fatih kısaparmak balon baskılı balon İşte Milli Görüş partileri - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İşte Milli Görüş partileri


Hüdaverdi
02-27-2011, 17:32
http://www.timeturk.com/resim/tr/2011/02/27/iste-milli-gorus-partileri_m.jpg


Bugün hakkın rahmetine kavuşan Necmettin Erbakan, ilk olarak Konya'dan bağımsız milletvkili olarak TBMM'ne girdi. Ardından da Milli Nizam Partisi'ni kurdu.


HABER MERKEZİ / TIMETURK



MİLLİ NİZAM PARTİSİ

http://www.timeturk.com/resim/detayresim/image/partiler/mnp-2.jpg

Merhum Prof Dr Necmettin Erbakan 26 Ocak 1970'te Millî Nizam Partisi (MNP) adıyla ayrı bir siyasi güç olarak ortaya çıktı. MNP, 1969 seçimlerinde Konya'dan bağımsız olarak parlamentoya giren Necmettin Erbakan ve 17 arkadaşı tarafından kuruldu.

Kurucuları: Necmettin Erbakan, , A. Tevfik Paksu, Ali Haydar Aksay, Süleyman Arif Emre, H.Tahsin Armutcuoğlu, Ömer Çoktosun, Ekrem Ocaklı, Ö.Faruk Ergin, Saffet Solak, Hasan Aksay, Ali Oğuz, İsmail Müftüoğlu, Nail Sürel, Fehmi Cumalıoğlu, Hüsamettin Fadıloğlu, Bahattin Çarhoğlu,Mehmet Satoğlu, Rıfat Boynukalın, Hüsamettin Akmumcu, Hüseyin Abbas, ikbal Şen .

Amblemi, işaret parmağını kaldıran sağ bir yumruktu. Genel başkanlığına Necmettin Erbakan'ın geldiği parti içinde, Ahmet Tevfik Paksu, Süleyman Arif Emre, Hasan Aksay ve Fehmi Cumalıoğlu gibi isimler vardı. MNP, Adalet Partisi'nden (AP) ayrılan Isparta milletvekili Hüsamettin Akmumcu ve Tokat milletvekili Hüseyin Abbas'ın da katılımıyla TBMM'de 3 milletvekili ile temsil edildi.

İslamcı bir söylemin egemen olduğu MNP'nin programında, milli ve manevi kalkınmaya önem verildi. Parti, ahlak ve fazilet kavramlarını ön plana çıkarttı. Serbest rekabetçi ekonomik anlayışa ve faiz sistemine karşı çıkarak, devlet müdahalesiyle ekonomide bir nizam sağlanması gerektiğini öne sürdü. Avrupa Ekonomik Topluluğu'na (Avrupa Birliği) girilmesine de karşı çıkan parti, Türkiye'de ağır sanayi yatırımlarına hız verilmesi gerektiğini savundu.

Partinin Kuruluş Beyannamesi'nde Aziz Milletimiz; Bugün, daima Hak'ka bağlılıkta, Hak'kı tutmakta, iyiyi destekleyici, kötüyü men edici hüviyetiyle insanlık tarihinin en ulvi mahreki üzerinde yürüyen Büyük Milletimizin çeşitli tesirlerle kendi yolundan saptırılması gayretlerinin hüküm sürdüğü oldukça uzun bir devreden sonra yeniden ulvi ve şanlı tarihi yörüngesi üzerine oturtulması için füzelerin ateşlendiği gündür. Milli Nizam Partisi; Milletimizi karışık ve karanlık devrelerden sonra aydınlığa götürecek, onu parlak tarihi yörüngesi üzerine yeniden oturtmak için ateşlenen güçlü füzedir. Bugün bu füzenin ateşlendiği gündür. Bugün bu mutlu gündür. Bütün milletimize uğurlu ve hayırlı olsun. Ey daima Hak'kı tutmak, iyiyi sağlamak ve kötüyü men etmek yolunda bulunmak üzere seçilmiş mümtaz ve Aziz Milletimiz! deniliyordu.

MNP programı ile ortaya atılan bu görüşler, sonraki yıllarda "Milli Görüş" adı altında, Erbakan ve arkadaşlarınca kurulan veya kurdurulan bütün partilerin programlarının genel çerçevesini oluşturdu.

Cumhuriyet Başsavcılığı, 5 Mart 1971'de, MNP hakkında "laikliğe aykırı çalışmalar yürüttüğü" gerekçesiyle dava açtı.

Anayasa Mahkemesi, 20 Mayıs 1971'de, partinin "laik devlet niteliğinin ve Atatürk devrimciliğinin korunması prensiplerine aykırı olduğu" gerekçesiyle kapatılmasına karar verdi. Bununla birlikte, MNP yöneticileri hakkında herhangi bir ceza davası açılmadı.

Erbakan, MNP'nin kapatılmasından sonra İsviçre'ye gitti ve bir süre orada kaldı.

Kapatılan MNP'nin kadroları, benzer bir tüzükle, yaklaşık 1,5 yıl sonra 11 Ekim 1972'de, Millî Selamet Partisi (MSP) adıyla yeni bir parti kurdular. Partinin Genel Başkanlığı'na Süleyman Arif Emre getirildi.



MİLLİ SELAMET PARTİSİ

http://www.timeturk.com/resim/detayresim/image/partiler/msp.jpg

12 Mart müdahalesinden hemen sonra 20 Mayıs'ta MNP kapatıldı. Genel başkan Necmettin Erbakan İsviçre'ye gitti. Kapatılan MNP'nin kadroları, 11 Ekim 1972'de, Millî Selamet Partisi (MSP) adıyla bir parti kurdular. Partinin Genel Başkanlığı'na Süleyman Arif Emre getirildi. MNP kurucularından hiçbiri MSP kurucusu değildi. Parti 42 ilde teşkilatlandı.

MSP'nin kuruluş çalışmaları içinde yer alan Necmettin Erbakan, bu partiye resmen 1973'ün Mayıs ayında katıldı, 20 Ekim 1973'te partinin genel başkanı oldu. 14 Ekim 1973 seçimlerinde MSP 1.2 milyon oy aldı, %11'lik bu oyla 48 milletvekiliyle meclise girdi. Senato seçimleri sonucunda ise 3 senatörlük kazandı.

