fatih kısaparmak balon baskılı balon İmam'ın Yaptığı Doğru mu? - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İmam'ın Yaptığı Doğru mu?

Üç mevsim
06-07-2008, 02:31
İmamdan Trabzonspor'a destek

Trabzon'daki Sarılar Camisi imamı Ömer Oskay, cuma namazı öncesi verdiği vaazda, cemaatten Trabzonspor'a destek vermelerini istedi.
http://www.hizliresim.com/2008/6/7/382.jpg
(resim alakasızdır)

Cuma namazı öncesi dini konularda vaaz veren Oskay, konuşmasının sonunda, konuyu taraftarı olduğu Trabzonspor'a getirerek, ''Cemaatimizin de deşarj olmaya ihtiyacı vardır. Malumunuz Trabzonspor'umuz çok iyi transferler gerçekleştirdi. Haydi Ersun hoca. Artık bütün iş sende. Şeker var, un var, helva yapmak sana düşüyor. Yoksa ligin ilk 5 maçında havlu atmayalım. Yönetimimiz, cemaatimizin yüzünü güldürdü. Hocamız ve futbolcularımız da bizlerin yüzünü inşallah güldürecektir. Bunu bekliyoruz. Sizden de destek bekliyoruz'' dedi

Cemaat de imamın duasına karşılık ''Amin'' diye karşılık verdi.

İmam Oskay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan transferlerin ardından Trabzonspor'un şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olduğunu belirterek, ''Sarılar Camisi'nde yaklaşık 13 yıldır görev yapıyorum. Daha önceleri de camide Trabzonspor'dan bahsediyordum. Geçtiğimiz sezon kötü gidince ara vermiştim konuşmaya. Şimdi transferler güçlü olunca, başarılı işler ortaya çıkınca, tekrar konuşmaya başladım'' diye konuştu.

Cemaatten, gündem dışı konulardan bahsetmesi konusunda istekler geldiğini ifade eden Oskay, ''Biz de cemaatin isteğini uygun gördük. Futbol Trabzon için çok önemli. Trabzonluların, Trabzonspor'da güzel işler olduğu zaman yüzleri gülüyor. Bu da bizi mutlu ediyor'' dedi.

AA

DoĞu
06-07-2008, 02:37
ne olacak ne güzel keşke galatasaray dua etiren bi imma da olsa.

Üç mevsim
06-07-2008, 02:38
Arkadaşlar sizce imamın Cuma namazından önce verdiği vaazda Trabzonspor'u anlatması ve destek istemesi doğru mudur? yanlış mıdır? Olabilir de olmayabilir de mi? Nasılbakıyorsunuz olaya. Levent Abi bir yorumunu alsaydık ya..

tayyipleyiz
06-07-2008, 02:44
Cemaati ne adına desteğe çağırdığına bağlı ...? ;)

Ben okudum, içerikte sadece "deşarj" yazıyor. Yeterli gelmedi bana ... Tabi bu benim görüşüm. :)

RDönmezs
06-07-2008, 02:47
Bu haberi görünce bizim imam aklıma geldi bu hafta yardım olmadı cebimdede bozuklar çok verirdim haftaya artık :)

Üç mevsim
06-07-2008, 02:55
Cemaati ne adına desteğe çağırdığına bağlı ...? ;)

Ben okudum, içerikte sadece "deşarj" yazıyor. Yeterli gelmedi bana ... Tabi bu benim görüşüm. :)

Trabzonluluk adına desteğe çağırıyor abi ne adına olacak.. Daha doğrusu desteğe çağırmaktan ziyade (o da var tabi ama) cemaati keyiflendirmek amacında galiba.. Trabzonluluk adına...

CeVHeR
06-07-2008, 02:56
Spora dini alet etmeyin. Laikliği ortadan kaldırmak için ilk darbeyi spora atıyorsunuz değil mi? Sizi gidi irticacılar sizi. Hemen ADD' ye ve Hürriyet GAzetesine he bir de ÇYDD' ye şikayet edeceğim sizi.. :D

Üç mevsim
06-07-2008, 02:59
Spora dini alet etmeyin. Laikliği ortadan kaldırmak için ilk darbeyi spora atıyorsunuz değil mi? Sizi gidi irticacılar sizi. Hemen ADD' ye ve Hürriyet GAzetesine he bir de ÇYDD' ye şikayet edeceğim sizi.. :D

İroni mi bu? :-* Yoksa din spora alet ediliyor da ondan..

