fatih kısaparmak balon baskılı balon Kalbin mi ? Mantığın mı ? - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kalbin mi ? Mantığın mı ?

RDönmezs
05-31-2008, 21:28
Kalbin mi ? Mantığın mı ?

* Kalbim
* Mantığım
* Kararsızım

Beritan
05-31-2008, 21:29
tabikide mantığım..

Kafes
05-31-2008, 21:30
kararsizimi sectim ama aslinda kalbim sanirim cunku mantik beni hic mutlu etmedi

RDönmezs
05-31-2008, 21:39
Kalbim di zamanında ama mutsuz oldum hep şimdi mantık..
Arkadaşlar ankete oy kullanıp çıkmayın yorum yapın..

Düş Sokağı Sakini
05-31-2008, 21:41
duruma göre değişir..

efser
05-31-2008, 21:42
Bencede mantığım.Kalb insanı yanlış yönlendirebiliyo :( ;) offf bilmiyorum kararsızım galibaa ::)

Beritan
05-31-2008, 21:43
Bencede mantığım.Kalb insanı yanlış yönlendirebiliyo :( ;) offf bilmiyorum kararsızım galibaa ::)

karasız olma...mantık de sen....
kalple olmuyor :D
kalpsizmiyim ne... 8)

Kafes
05-31-2008, 21:45
insan kalbini dinleyip mutsuz olsa da onu yaratici bir kisi yapabiliyor :D her yeni gun yeni bir suprize aciktir

ama mantigi takip eden insanlar sIkIci ve siradanlasiyorlar :P

RDönmezs
05-31-2008, 21:45

kalpsizmiyim ne... 8)
Evet kalple olmuyor bi faydasını görmedim ;)

Beritan
05-31-2008, 21:46

kalpsizmiyim ne... 8)
Evet kalple olmuyor bi faydasını görmedim ;)

gören yoktur zaten.... :-X

efser

kalpsizmiyim ne... 8)

Aslında hem mantık hemde kalp olmalı dimii 8) ohh çok şükür şimdi rahatım evet hem kalp hem mantık :-*

berat_2107
bence kalp mantığı getirir.mantık ta kalbi. ;)
yani benim için ikiside birbirine bağlantılı.

Beritan
05-31-2008, 21:48

kalpsizmiyim ne... 8)

Aslında hem mantık hemde kalp olmalı dimii 8) ohh çok şükür şimdi rahatım evet hem kalp hem mantık :-*

2si bi arada olursa ne ala....ama olması biraz zor gibimi ne :-X

merve
05-31-2008, 21:55
Aslında kararsızım :-\ ama gerektigi yerde mantığı gerektiği yerde kalbi kullanırsak sanırım sorun kalmaz :D

Ben genel olarak mantıgımı kullanıyorum herkes beni taş kalpli sanıyor :(

EpiVaTeS
05-31-2008, 21:56
Her zaman kalbimi kullanırım mantıkla işler yürümez...

Eşref
05-31-2008, 21:58
Nefsin ilk başvuru kaynağı kalptir. Kalp çabuk aldanır. Kalbin kararlarını mantık süzgecinden geçirip öyle karar vermek gerekir.

Sukut-u Hayal
05-31-2008, 21:59
Ikiside olmazsa olmaz..

acizane44
05-31-2008, 22:52
Nefsin ilk başvuru kaynağı kalptir. Kalp çabuk aldanır. Kalbin kararlarını mantık süzgecinden geçirip öyle karar vermek gerekir.

Hemşom çok güzel anlatmış :)

Berika
05-31-2008, 22:58
Evet yeni bir anketle tekrar birlikteyiz :D :D :D

Anketlerde olmasa forum çok sessiz olacak :)

Tamamen kalbinle ya da mantığınla hareket edersen mutsuz olursun ikisi birarada olmalı bence tabiii

Esra KAÇ
05-31-2008, 22:59
İkisi bir arada saha sağlıklı....

tayyipleyiz
05-31-2008, 23:06
Akıl düşünür, mantık sorgular, kalp itminana kavuşturur ... Sac ayağı sanki ... ;)

politikaci
05-31-2008, 23:07
c her ikiside

Nazende
06-01-2008, 02:59
İlk sözü kalbim, son sözü mantığım söyler....