26 Ocak 1974'te CHP-MSP koalisyonu kuruldu. Başbakan yardımcısı Necmettin Erbakan, din işlerinden sorumlu devlet bakanlığı, içişleri, adalet, ticaret, gıda tarım hayvancılık, sanayi teknoloji bakanlıklarını aldı.

MSP kamuoyunda takunyalı parti olarak tanındı. Ahlak ve maneviyat ve ağır sanayi partisiydi. Genel Af Kanunu'na 22 milletvekili ret oyu verdi, 141 ve 142 mahkumları af dışı kaldı. Ecevit, 7 aylık bu koalisyonu, Kıbrıs Harekâtı başarısıyla yürüttü ancak iki parti anlaşamadı, hükûmet dağıldı.

MSP, soldan sonra sağla koalisyona girdi. 31 Mart 1975'de AP-MSP-MHP-CGP 1.MC'yi (milliyetçi cephe) kurdular. Arkasından 77 seçimleri sonunda 2.MC kuruldu. MSP bu koalisyonlarda anahtar parti idi. Ancak genç demokrasiye bir darbe daha vuruldu ve 12 Eylül askeri müdahalesi gerçekleşti. MSPliler Konya mitingi sebebiyle yargılandılar, beraat ettiler.

MSP, 12 Eylül 1980'e kadar, Türkiye'nin siyâsal yaşamında etkin bir rol oynadı. Üç kez koalisyon hükümetlerinde yer aldı. 12 Eylül yönetimi tarafından diğer partilerle birlikte kapatıldı.



REFAH PARTİSİ

http://www.timeturk.com/resim/detayresim/image/partiler/Refah_Partisi.png

Milli Selamet Partisi, 12 Eylül 1980 askeri harekatından sonra kapatılmıştı. Milli Güvenlik Konseyince siyasi partilerin yeniden kurulup faaliyet göstermesine izin verilmesi üzerine 19 Temmuz 1983'te avukat Ali Türkmen başkanlığında Milli Selamet Partisinin görüşlerini benimseyen Refah Partisi (RP) kuruldu. Kurucularının Milli Güvenlik Konseyi (MGK) tarafından birkaç defa veto edilmesi sebebiyle, kadrosu, kanunların öngördüğü zamanda tamamlanamadığından 1983 seçimlerine katılamadı. Daha sonra kurucu üyeler arasından veto edilmeyen Ahmet Tekdal parti başkanlığına getirildi.

Refah Partisi ülke çapında çok kısa zamanda bütün teşkilatını kurdu. Programında manevi kalkınmaya ve sanayileşmeye ağırlık vereceğini belirterek, Milli Selamet Partisinin muhafazakar-dini oy tabanına yerleşti. İlk olarak 25 Mart 1984'te Ahmet Tekdal başkanlığında yerel seçimlere katıldı. Oyların % 4.44'ünü alarak Urfa ve Van belediye başkanlıklarını kazandı. 28 Eylül 1986'da 11 ilde yapılan milletvekili ara seçimlerine katıldı. Bu seçimlerde % 4.76 oy alabildi. 6 Eylül 1987'de yapılan referandum (halk oylaması) ile bazı eski siyasi parti liderlerine siyaset yapma yasağı kaldırılınca, MSP eski başkanı Necmettin Erbakan Refah Partisi genel başkanlığına seçildi (11 Ekim 1987).

Refah Partisi, Kasım 1987'de yapılan milletvekili erken genel seçimlerine Necmettin Erbakan başkanlığında girdi. Oylarının oranını % 7,16 oranına çıkardı. Ülke genelinde% 10 barajını aşamadığı için milletvekili çıkaramadı. Mart 1989'da yapılan Belediye Başkanlığı (Yerel İdare) Genel Seçimlerinde Türkiye genelinde toplam oy oranını % 9.8'e çıkardı. Kahramanmaraş, Sivas, Şanlıurfa, Van ve Konya illerinin belediye başkanlıklarını kazandı.

20 Ekim 1991 Milletvekili Erken Genel Seçimine Refah Partisi, Milliyetçi Çalışma Partisi, Islahatçı Demokrasi Partisi üçlü ittifak olarak katıldılar. Anayasaya göre iki ve daha fazla partinin birleşerek seçime katılmalarının yasak olması sebebiyle bu üç partinin ittifakları kâğıt üzerinde resmi bir belgeye dayanmamaktadır. Bunun için IDP ve MÇP partilerinin milletvekili adayları seçime katıldıkları bölgelerden bağımsız aday olarak katılmışlar, fakat her üç parti de birbirinin adaylarına oy vermişlerdir.

20 Ekim 1991 Erken Genel Seçimlerine bu şekilde katılan Refah Partisi (RP), Türkiye genelinde kullanılan seçmen oylarının % 16.90'ını alarak TBMM'ye 62 milletvekiliyle girdi. TBMM'de grup kuran dört partiden birisi oldu. Daha sonra Milliyetçi Çalışma Partisine ve Islahatçı Demokrasi Partisine mensup milletvekilleri ayrıldılar. Kapatılan partilerin açılmasına izin verilmesi üzerine açılan MSP Refah Partisine katıldı.

1994 Yerel Seçimlerinde büyük bir sıçrama yaptı; yüzde 19.14 oranında oy alarak, İstanbul ve Ankara belediye başkanlıklarını kazandı. 24 Aralık 1995 genel seçimlerinde yüzde 21.38 oy oranıyla 158 milletvekilliği kazandı ve birinci oldu. Seçimlerden hemen sonra Anavatan Partisiyle yapılan koalisyon görüşmeleri başarısızlıkla sonuçlandı.

Doğru Yol Partisiyle kurduğu koalisyon hükümeti (Refahyol Hükümeti) 28 Haziran 1996'da TBMM'de güvenoyu aldı, Erbakan da başbakan oldu. Daha sonra Erbakan'ın istifa etmesi üzerine Refahyol hükümeti dağıldı (Haziran 1997).

21 Mayıs 1997'de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, iktidarda iken RP hakkında, "Lâik Cumhuriyet ilkesine aykırı eylemleri" gerekçesiyle dava açtı. Refah Partisi, 8 ay süren dava sonunda, 16 Ocak 1998'de Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldı. Necmettin Erbakan, Şevket Kazan, Ahmet Tekdal, Şevki Yılmaz, Hasan Hüseyin Ceylan ve İbrahim Halil Çelik'e 5 yıl süreyle siyaset yasağı getirildi. Kapatılma gerekçesinde, parti görevlilerinin laiklik karşıtı eylemleri, devletin kurucusuna karşı suçlamaları ve türbanla ilgili siyaseti de kanıtlar arasında sayıldı.[1]

Partinin programları arasında; Türkiye'de manevi kalkınmayı sağlamak, adil düzeni kurmak, ağır sanayiyi gerçekleştirmek, İslam ülkeleriyle olan ilişkileri arttırmak, faizi kaldırmak, Türkiye'nin AT'a girmesinin faydasız olduğu gibi dini temelli görüşleri vardı.



