fatih kısaparmak balon baskılı balon İthalatta yahudi'yi sevindiriyoruz - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İthalatta yahudi'yi sevindiriyoruz

serdary
07-18-2011, 15:43
Mavi Marmara krizine rağmen, Türk özel sektörünün “İsrail ilgisi” azalmıyor. Hazır giyimden optik teknolojilere, motorlu taşıtlardan kimyasal ürünlere kadar geniş bir yelpazeye sahip olan İsrail mallarının ithalatındaki artış, Türkiye'yi ABD ve Hollanda'dan sonra en iyi üçüncü müşteri konumuna taşıdı.

Türkiye, İsrail'in yüzünü, bu ülkeden yaptığı ithalatla güldürüyor. İsrail'in ABD ve Hollanda'dan sonra en fazla ihracat yaptığı üçüncü ülke Türkiye oldu. İki ülke arasındaki alışverişte ilk sıraları kimyasal ürünler ile petrol türevi ürünler alıyor.

BİR YILDA YÜZDE 73 ARTIŞ

İsrail İhracat ve Uluslararası İşbirliği Enstitüsü'nün açıkladığı rapora göre, Türkiye, İsrail'in en büyük üçüncü ihracat pazarı konumuna yükseldi. Geçtiğimiz yılın birinci çeyreğinde dokuzuncu sırada yer alan Türkiye, 2011 yılının aynı döneminde ise üçüncü sıraya yükseldi. İsrail'den Türkiye'ye toplam ihracat, yılın birinci çeyreğinde, geçen yıla oranla yüzde 73 artış göstererek, 500 milyon dolara çıktı. Yıl sonuna kadar bu meblağın 2 milyar doları bulması bekleniyor. ABD'nin bile İsrail'den yılda 3 milyar dolarlık ithalat yaptığı dikkate alınınca, İsrail pazarları için Türkiye'nin önemi daha iyi anlaşılıyor. İsrail'in başlıca en önemli on pazarı sırayla şöyle: ABD, Hollanda, Türkiye, Almanya, Çin, İtalya, İngiltere, Hindistan, Fransa, Kanada.

TÜRKİYE'YE İHRACAT ARTIŞI DİĞER ÜLKELERİ SOLLADI

Mavi Marmara krizine rağmen, özellikle özel sektörün yoğun “İsrail ürünü” ilgisi Türkiye'yi bu konuma taşıdı. Türkiye'ye ihracat, diğer ülkelere yapılan ihracattan daha fazla artış gösterdi. İsrail İhracat ve Uluslararası İşbirliği Enstitüsü'nün raporuna göre, Türkiye'ye ihracat artışının en büyük nedeni yüzde 57 artışla 260 milyon dolar toplam tutara ulaşan kimyasal ürünler ve petrol ürünleri oldu.

İTHAL ÜRÜNLER ARASINDA NE ARARSAN VAR

İsrail'den ithal edilen belli başlı ürünler arasında plastikler, petrokimya ürünleri, motorlu kara taşıtları, demir ve çelik, kazan, makina ve cihazlar, organik kimyasal ürünler, elektrikli makina ve cihazlar, inorganik kimyasal ürünler, optik, foto cihazları, tıbbi aletler, harp silahları, hazır giyim, dokuma mamulleri ve seramik ürünler bulunuyor.

MAKAS, İSRAİL LEHİNE DARALIYOR

Ancak bütün bu verilere rağmen, Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret, Türkiye lehine fazla veriyor. Önceki yıl Türkiye'nin İsrail'den 1 milyar dolar olan ithalatına karşılık, bu ülkeye olan ihracatı ise 1,5 milyar dolara yaklaştı. Geçtiğimiz yıl ise ithalat-ihracat ilişkisindeki makas Türkiye aleyhine daralsa da ticari fazla korundu. Türkiye'nin 2010 yılında İsrail'den ithalatı 1 milyar 324 milyon dolar olarak gerçekleşirken, ihracatı ise 1 milyar 800 milyon dolar oldu.