Kafes
06-01-2008, 03:02

vay nazende + ;)

YavuzSultanSelim
06-01-2008, 03:03
sonuna kadar mantık

dildade
06-01-2008, 03:04
Konuya bağlı. :-\

kayısıkentli44
06-01-2008, 03:10
genellikle kalbim ama arada mantıgım..degişio duruma göre..ama öncelik kalbim ;)

Nazende
06-01-2008, 03:11

vay nazende + ;)

Teşekkür ediyorum canım bir söz ettim buda bana +1 olarak geri döndü..
Sen takip et yazılarımı dramatik takılacağım ;D

aşk-ı ilahi
06-01-2008, 03:27
kalbimle hiç hareket etmedim....

ne zaman etsm ....

ama mantıkdan şaşmam.....

sümeyye_60
06-01-2008, 19:02
kalbimizin sesine nefsimizin sesi karışabilir. nefiste her zaman bizi yanlışa sürükler durum böyle ikin mantığım...

çilik
06-01-2008, 19:03
ya ikisi bir arada olmuyor denemeyinn.... :D
ben de aklımı seçtim üzüldüm mü üzüldüm ama geçtiiii
kalbimi dinleseydim hayatım boyunca üzülcektim belki

Kafes
06-01-2008, 19:03
neden kalbi nefisle karistiriyorsunuz ki arkadaslar kalp vicdandir, teslimiyettir, beynin ise yaramayan mantigindan siyrilistir :-*

sümeyye_60
06-01-2008, 19:16
neden kalbi nefisle karistiriyorsunuz ki arkadaslar kalp vicdandir, teslimiyettir, beynin ise yaramayan mantigindan siyrilistir :-*

ben kalbimin sesiyle nefsimin sesini karıştırdığımı söylemedimki karışabilir dedim. şimdiki gençlerinde çok karışıyor ne yazıkki. mesela bir kişi karşı cinseten birine ilgi duyunca hele bu bir gençse çevresindeki kendi yaşıtıtları hep ona kalbinin sesini dinlemesini söyler. gencin kalbide her zaman karşı cinsle samimi olmayayı hatta sevgili olaması gerektiğini hatta aşkını itiraf etmesi gerektiğini söyler.halbuki bunu söyleyen nefsidir ama genç bunun farkında değildir. kendine göre kalbin peşinden gider aslında bu nefsin hoşuna gitmektedir karşı cinsle hoş vakit geçirme arzusu nefistendir. kasdettiğim buydu. ama elhamdülillah hiç bir zaman ben kalbimin sesiyle nefsimin sesini karıştırmadım...

Kafes
06-01-2008, 19:20
yahu siz hemen sevgili olayina karistirmissiniz :D sanki baska kararlar vererken kalp ya da mantik demiyoruz? ;)

Beritan
06-01-2008, 19:21
yahu siz hemen sevgili olayina karistirmissiniz :D sanki baska kararlar vererken kalp ya da mantik demiyoruz? ;)

:D :D :D herşeyde mantık

ENGİNEER
06-01-2008, 19:21
Kalbini dinleyen bir süre mutlu olur sonrasında hep acı çeker,
Mantığını dinleyen ömür boyu mutlu olur çünkü kalp mantığa sadıktır

KAmusal mışş
06-01-2008, 19:24
Mantığım ;)
Hatta o kadar mantıklı düşünürüm ki annem duygusuz olduğumu iddia eder :D

:-X

Beritan
06-01-2008, 19:25
Mantığım ;)