Üç mevsim
06-07-2008, 03:00
İyice kafam karıştı ha.
Din mi spora alet ediliyor (!)
Spor mu dine alet ediliyor (!)

tayyipleyiz
06-07-2008, 03:01
Öyle değil kardeşim. Hutbede isen malayani söyleyemezsin ... Söylediğin hakk olmalı . Trabzonluluk ne açıdan hakkaniyet kazanıyor. Trabzonsporluluk ne verir cemaate asıl olan budur bence ... ;)

CeVHeR
06-07-2008, 03:02

İroni mi bu? :-* Yoksa din spora alet ediliyor da ondan..

Ciddi olduğumu düşünmüyorsun herhalde... :-X

tayyipleyiz
06-07-2008, 03:02

:D :D :D

Üç mevsim
06-07-2008, 03:09
Öyle değil kardeşim. Hutbede isen malayani söyleyemezsin ... Söylediğin hakk olmalı . Trabzonluluk ne açıdan hakkaniyet kazanıyor. Trabzonsporluluk ne verir cemaate asıl olan budur bence ... ;)

Yo onu savunmuyorum canım, öyle şey yapmam. Ama şu var hutbede değil Cuma öncesi vaazın sonunda birkaç cümle kurmuş :-\

Kafes
06-07-2008, 04:46
Bence hic bir sey dine alet olmaz ama din tum hayatimizin aletidir :-*

Kisacasi kismen olabilir.

Parantez
06-10-2008, 17:53
çoooo...oooookk saçma
bende bazen maçlarda falan dua ediyorum
sonra da ne yapıyorum ben diyorum bi ikilemdeyim
ama camideki değerli vaktin ts ile geçirilmesine neden olması
çok saçma kınıyorumm

neyse ben beşiktaşıma dua etmeye devam edeyim :-X

politikaci
06-10-2008, 17:55
Çok saçma allahım ya millet trabzonspora mecbur duamı edicek

tayyipleyiz
06-10-2008, 18:00
Çok saçma allahım ya millet trabzonspora mecbur duamı edicek

Özgün gelmeden kaç bence ... :)

Hüdaverdi
06-10-2008, 18:02
Bizim camii imamının Gs için hep dua etmesini istemişimdir :-X
Bu yüzden kısmen olabilir ama ne kadar doğru bilemem tabi ki :-*

Ts için içten 'amin' diyen cemaat inşAllah ülke için,Filistin için,Çeçenistan için içten 'Amin' diyorlardır.

NuR-eFSaN
06-10-2008, 18:08
Kısmen olabilir bence . . . 8)

Eşref
06-10-2008, 18:09
Camii'de bence vaaz konusu yapılacak bir durum değil bu. Camii ciddiyettir. Çünkü o kutsal mekanda Rabbimizin huzuruna çıkarız. Tüm fani şeylerden kendimizi sıyırıp Allah'a yöneliriz. Eğer taraftarlık adına Camii içinde böyle bir dua yapılmışsa bu o kutsal mekanın amacına ters düşer, saygısızlık olur. Yani çok yanlış.

Eğer Trabzon şehrinin kalkınması, futbol ile halkın kazancının bol olması için Trabzonspor'a dua edilmişse hoş karşılanabilir. Niyeti tam bilmediğim için "birşey diyemem" seçeneğini işaretledim.

Parantez
06-10-2008, 18:11
Camii'de bence vaaz konusu yapılacak bir durum değil bu. Camii ciddiyettir. Çünkü o kutsal mekanda Rabbimizin huzuruna çıkarız. Tüm fani şeylerden kendimizi sıyırıp Allah'a yöneliriz. Eğer taraftarlık adına Camii içinde böyle bir dua yapılmışsa bu o kutsal mekanın amacına ters düşer, saygısızlık olur. Yani çok yanlış.

Eğer Trabzon şehrinin kalkınması, futbol ile halkın kazancının bol olması için Trabzonspor'a dua edilmişse hoş karşılanabilir. Niyeti tam bilmediğim için "birşey diyemem" seçeneğini işaretledim.

bravo malkoçoğlu :D +

Eşref
06-10-2008, 18:12

bravo malkoçoğlu :D +

;D

Parantez
06-10-2008, 18:15
ya eğer Allah nsip eder de hacca gidersem
beşiktaş'a dua etmeliyim baksanıza atı alan üsküdarı geçti :D

sizce takım için hutbeyi geçtim de
dua edilmesi doğru mu?

