fatih kısaparmak balon baskılı balon İSTANBULUN FETHİNDE SİZİ EN ETKİLEYEN OLAY NE? - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İSTANBULUN FETHİNDE SİZİ EN ETKİLEYEN OLAY NE?

dildade
08-25-2007, 02:07
beni en etkileyen olay gemilerin halice indirilmesi temsili olrak seyrettiğimizde bile muhteşem o günleri bizzat görmek isterdim

tuğba61
08-25-2007, 02:12
aynen.. içim ürperio her aklıma geldiinde duyduğumda fln müthiş yaa :)

AkSa- 34
08-25-2007, 02:30
İstanbul'un fethi denilince hemen akla, 21 yaşında bir padişah, gemilerin karadan yürütülmesi, surlara yürüyen müsellah askerler, gözünü kırpmadan şahadete yürüyen Ulubatlı Hasan geliyor.

Küçük görme, hor görme, delikanlım kendini

Göster;Kabaran sular nasıl yıkar bendini?

Haberin yok gibidir taşıdığın değerden

Elde sensin, dilde sen, gönüldesin baştasın

Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın!

Yürü, hala ne diye kendinle savaştasın?

Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın!

paylaşım için teşk.

mesudum47
08-25-2007, 02:36
bence orada daha önce olmayan en önemli şeyler döktürülen büyük toplar....
ortaçağ derebeylik sistemini kaldıran toplar bunların seslerini duyan grup ve surlardaki gürültü o zaman için görülmeye değerdir herhalde....

istanbul'un fethinin dünya tarihi için en önemli sonuçlarından biri budur...

diğeri de avrupaya kaçan bilim adamlarının rönesans ın başlamasında rol oynamasıdır...

çilik
08-26-2007, 02:36
fetih deyince aklıma fatih geliyor.. istanbul değince de 21 yaşında gencecik bir çocuk ve zekiliği geliyor..SENİ ÇOK SEVİYORUM FATİH SULTAN MEHMET...

AKmetalci
08-26-2007, 02:46
ulubatlı hasanın.o vucuduna saplanan ok lara ragmen. bayragı o sancaga dıkebilmesi:!!!

aktürkiye
08-26-2007, 02:54
bence Ulubatlı Hasan'ın o müthiş inancı ve gayreti beni her zaman etkilemiştir okuduğum zaman bile tüylerim diken diken oldu :'(

vuslat_19
08-26-2007, 02:55
şanlı bayrağımızı ulubatlı hasanın surlara dikilmesi

loneliness
08-26-2007, 02:56
kardeşim ist da o bölgeye bakıyorumda oradan o gemiler nasıl yürütülür ya....

MHAKANM
08-26-2007, 04:24
her şeyiyle etkileyici bir olay kusursuz bir fetih her şeyin en mükemmel olanı yaşanmış

Sukût-u_Hayal
08-26-2007, 04:46
her şeyiyle etkileyici bir olay kusursuz bir fetih her şeyin en mükemmel olanı yaşanmış

aynen benide herşeyi etkiliyor.... şimdi bize masal gibi geliyor.. o günleri nasıl yaşamışlar görmek ve o günlere tanık olmak isterdim...

SAHILL35
09-03-2007, 00:03
beni en çok etkileyen ayasofyada kılınan ilk cuma dır..
derlerki;fatih kendisi imamet makamına geçer ve iftitah tekbirini alır ama devam etmez,ellerini bırakır,sonra yeniden tekbir alınır fakat yine eller bağlanmaz..
üçüncü seferde fatih iftitah tekbirini yeniden alır ve ellerini bağlayıp cumaya devam eder.
namaz sonrası cemaatte olan zevattan bir kaç kişi merakla fatih'in yanına gelir ve sorar :
sultanım iftitah tekbirini neden 3 kez aldınız?ilk tekbirde namaza başlamadınız?
ve işte benimde tüylerimi ürperten şu cevabı verir FATİH SULTAN MEHMET:
CENAB-I ALLAH,ALEMLER EFENDİSİ HZ.PEYGAMBER EFENDİMİZİN MÜJDELEDİĞİ FETHİ BANA VE ORDUMA MÜYESSER ETTİ,BENDE NAMAZA NİYET EDERKEN YA RABBİ BENİ VE ORDUMU BU BÜYÜK MERTEBEYE ULAŞTIRDIN HAMDOLSUN,BUGÜN BU FETHİN İLK CUMASIDIR ,LUTFET ARADAN MEKAN MESAFE KALKSIN,KABE-İ MUAZZAMAYI GÖREREK BU MUKADDES NAMAZI EDA EDELİM...
İLK TEKBİRDE BEYTULLAHI GÖREMEDİM,İKİNCİDEDE...
AMA ÜÇÜNCÜDE WALLAHİ ARADAN MESAFE PERDESİ KALKTI,BEYTULLAHI (KABE-İ MUAZZAMA)
GÖRÜP NAMAZA DEVAM ETTİM...
işte arkadaşlar fetih bu,ama fatih'te bu..hemde daha 24 yaşında..
bugün 24 yaşında bar'larda ömür tüketen gençliğimize ithaf ediyorum...

Whitecloud
09-03-2007, 02:33
elbette hepsi...
ama bi seçim yapıcaksam.Ulubatlı Hasanın o azimle bayrağı surlara dikmesi

kayısıkentli44
09-16-2007, 04:51
gemiler tabikideeeeeeeeeee...