+
ooo tek annenmi...benim bütün ailem.... 8)
ama sende bi duygusuzluk var zaten...tutuğun takımdan belli :P

sümeyye_60
06-01-2008, 19:26

böyle bir cevap vereceğinizi tahmin ettim o sadece bir örenekti başka örneklerde verebilirim size. mesela hak bir davaya hizmet için uzaklara gitmeniz gerekti amacınız yanlızca ve yanlızca ALLAH yoluna hizmet etmek ama anneniz ve babanız istemiyor sizde onlara düşkünsünüz. kalbinizin sesini dinlerseniz size gitmemeniz gerektiğini annenizi üzmemeniz gerektiğinini söyler. ama aslında bu bize nefsimiz uydurduğu bir bahanedir bizi ALLAH yolunda hizmet etmekten alı koyamak için bir bahane. eğer kalbimizin ve araya karışan sesimizi dinlememeiz gerekiyorsa kalmamız ailemizle yaşamamaız lazımdır ama mantığımız her zaman ne olursa olsun bu davadan vazgeçmemezi söyle. doğru olanda budur. ikinci örenek daha tatmin eder umarım sizi. yani kalbimizin sesine arada bir nefsimizin sesi karışabilir ikisini ayırt edebiliyorsak ne güzel tabi ama ya ayırt edemiyorsak?

sümeyye_60
06-01-2008, 19:28
mantık bir gemin dümeni duygular ise yakıtıdır. üstün dökmen

KAmusal mışş
06-01-2008, 19:28
Mantığım ;)

+

:D :D yapma şimdi ikimiz de duygusuzsak iki takımı da batırıyoruz
Bazı insanlar da,özellikle beni çok iyi tanıyanlar,sert bi duruşumun olduğunu ama aslında çok duygusal olduğumu söylerler.
Yani bende ikisi de var gibi ama mantığım hep öndedir 8)

Beritan
06-01-2008, 19:29
Mantığım ;)

+

:D :D yapma şimdi ikimiz de duygusuzsak iki takımı da batırıyoruz
Bazı insanlar da,özellikle beni çok iyi tanıyanlar,sert bi duruşumun olduğunu ama aslında çok duygusal olduğumu söylerler.
Yani bende ikisi de var gibi ama mantığım hep öndedir 8)

bu dönüş nereye duygusuzsun sen duygusuz....duygularımla oynadın :'(

KAmusal mışş
06-01-2008, 19:32
Mantığım hep öndedir dedim ya işte.
Duygularınla oynar mıyım hiç ?? :)
Duygusuzum tabi 8)
:D

dilek
06-01-2008, 19:33
sadece mantık diyen arkadaşlar duygularına, kalblerinden geçen sesin dogruluguna hiç inanmazlarmıı?
inandıkda ne oldu diyorsanız bence yanlış yapıyosunuz, kalp gözü akılın gözünden daha açıktır, bakmak yerine görebilirseniz eğer ;)

Kafes
06-01-2008, 19:34

böyle bir cevap vereceğinizi tahmin ettim o sadece bir örenekti başka örneklerde verebilirim size. mesela hak bir davaya hizmet için uzaklara gitmeniz gerekti amacınız yanlızca ve yanlızca ALLAH yoluna hizmet etmek ama anneniz ve babanız istemiyor sizde onlara düşkünsünüz. kalbinizin sesini dinlerseniz size gitmemeniz gerektiğini annenizi üzmemeniz gerektiğinini söyler. ama aslında bu bize nefsimiz uydurduğu bir bahanedir bizi ALLAH yolunda hizmet etmekten alı koyamak için bir bahane. eğer kalbimizin ve araya karışan sesimizi dinlememeiz gerekiyorsa kalmamız ailemizle yaşamamaız lazımdır ama mantığımız her zaman ne olursa olsun bu davadan vazgeçmemezi söyle. doğru olanda budur. ikinci örenek daha tatmin eder umarım sizi. yani kalbimizin sesine arada bir nefsimizin sesi karışabilir ikisini ayırt edebiliyorsak ne güzel tabi ama ya ayırt edemiyorsak?

ne demek istediginizi anliyorum fakat bence siz kalple mantigi karistiriyorsunuz

Allah yolunda hizmet etmek Kalbin sesidir -mantigin sesi degildir!- ailenizle kalmak mantigin sesidir bence -mantik kal der cunku orasi daha rahattir..- mantikla kalbin sesini istediginiz gibi orneklendirip karistirabilirsiniz ama gercek olan sadece Kalptir

Kalp bizim elimizdedir, mantik denilen sey ise kucucuk beynimizin fikir alma asamasina denir ve bu da Allah'in kontrolu altindadir :-*