Amenna__
06-10-2008, 18:19
Rasülullah (s.a.v) zamanından devesini kaybeden bir sahabi mescide gelip, kainatın efendisinin sohbet esnasında devesini kaybettiğini ilan etmesini ister o ise allah sana onu buldurmasın der bunun sebebi ise camiler sadece allah (c.c) ne ibadet ve taate yöneltecek işler için yapılmıştır buyrulduğu rivayet olunuyor.

cümle kurmakta zorlandım yalnız mefhum olarak sanırım meramım anlaşılmıştır vesselam....

Eşref
06-10-2008, 18:23

dua edilmesi doğru mu?

Doğru olmayabilir belki. Ama yanlış da değil. İnsanın içinden geliyor bu. "Aa bu futbol dua etmemeliyim" şeklinde bir yasak, bence getirilemez. Ama "Dua ettim halde takımım yenildi" diyorsanız yada aklınızdan böyle bir düşünce geçiyorsa o zaman bir sıkıntı olabilir.

Eşref
06-10-2008, 18:24
Rasülullah (s.a.v) zamanından devesini kaybeden bir sahabi mescide gelip, kainatın efendisinin sohbet esnasında devesini kaybettiğini ilan etmesini ister o ise allah sana onu buldurmasın der bunun sebebi ise camiler sadece allah (c.c) ne ibadet ve taate yöneltecek işler için yapılmıştır buyrulduğu rivayet olunuyor.

cümle kurmakta zorlandım yalnız mefhum olarak sanırım meramım anlaşılmıştır vesselam....

Konuyu çok güzel açıklayan, çarpıcı bir rivayete yer vermişsiniz. Allah razı olsun. +

politikaci
06-10-2008, 18:26
Aslında takım için dua edilmesi güzel birşey ama işin boyutu farklı tabiki cemaatler hocanın her duasına amin derler aslında hoca burda herkesi mecbur bırakmış açısındanda yanlış olabilir

Parantez
06-10-2008, 18:26

dua edilmesi doğru mu?

Doğru olmayabilir belki. Ama yanlış da değil. İnsanın içinden geliyor bu. "Aa bu futbol dua etmemeliyim" şeklinde bir yasak, bence getirilemez. Ama "Dua ettim halde takımım yenildi" diyorsanız yada aklınızdan böyle bir düşünce geçiyorsa o zaman bir sıkıntı olabilir.

yaa :'( :'( ya ben her maçı duayla geçiriyorum :D

allahım nolur gol olsun
bismillahirrahmanirrahim falan diyorum pozisyonlarda
serbest vuruş ve penaltılarda da tabi özel dualarım var (:

ne bileyim ya kimden yardım isteyeyim en yakın Allah'tır insanlara

allah hepimiz için hayırlısını nasip etsin

sağol beni aydınlattın malkoç :D

Eşref
06-10-2008, 18:30

dua edilmesi doğru mu?

allahım nolur gol olsun

Estağfirullah. Aydınlatmadım. Sadece fikirlerim bu. Ama bende dua ederim maçlarda. 3 ihlas bir Fatiha muhakkak okurum. :)

Hüdaverdi
06-10-2008, 18:31
Anlaşılan o ki Ts için dua edilmesi hoş değil,Gs için edilsin bari ;D

Parantez
06-10-2008, 18:32

dua edilmesi doğru mu?

allahım nolur gol olsun

Estağfirullah. Aydınlatmadım. Sadece fikirlerim bu. Ama bende dua ederim maçlarda. 3 ihlas bir Fatiha muhakkak okurum. :)

oo tüm beşiktaşlılar dua ediyor maçlarda demek
Allah kabul etsin inşallah malkoç 8)

politikaci
06-10-2008, 18:34
oo siz sadece bjk lilerinmi dua ettiğini sandınız :D

Eşref
06-10-2008, 18:35
O kadar yazı yazdım. Şimdi duana amin demekte çekiniyorum. :-[ Ama burası camii olmadığına göre rahatlıkla diyebilirim ki: AMİN!

