fatih kısaparmak balon baskılı balon İSLÂM Hukukuna Göre oy Hangi Partiye ? - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İSLÂM Hukukuna Göre oy Hangi Partiye ?

havace
05-27-2011, 22:29
İSLÂM Hukukuna göre Oy verirken hangi kıstaslara ve kâidelere bakılarak karar verilir ...

Seçimlerde hangi partiye verilmeli ve oy verilecek parti seçilirken Akâmı Fıkhiyyeye göre nelere dikkat edilir ?

İSLÂM Hukukunda uzman Hoca Efendilerin , Kavaidi Fıkhiyye ile konuyu
değerlendirmelerini ...

Dinlemek için TIKLAYNIZ !!! (http://www.medresedersleri.com/kimeoy.htm)

Değerlendirmeleri yapan zatlar normal hocalar değildir , ilmi seviyeleri çok yüksektir ...

BlueMoon
05-27-2011, 22:51
oyumuz belli Allahın izniyle. partimiz yine tek başına iktidar olacaktır. şüpheniz olmasın. ama memleketimiz üzerinde yine bi karanlık senaryolar döndürülmeye çalışılıyor. tam demokrasiyi halkımız kendi benliğinde doya doya yaşamaya başladığı 8.5 yıl içinde bir de üzerine tam demokratik, bütün hak ve özgürlükleri kapsayan sivil bir anayasa yapacakken etiler ve diyarbakırda bomba olayları yapılarak 27 mayıs ve 12 eylül tarihlerine geri dönüş yapmak istemektedirler. halkımız uyanık olmalıdır. bir daha bu memleketin geri gitmesine izin verilmemelidir.

havace
05-27-2011, 23:04
İSLÂM düşmanları aynı safta toplandıkları halde Müslümanlar 3 sandalye hesabı ile neden biraraya gelemiyor anlamakta zorlanıyoruz...

ak-sevdalı
05-28-2011, 00:45
müslümanda olsa insanlarda nefis vardır inasının enbüyük düşmanıdır nefis koltuk sevdalısı ayrımcılar nefislerine hükmedemiyorlar ama bu millet kasıtlı kasıtsız ayrıştırmaya çalışanlara pirim vermeyecek dürüst siyasetin adresi düzgün insanların gücü olan AK parti Allahın izniyle bu seçimlerden dahada güçlenerek çıkacaktır

havace
05-29-2011, 01:39
Reis olma sevgisi , çok zor çıkan bir haslettir...

Harzemşahlı
05-29-2011, 18:25
Allah yardımcımız olsun...

havace
05-29-2011, 22:55
Allah yardımcımız olsun...

Amin ..

İntifada
05-29-2011, 22:58
Cemaatlerine boykot çağrısı yapan hocalar ıslam hukukunu bilmiyor mu ?

ak-sevdalı
05-30-2011, 02:49
eğer cematlerini boykota çağıran hocalar varsa evet bilmiyor bir insanın üstündeki enbüyük kulhakkı ülkesinin kaderini değiştirecek olan oyudur

İntifada
05-30-2011, 03:01
E adam demokrasiyi içsellestirip olası bir kötülüğün vebalini almak istemiyor belki...
Zamaninda çoğu cemaatler süleyman demirelı destekledi ne faydasını gördük ?
Ne yaptı ıslam için müslümanlar için memleket için...

ak-sevdalı
05-30-2011, 03:12
oykullanmamak ehveni şere karşı şerri desteklemekle eşdeğerdir birhocanın boykotuna katılıp oy kullanmayan aid olduğu ülkenin tüm insanlarına karşı sorumludur vebalini üstlenir bunun hiç kurtuluşu yoktur ülkesine hayırlı olduğunu düşünerek oy verdiği parti iktidar olurda kötü icraatlada bulunursa verdiği oydan pişmanlık duyar ceza çekeceksede kendi oyunun vebalini çeker olaki yanılgıdan ötürü Allah afedebilirde sence hangisi karlı

HaArP
05-30-2011, 03:19
Meselenin boyutları vardır kardeşlerim... ''Oy kullanmak'' Birincil düzeyde Haşa ''Tanrı yoktur Toplum vardır'' akidesine göre zararlıdır... Lakin buna elle, dille, kalple hükmü uyarınca Amelinde ''Hakikate'' ulaşma fikri ve Müslüman olduğuna emin olduğunuz şahıs liderlik ediyor ise ''Allah'ın eli halifenin üzerindedir'' akidesine göre oy verilmesi sakıncalı değildir...

İslam Askeri ve Siyasi bir Dindir... Türkiye Dahili Alanda Cihad hükmü ile hareket edilen bir yerdir... Ak Parti'nin alternatifi yoktur... Bu itibarla oy verecekler ona vermeliler... İslami vebalden korkanlar ise hiç buna yaklaşmamalıdırlar...(Bu bir öğüttür) İslam'ın dereceleri vardır Allahualem...

ak-sevdalı
05-30-2011, 03:26
islami vebalden korkanlar neyapmalıdırlar bu ülkede kendilerini yokmu saymalıdırlar islamın neresinde böyle bir hüküm vardır

HaArP
05-30-2011, 03:27
islami vebalden korkanlar neyapmalıdırlar bu ülkede kendilerini yokmu saymalıdırlar islamın neresinde böyle bir hüküm vardır

İslami vebalden korkanlar Hicret etmelidirler...!

ak-sevdalı
05-30-2011, 03:27
islamın dünya üzerinde yayılışı nasıl olmuştur zulmünkarşısında kendini yoksayan bir avuç insanlamı

HaArP
05-30-2011, 03:29
islamın dünya üzerinde yayılışı nasıl olmuştur zulmünkarşısında kendini yoksayan bir avuç insanlamı

Sanırım aynı konudan bahsetmiyoruz...

ak-sevdalı
05-30-2011, 03:29
burası müslüman ülkesi bende hamdolsun müslümanım bunu kabullenemeyenler hicret edebilir

ak-sevdalı
05-30-2011, 03:30
nneden basediyoruz biz türkümü söylüyoruz burda

HaArP
05-30-2011, 03:31
burası müslüman ülkesi bende hamdolsun müslümanım bunu kabullenemeyenler hicret edebilir

Daha fazla siz ileri gitmeden kavramları dikkatli incelemenizi öneririm...

ak-sevdalı
05-30-2011, 03:36
yanlış bir öneride bulundun kısaca %99 u müslüman bir ülkede müslüman insanların oyvereceği bir parti yoktur dolayısiyle yaşama hakkıda yoktur topyekün çekin gidin demeliydin

HaArP
05-30-2011, 03:39
yanlış bir öneride bulundun kısaca %99 u müslüman bir ülkede müslüman insanların oyvereceği bir parti yoktur dolayısiyle yaşama hakkıda yoktur topyekün çekin gidin demeliydin

Öncelikle Bu ülkenin %99 Müslüman değildir...!

İkinci olarak ben öyle bir öneride bulunmadım dikkatli inceleyiniz...!

Üçüncü olarak Hicret ve Cihad Nasip işidir... Kaldıran ve Götüren Allah c.c.dir... ! Dereceleri nakil yaptım acizane mesele anlaşılsın açısından...

Ayrıca Bu Ülkede Demokrasi Araç mıdır ? Amaçmıdır ? Lütfen cevap veriniz ?

