaşlılara ve Türk dünyasından gelen öğrencilere verdiği hizmetlere iştirak etmek isteyen hayırseverler, şu yardımlarda bulunabiliyorlar:
a) Arsa, tarla, bağ-bahçe, bina, daire, dükkan vs. gibi gayrimenkul bağışında bulunarak; buralarda, yaşlılara huzurevi; öğrencilere yurt, okul, kütüphane, kreş; kimsesizlere bakım yurdu gibi yerlerin yapılmasını isteyebilirler.
b) Yukarıdaki yerleri hayatları boyunca kendileri kullanıp, vefatlarından sonra vakfa bağışlanmasını, intikalini isteyip; şimdilik sadece kuru mülkiyetin vakfa geçmesini isteyebilirler.
c) Öğrencilere ve Türk dünyasından gelenlere burs ve yardım verebilirler.
d) Vakıf ile müştereken öğrenci yurdu, huzurevi, okul, mescid vs. yaptırabilirler veya bir yurdu tefriş edebilirler.
e) Yurtlarda kalan öğrenciler için; elbise, giyim eşyası, her türlü gıda malzemesi veya yurt ve huzurevi inşaatları için her türlü inşaat malzemesi vs. vererek yardım edebilirler.
Elbette ki, bütün bu güzel hizmetlerin devamı, hayırsever halkımızın desteğiyle daha da büyüyecektir. Bu hayırlı hizmetlerden hâsıl olan sevaba , hayırsever vatandaşlarımızı da ortak etmek istiyoruz.”
Kurban Bayramı yaklaşmaktadır. Kesilecek kurbanlar, adaklar en iyi şekilde değerlendirilmelidir. İlim tahsil eden talebelere veya ilim tahsiline yardım eden hayır kurumlarına vekâlet yolu ile verilirse, hem vacip, hem de ilim yayma sevabı alınmış olur.
Kurban kesmek gibi adak da bir ibadettir. Bir isteğe, dileğe kavuşmada çok tesirli bir yoldur. Allahü teâlâ yaptığı bu ibadet hürmetine, o dileğini yaratır. Bunun için sık sık adakta bulunmalı, sadaka vermeli, hayır hasenat yapmalıdır.
Verilen yardımlar, bağışlar aynı zamanda birer sadakadır. Sadaka ise, çeşitli belaları önler. Sadakanın fazileti çoktur. Malı çok olup da zekât, sadaka vermeyen kimse, sıkıntı içinde yaşar. Hadis-i şerifte, “Gerçek fakir, malı olduğu hâlde sadaka vermeyendir” buyuruluyor. Az da olsa vermeye alışmalıdır! Sadaka verenin, hayır hasenat yapanın malının bereketi artar. Az malı çok iş görür. Hadis-i şerifte, “Gizli-açık çok sadaka verin ki, rızkınız bollaşsın, yardıma mazhar olasınız ve duânız kabul edilsin” buyuruluyor.
Nimete kavuşmak için
Kısacası, ilim tahsil edilen yerlere, gerek kurban, adak ve akika şeklinde, gerekse doğrudan yardım, sadaka şeklinde yapılan her yardım, insanı kazalardan belalardan korur. Dünyada, sıhhat ve afiyet içinde bir ömür sürmeye sebep olur. Ahirette de cenab-ı Hakkın ihsanlarına kavuşur. Böylece yardım yapan kişi, hem dünyada, hem de ahirette çok büyük nimetlere kavuşmuş olur. (İhlas Vakfı Genel Merkezi ile irtibat için: (0212) 451 49 00-513 99 00) numaralı telefonlara veya (0 212 ) 654 64 07 numaralı faksa başvurulabilir.
Gönül Bahçesi
Mehmet Oruç
bu paylaşım için teşekkürler türkiyede ehl-i sünnet inancın yaşanmasında ve islama modernizim ve reform aldatmacası ile bid'at leri yerleştirmeye çalışanlara karşı en büyük hizmeti bu kuruluş veriyor ve gerçekten binlerce öğrenciyi sadece sermayesini çıkartacak hatta bazı zamanda zarar etme pahasına okutuyor ve ordusuna,atasına,bağlı gerçek anlamda güzel kişiler yetiştiriyor tebrik ederim ;)
ceyhanli
12-05-2007, 16:33
Allah razı olsun kardeşim ne mutlu bizeki Allah bizlere Ehli sünnet vel cemaat yani sevgili peygamberimiz ve onu eshabının yolunu tanıma ve bu yolda bulunmakla şereflendirdi. inşaallah bizi bu şerefli yoldan hiçbir vakit ayırmaz.
Sukût-u_Hayal
12-05-2007, 17:15
Allah razı olsun kardeşim ne mutlu bizeki Allah bizlere Ehli sünnet vel cemaat yani sevgili peygamberimiz ve onu eshabının yolunu tanıma ve bu yolda bulunmakla şereflendirdi. inşaallah bizi bu şerefli yoldan hiçbir vakit ayırmaz.
amin.. inşallah....
ihlas vakfı öğrencilere çok yardımcı oluyor binlerce öğrenciyi neredeyse bedavaya yurtlarında barındırıyorlar gerçekten ülkeye çok yararlı bir vakıf....
amin.. inşallah....
ihlas vakfı öğrencilere çok yardımcı oluyor binlerce öğrenciyi neredeyse bedavaya yurtlarında barındırıyorlar gerçekten ülkeye çok yararlı bir vakıf....
gerçek hayır ve vakıf hizmeti nasil olurmuş onu gösteriyorlar ;)
ihlas vakfi nin hizmetlerine söz söylemek bize düsmez ama ihlas holdinge dair bir kac söz söylemek isterim..acaba ihlas finansin mudilerinin durumu ne olacak sayin enver ören bu vebalin altindan nasil kalkacak..
hele tgrt yi düsünüyorum..o bastaki tgrt yi ve sonra 180 derece dönen tgrt yi iste bu iki söyledigim bana göre ihlas vakfi nin hizmetlerine gölge düsürmüstür..
birde yazdiklarimin konuyla ne alakasi var dersiniz cok alakasi var iki kurumda ayni sahsiyete bagli ve birinde hayir, hasanat islenirken digerlerinde birileri magdur edilmektedir..neden acaba ??? ???
ceyhanli
12-05-2007, 17:51
"insanların hayırlısı insanlar faydalı olanıdır" hadis-i şerifini kendilerine düstur edinmiş, Allah rızasından başka hiç bir amaçları olmayan hayırlı faydalı ihlaslı çok güzel insanlar tarafından kurulmuş bir vakıf ve çalışanlarıda böyle. niyet hayır olunca tabi inşallah akıbetde hayır oluyor ve çok güzel insanlar yetişiyor bu vakıf vesilesi ile. ve bu insanlar yurdun dört bir yanında hem ülkelerine hem milletlerine hem ailelerine hizmet ediyorlar. tabi faydalırını gördüğü bu güzide vakfıda unutmuyorlar...
