Orijinalini görmek için tıklayınız : İlk Tartışma Konumuz : Türk Gençliği // 30 EKİM SALI
Onlybullet34
10-30-2007, 20:59
1-Anlaşılır ve Akıcı Türkçe ile tartışmaya katılıp ESAS KONUYU AMACINDAN SAPTIRMADAN tartışamaya yorum yazalım.
2-Herkes fikrini belirtmekte özgürdür fakat bu fikirler aşağılayıcı,bölücü,hakaret edici, tavırlarda olursa üye ceza alır.
3- Alana yazılan her mesaj yazanın sorumluluğu altındadır. Hiçbir şekilde tartışma alanı yöneticilerine sorumluluk yüklenemez.
4- Sunucu yazılan yazının konuyla ilgili olmadığını anladığı an editörlere bildirip mesajı düzelttirme yetkisine sahiptir
İlk Tartışma Konumuz : Türk Gençliği // 30 EKİM SALI
-Neden Kültürel Konulara İlgimiz Az
-Tiyatro Yerine Neden İnternet Kafe
-Türk Gençliğinin Siyaset'e Bakışı
-Neden Gazeteye Tersten Başlıyoruz
-Gençliğin GELECEK PLANI !
-Neleri Yapmalıyız Neleri Yapmamalıyız...
Tartışma Başlasın Arkadaşlar...
Sunucu ; Onlybullet34 (Samet)
Onlybullet34
10-30-2007, 21:00
Gençliğin siyasete bakışı ile başlıyoruz.Sizce gençlerin siyaset'e bakışı ve ilgisi ne durumda.
loneliness
10-30-2007, 21:07
Türk Gençliği siyasete ilgisi tarihtan bu yana yüksektir.. Ancak son yıllarda özellikle yaşanan darbeler sonucunda gençlerin siyaset yapmasının önünde bir çok engeller bulunmakta.. Son dönemde akparti ile bunun önündeki engeller kaldırılmaya çalışılsada genç beyinler hala daha siyasi düşünceleri açıklamarından çekiniyorlar..
GÜLseven
10-30-2007, 21:13
Gençlere daha önemli işler varken, kafasına göre gezip tozmak,ciddi işlerle uğraşmak varken chat yapmak (v.s v.s.) tan siyasete vakit ayırmak hayli zor geliyor...(!)
DURMAK YOK
10-30-2007, 21:14
arkadaşlar size soruyuorum bundan önce ne zaman gençler siyaset yapıyor du bence gençler bu alalar siyasete daha yakın sizce
loneliness
10-30-2007, 21:14
Gençlere daha önemli işler varken, kafasına göre gezip tozmak,ciddi işlerle uğraşmak varken chat yapmak (v.s v.s.) tan siyasete vakit ayırmak hayli zor geliyor...(!)
Haklısın ancak bunda yönlendirmede yok mu yani gençlerin siyaset yapmasının önünde engel yokmu gençler bunun için başka yönlere yöneliyor olamazlarmı
Onlybullet34
10-30-2007, 21:15
siz aynısını yapmıyomusunuz acaba
İhtar veriyorum.
selahattin_ay
10-30-2007, 21:15
selamlar arkadaslar
loneliness kardesim iyi demissin de bu darbeler olmadan once de siyaset, siyaset olmaktan cikmisti ki.. sen daha iyi bilirsin benim yasim musait degil ama siyaseti yapan baskalarinin siyaset yapmasina izin veren bir genclik yoktu o zaman da..
tabi ki partimizle bu konu biraz olsun asilmis gibi gorunuyor ama ben asilacagina hic umit etmiyorum. Bizim ulus olarak ozelliklerimizden birisi karsit ses duymaya tahammul edemiyoruz
selahattin_ay
10-30-2007, 21:19
merve kardesim lutfen tartismaya katilir misin ???
eee ne diyorduk
selahattin_ay
10-30-2007, 21:21
engel derken de iste arkadaslar kimse karsit ses duymak istemiyor
sivas olaylarini hepimiz biliriz aziz nesin in soyledikleri hosuna gitmeyen bir suru musluman kardesim cani olmustu
onun icin bence duygularimizi abartmamizin dozu kacirmamizin buyuk etkisi var siyaset de hassas bir konu
loneliness
10-30-2007, 21:22
selamlar arkadaslar
loneliness kardesim iyi demissin de bu darbeler olmadan once de siyaset, siyaset olmaktan cikmisti ki.. sen daha iyi bilirsin benim yasim musait degil ama siyaseti yapan baskalarinin siyaset yapmasina izin veren bir genclik yoktu o zaman da..
tabi ki partimizle bu konu biraz olsun asilmis gibi gorunuyor ama ben asilacagina hic umit etmiyorum. Bizim ulus olarak ozelliklerimizden birisi karsit ses duymaya tahammul edemiyoruz
Tabikii darbeden öncede istenilen gençlik yoktu ama bu darbe sadece şiddete karşı yapılmış bir darbe değidi ki.. Oluşturulan kurumları bir düşünün.. Yök gibi şu anda dahi dokunulamıyor...
bu ülkenin genci olupta siyasetle uğraşmamak elde değil.. tabiki ülke gündemini takip etmek dostunu düşmanını tanımak ilerde yönetici olacak şu anki genç beyinler için çok önemli... lakin toplumda orta kesim geçlik dışında siyasetle ilgilenen cumhuriyetin ne zaman ilan edildiğini bilmeyen beyinler var hala
Hasan ERBEK
10-30-2007, 21:24
BÖYLE FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPILACAK BİR BAŞLIK AÇTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR.GERÇEKTEN BÖYLE OLUMLU ÇALIŞMALARA İHTİYAÇ VAR FORUM ADINA.
ÖNCELİKLE BENİM İRDELEMEK İSTEDİĞİM KONU Türk Gençliğinin Siyaset'e Bakışı.
KISACA GENÇLİK KOLLARININ ÖNEMİNİ AKTARACAM.BİR İDEOLOJİNİN,BİR PARTİNİN EN DİNAMİZM SAHİBİ KESİM GENÇLERDİR.BUNA İSTİNADEN HER GÖRÜŞ,PARTİ,FİKİR,İDEOLOJİNİN GENÇLİK KOLLARI,OCAK,BİRLİK,EV GİBİ TERİMLER ADI ALTINDA BİR GENÇ YAPILANMASI VARDIR.BUNLARDAKİ AMAÇ HEM TEMELDEN TABAN YARATMAK,HEM ONLARIN DİNAMİZMİNDEN YARARLANMAK,HEM AKTİFLİKLERİNİ KENDİ ADLARINA DUYURMAK,DUYURTMAKTIR.VE EN ÖNEMLİSİ BU GENÇLERİN İÇİNDEN GERÇEK SİYASETÇİLERİ YETİŞTİRMEKTİR.ZİRA ÜLKEMİZDE YÖNETİMDE BULUNMUŞ BÜTÜN SİVİL BAKANLAR,BAŞBAKANLAR,MİLLETVEKİLLERİ BİR SİYASİ GÖRÜŞÜN GENÇLİK TEŞKİLATLARINDA SİYASETE BAŞLAYARAK PİŞMİŞLER VE BULUNDUKLARI MEVKİLERE GELMİŞLERDİR.