FAZİLET PARTİSİ


http://www.timeturk.com/resim/detayresim/image/partiler/Fazilet_Partisi_amblemi.png

Fazilet Partisi (FP), Millî Görüş hareketi'nin Refah Partisi'nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmasından (1998) sonra İsmail Alptekin başkanlığında kurulan siyasî çatısı. Onun kaderi de RP gibi oldu. Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş'ın iddiaları anayasa Mahkemelesince haklı bulundu.

17 Aralık 1997'de, Refah Partisinin kapatılması ihtimaline karşı Milli Görüş çizgisindeki bir parti olarak İsmail Alptekin başkanlığında kuruldu. Refah Partisi'nin 16 Ocak 1998'de Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmasından sonra bağımsız kalan 150'ye yakın milletvekili Fazilet Partisi'ne geçti. 14 Mayıs 1998'de yapılan kongrede Recai Kutan genel başkanlığa getirildi. Bu kongreden sonra Parti içinde, parti yönetiminde daha fazla söz sahibi olmak isteyen yenilikçilerle Milli Görüş hareketinin kurucuları olan gelenekçiler olarak adlandırılan kanatlar arasında çekişme yaşanmaya başladı.

1999 yılında, aynı tarihte yapılan yerel seçimlerde elindeki belediyeleri büyük ölçüde korusa da, genel seçimlerde Refah Partisinin 1995'teki oy oranının ve milletvekili sayısının altında kaldı. 2 Mayıs 1999'da, Fazilet Partisi İstanbul milletvekili Merve Kavakçı'nın TBMM'deki yemin töreni sırasında genel kurula başörtüsüyle girmesi krize neden oldu.

Bu olaydan hemen sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, 7 Mayıs 1999 günü kapatma davası açtı. 14 Mayıs 2000'de yapılan FP 1. Kongresi'nde gelenekçi ve yenilikçi kanatlar arasındaki çekişme su üstüne çıktı. Yenilikçi kanadın adayı Abdullah Gül 521, Recai Kutan 633 oy aldı.

Dönemin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş 7 Mayıs 1999’da Fazilet Partisi’nin kapatılması yönünde dava açtı. Vural Savaş gerekçe olarak Anayasa’nın 68. ve 69. maddelerinin ihlal edilmesini ve Fazilet Partisi’nin Refah Partisi’nin devamı olmasını gösterdi. Ayrıca kapatılan partilerin yöneticilerinin bir başka partinin yöneticisi ya da denetleyicisi olamayacağını ve partinin laikliğe aykırı eylemlerin odağı haline geldiğini öne sürdü. Vural Savaş, Anayasa Mahkemesi’ne sunduğu iddianamede kapatılan Refah Partisi milletvekillerinin birkaç gün içinde Fazilet Partisi’ne geçmelerinin, Necmettin Erbakan’ın Fazilet Partisi’ni yönetmesinin, Fazilet Partisi’nin kapatılan Refah Partisi’nin devamı olduğunu gösterdiği savunuldu. Erbakan’ın Balgat’taki evinde sürekli FP kurmayları ile görüşmesi, bayramda parti genel başkanıymış gibi FP’lileri gruplar halinde kabul etmesi kanıt gösterildi.

FP’nin kapatılma davası, 8 Mayıs 1999 günü işleme koyuldu. Dönemin Anayasa Mahkemesi Başkanı Ahmet Necdet Sezer, ilk incelemesini yapması için dosyayı raportöre havale etti. FP’nin kapatma davasında ilk incelemeyi 12 Haziran] günü yapan Anayasa Mahkemesi, iddianamesini, FP’li Merve Kavakçı’nın TBMM’deki baş örtüsü olayına, "FP’lilerin baş örtüsü ve dini sömürü aracı yaparak, kolay yoldan oy toplamalarına, bunun da laikliğe aykırı olduğu" tezine dayandıran Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş’ın belgelerini eksik buldu. Anayasa Mahkemesi, başsavcıdan başta Genel Başkan Recai Kutan olmak üzere, FP yöneticileri, milletvekilleri ve belediye başkanlarının kapatma gerekçesi olabilecek söz ve eylemlerini tek tek kanıtları ile sunmasını istedi. Bu sırada Show TV’nin, tarikat toplantısına katıldığını ortaya çıkardığı FP’li Aksaray Belediye Başkanı Ahmet Er hakkında 15 Haziran 1999 günü Ankara DGM Başsavcılığı soruşturma başlattı. Er’in katıldığı Ceylani Hizmet Vakfı’nın tarikat toplantısı ile ilgili haberin kaseti ve Erbakan ile Hatipoğlu’nun telefon görüşmesi kaydı Anayasa Mahkemesi’ne kanıt olarak sunuldu. Bu ses kaydında seçimlerin iptaliyle ilgili oylama konusunda Erbakan’la konuşan Hatipoğlu, "Meclis’te yaptığım usule, hukuka ve kurallara aykırı" demektedir ve Erbakan’dan talimat almıştır. Anayasa Mahkemesi, başsavcının sunduğu kanıtlar dolayısıyla FP’den savunma istedi ve partiye ek süre tanıdı. FP 10 Eylül 1999'da savunmasını verdi. Savunmada FP’nin RP’nin devamı olmadığı ve FP’ye yöneltilen suçlamaların dayanaksız olduğu ileri sürüldü. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş’ın, 7 Mayıs 1999'da FP için açtığı kapatma davası, 19 ay sonra 16 Kasım 2000’de başladı. Mahkeme, milletvekillerinin sözlü savunmalarının alınması taleplerini reddetti. Mahkeme, bu kararını ise "bu davada şahısları değil, tüzel kişiliğin yargılandığı" gerekçesine dayandırdı.