Sukût-u_Hayal
12-05-2007, 18:03
ihlas vakfi nin hizmetlerine söz söylemek bize düsmez ama ihlas holdinge dair bir kac söz söylemek isterim..acaba ihlas finansin mudilerinin durumu ne olacak sayin enver ören bu vebalin altindan nasil kalkacak..
hele tgrt yi düsünüyorum..o bastaki tgrt yi ve sonra 180 derece dönen tgrt yi iste bu iki söyledigim bana göre ihlas vakfi nin hizmetlerine gölge düsürmüstür..
birde yazdiklarimin konuyla ne alakasi var dersiniz cok alakasi var iki kurumda ayni sahsiyete bagli ve birinde hayir, hasanat islenirken digerlerinde birileri magdur edilmektedir..neden acaba ??? ???
ihlas finans mudilerinin paraları her ay düzenli olarak ödeniyor... ayrıca tgrt nin bugünkü durumu ihlas vakfının yaptığı hizmetlere gölge düşürümez....
ihlas finans mudilerinin paraları her ay düzenli olarak ödeniyor... ayrıca tgrt nin bugünkü durumu ihlas vakfının yaptığı hizmetlere gölge düşürümez....
acaba!..ben kendimden biliyorum sirf hakkimi aradigim icin, mahkemeye verdigim icin para ödemesi yapilmadi ve gerekce olarakta mahkemeye vermemiz söylendi yani hukuki yolu aramamiz..
ben parasinda degilim, akilli olsaydimda bu tür dini sömüren kurumlara kanmasaydim ama sirf hukuki olarak hakkimi aradim diye ödemenin belirsiz bir tarihe atilmasi bu kurulumun ne kadar adaletli oldugunu gösterir..
bizlerden alinan paralar seda sayanlar, gülben ergenlere helali hak olsun, akilli olsaydikda her sizdenim diyenin arkasindan gitmeseydik..
bakiniz ihlas vakfina bir lafim olmadi ama ihlas vakfi ihlas adli bir elin parmagindan biridir o halde ayni elin azazi olan diger parmagi elestirmem cok yanlis olmasa gerek..;)..
bende aklimda yatan sorulara cevap ariyorum birininde beni bilgilendirmesini istiyorum..bu kadar güzel hizmetler veren bir kurum neden diger yandan birilerini magdur ediyor??
ceyhanli
12-05-2007, 18:34
ihlas finans kar zarar ortaklığı idi yani karada ortaksın zararada. karını alıp parasını yerken neden bu iftiraları atmadınızda zarar edince bunları söylüyorsunuz. ikincisi arkadaşımızın dediği gibi herkesin borcu ödeniyor. kimsenin hakkı kimsede kalmıyor. tabi bu güzel vakfın hizmetlerine yetişdirdiği güzel insanlara çamur atamayanlar dönüp dolaşıp bunları söylüyor. ama kendilerini hiç görmüyorlar. diğer bir husus. "ben ihlas holdingi batırmak için geldim" diyen mesut yılmaz'ı niye kimse görmüyor.
ceyhanli
12-05-2007, 18:41
galiba bu forumdaki çoğu insan Ak partili. partili olan bir insanda kendi çıkarttığı milletvekilinin sözüne güvenir. aşağıdaki haberde Ak partili bir milletvekilinin ihlas finans hakkında sözleri;
İhlas Finans borcunu ödüyor
07 Temmuz 2005 Perşembe
SAMSUN (İHA) - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Medya ve Tanıtım Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Avukat Suat Kılıç, İhlas Holding’in tasfiye halindeki İhlas Finans mudilerine ödemek zorunda olmadığı paralarını ödediğini ve TMSF’ye devrinin hukuka da aykırı olduğunu belirtti. Samsun’da esnafla kahvaltıda bir araya gelen Kılıç, CHP’nin teklifiyle TBMM’ye getirilen “İhlas Finans’ın TMSF’ye devrini de” içeren yasa maddesinin reddedilmesiyle ilgili soruyu cevaplandırdı. İhlas Finans’la İmar Bankası’nı aynı kategoriye koymanın yanlış olduğuna dikkat çeken Kılıç, “İhlas, zaten kâr-zarar ortaklığı esasına göre ödemek zorunda olmadığı bir parayı mudilerine ödüyor” dedi.
İyi niyete destek
CHP’nin hem İhlas Holding’i çökertmek, bitirmek, hem de mudilerin Hazine’nin kapısına dayandırılması suretiyle AK Parti’ye zarar vermek için ince ayar yaptığını ve bu oyunun Meclis’te verilen önergeyle bozulduğunu kaydeden Kılıç, “İhlas Holding bünyesinde 20 binden fazla insan çalışıyor. Vergilerini, devlete olan borçlarını zamanında ödüyor. Krizden dolayı da İhlas Finans zarar etmiş, tasfiye sürecine alınmış. Bu banka değil. Tasfiye halindeyken de holding yöneticileri ‘Biz mudilerin paralarını diğer şirketlerimizden elde etttiğimiz kârlarla ödeyeceğiz’ demiş ve ödeme planı çıkarıp peyderpey ödemeye başlamış. İyi niyet her haliyle ortada. Hal böyle iken biz neden Türkiye’nin ekonomisini etkileyecek, insanları sokağa dökecek yasanın altına imzamızı atalım? Zaten böyle yapmak hukuka da aykırıdır. İyi niyetle davranan holdinge, borçlarını bir an önce ödemeleri için devletin yardımcı olması gerekir. Biz ilgili maddeyi kabul etmeyerek devlete ve millete iyilik yaptık” diye konuştu.