GÜNÜMÜZDEDE BU ŞEKİLDE HER SİYASİ PARTİ,HER GÖRÜŞ KENDİ GENÇLİK YAPILARI İÇERİSİNDE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRMEKTEDİR.VE BAŞARILI OLMAKTADIRLAR.GÜNÜMÜZDE ARTIK GÜNÜMÜZ TÜRKİYESİNDE SİYASİ YAŞAMA AHBAP - ÇAVUŞ İLİŞKİSİ KURARAK PAT DİYE GİRMEK YERİNE GENÇ DİMALARA,ONLARIN HİZMET ADINA YAPTIKLARINA BAKILMAKTADIR.BURADA KARŞILIKLI ARZ -TALEP DENGESİ GÖRÜLMEKTEDİR.LAKİN MEVCUT YASALAR KAPSAMINDA M.VEKİLİ SEÇİLME YAŞININ 30 OLMASI SEBEBİYLE ANCAK 30 DAN SONRA GÖREBİLİYORUZ SİYASETTE GENÇLİĞİ.YİNE HÜKÜMETİMİZİN M.VEKİLİ SEÇİLME YAŞININ 25 OLARAK DEĞİŞTİRMEK İSTEMESİ GENÇLİĞİN SİYASETTE DAHA FAZLA ROL ÜSTLENECEĞİNE BENZİYOR.
selahattin_ay
10-30-2007, 21:24
selamlar arkadaslar
Tabikii darbeden öncede istenilen gençlik yoktu ama bu darbe sadece şiddete karşı yapılmış bir darbe değidi ki.. Oluşturulan kurumları bir düşünün.. Yök gibi şu anda dahi dokunulamıyor...
evet ben sana bir ornek daha vereyim musaaade edersen
ordunun kendi hazirlattigi anayasa degistirmek icin buyuk caba sarfediyor hukumetimiz insallah yine bir atak yapmazlar
selahattin_ay
10-30-2007, 21:27
bu ülkenin genci olupta siyasetle uğraşmamak elde değil.. tabiki ülke gündemini takip etmek dostunu düşmanını tanımak ilerde yönetici olacak şu anki genç beyinler için çok önemli... lakin toplumda orta kesim geçlik dışında siyasetle ilgilenen cumhuriyetin ne zaman ilan edildiğini bilmeyen beyinler var hala
soyle diyebilir miyiz o zaman ? sorumluluktan kacma aliskanligimizin bir etkisi olabilir mi?? cunku ileride iyi bir yonetici olmak dusuncesine sahip cok az insan (idealist) gencimiz var
ayni sinifta mezun olan 30 kisinin sadece 2-3 tanesi yuksek lisans yapiyor mesela
soyle diyebilir miyiz o zaman ? sorumluluktan kacma aliskanligimizin bir etkisi olabilir mi?? cunku iler de iyi bir yonetici olmak dusuncesine sahip cok az insan (idealist) gencimiz var
ayni sinifta mezun olan 30 kisinin sadece 2-3 tanesi yuksek lisans yapiyor mesela
tabiki diyebiliriz... bence bu Türk milletinin kanında olan yada şöyle toplayalım 50 li yıllardan sonraki kuşakta oluşmaya başlayan yetrlilik davası... kimsenin en yüksekte gözü yok günü kurtaracak ekemeğe aşa sahip olsun yeter... bu nedenledirki siyasi çeşitliliğimiz yok örnek isterseniz sayın süleyman demirel şükürler olsun siyasetten çekildi lakin hala akıl hocalığı yapmakta.. ne alaka derseniz yıllarca demirelin koltuğunu sallayacak bir siyasi deha yetiştirememiş bu millet... son örnekte sayın baykal git artıkta yeni neslin önünü aç kardeşim
DURMAK YOK
10-30-2007, 21:32
Gençliğin siyasete bakışı ile başlıyoruz.Sizce gençlerin siyaset'e bakışı ve ilgisi ne durumda.
ben ce şu aralar gayet ii yani belkide gençler yeni yeni yeni siyaset yapıyor
Onlybullet34
10-30-2007, 21:34
Gençlik siyasete yatkın fakat kötü çevreler değişmedikçe düzgün siyaset yapamazlar yada siyaseti tam kavrayamazlar.
loneliness
Sorumluluktan kaçma değil bana göre dediğim gibi engeller... Bir çok engel işte yaş sorunu avrupada 18 ayşında belediye başkanları varken bizde mv olmak için 30 yaşını doldurmak gerekiyor..
merhaba arkadaşlar geç kaldım ama geldimmmm
Hasan ERBEK
BU ARADA GENÇLİĞİN BÜYÜK BİR POTANSİYEL OLMASINA RAĞMEN SİYASETTE ARKA PLANDA KALMASININ BENİM AÇIMDAN 2 BÜYÜK ENGEL VARDIR.
1. GEÇİM KAYNAKLARININ KURULMASI VE YENİ BİR DÜZEN KURMA ÇABASI
2. EĞİTİM SÜRECİNİN GETİRDİĞİ YOĞUNLUK VE EMEK
BU İKİ KISTAS GÜNÜMÜZ GENÇLİĞİNİN BELKİ GEÇ,BELKİ HİÇ BAŞLAMASININ SEBEBLERİNDENDİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM
ben ce şu aralar gayet ii yani belkide gençler yeni yeni yeni siyaset yapıyor
son zamanlarda yaşanan olaylar her kesime yeni fanatikler kattı.. gençlik saflarını kırmızı çizgilerle belirginleştirdi.. bu konuda söylediklerin mantıklı geldi bana
BU ARADA GENÇLİĞİN BÜYÜK BİR POTANSİYEL OLMASINA RAĞMEN SİYASETTE ARKA PLANDA KALMASININ BENİM AÇIMDAN 2 BÜYÜK ENGEL VARDIR.
BU İKİ KISTAS GÜNÜMÜZ GENÇLİĞİNİN BELKİ GEÇ,BELKİ HİÇ BAŞLAMASININ SEBEBLERİNDENDİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM
sana katılmıyorum eğitim o kadar engel değildir ya
selahattin_ay
10-30-2007, 21:35
soyle diyebilir miyiz o zaman ? sorumluluktan kacma aliskanligimizin bir etkisi olabilir mi?? cunku iler de iyi bir yonetici olmak dusuncesine sahip cok az insan (idealist) gencimiz var
tabiki diyebiliriz... bence bu Türk milletinin kanında olan yada şöyle toplayalım 50 li yıllardan sonraki kuşakta oluşmaya başlayan yetrlilik davası... kimsenin en yüksekte gözü yok günü kurtaracak ekemeğe aşa sahip olsun yeter... bu nedenledirki siyasi çeşitliliğimiz yok örnek isterseniz sayın süleyman demirel şükürler olsun siyasetten çekildi lakin hala akıl hocalığı yapmakta.. ne alaka derseniz yıllarca demirelin koltuğunu sallayacak bir siyasi deha yetiştirememiş bu millet... son örnekte sayın baykal git artıkta yeni neslin önünü aç kardeşim
peki sence bunun nedeni nedir kardesim ??
calismak zor mu geliyor? yoksa yukari cikmak isteyenlere yapilan engellemeler mi? yoksa her sey bos ulkemiz de hayat standardlari cok yuksek ??
