fatih kısaparmak balon baskılı balon İşyerine Uçarak Gidip Geliyor - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İşyerine Uçarak Gidip Geliyor

selahattin_ay
08-26-2007, 21:34
Mersin'de, yamaç paraşütçüsü Veli Sevgen, yaklaşık 3 yıldan bu yana şehir merkezindeki işyerine "Paramotor" denilen motorlu yamaç paraşütüyle gelip gidiyor. Evi ile işyeri arasındaki 13 kilometrelik mesafeyi yaklaşık 10 dakikada kateden Sevgen, "Havada çok rahatım. Kırmızı ışık yok, beklemek yok, ehliyet soran yok" dedi.

1996 yılında Türk Hava Kurumu'nun Mersin'de açtığı Yamaç Paraşütü Bölgesel Kursu'nda başladığı yamaç paraşütü sporunu, ilerleyen yıllarda günlük yaşamına da dahil eden Veli Sevgen, bunu bir spor olarak yapmanın yanı sıra kendisi için oldukça keyif veren bir ulaşım aracı olarak da kullanmaya başladığını söyledi. Mersin merkeze bağlı Mezitli beldesindeki evinden şehir merkezine zaman zaman uçuşlar yaptığını kaydeden Sevgen, birkaç ay önce açtığı iş yerine de yamaç paraşütü ile gelip gittiğini belirtti.

Şehir merkezinde şarküteri işletmeciliği yaptığını anlatan Sevgen, "Yamaç paraşütü, zahmetli bir spor. Motoru ile birlikte yaklaşık 30 kilo civarında. O nedenle havanın uygun olduğu ve benim de zamanımın olduğu günlerde, işyerine uçarak gelip gidiyorum" diye konuştu.

11 yıldır uçtuğunu ve 3 bin 500-4 bin metreye kadar çıkabildiğini belirten Sevgen, motorlu yamaç paraşütünü şehir trafiğinden kurtulmak için alternatif bir çözüm olarak düşündüğünü ifade ederek, "Havada başka bir araç olmadığı için oldukça rahat. Kırmızı ışık yok, beklemek yok, ehliyet soran yok" şeklinde konuştu.

Bunu yaptığı için ilginç tepkiler aldığını da dile getiren Sevgen, "Arkadaşlarım bana aklımın havada olduğunu söylüyorlar. Ben de onlara aklımla birlikte havada gezdiğimi söylüyorum. Uçmayı seviyorum" ifadelerini kullandı.

Yaptığı sporu aynı zamanda ticari araç olarak da kullanabildiğini kaydeden Sevgen, paraşütünün üzerine reklam ve tanıtımlar yapıştırarak, para kazanabildiğini ifade etti.

Aynı zamanda Mersin Doğa Sporları Yamaç Paraşütçüleri Derneği Başkanlığı'nı da yürüten Veli Sevgen, ilk başlarda yamaç paraşütünün oldukça maliyetli bir spor gibi gözükse de özgürce uçabilmek için en ucuz hava aracı olduğunu söyledi. Sevgen, havada uçmanın karayolundaki araç trafiğinden daha güvenli olduğunu belirtirken, ancak her şeyde olduğu gibi yamaç paraşütünün de çeşitli riskleri bulunduğunu hatırlattı.

Gençlere yamaç paraşütü yapmalarını tavsiye eden Sevgen, bir keresinde Mersin'den Silifke ilçesinde tatil yapan arkadaşlarının yanına kahvaltı yapmak için motorlu yamaç paraşütü ile gittiğini anlattı.

(HK-MT-NÇ-Y) (İhlas Haber Ajansı)