Sukût-u_Hayal
12-05-2007, 18:47
[b]İhlas Finans borcunu ödüyor
“İhlas, zaten kâr-zarar ortaklığı esasına göre ödemek zorunda olmadığı bir parayı mudilerine ödüyor”
işte bu cümle herşeyi açıklıyor.. zaten şu anda ihlas holdingin üzerin de durduğu tek nokta bu paraların geri ödenmesi kimsenin parası kimse de kalmayacak....
ihlas finans kar zarar ortaklığı idi yani karada ortaksın zararada. karını alıp parasını yerken neden bu iftiraları atmadınızda zarar edince bunları söylüyorsunuz. ikincisi arkadaşımızın dediği gibi herkesin borcu ödeniyor. kimsenin hakkı kimsede kalmıyor. tabi bu güzel vakfın hizmetlerine yetişdirdiği güzel insanlara çamur atamayanlar dönüp dolaşıp bunları söylüyor. ama kendilerini hiç görmüyorlar. diğer bir husus. "ben ihlas holdingi batırmak için geldim" diyen mesut yılmaz'ı niye kimse görmüyor.
ben neyden bahsediyorum sen neyden bahsediyorsun..birincisi haddini bil iftira atiyor deme ben yasadigimdan bahsediyorum sen kopyala yapistirdiginla burada birilerini savunacaksin diye bana camur atmaya hakkin yok onlari edebinle savunabilirsin..
ben ihlas vakfiyla alakali bir kelime etmedim, ihlas vakfinin isleyisinide bilmem ama ben sayin enver ören den ve oglu mücahid ören den hazzetmiyorum..
herhalde onlari sevmek zorunda degilim..kenileri isikcilar diye adlandirilan bir gruba mensubler beni nereye bagli olduklarida enterese etmiyor, rabbim yollarini acik etsinler ama önümüzde ibret vesikasi gibi tgrt ve batirilan bir ihlas finans ve onun mudileri var..
tgrt nin ilk bastaki yayinlari aklima geliyor sonrada bir anda hersey farkli olacak kabuk degisimi aklima geliyor..
gelelim ikinci mevzuya..bakiniz ben parayi niye vermiyor demiyorum..vermesin, helali hos olsun, sizinde dediginiz gibi bu kar ve zarar ortakligidir..nasil zarar ortakligiysa paranin tamami gidiyor acikcasi ben parayaa yanmiyorum benim sevgili babacagim yatirirken kar edecegim diye düsündü ama zarar etti, olan benim paraya oldu sorun degildir paradir tekrar kazanilir..
ama sorun ben ihlas finansi mahkemeye veriyorum diye bana ödeme yapilmiyor ne yapmisim ben hukuk yoluna basvurmusum ne icin ortadaki durumun acikliga kavusulmasi icin tam 7 sene olacak arkadaslar siz hala daha veriliyor, verilecek hikayeleri anlatin..
yok ödeyeceklerdirde ben ona inaniyorum sonucta ismi üzerinde ihlas ve eger ihlaslilarsa öderler sanirim seda sayana, sibel cana ödenen para müdilerin parasi degildi öyleysede helal olsun o para onlara 8)..
yillar birbirini kovaliyor hep ayni muhabbet para ödenecek ama ihlasin hakki var ara sira azda olsa sus payi diye para ödeniyor o yüzden bilgisayar arkasindan ahkam kesmeyelim ben burada olayin tarafiyim diyorum yok benim bilmeyip, sizlerin bildigi birsey varsa lütfen buraya aktarinda bizde feyz alalim..;)..
basbakanimiz avrupaya geldiginde bu yesil sermayaden dolayi agzi yananlar basbakanimizin yanina giderler basbakanim paramiz gitti filan diye oda aynen su cevabi verdi "verirken, banami sordunuz"..
bende babam ara sira serzeniste bulununca verirken banami sordun babacigim diyorum iste karpayi filan diyor bende hep kar edecektin o zaman faizden ne farki kaldi ki diyorum.;)..
Sukût-u_Hayal
12-05-2007, 20:44
ben neyden bahsediyorum sen neyden bahsediyorsun..birincisi haddini bil iftira atiyor deme ben yasadigimdan bahsediyorum sen kopyala yapistirdiginla burada birilerini savunacaksin diye bana camur atmaya hakkin yok onlari edebinle savunabilirsin..
ben ihlas vakfiyla alakali bir kelime etmedim, ihlas vakfinin isleyisinide bilmem ama ben sayin enver ören den ve oglu mücahid ören den hazzetmiyorum..
herhalde onlari sevmek zorunda degilim..kenileri isikcilar diye adlandirilan bir gruba mensubler beni nereye bagli olduklarida enterese etmiyor, rabbim yollarini acik etsinler ama önümüzde ibret vesikasi gibi tgrt ve batirilan bir ihlas finans ve onun mudileri var..
tgrt nin ilk bastaki yayinlari aklima geliyor sonrada bir anda hersey farkli olacak kabuk degisimi aklima geliyor..
gelelim ikinci mevzuya..bakiniz ben parayi niye vermiyor demiyorum..vermesin, helali hos olsun, sizinde dediginiz gibi bu kar ve zarar ortakligidir..nasil zarar ortakligiysa paranin tamami gidiyor acikcasi ben parayaa yanmiyorum benim sevgili babacagim yatirirken kar edecegim diye düsündü ama zarar etti, olan benim paraya oldu sorun degildir paradir tekrar kazanilir..
ama sorun ben ihlas finansi mahkemeye veriyorum diye bana ödeme yapilmiyor ne yapmisim ben hukuk yoluna basvurmusum ne icin ortadaki durumun acikliga kavusulmasi icin tam 7 sene olacak arkadaslar siz hala daha veriliyor, verilecek hikayeleri anlatin..