h.g saliha
gençliğin %75 i siyasetle ilgilenmiyor geçenlerde tv de üniversite gençliğine Türkiye'nin cumhurbaşkanı kim diye sordular abartısız 10 kişiden biri bile bilemedi doğruya en yakın "Ahmet Gül" diyen kızımızın yanıtıydı çözüm hakkında aklıma bir şey gelmiyor maalesef haberleri bile seyretmiyorlar çünkü magazin daha çekici geliyor herhalde... :-\
GÜLseven
10-30-2007, 21:37
gençliğin %75 i siyasetle ilgilenmiyor geçenlerde tv de üniversite gençliğine Türkiye'nin cumhurbaşkanı kim diye sordular abartısız 10 kişiden biri bile bilemedi doğruya en yakın "Ahmet Gül" diyen kızımızın yanıtıydı çözüm hakkında aklıma bir şey gelmiyor maalesef haberleri bile seyretmiyorlar çünkü magazin daha çekici geliyor herhalde... :-\
Demek istediğim budur kısmen benimde...
h.b. selahattin....
bence de dediğiniz gibi yeni yeni katılıyor..çünkü önceden ümitsizdiler bişeylerin değişeceğine inanmıyorlardı...ama şu son 4 sene de gelişen olaylar yeniden ümitlenmelerine sebep oldu...
selahattin_ay
10-30-2007, 21:37
katiliyorum 18 yasinda avrupa da belediye baskani olursun ama biz de 3 en onemli sinavdan 2. si ile OSS illeti ile mesgul oluyoruz o yasta ya da ekmek derdine dusmus oluyoruz coktan
DURMAK YOK
10-30-2007, 21:38
arkadaşlar burası tartışma yeri o zaman kimse neden bir şey yazmıyor
evet ya yazalım arkadaşlar konu sarmadıysa konuyu değiştirelim
selahattin_ay
10-30-2007, 21:41
arkadaşlar burası tartışma yeri o zaman kimse neden bir şey yazmıyor
yaziyoruz kardesim ama biraz yavas yaziyor arkadaslar galiba ben de bazen nerde bu yorumlar diyorum arkadaslar biraz daha hizli ;)
peki sence bunun nedeni nedir kardesim ??
calismak zor mu geliyor? yoksa yukari cikmak isteyenlere yapilan engellemeler mi? yoksa her sey bos ulkemiz de hayat standardlari cok yuksek ??
h.g saliha
bence herşeyden önce zor olan hayat şartları.. ailenin ekonomik duru geçim ferahı... mesela ben istediğim kadar çalışayım siyasete gireyim biyere kadar ailemin beni ünüversite belki ama yüksek lisan okutması imkansız.. bu ülkede alt kesimini temsilen kimse yükselemiyor sayın başbakanının bile benim hayal edemeyeceğim kadar yüksek.. ayrıca ülkemizde siyaset yozlaşmış durumda... halk bile millet vekilini seçerken eğitim durumuna değil maddi durumuna bakıyor. kaldı ki o millet vekili seçilebilmesi için servetinden belli bir kısmını harcaması gerekiyor
demin yorum yaptım bir baktım hızlı yazmışsınız benimki absürd kaldı ortada o bakımdan durdum ben kimden yorum gelirse cevap yazayım dedim kimse yazmamış :D
loneliness
10-30-2007, 21:43
Tabiiki gençlik gelecek kaygısından siyasete vakit ayıramıyor.. Eğitim İş bir çok engel var. Ama gençler olarak bizler siyasi düşüncemizi özgürce açıklayabiliyormuyuz..En önemlisi bu bence
bak milletvekili seçilmek konusunda haklısın en az 5bin lirayı gözden çıkarmak lazım ama ben seçerken milletvekillerinin serveti ne kadarmış diye bakmıyorum bildikleri dil sayısı okulları beni etkiliyor
valla biz yazıyoruz... yorumlarınızı bekliyoruz
Tabiiki gençlik gelecek kaygısından siyasete vakit ayıramıyor.. Eğitim İş bir çok engel var. Ama gençler olarak bizler siyasi düşüncemizi özgürce açıklayabiliyormuyuz..En önemlisi bu bence
bence açıklayamıyoruz..çenesi durmayan bana bile bu konuları konuşmak için %47den sonra cesaret geldi
selahattin_ay
10-30-2007, 21:44
ben hala sutten agzi yanan modundayim
en bariz ornegi cogumuz universite hayatini biliyoruz
kadrolasmanin en iyi yapildigi yasal olarak yapildigi yer orayi gordukten sonra insanin her turlu sevki kiriliyor
bu arada jonathan imzana katılıyorum maalesef!!!
loneliness
10-30-2007, 21:45
kadrolasmanin en iyi yapildigi yasal olarak yapildigi yer orayi gordukten sonra insanin her turlu sevki kiriliyor
Değilmi üniversitede ben laik değilim dediğini bir düşünsenenize...
selahattin_ay
bak milletvekili seçilmek konusunda haklısın en az 5bin lirayı gözden çıkarmak lazım ama ben seçerken milletvekillerinin serveti ne kadarmış diye bakmıyorum bildikleri dil sayısı okulları beni etkiliyor
herkes boyle dusunmuyor ama
hatta bizim konumuzun amaci olan genclerimiz boyle dusunmuyor adam annesi, babasi, sevgilisi hangi parti diyorsa ona veriyor
Onlybullet34
Siyaset'e ilgi var ama ülkemiz çok kaos yaşadı.Fikirler hep bir sis ortamında oluştu.
beni mi anlatıyorsun ne!!!!ülkücüler arasında delireceğim ya!!!
selahattin_ay
10-30-2007, 21:47
bence açıklayamıyoruz..çenesi durmayan bana bile bu konuları konuşmak için %47den sonra cesaret geldi
iste en guzel cevap bence ama yine de hur muyuz ? hayir ? yine de baskalarinin goruslerine saygili miyiz ?? hayir
selahattin_ay
beni mi anlatıyorsun ne!!!!ülkücüler arasında delireceğim ya!!!
ben de siyonistlerin icin de :)
aslında şuan iyi bile durumdayız...insanlar eskiden sokak ortasında meydan dayağı yiyorlarmış fikirlerinden dolayı
DURMAK YOK
aslımda belki dogru olabilir 75 oran çok fazla ama bu sadece üniversite bunların dışında üniversite olmayan var onu da düşünmek lazım yani benim bence gençler siyaste şu alalar daha yakın diyorum bana göre
ya inan o kadar emeğe karşılık hiç teşekkür yok... beğeni yazısının yeri iyi değil sanki, ne dersin
ya inan o kadar emeğe karşılık hiç teşekkür yok... beğeni yazısının yeri iyi değil sanki, ne dersin
bırak beğeniyi ben yorum yapılmasına bile razıyım ;)
Onlybullet34
10-30-2007, 21:49
Lütfen Konuyu dağıtmayalım.İhtar Veriyorum.
