Orijinalini görmek için tıklayınız : Kadın Kolları Neden Ayrı Bir Birim?
AdaletinKılıcı
08-10-2011, 17:33
Arkadaşlar, peşinen bilmenizi rica ediyorum ki partinin kadın mensuplarına karşı bir yazı yazmıyorum, aksine onların daha etkili olmalarına vesile olmak niyeti ile fikir paylaşıyorum.
Kadın Kolları, Ak Parti'de de diğer birçok partide de (,belki de partilerin tamamında) bulunuyorlar ve mevcudiyetleri de ilk bakışta kadına verilen öneme delalet ediyor. 'İlk bakışta' diyorum çünkü bence durum tam tersi.
Muhtemelen bütün partilerdeki söz konusu düzenleme iyi niyetlidir ama kadına özel bir yer vermeye çalışırken belki de onları arka bahçe gibi değerlendirme durumu geçerlidir.
Erkek ve kadın farkı olmaksızın, belirli bir yaşa kadar insanları hazırlayan Gençlik Kolları anlaşılabiliyor ama neden kadınlar için ayrı bir yer var? Mesela neden Erkek Kolları yok? Partinin asıl sahipleri olarak zaten erkeklerin görülmelerinden dolayı mı yok?
Hanımlarımıza, Kadın Kolları ile verilen değeri daha da arttırarak, onların üyelik özelliklerinde hiçbir farklarının olmadığını ilan eder şekilde partiye doğrudan dahil edilmeleri hem parti hem de ülke için özellikle onuncu senesini kutlamak üzere olan Ak Parti için hayırlı olmaz mı?
AdaletinKılıcı
08-15-2011, 04:42
Bu konu çok alakasız kaldı galiba. Faydalı istişareler olabilirdi ama belki de gereksiz veya zamansız oldu.
parti kademesinde çalışan bir birey olarak dediklerinize katılmıyorum...
gerçekten çok iyi çalışmaları oluyor kadın kollarının...
benim açımdan arka bahçe gibi gözükmüyor, birebir aktif siyaset içinde çok büyük görevler üstleniyorlar..
buna binaende bu dönem baya kadın milletvekilimiz var...
AdaletinKılıcı
08-15-2011, 04:48
Birçok partiye göre çok olumlu bir durum var ama neden ayrı bölümdeler yani neden cinsiyete göre bir düzenleme var? Farkında olmadan daha önemsiz duruma düşürülmüş olmuyorlar mı o zaman? Bir de, ayrı bölümdeler ama karşılıkları yok yani cinsiyete göre tasnif olmadan sadece Kadın Kolları diye bir yer yapılıyor.
Bence daha aktif olsunlar ama sadece parti çatısında olsunlar.
Özgür Çağrı
bdp gibi kadın kotası getirelim derim ben.
ama bizim hacılar buna yaklaşmaz sanırım :)
fifti fifti :)
Hüdaverdi
Milletvekillerinin büyük çoğunluğu erkek değil de,kadın olsaydı,devlet işlerine erkekten çok kadınlar hakim olsaydı,işte o zaman kadın kolları değil erkek kolları var olurdu.
Kadınlar geri planda olduğu için onları teşvik etmek için var,ve tabi gençler de öyle.Gençler eğitiliyor,gençliklerinden faydalanıyor,kadınlarında sahaya girmesi sağlanıyor.Erkekler zaten hep oyunun içinde,siyasette de,savaşta da,işlerin başında da,ev yönetimin de dahi ;D Ayrıca kadınlar sorunlarını daha düzenli olarak dile getiriyor.Eee zaten kadın kolları evleri geziyor,düşünsenize evlere erkeklerde gidiyor :w: Ayrıca güzel çene çalıyorlar faydalanmak lazım :w:
AdaletinKılıcı
08-15-2011, 04:49
Zorlama bir oranın faydalı olacağını düşünmüyorum ama hedef nüfustaki veya sosyal hayattaki oranı yakalamak olabilir.
islam dini gelmeden önce kadına gereksiz hatta insan değil nazarıyla bakılıyordu ne olabilir bu varlık diye tartışılıyordu :)...