Cumhurbaşkanı Sezer 18 Aralık 2000’de Yargıtay Başsavcılığı seçiminde 49 oy fark atan Vural Savaş’ın yerine, bu makama ikinci sıradaki Sabih Kanadoğlu’nu atadı. Bu karar FP’de kısa süreli bir sevinç yarattı. Yargıtay’ın yeni Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu 5 Şubat 2001’de FP hakkındaki kapatma davasında ek iddianame verdi. Kanadoğlu, ek iddianamede, Anayasa Mahkemesi’nin delil olarak kabul etmediği FP 1. Olağan Kongresi’ne ilişkin kasetleri dayanak göstererek, FP’nin kapatılan RP’nin devamı olduğu gerekçesiyle kapatılmasını istedi. FP 1. Olağan Kongresi’ne ilişkin kasetlerin Anayasa Mahkemesi’nce "iddianame tarihinden sonraki olayı içerdiği" gerekçesiyle delil kabul edilmediği anımsatılan ek iddianamede, siyasi partilerin kapatılmasına ilişkin davalarda CMUK hükümleri geçerli olsa da bu davaların ceza davası olarak kabul edilemeyeceği belirtildi. Anayasa Mahkemesi’nde bulunan FP 1. Olağan Kongresi’ne ilişkin kasetlerin çözümünden "Mücahit Erbakan-Erbakan nerede biz oradayız-İşte komutan işte asker" şeklinde tezahüratların yapıldığı ve dev ekrandan altyazı olarak "Mücahit Erbakan" yazısının geçtiği kaydedilen ek iddianamede, Anayasa Mahkemesi’nin 16 Ocak 1998 tarihinde RP’nin Anayasa’nın 68. maddesinin 4. fıkrasına göre "Laik cumhuriyet karşıtı eylemlerin odağı haline geldiği" gerekçesiyle temelli kapatılmasına karar verildiği hatırlatıldı. Bunun üzerine FP yine ek süre talep etti ve FP’nin kapatılma davası Anayasa Mahkemesi tarafından ancak 11 Haziran 2001 tarihinde görüşülmeye başlanabildi. Kapatma kararı 22 Haziran 2001’de verilerek Nazlı Ilıcak, Merve Kavakçı, Bekir Sobacı, Ramazan Yenidede ve Mehmet Sılay'a 5 yıl süreyle siyasî yasak getirildi. (Hürriyet gazetesinin arşivlerinden özetlenerek hazırlanmıştır.) Daha sonra bu partinin devamı niteliğinde Recai Kutan önderliğinde Saadet Partisi kuruldu.



SAADET PARTİSİ

http://www.timeturk.com/resim/detayresim/image/partiler/Saadet_Partisi.png

Millî Görüş hareketinin siyasî partisi olan Saadet Partisi, 20 Temmuz 2001 tarihinde Ankara’da kuruldu. Recai Kutan kurucu genel başkanlığa getirildi. Fazilet Partisi'nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmasından sonra bağımsız kalan 105 milletvekilinden yarıya yakını Saadet Partisi'ne geçti.

2002 Erken Genel Seçimleri'nde yüzde 2.5 oy oranıyla TBMM dışında kaldı. 11 Mayıs 2003'te yapılan 1 Olağan Kongre'de aday olmayan Recai Kutan'ın yerine Necmettin Erbakan genel başkanlığa seçildi. Ancak Aralık 2003'te Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Erbakan'ın kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle parti üyeliğinden ayrılmasını istedi, bunun üzerine Erbakan 30 Ocak 2004'te parti üyeliğinden ve genel başkanlıktan istifa etti. Yerine tekrar Recai Kutan getirildi.

2004'teki Yerel Seçimler'de yüzde 4.77 oy oranıyla 63 belediye başkanlığı kazandı. 8 Nisan 2006'da yapılan 2. Büyük Olağan Kongre'de genel başkanlık görevini vekaleten yürüten Kutan, bu göreve seçildi. 2007 Genel Seçimleri'nde yüzde 2.34 oy oranı aldı.

26 EKİM 2008'de yapılan 3. Büyük Kongre'de Numan Kurtulmuş genel başkanlığa seçildi.

Numan Kurtulmuş'un Büyük Kongre'deki "Harun Gibi Gelip Karun Gibi Gitmeyeceğiz" sözü siyasi arenada büyük yankı uyandırdı. Kurtulmuş, siyasette şu an için muhalefet olduklarını ve bu muhalefet anlayışını yapıcı temeller üzerine yerleştirip hiçbir zümre veya kişiye karşı önyargılı davranmayacaklarını belirtti.

29 Mart 2009 tarihinde yapılan Yerel Seçimlerde oy oranını yüzde 90 oranında arttırarak yüzde 5,2 oy aldı. Otoriteler tarafından bu seçimlerin en başarılı partileri arasında gösterildi.

11 Temmuz 2010'da Ankara'da yapılan 4. Olağanüstü Kongre'de tek aday olarak katılan Numan Kurtulmuş yeniden genel başkanlığa seçildi. Aynı kongrede partinin genel idare kurulu ve yüksek disiplin kurulu üyeliklerinin belirlenmesi için yapılan seçimlerde Necmettin Erbakan'ın desteklediği ve Milli Görüş'ün kurucuları ile Erbakan'ın yakınlarının ağırlıkta olduğu yeşil listeye karşılık Numan Kurtulmuş'un desteklediği beyaz liste seçildi.[1] Yeni isimlerin yer aldığı beyaz listenin seçilmesi Necmettin Erbakan ve Milli Görüş hareketinin kurucularının Saadet Partisi'nin yönetiminden tasfiyesi olarak değerlendirildi.

Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi, 11 Temmuz 2010’da yapılan Olağanüstü Kongre’de üsulsüzlük iddiasıyla yapılan itirazı karara bağladı. Bunun sonucunda Saadet Partisi’nin yönetiminin kayyuma devredilmesine ve Numan Kurtulmuş'un genel başkanlık görevinden alınmasına karar verdi.[2]

Numan Kurtulmuş, 1 Ekim 2010'da yaptığı basın toplantısında genel başkanlık görevi ve Saadet Partisi'nden istifa ettiğini açıkladı.

27 Şubat 2011'de Hakkın rahmetine kavuşan Prof Dr Necmettin Erbakan 17 Ekim 2010'da genel başkan seçilmişti.

Cihan_ŞümuL
02-27-2011, 17:34
40 yıl önce Hocamız :Nizamla bismillah, Selametle inşallah, Refahla maşallah, Faziletle elhamdülillah Saadete ulaşanlara selam olsun!

Beritan
02-27-2011, 18:02
Hocam bu gençlik misarasını yaşatacak inşAllah.