yok ödeyeceklerdirde ben ona inaniyorum sonucta ismi üzerinde ihlas ve eger ihlaslilarsa öderler sanirim seda sayana, sibel cana ödenen para müdilerin parasi degildi öyleysede helal olsun o para onlara 8)..
yillar birbirini kovaliyor hep ayni muhabbet para ödenecek ama ihlasin hakki var ara sira azda olsa sus payi diye para ödeniyor o yüzden bilgisayar arkasindan ahkam kesmeyelim ben burada olayin tarafiyim diyorum yok benim bilmeyip, sizlerin bildigi birsey varsa lütfen buraya aktarinda bizde feyz alalim..;)..
basbakanimiz avrupaya geldiginde bu yesil sermayaden dolayi agzi yananlar basbakanimizin yanina giderler basbakanim paramiz gitti filan diye oda aynen su cevabi verdi "verirken, banami sordunuz"..
bende babam ara sira serzeniste bulununca verirken banami sordun babacigim diyorum iste karpayi filan diyor bende hep kar edecektin o zaman faizden ne farki kaldi ki diyorum.;)..
ben de olayın tarafıyım bizim de paramız vardı ve ödeniyor....
kimseyi sevmek sorunda değilsin ama sevmiyorsun diye insanları yok "ışıkçılar " gibi gruplandırıp da olayı çirkin bir hale sokma...... >:(
tgrt ve ihlas finans ın batırılmasından sonra bir çok kişi zor durumda kalmıştır bunlar içinde enver örende vardır bu kurum bilerek iflas ettirildi zor bir durumda kredi istediler devletten oysa o dönemde başta bulunan kemal derviş bu kurumları yeşil sermaye olarak gösterdi kredi isteklerini geri çevirince kurumlarda iflasa sürüklendi bugün tgrt nin gerçi şimdi satıldı ama yayın politikasını eleştirmek bence biraz haksızlık çünkü günümüzdede bir çok dini kanal dine aykırı yayınlar yapabiliyor. tabi bilgim bu kadar fazla birşeyde haklarında bilmiyorum .
şunun altını tekrar çizerim ki o kurumlara bağlı vakıflarda ,yurtlarda maddi durumu olmayan o kadar çok öğrenci okuyor ki ve hiç kimseden de bir karşılık beklenmeden sadece devletine bağlı bir ferd yetiştirme amacı güdülüyor zorla ne bir dergiye ne bir gazeteye abone etme var nede bireyleri ailesinden koparma ;)
kimseyi sevmek sorunda değilsin ama sevmiyorsun diye insanları yok "ışıkçılar " gibi gruplandırıp da olayı çirkin bir hale sokma...... >:(
sen mesajlari nasil algiliyorsun..isikcilara karsi en ufak bir ithamim oldumu..ben o grubu tanimam, etmem ne haddime tanimadigim bir grup hakkinda yorum yapmak..
ben enver örenden ve oglundan hazzetmiyorum herhalde onlarida sevmek zorunda degilim..sevmememin nedenine gelince kesinlikle ihlas finansla alakasi yok tgrt ile alakasi var..
basta muhafazakar bir yayin politikasi güdüp tv ekranlarinda seda sayan araba hediye etmeler, sibel cana dogum günü partileri yapmak, muazzez ersoya hediye vermekler yok bunlarada iftira desenize Allah askina!..
ben o acidan elestiriyorum yani bana kimse onlarin muhafazakarligini savunmasin yok muhafazakar degillerse benim acimdan bir sorun yok zaten ;)
ceyhanli
12-05-2007, 20:49
mahkemeye vermişsin onlarda sana git hakkını mahkmede ara demişler. bundan nie gocunuyorsun. sana para vermiyecez dememişler. sen kendi rızanla gitmedinmi mahkemeye. söylediklerini belgelendirmen lazım. ötesi hep çamur olur. yok ışıkçılar yok bilmem kimlere para yedirmeler. önce edebi sen öğren ondan sonra insanlara edep öğret kopyala yapıştır yapmıyorum. bu vakıfta holdingde çalışan hizmet eden çok tanıdığım var.
mahkemeye vermişsin onlarda sana git hakkını mahkmede ara demişler. bundan nie gocunuyorsun. sana para vermiyecez dememişler. sen kendi rızanla gitmedinmi mahkemeye. söylediklerini belgelendirmen lazım. ötesi hep çamur olur. yok ışıkçılar yok bilmem kimlere para yedirmeler. önce edebi sen öğren ondan sonra insanlara edep öğret kopyala yapıştır yapmıyorum. bu vakıfta holdingde çalışan hizmet eden çok tanıdığım var.
birincisi benim gocunma gibi derdim yok..para benim degilmi üstüne soguk bir su icerim bu sizi niye gerdiki :D..ikincisi bu kurum elestirmeyecek diye bir durum yok zaten bu kurum dört dörtlük olmasaydi su anda batmazdi ve biz bu konuyu konusmazdik..
bu arada hangi iftirayi atmisim kanitla deki su iftiradir yoksa tgrt nin dönüsümü iftirami yoksa tgrt basladigi gibi muhafazakar kanaldida biz görmedik o yüzden bana kimse adi herneyse bu grubun daha dogrusu sayin ören lerin muhafazakarligini savunmasin ben gözlerime ve gördüklerime inanirim buradaki kopyala yapistira degil..;)
birde o vakif ve holdingte istersen kendin calis bu beni ilgilendirmiyor ki ben kendi yasadiklarim ve gözlemlerim dogrutusunda yorum yaptim bundan neden gocunuyorsunuz ki ;)
ceyhanli
12-05-2007, 20:53
sen mesajlari nasil algiliyorsun..isikcilara karsi en ufak bir ithamim oldumu..ben o grubu tanimam, etmem ne haddime tanimadigim bir grup hakkinda yorum yapmak..
ben enver örenden ve oglundan hazzetmiyorum herhalde onlarida sevmek zorunda degilim..sevmememin nedenine gelince kesinlikle ihlas finansla alakasi yok tgrt ile alakasi var..
basta muhafazakar bir yayin politikasi güdüp tv ekranlarinda seda sayan araba hediye etmeler, sibel cana dogum günü partileri yapmak, muazzez ersoya hediye vermekler yok bunlarada iftira desenize Allah askina!..