biz bilmiyoruz ama hala böyle bakan, cahilliği hat safhada yaşayan o kadar çok insan varki...
kadın kolları feministlik ürünü bir oluşum değil... böyle olsaydı haklı olurdunuz..
bu toplumda ve her toplumda, kendini geri planda hisseden, belki kendini ispatlamak isteyen, böyle sosyal oluşumlara ihtiyacı olan kadınların böyle bir ayrıma, ön plana ihtiyacı var ...
fıtraten korunmaya ihtiyacı olan kadınların toplumdada bu vesilelerle korunması gerekli diye düşünüyorum...
Birçok partiye göre çok olumlu bir durum var ama neden ayrı bölümdeler yani neden cinsiyete göre bir düzenleme var? Farkında olmadan daha önemsiz duruma düşürülmüş olmuyorlar mı o zaman? Bir de, ayrı bölümdeler ama karşılıkları yok yani cinsiyete göre tasnif olmadan sadece Kadın Kolları diye bir yer yapılıyor.
Bence daha aktif olsunlar ama sadece parti çatısında olsunlar.
şöyle bir durum var..
gerçi hüdaverdi özetlemiş olayı...
eğerki böyle bir kol olmasa, parti içinde inanıyorum ki çoğu pasif kalacaklar ve ellerine imkan verilmeyecek...
kadın kolları içerisindeki tüm yönetim bayanlardan oluştuğu için daha uyumlu bir çalışma oluyor...
bu yüzden kadın kolları gereklidir...
he bana sorsanız şahsım olarak desteklemem, çünkü bana ters;D;D
AK Parti içinde öyle uygun görülmüş demek ki :)
Muhteşem
08-15-2011, 05:47
İyi gözlemlemişsiniz. Bu durum sadece partilerde değil, yaşamın her alanında görülen bir vaziyettir. Örneğin İnsan Hakları yanında, birde Kadın Hakları'na ihtiyaç duyulmuştur. Bu ve bunun gibi pek çok örnek verilebilir.
Fakat bu gibi farklılıkları, ''arka bahçe'' olarak görmek yerine ''kadınlara pozitif ayrımcılık'' olarak algılamak sanıyorum daha yerinde bir tespit olacaktır.
AdaletinKılıcı
08-15-2011, 07:39
islam dini gelmeden önce kadına gereksiz hatta insan değil nazarıyla bakılıyordu ne olabilir bu varlık diye tartışılıyordu :)...
biz bilmiyoruz ama hala böyle bakan, cahilliği hat safhada yaşayan o kadar çok insan varki...
kadın kolları feministlik ürünü bir oluşum değil... böyle olsaydı haklı olurdunuz..
bu toplumda ve her toplumda, kendini geri planda hisseden, belki kendini ispatlamak isteyen, böyle sosyal oluşumlara ihtiyacı olan kadınların böyle bir ayrıma, ön plana ihtiyacı var ...
fıtraten korunmaya ihtiyacı olan kadınların toplumdada bu vesilelerle korunması gerekli diye düşünüyorum...
Hanımların, korunulmaları gerektiğini ben de düşünüyorum. Yazım da o yönde bir yazı. Belki tam ifade edemedim. Ben Kadın Kolları ile hanımların ön plana çıkartıldıklarını değil arka planda bırakıldıklarını düşünüyorum.
Yani neden partinin bir kolundalar da tam anlamıyla yapısında değiller?
Takımların altyapıları oluyor. Oradakiler de o takımın bünyesindeler ama tam olarak takımın oyuncusu değiller. Ben bu duruma benzetiyorum Kadın Kolları'nı.
Hanımların, korunulmaları gerektiğini ben de düşünüyorum. Yazım da o yönde bir yazı. Belki tam ifade edemedim. Ben Kadın Kolları ile hanımların ön plana çıkartıldıklarını değil arka planda bırakıldıklarını düşünüyorum.
Yani neden partinin bir kolundalar da tam anlamıyla yapısında değiller?