İntifada
05-30-2011, 03:41
Neye dayanarak burasının islam ülkesi olduğunu söylüyorsun ?
Hangi kanunda hangi yasada yazıyor ?
Aksine laiklik var...
Ben oy vermeyin demiyorum kendinde kullanıyorum ama bunu islami olarak pişirip servis etmeyin diyorum...
Demokratik bir sistemde yaşıyoruz ve bunu şimdilik en iyi işimize yarayan en iyi şekilde kullanmak için oy veriyorum...
Vereyim örneği bu sistem anadol islami hukuk ve sistem ferrari
Ferrariyi isterim ama ulaşamıyorum diye elimin altındaki anadoluda hor kullanmam...
Ama ben yürüyerek elde edeceğim ferrariyi diyenede laf ettirmem...
Madem müslümanlar olarak organize oluyoruz hadi olup sistemi yeniden düzenleyelim yoksa gerisi boş

ak-sevdalı
05-30-2011, 04:02
sen kabuletmesende bu ülkenin %99 umüslümandır bunun bensöylemiyorum sen islami vebalden korkanlar hicret etmelidir diyerek benim söylediğim şeyi kastedmiş oluyosun hermüslüman vabalden korkar elbetteki hicret ve cihat nasib işidir kim buna itiraz ettiki demokrasi sadece bu ülkede değil her ülkede araçtır bakın kardeşlerim tartışmalarımızı gereksiz yerlere götürmenin bir anlamı yoktur zaten bu ülkede bilen bilmeyen herkes din adına ahkam kesiyor ve bundanda ençok müslümanlar zarargörüyor bulunduğumuz platform bir siyasi platformdur burada dini konuları tartışmakta ayrıca sakıncalıdır ben meramımı anlatamadım siz yanlışmı anladınız onu bilemem ben tamolarak şunu söylüyorum bu ülke hamdolsun bir müslüman ülkesidir ve demokrasiyi bir yönetim şekli olarak seçmiştir demokrasilerin vaz geçilmez unsurlarıda ülkeyi yönetmek açısından siyasi partilerdir biz beğensekte beğenmesekte bu böyledir burada esas olan böyle birtoplumda ülkenin geleceği milletimizin selameti açısından mevcut partiler içinden enuygun gördüğümüzü tercihetmek durumundayız herşeyden önce mevcut şartlarda buülkede yaşayan hervatandaş hangi dine mensub olursa olsun milleti ve ülkesinin sorumluluğunu kendisırtında hissederek bu tercihi yapmalıdır aynızamanda bu bizim ayrışmamızı değil birleşmemizi teyideder birbirimizi hazmedebilmemizin bir göstergesidir türkiye şartlarında müslümanların oykullanmasına gelince oykullanmamanın vebalinden bahsettim tekraretmeyim şerre karşi ehveni şerri tercihetmekle mükelleftir şartlarımız bunu gerektiriyor kimsenin birbaşkasının inanc derecesini sorgulamak gibi ne hakkı nede selahiyeti yoktur lütfen müslümanlar arsına nifak sokmamaya dikkat edelim bu konularda farklı fikirleri olanlarda yanlış demem ama tartışma yeri burası değildir burada bulunma sebebimizle uzaktan yakından alaksı yoktur lütfen ALLAH rızası için bütün kardeşlerime söylüyorum bu millet çok acılar çekti bir birimize tahammülümüz olsun şiddeti ve zorbalığı tetikleyecek konuşmalar yapmayalım her fikre karşı katılmasakta saygı çerçevesinde cevap verelim hepinize saygı sevgi ve muhabetlerimi sunuyorum

ak-sevdalı
05-30-2011, 04:04
akıncıkardeşim burası müslüman ülkesi bunu bendemiyorum bir laiklik dinsizlikdeğildir lütfen dini konularda tartışmayalım

HaArP
05-30-2011, 04:07
Kardeşim öncelikle aynı frekansta olmadığımızı belirtmek isterim...

şerre karşi ehveni şerri tercihetmekle mükelleftir şartlarımız bunu gerektiriyor

İspatlayabilir misiniz ?

ak-sevdalı
05-30-2011, 04:11
herkesle aynı firakansta olmak gibi bir niyetin varsa herkesin girişyapamdığı bir platform tercih et ve frakansındakileri davet et

İntifada
05-30-2011, 04:16
Kardeşim tartışmayalımda kavramları karıştırıyoruz...
Türkiye içinde müslümanların yaşadığı bir ülke yönetildiğimiz kanunlar ve maddeler bizim ülkemizin müslüman bir ülke olduğunu söylemiyor...
Laiklik dinsizliğin hafifletilmiş söylemidir islam şeriatine yer yoktur demektir...
Ben bu sistemde mazlum olmamak için oy vermemiz gerekli diye düşünüyorum...
Ama bunu düşünmeyen insanlarıda sanki ıslam hukukuna aykırı davranıyorlarmış gibi gösterilmesini eleştiriyorum...
Benim yakın çevremde sandığa gitmeyen bir çok insan var ve çok geçerli sebepleri var islami açıdan...

HaArP
05-30-2011, 04:16
herkesle aynı firakansta olmak gibi bir niyetin varsa herkesin girişyapamdığı bir platform tercih et ve frakansındakileri davet et

Kardeşim öncelikle sizi sükunete, sakinliğe davet ediyorum... Aynı frekansta değiliz derken kast etmeye çalıştığım siz aciz şahsımı yanlış anlıyorsunuz... Ayrıca biraz fazla ileri gidiyorsunuz...

Dereceleri açıklamak islami bir görevdir... Siyasi platform kavramında ne demek istediğinizi gayet iyi anladım haklısınız... Lakin lütfen daha dikkatli kelimelerimi inceleyiniz...

ak-sevdalı
05-30-2011, 04:26
sen müsteri ol ben gayet sakinim hep beni uyarıyorsunda sende yazdıklarımı tam olarak okumuyorsun (İÇİNDE BULUNDUĞU ŞARTLAR MÜSLÜMANLARIN NEYAPMASINI GEREKTİRİYORSA HER MÜSLÜMAN OŞEKİLDE DAVRANSIN) oldumu güzel kardeşim

HaArP
05-30-2011, 04:30
sen müsteri ol ben gayet sakinim hep beni uyarıyorsunda sende yazdıklarımı tam olarak okumuyorsun (İÇİNDE BULUNDUĞU ŞARTLAR MÜSLÜMANLARIN NEYAPMASINI GEREKTİRİYORSA HER MÜSLÜMAN OŞEKİLDE DAVRANSIN) oldumu güzel kardeşim

Yazım diliniz sert ve kızgın... Öncelikle tüm edebimle bu foruma geldiğim günden bugüne kadar acizane hakikatleri yazmak istedim... Bizim Derdimiz davamız İslam'dır... Lakin sizi rahatsız eden nedir anlamış değilim ???

Söylediğiniz kelimeler İSLAM VE Müslümanlar ise söyleceklerim hoşunuza gitmeyebilir...! Yalnız bu hakikatleri değiştirmez... İç siyaset mekanizmasına bağlı olarak haklısınız ! Lakin Dış politikaya birlikte bakalım ister misiniz ?

ak-sevdalı
05-30-2011, 04:34
12 haziranda dış siyasetmi oylanacak lütfen konu başlığını oku 2cisi edebinizden hiç bahsetmedim bile 3 cüsü bildiğin doğruda olsa söylediğin yer yanlış olursa bişi ifade etmez lütfen sakin ol

HaArP
05-30-2011, 04:38
12 haziranda dış siyasetmi oylanacak lütfen konu başlığını oku 2cisi edebinizden hiç bahsetmedim bile 3 cüsü bildiğin doğruda olsa söylediğin yer yanlış olursa bişi ifade etmez lütfen sakin ol

Her söylediğinize bir cevap yazmak zorunda bırakıyorsunuz... Dış politika oylanacak mı evet ! Meselelerin derinliği mevcut...