Beritan
06-01-2008, 19:35
Duygusuzum tabi 8)

övündüğümüz konuya bak ya :D :D :D

KAmusal mışş
06-01-2008, 19:42
Duygusuzum tabi 8)

İnsan duygusuz olunca böyle şeylerle övünüyo işte.
Bul bi tane duygulu kim bilir neler der şimdi bize :D

Beritan
06-01-2008, 19:44
Duygusuzum tabi 8)

İnsan duygusuz olunca böyle şeylerle övünüyo işte.
Bul bi tane duygulu kim bilir neler der şimdi bize :D

aman şimdi hiç çekemem....bulmıyalım yani... :(
yav her şeye zırlıyolar herşeye alınıyolar....bak alınınca susbe şımarık diyesim geliyo ama diyorumki boşver demiyim...
bak bu düşüncemi sana bile demem bak dersem ayıp olur ::)

yolcu44
06-01-2008, 19:45
Mantık tabi ki ;) Mantık insanı yürütür, duygular insanı oyalar.
Duygular insanı yanıltır ve geçicidir. Ama duygusuz olmak kadar korkunç bir şey de yok :)

Kadim Sevgiler..

Beritan
06-01-2008, 19:46
Mantık tabi ki ;) Mantık insanı yürütür, duygular insanı oyalar.
Duygular insanı yanıltır ve geçicidir. Ama duygusuz olmak kadar korkunç bir şey de yok :)

Kadim Sevgiler..

:o korkunçmu :o deme başkanım......

yolcu44
06-01-2008, 19:57
Evet. Korkunç. Duygu derken aklımıza 'Aşık olmak, sevdalanmak' gelmesin. Aklımıza gelebilecek çok şey var.
Duygu bunlarla sınırlı değil.

sümeyye_60
06-01-2008, 20:16

ne demek istediginizi anliyorum fakat bence siz kalple mantigi karistiriyorsunuz

Allah yolunda hizmet etmek Kalbin sesidir -mantigin sesi degildir!- ailenizle kalmak mantigin sesidir bence -mantik kal der cunku orasi daha rahattir..- mantikla kalbin sesini istediginiz gibi orneklendirip karistirabilirsiniz ama gercek olan sadece Kalptir

Kalp bizim elimizdedir, mantik denilen sey ise kucucuk beynimizin fikir alma asamasina denir ve bu da Allah'in kontrolu altindadir :-*

kalpten kasıt duygular mantıktan kasıt yapılması gereken değil midir? duygularla hareket eden birçok insan tanıdım ve ne yazıkki bi çoğunun üzüldüğünü gördüm onun için hiçbir zaman duygularımla hareket etmedim ve hiçbir zamanda pişman olmadım. bence iman akıl işidir. sonradan müslümanlığı bulanlar aklıllarının mantıklarının sayesinde hidayete ererler. tabiki duygularda yok sayılmaz. sonuçta bizim Allah aşkınıu tatmamaıza vesile olan duygularımızdır ama mantık her zaman ön plandadır. MANTIK BİR GEMİNİN DÜMENİ DUYGULAR İSE YAKITITIR. PROF. DR. ÜSTÜN DÖKMEN. bu söz benim hayat felsefemdir. şimdi beni duygusuz zannetmeyin aslında gerekeninden daha fazla dugusallımdır. ama her zaman mantıkla hareket etmek en iyisidir.

Beritan
06-01-2008, 22:59
Evet. Korkunç. Duygu derken aklımıza 'Aşık olmak, sevdalanmak' gelmesin. Aklımıza gelebilecek çok şey var.
Duygu bunlarla sınırlı değil.

başkanım bizde orda onu kastedilmemesi gerektiğini demiştik......
mavevi duygularda zaten herşey bellidir sorulmaz bile ;)

gülsima
06-02-2008, 00:30
mantık şıkkını işaretlemem gerekiyodu ama bazen duygularım mantığımı kullanmama engel oluyo :'( kötü bişey ikisinide dengede tutmak gerekiyo oda nasıl oluyo ben bilmiyorum :D galiba ben kararsızım :)