Orijinalini görmek için tıklayınız : Kadınmı daha zekidir erkekmi???????
Ben yorumu sizlere bırakıyorum...;1
Zekayı cinsiyete bağlamak ne kadar doğru bilmiyorum ama bayanların daha zeki olduğu kanaatindeyim.
Zekayı cinsiyete bağlamak ne kadar doğru bilmiyorum ama bayanların daha zeki olduğu kanaatindeyim.
+ veremiyorum ama vermem gerektiği kanaatindeyim..;1
tabiki kadınlar zeki bu inatirazı olan eminim yoktur:V
GüLeR_YüZLüM
11-18-2008, 01:07
her iki tarafinda zeki olduklari bölümler vardir ama bence erkekler daha zeki :D
akgençlk
11-18-2008, 01:29
Genel olarak iki cinsiyeti ele aldığımızda tabiki erkekler daha zekidir. Bu yaradılış icabı böyledir diye düşünüyorum. Yani kadınların erkeklerden daha zeki olduğunu söylemek eşyanın tabiatına aykırıdır. Örneğin, hemen hemen tüm seçkin bilim adamları ve mucitler hep erkektir. Ama bir de şöyle birşey var: Akıl ne yaştadır ne cinsiyette.. Akıl daima baştadır.
Duygu'Seli~
11-18-2008, 02:13
Yaratılış icabı Allah, akıl verdiği herkese eşit vermiştir..
İnsanı üreten Yaradan bütün vasıflarıyla mükemmel üretmiştir..Sorun üretimde değil kullanımdadır..Kullanım hatası nedeniyle kimi insan aklını kullanmak yerine kendisini kullandırır.. Zeka konusuna gelince..Zeka akıldan sonra gelir.. Yani her aklı başında olan insan zekasını kullanabilir.. Bu kadın yada erkek diye ayrılmamalıdır.. Allah kadın ve erkekte akıl konusunda ayrım yapmamıştır.. Yapı itibariyle erkekler kadınlardan biraz daha kuvvetlidir o kadar..Bu manevi yapı olsun fiziki yapı olsun aynıdır..Yani sadece bu kısımda daha öndelerdir o kadar.. İstisnai durumlarda vardır tabi.. ;;)
Arkadaşların bir çoğu duygusal davranıp kendi cinslerini savunmuşlar..;1
Bence zeki insan erkeğinde kadınında eşit derecede akla sahip olduğunu,sadece bazılarının kullanmakta hata ettiklerini bilir..;1
Allah zekamızı hayır işlerde kullanmayı nasip etsin inşAllah..
selametle..
Bence kadınlar mı daha zekidir yoksa erkekler mi diye tartışacağımıza akıllı insan kimdir onu tartışsak nasıl olur acaba ???
yorumlar için teşkkürler arkadaşlar
hayra kullanılmadığı sürece kimin daha zeki olduğunun önemi var mı?
şerre kullanılan zeka cehennemin giriş anahtarı gibi.
(bilim adamları mucitler genelde erkeklerden cıkmıs diyen arkadasa : hala okula gönderilmeyen kız cocuklarının oldugu; hala okuma bilmeyen insanların olduğu bir ülkede yaşıyoruz. erkek egemen dünya muhabbetine bakarsanız doğru cevab bulacaksınız :) )
Allahın verdiği lütfu hayra mı kullanıyoruz şerre mi buna bakmak lazım..
tabi ki ERKEK 'ler bakınız trafik:D
Duygu'Seli~
11-23-2008, 16:46
tabi ki ERKEK 'ler bakınız trafik:D
O zekilik mi oluyor..? :)
Necip Fazıl
11-23-2008, 17:02
belki erkekler belkide kadınlar soruyu bilmek bize ne kazandıracak acaba çok merak ediyorum ;1
bence herkez eşit zekayla yaratılmıştır fakat kullanımda hatalar olabilir... :saygılar:
ishakyilmaz
11-23-2008, 17:06
[sıze=3]bence bu kadar basitte indirgemeyelim konuları.özelikle kadın-erkek polemiklerinde.çünkü her cins kendini savunur[/sıze]
Necip Fazıl
11-23-2008, 17:08
[sıze=3]bence bu kadar basitte indirgemeyelim konuları.özelikle kadın-erkek polemiklerinde.çünkü her cins kendini savunur[/sıze]
kesinlikle :güzel: :saygılar:
Ak_Kelebek
11-23-2008, 18:29
Bu konuda eşit davranmak gerekli diye düşünüyorum ve her iki cins de kendine göre zekidir. ;)
Esra KAÇ
11-23-2008, 19:01
Bence erkekler daha zeki.Mesela okul yıllarından örnek verecek olursam bayanların çoğu dersleri çok iyi dinlediklerine rağmen çokta ders çalışarak sınavlarda başarılı olabiliyorlardı ,erkekler ise sadece dinleyerek hatta bazıları dersleri bile dinlemediklier halde çok çok başarılı olabiliyorlar.