Es sükut ediyorum yalnız yanlış bir şahısa yükleniyorsunuz... Ve farkında değilsiniz...

ak-sevdalı
05-30-2011, 05:25
ben kimseye yüklenmiyorum kardeşim yazdığım tüm yazılara tekrar göz gezdir kişiliğinle ilgili tek satır yazmadım evet ben sakin değilim bilerek yada bilmeyerek doğru bir tesbitte bulundun fakat seninle bir ilgisi yokki bunun söylediklerinde genelleme yaptığın için telkinde bulundum niyemi aklımın ermediği gözümün görmediği zamanlarda olupbitenleri değil bizzat yaşadıklarımı anlatayımda neden sakin olmadığımıda öğren senin hiç cami evine yakın olduğu için sabah ezanı beni uykumdan uyarıyor rahatsız ediyor diye şikayet eden bir komşun oldumu sen hiç bir küçük piknik tüp alabilmek için 8 yaşındayken sabah ezanında kuyruğa girdinmi senin hiç traktörüne mazot alabilmek için 3,4 gün benzinlikte yattınmı ve daha bir sürü şey en önemlisi günahları boynuna medyadan okuduğum kadarıyle bildiğim (dün formdada tercihini belirtirken ya mhp ya chp diyen birini okumuş anada cevap yazmıştım) zayıf oldukları yerlerde birbirini destekleyen iki partinin mensublarının birbirlerini koministlik ve faşistlikle suçalyarak dövdükleri hatta öldürdükleri zamanlarda her iki tarftanda gepegenç yaşta hatta belki daha koministlik ve faşistliğin ne anlama geldiğini bile bilmezlerken ölesiyedövülen yada öldürülen arkadaşların oldumu uzatmayım bütün bunlardan sonra insanların çektiği bunca çileden döktüğü bunca gözyaşından sonra Allah ondan ve ekibinden razı olsun bir başbakan bir hükümet çıkıyor ve birsürü kirli işlerden ve oluşumlardan bu milleti haberdar ediyor uğrunda canlar verilmiş partilerde dahil olmak üzere ülkemizdeki tüm şer güçler hep birlikte bu hükümete var güçleriyle saldırırken şahsi fikrimi söylüyorum ülkesine ve milletine hizmet etmekten başka siyasi bir amaç gütmediklerini düşündüğüm bir partiye müslümanların oy verip vermemesini Allah alem imanı tekamül etmiş bir kardeşimle tartışıyor olmak sakin olmamı engelliyor arkadaşım herkes benim gibi düşünsün demiyorum asla asla böyle bir niyetim yok enkorktuğum günahlardan biride siyaset ve politika yoluyla insanların günahına girmek fakat bildiklerini anlatmamak haksızlık karşısında susmakta enbüyük günahlardandır kısacası sayın başbakanımız ve AK parti hükümeti gördüklerim içerisinde ülkemiz için enhayırlısıdır milletimizde icraatlarını iyi değerlendirerek aklıselim kararverip bu fırsatı elinden kaçırmaması lazımdır diye düşünüyorum ALLAH bu milletin hakkında hayırlısını versin ALLAH vatanını milletini severek çalışanşların yar ve yardımcısı olsun amin

HaArP
05-30-2011, 11:26
Sükut ediyorum yoksa söylenecek o kadar çok söz var ki !

havace
06-04-2011, 02:08
Kardeşim öncelikle aynı frekansta olmadığımızı belirtmek isterim...

İspatlayabilir misiniz ?

Mecellei Ahkamiyyenin orjinal arapça nüshasını bul orada görürsün ...

Kavaidi fıkhiyye dir ...

Sizin yada bizim frekansa göre konuşmayacağız, Ahkami Fıkhiyyeye göre konuşacağız ...
Bilmeyen susacak Ulema nın fetvalarına göre davranacağız...

Kimsenin kimseyi kırmasına hakaret etmesine gerek yok biz kavaidi fıkhiyyeye göre Ulemanın fetvalarını söyledik ...
Ahkami Fıkhiyyeden haberi olmadan birşeyler yazmak sebebiyle Ulemaya Muhalefet etmenin sonuçlarından ALLAH a sığınırız...

HaArP
06-04-2011, 02:18
Mecellei Ahkamiyyenin orjinal arapça nüshasını bul orada görürsün ...

Kavaidi fıkhiyye dir ...

Sizin yada bizim frekansa göre konuşmayacağız, Ahkami Fıkhiyyeye göre konuşacağız ...
Bilmeyen susacak Ulema nın fetvalarına göre davranacağız...

"Fütühat-ül Mekkiye" isimli eserinde Muhyiddin Arabi el Endülüsi şöyle bildirmektedir:
...Hz. Mehdi (a.s.), dini Peygamberin (s.a.v.) zamanında olduğu gibi aynen tatbik edecek. Yeryüzünden mezhepleri kaldıracak. Halis ve hakiki dinden başka hiç bir mezhep kalmayacak. ONUN HZ. MEHDİ (A.S.)'NİN) DÜŞMANLARI İÇTİHAD ALİMLERİNİN TAKLİD EDENLERİ OLACAK. Çünkü onlar Hz. Mehdi (a.s.)'nin mezhep imamlarının tersine hükmettiğini gördüklerinde bundan HOŞLANMAYACAKLAR, FAKAT KARŞI DA GELMEYECEKLER... ONUN (HZ. MEHDİ (A.S.)'NİN ) KILINCI KARDAŞLARIDIR. Kılıcından korktukları için ister istemez hakimiyetine boyun eğecekler. 
ONUN (HZ. MEHDİ (A.S.)'NİN) AÇIK DÜŞMANLARI FUKAHA (FIKIH ALİMLERİ) OLACAK. ÇÜNKÜ HALK ARASINDA BİR İMTİYAZLARI KALMAYACAK. HATTA AHKAM HUSUSUNDA İLİMLERİ DE AZALACAK. Bu imamın (Hz. Mehdi (a.s.)'nin) gelişiyle alimlerin hükümlerdeki anlaşmazlıkları da giderilecek... ŞAYET ELİNDE KILINÇ OLMASAYDI FAKİHLER ONUN (HZ. MEHDİ (A.S.)'NİN) ÖLÜMÜNE FETVA VERİRLERDİ. Lâkin Cenâb-ı Hak, onu (Hz. Mehdi (a.s.)’ı)keremiyle ve kılınç ile tathir edecek (temizleyecek), ONLAR ONA (Hz. Mehdi (a.s.)’a) İTAAT EDECEKLERDİR. ÇÜNKÜ HALK ARASINDA İMTİYAZLARI KALMAYACAK, HATTA AHKAM HUSUSUNDA İLİMLERİ DE AZALACAK. Mehdi'nin gelişiyle alimlerin hükümlerindeki ihtilâflar da giderilecek. Ondan (Hz. Mehdi (a.s.)'den) hem korkacaklar hem de birşeyler umacaklar. KALBEN ONDAN (HZ. MEHDİ (A.S.)'DEN) NEFRET EDECEKLER. FAKAT BUNA RAĞMEN İSTER İSTEMEZ HÜKMÜNÜ KABUL EDECEKLER.

(Muhammed B. Resul El Hüseyin El Berzenci,Kıyamet Alametleri, 186-187)

havace
06-04-2011, 02:37
Tevbe et cevabını değiştir başına Ahirette iş alma :

FIKH (Fıkıh):
Bilmek, anlamak. İslâmiyet'i bilmek. Dinde yapılması ve sakınılması lâzım gelen işleri bildiren ilim.
İbâdetlerin en kıymetlisi, fıkıh ilmini öğrenmek ve öğretmektir. (Hadîs-i şerîf-Mecmûa-i Zühdiyye)
ALLAH'ü Teâlâya fıkıhtan daha üstün bir şeyle ibâdet edilmedi. Muhakkak ki, bir tek fıkıh âlimi, şeytan üzerine bin âbidden daha şiddetlidir. Her şeyin bir direği vardır. Bu dînin direği de fıkıhtır. (Hadîs-i şerîf-Hilyet-ül-Evliyâ)
Fıkıh ilmini öğrenmek, her müslümanın üzerine farzdır. Ey müslümanlar, öğrenin veya öğretin ve fıkıh öğrenin de câhil olarak ölmeyin. (Hadîs-i şerîf-Edeb-üd-Dünyâ ved-Dîn)

HaArP
06-04-2011, 02:41
Git Araştır bir tane Ehli Sünnet Alim muhalefet edecek diye bir rivayet görebilecek misin bakalım ...

Gidiniz ve Alimlerinize naklettiğimi veriniz... ! Onlar anlarlar... Ayrıca Ehli Sünnet ! Sünneti takip eden ehil demektir...!