Bölüm Sorumlusu
Lütfen haber sitelerinin linklerini vermeyiniz.Hangi haber sitesi olduğunu yazmanız yeterlidir.
Bu uyarıyı silebilirsiniz.

Yıldırım
07-18-2011, 15:53
Tedarikçi ve alıcı firmalar arasında anlaşmalar devam ediyor olabilir.Hem öyle bile olmasa devletler çıkar üzerine kurulmuştur.İş başka dostluk başka.

Tarantula_
07-18-2011, 16:35
Bu konuda elden birşey gelmez alternatifini üretene kadar keza israille yapmasak abd ile mi yapacağız çok farklı ülkeler mi ? Üretim gücünü elinde bulunduran bir çok ülkede yahudi sermayesi dönüyor zaten ne yapalım yani insanlar fotokobi, faks çekmesin mi orduya silah almayalım mı üretim yapmak için gerekli sanayi malzemelerini almayalım mı ? Ya alternatifini kendin üretirsin ya da kafire para kazandırırsın yapacak birşey yok bugün Cihad eden kardeşlerimiz kimin ürettiği silahları alıyor el-kassam tugaylarının elinde saban mı var ?

serdary
07-18-2011, 17:51
Yalnizca sirketlerarasi anlasmalarin devam etmesi %73luk artisa sebep olmaz bence.

Elbetteki ve ne yazik ki bazi durumlarda simdilik elimiz kolumuz bagli ama Turkiye kendi piyade tufegi uretimini yapabilme noktasina ulasirken, askeri arac uretimine baslamisken vs. vs. yani yavas yavas ayaga kalkarken israil ithalatinda bu kadar buyuk buyume rahatsiz edici gelir bana...

Bu durumda `Is baska arkadaslik baska` mantigi da cok terstir cunku is yaparken israile para kazandiriyoruz elini guclendiriyoruz ve dahasi bir nebze daha baglaniyoruz ona...

Basit bir soylem olabilir ama onlara verdigimiz parayla gazze gibi yerlerde neler oldugunu benden iyi biliyorsunuzdur. Herkes mumkun mertebe bu mallari kullanmamaya ozen gosterirken -veya biz oyle zannederken- bu buyuklukte artis uzuntu vericidir...

Ve bir de su soru gelir aklima: Ne oldu da bu denli bir artis oldu?(veya ne degisti)

Not:Kullandigim makinanin dili ingilizce ve turkceye simdilik ceviremedim kusura bakmayin...

Tarantula_
07-18-2011, 18:20
Yalnizca sirketlerarasi anlasmalarin devam etmesi %73luk artisa sebep olmaz bence.

Elbetteki ve ne yazik ki bazi durumlarda simdilik elimiz kolumuz bagli ama Turkiye kendi piyade tufegi uretimini yapabilme noktasina ulasirken, askeri arac uretimine baslamisken vs. vs. yani yavas yavas ayaga kalkarken israil ithalatinda bu kadar buyuk buyume rahatsiz edici gelir bana...

Bu durumda `Is baska arkadaslik baska` mantigi da cok terstir cunku is yaparken israile para kazandiriyoruz elini guclendiriyoruz ve dahasi bir nebze daha baglaniyoruz ona...

Basit bir soylem olabilir ama onlara verdigimiz parayla gazze gibi yerlerde neler oldugunu benden iyi biliyorsunuzdur. Herkes mumkun mertebe bu mallari kullanmamaya ozen gosterirken -veya biz oyle zannederken- bu buyuklukte artis uzuntu vericidir...

Ve bir de su soru gelir aklima: Ne oldu da bu denli bir artis oldu?(veya ne degisti)

Not:Kullandigim makinanin dili ingilizce ve turkceye simdilik ceviremedim kusura bakmayin...