selahattin_ay
10-30-2007, 21:49
egitim suresi derken hakli bence
finlandiya da 2 gun derse gidiyorsun 3 gun odev veriyorlar sen kendin calisiyorsun
biz de haftanin 5 gunu sabah 8 aksam 5
selahattin_ay
10-30-2007, 21:50
malesef türkiyede dış güçlerin etkisi çok büyük biçok konuda olduğu gibi özelliklede siyasi alanda arkadaşlarımız uyutulmaya çalışıyor yada cahil olanları kullanılıp siyaset meydanlarında bölücü görev üstlendiriliyor.türk gençliği dizilerle,filmlerle,konsol oyunlarıyla uyutuluyor burda en büyük görev ailelere düşüyor çok şükürki bilinçli ailelerin çoçuklarıyız.
peki biz diger kardeslerimiz icin neler yapabiliriz?
finlandiya da 2 gun derse gidiyorsun 3 gun odev veriyorlar sen kendin calisiyorsun
bari verdikleri eğitim de işe yarasa...gerçekten kanayan yara eğitim....mesela ben hala tarih derslerinde neden yakın tarihin okutulmadığını merak ediyorum
Necip Fazil
10-30-2007, 21:51
Eğitimsiz siyaset olacağına eğitimli siyasetsizlik hayırlıdır. Yoksa Bülent Ecevit gibi siyasetöiler başımızdan eksik olmaz
VesseLam
loneliness
10-30-2007, 21:52
Mesela Üniversitelerdeki durum salihanın dediği gibi bir üni nin bir saiysi grup un elinde bulunması diğer bir üni.. bir başka grupun elinde olması. ... Peki ortada kalan gençler ne olacak farklı görüşteki gençler.. Onlara ya sev ya terk et...
loneliness
10-30-2007, 21:53
bari verdikleri eğitim de işe yarasa...gerçekten kanayan yara eğitim....mesela ben hala tarih derslerinde neden yakın tarihin okutulmadığını merak ediyorum
Değilmi üni lerde tarih dersinin neden verildiği... Askeri zorunluluk!!! Bu bile ne kadar hür bir eğitim aldığımızı gösteriyor..
Mesela Üniversitelerdeki durum salihanın dediği gibi bir üni nin bir saiysi grup un elinde bulunması diğer bir üni.. bir başka grupun elinde olması. ... Peki ortada kalan gençler ne olacak farklı görüşteki gençler.. Onlara ya sev ya terk et...
evet anca solcular gelir burada kavga ederler bunlar onlara iade-i ziyaret yapar...o kadar ki 'gazi ovası bozkurtların yuvası' diye bağırıyorlar yani burada bir çarpıklığın olduğunun farkında bile değiller......
selahattin_ay
10-30-2007, 21:54
ee zaten 12 eylul u anlatanlar da oyle anlatmiyor mu?
ya sagci olacaksin ya solcu ikisinin arasindaki masaya oturursan ikisinden de dayak yersin ;)
ben ce ünüversitelerdeki teşkilatlanma birer gençlik hevesidir... çevrenize bakın 25 yaş üstü ülkücü görebiliyormusunuz. nitekim onlar günü kurtarmanın heyecanın peşinde koşarlar, belli bir olgunluğa erişincede o ideolojiden vazcayarlar..
DURMAK YOK
10-30-2007, 21:54
hakikaten dogru sadece siyaset yapırum diye boş siyaset yapılmaz siyaset demek egitimle olur
ee zaten 12 eylul u anlatanlar da oyle anlatmiyor mu?
ya sagci olacaksin ya solcu ikisinin arasindaki masaya oturursan ikisinden de dayak yersin ;)
bizim hoca anlatıyor tiplerinden ne olduklarını çıkartıyorsduk ona göre cevap veriyorduk diyor
ben ce ünüversitelerdeki teşkilatlanma birer gençlik hevesidir... çevrenize bakın 25 yaş üstü ülkücü görebiliyormusunuz. nitekim onlar günü kurtarmanın heyecanın peşinde koşarlar, belli bir olgunluğa erişincede o ideolojiden vazcayarlar..
evet adamın alaksı yok siyasetle ama üni deki sahip oldukları gücün peşindeler...
selahattin_ay
10-30-2007, 21:57
hakikaten dogru sadece siyaset yapırum diye boş siyaset yapılmaz siyaset demek egitimle olur
egitimi almamiza izin yok ki? oyle bir ortam yok
basma kalip ifadeleri ezberletip
karsindakinin gorusune saygi duymak diye bir sey yok
bazilarinin cani sikilmasin diye yakin tarihimiz konusunda bilgi yok kitap yok
yazilamiyor yeni yeni belgeseller yapilir oldu
loneliness
10-30-2007, 21:57
Peki neden 25 yaşına gelince siyasetten vazgeçiyorlar bir düşünün.... Bana göre bir hevesin kaybolmaması değil... O siyaseti yapmaya ortamın müsait olmaması..
bu konuda da çok haklısınız arkadaşlar ama bizim insanlara neler olup bittiğini anlatmamız lazım....yoksa slogan siyaseti yapanların dedikleri kulağa hoş gelir...
Necip Fazil
10-30-2007, 21:58
Birde şunu soralım kendimize, Sİyaset yapmak nedir? Sadece karşımızdakini mat etmek ki, yoksa mat etmekten vaz geçip kendi fikirlerimizi karşıdakine önemsetmek mi? Yada parti bürolarında çay içmek mi ... Ne dersiniz ...
VesseLam
DURMAK YOK
10-30-2007, 21:58
üniversite ya sagcı olursun yada solcu olursuın diye bence olamaz yani siz aslında hertşeye üniversite katıyorsunuz oysa ne çok genç var onun için ben üniversiteli ddegilim
ama az çok siyaset bilirim yani demem o ki tpolumda çok genç var siyasele ugraşan
Peki neden 25 yaşına gelince siyasetten vazgeçiyorlar bir düşünün.... Bana göre bir hevesin kaybolmaması değil... O siyaseti yapmaya ortamın müsait olmaması..
yo bence ortam meselesi değil dediğim gibi hangi üni ise baskın olan gruba gidiyorlar çünkü güç sahibi oluyolar...
siyasette eğitim şarttır lakin.. olgunluk girişimcilik çok önemlidir.. şöyle anlatmam gerekirse benim odtü yü 1. likle bitirmiş olmam ekonomiyi en iyi şekilde idare edeceğim anlamına gelmez.. çok gezen mi çok okuyan mı derler ya böyle birşey.. şu anki dış işleri bakanımız babacanla sayın cumhurbaşkanımız gülün dönemlerini karşılaştırın.. sayın babacan üniversiteyi 1. likle bitirmiştir bu arada.. demem odur ki siyasi erdemi yakalamak çok önemli, siyasetci işçini halinide bilmeli memurun halinide bunuda okuyarak bilemez anca yaşamalıdır
selahattin_ay
10-30-2007, 22:00
Birde şunu soralım kendimize, Sİyaset yapmak nedir? Sadece karşımızdakini mat etmek ki, yoksa mat etmekten vaz geçip kendi fikirlerimizi karşıdakine önemsetmek mi? Yada parti bürolarında çay içmek mi ... Ne dersiniz ...