ben o acidan elestiriyorum yani bana kimse onlarin muhafazakarligini savunmasin yok muhafazakar degillerse benim acimdan bir sorun yok zaten ;)
ya kardeşim ulu orta yerde zorla konuşturma bu ülkenin cumhurbaşkanın, başbakanın, çoğu bakanın karısının başı kapalı olmasına rağmen. baş örtüsünü kamusal alanda kim hala yasaklıyorsa o kanalıda onlar zorla o hale soktu bu ülkenin maalesef acı gerçekleri var hala anlayamadınmı bunları.
ceyhanli
12-05-2007, 20:54
ne biliyorsan ona inan ne diyorsanda haklısın.
ya kardeşim ulu orta yerde zorla konuşturma bu ülkenin cumhurbaşkanın, başbakanın, çoğu bakanın karısının başı kapalı olmasına rağmen. baş örtüsünü kamusal alanda kim hala yasaklıyorsa o kanalıda onlar zorla o hale soktu bu ülkenin maalesef acı gerçekleri var hala anlayamadınmı bunları.
niye zorla konusyuorsun ki..kim o kanali o hale getirdi yasakci zihniyet mi, sayin örenleride zorlami canli yayina cikartip millete hediyeler dagittilar, zorlami milyon dolarlar hülya avsarlara verildi, zorlami dini filmler,yayinlar kaldirip yerine kartel diye adlandirdigimiz medya gibi magazin programlari getirildi..
sadece sunu soracagim bana ondan sonra cevap verin tgrt ve sahibleri muhafazakar mi yok öyleyseler ben nerede yanlis yapiyorum yok öyle degillerse o zaman sorun yok ben yanlis tanisim kardes..;)
ne biliyorsan ona inan ne diyorsanda haklısın.
benim hakli olmak gibi bir gayem yok ben haksiz olmak istiyorum..bana kanitlayin haksiz oldugumu bana iftira attigimi kanitlayinda bende yanlis tanimisim deyip o insanlardan helallik alayim..
Allah risasi icin beni haksiz cikarin, o insanlara iftira attigimi kanitlayin Allah rizasi icin..bekliyorum!
tgrt ve ihlas finans ın batırılmasından sonra bir çok kişi zor durumda kalmıştır bunlar içinde enver örende vardır bu kurum bilerek iflas ettirildi zor bir durumda kredi istediler devletten oysa o dönemde başta bulunan kemal derviş bu kurumları yeşil sermaye olarak gösterdi kredi isteklerini geri çevirince kurumlarda iflasa sürüklendi bugün tgrt nin gerçi şimdi satıldı ama yayın politikasını eleştirmek bence biraz haksızlık çünkü günümüzdede bir çok dini kanal dine aykırı yayınlar yapabiliyor. tabi bilgim bu kadar fazla birşeyde haklarında bilmiyorum .
şunun altını tekrar çizerim ki o kurumlara bağlı vakıflarda ,yurtlarda maddi durumu olmayan o kadar çok öğrenci okuyor ki ve hiç kimseden de bir karşılık beklenmeden sadece devletine bağlı bir ferd yetiştirme amacı güdülüyor zorla ne bir dergiye ne bir gazeteye abone etme var nede bireyleri ailesinden koparma ;)
kardes sana kesinlikle katiliyorum 28 subat sürecinde icinde ihlas finansinda bulundugu yesil sermayanin üstüne gidildi ben o olayin o tarafiyla ilgilenmiyorum zaten..
ben olaya sadece yasadigim bir olay cercevesinde bir bakis acisi getirdim..
yurtlarini bilmem, hicte kalmadim ama yayinlari gercekten kaliteli birde kardes karsilastirma yapmissin bence cok yanlis hepsi kendince bir yolda gidiyor acaba hangisinin dogru olduguna neye göre karar verecegiz..
türkiye gazeetsinin yayin politikasini begeniyorum..istikrarli bir cizgileri var benim elestirilerimin nerelere oldugu lütfen iyi algilanip ona göre tepki verilsin..;)
kardes sana kesinlikle katiliyorum 28 subat sürecinde icinde ihlas finansinda bulundugu yesil sermayanin üstüne gidildi ben o olayin o tarafiyla ilgilenmiyorum zaten..
ben olaya sadece yasadigim bir olay cercevesinde bir bakis acisi getirdim..
yurtlarini bilmem, hicte kalmadim ama yayinlari gercekten kaliteli birde kardes karsilastirma yapmissin bence cok yanlis hepsi kendince bir yolda gidiyor acaba hangisinin dogru olduguna neye göre karar verecegiz..
türkiye gazeetsinin yayin politikasini begeniyorum..istikrarli bir cizgileri var benim elestirilerimin nerelere oldugu lütfen iyi algilanip ona göre tepki verilsin..;)
mavera ben senin yazına tepki için yazmadım kendi görüşlerimi açıkladım senin de bu işte maddi kaybın olmuş oyüzden ben şimdi nedersem olmaz ,senin yerinde ben olsam ne yapardım bilemem :)
loneliness
12-05-2007, 21:11
Bildiğim bir şey var.. 28 Şubat döneminde Enver Ören in Genelkurmaya çağrıldığı ciddi bir şekilde uyarıldığı ve sonunda TGRT nin o islamcı yayın politikasından vazgeçmesi... ;) ;)
yemisim maddi kaybini kardes..üzerinden 7 yil gecmis soguk suyun alasini ictik :D :D..benim yakindigim arkadaslarin yok öyle sey olmaz demeleri demek ki oluyormus ;)..
varin siz benim söylemleri kuyruk acisi deyin, varin cekememezlik, hasetlik deyin güzel kardesim ama lütfen olaya objektif yaklasin..
bakin o insanlari sevebilirsiniz bizde yaradilani yaradandan dolayi seviyoruz ama olaya birde empati kavramini isleterek bakalim..