MÜLTECİ
09-12-2011, 01:49
MİLLİ GÖRÜŞ BİR MEDENİYETTİR...
SAVUNUCUSU OLDUĞUMUZ DAVA HAKTIR..
HAKTAN BAŞKASI O GÜNEŞİ ÇEKİP ALAMAYACAKTIR...
HAKK'A... ebeden...daima...

İntifada
09-12-2011, 01:50
ahh refah ahh...

Mavera
09-12-2011, 01:53
refah partisi gibisi gelmedi bu saatten sonrada gelmeyecek..

Özgür Çağrı
09-12-2011, 01:55
%21 samimiyeti ile %50 samimiyeti hiç bir olur mu ?

Mavera
09-12-2011, 01:57
sevki yilmaz, halil ibrahim celik, sevket kazan, hasan hüseyin ceylan, sükrü karatepe, abdullah gül, tayyib erdogan, hazan mezarci... diye uzayip giden listede cok hatip sahsiyetler vardi..

Cihannur
09-12-2011, 02:09
ahh refah ahh...


refah partisi gibisi gelmedi bu saatten sonrada gelmeyecek..

Bir AK Parti değil.

İntifada
09-12-2011, 02:16
Bir AK Parti değil.

evet değil...
menfaatçi dolu değildi...
teşkilatlardaki adamların çoğu siyaset değil cihat yaptığına inanıyordu...

Mavera
09-12-2011, 02:21
Bir AK Parti değil.

acik ve net konusayim o refah partisi bugün olsun yine ona oyumu ona verirdim...
cünkü oradaki samimiyeti, muhabbeti. öz veriyi, teskilat ruhunu su ana kadar hic bir partide görmedim ayni sekil mgv lerde öyleydi..
biz basbakanimizla beraber ak partiye geldik ve inaniyorum ki refah partisi devam etseydi basbakanimizda o partide devam ederdi ama ondan sonraki fazilet partisi ve son tahlilde saadet partisi o ruhu yakalayamamis, yenilenmeye ayak uyduramamisdir..

unnamed
09-12-2011, 02:24
Allah hocadan razı olsun..
rahmetiyle mumaleye eylesin inşaAllah...
cihannur sana gelince hayatında hiç teşkilat içine katılmamış bir adam olarak bu yorumu yapman çok gereksiz olmuş....

Cihannur
09-12-2011, 02:34
Allah hocadan razı olsun..
rahmetiyle mumaleye eylesin inşaAllah...
cihannur sana gelince hayatında hiç teşkilat içine katılmamış bir adam olarak bu yorumu yapman çok gereksiz olmuş....


Yoo, hiç de gereksiz değil unnamed.

AK Parti; zihniyet, fikriyat ve dünya görüşü olarak en iyi ve en doğru siyasi partidir. AK Parti yapmış olduğu hizmetlerle Türk Siyasi Tarihi'nde 1908 yılından 2011 yılına kadar iktidar olmuş tüm siyasi partiler arasında Türkiye'ye ve Türk Milleti'ne hizmette açık ara 1. sırada yer alarak, Türkiye'ye ve Türk Milleti'ne tarihte en çok hizmet etmiş olan en başarılı siyasi parti olmuştur. AK Parti; en iyi, en doğru ve en başarılı siyasi partidir Allah'a şükürler olsun.

unnamed
09-12-2011, 02:35
iyide farkındaysan burada tartışılan kim ne icraat yaptı değil...
önce bunu bir ayırt et...

Mavera
09-12-2011, 02:41
biz samimiyetten, teskilattan, muhabbetten bahsediyoruz burada icraati, iktidari karsilastiran oldu mu..
sapla, samani ayirmadan konuya bodoslama dalarsaniz komik duruma düsersiniz!

Cihannur
09-12-2011, 02:42
evet değil...
menfaatçi dolu değildi...
teşkilatlardaki adamların çoğu siyaset değil cihat yaptığına inanıyordu...

biz samimiyetten, teskilattan, muhabbetten bahsediyoruz burada icraati, iktidari karsilastiran oldu mu..
sapla, samani ayirmadan konuya bodoslama dalarsaniz komik duruma düsersiniz!

iyide farkındaysan burada tartışılan kim ne icraat yaptı değil...
önce bunu bir ayırt et...


Gerçekleri söyleriz ve hiç de komik duruma düşmeyiz. Refah Partisi kapatıldı da mı onun için o partiyi gözünüzde büyütüyorsunuz? Refah Partisi kapatıldı ve onun yerine Faziliet Partisi kuruldu. Refah Partisi'nde çalışan adamları götürüp darağaçlarında asmadılar! Refah Partisi'nin teşkilatlarının çoğu Fazilet Partisi'ne geçtiler. Refah Partisi asla bir AK Parti değildir ve olamamıştır da.

AK Parti'nin kurumsal kimliğiyle Refah Partisi'nin kurumsal kimliğini karşılaştırarak o değerlendirmeyi yaptım. AK Parti hem zihniyet, fikriyat ve dünya görüşü olarak, hem de yapmış olduğu hizmetlerle; en iyi, en doğru ve en başarılı siyasi parti olmuştur Allah'a şükürler olsun.

buyukusta
09-12-2011, 02:43
Ciddi söylüyorum dedem Milli Selamet partisinin kurucularındandır

unnamed
09-12-2011, 02:43
yav cihannur neyden bahsediyorsun sen ya...
istemediğim şeyleri söyletiyorsun zorla he...
saçma sapan konuşuyorsun...
bi git Allah aşkına ya....

Ammar
09-12-2011, 02:50
bence Ak partide eklenmeliydi. ak parti milli görüş üzerine bina edilmiştir. sıfırdan yada kendi yetişme bir teşkilat parti değil.

Hocamızdan Allah razı olsun türkiye müslümanları üzeriden çok ciddi hakkı vardır. tüm kesimler için söylesem yalan olmaz. o bir millattır.

Cihannur
09-12-2011, 02:55
yav cihannur neyden bahsediyorsun sen ya...
istemediğim şeyleri söyletiyorsun zorla he...
saçma sapan konuşuyorsun...
bi git Allah aşkına ya....


Hiç de saçma sapan konuşmuyorum. Yorumlarımı tekrar okur ve konu üzerinde derinlemesine düşünürsen, AK Parti'nin hem kurumsal kimliği hem de yapmış olduğu hizmetleri değerlendirildiğinde Refah Partisi'nden kat kat üstün olduğunu göreceksindir inşaallah.