HaArP
06-04-2011, 03:32
İmam-ı Azam der ki:

“Sahih bir hadis ortada var ise benim mezhebim odur.”(bk. Reddu’l-Muhtar, 1/72, 475).

Bu konuda aynı manaya gelen değişik ifadeler kullanılmıştır. İmam Şafii’nin ilgili sözleri için bakınız el-Mecmu’, 1/63, 68; 92.

Ayrıca acizane şahsımın tekraren izah etmeye çalıştığı hakkında en ufak bir fikriniz olduğunu sanmıyorum...!

İntifada
06-04-2011, 03:39
İmam-ı Azam der ki:

“Sahih bir hadis ortada var ise benim mezhebim odur.”(bk. Reddu’l-Muhtar, 1/72, 475).

Muhteşem...

havace
06-04-2011, 20:20
Gidiniz ve Alimlerinize naklettiğimi veriniz... ! Onlar anlarlar... Ayrıca Ehli Sünnet ! Sünneti takip eden ehil demektir...!

...............

HaArP
06-05-2011, 00:48
Sen nereden yedin bu zehiri ?

(sana tavsiyem bilmediğin mevzulara girme ... tamam ? zamanla belki öğrenirsin sende ...)

Siz lütfen önce ne ifade edilmek istendiğini anlamadan yorum yapmayınız... Daha uygun bir üslup kullanmanızı istirham ederim... Lütfen ben ne anlatıyorum bir izah ediniz ???

İntifada
06-05-2011, 00:49
Sen nereden yedin bu zehiri ?

(sana tavsiyem bilmediğin mevzulara girme ... tamam ? zamanla belki öğrenirsin sende ...)

ne demiş adam sana...
ehli sünnetin manasını söylemiş bu agresiflik niye ?
bizim bilmediğimiz bir manasımı var ehli sünnetin?yok varda bize söylemiyorsanız vebali sizin boynunuza...

HaArP
06-05-2011, 01:09
İşin daha da garip ve endişe verici olanı şu ki ! İslami Fıkıh oy kullanma fetvası veremez...! Kur'an ve Sünnet ile hükmedilmeyen bir ülkede kötünün iyisi kavramı değerlendirilebilir... Lakin fetva verilemez !

unnamed
06-05-2011, 01:13
Siz lütfen önce ne ifade edilmek istendiğini anlamadan yorum yapmayınız... Daha uygun bir üslup kullanmanızı istirham ederim... Lütfen ben ne anlatıyorum bir izah ediniz ???

üstat seni bilen biliyor...
bir senin yazdıklarına bakıyorum, birde arkadaşın...
uçurumlar var arada...
bakınız üstat hep hadislerle ayetlerle konuşmuş...
diğerine hiç bakmayın...:saygılar:

HaArP
06-05-2011, 01:16
üstat seni bilen biliyor...
bir senin yazdıklarına bakıyorum, birde arkadaşın...
uçurumlar var arada...
bakınız üstat hep hadislerle ayetlerle konuşmuş...
diğerine hiç bakmayın...:saygılar:

Kardeşim o kardeşimiz biraz fevri davranışta bulunuyor lakin acizane ne ifade ediyorum desem cevap veremez Allahualem... Yanlış anladığını düşünüyorum...

unnamed
06-05-2011, 01:22
Kardeşim o kardeşimiz biraz fevri davranışta bulunuyor lakin acizane ne ifade ediyorum desem cevap veremez Allahualem... Yanlış anladığını düşünüyorum...

salla gitsin dünyayı senmi kurtaracaksın üstat....:güzel:

HaArP
06-05-2011, 01:26
salla gitsin dünyayı senmi kurtaracaksın üstat....:güzel:

Sorumluluk var elh... Dünyayı biz kurtaramayız Allah c.c. kurtarır... Biz acizane bildiklerimizi anlatır Müslümanlara öğüt verebilir uyarabiliriz... Siyasi Zehirler kardeşlerimizin tarafgir kavramları İslami dairede okuyamadıklarını görmek üzüyor... Herkes kendi dairesini bırakıp İslami dairede bakamadığı sürece işimiz zor Allahualem...

havace
06-05-2011, 01:45

Size aslında ilmi delillerle itiraza gerek bırakmayacak cevap yazacaktım ancak temelinizin olmadığını müşahade ettiğim için yazdım (en azından fıkıh oy vermede fetva veremez sözünüzden) yoksa kalbinizi kırmak gibi bir niyetim yok ...

HaArP
06-05-2011, 01:48
Size aslında ilmi delillerle itiraza gerek bırakmayacak cevap yazacaktım ancak temelinizin olmadığını müşahade ettiğim için yazdım yoksa kalbinizi kırmak gibi bir niyetim yok ...

Öncelikle Şeytan'dan Allah'a sığınarak acizliğimden ilmi eksende kalbimi heyecanlandırıp ilmi temelim olup olmadığı konusunda nefsimi aşağılarım lakin deneyebilirsiniz...!

Ruh
06-05-2011, 01:53
Öncelikle Şeytan'dan Allah'a sığınarak acizliğimden ilmi eksende kalbimi heyecanlandırıp ilmi temelim olup olmadığı konusunda nefsimi aiağılarım lakin deneyebilirsiniz...!

Hocam sen kimlerdensin..Vallahi seni anlamak için kılavuz falan lazım.Bence kendini bu kadar kasma..Hepimiz insanız biraz ilmi eksenden çık aramıza dön..Senin kalbini kırmak zati mümkün değil..öyle gözüküyor lakin ben deneyebilirim:saygılar:

HaArP
06-05-2011, 01:56
Hocam sen kimlerdensin..Vallahi seni anlamak için kılavuz falan lazım.Bence kendini bu kadar kasma..Hepimiz insanız biraz ilmi eksenden çık aramıza dön..Senin kalbini kırmak zati mümkün değil..öyle gözüküyor lakin ben deneyebilirim:saygılar:

Kardeşim kibirden ve Şeytan'ı araya katmadan İlmi seviyelerde siyasi bir kavramdan çok islami kavramlarda yaptığım yorumları bir çok kardeşimiz acizane bilir... Buna istinaden her meseleyi kendi dairesinde inceme gibi bir kavram çoğu kardeşimizde üzülerek belirtmek gerekir ki görünmemektedir... Tarafgirlik hastalığına yakalanmışız görmüyoruz...

Bizim derdimiz İslam'dır... Hakikatleri ortaya koyarken kibirlenmeyiz lakin kimsenin kınamasındanda korkmayız ! Buyrun !

HaArP
06-05-2011, 02:02
Yazmışsınız .. . Biz Edillei Şeriyye bakacağız .... Şimdi orada Mehdi As a muhalefet edecek bir takım kimselerle ilgili ifadeyi bütün fukaha üzerine âmm bir manada kullanamazsınız ... Şimdi bununla beraber Yukarıda verdiğiniz

Bunlara geçmeden önce siz neyi iddia ettiğinizi ve benim hangi milahaza ile hangi konuda ne ifade etmeye çalıştığımı izah ediniz... Sonra İlmi minazaraya geçeceğiz...!

Ruh
06-05-2011, 02:07
Kardeşim kibirden ve Şeytan'ı araya katmadan İlmi seviyelerde siyasi bir kavramdan çok islami kavramlarda yaptığım yorumları bir çok kardeşimiz acizane bilir... Buna istinaden her meseleyi kendi dairesinde inceme gibi bir kavram çoğu kardeşimizde üzülerek belirtmek gerekir ki görünmemektedir... Tarafgirlik hastalığına yakalanmışız görmüyoruz...

Bizim derdimiz İslam'dır... Hakikatleri ortaya koyarken kibirlenmeyiz lakin kimsenin kınamasındanda korkmayız ! Buyrun !

Eyvallah..Bir süre seni takip edersem seni günahlarından biraz olsun kurtaracağımı taahhüt edebilirim..:karizmatik:

Öncelikle bir öneri avama havas diliyle hitab etme..:güzel:bu kibrinden seni bir nebze kurtaracaktır.