VesseLam
hic biridir
bugun bir yerde bomba patliyorsa onun neden oldugunu bilmektir bence siyaset
DURMAK YOK
10-30-2007, 22:00
yani deme o ki boş siyaset yapmayalım biraz bilgimiz olsu ya onun için
VesseLam
sadece başka fikire sahip insanları ikna etmek gerekmez ki mesela etrafımızda siyasetle uğraşmayan ev hanımlarına bile anlatmak gerekir eğriyi doğruyu....
siyasette eğitim şarttır lakin.. olgunluk girişimcilik çok önemlidir.. şöyle anlatmam gerekirse benim odtü yü 1. likle bitirmiş olmam ekonomiyi en iyi şekilde idare edeceğim anlamına gelmez.. çok gezen mi çok okuyan mı derler ya böyle birşey.. şu anki dış işleri bakanımız babacanla sayın cumhurbaşkanımız gülün dönemlerini karşılaştırın.. sayın babacan üniversiteyi 1. likle bitirmiştir bu arada.. demem odur ki siyasi erdemi yakalamak çok önemli, siyasetci işçini halinide bilmeli memurun halinide bunuda okuyarak bilemez anca yaşamalıdır
nasıl yani babacan kötü mü diyorsun
selahattin_ay
10-30-2007, 22:02
evet her is de oyledir ama
illaki ticarette de iktisat mezun olan ac kalan onlarca insan var
25 yaşından kastım okullardaki ideolojik kandırmaca akımına kapılan gençlerdir.. beyinleri yıkanıp ülkücüsüydü solcusuydu diye ayrılan birbirlerine düşman edilen gençliktir. 25 yaş sonrası aktif olarak değil pasif olarak ılımlı ilgilenir siyasetle
DURMAK YOK
10-30-2007, 22:03
bence yalnız düşlünüyorsun sence siyaset nedir
Onlybullet34
10-30-2007, 22:04
Peki arkadaşlar ; Siyaset'e ilgi var bu bir gerçek.Fakat eğitim,çevre,ekonomik durum siyaset'e ilgiyi azaltıyor ve siyaset yerine günü kurtarma , karşıtlık ve Fikirlerde bir karışıklık doğuruyor.Bu durumda ;
Gençliğin Geleceğe Bakışı nasıl olacak ?
selahattin_ay
hayir Sayin Babacan
digerleri gibi gelmeyen ama iyi bir ornektir
Abdullah Gul gibi gelmemistir demek istedi sadece arkadasim ;)
bence yalnız düşlünüyorsun sence siyaset nedir
kime dedin anlamadım ???
Necip Fazil
hic biridir
Peki muhterem, bilmek neyi değiştirecek ? Bileceğimize o insanlara bombanın işe yaramayacağını anlatsak nasıl olur ... Anlamazlar diyemi düşünmeli, yoksa şuan iktidarın yaptığı gibi hizmet götürerek, o bombaların fitillerini yakanları yanlız bırakmak mı ?
VesseLam
hayir Sayin Babacan
digerleri gibi gelmeyen ama iyi bir ornektir
Abdullah Gul gibi gelmemistir demek istedi sadece arkadasim ;)
pardon ya dersten çıktım geldim anca bu kadar anlayabiliyorum...
selahattin_ay
10-30-2007, 22:05
25 yaşından kastım okullardaki ideolojik kandırmaca akımına kapılan gençlerdir.. beyinleri yıkanıp ülkücüsüydü solcusuydu diye ayrılan birbirlerine düşman edilen gençliktir. 25 yaş sonrası aktif olarak değil pasif olarak ılımlı ilgilenir siyasetle
evet cekilme konusunda hem fikir degilim
babacan kötü demiyorum... aktiflik ve siyasi tecrübe açısından tabiki sayın gülün dönemi daha başarılıydı.. yüksek lisans yapmış olması bu görevi en iyi yapacağı anlamına gelmiyor konuda ki kastım bu
Peki muhterem, bilmek neyi değiştirecek ? Bileceğimize o insanlara bombanın işe yaramayacağını anlatsak nasıl olur ... Anlamazlar diyemi düşünmeli, yoksa şuan iktidarın yaptığı gibi hizmet götürerek, o bombaların fitillerini yakanları yanlız bırakmak mı ?
VesseLam
alkışlıyorum....
selahattin_ay
10-30-2007, 22:06
hic biridir
VesseLam
bilmek siyasetin tarifi
gidip anlatmak ise uygulama asamasi her dersin bir teorik asamasi bir uygulamasi vardir
selahattin_ay
10-30-2007, 22:07
babacan kötü demiyorum... aktiflik ve siyasi tecrübe açısından tabiki sayın gülün dönemi daha başarılıydı.. yüksek lisans yapmış olması bu görevi en iyi yapacağı anlamına gelmiyor konuda ki kastım bu
evet bir zamanlar bir dervis vardi onu hatirlatiyor bu sozlerin
tamam işte doğru anlamışım...henüz daha yeni başladık şuanki dönemde diplomasinin sınırlarının zorlandığı aşıldığı bir dönem henüz babacanı yargılayamayız diye düşünüyorum...
AkSa- 34
10-30-2007, 22:08
Arkadaşlar bütün yorumlarınızı okudum.çok güsel düşünceler hepsi.ama unutulan tek bir şey var bu gençlik hakkında.
Öncelikle bu gençliğe ''HAYA'' yakışır........
Haya mümin ahlâkıdır. edep, kulluk ve tüm güzellikler haya ile gelir. şimdilerde anne-babasının, öğretmeninin yanında bacak bacak üstüne atabilen, uzanabilen, kendinden büyüklerin huzurunda hiç çekinmeden sigara içebilen gençlik, haya duygusundan yoksun olduğu için bu halde.
Utanma duygusuna sahip gençlerimize her zamankinden daha çok muhtaç durumdayız. çünkü haya eden bir genç, ne ebeveyninin ne de kanunların ikazına ihtiyaç duyar. hayası onu kötülüklerden uzak durmaya sevk eder.
Gençlere haya duygusunu aşılayabilmenin en güzel yolu yaşayarak göstermektir. onlara bu konuda öncelikle büyükler örnek olmaya çalışmalı. eğer kendimiz örnek olmada yetersiz kalıyorsak, onları örnek alabilecekleri şahsiyetlerle tanıştırmayı ihmal etmemeliyiz. bu şahsiyetlerin ilki Efendimiz (sav) olmalı............................................ .........
Vaktinizi aldığım için kusura bakmayın.selam ve saygılarımla......
BİR GARİP
10-30-2007, 22:09
ÜSTAD NECİP FAZILA ATFEN SÖYLÜYORUM FİKİRSİZ ÖFKE KADAR ÖFKESİZ FİKİR DE ZARARLI...BELKİ DE SİYASET BUDUR...FİKİR VE ÖFKE...BELKİ FİKİRLE ÖFKEYİ AYNI POTADA ERİTTİĞİMİZDE SLOGAN SİYASETİNDEN KURTULABİLİRİZ...
evet bir zamanlar bir dervis vardi onu hatirlatiyor bu sozlerin
evvet hatırlamazmıyız... milliyetci ulusalcı koalisyonun ithal abd menşeili bakanı :D :D
DURMAK YOK
10-30-2007, 22:09
arkadaşlar size bir şey soracagım siyaset diyince kim aklınıza gelir
loneliness
10-30-2007, 22:10
[/quote]
Peki arkadaşlar ; Siyaset'e ilgi var bu bir gerçek.Fakat eğitim,çevre,ekonomik durum siyaset'e ilgiyi azaltıyor ve siyaset yerine günü kurtarma , karşıtlık ve Fikirlerde bir karışıklık doğuruyor.Bu durumda ;
Hangimiz geleceği hakkında olumlu düşünüyor.... Hangimizin gelecek kaygısı yok..