Bildiğim bir şey var.. 28 Şubat döneminde Enver Ören in Genelkurmaya çağrıldığı ciddi bir şekilde uyarıldığı ve sonunda TGRT nin o islamcı yayın politikasından vazgeçmesi... ;) ;)
acikcasi benden birseylerden süpheleniyorum cünkü cok keskin bir dönüs oldu tgrt de..tamam kanal 7 hakkiyla yayin yapmiyor ama böyle keskin bir dönüs hic bir zaman olmadi..
ceyhanli
12-05-2007, 21:23
kardeş yayınları biliyormuşsun bu yayınlardan "ingiliz casusunun itirafları" isimli bir kitap var. www.hakikatkitabevi.com dan ulaşabilirsin o kitaba biraz göz gezdirirsen anlarsın neden bu kadar üstlerine gidildiğini.
kardeş yayınları biliyormuşsun bu yayınlardan "ingiliz casusunun itirafları" isimli bir kitap var. www.hakikatkitabevi.com dan ulaşabilirsin o kitaba biraz göz gezdirirsen anlarsın neden bu kadar üstlerine gidildiğini.
kardes su hakikat kitaplarinin yayinlarina hic girmeyelim..onlar ayri bir hikaye..istanbulda camiilerin cikisinda hepiniz cehennemliksiniz, okuyun diye birisi bagiriyordu bende ne diyor diye baktim elime bir dergi tutusturdu..dergiyi okuyunca tüylerim diken diken oldu resmen herkesi cehenneme yollamistilar, onlara göre bir tek onlar müslümandi..
ondan sonra o kitapevini arastirdim ve ayrilikci bir grup olduklarini ögrendim o yüzden verdigin linke acikcasi önyargili bakarim ama yinede tesekkürler..;)
bu arada ceyhanli birsey sormak istiyorum hadi enver hoca nin üstüne gidildi o diyemezmiydi ben yapmiyorum birakiyorum illaki imaj degisikligine mi gidilmeliydi yada onlarin suyuna göremi hareket edilmeliydi..
su 28 subat sürecinde cok garip seyler yasandi..birileri diyor haydar bas grubuna dokunulmadi, biri diyor tgrt nin yayin politikasi degistirildi..
ceyhanli
12-05-2007, 22:07
kardes su hakikat kitaplarinin yayinlarina hic girmeyelim..onlar ayri bir hikaye..istanbulda camiilerin cikisinda hepiniz cehennemliksiniz, okuyun diye birisi bagiriyordu bende ne diyor diye baktim elime bir dergi tutusturdu..dergiyi okuyunca tüylerim diken diken oldu resmen herkesi cehenneme yollamistilar, onlara göre bir tek onlar müslümandi..
ondan sonra o kitapevini arastirdim ve ayrilikci bir grup olduklarini ögrendim o yüzden verdigin linke acikcasi önyargili bakarim ama yinede tesekkürler..;)
bu arada ceyhanli birsey sormak istiyorum hadi enver hoca nin üstüne gidildi o diyemezmiydi ben yapmiyorum birakiyorum illaki imaj degisikligine mi gidilmeliydi yada onlarin suyuna göremi hareket edilmeliydi..
su 28 subat sürecinde cok garip seyler yasandi..birileri diyor haydar bas grubuna dokunulmadi, biri diyor tgrt nin yayin politikasi degistirildi..
şimdi bu iftira oldu iki tane hakikat isminde yayınevi var bu hakikatkitabevi karıştırmıyasın. ikincisi bu yukarda yazdığına şu soruların cevabını veremezsen tamamen iftira olurki bunun vebalini ödeyemezsin. dergi tutuşturdu demişsin bu dergiyi senin eline kim tutuşturdu, ne zaman tutuşurdu, nie tutuşturdu, bu derginin içinde ne yazıyordu, bu derginin sahibi kimdi, herkes cehennemlikmi yazıyordu, neden yazıyordu?
bu soruların tek tek cevabını veremez ve kanıtlayamazsan çok büyük bir iftira olur ve vebailini ödeyemezsin bu kitapları okudum hiçbirinin içinde senin söylediklerinin zerresi yok çok büyük bir iftira
şimdi bu iftira oldu iki tane hakikat isminde yayınevi var bu hakikatkitabevi karıştırmıyasın. ikincisi bu yukarda yazdığına şu soruların cevabını veremezsen tamamen iftira olurki bunun vebalini ödeyemezsin. dergi tutuşturdu demişsin bu dergiyi senin eline kim tutuşturdu, ne zaman tutuşurdu, nie tutuşturdu, bu derginin içinde ne yazıyordu, bu derginin sahibi kimdi, herkes cehennemlikmi yazıyordu, neden yazıyordu?
bu soruların tek tek cevabını veremez ve kanıtlayamazsan çok büyük bir iftira olur ve vebailini ödeyemezsin bu kitapları okudum hiçbirinin içinde senin söylediklerinin zerresi yok çok büyük bir iftira
birincisi sen herhalde olayi maca cevirdin..anladigim kadariyla yasin kücük baksana illaki birseyleri ispat etme savasindasin kardes yanlis anlamada sanki eziklik yasayan insanlar gibi kompkleksli takiliyorsun ;)..
niye, ne icin iftira atayim..isim gücüm yok millete iftirami atayim...ben ist da okurken cuma namazi cikisi aynen yukaridaki ifadelere dayali sözlerle her cikanin eline dergi sikistiriliyordu..
ben de dergiyi aldim, ihl mezunu oldugum icin az cok dini bilgimiz vardi..icindekiler tam anlamiyla dehset vericiydi bütün cemaatler özelliklede nur cemaati hedef alinmis ve onlarin hristiyanliga hizmet ettigi sacma, sapan gazete küpürleriyle dile getirmisti..