sertkaya
11-23-2008, 19:09
başkanım dogru söylüyor erkekler zeki tabiki...
politikaci
11-23-2008, 19:18
Kadınların ve erkeklerin zekasını üst üste koyup karşılaştırıp görürüz ;)
kadın beceriklidir kadın anadır kadın sırdaştır arkadaştır kanaatkardır kadın idare edendir kocasını adam edendir :D erkekleride doğuran büyüten yediren giydiren temizleyen kadındır namusdur dayak yiyen itilen kakılan küsümsenen vede böyle kim daha zeki diye ortaya bi laf atılıp aklından şüphe edilen kadın
FarukARSLAN.
11-25-2008, 18:32
kadın beceriklidir kadın anadır kadın sırdaştır arkadaştır kanaatkardır kadın idare edendir kocasını adam edendir :D erkekleride doğuran büyüten yediren giydiren temizleyen kadındır namusdur dayak yiyen itilen kakılan küsümsenen vede böyle kim daha zeki diye ortaya bi laf atılıp aklından şüphe edilen kadın
Eee bu erkekler niye var peki :D
esasında ben bu tarz kıyaslamaları pek doğru bulmuyorum fakat yapılan bir araştırma var ne kadar doğru bilemiyorum.
17-18 yaşlarındaki 100 bin kişiye uygulanan testlerle erkeklerin mi yoksa bayanların mı daha zeki olduğu sorusuna yanıt arandı. Sonuçlara göre erkeğin IQ su kadından 4 puan yüksek. Araştırmacı Rushton bunun nedenlerinin taş devrine kadar uzandığı iddiasında....
Erkeklerin daha zeki olmasının sebeplerinin taş devrine kadar geriye gittiğini söyleyen Rushton, "Kadınlar eş seçerken kendilerinden daha zeki erkekleri tercih ediyor. Bu nedenle de nesiller ilerledikçe erkekler daha zeki oluyor" dedi. Ayrıca erkek beyninin kadınınkinden daha ağır olduğunu belirten Rushton, "Bu da erkek beyninde daha fazla nöron var demektir. Nöronlar da bilgi akışını hızlandırarak daha zeki olmayı sağlar" diye konuştu.
FarukARSLAN.
11-25-2008, 18:37
yoo burda erkekler bile kızları savunuyor
anlamadım gitti :D
Eee bu erkekler niye var peki :D
erkek reisdir evine para getirendir eşini mutlu edendir eşi varken diğer yandanda gönül eğlendirendir :yehoo:
FarukARSLAN.
11-25-2008, 18:45
erkek reisdir evine para getirendir eşini mutlu edendir eşi varken diğer yandanda gönül eğlendirendir :yehoo:
Hımmm.. vay beh :hihi2:
Hımmm.. vay beh :hihi2:
yani anlıyacağın zekasını kulanabilen zekidir kadın erkek farketmez
FarukARSLAN.
11-25-2008, 19:10
yani anlıyacağın zekasını kulanabilen zekidir kadın erkek farketmez
Ama en zekisi erkeklerdir. Yani fark eder :w:
Dikkat ederseniz gelmiş geçmiş dünya bilginlerinin neredeyse hepsi erkektir. Hatta bilim adamı diyoruz bilim kadını değil :hihi2: (gerçi 3-5 feministin itirzıyla artık bilim insanı deniliyor ama işte kadın yine yok. İstisnalarda kaideyi bozmuyor) :karizmatik:
politikaci
11-25-2008, 19:15
Türkiye'de öyle erkekler ve bayanlar varki,zihinsel engellilerden daha fena..