Necip Fazil
10-30-2007, 22:10
hic biridir
VesseLam
bilmek siyasetin tarifi
gidip anlatmak ise uygulama asamasi her dersin bir teorik asamasi bir uygulamasi vardir
Siyasetin tarifi olarak " bilmek " yüklemini kullanırsak hataya düşeriz sanırım. Siyasetçi her konumda, her olayda kendisine çıkar yol bulabilen kişidir. O nedenledir ki, herşeyi bilemese dahi olaylara karşı ne yapacağından haberdardır.
Bugün huzurlu bir şekilde yatarsınız, yarın 15 askerinizi şehid ederler. Peki bunu bilemediği için bir iktidar başarısımız mıdır, yoksa bu olaylara karşılığını veremeyen ve tedbirlerinizi arttıramayan iktidar mı başarısızdır?
VesseLam
Aksa bir mesaj atıp gitmek yok daha tartışma uzun ;)
selahattin_ay
10-30-2007, 22:11
bence normalden daha umitli
iktidarimiz ile daha da umitli
DURMAK YOK
10-30-2007, 22:12
.
tamam işte doğru anlamışım...henüz daha yeni başladık şuanki dönemde diplomasinin sınırlarının zorlandığı aşıldığı bir dönem henüz babacanı yargılayamayız diye düşünüyorum...
bunu yargılama olarak görmemek gerekir... demek istediğim eğitim önemli ama tecrübede ve olayları yaşayarak öğrenmek siyasete aktif bir boyut katar.. unutmamalı ki en büyük dersi hayat veriri bize
siyaset deyince aklıma adnan menders geliyor o dönem geliyor en çetrefilli dönemler...o dönemdeki gençler geliyor..tabii kavga edenler değil başbakanımız gibi çalışan gençler....
Necip Fazil
10-30-2007, 22:14
ÜSTAD NECİP FAZILA ATFEN SÖYLÜYORUM FİKİRSİZ ÖFKE KADAR ÖFKESİZ FİKİR DE ZARARLI...BELKİ DE SİYASET BUDUR...FİKİR VE ÖFKE...BELKİ FİKİRLE ÖFKEYİ AYNI POTADA ERİTTİĞİMİZDE SLOGAN SİYASETİNDEN KURTULABİLİRİZ...
Doğrudur ... Ama yanlızca öfke değil ... Aynı zamanda yanlızca Merhamette Siyasetin etiğine uymaz ... Osmanlı zamanındaki uygulamarı eleştirmek haddimize değildir fakat Kanuni Sultan Süleyman Zamanında Fransaya verilen kapütülasyonları ve onların kralı ile Kanuni arasındaki ilişkileri göz önüne getirecek olursak, yapılan Siyasi hatanın zamanımıza kadar dayandığını görmüş oluruz.
VesseLam
arkadaşlar size bir şey soracagım siyaset diyince kim aklınıza gelir
abdulhamit han gelir benim aklıma... sıfırı tüketmiş bir ülkeyi siyasi zekası siyasi oyunlarla 38 yıl ayakta tutmuş siyasi bir deha... onun gibisi asla gelmez bu memlekete
Onlybullet34
10-30-2007, 22:15
Peki Gençlerin Geleceğe Bakışı Ne ? Neler Düşünüyoruz.
DURMAK YOK
10-30-2007, 22:16
gençlıgın gelecege bakışı bence çok iii yani bu hükümetle insanın içi rahat bence
selahattin_ay
10-30-2007, 22:17
hic biridir
VesseLam
bilmek siyasetin tarifi
Siyasetin tarifi olarak " bilmek " yüklemini kullanırsak hataya düşeriz sanırım. Siyasetçi her konumda, her olayda kendisine çıkar yol bulabilen kişidir. O nedenledir ki, herşeyi bilemese dahi olaylara karşı ne yapacağından haberdardır.
Bugün huzurlu bir şekilde yatarsınız, yarın 15 askerinizi şehid ederler. Peki bunu bilemediği için bir iktidar başarısımız mıdır, yoksa bu olaylara karşılığını veremeyen ve tedbirlerinizi arttıramayan iktidar mı başarısızdır?
VesseLam
onceden bilmek ayridir sonrasinda bilmek de ayridir sen Ataturk un Ozal in sifatlarini soylemissin kardesim
ben bu olaylari bilemeyen karsiligini veremeyen ve 2. hakki veren iktidar basarisizdir diyorum insan oldugu surece suc olacak cunku
valla ben çok umutluyum iyi şeyler oluyor olacak inşallah...bunu akparti başlattı biz akgençler olarak devam edeceğiz...hatta arjantinde ilk kadın c.başkanı seçildi...ben de ilk başörtülü kadın c.başkanı olurum çok ümitliyim yani :D
loneliness
10-30-2007, 22:18
İnşallah ilk kez bu parti zamanın da gençlerimiz daha bir olumlu düşünmeye başladı.. Gelecek kaygısı fazla taşımıyorlar en azından...Tabiiki bir çok sorun çözülmüş değil... İşsizlik gibi Yök gibi Öss gibi Bunlar bir sorun gelecek kaygısında gençlerimiz en güzel günlerinin bunlara ayırmak zorunda kalıyor..
İnşallah ilk kez bu parti zamanın da gençlerimiz daha bir olumlu düşünmeye başladı.. Gelecek kaygısı fazla taşımıyorlar en azından...Tabiiki bir çok sorun çözülmüş değil... İşsizlik gibi Yök gibi Öss gibi Bunlar bir sorun gelecek kaygısında gençlerimiz en güzel günlerinin bunlara ayırmak zorunda kalıyor..
evet ama bu reformlar bile çok az öyle birşey yapmak lazım ki eğitimde sorunlar hollolsun..tabi bu 5 senede olacak bişey değil 10sene 15 sene lazım...
valla ben çok umutluyum iyi şeyler oluyor olacak inşallah...bunu akparti başlattı biz akgençler olarak devam edeceğiz...hatta arjantinde ilk kadın c.başkanı seçildi...ben de ilk başörtülü kadın c.başkanı olurum çok ümitliyim yani :D
valla bizlerle iyi geçin.. sonuçta artık biz seçeceğiz. artık bende sizde söz sahibisiniz cumhurbaşkanı seçmede, sizcede hoş değilmi
selahattin_ay
10-30-2007, 22:22
insallah :D bizim ak gencler olarak umitlerimizin en ust noktaya cikmasi icin su yok illetinin kalkmasi gerekiyor
evet haklısın çok hoş geleceğe iyi bakmamızı zaten bu gelişmeler sağlıyor..
bu arada sevgili halkım 'ÖSS KALKACAK' 'İŞSİZE 500YTL MAAŞ'
GÜLseven
Bu gibi sorunlar birden olumlu çözümlere ulaşamıyor maalesef...Ama Ak Partimiz sayesinde inşallah ümitsiz sorunlarımız bile düzelecek...