Olay basit muhterem lafla olmuyor alternatif üreticeksin millete, millette boykot edebilsin rahat rahat... Şöylede birşey var yahudi markaları yıllardan beri var belli bir prestiji var hem kalite adına hem marka adına bunları yıkabilecek kalitede birşey üret ki insanlar yahudi markalarını tercih etmesin, süt, soda, su ( en fazla tükettiğim sıvı maddeler) en küçüğünden bunlarda adam gibi Türk marka var mı ? Bkz. Freşa rakip olabilecek başka bir marka söyleyebilir misin bana ? Yok çünkü...

Yıldırım
07-18-2011, 18:25
Türkiye'yi davasında samimiyetsiz göstermek için İsrail uşakları tarafından rakamlar şişirilmiş olabilir.Siyaset bu her sey olabilir.

serdary
07-18-2011, 18:33
Kardesim sen de dogru soyluyorsun acilen alternatifler cikarilmali. Ama bu kadar artis da rahatsiz edici. Bu mallar baska hicbir yerde uretilmiyor mu...

Bir de su var: Disaridan tamamen bagimsiz sekilde her seyini kendin uretemezsin bu cok cok zor. Bunu soylemiyorum zaten. Ama israilden en cok mal alan 3. ulkeyiz...

Su, sut ve sodada alternatifler var. Orduda nasil bilmiyorum ama burada pek sikinti cekmiyorum...

Türkiye'yi davasında samimiyetsiz göstermek için İsrail uşakları tarafından rakamlar şişirilmiş olabilir.Siyaset bu her sey olabilir.

Bu da olabilir haklisiniz...

Tarantula_
07-18-2011, 18:44
Kardesim sen de dogru soyluyorsun acilen alternatifler cikarilmali. Ama bu kadar artis da rahatsiz edici. Bu mallar baska hicbir yerde uretilmiyor mu...

Bir de su var: Disaridan tamamen bagimsiz sekilde her seyini kendin uretemezsin bu cok cok zor. Bunu soylemiyorum zaten. Ama israilden en cok mal alan 3. ulkeyiz...

Su, sut ve sodada alternatifler var. Orduda nasil bilmiyorum ama burada pek sikinti cekmiyorum...

Bu da olabilir haklisiniz...

Alternatif elbette var fakat dediğim gibi sorun kalite muhterem birazda realist olmaz lazım bir rekabet ortamı var sonuçta... Bu artış tabi ki rahatsız edici fakat arz - talep meselesi...

Özgür Çağrı
07-18-2011, 19:38
Boykot etmeye yüreği yetmeyenler gönlü elvermeyenler nefsine hakim olamayanlar çoğalıyor demekki. Tam anlamıyla bir boykot zaten yapılamaz amma elinden geldiğince insan boykot mallarını almayabilir.
Bir nestle alacağına başka bir marka çikolata alabilir. Kola içme lüksünden vazgeçip meyve suyu içebilir.
Ama işte nefse hakimiyet lazım birde devrimci bir ahlak lazım bunu uygulayabilmek için.
2 sene önce fem dersanesine gidiyordum kantinci abimiz sağolsun ülkerden başka mal satmıyordu. Ama para kazanma hırsıyla yanıp tutuşsaydı doldururdu yahudi mallarını çeşit çeşit paşa paşa satardı.
İşte diyorum ya insan önce nefsini yenecek ...

Özgür Çağrı
07-18-2011, 19:41
Ayrıca ülkemizde muhafazakar sayısı artıyor diye sevinenler var. İşte zaten dış güçlerin ülkemize empoze etmeye çalıştığı olguda bu kof koyun muhafazakarlığıdır. Müslümanların içindeki devrimci ruhu alıp yerine ev cami cami ev arasında dolanan kredi kartlarıyla dilediğini alan sorgulamayan çabuk yönlendirebilecekleri bir müslüman tipi oluşturmaktı ve bunu büyük ölçüde başarıyorlar. Bu rakamlarda bunun göstergesidir bana göre ..
Bunuda eklemiş olayım.