Orijinalini görmek için tıklayınız : Islam Devleti
Sizce Mekke ve Medine'de Bir Islam Devleti Kurulmali mi?
Onlybullet34
12-15-2007, 14:18
İlginç bi soru biraz daha açarmısın anketi açma fikrini .
Necip Fazil
12-15-2007, 14:18
Bence, öncelikle biz kendi söküklerimizi dikelim, Sonra Allah'ın lutfu ile mübarek kılıp, koruduğu yerleri düşünelim. Bizim topraklar bereketsizlikten çatlamaya başladı da ... "Hayırdır inşaAllah" demek lazım.
VesseLam
zaten islam devleti sınırları içinde dğilmi? ??? ???
yoksa vatikan usulu bir devlet olmasınımı demek istedin
sumeyra_tonkal
12-15-2007, 14:20
EVET BİRAZ AÇALIM SORUYU
Tabi daha da acarim.Hepimiz biliyoruz ki devir yavas yavas degisiyor.Devletler yerini dini devletlere birakiyor.Hristiyan devletlerin ortak olduklarini ve yavas yavas birlestiklerini biliyoruz.Sizce musluman devletleri'de boyle bir ortaklasma yapip mekke ve medine cevresinde bir Islam Devleti kurulmali mi?Ayrica BOP projesinde'de goruyoruz ki boyle bir devlet var.
Ornek:Vatikan gibi
sumeyra_tonkal
12-15-2007, 14:23
TABİ MÜSLÜMANLARIN AYNI ÇATI ALTINDA TOPLANIP MÜSLÜMAN ÜLKELERİN SINIRLARININ KORUNMASI VE SÖMÜRGEDEN KURTULMASI İÇİN BİRLEŞMESİ HAYIRLI BİR ADIM OLUR.
Necip Fazil
12-15-2007, 14:28
Zamanı geldiğinde bir birleşme olacak zaten muhterem, o vakit herkes tarafını belli edecek. O zamana kadar böyle bir birleşmenin olacağına imkan vermiyorum, nede olsa Mevla'nın dinini tamamyacağı zamana kadar, zulüm devam edecektir.Dünya bizim mekanımız olmadığı için, dünyalıklarda bize verilmeyecektir.
"İslam garip olarak zuhur etti, ileride yine başladığı gibi garip olarak zuhur edecek, ne mutlu o gariblere."
VesseLam
o topraklarda petrol çıktığı sürece, emperyalist devletlerin sömürgesi bitmediği sürece, böyle bir oluşum hayal. elindeki enerji kaynaklarının doğru kullanılmasında islam devletlerine öncülük edecek sözü geçen bir devlet gerekiyor. bu enerji kaynaklarında tekel olmasına rağmen nasıl emperyalizme kapılıyorlar anlamak çok güç.
o topraklarda petrol çıktığı sürece, emperyalist devletlerin sömürgesi bitmediği sürece, böyle bir oluşum hayal. elindeki enerji kaynaklarının doğru kullanılmasında islam devletlerine öncülük edecek sözü geçen bir devlet gerekiyor. bu enerji kaynaklarında tekel olmasına rağmen nasıl emperyalizme kapılıyorlar anlamak çok güç.
cok dogru dedin.Islam devletlerini harekete gecirecek.Onlara onculuk edecek bir devlet lazim.Bu devlet biz olabilirmiyiz acaba??
sumeyra_tonkal
12-15-2007, 14:34
EVET BİR BİRLEŞMENİN KURULMASI UMUT OLARAK KALIR. ÇÜNKÜ İSLAM DEVLETLERİ BİRLEŞSE BİLE KAFİRLER ARAMIZA FİTNE TOHUMU ATMAKTAN VAZ GEÇMEYECEKTİR. İSLAM GÖNLÜ GÜZEL OLAN İNSANLARIN İÇİNDE YÜCELECEKTİR.
cok dogru dedin.Islam devletlerini harekete gecirecek.Onlara onculuk edecek bir devlet lazim.Bu devlet biz olabilirmiyiz acaba??
şu anki imkanlarla bu zor görünüyor. lakin geleceğe bakacak olursak, istikrarli bir ortam devam ettiği sürece öncülük konusu pek hayal değil. tabiki islam devletlerini tek çatı altında toplama süreci çok daha uzun vadeli olacaktır. araplar kendi ırklarıyla uzlaşamadıkca, bizde kendi ırkımızın uzlaşmasını ve doğal kaynaklarını rusyaya kaptırdığımız sürece çok daha uzun vadeye yayılacaktır.. Türkiye olarak gelin önce Türki cumhuriyetlerin gönlünü alalım.