üzerindede hakikat yayinlari yaziyordu ben 2 tanemi daha mi cok kac tane hakikat yayin evi oldugunu bilmem hangisinin gercek hakikat yayinevi oldugunuda bilmem ben yasadigim bir aniyi paylastim..
iftiraysa vebali bende kalsin o kadar üzülme kardesim, isimiz gücümüz yok hakikat yayinevine iftira edecegim adamlarla ne alip veremedigim varsa 8)..
kardes sen simdi bu yayinevinden bahsedince icime kurt düstü biraz arastirdim googlede..bu isimde bir yayinevi özellikle nur cemaati aleyhtrayi yayinlar yapmasiyla meshurmus..
bir forum sitesindeki bir alintida ilgimi cekti paylasmak isterim...
hakikat yayınevi daha önce forma konu olan Adapazarda bir tarikat şeyhi olan ÖMER ÖNGÜT'ÜN kitaplarını yazdığı ve o cemaatin kurduğu bir yayınevidir.Kendini alim ilan eden bu zat organ bağışının çok büyük günah olduğu ve insanın dinden çıkacağı fetvasını veren kişidir.Ayrıca mürüdlerinden birinin 15 yaşındaki kızıyla evlenmesiyle gündeme gelmiştir.Ayrıca bu cemaat kendilerinden başkasının müslümanlığına aşırı bir şekilde şüpheyle bakarlar ve müslümanlıklarını eleştirirler.Kendilerini kara bayraklılar isminide takmıışlardır.Yaklaşık 1000 civarında müridi vardır.Din eğitimi almamış olan ÖMER ÖNGÜT bir ayakkabı tamircisidir.
ve daha bir sürü akla hayale gelmeyen zırvalar.Bu yazdıklarımı nereden bildiğime gelince çok yakın bir arkadaşımı bunlara katılmasıyla kaybettim.Dediğim gibi hakikat yayınevi bu kişilerin kurduğu ve akıllarını pazarladıkları bir yayınevidir.Sizden acizhane tavsiyem bu tür kitapları okuyup kafalarınızı boş şeylerle doldurup boşa zaman harcamayın.İnşallah sizleri ufakta olsa aydınlatabilmiştirim.
objektif olmasi acisindan kücük bir arastirma yaptim ve senin verdigin linkle benim elime tutusturulan dergiyi yayinlayan kitapevinin alakasi yokmus...
seninde dedigin gibi iki tane kitapevi var iste benim bahsettigim kitapevi buyrun orada bulunan kitaplari görürseniz benim bahsettigim konuyla ne kadar alakali oldugunu göreceksiniz..
http://www.hakikat.com/anab2.html
ceyhanli
12-05-2007, 22:59
objektif olmasi acisindan kücük bir arastirma yaptim ve senin verdigin linkle benim elime tutusturulan dergiyi yayinlayan kitapevinin alakasi yokmus...
seninde dedigin gibi iki tane kitapevi var iste benim bahsettigim kitapevi buyrun orada bulunan kitaplari görürseniz benim bahsettigim konuyla ne kadar alakali oldugunu göreceksiniz..
yaa işte ihl mezunu sayın arkadaş ben sana ömer öngütmü dedim ben sana www.hakikatkitabevi.com dedim
araştırmadan anlamadan bilmeden ne güzel sallamışsın. hakikatkitabevinin kurucusu Hüseyin Hilmi Işık Efendidir Tam İlmihal Seadeti Ebeddiye eserinin sahibidir ve ömer öngüt denilen şahısla uzaktan yakından ilgisi olma ihtimali yoktur. ve hiç bir kitabında hiç bir cemaatin isminde bahsememiştir. sadece ehli sünnet yolunu ve bu yolun dışında olan sapık fırkaları anlatmış ve ahkamı islamiyenin tüm inceliklerini delilleriyle anlatmıştır. ayrıca delil çocukluk değil gerçektir. yoksa herkes her istedğinin hakkında her istediğini söyler ve yazar ve anarşi çatışma çıkar. delil gerçek demektir. gerçekleri anlatamıyorsan ispatlayamıyorsan yalancı ve iftiracısn demektir. önce ne araşrtırdığını bil ne yazıldığını ii oku anla ondan sonra çık ahkam kes.
öncelikle isim konusundaki önyargi nedeniyle yanlislik yapmisim..bu konuda basta ceyhanlidan özür dilerim arkadasimizin verdigi linkin benim kastettigim hakikat yayinlariyla alakasi yok..
benim bahsettigim hakikat yayinlari kesinlikle arkadasin verdigi linkle ve icik cemaatiyle alakasi yoktur, ömer öngü ve hakikat yayincilikla alakasi vardir..
iki kitapevininde ismi aynidir, ikiside dini yayinlar yapmaktadir o yüzden böyle bir yanilgiya düstüm ama kücük bir arastirmayla olayi acikliga kavusturdum..
benim icinde güzel bir arastirma oldu ve önyarginin ne kadar kötü birsey oldugunu bir kez daha anladim sirf hakikat yayinlari diye bazi kitaplari okumamistim ama benim anlamadigim ayni isimle nasil oluyorda iki tane yayinevi oluyor hemde birbirinin zitti yayinlar yapan yayinevi..
ceyhanli
12-05-2007, 23:00
tamam şimdi oldu. önceki mesajı dikkate alma ama bu herifleri ihlas vakfı olarak tanıttın burda yanıldın o kısmı düzeltirsen vebalden kurtulursun belki
ceyhanli
12-05-2007, 23:01
öncelikle isim konusundaki önyargi nedeniyle yanlislik yapmisim..bu konuda basta ceyhanlidan özür dilerim arkadasimizin verdigi linkin benim kastettigim hakikat yayinlariyla alakasi yok..
benim bahsettigim hakikat yayinlari kesinlikle arkadasin verdigi linkle ve icik cemaatiyle alakasi yoktur, ömer öngü ve hakikat yayincilikla alakasi vardir..
iki kitapevininde ismi aynidir, ikiside dini yayinlar yapmaktadir o yüzden böyle bir yanilgiya düstüm ama kücük bir arastirmayla olayi acikliga kavusturdum..
benim icinde güzel bir arastirma oldu ve önyarginin ne kadar kötü birsey oldugunu bir kez daha anladim sirf hakikat yayinlari diye bazi kitaplari okumamistim ama benim anlamadigim ayni isimle nasil oluyorda iki tane yayinevi oluyor hemde birbirinin zitti yayinlar yapan yayinevi..