Kendine İslamı dert edinmekten vazgeç dertleneceksen garip ve de mağrur müslümanları dert edin..

HaArP
06-05-2011, 02:11
Eyvallah..Bir süre seni takip edersem seni günahlarından biraz olsun kurtaracağımı taahhüt edebilirim..:karizmatik:

Öncelikle bir öneri avama havas diliyle hitab etme..:güzel:bu kibrinden seni bir nebze kurtaracaktır.

Kendine İslamı dert edinmekten vazgeç dertleneceksen garip ve de mağrur müslümanları dert edin..

Nasihat sıhhatlidir... Allahualem muhakmeyi kuvvetlendirir... Yazı dilindeki acelemiz bazen yüzyüze olmayışımız kelimeleri acizane kibirli yahutta sert gçsterebilir... Bundan dolayı acizane kendimi sorumlu tutarım ve helallik isterim...!

İslam bildiğiniz üzere askeri ve siyasi bir Dindir...! Lakin Siyasi kavramı bir partide oluşturacak kadar dar değildir... Gariplere ne mutlu ! Fe tuhba lil guraba...

havace
06-05-2011, 02:35
İşin daha da garip ve endişe verici olanı şu ki ! İslami Fıkıh oy kullanma fetvası veremez...! Kur'an ve Sünnet ile hükmedilmeyen bir ülkede kötünün iyisi kavramı değerlendirilebilir... Lakin fetva verilemez !

Siz fetva veriyorsunuz ya fetva verilemeyeceğine Ulema neden fetva veremiyecekmiş ?

İnsanların hayatı ve Dini yaşamına bu kadar etkili olan durumda fetva vermeyecek demek ne kadar geçerli olur ? Şu konuda fetva verilemez diye bir tek kaynak gösterebilirmisiniz ? Dünya ve Ahirete taalluk eden meselelerde fıkıh karışamaz diye bir tek mesele ve bunun kaynağını gösterin, ayrıca külli kaideler neden koyulmuştur ...?

HaArP
06-05-2011, 02:37
Siz fetva veriyorsunuz ya fetva verilemeyeceğine Ulema neden fetva veremiyecekmiş ?

İnsanların hayatı ve Dini yaşamına bu kadar etkili olan durumda fetva vermeyecek demek ne kadar geçerli olur ? Şu konuda fetva verilemez diye bir tek kaynak gösterebilirmisiniz ? Dünya ve Ahirete taalluk eden meselelerde fıkıh karışamaz diye bir tek mesele ve bunun kaynağını gösterin, ayrıca külli kaideler neden koyulmuştur ...?

Öncelikle ne demişim itirazınız var mı bu derecelendirmeye ???

Meselenin boyutları vardır kardeşlerim... ''Oy kullanmak'' Birincil düzeyde Haşa ''Tanrı yoktur Toplum vardır'' akidesine göre zararlıdır... Lakin buna elle, dille, kalple hükmü uyarınca Amelinde ''Hakikate'' ulaşma fikri ve Müslüman olduğuna emin olduğunuz şahıs liderlik ediyor ise ''Allah'ın eli halifenin üzerindedir'' akidesine göre oy verilmesi sakıncalı değildir...

İslam Askeri ve Siyasi bir Dindir... Türkiye Dahili Alanda Cihad hükmü ile hareket edilen bir yerdir... Ak Parti'nin alternatifi yoktur... Bu itibarla oy verecekler ona vermeliler... İslami vebalden korkanlar ise hiç buna yaklaşmamalıdırlar...(Bu bir öğüttür) İslam'ın dereceleri vardır Allahualem...

havace
06-05-2011, 02:45
Öncelikle Şeytan'dan Allah'a sığınarak acizliğimden ilmi eksende kalbimi heyecanlandırıp ilmi temelim olup olmadığı konusunda nefsimi aşağılarım lakin deneyebilirsiniz...!

fıkıh oy gibi konularda fetva veremez sözünüz yetti ... münazara meselesine gelince sizinle değil hocalarınızlada münazaraya hazırız ALLAH ın izniyle ancak şu durumda sizi ilzam etmenin hiçbir faydası olacağını düşünmüyorum...(FenafİLLAH makamında olmadığımızdan bu çukura düşme tehlikesi mevcuttur)

sert sözlere yumuşak ve nazik cevap vermeniz güzel ancak bilmediğiniz meselelerde ilim ehline sormanızı tavsiye ederim...

Orada bir kaide zikrediliyor , parti ismi yok bu kaide kavaidi fıkhiyyedir ... Kaideye hangi parti uyarsa odur... İSLAM daki Ahkamı Fıkıh olmadan nasıl anlayacaksınız...

Bir takım derin yerlerin Müslümanlara "laik yönetimde oy verilmez" gibi kağıtlar dağıttırmasının sonuçlarını düşünürseniz , Müslüman partler oy kaybetsin Din düşmanı partilerin işbaşına getirilme oyununa düşülmesi neticesi de düşünülmelidir...

HaArP
06-05-2011, 02:49
fıkıh oy gibi konularda fetva veremez sözünüz yetti ... münazara meselesine gelince sizinle değil hocalarınızlada münazaraya hazırız ALLAH ın izniyle ancak şu durumda sizi ilzam etmenin hiçbir faydası olacağını düşünmüyorum...(FenafİLLAH makamında olmadığımızdan bu çukura düşme tehlikesi mevcuttur)

sert sözlere yumuşak ve nazik cevap vermeniz güzel ancak bilmediğiniz meselelerde ilim ehline sormanızı tavsiye ederim...

Orada bir kaide zikrediliyor , parti ismi yok bu kaide kavaidi fıkhiyyedir ... Kaideye hangi parti uyarsa odur... İSLAM daki Ahkamı Fıkıh olmadan nasıl anlayacaksınız...

Bir takım derin yerlerin Müslümanlara "laik yönetimde oy verilmez" gibi kağıtlar dağıttırmasının sonuçlarını düşünürseniz , Müslüman partler oy kaybetsin Din düşmanı partilerin işbaşına getirilme oyununa düşülmesi neticesi de düşünülmelidir...

Öncelikle derecelendirmem hakkında yorum yapmanızı bekliyorum... Ayrıca derecelendirmeyi başı, ortası, sonu ile alırsanız daha sıhhatli olur...!

Hiç kimse Fıkıhta şuna oy vereceksiniz fetvasını veremez dememin sebebi o derecelendirmede mevcuttur ! Çünkü algılayamadığınız şey acizane fetva'nın aksi kalanlar hicret edemez ! Harici cihada gidemez hükmüne girerki ! Bu sakıncalıdır ! derecelendrme yapmamın sebebide budur !

havace
06-05-2011, 03:10
Öncelikle derecelendirmem hakkında yorum yapmanızı bekliyorum... Ayrıca derecelendirmeyi başı, ortası, sonu ile alırsanız daha sıhhatli olur...!

Hiç kimse Fıkıhta şuna oy vereceksiniz fetvasını veremez dememin sebebi o derecelendirmede mevcuttur ! Çünkü algılayamadığınız şey acizane fetva'nın aksi kalanlar hicret edemez ! Harici cihada gidemez hükmüne girerki ! Bu sakıncalıdır ! derecelendrme yapmamın sebebide budur !

Bakın size birşey diyeyim ki bu tartışma beni sıktı ayrıca vaktimde yok .... İlmi delilleri yazdık Ulemanın buyurduklarını ...

Derecelendirmeniz ile ilgili olaraksa :
Sizi bağlayabilir belki ancak bizi Fukaha ve Ulemanın fetvaları bağlar...

Dercelendirmeniz ile ilgili olarak ise :

Rum Suresinin İlk Ayetlerini okudu iseniz ve tefsirine de baktı iseniz .
Ehli kitap olan rumlarla ateşe tapan iranlılar arasında ki savaşda, Sahabei Kiram RA Ehli kitap rumların galib gelmesini arzu ediyorlardı , müşrikler ise iranlıların galip gelmesini istiyorlardı... Hatta Hz Sıddık RA ın müşriklerle bu konuda iddialaştığı rivayeti de vardır...