Kendimize bakalım,ortalama sonuç bize veya başkalarına yarar sağlayamıyacaktır
Gereksiz polemiğe girmeyelim arkadaşlar. Mesajlar silinmiştir.
neler oluyor burda yahu:şaşkın:
Ama en zekisi erkeklerdir. Yani fark eder :w:
Dikkat ederseniz gelmiş geçmiş dünya bilginlerinin neredeyse hepsi erkektir. Hatta bilim adamı diyoruz bilim kadını değil :hihi2: (gerçi 3-5 feministin itirzıyla artık bilim insanı deniliyor ama işte kadın yine yok. İstisnalarda kaideyi bozmuyor) :karizmatik:
unuttun galiba kadınlara fırsat verilmiyor kadınlar hep ezilen itilen olursa tabi kadınların zekası hep geride kalmıştır.... :P:
FarukARSLAN.
11-26-2008, 13:51
unuttun galiba kadınlara fırsat verilmiyor kadınlar hep ezilen itilen olursa tabi kadınların zekası hep geride kalmıştır.... :P:
Kadınlara fırsat her zaman ve her yerde (gereksizde olsa) veriliyor.! Hatta bazı platformlarda 'gereksizce' diye görülüp silinen iki karşı cinsin mesajından kız olanın ki yeniden onaylanıyor ama diğeri yine silik..
Neyse.
Ezilen, itilen; ben sadece lafta gördüm erkeklerin kadınları ezip itelemesini.. Ama son tespitinize diğer kelimelerinize bakmadan onay veriyorum; zekaları hep geride kalmıştır. :w:
FarukARSLAN.
11-26-2008, 13:52
.... ;)
Kadınlara fırsat her zaman ve her yerde (gereksizde olsa) veriliyor.! Hatta bazı platformlarda 'gereksizce' diye görülüp silinen iki karşı cinsin mesajından kız olanın ki yeniden onaylanıyor ama diğeri yine silik..
Neyse.
Ezilen, itilen; ben sadece lafta gördüm erkeklerin kadınları ezip itelemesini.. Ama son tespitinize diğer kelimelerinize bakmadan onay veriyorum; zekaları hep geride kalmıştır. :w:
kendi ağzınızla diyorsunuz hep geride kalmışlık var sonuçda şuda var her başarılı erkeğin arkasında kadın vardır :w::P:
Kendimize bakalım,ortalama sonuç bize veya başkalarına yarar sağlayamıyacaktır
onlara zihinsel engelli denmez engellilere hakaret olur onlar bi nevi kendilerini bilmezler :güzel:
politikaci
11-26-2008, 16:58
..........
Necip Fazıl
11-26-2008, 17:07
kadınlar daha zekidir diyen veya erkekler daha zekidir diyenin zeka problemi vardır bence...
tekrar söylüyorum herkesin zekası eşittir fakat herkes zekasını tam olarak kullanamayabilir...
örneğin kadın erkek zekasını tartışanlar gibi...
;1
kadınlar daha zekidir diyen veya erkekler daha zekidir diyenin zeka problemi vardır bence...
tekrar söylüyorum herkesin zekası eşittir fakat herkes zekasını tam olarak kullanamayabilir...
örneğin kadın erkek zekasını tartışanlar gibi...
;1
zekasını kulanabilen herkez zekalıdır bu erkek kadın farketmez...
Necip Fazıl
11-26-2008, 17:40
zekasını kulanabilen herkez zekalıdır bu erkek kadın farketmez...
bende aksi bişey demedim ki zaten... ;1
Önceden olsa kadın derdim ama artık onların zeki olduğunu düşünmüyorum (istisnalar hariç tabi :karizmatik:) Zeki olan insan kendini güvenceye alır, atacağı adımın alacağı kararın öncesini ve sonrasını düşünür aynı hataları defalarca yapmaz. Taşıma suyla değirmen dönmez, böyle aklı evvel insanlara nasihat etmekte fayda etmiyor :paat: iki tane o zaman akıllanırlar... :hihi2:
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.