Takımların altyapıları oluyor. Oradakiler de o takımın bünyesindeler ama tam olarak takımın oyuncusu değiller. Ben bu duruma benzetiyorum Kadın Kolları'nı.
kardeşim biraz bilgi eksikliğin var acizane bu konuda biraz bilgi vereyim sana...
hanımlar illaki kadın kollarında görev alacak diye bir konu yok...
dileyen kadınlar kademe ve üst yönetime geçip görev alabilmektedirler...
bu konuda detaylı bir araştırma yaparsanız sizde göreceksiniz..
kadın kollarının olması sadece teşvik amaçlıdır...
Özetle haremlik selamlık uygulanıyordur..
Aslında bu konuyu Kadın Kollarında görevli bayan arkadaşlarımız daha güzel cevaplayabilir. Ben sadece şunu söyleyeyim. Kadın kollarının var olması, hanımlarımızı o kol altında toplamak, onları oraya hapsetmek demek değildir. Eğer böyle olsaydı, Kadın Kolları'nın varlığını tartışabilirdik.
Kadın kolları, bayanların bir arada toplandığı, fikir alışverişi yaptığı, bazı kararlar aldığı bir yerdir. Bu kararları daha sonra erkeklerin de bulunduğu ortamlarda, il başkanlıklarında, parti meclisinde, TBMM çatısında hayata geçirirler.
Peki neden erkek kolları yok? Yukarıda arkadaşların da dediği gibi hayatın içinde bu var. Bayanlar daha narin, daha hassas oldukları için her ortamda rahatça çalışamayabilirler. Bayan bayana çalışmak, sorunlarını kendi aralarında tartışmak isteyebilirler. Kadın Kolları'nın varlığını buna bağlayabiliriz.
AdaletinKılıcı
08-15-2011, 07:57
Aslında bu konuyu Kadın Kollarında görevli bayan arkadaşlarımız daha güzel cevaplayabilir. Ben sadece şunu söyleyeyim. Kadın kollarının var olması, hanımlarımızı o kol altında toplamak, onları oraya hapsetmek demek değildir. Eğer böyle olsaydı, Kadın Kolları'nın varlığını tartışabilirdik.
Kadın kolları, bayanların bir arada toplandığı, fikir alışverişi yaptığı, bazı kararlar aldığı bir yerdir. Bu kararları daha sonra erkeklerin de bulunduğu ortamlarda, il başkanlıklarında, parti meclisinde, TBMM çatısında hayata geçirirler.
Peki neden erkek kolları yok? Yukarıda arkadaşların da dediği gibi hayatın içinde bu var. Bayanlar daha narin, daha hassas oldukları için her ortamda rahatça çalışamayabilirler. Bayan bayana çalışmak, sorunlarını kendi aralarında tartışmak isteyebilirler. Kadın Kolları'nın varlığını buna bağlayabiliriz.
Benzer şeyi farklı şekilde anlatmak... Kaliteli yazınız için ellerinize sağlık...
İntifada
08-15-2011, 07:59
niye 61 hükümetten sadece bir tanesinin başbakanı bayan
neden hiç bayan cumhurbaşkanımız yok
siz bana bunların cevabını verin bende size bu sorunun cevabını vereyim...
AdaletinKılıcı
08-15-2011, 08:01
Çünkü erkeklerin hakimiyeti olan bir çağda, bir dünyada bulunuyoruz.
Peki neden isimleri bilinen bütün peygamberler erkek?
Hüdavendigâr
08-15-2011, 15:59
açıkçası pek bilgim yoktur bu konuda.benimde bu konudaki şahsi kanaatim,bayanların daha fazla siyaset hayatında yer alması için uygulunan pozitif ayrımcılıktır ve yerinde bir uygulamadır..ayrıca parti içerisinde arka bahçe olarak görüldüğünü falan düşünmüyorum.sonuçta bayanlar orada çamaşır,bulaşık yıkamıyorlar,siyaset ile içiçe daha aktif rol üstleniyorlar yada siyasette aktif rol almaya hazırlanıyorlar..nacizane görüşüm budur.
niye 61 hükümetten sadece bir tanesinin başbakanı bayan
neden hiç bayan cumhurbaşkanımız yok
siz bana bunların cevabını verin bende size bu sorunun cevabını vereyim...