Dolayısıyla kavaidi fıkhiyye Ayet ve Hadisler delil alınarak konuluyor , yoksa kafadan düşünerek hayal kurarak değil ...

O zaman netice nedir kavaidi fıkhiyye :
يرتكب الظضر الاخف لدفع الضرر الاشد

HaArP
06-05-2011, 03:15
Bakın size birşey diyeyim ki bu tartışma beni sıktı ayrıca vaktimde yok .... İlmi delilleri yazdık Ulemanın buyurduklarını ...

Derecelendirmeniz ile ilgili olaraksa :
Sizi bağlayabilir belki ancak bizi Fukaha ve Ulemanın fetvaları bağlar...

Dercelendirmeniz ile ilgili olarak ise :

Rum Suresinin İlk Ayetlerini okudu iseniz ve tefsirine de baktı iseniz .
Ehli kitap olan rumlarla ateşe tapan iranlılar arasında ki savaşda, Sahabei Kiram RA Ehli kitap rumların galib gelmesini arzu ediyorlardı , müşrikler ise iranlıların galip gelmesini istiyorlardı... Hatta Hz Sıddık RA ın müşriklerle bu konuda iddialaştığı rivayeti de vardır...

Dolayısıyla kavaidi fıkhiyye Ayet ve Hadisler delil alınarak konuluyor , yoksa kafadan düşünerek hayal kurarak değil ...

O zaman netice nedir kavaidi fıkhiyye :
يرتكب الظضر الاخف لدفع الضرر الاشد

Şimdi kardeşim öncelikle siz istediğinize bakabilirsiniz... ''Bilmiyorsanız bilendlerden sorunuz'' akidesine göre Müslümanlara tek tip dar manada kapılar kapatılmamıştır...

Bu vesile ile zan ediyorum siz benim derecelendirmemdeki anafikri atladınız...! Bunuda es geçersek ''Laiklikte oy kullanılamaz'' şeklinde bir Müslüman hicret etmek isterse Allah c.c. ona bir kapı açar ! Bu Bir Müslümanın hicret edebilmesi, cihad edebilmesi, yahutta içinde bulunduğu duruma vukuya göre değişir...! Bu itibarla oy kullanmayı parti ismi bile verilmese derecelendirme yaptığımda aslında aynı noktaya vurgu yapılmasına rağmen ! Küfr ehline oranla demek ne derece doğrudur ! Örneğin Küfr ehli kimdir ???

Zan ediyorum ki siz yanlış anlıyorsunuz...

HaArP
06-05-2011, 03:25
Aslında mesele basit... Ben acizane kardeşlerimiz İslami derecelere vakıf olsunlar açısından derecelendirme yapıyorum siz acizane olarak zan ediyorum size karşı olarak anlıyorsunuz... sanırım karmaşa burada...!

havace
06-05-2011, 04:09
bakın :

hicret etsin ler meselesi .... nereye yapacak hicreti kukla olmayan yönetim var mı ?
atlas okyanusunda bir adaya derseniz , Sahabei Kiram böyle birşey yapmışmıdır ?
Ki Müslümanlarda artık kuvvetlenmeye başlamıştır ve oyları birçok iştahı kabartmaktadır...

Küfür ehli meselesi bir misaldir ...2 kafir parti dahi olsa ehven olup Müslümanlara zarar vermeyen ve Müslümanların faydasına olana vermek denildi ?

Ki siz buradan Müslüman partiyi siz hesab edin ...

O zaman laik yönetim diye 40-50 milyon Müslüman bıraksın ülkeyi statükoculara gitsin Hindistana o zaman...

Sizin Dini eğitiminiz varmı ? Varsa temeliniz nedir ? İlahiyat mı Medrese temellimisiniz ?
Birşey yazabilmek için soruyorum , yanlış anlaşılmasın

HaArP
06-05-2011, 04:21
bakın :

hicret etsin ler meselesi .... nereye yapacak hicreti kukla olmayan yönetim var mı ?

Afganistan'dakiler daha doğrusu harici cihad edenler Yeni Dünya Düzeni içine dahiller mi ???

atlas okyanusunda bir adaya derseniz , Sahabei Kiram böyle birşey yapmışmıdır ?

Her kavram kendi dairesini oluşturur Hicri 1400 kavramlarını detaylı incelemeniz gerekir...

Ki Müslümanlarda artık kuvvetlenmeye başlamıştır ve oyları birçok iştahı kabartmaktadır...

Deccalin Yalancı Cennet'ini öğreniniz...!

Küfür ehli meselesi bir misaldir ...2 kafir parti dahi olsa ehven olup Müslümanlara zarar vermeyen ve Müslümanların faydasına olana vermek denildi ?

Ben bu fetvaya kendi dairesi içinde katılmakla beraber eksik olduğunu söylüyorum... ! Ayrıca Herkes Mutlaka ''oy kullanmak zorunda'' derseniz o zaman bu fetvayı almam mümkün olmaz...! Çünkü Fıkıhta derecelendirme vardır !

Ki siz buradan Müslüman partiyi siz hesab edin ...

Detaylı analiz ister !

O zaman laik yönetim diye 40-50 milyon Müslüman bıraksın ülkeyi statükoculara gitsin Hindistana o zaman...

Siyasette laf mananın zıddıdır ! Derecelendirme yapmamın nedeni budur ! Hiç kimse oy kullanmasa daha hakikatli olur ! Onun yerine Hilafet yahutta Laikliği kaldırmaktan bahsetmek önceliktir !!!

Sizin Dini eğitiminiz varmı ? Varsa temeliniz nedir ? İlahiyat mı Medrese temellimisiniz ?

Dini eğitimim olduğunu anladığınızı umarım... Cübbeli diliyle fatiha'da okuduğum yerde elli hatamı bulursanız söylediğim hakikatleri yabana atabilirmisiniz ?

havace
06-05-2011, 05:07
Yazdıklarınıza cevap yazılabilir ancak benim o kadar vaktim yok ve anlamamak ta ısrarlısınız ...

hepsine cevap yazmaya vaktim yok ilk baştakine yazayım o yeterli...

Afkanistandaki Mücahitleri sevmekle beraber hangisi Cihat Ahkamını biliyor tam anlamıyla...
Ben bizzat Afkanistandan gelen iki kişi ile tanıştım , İSLAM Ahkamından haberleri yoktu...Namaz kılıyorlarmı idi sorusunu ise cevaplamayım... (ama hepsi böyledir demiyorum)
Şeriatı uygulamak içinde İSLAM ahkamını bilmek gerekiyor , Çeçenistan deseniz vehhabi zihniyeti almış yürümüş... Hicret edeyim diyorsunuz Halbuki orada can güvenliği olmadığını sağır sultan bile biliyor. (bakın hicret niyeti diyorum cihad ayrı şey) ... Zaten sorunuza cevak olarak Afkanistanda birincisi Ehli Sünnet iktidar değil , ikincisi kukla yönetim başta...

Yazdıklarınızın bir kısmını okudum , mantık yürütme akıldan görüşler falan ...

Dinen temeli olan şeyler yazın diycem ama ondada birsürü yanlış yazabilir ve bunu isteyen bu fakiri de vebale sokabilirsiniz ...

Ayrıca ilim cihadı dağlarda cihaddan üstündür.... Özellikle ülkemizi sarmış sakat akımlar ve bir takım din adamı kisvesindeki görevlilerin fink attığı bu dönemde ...

Bu sebeple ilmi münazaralara girmeden bu konuyu burada kapatalım ... Zira ilzam olmanız bana birşey kazandırmaz ve ilmi seviyesi anormal yüksek zatlarla yaptığımız münazaralardan biliyorum bu gibi durumlar ciddi sıkıntı yapıyor içimde (hasım ilzam olsada)... kapatalım bu konuyu bana bir şey yazmayıngidin ilim ehline sorun.. savaş hocalar olsun gönenç hocalar birisine sorarsınız... öğrenirsiniz ve vehimle yazma tehlikesinden kurtulmuş olursunuz ....