düzeltmen için çok teşşekürler böylelikle insanların yanlış yola sapmalarına engel oldun çok sağol
tamam şimdi oldu. önceki mesajı dikkate alma ama bu herifleri ihlas vakfı olarak tanıttın burda yanıldın o kısmı düzeltirsen vebalden kurtulursun belki
kardes yanlisin var ben hic biryerde hakikat yayinlarinin ihlas vakfiyla alakali oldugunu yazmadim..birde isim benzerligi benim disimda gelisen bir olaydir benim hatam hakikat yayinlarina karsi önyargili olmam ama o yayinlari inceleyen ve okuyan herkes eminim ki önyargiya sahip olacak..
yavas yavas taslar oturuyor..simdi ihlas vakfi, isik cemaatine ait o zaman bu kitaplari yayinlayan hakikat yayinlarida ihlas vakfina ait..
eminim ki bu ikisini ilk ve tek karistiran ben degilimdir cok sayida karistirma olmustur neden isim degisikligine gidilmiyor yada isim tescil edilmiyor?..
birde ben kimseye iftira atmadim basimdan gecen olayi anlattim ve hakikat yayinlarina ait oldugunu söyledim acaba iki tane hakikat yayinevi oldugunu nasil bilebilirdim?? ben simdi acaba ikinci yayinevi var mi diye arastirmak zorundayim, türkiyede kurumlari koruma yasasi yokmu nasil ayni isimde iki kitapevi oluyor!
ceyhanli
12-05-2007, 23:05
[quote=mavera ]
kardeş doğru hakikatkitabevi ni bulduğuna göre şimdi sana "şu an ülkede dönen birçok pisliğin iç yüzünde arkasında yatan sebeplerini açıklayan "ingiliz casusunun itirafları" kitabını önerrim arzu edersen siteden indirip okuyabilirsin...
düzeltmen için çok teşşekürler böylelikle insanların yanlış yola sapmalarına engel oldun çok sağol
kardes ben bastan beri bunu demek istiyorum..siz beni ihlas düsmani yaptiniz..ben ihlas vakfini, onlarin yayinlarini elestirmiyorum benim elestirdigim tgrt ve ihlas finansdir bunun nedenlerinide söyledim dolayisiyla sayin enver örende bu kurumlarin baskani oldugu icin elestirdim..
eger bu konuda sizin bildiginiz, bizim bilmedigimiz birsey varsa paylasinda böyle yanlis anlasilmalar olmasin..
[quote=mavera ]
kardeş doğru hakikatkitabevi ni bulduğuna göre şimdi sana "şu an ülkede dönen birçok pisliğin iç yüzünde arkasında yatan sebeplerini açıklayan "ingiliz casusunun itirafları" kitabını önerrim arzu edersen siteden indirip okuyabilirsin...
peki sunuda sormak isterim sence güvenilir mi? yani objetif mi cünkü zaman ayiracagim ve tatmin olmak isterim..
ceyhanli
12-05-2007, 23:07
kardes yanlisin var ben hic biryerde hakikat yayinlarinin ihlas vakfiyla alakali oldugunu yazmadim..birde isim benzerligi benim disimda gelisen bir olaydir benim hatam hakikat yayinlarina karsi önyargili olmam ama o yayinlari inceleyen ve okuyan herkes eminim ki önyargiya sahip olacak..
yavas yavas taslar oturuyor..simdi ihlas vakfi, isik cemaatine ait o zaman bu kitaplari yayinlayan hakikat yayinlarida ihlas vakfina ait..
eminim ki bu ikisini ilk ve tek karistiran ben degilimdir cok sayida karistirma olmustur neden isim degisikligine gidilmiyor yada isim tescil edilmiyor?..
birde ben kimseye iftira atmadim basimdan gecen olayi anlattim ve hakikat yayinlarina ait oldugunu söyledim acaba iki tane hakikat yayinevi oldugunu nasil bilebilirdim?? ben simdi acaba ikinci yayinevi var mi diye arastirmak zorundayim, türkiyede kurumlari koruma yasasi yokmu nasil ayni isimde iki kitapevi oluyor!
kardeş aynı isim değil ben sana özellikle belirttim hakikatkitabevi dedim
hakikat yayınları demedim ikisi bu isimler altında kurulu ama hakikatkitabevi daha önce kuruldu. özellkle söyledim yanılgı olmasın diyede link verdim belirterek.
ceyhanli
12-05-2007, 23:10
kitap casusun kendi itirafları ingilizlerin islam düşmanlığını ve bu düşmanlık adına neler yaptıklarını anlatıyor. objektiv derken kitab tabikide islamdan yana. ama itirafları anlatıyor. 100 sayfa falan çok zamanını almaz şiddetle tavsiye ederim
ceyhanli
12-05-2007, 23:11
ayrıca kitapların hepsi bilimsel eserdir hepsininde kaynakçaları vardır. hiçbiri kişisel görüş içermiyr delilsiz mesnedsiz tek kelime yoktur.
kardes tescil yasasina göre iki ayni daldaki kurumun ayni isime sahip kurumlardan birisi ismini tescillerse digeri o ismi kullanamaz..
sonucta hakikat kitabevi ve yayincilik cok ama cok karistirilacak bir durum ben önyargilarimin kurbani oldum..
bu arada söyledigin kitabi bulamadim, link yollayabilir misin?
aslinda aklimda bir cok soru var, hic tanimadigim bir cemaat isikcilar, hic bir fikrim yok..öyle pek ortaliktada görünmüyorlar..
anladigim kadariyla hüseyin hilmis isik hocanin sevenlerinden olusuyor..sayin enver örenin etkisi nedir, ihlas vakfinin baglantisi nedir..
ben böyle arastirmalara cok merakliyim, beni özelden veya genelden bilgilendirirsen cok makbule gececek..
ayrıca kitapların hepsi bilimsel eserdir hepsininde kaynakçaları vardır. hiçbiri kişisel görüş içermiyr delilsiz mesnedsiz tek kelime yoktur.
peki o kitabi okuyunca tgrt nin o keskin dönüsüne cevap bulmus olacakmiyim kardes..malum bu konu oradan acildi ve ben o konu hakkinda bilgi almak istiyorum..
neden tgrt bir anda imaj degistirdi, 28 subatta neler yasandi gibi sorular güzel kardesim..
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.