Mavera
09-12-2011, 02:58
cihannur benim bünyem seninle ayni gün icerisinde 2 kere tartismayi kaldiramaz.. sen rp nin atmosferini yasamadiysan bizi anlaman cok zordur..

unnamed
09-12-2011, 03:02
bana konuyu oku diyeceğine sen konuyu oku....
amacı nedir konunun?
ak parti ve diğer partilerin ne kadar hizmet ettiğini ortaya çıkartmak mı?
yoksa;
rahmetli Erbakan hocanın kurduğu partilerin tarihini göstermeyimi amaçlamış?
bunu iyi bir idrak et...
gelmişsin buraya parti sempatizanlığı yapıyorsun...
kalkıp Ak parti şu kadar hizmet etti diyorsun...
senden daha çok biliyorum yaptığı hizmetleri, bilmekle kalmayıp birde insanlara anlatıyorum...
hala neyin derdindesin sen?
konuyu oku idrak et sonra gel yorum yap...

Cihannur
09-12-2011, 03:26
cihannur benim bünyem seninle ayni gün icerisinde 2 kere tartismayi kaldiramaz.. sen rp nin atmosferini yasamadiysan bizi anlaman cok zordur..

Arkadaş, Refah Partisi'nde büyü mü vardı? Refah Partisi kapatıldı; o partinin teşkliatındaki aynı insanlar gittiler Fazilet Partisi'nin teşkilatlarına geçtiler. Aynı insanlar RP'nin atmosferini FP'de de oluşturmalıydılar öyle bir atmosfer vardıysa. Eğer dediğin gibiyse de yani RP'de farklı bir atmosfer vardıysa ve RP'deki kadrolar FP'de o atmosferi oluşturamadılarsa da değişen bir şey olmaz. RP'de farklı bir atmosfer olduysa bile, bu, AK Parti'nin; en iyi, en doğru ve en başarılı siyasi parti olduğu gerçeğini değiştirmez.

bana konuyu oku diyeceğine sen konuyu oku....
amacı nedir konunun?
ak parti ve diğer partilerin ne kadar hizmet ettiğini ortaya çıkartmak mı?
yoksa;
rahmetli Erbakan hocanın kurduğu partilerin tarihini göstermeyimi amaçlamış?
bunu iyi bir idrak et...
gelmişsin buraya parti sempatizanlığı yapıyorsun...
kalkıp Ak parti şu kadar hizmet etti diyorsun...
senden daha çok biliyorum yaptığı hizmetleri, bilmekle kalmayıp birde insanlara anlatıyorum...
hala neyin derdindesin sen?
konuyu oku idrak et sonra gel yorum yap...


Konudaki mesajların takibini yap. Akıncı ve Mavera'nın, ahh refah ahh..., refah partisi gibisi gelmedi bu saatten sonrada gelmeyecek.., sözleri üzerine Bir AK Parti değil yorumunda bulundum ve gayet normaldir böyle bir yorumda bulunmam. AK Parti'nin propagandasını yapmak amacıyla bu konuya gelmedim.

Bir AK Parti değil şeklindeki yorumuma cevaplar gelince, ben de AK Parti'nin; en iyi, en doğru ve en başarılı siyasi parti olduğu gerçeğini söyledim. AK Parti'nin yapmış olduğu hizmetleriyle ülkemize ve milletimize tarihte en çok hizmet etmiş olan en başarılı siyasi parti olduğu gerçeğini söyledim. Konuyu açıklığa kavuşturmuşumudur umarım. Konuyu çok iyi idrak ediyorum merak etme sen.

unnamed
09-12-2011, 03:29
cihan ne içtiysen bende istiyorum o içtiğinden...
hadi cihan işine bak...
boşuna yazıyorum moralim bozuluyor...

Ammar
09-12-2011, 03:31
yaw ne anlatmaya çalışıyorsunuz. millet ak parti gibi erbakan hocaya tek başına iktidar verdmedi. verseydi benim inancım o ki ak parti yaınından geçemezdi. sanki nefes aldı da mı bişey yapmadı. kaldıki yine söylüyorum ak parti refah ve diğer milli görüş partileri üzerine bina edildi. ak parti tek başına ihtidar olmasaydı o zaman görüdük darbeleri. nefes bile aldırmazlardı refaha yaptıkları gibi.

Cihannur
09-12-2011, 03:32
cihan ne içtiysen bende istiyorum o içtiğinden...
hadi cihan işine bak...
boşuna yazıyorum moralim bozuluyor...


Nescafe içiyorum.http://img706.imageshack.us/img706/2226/basinisallayansmiley1.gif (http://img706.imageshack.us/i/basinisallayansmiley1.gif/)

Moralini bozmana gerek yok. Konu netliğe kavuştu.http://img143.imageshack.us/img143/2686/okeydiyensmiley1.gif (http://img143.imageshack.us/i/okeydiyensmiley1.gif/)

buyukusta
09-12-2011, 03:34
Ahmet ve Bekir abi size birşey sorabilir miyim?

TYH
09-12-2011, 03:34
Ciddi söylüyorum dedem Milli Selamet partisinin kurucularındandır

adını de bakayım

buyukusta
09-12-2011, 03:35
adını de bakayım

İl Teşkilati kurucusudur kendisi.Tabii ki Partinin değil

unnamed
09-12-2011, 03:38
demin kurucuydu şimdi il yöneticisi oldu....
birazdan mahalle yönetim görevlisine kadar gider bu iş;D

buyukusta
09-12-2011, 03:41
Neyse size Dedem Mucahit Erbakan demedim öyle desem daha mı iyi olurdu.Neyse.Ahmet abi ve Bekir abi size birşey sorabilirmiyim?

buyukusta
09-12-2011, 03:42
yoksa yoksa yoksa ;D;D

Mücahit Erbakan

unnamed
09-12-2011, 03:43
merak ediyorum acaba ne soracak....
sor bakalım....

İntifada
09-12-2011, 03:45
Karşısında türkeş,demirel,turgut özal,erdal inönü gibi tabanlarını tutan adamların olduğu dönemde varolabilmiş ve türkiye siyasetinin en onurlu muhalefetini göstermiş bir partiden bahsediyoruz...
Sadece 1 yıl hükümette kalabilmiş bir partiden bahsediyoruz...