Bu arada ben ilim okudum diyen çoklarını gördük siz hiç merak etmeyin ...

HaArP
06-05-2011, 05:12
Yazdıklarınıza cevap yazılabilir ancak benim o kadar vaktim yok ve anlamamak ta ısrarlısınız ...

hepsine cevap yazmaya vaktim yok ilk baştakine yazayım o yeterli...

Afkanistandaki Mücahitleri sevmekle beraber hangisi Cihat Ahkamını biliyor tam anlamıyla...
Ben bizzat Afkanistandan gelen iki kişi ile tanıştım , İSLAM Ahkamından haberleri yoktu...Namaz kılıyorlarmı idi sorusunu ise cevaplamayım... (ama hepsi böyledir demiyorum)
Şeriatı uygulamak içinde İSLAM ahkamını bilmek gerekiyor , Çeçenistan deseniz vehhabi zihniyeti almış yürümüş... Hicret edeyim diyorsunuz Halbuki orada can güvenliği olmadığını sağır sultan bile biliyor. (bakın hicret niyeti diyorum cihad ayrı şey) ... Zaten sorunuza cevak olarak Afkanistanda birincisi Ehli Sünnet iktidar değil , ikincisi kukla yönetim başta...

Yazdıklarınızın bir kısmını okudum , mantık yürütme akıldan görüşler falan ...

Dinen temeli olan şeyler yazın diycem ama ondada birsürü yanlış yazabilir ve bunu isteyen bu fakiri de vebale sokabilirsiniz ...

Ayrıca ilim cihadı dağlarda cihaddan üstündür.... Özellikle ülkemizi sarmış sakat akımlar ve bir takım din adamı kisvesindeki görevlilerin fink attığı bu dönemde ...

Bu sebeple ilmi münazaralara girmeden bu konuyu burada kapatalım ... Zira ilzam olmanız bana birşey kazandırmaz ve ilmi seviyesi anormal yüksek zatlarla yaptığımız münazaralardan biliyorum bu gibi durumlar ciddi sıkıntı yapıyor içimde (hasım ilzam olsada)... kapatalım bu konuyu bana bir şey yazmayıngidin ilim ehline sorun.. savaş hocalar olsun gönenç hocalar birisine sorarsınız... öğrenirsiniz ve vehimle yazma tehlikesinden kurtulmuş olursunuz ....

Siz yinede size verdiğim hadisi aliminize götürünüz... Onlar anlayacaktır...!

HaArP
06-05-2011, 05:13
Allah c.c. yakında Mü'minlerle Münafıkları ayıracaktır...! O gün Mehdi a.s. ile Mücahidleri konuşacaktır... Allah c.c. emrinde galiptir bir çoğu bilmez.(Yusuf 21)

havace
06-05-2011, 05:17
Siz yinede size verdiğim hadisi aliminize götürünüz... Onlar anlayacaktır...!

Kaynağını da yazında Sahih Kaynaklardan (Kıyamet Alametleri kitabı olmasın kaynak olarak :) ) yoksa hoca güler bize

HaArP
06-05-2011, 05:19
Talikan'a (Afganistan'a) yazık oldu. Şüphesiz Allah Teala'nın orada altın ve gümüş olmayan hazineleri vardır. Orada Allah'ı hakkıyla bilen insanlar vardır. Onlar ahir zaman Mehdi'sinin yardımcılarıdır.
(Kitab-ül Burhan Fi Alameti-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 59)

HaArP
06-05-2011, 05:21
yoksa hoca güler bize

Gülerse Fıkıh Alimlerinin düşman olacağı İbnül arabi yorumunu gösterirsiniz... Onu kaale almazlar ise Sahşh Hadis gördüğümde mezhebim odur ! Diyen İmam Şafii ve İmam-ı Azam'ı hatırlatınız onlardan daha fıkıhçı değiller ya :-)

havace
06-05-2011, 05:25
Talikan'a (Afganistan'a) yazık oldu. Şüphesiz Allah Teala'nın orada altın ve gümüş olmayan hazineleri vardır. Orada Allah'ı hakkıyla bilen insanlar vardır. Onlar ahir zaman Mehdi'sinin yardımcılarıdır.
(Kitab-ül Burhan Fi Alameti-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 59)

Mübarek sakın başka biryerde Hadisi Şerif in kaynağı sorulduğunda bunu yazma kendine güldürürsün ...

Bende birşeyler anlatmaya çalışıyorum iki saattir , gerçi olsun bu konuları bilmesen bile bizim görevimiz anlatmak...

Mübarek sen Harun Yahyanın belgesellerinden mi etkilendin ?

Deseydin ya baştan bizde iki saat zamanımızı harcıyoruz ...

(tamam samimi olduğuna inanıyorum ama birazda fukahadan birşeyler öğrenmek lazım
Bugün ülkemizde binlerce kişiyi peşinden sürükleyen bazılarının İSLAM Ahkamından haberinin olmadığını görüyoruz...)

Bak sen samimi olarak doğruyu bulmak istersen bu fakir yardımcı olmak ister ALLAH için ...samimiyetine binaen ...

Yanlış anlama kişilik olarak kötü biri olduğunu sanmıyorum ama kaynak alınan insanlara da dikkat etmek lazım...

Burada hususiyet olmasın diye Fırkai Dâlleden, Lâ Edriye fırkasının görüşleri ve itikadları mevzularına girmek istemiyorum girersek bazıları aleyhine hususilik olur ...

(Not : yanlış anlaşılmasın böyle bir Hadisi Şerif olabilir belki ancak Sahih Kaynaklarda geçiyor mu geçmiyor mu ona bakarız ? Ama kaynak olarak "...." yazarsan ve bunu da ilim ehline dersen kendine güldürürsün ve seni ciddiye de almazlar)

HaArP
06-05-2011, 05:29
Mübarek sakın başka biryerde Hadisi Şerif in kaynağı sorulduğunda bunu yazma kendine güldürürsün ...

Bende birşeyler anlatmaya çalışıyorum iki saattir , gerçi olsun hiç birşey bilmesen de bizim görevimiz bu ...

Mübarek sen Harun Yahyanın belgesellerinden mi etkilendin ?

Deseydin ya baştan bizde iki saat zamanımızı harcıyoruz ...

(tamam samimi olduğuna inanıyorum ama birazda fukahadan birşeyler öğrenmek lazım
Bugün ülkemizde binlerce kişiyi peşinden sürükleyen bazılarının İSLAM Ahkamından haberinin olmadığını görüyoruz...)

Bak sen samimi olarak doğruyu bulmak istersen bu fakir yardımcı olmak ister ALLAH için ...samimiyetine binaen ...

Kardeşim bir müslüman hakkında yorum yapmadan önce lütfen en azından bu forumda neler yazdığımı okuyunuz...! Ayrıca Adnan Oktar'ın hakiki Mehdi a.s.'ı engellemeye çalışan Amerikan menşeili kitaplarını nasıl sorguladığımıda öğrenebilirsiniz...! Ayrıca kelimeler kelimeleri farklı noktalara götürüyor... İttihad-ı İslam diyorum acizane...

havace
06-05-2011, 05:48
Kardeşim bir müslüman hakkında yorum yapmadan önce lütfen en azından bu forumda neler yazdığımı okuyunuz...! Ayrıca Adnan Oktar'ın hakiki Mehdi a.s.'ı engellemeye çalışan Amerikan menşeili kitaplarını nasıl sorguladığımıda öğrenebilirsiniz...! Ayrıca kelimeler kelimeleri farklı noktalara götürüyor... İttihad-ı İslam diyorum acizane...