Ben size şunu söyleyeyim mi? Kadının en büyük düşmanı yine kadındır. Tansu Çiller'e oy vereneler çok azını bayanlar oluşturur. Bayanlar bayan hemcinslerini kıskanıp hemen bir yarış karalama içine giriyorlar, erkekler böyle değil daha saf daha sakin.
Yine aynı şekil de bir kadının kendinden üst konuma gelmesini bir erkek de hazmedemiyor çoğu zaman. E hem cinslerde başarılı bayanı desteklemeyince erkeklerde doğal olarak hiç desteklemiyor.
Özellikle başbakanın en çok beğendiğim tutumlarından bir tanesidir ki gerçekten bu tarz kompleksleri olmayan ve zamanında tek bayan başbakanımızı desteklemiş ender isimlerdendir.
icinde bulundugumuz konjektür bayanlari "pozitif ayrimcilikla" ortaya cikmarmayi gerektiriyor..
Erkek egemen bir toplum olarak, bayanlar hep ikinci sinif insan görülmüs, otursun evinde denilerek is, siyaset ve sosyal hayattan uzak tutulmustur..
siyaset cok alangirli bir alandir ve malesef bayanlar duygusallikla bunun altindan kalkamiyor o acidan onlara siyaset alaninda pozitif ayrimcilik taninmasi taratariyim..
ama kota olayinada karsiyim bunu basbakanimizda bayanlar mal degilki kota koyalim diyerek cok güzel aciklamistir bu is en alttan baslar, en üste dogru cikar..
bakiniz fatma sahin hanimefendi yoksul ailenin bir kizi olarak zor imkanlarla okuyor daha sonra okulunu bitiyor ve partimizin kurulusunda en alt kademeden basliyor, bir dönem disarida kaliyor ama yilmiyor kadin kollari baskanligini yapiyor ve simdi bakanlik görevini yapiyor..
bu acidan bayanlara o güveni asimaliyiz iste tamda bu noktada basbakanimizin destegi cok önemli bir olgu olarak karsimiza cikiyor..
bazi konulara bayanlarin eli degmeli cünkü erkekler cogu zaman bardagin bos tarafini görüyor ve vur, kir, parcala taktigini uygulayabiliyorlar..
Evet kadin baskananlar, cumhurbaskanlar,liderler azdir birde su yönden bakin neden kadin diktatör yokdur..
Cünkü kadin annedir ve sefkatin ne oldugunu bilir tabiki icinden absürd örnekler cikarabiliriz ama genel olarak kadin eli siyaseti daha yumusatir, daha bir hosgörü ortamina getirir..
bu acidan kadin kollari olmazsa haksiz bir rekabet olur, erkeklerden kadinlara sira, yer gelmez o kadar ki daha düne kadar kadindan sorumlu bakanlar bile erkekdi!..
bir sekilde siyasete girmek isteyen bayanlarin bir yerden baslamasi adina teskilatlardaki bu birim cok önemlidir o kadar önemlidir ki 95 yilinda refah partisini zirveye tasiyan faktörlerden en önemlisi kadinlarin azimli, gayretli calismalari ayni sekidle ak partinin oy oranlarina bakacak olursak bayanlarin ilgisi daha fazla..
mesela mhp yi inceleyelim kadin orani cok azdir ki buna oy verenleride dahil edelim hatta mhp li yetkililer eslerimizi, mhp ye oy verme konusunda ikna edemiyoruz demisti tabiki bundan sert hatta hakarete varan tutum izleyen bahceli ve yönetimininde katkisi yok degil..
ama sayin basbakanimiz ta refah partisi zamaninda bayanlarin önemini anlamis ve secim calismalarinda bayanlara yer vermistir bu yüzdendir ki basbakanimizin, bayanlarla iletisimi fazladir birileri bunu karizmatiga bagliyor ama o öyle degil nikah törenlerinde bile evlilik cüzdanini bayana vererek, aile yardimlarini erkekler carcur ederek bayana vererek onlara güven, itimat ve görev vermekdedir..