Necip Fazil
hic biridir
VesseLam
bilmek siyasetin tarifi
VesseLam
onceden bilmek ayridir sonrasinda bilmek de ayridir sen Ataturk un Ozal in sifatlarini soylemissin kardesim
ben bu olaylari bilemeyen karsiligini veremeyen ve 2. hakki veren iktidar basarisizdir diyorum insan oldugu surece suc olacak cunku
Bu suç değil, basiretsizliktir. Basireti bağlanmış bir iktidarda 57. Hükümette olduğu gibi geldiği dönmemek üzere tarihe gömülür.
Siyasetçi kendisi için doğru olmayanı dahi, karşısındakine saygı duyduğu için kabullenmek zorundadır. Bir anlam ile Siyaset " idare etme sanatı " dır.
% 99 u Müslüman olarak anılan bir memlekette inancı yüzünden bir insana " Şu kadının haddini bildirin " demek, eğitimsiz bir siyasetinde kanıtıdır.
VesseLam
loneliness
10-30-2007, 22:23
evet ama bu reformlar bile çok az öyle birşey yapmak lazım ki eğitimde sorunlar hollolsun..tabi bu 5 senede olacak bişey değil 10sene 15 sene lazım...
Partimiz çok çalıştı ancak Kolay olmuyor... Eskiden yök gibi bir kurumun kaldırılacağı tahmin bile edilmez iken şimdi yök ü kaldırmaktan bahsediyoruz..
loneliness
10-30-2007, 22:24
Peki neler çözülmeli daha neler yapmalıyız sizce bu gelecek konusunda
DURMAK YOK
10-30-2007, 22:25
bence yök kalkmasın içindekiler kalsın böylesi daha ii olur
selahattin_ay
10-30-2007, 22:26
nezip fazil kardesim benim suc dan bahsettigim insanlarin suc islemesi o bombalarin patlamasi idi neyse konudan sapmayalim
genclerimiz ne yapabilir peki? ak gencler olarak biz ne yapabiliriz?
Onlybullet34
10-30-2007, 22:26
Gelecekten umutluyuz siyasi bakımdan.Ama veriler gösteriyor ki kitap okuma alışkanlığı çok az ! Kültürel varlıklara kıymet çok düşük ! Tiyatro yerine İnternet Kafe .Peki Toplumsal değerler bakımından umudumuz ??
şu avrupadaki sistemi getirebilirz eğitime ama bu bayakalın dediği gibi seçim vaadi olamaz..önce birsürü üni kurmak lazım bunun önünde engel çıkartıyorlar...
Necip Fazil
10-30-2007, 22:27
Siyaseti çok çabuk halletmişiz demek ki ... Ben biraz daha siyasette kalayım, gelecek sizin olsun.
VesseLam
Gelecekten umutluyuz siyasi bakımdan.Ama veriler gösteriyor ki kitap okuma alışkanlığı çok az ! Kültürel varlıklara kıymet çok düşük ! Tiyatro yerine İnternet Kafe .Peki Toplumsal değerler bakımından umudumuz ??
evet gerçekten neler yapabilirz...kimse para demesin çünkü tiyatrolar çok ucuz hatta evin karşısında afiş var belediye tiyatrosu öğr0.50 tam 1ytl
DURMAK YOK
10-30-2007, 22:29
bu gelecek konusun da emin olnun ki bizler elimizden geleninden fazlasın yapmalıyız
bu arada gelecek siyasetle olur necip fazıl
selahattin_ay
10-30-2007, 22:29
aksa nin dedigini yapip egitimli ve dinine bagimli bir genclik
o olmuyorsa da en azindan egitimli bir genclik adina egitime verilen onem artabilir su sistemi
Ataturk un yaptigi gibi bir sekilde ithal ederek ya da orjinal bir sistem ureterek en guncel halini vermek
bunun icin toplumsal mutabakat var mi?
Onlybullet34
10-30-2007, 22:30
Siyaseti çok çabuk halletmişiz demek ki ... Ben biraz daha siyasette kalayım, gelecek sizin olsun.
VesseLam
Üstad halletme meselesi değil.Siyaset'e devam edeceğiz.Önümüzde çok program var ilerki zamanda devam edeceğiz.Gençliğin sorunu çok üstadım diğer konularda önemli.
Necip Fazil
10-30-2007, 22:31
Öyle ya, siyaseti bilmeden geleceğe dalmanın manası olmasa gerek ...
VesseLam
loneliness
evet gerçekten neler yapabilirz...kimse para demesin çünkü tiyatrolar çok ucuz hatta evin karşısında afiş var belediye tiyatrosu öğr0.50 tam 1ytl
Evet bu konuda haklısın Tiyatrolar 50 kuruş idi ama gençler rağbet ediyormu Yada kaçımız sinemaya gidiyor..yada gidebiliyor.. yani gençlerimiz int cafelere bilardoya para bulabiliyor ama kitaba tiyatroya bulamıyor-uz...
selahattin_ay
parasi degil zaten sorun
gunde 7-8 ytl internet kafe de oyun oynarak zamanini olduren, katleden genci oraya goturmek de mesele
bir tek dünya ilimleriyle olmuyor ve bir tek dini eğitimle de olmuyor her ikisi de olup en önemlisi de görgü kuralları öğretilmeli gençliğe...
Necip Fazil
10-30-2007, 22:32
VesseLam
Üstad halletme meselesi değil.Siyaset'e devam edeceğiz.Önümüzde çok program var ilerki zamanda devam edeceğiz.Gençliğin sorunu çok üstadım diğer konularda önemli.
İlerleyen programlarda görüşme temennisi ile,
VesseLam
ülkemizde bu kadar siyasi oyun siyasi sorun olduğu sürece bu gençliğin geleceği hep tartışılacaktı.. nitekim yabancı basın bile ülkemizde gelişen siyasi akımı takip etmekte çok zorlanmakta ve bunu belirtmekte
Öyle ya, siyaseti bilmeden geleceğe dalmanın manası olmasa gerek ...
VesseLam
geleceğe de siyasetle yön veririz neler yapabiliriz diyoruz zaten...
selahattin_ay
10-30-2007, 22:36
bir tek dünya ilimleriyle olmuyor ve bir tek dini eğitimle de olmuyor her ikisi de olup en önemlisi de görgü kuralları öğretilmeli gençliğe...
ama simdi dildade
at gozlugu takanlara bir seyler vermek (din adina ) imkansiz
bari tek yonden de olsa bos olmasin insan diye dusunuyorum
su an avrupanin oldugu gibi
en ideali bizim gecmisimiz de oldugu gibi ikimizin ortak temennisi bu
ama yok adam ben muslumanim diyor bitiriyor her seyi
loneliness
10-30-2007, 22:37
Ya yapılacak bir şey eğitim çevre ve aile ailelere çok iş düşüyor.. Gençler görüyoruz ki kimlerle gezdiği belli değil ne yiyip içtiği belli değil ama ailenin umrunda mı.. Aile için çocuk okula gidince iş bitiyor..Ya okulda o çevre yi bir düşünün...