Parantez
06-10-2008, 18:36

ee sizin sırrınız nedir poli :D

politikaci
06-10-2008, 18:37

ee sizin sırrınız nedir poli :D
:D :D o veriyimde şampiyonluklar gitsin :D

Eşref
06-10-2008, 18:38

Aslında tüm takımlar için dua ediyoruz. Çünkü Beşiktaş'ın kazanmasını istemek, aynı zamanda rakiplerimizin de yenilmesi için dua etmektir. :P

Parantez
06-10-2008, 18:39

Aslında tüm takımlar için dua ediyoruz. Çünkü Beşiktaş'ın kazanmasını istemek, aynı zamanda rakiplerimizin de yenilmesi için dua etmektir. :P

oo forum editörü çok doğru söyledin gerçekten :D

ee poli nerde kalmıştık
he şey şey sırrınız de ÇABUL SÖYLE ÇABUKKK :D

politikaci
06-10-2008, 18:41

ee poli nerde kalmıştık
kusra bakmayın veremeyiz :D :D :D herkes kendi taktiğiyle devam etsin . :D :D
(anlayın seneyde şampiyon olmak istiyoruz) :D

Parantez
06-10-2008, 18:42

ee poli nerde kalmıştık

tamam öyle olsun
gelecek sezon sonu görürsün sen :D

politikaci
06-10-2008, 18:43

ee poli nerde kalmıştık

tamam öyle olsun
:D tamam gelecek sezon sonu ama biz kordonda şampiyonluk kutlamasında olacağız ertesi günü konuşabiliriz :D :D

Parantez
06-10-2008, 18:45

ee poli nerde kalmıştık

tamam öyle olsun
:D tamam gelecek sezon sonu ama biz kordonda şampiyonluk kutlamasında olacağız ertesi günü konuşabiliriz :D :D

bizim kutlamalara gslileri de mi alcaklarmış
aa bak hiç haber vermediler ;D :D ;D

Üç mevsim
06-10-2008, 19:45
akkparti sen bizim imamı da geçtin :D Bir Başka cemaat dünden razı böyle bir duaya, yani mecburiyetten değil :D

Sevgili forum editörü Kara Eşref söylediklerinize katılıyorum, amenna sizin bakış açınız da isabetli.

Ancak arkadaşlar durum şöyle, imam TS için dua etmiyor veya dua ettirmiyor. Cuma namazından önce vaaz yapılır ya işte vaazın sonunda "'Cemaatimizin de deşarj olmaya ihtiyacı vardır. Malumunuz Trabzonspor'umuz çok iyi transferler gerçekleştirdi. Haydi Ersun hoca. Artık bütün iş sende. Şeker var, un var, helva yapmak sana düşüyor. Yoksa ligin ilk 5 maçında havlu atmayalım. Yönetimimiz, cemaatimizin yüzünü güldürdü. Hocamız ve futbolcularımız da bizlerin yüzünü inşallah güldürecektir. Bunu bekliyoruz. Sizden de destek bekliyoruz'' diyor, çarpıtmayalım lütfen :)

Ayrıca maç için takım için dua eden arkadaşlara teessüf ediyorum ve yaptıklaırnı çok saçma buluyorum. Hiç yapmadım hiç de yapmam. O ne öyle "Allahım nolur gol atalım, nolur yenelim" :D Serbest atışlarda besmele vs. akkparti sen uçmuşsun... :D

Parantez
06-10-2008, 19:47
Ayrıca maç için takım için dua eden arkadaşlara teessüf ediyorum ve yaptıklaırnı çok saçma buluyorum. Hiç yapmadım hiç de yapmam. O ne öyle "Allahım nolur gol atalım, yenelim" :D Serbest atışlarda besemel vs. akkparti sen uçmuşsun... :D

ne diyim söyleyin bana
ne yapsın bu aciz sümeyye kimden yardım dilesin :D

politikaci
06-10-2008, 22:12

ee poli nerde kalmıştık

tamam öyle olsun

bizim kutlamalara gslileri de mi alcaklarmış
aa bak hiç haber vermediler ;D :D ;D
bu güzeldi :D

Demokrat
06-10-2008, 22:34
Hocam duaniza amin diyorum, insallah Trabzonsporumuz basarili olacak konu hakkindaki yorumum ise sonucta Trabzonspor o yöre icin cok sey ifade ediyor, hoca ninda böyle sosyal bir konuya deginmesi bence yerinde olmus ;)