fatih kısaparmak balon baskılı balon kafam attı yazdım! - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kafam attı yazdım!

garipgureba
02-02-2008, 19:35
VURUN TÜRBANLIYA

Geçen gün televizyonda haber izlerken rastladım onlara. Çekmişler kara cüppelerini, üzerlerine, kuşanmışlar kılıçlarını, zırhlarını bir araya gelmişler kutsal bir mücadele uğrunda. Her biri birer kahraman, birer şövalye edası ile öyle bir savunuyorlar ki cumhuriyeti ve laikliği anlatamam. Bir laiklik ve cumhuriyet kazanımları bu kadar güzel mi savunulur ya Rabbi!
İzlerken bir duygulanmışım, bir gaza gelmişim ki sormayın, annemi elimden zor aldılar. Araya girmeseler annemin başörtüsünü başından alıp yakacaktım tam ne güzel. Zaten kaç zamandır gözüme batıyordu yahu. Aslında ara sıra annemden bile şüphelenmiyor değilim doğrusu. Sanki bazen başörtüsünü cumhuriyeti yıkacak gibi bağlıyor gibime geliyor. Bazen de çene altından öyle bir iğneliyor ki, laiklik gitti gidecek diye yüreğim ağzıma geliyor. Anne yapma diyorum, etme diyorum, yok dinlemiyor beni. Ben daha anneme söz geçiremezken şimdi bu üniversiteleri işgal edecek türbanlılara ne yapabilirim ki!
Her şeyi rektörlerimizden beklemeyeyim, benim de bu kutlu mücadeleye bir katkım olsun diyorum amma hemen annem konusundaki başarısızlığım geliyor aklıma ve vazgeçiyorum sonra. Neyse ki bazı rektörlerimiz, dekanlarımız, proflarımız, doçlarımız bize eksikliğimizi hissettirmiyor. Slogansa slogan, pankartsa pankart, maşallah hepsi mevcut. Bir satırla copları eksik gibi geldi bana ama onları da en yakın zamanda temin edeceklerine dair inancım sonsuz. Bir de biraz fazla hoşgörülüler gibi geldi bana, yahu o YÖK Başkanı denen adamın orada işi ne? Baktın adam slogandan, laf atmadan, iğnelemeden, imadan anlamıyor da şöyle birkaç silleden, tekme tokattan da mı anlamıyor canım! Hem Laiklik ve devrimler uğrunda her yol mübah değil mi canım? Toplantının sonuna kadar nasıl dayandınız o adamı orada görmeyi hayret doğrusu, buradan da aslında rektörlerimizin ne kadar hoşgörülü ve müsamahakar olduklarına bizzat şahit olduk.
Neyse, bahsi geçen birkaç teknik ayrıntı dışında bu Üniversiteler Arası Kurul toplantısında yeni bir Kuvayı Milliye ruhunun canlandığına tanık olduk. Bir sonraki toplantıda hangi rektörün hangi cephedeki birliklere kumanda edeceğinin belirleneceğini umuyorum.
Ahan da buradan ilan ediyorm, siz okuyucular da şahit olun, cepheler belirlenir belirlenmez ben de bulunduğum yere en yakın birliğe teslim olup silah tutacağım ve mücadelem üniversitelerde tek bir türbanlı kalıncaya kadar devam edecek, kimsenin şüphesi olmasın. Allah (laikliğe aykırı bi tabir olarak anlaşılmasın sakın, Tanrı mı demeliydim acaba) rektörlerimizin iniş takımlarına zeval getirmesin, onları başımızdan eksik etmesin. Zaten topu topu % kaç kaldık şu memlekette? Ben diyeyim 20, siz deyin 30. Haydi yoldaşlar bir olalım, birlik olalım,hurraaa hücuuuum. Vurun türbanlıya ...!

Mehmed FEYZİ

CeVHeR
02-02-2008, 20:41
İzlerken bir duygulanmışım, bir gaza gelmişim ki sormayın, annemi elimden zor aldılar. Araya girmeseler annemin başörtüsünü başından alıp yakacaktım tam ne güzel. Zaten kaç zamandır gözüme batıyordu yahu. Aslında ara sıra annemden bile şüphelenmiyor değilim doğrusu. Sanki bazen başörtüsünü cumhuriyeti yıkacak gibi bağlıyor gibime geliyor. Bazen de çene altından öyle bir iğneliyor ki, laiklik gitti gidecek diye yüreğim ağzıma geliyor. Anne yapma diyorum, etme diyorum, yok dinlemiyor beni. Ben daha anneme söz geçiremezken şimdi bu üniversiteleri işgal edecek türbanlılara ne yapabilirim ki!

Güler misin? Ağlar mısın? Yazar, yazının içine mizah katmış ama bu kendini laikçi zanneden azgın azınlıklar, yakında böyle şeyler de yapmaya başlayacaklar...
Teşekkürler yazı için... (+)

YavuzSultanSelim
02-02-2008, 20:54
Sanki bazen başörtüsünü cumhuriyeti yıkacak gibi bağlıyor gibime geliyor. Bazen de çene altından öyle bir iğneliyor ki, laiklik gitti gidecek diye yüreğim ağzıma geliyor.

Aynen nusret... Güler misin Ağlar mısın? Ben güleyim en iyisi :D espiri güzeldi

RDönmezs
02-02-2008, 22:22
yüreğine sağlık kardeşim çok güzel yazmışsın..

garipgureba
02-03-2008, 12:42
teşekkür ederim arkadaşlar.bu mesele daha da tirajikomik bi hale gelmeden,yani yazıda geçen olaylar yaşanmadan bu mesele ortadan kalsın artık