Kıyasladığın parti ise karşısında adam akıllı bir tane bile muhalefeti olmayan ve 3 senedir iktidara gelen bir parti...

bence insaf etmen gerekir cihannur...

buyukusta
09-12-2011, 03:49
merak ediyorum acaba ne soracak....
sor bakalım....

Abi siz demişsiniz ki:Sen Refah partisinin teşkilatının havasını bilmezsin.O havayı solusaydın bu kadar konuşamazdın diye.Lakin bu parti 1998'de kapanmış.Ben bildiğim kadarıyla sizin yaşınız 25 yaşında.Yaklaşık olarak siz 13 yaşlarındayken kapatılmış.Yani daha liseye bile geçmemişken.Ben sadece şu soruyu soracağım bunun meraktan soruyorum tartışma çıkarmak veya ağız dalaşı yapmak için değil.Siz o yaşınızda nasıl partiniin teşkilatındaydınız?
Yoksa sizin yaşınız 25 falan değilde 40 yaşlarında falanmısınız?Sorun nerede anlamadım.Ben ya Bahçeli hesabı yaptım.Yada siz 40 yaşlarında falansınız.Yada partinin mahalle çocukları teşkilatı falan mı vardı?Bu soruyu dalga geçmek için sormuyorum tamamiyle ciddiyim.

unnamed
09-12-2011, 03:54
akif milli gençlik vakfı diye birşey duydunmu?
sonradan anadolu gençlik oldu...
bunları önce öğreniver...

buyukusta
09-12-2011, 04:00
acik ve net konusayim o refah partisi bugün olsun yine ona oyumu ona verirdim...
cünkü oradaki samimiyeti, muhabbeti. öz veriyi, teskilat ruhunu su ana kadar hic bir partide görmedim ayni sekil mgv lerde öyleydi..
biz basbakanimizla beraber ak partiye geldik ve inaniyorum ki refah partisi devam etseydi basbakanimizda o partide devam ederdi ama ondan sonraki fazilet partisi ve son tahlilde saadet partisi o ruhu yakalayamamis, yenilenmeye ayak uyduramamisdir..

Ben Ahmet abimin şu Refah partisindeki yorumuna itafen diyorum.bu arada o dediğiniz teşkilatıda bilmiyorum

Özgür Çağrı
09-12-2011, 04:00
lan benim yıllardır kayıp olan down sendromlu bi kardeşim vardı,gören olursa haber etsin :|

sanırım gördüm ;D

unnamed
09-12-2011, 04:01
la önünüzde duruyor...
akif herşeyden bi habersin...
altan laf koyma çabasındasın ama yemezler koç;D

Mavera
09-12-2011, 04:02
akif su sitede en son yapacagim sey seninle siyasi tartisma yapmakdir!..
konuya yorum yapma hakkin dolmusdur, bir yorum daha yaparsan görevi filan biraktim demem banlarim..
acik bir tehdittir!

Tarantula_
09-12-2011, 04:04
Muhterem Necmettin Erbakan Hocama Allah rahmet eylesin, öyle bir harekete liderlik eyledi ki.. Bugün münafıklar kafirler hâla arkasından konuşacak kadar kuyruk acısına sahipler.. O vakitlerde O hareketin içinde olabilmeyi gerçekten isterdim.. Yavuz reyizin yaptığı değerlendirmede oldukça yerindedir (Ak parti ve Refah ile alakalı)

Cihannur
09-12-2011, 04:15
Karşısında türkeş,demirel,turgut özal,erdal inönü gibi tabanlarını tutan adamların olduğu dönemde varolabilmiş ve türkiye siyasetinin en onurlu muhalefetini göstermiş bir partiden bahsediyoruz...
Sadece 1 yıl hükümette kalabilmiş bir partiden bahsediyoruz...

Kıyasladığın parti ise karşısında adam akıllı bir tane bile muhalefeti olmayan ve 3 senedir iktidara gelen bir parti...

bence insaf etmen gerekir cihannur...


Yapamadı, başaramadı, yaptırmadılar, zulmettiler, vs. bunlar gibi çok şey söylenebilir Akıncı. İnsaflı davranıyorum. Refah Partisi'nin iktidar olmasına, varlığını sürdümesine izin ve imkân verselerdi belki Refah Partisi bir AK Parti olurdu, belki de AK Parti'yi de geçebilirdi, belki de geçemezdi; bilemeyiz. Netice olarak Refah Partisi sistem tarafından engellenmiş ve Türk Siyasi Tarihi'ndeki etkinliği AK Parti'ye kıyasla çok az olmuştur.

AK Parti ise Türk Siyasi Tarihi'nde o kadar etkin olmuştur ki ülkedeki mevcut rejimin yapısını değiştirmiştir. AK Parti iktidarından önce Türkiye'de var olan sivil ve askerî bürokrasiye dayalı bürokratik cumhuriyet rejimi, AK Parti iktidarının uygulamalarıyla birlikte yerini demokratik cumhuriyete bırakmıştır. AK Parti'nin bu olağanüstü ve muhteşem başarısına Sivil Devrim de denilebilir.

Mavera
09-12-2011, 04:19
:gül::gül: dertlere derman AK PARTI :gül::gül:

Ammar
09-12-2011, 04:52
yaw ben erbakan hocayı tüm partilere değişmem kıyas miyas yapmayın. icraat safına çekmeyin. erbakan hocanın bir tek dik duruşu bu yapılan icraatların tümüne bedel desek yeridir. bu icraatlar o dik duruşlarla geldi...

AdaletinKılıcı
09-12-2011, 06:21
sevki yilmaz, halil ibrahim celik, sevket kazan, hasan hüseyin ceylan, sükrü karatepe, abdullah gül, tayyib erdogan, hazan mezarci... diye uzayip giden listede cok hatip sahsiyetler vardi..

Hitabet teşkilatçılığımızla birlikte en büyük silahlarımızdandır, belki de en büyük silahtır.

Ebuzer
09-12-2011, 15:20
yaw ben erbakan hocayı tüm partilere değişmem kıyas miyas yapmayın. icraat safına çekmeyin. erbakan hocanın bir tek dik duruşu bu yapılan icraatların tümüne bedel desek yeridir. bu icraatlar o dik duruşlarla geldi...

:güzel:

AdaletinKılıcı
09-12-2011, 15:25
ALLAH rahmet eylesin.

Artık partileri de tekrar yaklaştırmak düşünülebilir.