Ya yapılacak bir şey eğitim çevre ve aile ailelere çok iş düşüyor.. Gençler görüyoruz ki kimlerle gezdiği belli değil ne yiyip içtiği belli değil ama ailenin umrunda mı.. Aile için çocuk okula gidince iş bitiyor..Ya okulda o çevre yi bir düşünün...
kesinlikle haklısın yarın öğretmen olacak adamlar bugün iddia oynuyorlar
demek istediğim genellikle müslümanım diyen gençlikte karşısındakini ikna edecek bilgi yok
dünyevi konularda bilgili olan gençlikte imani konulara ilgi yok.
selahattin_ay
10-30-2007, 22:43
kesinlikle haklısın yarın öğretmen olacak adamlar bugün iddia oynuyorlar
ogretmen olmak bile zor geliyor
en kisa yoldan parayi nasil kapabiliriz telasindan
Onlybullet34
10-30-2007, 22:43
Gençliğin Dini Konulara ilgisi az bu da doğru.Eğitim sistemin bunda etkisi var bence.
farkında mısınız her sorun eğitimde düğümleniyor çözülmesi gerekirken!!!!
dini bilgisizlik bence merhametsiz ve boş bir gençliği doğuruyor.
bütün sorunlarda bundan kaynaklanıyor.
loneliness
10-30-2007, 22:47
dini bilgisizlik bence merhametsiz ve boş bir gençliği doğuruyor.
bütün sorunlarda bundan kaynaklanıyor.
Evet haklısınız.. Dini eğitimin gençler üzerinde ne kadar büyük bir etkisinin olduğunun bir göstergesi bu... Hiç bir şekilde din eğitimi almamış bir genç de allah korkusu beklemek yanlış olur... Ve o genç hiç beklenmeyen şeyler yapabilir..
Onlybullet34
10-30-2007, 22:47
Her alanda eğitim şart.
GÜLseven
10-30-2007, 22:48
Gençliğin Dini Konulara ilgisi az bu da doğru.Eğitim sistemin bunda etkisi var bence.
Evet... En basitinden okulda verilmesi gereken din dersi konusu bile uzun tartışmalardan geçerek belli bir sonuca ulaşabildi...
selahattin_ay
10-30-2007, 22:48
hayir her sorun dini kulturden geciyor
DİNİ KÜLTÜR DERKEN O DA EĞİTİMLE OLUR
loneliness
10-30-2007, 22:49
Her alanda eğitim şart.
Tabiiki bu eğitim sisteminin ülkemizde boş kuşakların yetişmesine katkısı çok büyük.. Eğer ki düzgün bir eğitim sistemimiz olsa idi . Biz Ab ye girmek için çabalamazdık belkide..
selahattin_ay
10-30-2007, 22:50
soyle diyeyim
en azindan dini kulturu biraz iyi olsa en azindan zararsiz bir genc oluyor
simdi hic bir sey olmayinca
hem zararli hem bos bir genclik
Allah im sen koru bizi onlardan :(
loneliness
10-30-2007, 22:50
soyle diyeyim
Yanlız dini kültürde yeterli mi sizce bana göre değil...
selahattin_ay
10-30-2007, 22:51
soyle diyeyim
loneliness kardesim yeterli demedim sadece kotunun iyisidir dedim ;)
Onlybullet34
10-30-2007, 22:52
Arkadaşlar gazeteye bile tersten başlıyoruz. :D
loneliness
10-30-2007, 22:52
:D :D :D :D :D ;D ;D ;D ;D
loneliness
10-30-2007, 22:53
Niye başlamayayım 3 sayfa haberlerini okumak için mi....
arkadaşlar çok güzeldi ama ben gidiyorum maalesef....inşallah daha çok katılımın olduğu nice tartışmalara....iyi geceler.....son sözümü de söyleyim deminden beri aklıma geliyordu eğitimle alakalı değil siyasetle alakalı başbakanımızdan:
SİYASETİN LİMANI AHLAKTIR....
selahattin_ay
10-30-2007, 22:53
bunun icin zaman gazetesi bir degisiklik yapti gazetenin spor bolumunu orta kisma koydu
ne oldu degisen ne hic birsey
bu sefer de orta kisimi (spor ) alip gazeteyi atan cok insan gordum
BİR GARİP
10-30-2007, 22:54
BÜTÜN MESAJLARI AZ ÇOK OKUMAYA ÇALIŞTIM...HERKESE TEŞEKKÜRLER...BÜTÜN BUNLARDAN SONRA SÖYLEYECEĞİM TEK ŞEY,BURAYA YAZDIĞIM İLK YAZIDAN İBARET OLACAKTIR YİNE...ÖFKE VE FİKİR...BÜTÜN HER ŞEY BUNLAR DA SAKLI...MESELE ÖFKE VE FİKİRİ AYNI HAMURDA YOĞURABİLMEKTE...SİYASET İŞTE BU HAMURA ŞEKİL VERENLERİN EMRİNDE OLACAKTIR...SAYGILAR...
GÜLseven
10-30-2007, 22:54
bunun icin zaman gazetesi bir degisiklik yapti gazetenin spor bolumunu orta kisma koydu
;D :D ;D :D ;)
loneliness
10-30-2007, 22:55
Ben spor sayfası için değil... Şahsen neden olduğunu ben dahi çözemedim henüz.. Ama 3. sayfa büyük bir etki..
selahattin_ay
10-30-2007, 22:55
3 sayfa haber
1. sayfa tamamiyle cinayet haberleri
2. sayfa tamamiyle magazin haberleri
3. sayfa tamamiyle fuhus haberleri (kasitli konuluyor )
ornek olarak da posta gazetesi (turkiyenin en yuksek tirajli gazetesi)
Onlybullet34
10-30-2007, 22:56
Zaman güzel düşünmüş :D
soyle diyeyim
baştan beri dediğim şu ki müslüman bir genç boşvermemeli her konuda bilgili ve görgülü olmalı
loneliness
10-30-2007, 22:56
3 sayfa haber
1. sayfa tamamiyle cinayet haberleri
2. sayfa tamamiyle magazin haberleri
3. sayfa tamamiyle fuhus haberleri (kasitli konuluyor )
ornek olarak da posta gazetesi (turkiyenin en yuksek tirajli gazetesi)
Peki bunda kim suçlu birazda o gazeteyi okuyanlar değil mi..
loneliness
10-30-2007, 22:57
Posta gibi bir gazete Türkiyenin en çok satanı olursa ??? ??? ??? :-[ :-[ :-[
selahattin_ay
10-30-2007, 22:59
abi 1 etken daha var aslinda
herkes ayni yalani soyluyor
bulmacasi icin aldim diyor ama haydar dumen kosesini ezbere biliyor :D
loneliness
10-30-2007, 23:01
abi 1 etken daha var aslinda
herkes ayni yalani soyluyor
bulmacasi icin aldim diyor ama haydar dumen kosesini ezbere biliyor :D
kardeş çok haklısın sizin ordada öyle demekki.. Buda benimde açıklamak istemediğim düşüncmi haklı çıkarıyor..
posta gazetesi olmasa zaten insanlarımız hiç gazete okumayacak çünkü öyle bir gazete gündemden haberdar olmak için alınmıyor malum.
Onlybullet34
10-30-2007, 23:07
Tartışmaya katılan,katılmayan tüm forum üyelerine teşekkürler.Güzel program oldu.Selametle .
Bi dahaki programa görüşmek üzere.
Görüş Ve Önerilerinizi Bize Yazın (http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=21029.0)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.