Onlybullet34
12-15-2007, 14:43
şu anki imkanlarla bu zor görünüyor. lakin geleceğe bakacak olursak, istikrarli bir ortam devam ettiği sürece öncülük konusu pek hayal değil. tabiki islam devletlerini tek çatı altında toplama süreci çok daha uzun vadeli olacaktır. araplar kendi ırklarıyla uzlaşamadıkca, bizde kendi ırkımızın uzlaşmasını ve doğal kaynaklarını rusyaya kaptırdığımız sürece çok daha uzun vadeye yayılacaktır.. Türkiye olarak gelin önce Türki cumhuriyetlerin gönlünü alalım.
Araplarla ilişkilerimiz sağlam değil bu dönemde biraz düzelmeye başladı fakat ben yinede net samimi duygularla aramızda bir bağ olacağını zannetmiyorum.İslami devlet kurulması bencede zor.Türkiyenin öncülük etmesine gelince buda zor bölgeyi, AB'yi ,tarihi konuları düşününce.Türki cumhuriyetlerin gerçekten gönlünün alınması lazım ki Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'den Allah razı olsun Türki cumhuriyetlere ziyaretlerini sıklaştırdı.
Bu birlesmeyi tabiki hepimiz cok isteriz ama Amerika ve AB neder acaba??
Karsi cikacaklarina eminim.
Ozellikle;
Turk dusmani ve Musluman karsiti Fransa Cumhurbaskani Nicolas Sarkozy
Muslumanlarin bas dusmani Papa
Vee diger Hristiyan Liderler buna karsi cikacaktir
sumeyra_tonkal
12-15-2007, 14:47
PEK İYİY ŞEYLER DEMİYECEKLERİ KESİN
Karsi cikacaklarina eminim.
Ozellikle;
Turk dusmani ve Musluman karsiti Fransa Cumhurbaskani Nicolas Sarkozy
Muslumanlarin bas dusmani Papa
Vee diger Hristiyan Liderler buna karsi cikacaktir
romakudüs
12-16-2007, 14:05
aslında suudi hükümetinde bağımsız bir devlet olmalı vatikan gibi çok da iyi olur hatta birde dini lider seçilir böylelikle islam ülkeleri arasında bağlılığı artırır
Eski donemde Halifelik vardi.Halife doneminde Musluman devletleri iyi gecinir ve dost iliskilerle birbirlerine bagliydilar.Ama Ataturk halifeligi kaldirarak.Tum iliskilerin kotu gitmesine sebep oldu.
aşk-ı ilahi
12-16-2007, 16:08
bilemiyorum ama soru bana biraz anlamsız geldi...
Cok acik ve guzel bir soru nesi anlamsiz
aşk-ı ilahi
12-16-2007, 16:36
zaten islam topraklarında bulunan iki şehri ..vatikan örneği vererek bu topraklarla bir tutmanız bana gayet anlamsız geldi...şimdi desekki bir islam devleti kurulsun ve önderliğide bu topraklarda olsun eminim ilk siz karşı çıkarsınız.
Eski donemde Halifelik vardi.Halife doneminde Musluman devletleri iyi gecinir ve dost iliskilerle birbirlerine bagliydilar.Ama Ataturk halifeligi kaldirarak.Tum iliskilerin kotu gitmesine sebep oldu.
Belki de kendi kendine bitmişti bu kurum..
Diğer kurumlar gibi, mesela medreseler..
Bir alim medreseler hakkında "Hükümet medreseleri kapatmadı, kapanmış medreselerin kapısına kilit vurdu" diyor.
Bu yanlış bir politikaysa bile sadece Atatürk'ü suçlamak ne kadar doğru bilmiyorum, öncesindeki ittihatçı, batıcı, garip zihniyetin etkisi gözardı edilemez...
Hem Atatürk'ün açıklanAmayan vasiyetinde halifelik kurumunun yeniden kurulmasından bahsedildiği "söyleniyor"
Ama bazı laisistler laiszm adına Atatürk ü bile sansürlüyor olmalı öyle ya ;)...:
http://img376.imageshack.us/img376/1878/atayasukurnf2.jpg
Sanıyorum öyle bir dostluk olsaydı Osmanlıyı sırtından bıçaklamazlardı.
Halifeliği Atatürk mü kaldırmıştır yoksa makam gerekeni gerektiği şekilde yapamadığı için kendi kendini mi yok etmiştir uzun uzun tartışılabilir sanıyorum. Ama konuyu dallandırmaya, budaklandırmaya gerek yok. Önemli olan bundan sonra ne yapılacağıdır. Geçmişi bir yerde geçmişte bırakmak ama ordan ders almak gerekir.
Soruya cevap vermeye dahi gerek duymadım. Çok manasız/luzumsuz bir soru olmuş.
Keşke insanlar ortamı germeye çalışmaktan başka yapıcı işlerle uğraşsalar.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.