MÜLTECİ
09-12-2011, 23:18
AKINCI(özellikle) kardeşime ve diğer kardeşlerime isabetli ve olgunca yazılmış yorumlarından ötürü şükranlarımı sunuyorum...
Selam ve dua ile...
Rahman yolunuzu açık etsin...

Ammar
09-12-2011, 23:45
AKINCI(özellikle) kardeşime ve diğer kardeşlerime isabetli ve olgunca yazılmış yorumlarından ötürü şükranlarımı sunuyorum...
Selam ve dua ile...
Rahman yolunuzu açık etsin...

diğerlerininde isimlerini istiyoruz :) "AKINCI"nın ne özelliği var ? :w:

Beylerbeyi
09-13-2011, 01:06
üniversite okurken iki yıl milli görüş cemaatiyle bağım oldu. evlerinde kalmadım ama cemaatle oldukça içli dışlıydım. gerçekten mükemmel bir ortam vardı. insanlar sanki seçilerek gönderilmişti. çıkarsız, dürüst insanlar kendi amaçlarını gerçekleştirebilmek için çabalıyordular. burda ak partimizin parti teşkilatına birkaç kez gittim, bazılarını önceden tanıyordum. çok çıkarcı kişiler vardı, bir daha da gitmedim. tabi %50 oy alan bir partinin tüm üyelerinin dört dörtlük olmasını bekleyemeyiz ama dava adamı bakımdan milli görüşçülerin üstüne tanımıyorum.

hele hele refah partisi, ah ki ne ah :(

MÜLTECİ
09-14-2011, 02:06
diğerlerininde isimlerini istiyoruz :) "AKINCI"nın ne özelliği var ? :w:

:olmaz:
İsabetli ve olgun yazıları için demiştim...
herhalde diğer yorumlardan daha İSABETLİ ve OLGUN diye düşündüğüm içindir.. onun haricinde henüz sizden farklı bir özelliği yok benim gözümde..çünkü hiçbirinizi tanımıyorum, yeni üyeyim...
hepiniz benim için " henüz tanımadığım ancak kardeş addettiğim kişilersiniz"
...umarım anlatabilmişizdir pür melalimizi...

size de teşekkür ederim kardeşim... "Ammar" kardeşim..

hayr üzre kalın..dua ile..
vesselam...

İntifada
09-14-2011, 02:09
diğerlerininde isimlerini istiyoruz :) "AKINCI"nın ne özelliği var ? :w:

ne desem ki sana molla :)

Ammar
09-14-2011, 02:16
:olmaz:
İsabetli ve olgun yazıları için demiştim...
herhalde diğer yorumlardan daha İSABETLİ ve OLGUN diye düşündüğüm içindir.. onun haricinde henüz sizden farklı bir özelliği yok benim gözümde..çünkü hiçbirinizi tanımıyorum, yeni üyeyim...
hepiniz benim için " henüz tanımadığım ancak kardeş addettiğim kişilersiniz"
...umarım anlatabilmişizdir pür melalimizi...

size de teşekkür ederim kardeşim... "Ammar" kardeşim..

hayr üzre kalın..dua ile..
vesselam...


AKINCI(özellikle) kardeşime ve diğer kardeşlerime isabetli ve olgunca yazılmış yorumlarından ötürü şükranlarımı sunuyorum...
Selam ve dua ile...
Rahman yolunuzu açık etsin...

tamam tanışınca samimileşiriz. :)

ne desem ki sana molla :)

la ağız tadıyla bir kıskançlık yapamadık he :) :ağla::ağla::ağla:

Mavera
09-14-2011, 02:17
ammar sen böyle kiskancsan senle isimiz var :)

Hüdavendigâr
09-14-2011, 02:19
konuya yorum atmadıgımız için biz "diğer kardeşlerim" kategorisine bile giremedik.. ya biz napalım ?

Ammar
09-14-2011, 02:55
mavera daha yeni mi fark ettin :)

Hüdavendigâr (http://www.akpartiforum.com/member.php?u=22082)

sende imzamı al :D

Mavera
09-14-2011, 02:58
ammar kardesim artik sade üyeyim benden cekecegin var ona göre hareket et :D

Ammar
09-14-2011, 04:37
ammar kardesim artik sade üyeyim benden cekecegin var ona göre hareket et :D

weyyy ne oldu sana yaww Hayırdır inş. seni zor ikna etmiştik :(
en önemli ve stratejik dayanağımızı kayp ettik :);D

Terennüm
09-14-2011, 11:33
evet değil...
menfaatçi dolu değildi...
teşkilatlardaki adamların çoğu siyaset değil cihat yaptığına inanıyordu...
Akpartinin yaptıklarını görüp hala daha neyin özlemini çekiyorsunuz anlamış değilim..ah çekenler saadet partisi hala aynı yerinde ve aynı cihada devam ediyorlar..o kadar sağlamlar ki hiçbir menfatçi kalmadı içlerinde..o kadar arındilar ki oyları %1.22..

MÜLTECİ
09-16-2011, 22:19
tamam tanışınca samimileşiriz. :)




:olmaz::(

MÜLTECİ
09-16-2011, 22:21
Akpartinin yaptıklarını görüp hala daha neyin özlemini çekiyorsunuz anlamış değilim....
.. .
:w:

Cihannur
09-16-2011, 22:43
.. .
:w:

Terennüm doğru söylüyor, niye gülüyorsunuz ki?

AK Parti'nin olağanüstü ve muhteşem hizmetlerinden, Türk Siyasi Tarihi'nde AK Parti'den önce iktidar olmuş tüm siyasi partilerin yapmış oldukları hizmetlerin fersah fersah üstünde olduğunu kanıtlayan iki misali vereyim:

1- AK Parti iktidarına kadar Cumhuriyetimizin 79 yılında sadece 6.000 kilometre civarında bölünmüş yol (duble yol) yapılabilmişken, AK Parti'nin 9 yıla yaklaşan iktidarında 15.000 kilometre civarında, yani Cumhuriyet Tarihimiz boyunca yapılmış olan duble yolun 2 katından fazla duble yol yapılmıştır.

2- AK Parti iktidarına kadar TOKİ aracılığıyla sadece 40.000 civarında konut üretilebilmişken, AK Parti'nin 9 yıla yaklaşan iktidarında TOKİ aracılığıyla 500.000 civarında konut üretilerek, AK Parti iktidarına kadar TOKİ aracılığıyla üretilmiş olan konutun 10 katından fazla konut AK Parti iktidarında üretilmiştir.