Ama güldürdün yine de :) ilim ehline kaynak gösterirken dikkat et yada en azından sus ki bir şey biliyor sansınlar !!! Bak o kadar sağlam kavaidi fıkhiyyeden şeyler yazdık mübarek bilmiyorsan niye muhalefet ettin ... Bizde bir şey biliyor yada ikna olabilir diye iki saattir cevap yazıyoruz

İstersen yardımcı olma teklifim devam ediyor ... İSLAM i her konuda yardımcı olmak isterim biliyorsam... Bilmiyorsam araştırır Fukahaya danışır yardımcı olmaya çalışırım...

Mübarek : Kötü niyetli birine benzemiyorsun bu sebeple kapatalım bu meseleyi birini ilzam etmek beni çok sıkıntıya sokuyor ... Bu gibi şeylerde çok rahatsız oluyorum ...

HaArP
06-05-2011, 05:50
Ama güldürdün yine de :) ilim ehline kaynak gösterirken dikkat et yada en azından sus ki bir şey biliyor sansınlar

İstersen yardımcı olma teklifim devam ediyor ... İSLAM i her konuda yardımcı olmak isterim biliyorsam... Bilmiyorsam araştırır Fukahaya danışır yardımcı olmaya çalışırım...

Lütfen bilmediğiniz şeyleri söylemekte ısrar etmeyiniz... Fıkıh Alimlerinize götrünüz...! Reddiye yazmadan önce kaynakları iyi araştırmalarını şiddetle tembih ediniz...!

Buyrun !

http://www.scribd.com/doc/19681802/Esrarname

ak-sevdalı
06-05-2011, 05:57
kardeşlerim dini konularda bilgilendirici açıklamalar yapılması gerçekten çok güzel çokta önemli hele hele günümüzde gençlerimizin dinini öğrenmede çektikleri zorlukları düşünürsek gerçekten bilgilendirmeleriniz çok değerli lakin acizane katılmadığım sözkonusu konu başlığında islami konuların bu şekilde tartışma konusu yapılması ayrı bir başlık altında soru cevap şeklşnde siyaseti sözkonusu yapmadan konuşulursa daha uygun olur kanısındayım lütfen yazdıklarıma cevap verme zorunluluğu hissetmeyin kendinizde konun dahada uzamasına sebeb olmuş olmayayım kardeşler konu oy verme konusu ve çok vebali olan bir konudur günümüz şartlarında mevcut bulunan ülkeyi yönetmeye talıp siyasi partilerin sayısı çok fazla olmasına rağmen samimi olarak amacına uygun hizmet anlayışı içinde olanlar çok azdır bu partilere oyverecek kardeşlerimizin hepsi aynı sebeblerden dolayı vermemektedir oykullanan kardeşlerimizn dini bilgileri aynı düzeyde değildir insanlarımızın zekadüzeyleri farklıdır olayları analiz ederken bakış açıları değişik olabilir hepinizinde bildiği gibi aynı dine mensub insanların farklı mezheplere mensup olmaları farklı yorumdan kaynaklanmaktadır yani şunu demek istiyorum kısaca insanlarımızın kişisel bilgi eksikliği sebebiyle dini konularda çabuk etkilenmeleri muhtemeldir oy vermekonusunda geneli etkileyecek şekilde konuşmak yerine bu konuda talebi olan kardeşlerimize kişisel bilgilendirme yapmak hepimiz için daha uygun olur düşüncesindeyim yukardada bahsettiğim dini konuları formumuzun dini konular bölümünde konuşursak birikimlerimizi paylaşırsak daha uygun olacağını düşünüyorum yazıyı okuyan tüm kardeşlerime saygı ve sevgilerimi sunuyor hepimizi sığınılacak yegane kapıya ALLAHA emanet ediyorum ALLAHIN selamı ve bereketi üzerimize olsun

havace
06-05-2011, 23:31
Lütfen bilmediğiniz şeyleri söylemekte ısrar etmeyiniz... Fıkıh Alimlerinize götrünüz...! Reddiye yazmadan önce kaynakları iyi araştırmalarını şiddetle tembih ediniz...!

Buyrun !

http://www.scribd.com/doc/19681802/Esrarname

Arkadaşı Esrarname kaynakmıdır ? yine aynı komik işi yapıyorsun ...

Artık lütfen daha fazla komik olma , çok komik durumlara düşüyorsun ... Suski artık insanlar birşey biliyor sansın .. Bende iki gündür birşey biliyor diye size cevap yazıyorum , çırpındıkça batıyorsunuz !!! Ayrıca Harun Yahyayıda eleştirdiğinizi söylemişsiniz , bu temelle bence bu işlere girmeden önce bir hocaya danışın çünkü çok çamları devirebilirsiniz ...

havace
06-05-2011, 23:35
kardeşlerim dini konularda bilgilendirici açıklamalar yapılması gerçekten çok güzel çokta önemli hele hele günümüzde gençlerimizin dinini öğrenmede çektikleri zorlukları düşünürsek gerçekten bilgilendirmeleriniz çok değerli lakin acizane katılmadığım sözkonusu konu başlığında islami konuların bu şekilde tartışma konusu yapılması ayrı bir başlık altında soru cevap şeklşnde siyaseti sözkonusu yapmadan konuşulursa daha uygun olur kanısındayım lütfen yazdıklarıma cevap verme zorunluluğu hissetmeyin kendinizde konun dahada uzamasına sebeb olmuş olmayayım kardeşler konu oy verme konusu ve çok vebali olan bir konudur günümüz şartlarında mevcut bulunan ülkeyi yönetmeye talıp siyasi partilerin sayısı çok fazla olmasına rağmen samimi olarak amacına uygun hizmet anlayışı içinde olanlar çok azdır bu partilere oyverecek kardeşlerimizin hepsi aynı sebeblerden dolayı vermemektedir oykullanan kardeşlerimizn dini bilgileri aynı düzeyde değildir insanlarımızın zekadüzeyleri farklıdır olayları analiz ederken bakış açıları değişik olabilir hepinizinde bildiği gibi aynı dine mensub insanların farklı mezheplere mensup olmaları farklı yorumdan kaynaklanmaktadır yani şunu demek istiyorum kısaca insanlarımızın kişisel bilgi eksikliği sebebiyle dini konularda çabuk etkilenmeleri muhtemeldir oy vermekonusunda geneli etkileyecek şekilde konuşmak yerine bu konuda talebi olan kardeşlerimize kişisel bilgilendirme yapmak hepimiz için daha uygun olur düşüncesindeyim yukardada bahsettiğim dini konuları formumuzun dini konular bölümünde konuşursak birikimlerimizi paylaşırsak daha uygun olacağını düşünüyorum yazıyı okuyan tüm kardeşlerime saygı ve sevgilerimi sunuyor hepimizi sığınılacak yegane kapıya ALLAHA emanet ediyorum ALLAHIN selamı ve bereketi üzerimize olsun

mesajınızın bir kısmını okudum da bu arkadaş belki iyi niyetli olabilir ancak neyin kaynak olup neyin olmadığını dahi bilmeden ahkam kesiyor ... uyarmaya çalışıyoruz ancak delil getireyim derken daha büyük çamları deviriyor... iyi niyetli olduğuna bineancevap yazıyoruz ama vaktimizde sınırlı ...

HaArP
06-05-2011, 23:51
Arkadaşı Esrarname kaynakmıdır ? yine aynı komik işi yapıyorsun ...

Artık lütfen daha fazla komik olma , çok komik durumlara düşüyorsun ... Suski artık insanlar birşey biliyor sansın .. Bende iki gündür birşey biliyor diye size cevap yazıyorum , çırpındıkça batıyorsunuz !!! Ayrıca Harun Yahyayıda eleştirdiğinizi söylemişsiniz , bu temelle bence bu işlere girmeden önce bir hocaya danışın çünkü çok çamları devirebilirsiniz ...

Herkes herşeyi bilemez... Herkes herşeye isabet edemez... ! Bizler cahiliz... Alim olan Allah'tır... Sizinle bu forumda tek kelime etmem benden uzak Rahman'a yakın olunuz... Es Suküt...!