fatih kısaparmak balon baskılı balon İsrail'in utanç duvarı çitmiş! - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İsrail'in utanç duvarı çitmiş!


Ertuğrul ÖZGÜL
06-12-2009, 07:58
İsrail Dışişleri Bakanlığı, yolcularına dağıttığı haritalarda Batı Şeria'daki "ayrım duvarlarından" bahseden ulusal havayolu şirketi El Al'ı uyardı ve "duvar" yerine "güvenlik çiti" ifadesini kullanmasını istedi.

Haaretz gazetesinin haberine göre, İsrail'in Los Angeles Başkonsolosu Yeki Dayan, ülkesine yaptığı ziyaret sırasında havayollarının dağıttığı haritalardaki "duvar" tanımını gördü. Başkonsolos bunun üzerine havayolu şirketini uyararak, Dışişleri Bakanlığının "güvenlik çiti" tanımını benimsediğini hatırlattı. El Al havayollarının "duvarlı" haritaları toplattığı ve "güvenlik çitli" haritalar bastırmakta olduğu belirtildi.

İsrail'in 2002 yılı ortalarında Batı Şeria'da inşa etmeye başladığı duvarları İsrailli yetkililer "güvenlik çiti" olarak adlandırıyor ve bunların, saldırıların önlenmesi için gerekli olduğunu savunuyor.

İsrail'deki insan hakları örgütleri ve Filistin Yönetimi ise bunları "ayırma duvarları", "ırkçı (apartheid) duvar" ve "Berlin duvarı" olarak tanımlıyor.


timetürk.com

Neşe
06-12-2009, 10:45
ne fark eder ki ikisi de aynı şey....