Bu vesileyle kadin kollari su andaki konjektürde elzemdir ama ne zamanki sartlar degisir, haksiz rekabete minumuma iner o zaman bu yapilanmalar bir kez daha gözden gecirilebilir!
AdaletinKılıcı
08-16-2011, 00:57
icinde bulundugumuz konjektür bayanlari "pozitif ayrimcilikla" ortaya cikmarmayi gerektiriyor..
Erkek egemen bir toplum olarak, bayanlar hep ikinci sinif insan görülmüs, otursun evinde denilerek is, siyaset ve sosyal hayattan uzak tutulmustur..
siyaset cok alangirli bir alandir ve malesef bayanlar duygusallikla bunun altindan kalkamiyor o acidan onlara siyaset alaninda pozitif ayrimcilik taninmasi taratariyim..
ama kota olayinada karsiyim bunu basbakanimizda bayanlar mal degilki kota koyalim diyerek cok güzel aciklamistir bu is en alttan baslar, en üste dogru cikar..
bakiniz fatma sahin hanimefendi yoksul ailenin bir kizi olarak zor imkanlarla okuyor daha sonra okulunu bitiyor ve partimizin kurulusunda en alt kademeden basliyor, bir dönem disarida kaliyor ama yilmiyor kadin kollari baskanligini yapiyor ve simdi bakanlik görevini yapiyor..
bu acidan bayanlara o güveni asimaliyiz iste tamda bu noktada basbakanimizin destegi cok önemli bir olgu olarak karsimiza cikiyor..
bazi konulara bayanlarin eli degmeli cünkü erkekler cogu zaman bardagin bos tarafini görüyor ve vur, kir, parcala taktigini uygulayabiliyorlar..
Evet kadin baskananlar, cumhurbaskanlar,liderler azdir birde su yönden bakin neden kadin diktatör yokdur..
Cünkü kadin annedir ve sefkatin ne oldugunu bilir tabiki icinden absürd örnekler cikarabiliriz ama genel olarak kadin eli siyaseti daha yumusatir, daha bir hosgörü ortamina getirir..
bu acidan kadin kollari olmazsa haksiz bir rekabet olur, erkeklerden kadinlara sira, yer gelmez o kadar ki daha düne kadar kadindan sorumlu bakanlar bile erkekdi!..
bir sekilde siyasete girmek isteyen bayanlarin bir yerden baslamasi adina teskilatlardaki bu birim cok önemlidir o kadar önemlidir ki 95 yilinda refah partisini zirveye tasiyan faktörlerden en önemlisi kadinlarin azimli, gayretli calismalari ayni sekidle ak partinin oy oranlarina bakacak olursak bayanlarin ilgisi daha fazla..
mesela mhp yi inceleyelim kadin orani cok azdir ki buna oy verenleride dahil edelim hatta mhp li yetkililer eslerimizi, mhp ye oy verme konusunda ikna edemiyoruz demisti tabiki bundan sert hatta hakarete varan tutum izleyen bahceli ve yönetimininde katkisi yok degil..
ama sayin basbakanimiz ta refah partisi zamaninda bayanlarin önemini anlamis ve secim calismalarinda bayanlara yer vermistir bu yüzdendir ki basbakanimizin, bayanlarla iletisimi fazladir birileri bunu karizmatiga bagliyor ama o öyle degil nikah törenlerinde bile evlilik cüzdanini bayana vererek, aile yardimlarini erkekler carcur ederek bayana vererek onlara güven, itimat ve görev vermekdedir..
Bu vesileyle kadin kollari su andaki konjektürde elzemdir ama ne zamanki sartlar degisir, haksiz rekabete minumuma iner o zaman bu yapilanmalar bir kez daha gözden gecirilebilir!
Helal olsun... Yine geleneksel ve klasik bir durum. Yine Mavera kardeşten ders mahiyetinde bir çalışma... Ellerinize sağlık...
Benim gibi daha birinci ayını yeni doldurmuş bir üyenin bir konusuna gösterdiğiniz alaka da şeref vericidir...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.